Pentru specialiștii de specificații

Am mai râs aici de luzerii care nu se pot abține să nu declare supremația unui telefon bazându-se fix pe specificații, dar asta nu înseamnă că nu o pot face din nou, de data asta tot cu bateria de la iPhone în comparație cu cea de la Galaxy S4, care în specificații e dublă (1.500mAh vs. 2.600mAh). Imagini de pe AnandTech, un site puțin cunoscut. 

 

samsung-galaxy-s4-battery-1

samsung-galaxy-s4-battery-2

samsung-galaxy-s4-battery-3

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

  1. Nu vede şi ochii mei un Nokia… :)

    00
  2. Anandtech, un site putin cunoscut. Buna asta :)) Doar fac cam cele mai complexe si mai detaliate reviewuri de telefoane.

    00
  3. Pai bateria nu e unica specificatie care conteaza acolo. O baterie cu 70% mai mare trebuie sa alimenteze un ecran cu 40% mai mare si cu 185% mai multi pixeli. Si un procesor care cred ca are consum ceva mai mare cand e utilizat la maxim. Ca sa nu mai vorbim de diferentele dintre sistemele de operare.

    00
    • @Claudiu: citește articolul din link. n-are a face una cu alta, depinde foarte tare insă cum folosește fiecare telefonul.

  4. @Claudiu: pixelii au relevanta in consum doar la plasme. Nu stiu de vreun telefon cu ecran cu plasma.
    Ce vrei tu sa zici e ca trebuie un backlight mai coios pentru a patrunde printr-o densitate mai mare de pixeli.

    00
  5. @claudiu: ideea acestui articol era ca pentru un cumparator nu conteaza ce face procesorul ala inauntru, atata timp cat telefonul face ce vrea el. faptul ca justificam astfel de diferente pe principiul „ala are procesor mai rapid, e normal sa se descarce mai repede, chiar daca nu face nimic in plus” este dovada ca multi au ajuns sa se uite mai mult la specificatii decat la performanta propriu-zisa! iei o masina cu motor mai mare, te face ala cu masina cu motor mic la nas si in loc sa zici bravo, zici: pai e normal coae, a mea e mai grea! nu pusca!

    00
  6. @Alex: gresit, la amoled fiecare pixel e iluminat individual, de aceea poti sa stingi de tot unii pixeli si ai negrul ala care nu e gri. Dar ai si consum relativ mai mare fata de lcd la afisarea albului si luminozitate maxima ceva mai scazuta.
    @aoleks: Un procesor mai rapid chiar te ajuta, de exemplu sa incarce o pagina web mai rapid. Si uneori un procesor mai rapid va consuma chiar mai putin, e asa numitul „race to sleep”: termin cat mai repede ce am de facut si pe urma ma odihnesc. Dar daca utilizatorul foloseste timpul castigat sa faca mai multe lucruri, de exemplu sa vada mai multe pagini in acelasi interval de timp fata de un un telefon mai slab, atunci si bateria se consuma mai repede. Iar daca nu vrei ultimul racnet ca performanta, atunci nici nu iti iei cel mai puternic smartphone.

    00
  7. @Vali: pai si ei zic ca are legatura cat tine bateria cu ecranul si procesorul: „the Galaxy S 4 falls behind the HTC One by an appreciable amount, however there’s still an improvement in battery life compared to the Galaxy S 3. The Galaxy S 4’s battery life isn’t bad by any means, but do keep in mind that this is a large phone with a large display and a very powerful SoC”. „Without having to power on that huge display, the Galaxy S 4 can last for a very long time on a single charge.” Si e si normal, ecranul si procesorul sunt cam cei mai mari consumatori de baterie.

    00
  8. E simplu, power-savingul de pe iOS e mai bun ca cel de pe Android. E un sistem de operare mai eficient.

    Daca iei un telefon cu Android cu ecran la fel de mare ca iPhone[dimensiune+nr depixeli] si baterie de capacitate egala, iPhone-ul o sa se tina mai bine.

    Performanta data de hardware este similara, insa cei la Apple folosesc mai eficient resursele procesorului fata de programatorii de la Google. Atata tot.

    Nici custom ROM nu rezolva problema ca Androidul papa mai multe resurse ca iOS.

    00
  9. @Vali: stai sa mai treaca putin si vezi ce zice Cetin de Note 2. Cum bate vantul asa se pisa si el.

    00
  10. Anantech „site putin cunoscut”…Ti-ai dat cu firma in cap la fraza asta.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile