Panasonic, trezirea!

După cum v-aţi dat seama, urmăresc cu viu interes zona de aparate foto mirrorless: ce se mai lansează, ce cuceriri apar in domeniu, iau aparate de test atât cât pot (deh, gura mare, Sony se supără dacă le zici nasoale).

Azi dimineaţă, ştire că s-a lansat Panasonic GF5. Mişto, ia să vedem ce are în plus. După o comparaţie cu GF2 şi GF3, iată ce are în plus: filmează în MP4, bliţul incorporat bate mai departe, bateria ţine un pic mai mult şi ecranul e un pic mai bun. Nimic la senzor, nimic la rapiditate, nimic. Deci de ce ai arunca pe piaţă aşa ceva? De ce să nu lansezi un update de firmware pentru cei care vor filmarea in MP4 şi atât?

pansonic-GF5

Apropo de filmare, GF2 filmează mai bine decât Canon 60D în casă, în condiţii de lumină de la bec si fără trepied. Am început să îl folosesc mai mult şi să las DSLRul în husa lui.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

  1. Panasonic sunt cam zgarciti cu update-urile de firmware

    00
  2. ahhh ce fain e sa ma trezesc dinnou cu blogul tau si cel al lui arhi!

    00
  3. dp meu dv, mirrorless-urile sunt departe de a atinge performantele unui dslr. de aici rezulta ca e useless, daca ai un dslr.

    00
  4. „The GF5 features a totally redesigned, 12.1-megapixel Live MOS sensor, plus the latest iteration of the Venus processor”

    gf5-micro-four-thirds-camera-announced

    00
  5. @Zoso: nu prea e diferenta de senzor, din punct de vedere al calitatii imaginii si al dimensiunilor. Pe mirrorless-uri sunt, in general, aceiasi senzori ca pe DSLR-urile acelorasi manufacturanti. Exceptia notabila este sistemul Nikon 1.

    Diferenta este lipsa oglinzii, acest fapt aducand principalul avantaj al mirrrorless-urilor dar si principalul dezavantaj al acestora in fata DSLR-urilor.

    Principalul avantaj: dimensiunile. Sunt mici, nene, mici si frumoase foc, unele aproape pocketable. La fel si obiectivele. Perfecte pentru a inlocui un compact high end.

    Principalul dezavantaj: metoda de focalizare – contrast detect, similar compactelor. Pe EPL1 meu e futere de mama seara sau pe zone cu contrast redus. Focus hunting la greu. Focus pe obiecte in miscare? No way, dude. Oricum, problema de focalizare se va rezolva, aparent, pe generatiile urmatoare. Nu am testat un OM-D de la Olympus, dar se pare ca e foarte rapid.

    Movie mode: nu, GF3-ul nu filmeaza mai bine decat 60D, imho. Eventual tunat cu firmware-ul lui Vitaly. Panasonic GH2, in schimb, folosit cu acelasi firmware, e cea mai buna camera foto care filmeaza :)

    O alta problema: pretul obiectivelor e mare pentru mirrorless-uri. Daca nu vrei sa ramai doar pe obiectivul de kit, fii pregatit sa scoti bani din buzunar.

    Detin un Canon 60D cu 50 mm f1,8, 18-55 kit, 28-80 f3,5+ si un EP-L1 cu 14-42 kit.

    00
  6. @Simi: o zice o declaratie de presa facuta de PR-ul Panasonic.

    @Paul: pentru ca o camera care-ti ofera aceeasi calitate a imaginii costa un purcoi de bani. Mii sau zeci de mii de euro.

    00
  7. De ce ai vrea sa faci filme cu aparatu foto? adica sunt camere de filmat special destinate in scopul asta.

    00
  8. Cu ce senzor merita sa fie luata penru uz normal?
    Cu cel 14 sau de 14-42?

    00
  9. în tabelul ăla comparativ văd o mulțime de diferențe, nu știu cum poți vorbi așa?!
    de exemplu, un supercalifragilistic feature este difuzorul! celelalte n’au! e mono, ce’i drept, dar se va îmbunătăți acest aspect la GF7!

    00
  10. @Daniel: cauta in on-line-ul nostru EP-L1 cu obiectiv 14-42 mm. Este o camera excelenta, la un pret mai mult decat decent. Desi e model 2010, se produce inca, iar Olympus o arunca pe piata la un pret bun, tare bun.

    14-42 mm reprezinta aproximativ 24-80 mm full frame (similar obiectivului 18-55 mm de pe APS-C); factorul de crop la 4/3 este 2. Tradus in limbaj nontehnic, este un obiectiv decent allaround.

    00
  11. @Zoso: eu nu am de unde sa iau un GF3; daca tot ai camera, pune pe ea „celebrul” firmware rusesc si filmeaza-ne si noua ceva :)

    http://www.personal-view.com/faqs/ptool/ptool-faq – aici il gasesti.

    00
  12. Observația e ok, încă găsești GF2 sigilate, la preț mai bun probabil. Dar sunt câteva detalii: viteza de autofocus e 0.09 secunde, comparat cu 0,10 la GF3 și 0.21 secunde pentru GF2.

    Plus că e mai ușoară cu aproape 100 de grame, ceea ce nu contează overall, dar se simte clar în mână :-)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile