Părinții cu cărucior erau la fel și înainte?

Am o nedumerire. Am fost la o chestie și erau ceva oameni, printre care și două cupluri cu copii în cărucioare. Nu mă uitam în special la el, dar mi-a plăcut că ambele cupluri au făcut schema aia cu “io nu vreau să mai gândesc, hai să ne oprim aici ca să vedem ce avem de făcut”. Ambele!!! După care au mai mers un pic și au ales din nou un loc unde stăteau în drum. Și iar. Bă, se opreau în mijlocul drumului ca să se uite în telefon, după care îi claxona cineva că stăteau în drum și se comportau de parcă tocmai descoperiseră buricul.

Notă: nu erau îmbrăcați de pe șanț, să zici că sunt oameni amărâți și nu au fost vreodată în situația să gândească.

Și întrebarea mea e asta: oamenii ăștia au fost mereu așa tâmpiți? Sau și-au găsit acum o scuză, că sunt cu copilul și își ocupă tot creierul cu ferirea copilului de moarte, așa că nu mai au timp și să gândească?

 

las-fierbinti-2

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

61 comentarii

  1. E ceva generic: vad faza asta des in supermarketuri.
    Ba am văzut-o o data într-un parc mare, o pajiște verde tăiată în două de un parau cu un mic podeț de traversare, ei bine, din tot hectarul ăla verde disponibil, pe podeț s’au oprit un grup sa dezbata

    00
  2. NOU
    #3

    Au fost mereu tâmpiți. Exact ca speciali care se opresc pe trecerea de pietoni să-și aprindă țigarea.

    00
  3. Erau prosti si aerieni de cand e lumea. Nu avem dovezic a fost asa dar n-are cum sa nu fie.
    Mi-a venit un gand… acum se formeaza primele generatii care peste zeci de ani, poate sute, vor putea fi evaluate de catre urmasi.
    Peste 100 de ani stranepotii nostri se vor uita in marea arhiva a internetului si vor vedea nivelul strabunicilor si al bunicilor. Vor vedea ideile tampite ale analfabetilor si agramatilor, vor vedea toxicitatea inceputului de secol 21, vor vedea cum parcau boii si cum isi aratau bucile influenceritele.

    00
    • NOU
      #6

      Strănepoții de peste 100 de ani vor proveni din tâmpiții de azi. Ce te face să crezi că vor fi mai inteligenți urmașii?

      00
    • Urmașii vor avea cipurile implantate mult mai performante.

      00
    • @remington
      1. peste 100 ani fiecare va avea implantat un cip care va avea si functie de autocorect, deci nu vor fi mult mai putine greselile de ortografie.
      2. acel chip va fi avea si inteligenta artificiala care va preveni tampitii ca urmeaza o trecere de pietoni si ca trebuie sa se asigure in stanga si apoi in dreapta
      3. acel chip va preveni gazda ca articolul cutare contine date imprecise si poate fi un fake news.

      Nu vor fi mai inteligenti urmasii nostri dar asemenea unei proteze pentru cei cu probleme la picioare vor avea acel chip care va incerca sa corecteze handicapul gazdei.
      Doamne Ajuta!

      00
    • @Remington Steele noi provenim din tâmpiții de ieri și așa mai departe.

      00
    • NOU
      #10

      @ubercool
      Ai sa fii surprins, dar exista studii care arata ca incepand cu anii 1970, lumea se tampeste, deci aia de dinainte pare sa nu fi fost chiar asa tampiti. Desi…. :)

      00
    • @Paco, peste nivelul celor care se spune ca ni le implanteaza acuma la vaccinare? 🤔

      00
    • @keepcalm, nu cu mult. O să ajute în schimb că se vor reproduce prin fotosinteză, datul la buci dispare. Rămăn alea basice, gen ștersul la cwr și folosirea telefonului mobil.

      00
  4. Innebunesc la cumparaturi cand isi lasa cosul fix acolo unde le atrage ceva atentia si blocheaza tot raionul. De obicei intru cu caruciorul in caruciorul lor.

    00
    • Și ce rezolvi? Serios, ce faci? Pleci cu el? Îl împingi până dărâmi un raft? Crezi că pe ăla îl doare căruciorul?

      Ești la cumpărături, nu pe stradă, nu la plimbare, nu ai ieșit să faci jogging. Unde te grăbești? Dacă acolo am treabă, acolo opresc, iar tu nu ai decât să aștepți sau să ocolești. Iar regula nescrisă la împins coșul e că ăla care lovește cu fața e de vină. Ai grijă în ce intri cu coșul, dacă văd un loc liber intru, îți tai fața, e datoria ta să mă ferești.

      Dacă nu știi să mergi la cumpărături stai acasă. Vezi că mulți livrează acum.

      10
    • Eu am inceput sa urăsc sa merg la cumpărături din cauza gibonilor care blochează raioanele cu căruciorele, ca se opresc la povești sau se urcă pe tine la coadă. Cel mai amuzant e că de fiecare data când mă opresc sa citesc ce scrie pe un produs, se aduna 1,2 pensionari in spatele meu crezând că cine stie ce ofertă e si nu cumva sa o rateze.

      00
    • Voiam sa scriu cat de prost e balaurul, dar apoi am vazut ca are o poza cu Steven Seagal la profil.

      00
    • asta magandeam si eu. mai lasa baietii de la rafturi cate un palet pe langa. ba, exact acolo se gaseste cate un animal din asta sa isi lase carucuiorul si sa se uite dupa ciunga. 2 metri mai incolo il durea burta.

      00
    • Oricat de taran/cocalar/comunist/pitipoanca etc. parea un om care se oprea ca naiba pe mijloc de raion, nu a ezitat nici unul sa se mute si sa imi faca loc, dacă i-am spus pe un ton frumos (nu passive agressive): „Imi cer scuze/pardon/ma scuzati”. Poate am eu people skills, dar nu inteleg de ce sunteti atatia care tineti nervi in voi si va asteptati ca alti oameni sa se comporte intr-un anumit fel, doar pt. ca pe voi va enerveaza si nu spuneti nimic.

      00
    • @Razvan: devine obositor sa le dai unor necunoscuti educatia pe care parintii lor nu le-au dat-o in cei „7 ani de-acasa”, din nou si din nou, de fiecare data cand mergi la cumparaturi. E o munca sisifica, neplatita si fara beneficii.
      Ii inteleg pe cei care intra in cosurile needucatilor.

      00
    • E o munca sisifica, neplatita si fara beneficii.

      Despre ce munca vorbim? Despre munca in care spui „te rog frumos sa imi faci loc”? Cu ce e asta mai greu decat sa lovesti un carucior si eventual sa ai si un schimb de replici „prietenesc”?
      Intre cel care isi lasa cosul de cumparaturi in drum si cel care il loveste cu intentie nu vad prea mare diferenta. Poate o idee mai grav gestul celui care loveste cu intentie. Mai luati o zi libera oameni buni, faceti ceva ce va place, ce va relaxeaza inainte de a ajunge sa va dati in cap de la nimicuri.

      00
    • bgdn, welcome to my world.

      ion, nici eu nu vad mare diferenta intre ala care striga ceva in piata si ala care da cu gaze in piata. cu toate astea exista.

      00
  5. Poate e ca la orbi: unele simțuri se-ascut, altele se duc.

    00
  6. Da, erau si inainte. Acum ca ocupa mai mult spatiu, te deranjeaza mai mult. La fel ii vezi si pe aia cu caruciorul de cumparaturi…

    00
    • Procesul ăsta natural se cheamă îmbătrânire! Starea aia de observare accentuată se acutizează daca ai și sindromul administratorului comunist de bloc!

      00
  7. In Auchan acum ceva timp. Un nene mergea cu spatele si ii facea poze lui ma-sa de parca erau la Disneyland si da peste a mea. Zic nu va suparati, nu vreti dumneavoastra sa lasati pozele si sa va uitati pe unde mergeti?

    Nu ca eu fac poze unde vreau si cand vreau eu. Bine bine dar te rog sa te uiti pe unde mergi.

    A plecat bombanind ceva, imi umplea frigiderul sau ceva.

    00
  8. Cand ai copii spatiul personal se mareste considerabil.

    Era sa ma calce o proasta pe o strada fara trotuar, am intrebat-o daca nu m-a vazut, a zis ca da, dar ca nu am ce cauta pe strada. Am injurat-o scurt si mi-am vazut de drum. A inceput sa zbiere ca din gura de sarpe ca ii sperii copilul. Am vazut-o 100 m mai incolo ca se hipervetilase si nu mai putea conduce de nervi, oprise pe dreapta.

    00
  9. Eu ii zic educatia de turma. Se aplica si in trafic, scoala (mai ales la parintii cu copii la scoala)magazin, scara blocului, parcare etc. – din lipsa de educatie se ia unul dupa altul. Ultima oara am castigat un pariu foarte departe de tara cand niste persoane blocasera accesul intr-un magazin. De la 100 m am avut curajul sa fac pariu ca sunt romani si am castigat. In educatia civica statul este absent sau cel mult formal. Abia astept sa vad un ONG care sa se ocupe pe bune de educatie civica sa pot redirectiona si eu 2% din impozitul pe venit unei cauze vitale a acestei tari. Sa vad ca din banii mei se dau reclame la tv cum sa nu scuipi pe strada, sa nu te opresti ca prostul in mijlocul trotuarului, sa nu arunci gunoaie de la balcon sau sa te impingi ca imbecilul in tramvai .

    00
    • …”sa nu arunci gunoaie de la balcon”

      Sa arunci gunoaie e ceva e foarte acceptat in Romania. Pe aici pe blog am comentat cu o intamplare, cineva din bloc a aruncat BRADUL de craciun de pe balcon in fata geamului meu (ca stau la parter). Stiind cine la aruncat, l-am luat si i l-am dus la usa, sa-l duca la tomberon. Mama mama ce muie mi-am luat de la altii, am fost certat.

      00
  10. Bai deci mor pe astia care baga copilul la inaintare ca argument pentru orice… Daca ajung asa in caz ca o sa am copil, va rog impuscati-ma. Exemple:
    – ajung pe forum de masini, si cauta unul un SUV gen Sorento, ca acum are copil si portbagajul de la Seria 5 e prea mic. Ba baiatule, are peste 500l, pe bune?
    – renovam apartamentul, galagie, dar in afara orelor de liniste. Vine la mine vecin cu 2 etaje mai jos, ca el are copil de cateva saptamani si nu poate dormi. Asa, si ce pot eu sa fac? Pun pe pauza pana merge la gradinita, sa nu deranjez?
    – toti care parcau masina aiurea pe trotuare, cand au copil, brusc isi dau seama ca nu e ok ce faceau, ca nu e loc sa treci cu caruciorul si striga in stanga si-n dreapta sa elibereze trotuarele. Inainte sa aiba ei copil, era ok
    – experienta cu unii parinti proaspeti care brusc devin foarte panicosi si isterici, de zici ca copilul ala e bomba care sta sa explodeze.

    00
    • Why wait? :D

      00
    • Apropo de faza asta cu părinții. Merg să-l iau pe fi-miu de la școala deși stau la doi pași (deh, clasa 0). Și aproape toți părinții se înghesuie în poarta școlii când ies copiii. Săracii unii nu pot ieși, nici nu pot vedea dacă a venit cineva să-i ia. Și după ce-și culeg odrasla, ghici ce: stau tot în poartă să se iubească, să le încheie geaca, să caute în ghiozdan, să-i întrebe cum le-a fost ziua. Păi cum să nu le dai ăstora certificat de handicapat?

      00
    • @varucu – ca nu sunt sigur ca vreau.

      00
    • Faza cu portbagajul o înțeleg. Restul nu. Și eu am rămas surprinsa cat de mult se micșorează spațiul din viata ta odată cu un copil. Am 600 de litri capacitate la portbagaj, cred, la Passat. A devenit neîncăpător. Un cărucior de copchil cu landou (care nu se pliază deci 6 luni pana treci la ala pliabil, asa îl cari cu tine) ocupa 3 sferturi dintr-un portbagaj de sedan, oricât de mare ar fi mașina. Urăsc SUV-urile și portbagajele care se deschid cu tot cu luneta, dar cred ca tot la asta vom ajunge intr-un final, pentru ca pur și simplu NU MAI E LOC. :)))) dar nu judec oamenii care nu pricep, ca nici eu nu am priceput pana la primul drum lung cu copil. Am cumpărat mașina fix după ce am născut, am avut și o varianta break, am zis PAS, îmi ajunge ditamai portbagajul de la Passat. Well, nu ajunge.

      00
    • @Laura, in conditiile in care stiu si oameni care au copil si se decurca fara probleme cu Polo, Golf, 308, problema nu e la volumul portbagajului. In extrema cealalta stiu oameni care umplu portbagajul unei masini gen passat si ajung sa foloseasca 10% din lucrurile inghesuite acolo.
      Da, sunt la varsta la care toti in jurul meu fac copii in timp ce eu ma fac ca ploua :))

      00
    • Schimba Passat-ul cu unul break (sau variant cum i-o zice) și-ai sa vezi că-ți ajunge și portbagajul. Cât au fost ciutanii mici, mașina aia a fost bestială la capitolul bagaje. După ce au mai crescut ciutanii, s-au mai redus și nevoile. Acum e fiecare cu trollerul lui. A trebuit s-o schimb după prima iarnă mai grea în care am dat la lopată de mi-a sărit basca. Nu era 4×4, poate asta era problema (deci încă un pont pentru tine).

      00
    • @zarax, nu tre’ sa pui presiune pe tine la capitolul copii și nici pe alții să nu-i lași. E frumos dacă mă întrebi pe mine, dar și al naibi de greu.

      00
    • @varucu , problema e ca pun altii presiune pe mine :))

      00
    • Laura? Am 2 kinderi 1,5 si 2,5 ani. Si merg cu i20-ul si la munte si la tara (de mare nu zic ca acolo nu ai nevoie de mari bagaje). Cu pampersi cu un carucior dupa noi. Hainele copiilor. Am carat si de la tara cartofi si ceapa cu copii in masina.

      Depinde si cum te organizezi si ce fel de carut ai. Are un prieten un cartu pt fii-su mega complicat cu roti de „tractor” , e nu stiu ce carut nebun de vreo 6000 de lei, besini. De nu s-a chinuit sa-l bage pe ala in portbagaj la ditai Toyota. Si eu in i20, taca paca unu peste altul, lego frumos.

      00
    • Varucu, nu suport breakurile, de aia am vrut sedane. Tot 4×4 e mașina, deci nu sunt probleme de tracțiune. Știu ca sunt oameni care se descurca și cu mașini în 2 uși, noi am vândut 2 coupeuri ca nu le-am mai suportat pur și simplu când a venit copilul și am cumpărat 4 uși. Totuși, oricât de light as impacheta, când bag căruțul cu un sterilizator și un troller, s-a umplut. Când am luat și cușca de câine cu mine, adios, s-au terminat 600 de litri :)). Știu ca e doar o perioada și ca ulterior copiii necesita mult mai puțin spațiu, dar acum, pana într-un an, chiar simt ca totul e mic, de la mașină la casa, la tot. :))))

      00
    • @varucu, exact, 10% certificat de handicapat deja pare ireal de optimist, mai degraba 20-30%

      00
  11. Facebook tik tok instagram….

    00
  12. Recunosc că uneori sunt aeriană. O combinație de oboseală și „sunt în lumea mea și alta nu mai există” că e posibil ca din când în când să mă opresc aiurea în drum. De obicei incerc să fiu atentă, dar nu-mi iese absolut întotdeauna. Dar dacă îmi zice cineva, „mă scuzați și mă dau frumos la o parte.
    Cel mai nașpa e când am o sacoșă grea și traversez, în mijlocul străzii nu pot să opresc, așa că uneori, când nu e prea multă lume pe lângă mine, mă opresc și las sacoșa jos imediat cum am făcut un pas pe trotuar; îmi dau seama că poate fi nașpa, dar nu mai pot.
    La fel, dacă mi se pun alții în drum, zic „scuzați”, eventual „vreau și eu să trec/sa văd produsul x” și oamenii în general se dau la o parte fără tărăboi.

    00
    • pe cand avea 1,5 ani fiica mea a avut o perioada de „sleep disorder” pentru 2 ani de zile. Dormea 12 ore dar de la 8 dimineata la 8 seara. Stiu ce inseamna comportamentul de zombi. IQ-ul de 119 nu m-a ajutat cu nimic.

      00
    • Ah, da, legat de „lumea mea, alta nu mai exista”, mai e si asta cu parinti carora le pasa doar de copil, si dupa ei potopul. Exemplu cu pandemia. Prima replica e „Sper sa fie copilul bine”. Atat. In conditiile in care ala mic are 2-3 ani, si sansele sa apara simptome de covid sunt infime. Pe de alta parte, bunicii sunt in varsta si cu diverse boli, deci categorie de risc. Daca ii loveste virusul, e nasol.
      Dar fuck logic! Sa fie copilul bine!

      00
    • @AB: La capatul scarilor rulante nu te opresti?

      00
    • @Zarax, prin „în lumea mea” înțeleg cumva foarte aeriană în momentul ăla și extrem de neatentă la mediul înconjurător. Mă gândesc la ceva, sau „să nu uit să iau x”, d-astea.
      Dacă voi sunteți în permanență conștienți de câți oameni sunt în jurul vostru, în ce sunt îmbrăcați și ce fac, ce obiecte sunt și mai știu eu ce, bravo vouă. Din când în când creierii mei sunt plecați cu pluta. Până acum am supraviețuit și nici n-am pus în pericol pe alții.
      @BGDN, am și eu limitele mele. :) plus că pe scările rulante am ținut bagajul pe treapta din fața mea, nu mi-am rupt șalele.
      Ba chiar mă irită intens aia care stau pe stânga și sus fac brusc dreapta prin ăla din dreapta (eu) fără să facă măcar un micropas în față. Sper din toți ficații că nu sunt șoferi.

      00
  13. Daa. La iberici e sport național. Am studiat intens problema și concluzia de șocantă. Valoarea IQ-ului nu permite efectuarea a două activități simultan. Este practic imposibilă conversația în timpul mersului. Oprirea se face brusc, fără semnal prealabil și în majoritatea cazurilor în locuri strămte ce face dificilă depășirea. Fața mamei cănd 87 de kg s-au prăvălit peste podoaba din cărucior a fost de vis. Noroc că m-am crăcit și am luat căruciorul între picioare. Imaginea a fost cam pedofily, dar un genunchi în bostanul pruncului era mai grav.

    00
  14. Cat de mișto sunt generalizările astea. „2 cazuri -> așa sunt toți”. Și nu e prima oara.

    Cel mai interesant e cum 70% din comentatori sar să mănânce prostiile astea.

    00
    • Tu poate nu prea circuli pe aceleasi strazi ca noi. Aiuriti care se opresc in mijlocul strazii, la capatul scarilor rulante, merg incet pe mijlocul trotuarului sau se balangane in stanga si in dreapta, sau ametiti care merg drept tot drumul si deodata o iau in diagonala fara niciun motiv…dinastia sunt infiniti.
      Am dat cu bicicleta peste o imbecila care chiar asa mi-a facut: dupa ce a mers drept vreme de 20 de secunde, pe langa pista de biciclete, fix cand am ajuns in spatele ei a luat-o in diagonala prin fata mea. Am sarit de pe bicicleta iar ea s-a ales cu soldul mutat nitel. Vad zilnic ametiti de genul, sunt din belsug, nu e nicio generalizare.

      00
    • Iar tu, desigur, ai fost forțat să citești și să dezaprobi. Treaba e simpla, nu rezonezi cu ceea ce scrie lumea, cauți alt articol care să îți convină. Și nu uita unul din motto urile blogului „Nu ești hater dacă ai dreptate”.

      00
    • cineva s-a simțit.

    • @vali, nu stii ce pierzi ca nu permiti voturi la comentariile tale :D

      00
    • ba știu. sunt brigăzi care citesc atennt fiecare comentariu și votează comentariile care mă contează/înjură/jignesc…

  15. La fel ca si aia care – la trecerea de pietoni – baga pe strada la inaintare fix caruciorul cu copilul, chiar daca vine masina. Atata prostie nu am putut sa vad. Cum naiba sa bagi caruciorul in fata masinii? Si daca nu opreste ala, ca se uita dupa fete?

    00
  16. Mai sunt bombardierii cu copii obezi, baga cola si cartofi prăjiți la 3 ani.

    00
  17. Ghici pe unde se plimbă mamele din blocul nostru și unde găsesc loc de popas pentru a posta pe FB proaspătul căcălică al lui bebelică? tadam, tadam, tarataratam. În fața ușilor de la parcarea subterană.

    00
    • Execută un căcălică viguros în fața ușilor de la parcarea subterană și teoretic ai rezolvat problema . Că îl postezi proaspăt pe FB rămâne la aprecierea ta.

      00
    • și în fața ușilor magazinelor. intră și se opresc. fix acolo. no brain.

  18. Tocmai ce m-am luat in bete cu o tuta din asta pe Facebook. Evit discutiile acolo in general pt ca in afara de nervi nu aduc nimic bun.
    Dar la asta nu m-am putut abtine.
    Discutia a fost lunga dar pe scurt:
    Se plangea o tipa (pe buna dreptate) ca trotuarele din urbea in care convietuim sunt pline de masini. Si daca ai un copil de mana sau in carucior singura solutie este sa o iei pe strada. Si, de obicei, sunt si multi tembeli care se cred pe pista si merg tare, trec razant pe langa pietoni, etc.
    Si vine EA, MAMICA, si zice ca ea e in ambele posturi: si cea de mama cu carucior care nu are loc sa mearga pe trotuar dar si cea in care e nevoita sa opreasca pe trotuar pt ca ea e MAMICA.
    Deci unele au impresia ca daca au reusit sa se impuieze (ele si alte cateva miliarde de femei pe planeta asta) lumea se opreste in loc atunci cand apar ele.

    Da, sunt mama. Stiu ce inseamna un copil in toate dispozitiile lui, am apreciat mereu cand mi s-a oferit un ajutor si l-am oferit si eu la randul meu de cate ori s-a putut (inclusiv lasat oameni inainte mea la casa la supermarket, desi eram cu copilul, doar pt ca eu aveam cosul plin si ei 2-3-4 produse). Dar nu am impresia ca totul se invarte in jurul meu sau al copilului meu.

    00
  19. Nota: hainele pe care le porti n-au legatura cu ganditul. Nu fi superficial!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile