Acum 10 ani, când stăteam în Militari, era pe Moinești o speluncă a unui judecător, GEDI, care făcea pizza cu blat pufos. Nu era cine știe ce, cred că secretul lor principal era că puneau puține chimicale. Prin țări străine nu am mâncat pizza, nici măcar în Italia sau SUA, locurile de baștină ale diverselor sortimente de pizza.
Acum, am o dilemă. Am încercat Domino’s, Jerry’s, Bada Bing și ce mai e prin Brașov și majoritatea fac o pizza mediocră. Sigur, există și pizza proastă, aia pe care o mănâncă bucureștenii care ajung în Piața Sfatului și se așează la terasele de acolo, consultă meniul, văd că n-au șaorma tradițională, așa că iau o pizza tradițională cu un capuccino tradițional.
Revenind. Am îmbătrânit, sunt snob sau pur și simplu pizza nu e aceeași mâncare grozavă pe care o laudă toată lumea?
Da
Din punctul meu de vedere ar trebui sa încerci mai multe pana Îți dai cu părerea. Experiență personala: pizza românească extraordinara, bla bla bla… pana când am mâncat pizza în Italia.
La noi singurul loc în care mai mănânc pizza e Terra e Fuoco.
Plus momentele în care vreau sa mănânc porcarii și atunci optez pentru phd.
@cristi, cand ai chef de porcarii, intradevar, un loc sigur e phd… in rest, gasesti pizza buna si in romania, da’ trebui sa cauti un pic. ah, si oricum, intai trebuie sa bagi niste carbune natural, un espumisan, stii tu, ceva sa mai elimine din basini…
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@thebblack
1. Am rugămintea de a ma ajuta sa mai scad costurile cu espunisan ul: unde anume sunt locurile alea unde mănânci o pizza in Ro? Ca altfel vorbim vorbe
2. Călătoresc in Italia cam o data pe an pentru câteva zile. Imi scuzi îndrăzneala de a mânca si a aprecia o pizza in Roma. Data viitoare o sa imi împachetez sarmalele tradiționale (oh, stai, nici alea nu sunt chiar românești).
E mai ușor atacul la persoana decât un dialog decent, nu?
vezi ca ai cateva recomandari prin restul comentariilor. as putea sa mai adaug si eu una, dar livreaza doar in cartier, asa ca nu ma agit.
in ce priveste chestia cu basinile, nu era un comentariu care ti se adresa in mod direct ci acelor multi romani care au dat si ei o data cu nasul de mai stiu eu ce rahat prin europa si dupa asta orice din romania le pute. dar probabil am lovit un punct sensibil… chill si cristos a inviat!
la dominos-pizza recomand pizza chicken_bacon
Asta e cel mai bun sortiment de pizza existent in Rumania nu vei regreta
pizza cu pui e o mizerie din start
Exact!!! Incearca sa adaugi la ea porumb si ananas si vei vedea ce inseamna sa ai un orgasm gastronomic.
Sunt locuri destul de rare unde gasesti pizza buna. Domino’s, Jerry’s etc sunt chestii care fac volum nu calitate.
cand mai vii prin Bucale incearca Fabio Pizza, poate au mai evoluat papilele tale si trebuie sa le dai si altceva decat blat pufos si parizer.
Subscriu, au o pizza foarte buna! Si de acolo recomand si tiramisu cu fructe de padure!
Terminati cu prostiile de pizza la carton. Incearca Trattoria Verdi, La Cena sau Brothers in Floreasca.
si capriciosa din Baneasa
credeam ca-s singurul dubios care e maniac cu fabio pizza. Oamenii au crescut de la o mica dugheana in sect. 6 la catamai business-ul si vad ca deocamdata it keeps getting better and better cu noua oferta de dulciuri.
o mizerie Fabio. Mergeti fratilor la localuri cunoscute, gen http://www.trattoriafresca.ro/
Fabio Pizza, La Cena si Daimon cele mai bune din Bucuresti din cate am incercat eu pana acum.
Pizza Hut sau PHD, chiar daca e putin mai scump.
De acord ca e greu sa gasesti pizza decenta
Pizza hut e cea mai proasta pizza pe care am mancat-o vreodata.
M-am dus ca vita la pomul laudat dezamăgire totala + ca nu aduc la domiciliu….cand sunteti prin magazine dr oetker au pizza cat de cat ok…stiu e congelata dar când esti pe fuga si nu ai optiuni.
Pizza Hut e o mizerie. E de tot cacatul.
urasca malaiul ala prajit pe blat, mereu il prind in cate o plomba si ma strafulgera pana in creieri.
cea mai buna pizza mancata de mine a fost in venetia intr-o pizzarie de familie iar pe locul doi in Dubrovnik. in italia avea doua ingrediente si blatul f subtire. blatul pufos mi se pare o inventive romaneasca in ton cu mancatul a unei franzele intregi la un pranz.
Nu cred ca e o inventie romaneasca, peste tot unde am mancat in Italia aveau blatul gros cu gust de paine. Si erau localuri pline de italieni, nu de turisti, special am cautat.
Uite cum aratau modelele de pizza in Bologna intr-un cartier
Blatul pufos nu este invenție românească. Cel mai mult este consumat de americani. La noi are succes la cei care vor cantitate.
Dacă îți plac biscuiții, îți recomand TUC. Pizza e mai bună cu blat pufos.
@Tano: aia din poza e „pizza al taglio” adica se face o tava mare din care se taie bucatile asa. Tipul asta de pizza este facuta sa fie mancata pe fuga si are blatul gros tocmai ca sa o poti tine in mana.
In rest, de gustibus
pe vremuri, la tnb aveau o pizza dementiala. nu stiu acum unde mai e, sau daca mai e, cafeneaua actorilor, dar aia era cea mai buna pizza pe care am mancat-o in oras. la fel de bun era si sosul de rosii, pentru ca nu iti aduceau ketchup, ci sos. in rest nu, nu ti se pare, pizzeriile sunt cam de rahat si pizza este foarte, foarte scumpa tinand cont de calitatea ei. de aia prefer sa o fac eu acasa. pun ce vreau pe ea, cat vreau si ies la juma de pret….
lasa o adresa un numar de mobil ceva
dupa ce am trecut la cuptor electric si am mai achizitionat si 2 tavi de pizza de la tefal, nu am mai pus gura pe pizza din oras pentru ca da, e mizerabila!
Două pizza mi-au rămas în minte, pe lumea asta: pizza Panipat, aia cu ciuperci, din anii studenției (mai ales aia din Gara de Nord), și pizza „deep dish” din Chicago, de la Pizzeria Uno (sau Due). Din păcate la noi nu face nimeni „deep dish”. Restul se numesc pițe (nu pizza), și nu contează.
+1000 pentru cea de la panipat din gara de nord
♤ acest om merită o felie de pizza
Deepdish, spuma chicagoului in materie gastronomica, reteta obezitatii fara efort. Incercat cateva, dar singura decenta, era ceva cu lou pizza parca, dar nu toate restaurantele ca sunt mai multe, ci doar ala din little village, ca restu baga la ulei de sare colesterolul pe nas.
De foame corporatista, care vedea orasul de la inaltime dar nu avea timp sa il miroasa, am baxat 3 zile numai pizza, m-am ingrasat 5 kg si restul saptamanii am bagat apa si ierburi ca vaca, ca totul de ingrasa acolo.
Exista o posibilitate ca pizza din Brasov sa fie pur si simplu nasoala (*testat Jerry’s acum cativa ani, e naspa rau. Cea din Bucuresti e decenta pt cati bani dai pe ea).
Mitici snobi, stiu.
In Bucuresti: Borgo Margherita, Fabio, Trenta
pizza de la Stradivari (bucuresteni, terase, Sfatului) este buna rau
Stradivari este un restaurant cu o bună reputație încă dinainte că ideea de ”tourist trap” să ajungă la Brașov, plus că nici măcar nu e tangent cu terasele din Piața Sfatului.
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g295394-d1976274-Reviews-Pizzeria_Della_Nonna-Brasov_Brasov_County_Central_Romania_Transylvania.html
Descoperit pe TripAdvisor si incercat. Bate usor la cur 90% din pizzeriile din Bucuresti. Mai bun ca Fabio.
da man. za best e sa cauti intai o parere pe trip advisor
Toți părinții de la grădinița fetiței aleg pizzeria asta. Acum zici și tu de ei.
Diseară dau comandă.
N-am fost dezamăgit de recomandările TripAdvisor vreodată si daca s-a întâmplat a fost ca eu cautam altceva. Nu vad care e problema cu TripAdvisor, să-mi spună si mie cineva sa nu fiu pleb.
ce problema sa fie cu tripadvisor? io ziceam serios ca e ok.
asa cum inainte sa cumpar ceva ma uit pe amazon.com la combinatia de multi evaluatori (daca se poate mii) si multe stelute/un produs o marca anume
tripadvisor e o porcărie
pai zi si un sait ok de orientare turistica
E totuşi o diferenţă între „mizerabilă” şi „mediocră”. După părerea şi gusturile mele, Bada-Bing e o mizerie, dar totuşi e cinstită la preţ. Jerry’s, Pizza Hut şi Domino’s sunt exagerat de scumpe pentru mediocritatea oferită. Pizza Hot e preferată de mulţi, dar doar la restaurant, nu comandată. Mă rog, eu nu o consider pizza, e un fel de tocăniţă cu usturoi pe pâine, care merge cu o Cola rece. Pentru acasă am rămas de vreo 2 ani la Pizza Iolo, vine repede, e pe vatră şi e bunicică.
Am incercat multe la viata mea iar in ultima vreme merg cel mai bine cu Domino’s, Mediterraneo cu blat cu Philadelphia. N-are carne, huo. Da si? daca vrei neaparat pui toping sau mananci si tu o masa mai fara carne…
Vali, da-n casa nu faci?
am incercat de câteva ori, nu iese prea bună.
Perseverează. Cauta rețetă de aluat a lui Jamie Oliver.. Cea mai simpla rețetă posibila… Eu nu mai mănânc pizza în oraș de vreo 2 ani, de când am cuptor electric.
Confirm. Acum vreo 3 ani a facut doamna mea rost de o reteta faina de blat si in combinatie cu un cuptor electric ies de mananci o tavă..
Nu intelegem ce inseamna „chimicale”. In general se face pizza cu ingrediente ieftine si de aia cam iasa rea: se pune parizer, cascaval vegetal, ulei, sunca de proasta calitate, cel mai ieftin salam. Unii idioti pun mazare, varza, cartofi altele care nu au ce cauta intr-o pizza.
Ai fi surprins sa incerci Pizza cu cartofi prajiti. Pe langa carotif mai sunt si niste ardei murati si un salam foarte subtire si putin picant.
Ce este drept……nu am mancat asa ceva in Ro, doar in IT.
Incearca boss si icre negre.
Cea mai buna mi se pare Blue Viking, urmata de Pizza Pazza si Stradivari. Sunt acceptabile si anumite sortimente de la DODO (alea cu blat pufos).
Erau pe vremuri f buni si Four Star.
Domino’s, Jerry’s si Pizza Hut sunt absolut oribile.
nu exista mizerie mai mare decat Blue Viking in Brasov. Mananc la ei doar daca e 3 dimineata,sunt beat ,n-am nimic de mancare in casa si mi-e lene sa iau taxiul pana la McDonalds
Majoritatea oamenilor s-au obisnuit sa comande pizza acasa si se ajunge in punctul in care foarte putine pizzerii sa scoata calitate in loc de cantitate.
Asa faceam si eu pana acum ceva timp cand m-am decis sa merg la diverse restaurante specifice si sa imi ridic comanda. Asa am ajuns sa descopar niste pizzerii Dumnezeiesti unde gustul si modul de preparare este la ani distanta fata de clasicele Domino’s, Pizza Hut etc.
Nu am exemple in Brasov, insa da-i o sansa conceptului.
Boss, toata stima din pozele anterioare reiese ca bagi samanta si cola deci nu te mare connoisseur ca-ti cad stelele Michelin
La dracu’, nu inteleg eu sau la un comentariu destept trebuie sa te dai francez de balta?
eu am comandat mai mereu de la Pizza della Nonna.. e cu blat subtire si la pret decent
mai e si dodo care are pizza decenta
in ardeal orice mancare se transforma in gulas dulce cu boia. probabil de aia
Si in Italia, si in SUA e o loterie. Pot fi gard in gard doua carciumi, una excelenta, alta execrabila.
Cea mai buna pizza pe care am mancat-o vreodata a fost in New York, aici: https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g60763-d2009679-Reviews-Rubirosa-New_York_City_New_York.html
Sos de rosii (cica reteta bunicii emigrata din Italia acum multi ani), busuioc si ciuperci. Atat. Excelenta.
In Los Angeles nu stii cum e pizza? Daca tot esti din zona, n-as vrea sa comand asa pe ghicite.
Sunt 4400km intre New York si California, mai aproape e Lisabona de Constanta. Deci ce-mi recomanzi de prin Lisabona?
Incercat Lombardi si Totono (astea is mai celebre). Am mancat si de la o pizzerie de cartier din Queens, dementiala pizza. In Timisoara am gasit la Intermezzo ceva decent. Inca mai caut alte variante, desi de vreo 3 ani ne facem pizza acasa (consortu’ adica, e pasiunea lui). Aia italiana o voi testa peste vreo 4 luni (daca stiti ceva decent prin Milano, ajutati o flamanda cu un sfat ;))
Iar pentru cine are treaba la Yakutsk, recomand https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g665309-d4224710-Reviews-Chochur_Muran-Yakutsk_Sakha_Yakutia_Republic_Far_Eastern_District.html
Pe de o parte, e limpede că preferințele personale în materie de mâncăruri nu se prea discută. Pe de altă parte, și la pizza e valabilă regula din altă parte: ”cu de toate” is fucking wrong. De aia e o artă să faci o pizza margherita ca la carte, fiindcă nu (numai) ingredintele fac pizza. Și încă o întrebare: de ce vrei o mie de gusturi diferite în gură? Ca să CE? Deci ce pu’a ‘ea caută acolo oul ăla și pieptul de pui și porumbul și miile de feluri de cârnați și telemea și urdă și și și?
Anyway, cred că glumești când îți dorești pizza de calitate de la Jerry’s, Domino’s și Bada Bing. În Brașov cea mai bună pizza comună, din câte le-am încercat eu, o găsești la Nonna, lângă Școala 5, că au cuptor cu lemne. Altfel, Prato fac o pizza excelentă, dar ei o ard mai fancy, iar la Nicoli pizza e decentă și volumul lor mare e un fel de garanție pentru prospețimea ingredientelor.
În rest, cea mai bună pizza pe care am întâlnit-o eu în România a fost în Timișoara, într-un loc numit ”La Pizza Napoletana”, unde oamenii s-au școlit pe la Napoli și încearcă să facă pizza ca acolo. Evident, dacă te uiți la ei pe FB, o să descoperi rating-uri de la fel de fel de români imbecili care se plâng că nu e destul conținut pă pizza și că sigur ăia au făcut economie taman cu ei.
Poftă bună!
Mx
Nu esti snob (cred si sper, de fapt stiu), dar n-ai mancat pizza in locul bun. Daca si cand mai ajungi in Oradea, te scot la o pizza si-o bere. Numai sa nu uiti sa ma anunti.
Ce ai tu in poza aia e o tocana, are mai mult de 3-4 ingrediente. Cam asa clasific eu pizza.
E un nene prin berceni/vitan care face o pizza ca la masa acasa.
si unde e acest nene? cum il gasim?
erezie! Ai voie să nu-ţi placă kimchi, wasabi, alunele de pădure sau orice altă ciudăţenie, dar dacă nu-ţi plac lucrurile mainstream, eşti eretic, strici ordinea tribului, structura socială. Ca şi cum n-ai avea telefon d-ăla cu swipe.
Mie nu-mi plac nici pizza, nici sarmalele. Nici shaorma (mergeam într-o vreme vara la mare, nu pricep cum pot să mănânce oamenii pe căldura aia aşa ceva, sau GOGOŞI! vara!!). Nici gogoşile. Îmi plăceau merdenelele când eram mică, dar nu mai găsesc nicăieri d-alea bune, sunt soioase şi pline de fulgi de aluat. Lumea reacţionează ciudat: a crack in the system, cum să nu-ţi placă x care le place tuturor?
Nu cred că e o chestiune de snobism, ci mai curând un efect al faptului că ai mâncat mai multe feluri de mâncare şi na, pana mea, când afli ce mâncăruri există pe lume, pizza şi shaorma coboară jos, jos de tot pe lista preferinţelor.
În plus, pizza şi shaorma sunt cumva semi-mâncăruri, combinaţii leneşe din câteva ingrediente. Bune când duci o viaţă dezordonată (de ex. student sau workaholic, nu că mulţi dintre noi n-am fost pe acolo vreodată) şi când mâncarea e doar ca să umpli stomacul. Ajungi să-ţi placă pentru că (1) obiceiul e a doua natură şi (2) le asociezi cu diferite alte lucruri, cum ar fi ieşitul cu prietenii.
Da, pizza sucks. Nu pentru că suntem snobi, ci pentru că am avut şi alte opţiuni. Părerea mea, subiectivă, poate greşită.
Vali, vezi ca ai la Trattoria de pe Branduselor o pizza decenta. Am mancat prin vara acolo si era chiar buna, ori poate eram infometati de pe munte si de asta ni s-o parut ok. Oricum, noi am ajuns acolo la recomandarea unor prieteni din Brasov.
Subscriu, dar e o cârciumă de figuri mijlocii spre mari, ar fi nasol să nu li se arate la o amărâtă de pizza
Cred că Vali se referea la delivery.
Man,încearcă Alfredo’s
Pizza tine mult de gusturi, insa dupa ce am consumat la greu din Italia, din pizzerii de familie, mi se pare ca din Brasov ai de ales doar de la
– Iolo (pe langa piata Dacia) si
-pizza Roma (pe strada Hirscher).
Restul mi se par prea mizerabile.
Data viitoare cand mai treci prin Oradea roaga amicii locali sa te duca la o pitza buna, stiu ei unde.
Pitza e prin definitie o mancare de resturi ramase prin casa. Italienii au fost si ei saraci, chiar mai saraci ca noi la un moment dat. Diferenta este ca ei stiu sa faca un festin din nimic.
Esti tu snob.
Cea mai buna pizza e cea pe catre mi-o fac singur.
La fel și laba.
In SUA gasesti cea mai proasta pizza, cheese pizza care e sos de rosii si branza, pepperoni care mai are in plus felii de salam/carnati cum vrei sa il numesti din care curge un litru de ulei cand e scoasa din cuptor. Poate te atrage hawaian style sunca cu ananas, chicken bbq care e de paft un pui inghetat si apoi cu sos de bbq si o ceapa rosie.
Chicago style deep dish poate ti-ar fi placut, dar depinde de unde o cumperi.
In SUA e acum la moda un fel de Subway dar cu pizza, alegi sosul dorit , apoi din cateva feluri de branza, legume, carnea apoi e bagata la cuptor, platesti si cauti loc la masa, apoi in cateva minute pizza e gata.
Cauta pe google poze pentru Neapolitan Wood Fired Oven, apoi ai sa intelegi de ce nu iti mai place pizza de oriunde.
la noi se face pizza dupa gusturi romanesti, cu cat mai mult topping, o amestecatura vecina cu borala.
iar blatul gros se trage de la apetitul romanului de-a lua cu paine, sa tina de foame.
blue wiking si a lor diavolo e ok, nu stiu restul.
cand mai merg prin pasajul de pe victoriei mai iau cate o felie de la … pazza ? aia care au ditamai cuptorul pe lemne acolo. nu e cine stie ce, dar macar e la lemne. patiseriile de acolo iar sunt ok.
Delicio pe langa mesota, pana in ora 5 ai 1 bere sau 1 pahar de vin sau 1 suc (pepsi …) gratuit la pizza, eu o consider cam cea mai buna din brasov ( cea care e adusa la comanda este cu 1 clasa sub ce servesc in locatie)
Iolo f. aproape de pizza hot ( undeva langa piata dacia) pe vremuri a fost foarte ok, apoi a fost praf, acum e iarasi decenta ( vara au si ceva gradina / terasa )
si am auzit ca e f. buna pizza la fosta „la Strada” intersectia de la toamnei/calea bucuresti/15 noiembrie – pe dreapta (L’Altra Idea) , nu pot insa sa confirm dar posibil sa fie ceva mai bun ( unde lasi masina n-am idee )
Rott, da, corect, la L’Altra Ideea au o pizza excelentă.
Dar Delicio sunt niște mizerabili și au o pizza submediocră. Niște prieteni mi-au spus de ei, am comandat, au întârziat, pizza arsă, obraznici, scris pe FB, primit telefon de la manager, okay, mai dăm o șansă. A fost okay, dar cu pizza mediocră, repet, încă 2-3 dăți până când mi-au trimis niște paste care nu erau bine fierte și ți se lipeau de cerul gurii. O bătaie de joc. M-am dus personal să le duc înapoi. Nici o scuză, nici un ”ne pare rău, cum putem să facem să fie bine”, doar durut în cur. Deci evitați Delicio pe cât posibil!
Cît am locuit în Braşov (şi sînd vreo 5 ani de-atunci) am fost încîntat de Dopo Poco. Nu ştiu dacă s-o fi schimbat sau dacă eram eu mai flămînd pe-atunci dar ar merita o încercare.
Pizza Brothers pe lângă Spitalul Floreasca.
cea mai buna pizza era la Ines undeva in zona Obor, din pacate stiu ca s-a desfiintat localul. Blat pufos, delicioasa etc.
nu mai e cguar la fel de buna + ti s-au mai schimbat gusturile pe parcursul anilor.
In general, pizza e proasta. Extrem de greu gasesti una buna fix cand ai chef. Daca esti beat, ajuta
Puneau* nu puneam.. desi practic tu le puneai in tine..
Pizza adevărată e aia napoletana, restul sunt variații. Acum 14 ani am intrat pentru prima și ultima oară într-o pizzerie în România (Iași), ceva de renume pe vremea aia. Când am văzut că mi-a adus pizza cu sosul de roșii alături, am înțeles ce blasfemie se întâmplă prin localurile „en vogue”
Eu cand am fost in brasov in decembrie am icnercat la Blue Viking sau ceva de genul si a fost foarte buna
Iti recomand Pizzeria Amore – pe Traian Grozavescu – langa Aula (langa magazinul de bauturi si tutun). E cea mai aproape de aia din Italia, patroana de acolo locuind probabil mult in IT dupa numerele de la masina Parere strict subiectiva, dupa ce am incercat tot ce s-a putut incerca in Brasov.
Nu știu ce gusturi aveți voi, dar eu mănânc doar Maxi Hot de la Pizza Hot.
Fetiței i-am luat o pizza Dodo de la Dodo Pizza și mi-a plăcut. Aluatul îl fac ei, m-am nimerit la deschidere și am văzut cum il scoteau de la dospit.
Ai dreptate, este foarte greu sa (mai) gasesti o pizza buna. Totul pleaca de la ingrediente, aici se rupe filmul. Cuptorul si maiestria pizzarului nu pot compensa lipsa unor ingrediente de calitate.
In urma cu ceva ani, am avut o aventura in acest domeniu, deschizand o pizzerie (livrare la domiciliu). Propunerile venite din partea pizzarilor (pe baza experientii lor din alte pizzerii, cu scopul de reducere a costurilor) care dadeau proba de lucru, m-au lasat masca: înlocuirea uleiului de masline cu margarina, un mixt de branza/cascaval vegetal pentru a scapa de pretul mai mare al mozzarellei, utilizarea de mortadela in loc de sunca presata, feliere microscopica, adaosuri de potentiatori de aroma etc. Cu ocazia aprovizonarii m-am convins ca nu mint, urmarind ce cumparau unele restaurante/pizzerii.
Sa nu uit, cutia este foarte importanta. Daca este un carton nealimentar (mai ieftin), pizza va prinde un gust specific, neplacut, care o va face dezagreabila.
Pizza okish am mancat la diverse restaurante care o au in meniu pe langa ciorbe si fripturi (Shorley), imi mai place cea de la Azzuro Veneziano din Carrefour Orhideea unde au 1+1 gratis. Restul la delivery e mediocru, merge cand ti-e foame ca nu o savurezi.
orice pizza e buna daca e calda.
Poza de la vecinii tai ?
nu, de la jerry’s
Mie imi place pizza de la restaurantul Horoscop – Bucuresti.
Pizza e doar o pâine cu mezel. The end
tin minte acum muuulti ani pizza de la Sheriffs din zona centrului vechi din bucuresti. mmmm. era una cu niste cubuletele de carne de vita, o nebunie…
ia hai tu pe la Bucuresti, du-te pe la Ciccio sau Animaletto (animaletto e mai fitzos) sau chiar la Pizza Brothers, si zi-mi dupa aia. pizze bune care livreaza in tot bucurestiul: fabio si garlic pub&pizza (desi, la garlic cateodata e mega sarata)
uite niste repere:
1. o pizza buna are defapt blatul subtire. daca vrei cu blat pufos mai bine iti faci un sandwich.
2. o pizza buna are blatul crocant. nu chestia aia de blat de la jerry’s care e apoasa si se scurge.
3. o pizza buna are maxim 3 topping-uri pe langa cel de baza (topping de baza: sos de rosii, busuioc, mozzarella)
ca sa te mai prinzi de chestii intreaba-i ce ingrediente folosesc: daca mozzarella e de la delaco, mai bine zici pas; daca in loc de busuioc proaspat folosesc busuioc uscat, la fel, vezi in alta parte.
dar daca reperul tau e jerry’s… aideplm! Jerry’s (sau phd, sau pizza hut, de domino’s si alte boraturi nu mai vorbesc) nu le-as da nici dujmanilor.
Apropo,cea mai buna pizza in Brasov e delicio. Au si cel mai mare volum de vanzari . Nu,nu au volum mare pt cantitate ci pt calitate.
Cred că au volum mare după felul în care se poartă cu clienții!
A propos, duda asta cu ”cel mai mare volum” are și o bază, niște argumente, ceva, sau e din burta unde intră pizza aia ”de calitate” de la Delicio? Nu de alta, dar cred că sunt niște pizzerii non-stop care probabil râd de tine acum.
Pizzeria Volare din Tineretului are printre cele mai bune paste/pizza de pe la noi.
Chiar am dat search dupa Volare sa ma asigur ca nu ma repet. Acolo mananc si eu de si au pizza si paste foarte bune.
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g294458-d8746641-Reviews-Pizzeria_Volare-Bucharest.html
fuu vali gand la gand cu bucurie…iti scriu din Militari ..( de pe valea lunga paralela cu Moinesti) ,spelunca inca exista nu am intrat niciodata…Fabio mancam si noi ..si de Brothers am auzit de curand.( am mancat si din astea de duzina Dominos jerrys ..dar de cand am descoperti la niste breteni aluatul asta parca nu ma mai convinge nik cumparat ..poate ii dai o sansa ..sef hadean sa traiasca
Napoli Centrale, Cluj. Pizza, paste, etc. Cine a fost sina mancat la ei stie cunoaste despre ce vorbesc.
La Ses au pizza foarte buna. Mie personal imi place si aia de la Toskana. Stiu, restaurantul e o bomba dar se mananca bine.
Depinde.
Pizza e inlocuitor mai consistent pentru un Hotdog sau o aripioara?
Sau o compari cu o portie de sarmale?
Eu zic să pui niște mici deasupra, poate îți place
Cauta si vei gasi.
Ai dreptate, din fericire , nu in totalitate, inca mai sunt restaurante/ pizzerii care stiu ce fac la acest capitol.
Cheers!
Eu am invatat un singur lucru atunci cand mananci pizza. Daca simti nevoia sa pui ketchup pe pizza, atunci pizza aia nu e buna.
Daca pizza e buna fara sa pui ketchup, atunci pune putin piper si niste ulei de masline.
Ca idee, toate pizzele pe care le-am mancat in Romania au fost cu ketchup.
Simplu.
Pizza e foarte bună cînd o faci tu, inclusiv aluatul. În rest depinde cum nimereşti.
Salut, Vali,
Într-un fel înțeleg prin ce treci. Nu știu dacă ai observat, dar e din ce în ce mai greu să găsești o pizza delicioasă.
Eu am lângă casă pentru urgențe Trenta Pizza care la foame și de nevoie – merge.
Când vreau o pizza nițel mai bună merg în vizită la Borsalino – un local drăguț situat in zona Unirii.
Cred că cât de curând vom fi nevoiți să gătim acasă fel și fel de mâncăruri (:/)
În rest, noi să fim sănătoși, la o adică rețete de pizza găsim pe net.
In general, cam ai dreptate
Moldoveanul prost din mine te invita in Suceava (oras din nord-estul Romaniei), cred ca te zbati sa gasesti o pizza proasta pe undeva.
Asta din cauza ca fiind moldoveni (deci extrem de saraci ), mare parte din pizzeri sunt pregatiti prin Italia.
Am mancat pizze mai bune aici decat in Napoli (infecta), Roma (de fast-food), sau Milano (acceptabila).
Si pastele rup !
Va recomand cu incredere pizza de la aia din AfiPalace de la etaj,langa vodafone.Nu mai stiu cum se numeste pizzeria,dar fac niste produse fantastice.Am mancat odata o Canibale sau Carnivora,in fine nu mai stiu exact si m-am cacat doua zile la rand numai apa colorata.Am zis ca o fi fost vreo coincidenta ceva,am mancat inca o pizza la vreo luna,inca trei zile de iesit cu stropi,norocul ca n-am fost si racit in acelasi timp.Pentru amatorii de senzatii tari,recomand.
P.S.In poza chestia care se vede acolo nu se numeste pizza,aduce mai degraba cu mamaliga si niste sunca.
Mizerabilă nu, mediocră da. Chestia îi destul de simplă, amestecul ăla de pe pizza (orice amestec) e greoi, plin de grăsimi, e ambalat într-o cutie de carton când e încă fierbinte și livrată la tine acasă. Nu are cum să fie gourmet.
Altfel, sunt pizzerii care fac treaba bine. Trebuie doar să le cauți, și să mergi la ele în restaurant să le mănânci. Dacă vrei să comanzi, comandă cel mai subțire blat pe care îl au (inclusiv sau mai ales la Domino’s) – alea îs cele mai bune.
In Timisoara exista o foarte mare comunitate de italieni. Exista cateva restaurante cu specific in care poti manca o pizza foarte buna (si alte preparate). Majoritatea ingredientelor se aduc din Italia (ca sa fie ca acasa
Esi snob, fara doar si poate.
Nu ai mancat pizza cand ai fost in Italia dar zici ca aia din fata casei e naspa. :))
Nu inteleg faza cu „blat pufos” plm, nu e prajitura.
Now now… https://en.wikipedia.org/wiki/Chicago-style_pizza#Deep-dish_pizza
Nu am fost nici in Italia nici in SUA, dar multa lume mi-a spus ca pizza din SUA este mult mai buna decat in Italia…
http://azima.ro/
Din Brasov.
#Babaiete ba, la GEDI am mancat pizza de zeci de ori (am copilarit pe langa Moinesti, pe Mohorului) si da, era ceva misto de tot. Mi-aduc aminte ca pe vremea aia ziceam ca Alexandrion e coniac si-l beam cu gheta. Ah, ce vremuri naive.
Acum… eu la pizza nu-s pretentios, stiu ca e din start mancare de rahat. Am mancat de foarte putine ori pizza de care sa zic „Da ba, foarte smechera asta”, asa ca ma multumesc si cu asta din „oras” (Pantelimon) cand mi-e foame. Partea misto la pizza asta naspa e ca merge cu ketch-up simplu, nu cu sos d-ala superior.
incearca de la Bella Napoli, nu stiu exact daca livreaza in Bartolomeu
Nu recomand Pizza Roma din Brasov, am comandat o pizza quattro stagioni… de nota quattro, tare saraca pentru 26 lei.
ai dreptate. cred ca exista 2 situatii:
a). pizzeriile care au clienti le prepara „neglijent”, eventual patronul mai vrea sa faca si economie, ca nu se prind prostii
b). pizzeriile care nu au clienti: n-au experienta (si personal bun) iar ingredientele cateodata nu sunt cele mai proaspete
Solutia e pizza facuta acasa, stii exact cum vrei sa fie, stii clar ce ingrediente folosesti dar ai nevoie de cuptor bun (chiar, ce cuptoare recomandati?).
În Brașov prefer pizza de la Delicio sau Dodo Pizza. Și Pizza Nonna e ok, doar că am avut vreo 2 dezamăgiri la rând cu ei și am preferat să nu mai comand de la ei
Dodo Pizza e chiar ok, dacă îți plac sortimentele lor.
Salut cum asi putea lua legatura un fost pizzer care a lucrat la sheriff’s (unirea) vreau sa cumpar reteta de pa pizza mexicana :)))
Mozzarella sintetica faina 000 coca facuta si pusa direct in cuptor reteta dezastrului , intreba orice pizzer de la noi daca are habar de tipologia faini si care este ce mai buna faina pentru pizza sunt pe dinafara , trist foarte trist
In Brasov cea mai buna pizza e la pasajul Rainbow de pe Bdul Victoriei la PIZZA PAZZA.
Pizza Hut este o adevarata mizerie ! Ingredientele sunt execrabile, blatul(pare facut instant si incalzit la microunde…Trebuie sa fiu tampit sa mai mananc acolo, atata timp cat gasesti pizzerii bune in Bucuresti !
Un produs semipreparat, stil “americanesc”, care nu are nicio legatura cu adevarata pizza!
Sunt multe pizzerii in Bucuresti care se apropie de o pizza adevarata, ma refer la blat, sos, mozzarella si restul ingredientelor se calitate si proaspete! Un ex ar fi, pizzeria Paine si vin(o pizza excelenta), pizza fortuna ( un blat f bun insa ingredientele nu aunt de cea mai buna calitate) etc!