Cum nu te pierzi în aeroportul Otopeni

Folosind aplicația HenriAppPort!

Ca să vă faceți idee: aeroportul Henri Coandă e mare cât o gară de oraș spălat, are 2-3 cafenele, 2-3 rânduri de scaune și gata. Te uiți când se pornește îmbarcarea, lași bagajele la una din multele intrări, treci prin verificare și aia e. O gară de oraș. Mi se pare absolut stupid să ai nevoie de o aplicație pentru asta.

20141023120119745

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

50 comentarii

  1. De acord, dar daca ar fi chiar asa de simplu, pesemne n-am mai auzi prin aeroport cum sunt strigati diversi ametiti ca intarzie zborul. Deci pesemne ca unora le-ar folosi macar partea cu statusul zborului.

    00
    • Da, si dupa asta o sa-mi instalez si o aplicatie care sa ma ajute sa nu ma pierd prin apartament.

      Cred ca este singurul aeroport in care nu poti sa-ti lasi bagajele pentru cateva ore sau cateva zile dar ce mai conteaza acum, au lansat o aplicatie. Revolutionar.

      Apropo, a avut cineva de primit bagaje pierdute de la ei? Sau de facut o reclamatie in biroul ala plin de miserupisti?

      00
    • atitudinea de la biroul de bagaje pierdute e generala – nu-i numai la Otopeni ( sau in Ro de ex).

      00
    • @Sil, nici pe alte aeroporturi nu cred că există birou de bagaje, din motive de securitate.

      00
    • Cand am am vrut sa las bagajul pe alte aeroporturi s-a procedat in felul urmator:
      – hello, vreau sa las bagajul acesta pentru 8 ore, 1 zi, 2 zile etc
      – buna ziua, costa x euro pentru 24 de ore; va rog sa ma insotiti la security pentru a-l scana;

      S-a scanat, s-a dus in locul amenajat pentru bagaje, primit dovada, la revedere.

      00
    • Eu am reusit performanta sa imi uit tableta (oboseala isi spune cuvantul) pe un zbor de Austrian Airlines si am sunat la aeroport (OTP) la bagaje pierdute dupa cateva ore si mi-au zis ca pot veni dupa ea.
      A doua zi am ridicat-o fara probleme de la ei. Acum nu stiu daca am avut noroc cu ei sau asa sunt ei in general.

      00
    • Acum vreo 3 ani bagajele noastre nu au prins conexiunea la Munchen, noi am prins-o ca am alergat prin aeroport. La Otopeni tot stateam la rampa de bagaje si nu mai ieseau ale noastre. A venit cineva de la biroul de bagaje, ne-a intrebat daca ne cheama asa cum ne cheama, am scris o plangere si seara au venit bagajele cu un Caddy acasa. Mie mi-a convenit, nu am carat 23kg dupa mine prin oras :D S-au purtat frumos, pot sa zic.

      00
  2. O sa folosim aplicatia peste vreo 20 de ani cand poate o sa arate ca un aeroport de capitala europeana

    00
    • Esti prost, ca un taran neumblat. Arata mai bine decat aeropotrul de la Berlin , de exemplu, care este capitala Europeana. Si e si mai mare. Vrei sa continui cu alte capitale europene? Vezi ca Europa nu e numai Paris, Londra , Roma si Madrid.

      Hai sa dam cu muci in fasole pe N.V.

      00
    • Dar acuma cum arata? Daca nu te superi sa ne detaliezi un pic.

      00
    • Bogdan, vezi ca ti-a intrat vaca in porumbul vecinilor pana ai stat tu sa scrii comentarii inteligente..

      00
  3. Vad ca au si discounturi.
    Deja ma doare capul cand ma gandesc prin cate au trecut ca sa o implementeze, pentru cei cativa utilizatori pe care ii vor avea.
    Discounturile presupun contracte cu firmele de acolo, etc.
    Geez.

    00
  4. Mie imi plac aplicatiile ce-mi fac viata mai usoara. Asa ca, e binevenita..

    00
  5. Vad ca au dezvoltat aplicatii similare pentru firme din Romania:

    Nu inteleg de ce stau aplicatiile sub contul developerului pe Google Play.
    Mi se pare ciudat.
    Ar fi trebuit ca fiecare companie beneficiara a unui App sa detina propriul cont pe Google Play/Appstore.

    00
  6. Ma gandesc ca a costat vreo 200mii de euroi. Asa aplicatie de valoare si merita banii. De ce te faci ca nu intelegi necesitatea aplicatiei?

    00
  7. varul maftei trebuia sa traga niste bani pe persoana fizica …

    00
  8. Ideea teoretic buna dar implementarea so-so. Nu inteleg de ce trebuie sa-ti faci cont daca vrei sa vezi doar orarul de zbor.
    Folositi flightboard sau ceva similar – merge in toate aeroporturile si chiar daca nu e asa detaliat, nu iti cere login.

    00
  9. Am reusit sa supravietuiesc pana acum cu iPhone fara aplicatii third party. Geez, si-asa sunt suficiente gauri de securitate si intr-un telefon nou iesit din fabrica cu soft la zi.

    00
    • NOU
      #22

      Inseamna ca ai iPhone degeaba. Aplicatiile third party ruleaza intr-un mediu inchis (jail mode) si nu au acces la camera/poze/etc decat prin niste permisiuni bine implementate. In schimb aplicatiile preinstalate au drepturi root, si prin intermediul unor brese de securitate in ele au reusit baietii sa faca multe dintre kit-urile de jailbreak.

      Pe scurt, daca o aplicatie e vulnerabila (sa zicem facebook) un atacator poate avea acces doar la datele din ea, nu la intregul sistem. In schimb daca o aplicatia default este vulnerabila (sa zicem Safari), un atacator poate ajunge sa aibe acces root.

      Un exemplu de kit de jailbreak mai jos care exploateaza o vulnerabilitate din Safari de la momentul respectiv:
      https://en.wikipedia.org/wiki/JailbreakMe

      00
  10. Hai să fim condescendenţi…
    Orice început e greu.
    Şi cred că şi prin acest demers mai „creştem puţin în ochii celorlalţi”.
    Chiar dacă acum e redundantă şi lipsită de aplicabilitate imediată.

    Cât a costat, cine a încasat banul gros (probabil că la developer a ajuns cel mult doar 5% din sumă, brutto) e altă tărăşenie.

    00
  11. Am trecut de două ori pe acolo și niciodată n-am înțeles ce anunță ăia la megafon. Semnalizarea poate are o logică, dar nu pentru mine, așa că din când în când a trebuit să întreb diverși angajați dacă merg unde trebuie: săgeți spre înainte și drumul se desfăcea în V, etc. Oricum nu cred că mai trec vreodată pe acolo, dar poate alți oameni cu mintea de tip încâlcit se vor bucura de aplicația asta.

    00
    • Bine că nu pun şi aştia „gingăl” ca la gară… (în funcţie de cursă): „Glasul roţilor de tren” – la Bucureşti, „M-a făcut mama oltean, măi” – la Craiova, „Noi suntem români” la – Cluuuj etc.

      Vorba unui prechim, mai şugubăţ din fire: „Deşteaptă-te române!” ca „gingăl” la aeroport ar fi prea evident!

      00
  12. problema aeroportului nu este ca e mare cat o gara de oras (mic) ci ca are un comportament de gara de oras. Semnalizare extrem de proasta. Imbarcare haotica, fara cordoane care sa ghideze fluxul de pasageri. Lipsa de atentie pentru persoanele cu nevoi speciale sau pentru familiile cu copii mici. Angajati care-ti intorc spatele cand vrei sa-i intrebi ceva. (ultima vizita, acum doi ani; sper ca s-a mai schimbat ceva intre timp)

    00
  13. cum adica inutila, e foarte utila, odata dupa ceva cantitate de vodka nu am mai gasit iesirea din baie de la un prieten, Martorii ziceau ca am stat 3 ore acolo, eu nu-mi aduc aminte…

    00
  14. In comparatie cu alte aeroporturi din vest, e mic. Dar are totusi doua terminale de plecare si mai multe cafenele sau magazine. Sunt convins ca toti stiti unde se afla magazinul Burger King din aeroport, deci nu aveti nevoie de aplicatie. Dar poate unii care sunt prima data pe acest aeroport vor sa manance acolo si n-au prea mult timp la dispozitie :-)

    00
  15. Acum 4 ani am facut escala pe Otopeni si era in constructie dar semne puse mai prost nu am vazut nicaieri , iti arata sageata sus ( sus era santier) de fapt era la dreapta , si multe altele .

    00
  16. Probabil ar fi fost de ajuns să deseneze cineva un Google indoor maps. N-ar dura nici o oră şi ar fi mai practică decât o aplicaţie.

    00
  17. În Otopeni erau două semne montate la modul cel mai cretin. Ăla de la „Sosiri” care îți indica să cobori pe niște scări care te duc într-o fundătură unde săteau doamnele de la curățenie. Și mai era ăla care îți indică pe unde trebuie să mergi când vii cu bagaj de la „Sosiri” spre „Plecări”. Dacă ești înalt nu ai cum să îl vezi fiindcă e mascat de alt semn montat mai în față și mergi ca prostul până la scări.

    00
  18. Mie nu mi se pare stupid. Poti sta cu gatul lungit si ochii beliti la panouri sau poti sta la masa in timp ce sorbi cafeaua asteptand sa ti se comunice poarta de decolare sau sa iti verifici rapid din taxi unde sa iti lasi bagajele cand faci checkin.

    00
  19. Otopeni e mic fata de multe aeroporturi si insa imaginea militarilor cu arme a fost cea mai neplacuta parte. Parca eram in Columbia si nu in Romania.

    00
  20. He he, asta e aeroportul ala unde a 40lei un cacat de sandwich? :)

    00
    • ala e. doar ca nu sta in banii tai sau al oricarui roman. 40 de lei(9 euro), pentru orice strain care vine aici, e o nimica toata.

      00
    • @bogdan sa cezi tu ca strainii sunt atit de fraieri incit sa dea $9 pe un sandwich. Mai degraba asta spune cam ce parere au romanii, cum ca sunt cainii cu colaci in coada prin vest si ca in felul asta e ok sa ai preturi aiurea.

      00
    • @moga. in aeroportul din brussels am dat tot 9 euro pe un sendvis. tot nu vrei sa intelegi, nu?!

      00
    • Trebuie sa fi tolomac sa dai 9$ pe un sandwich. Iar faptul ca tu ca roman ce nu face 3000$/ luna sa spui ca e normal pretul asta e si mai rau.

      00
    • NOU
      #41

      vad ca scriu de pomana aici. nu intelegi nimic. tu, ca roman, cand pleci din otopeni, pleci cu stomacul plin. deci nu esti „tolomac” sa dai 9 euro pe un sendvis. cand te intorci pe otopeni, stii ca la un resturant mai mult decat decent, poti manca o masa completa cu 9 euro. o alta varianta este sa astepti jumatate de ora ca sa ajungi acasa si sa mananci si mai ieftin. din nou, nu esti „tolomac” sa dai 9 euro pe un sendvis. un STRAIN care da 9 euro pe un sendvis oriunde in europa, nu doar in orice aeroport, da cu usurinta 9 euro in OTP. Pe el nu il asteapta sotia/sotul/matusa cu o masa calda. nici nu stie unde este cel mai apropiat restaurant decent. sper ca s-a inteles de data asta.

      00
    • Gândire specifică unui „mitică”. Români trăiesc și în alte localități din România, nu doar în București ! Dacă eu mănânc în Arad și apoi decolez de pe Otopeni la 6,50, mai pot aștepta până la Paris ca să mănânc ceva la un pret decent ? De aceea noi cei din vest ( vestul civilizat !) preferăm aeroporturile din Budapesta și Viena.

      00
  21. E la fel de utila ca si un aeroport in Brasov.

    00
  22. Alt soft degeaba de sifonat bani de stat. Sunt curios ca t a costat.

    00
    • NOU
      #45

      5000 euro. si nu e platita de stat, ci de alpha rocas. e usor sa arunci toporul in bratele altuia fara sa folosesti nuca aia de creier?

      00
  23. Ca să vă faceți idee:

    Ca sa iti faci tu idee, ca nu stiu cand ai plecat ultima oara, aeroportul e decent de mare pentru cati calatori deserveste. Sunt de acord ca nu te poti pierde in el , decat daca esti retardat , dar uite-te-n-jur!

    00
  24. Otopeni e singurul aeroport prin care am trecut (probabil, peste 50) și a trebuit să întreb unde pot găsi o budă. Că-i mare și bine semnalizat.

    00
  25. E utila aplicatia Vali si sa-ti explic de ce.

    In Otopeni nu exista indicatoare, nu exista oameni sa te ajute, nu exista scari rulande, nu exista pante pentru invalizi (de fapt nicaeiri in tara asta nu exista nimic care sa ajute un om in carucior sa se descruce), daca te-ai pierdut cu bagajul pe la etaj ai pus-o, nu ai panta nu stii cum dracu sa-l urci sau sa cobori alte scari pe niste trepte de catejumate de metru inaltime. Stii unde e farmacia? Eu dupa 3 ani am aflat ca exista farmacie la etaj. Nu stii unde e liftul, nu stii unde e casa de bilete pentru mijloace de transport (ti se pare logic ca statia de autobuz sa fie la terminalul plecari si casa de bilete sa fie la terminalul sosiri?). Eu desi am trecut de cateva zeci de ori prin Otopeni, nu stiu de unde sa iau bilet cand plec cu autobuzul, pentru ca nu iau tot timpul taxiul. Inca platesc la sofer ca nu am alta varianta. Cica pentru parcare tre sa iei liftul ala de jumate de metru patrat unde nu incapi decat ori tu ori bagajul, si te duci undeva la subsol. Vrei sa iei un taxi de la Meridian? Nici o problema, orice strain stie ca taxiurile normale nu alea cu supra taxa te asteapta „la fostul ceas” pentru ca nu pot intra in aeroport sau nu vor sa plateasca parcarea de 15 minute cat vin dupa tine.

    Logic, nu prea ai ce sa faci cu aplicatia, insa in Romania, in conditiile de mai sus, e foarte folositoare. E normal ca intr-o tara unde ne doare-n cur de altii si unde le raspundem la intrebari cu un sictir de parca ne-au furat butelia, sa existe o aplicatie pentru un strain pe care sa o foloseasca sa se descurce singur.

    00
  26. las’ ca e utila, sa gasesti Billa. mai ales daca intri in aeroport la ‘plecari internationale’. practic, ca s-ajungi acolo trebuie sa traversezi toata zona publica, de la un cap la celalalt.

    00
  27. Cred ca o astfel de aplicatie era mai necesara in Fiumicino sau in Frankfurt, nu in parcarea de Otopeni.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)