Oktoberfest 2019

Mâncarea parcă e mai bună, berea tot jumătate apă este, muzica tot foarte tare, distracțiile tot foarte OK.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

45 comentarii

  1. Ne-am rezervat si noi masa anul asta la Oktoberfest in Brasov pentru prima data, sunt curios de experienta. Am vrut initial sa mergem la cel din Munchen insa prin Februarie cand am verificat nu mai gaseam mese la corturile de acolo decat la 200-250 euro/persoana/zi. Am inteles ca daca le iei cu un an inainte prinzi mult mai ieftin.

    00
    • un fel de
      -mi-am luat si eu ceas din Lidl, ma uitasem pe net dupa un Omega sau Rolex dar nu aveau.
      -astept saptaman elvetiana.

      00
    • La ala din Munich ii cam laba. Bere la 12 euroi si baueri imputiti. Si nemtoaice de alea grase. Ii cam overrated Octoberfestu din Munchen. Insa asta din Brasov cred ca ii la fel ca orice sarbatoare campeneasca din restul Moldovei.

      00
  2. De ce se cheamă Oktoberfest, şi nu Septemberfest? Întreb pentru un prieten.

    00
    • în octombrie e prea frig seara/noaptea.

    • tocmai asta e ideea: faci un festival al berii când s-a terminat sezonul, pentru ca lumea să mai bea bere și în momentul în care, în mod normal, n-ar mai bea, nu când e cald și ți-e sete. de asta festivalurile de bere de la mama lor încep la sfârșit de septembrie și de asta e festival de bere acum la bruxelles, că-s 15 grade, și nu în august. la, fel, de asta ai carnaval în februarie la veneția. ca să transformi o lună moartă în una profitabilă.

      00
    • da, logica ta e bună doar pe jumătate. nu faci festival de băut bere când afară sunt 5 grade.

    • Tuica fiarta?

      00
    • de aia s-a inventat o știință care se cheamă meteorologie: ca să poți alege fix momentul când nu e nici prea cald, că atunci lumea oricum consumă, nici prea frig, că atunci nu-ți vine nimeni.

      00
    • Carnavalul din Veneția e petrecerea de „lăsată secului” aka ultimele zile dinainte sa înceapă postul paștelui catolic si se celebrează de mult inainte sa fie turismul o chestie. Ca a căpătat valente turistice, ca si carnavalul din Rio, din New Orleans etc e altceva. Dar nu e ca si cum îi fixează ei data după cum da mai bine pentru turism

      00
    • festivalul de la veneția, în forma tradițională, și-a pierdut din importanță încă din secolul 18, dispărând practic ca sărbătoare publică, iar musollini l-a interzis cu totul. deși este și tradiția o motivație, revigorarea sa după 1979 este preponderent comercială

      00
    • 5 grade in octombrie? Da’ unde stai, boss, in Brasov? :D

      00
    • Tot asa cum,in Romania,exista Black Friday sale in martie,august ,noiembrie -aproape in fiecare luna…

      00
    • @antonioro: La noi e Blec Fraierday

      00
  3. Berea Kronstätder Weißbier e bună, e adusa din Germania. Dar e 10 lei.
    Dar decât să dau 2×6 lei pe 2 pahare de pipi mai bine unul bun.

    00
  4. E o traditie mai veche… aici povesteste destul de ok. https://vinepair.com/articles/celebrate-oktoberfest-september/

    00
  5. Eo nu pricep, la Oktoberfest ce caută IQUS? Sau cum dreaq se cheamă țigările ălea cu RAM și plăci de bază?
    Parcă-i despre bere și mâncare, nu otrăvit cu gudron încălzit.

    00
  6. La Vaslui se poate face lunar un festival de genul, de la decemberfest pana la decembrie celalalt . Deloc nu stiu astia sa si aleaga locatiile !

    00
    • Au deja toporfest şi spirtfest.

      00
    • citat dintr-un sociolog (nu prea agreat pe aici, dar e unul dintre puținii buni cu adevărat):

      „Îți amintești glumele TNR cu Vaslui? Țeapă, în Oltenia se bea mai mult și mai tare. Moldova cea mai săracă regiune a țării sau Europei? Fii pregătit să fii uluit(ă). Lucrurile s-au schimbat rapid și oarecum dramatic.”

      00
    • Sau poate chiar am fost ironic cand am recomandat Vasluiul ca locatie . Dar na , romanul e expert in toate . Pana si aici avem analisti de glume si ironii .

      00
  7. Băi berenger, dar ce ai mai explicat tu de ce carnavalul e in februarie. Da, da, fix așa e cum ai zi, că altfel ar fi în vară. Da măi, te pricepi.

    00
  8. Ciolanul a fost nasol.

    00
    • La 80 lei kg nu ai voie sa zici ca a fost nasol.
      Eu m-am invatat minte dupa ce m-am dus rupt de foame, am meniu fix in fiecare an:

      thuringer cu varza calita (de la baietii de la Sergiana vis-a-vis de cei cu mustul), un pahar de bere, o alivanca si o poala’n brau moldovenesti.

      00
    • Eu doar la Oktoberfest mâncam ciolan.
      Acum am rămas fără ciolan.

      #Smiorc

      00
  9. Offtopic.
    Vali, sunt la un targ in paris. Pt tine, gratarul de unica folosinta 😂 :
    https://imgur.com/a/UrFoeUk

    00
  10. 70kg cornulete. foarte scump. sunt un sarac !

    00
  11. cand vad atata zahar imi vine sa duc mana la inima si parca simt o impungere la ficat, cand eram mic ma pasionau dulciurile pt ca probabil ficatul si restul organismului facea fata mult mai usor iar gandul era la ce gust are si nu la cate calorii si carbohidrati =))

    00
  12. Unde se oragnizeaza bilciul? Cind am fost ultima oara la un festival al berii in Brasov, era organizat pe spatiul din fata bibliotecii.

    00
  13. Se plătește 25 Ron intrarea ca la Festivalurile din Capitală ?

    00
  14. Ce mai face Tim? Vechiul comentator de aici.
    Parca uneori as vrea sa mai aflu parerea lui despre anumite subiecte.

    00
  15. – V-ati dat in tiribombe?
    – Ne-am dat, ne-am dat…..

    Zici ca e balci.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube