Despre Revolut

Citeam articolele de la Florin și Cetin pe tema sistemului de plăți Revolut. Am așteptat un pic, m-am luat cu altele și am uitat să investighez mai departe.

Dar mă uitam acum și absolut toți săracii au Revolut. Ai doar salariu? Sigur ai nevoie și de un card Revolut! Ieși din țară o sigură dată și atunci schimbi la casele de schimb valutar dubioase de la destinație? Revolut, nene! Nu cumperi de pe net cu cardul, pentru că, la fel ca Fabuloasele, nu ai încredere în internet și plătești doar ramburs? DOUĂ CARDURI REVOLUT!

Nu jignesc Revolut, nici nu știu ce este exact (explicați-mi, dacă vreți), doar că mi se pare stupid te arunci imediat la 12 carduri la 5 bănci când tu ești rupt în fund.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

202 comentarii

  1. Rupt in fund poate castigi la loto si n-ai unde sa-ti tii banii

    00
  2. In sfarsit un om cu discernamant vizavi de Revolut

    01
  3. principalul avantaj e ca nu ti-l poate bloca statul/executorii/etc si asta in tarisoara e de nepretuit :)))

    00
    • De acord, nu pot pune poprire pe contul Revolut. Dar daca ai conturile blocate in tara spune-mi tu cum poti sa incarci contul Revolut? Deci de fapt n-ai nici un avantaj.

      00
    • Dar daca ai conturile blocate in tara spune-mi tu cum poti sa incarci contul Revolut?

      poate ești genul de milionar care are bani și pe contul revolut.
      dar dacă ai avea asta, probabil n-ai avea datorii la anaf.

    • Ma indoiesc de acest aspect. Stiu ca recent Revolut si-a deschis branch si in Romania.

      00
    • încă

      00
    • bogdan. ii dai bani cash unui prieten si ala iti trimite bani pe card:))

      00
    • asta se putea si pana acum…am un prieten cu contul blocat si eu ii fac operatiuni prin contul meu.

      10
    • Gaben, daca tu ai contul poprit si banii din salariu vin in cont, cum poti sa eviti treaba asta? Ii spui angajatorului sa livreze banii in contul de EUR/GBP din Revolut?
      Inteleg ca banii din bisnita poti sa ii trimit pe Revolut dar asta nu se aplica in speta noastra. Pt ca in cazul asta nu ai mai avea nevoie de Revolut pt ca ii ai cash la saltea. A, si nu mai zic ca mai nou se practica poprire pe salariu direct la angajator. You cannot beat that:))

      00
    • Discuția asta a fost la conferința lor. Din păcate Revolut a aplicat pentru statut de bancă și e prevăzut să înceapă în iunie. De atunci vor fi forțați să răspundă la toate solicitările ANAF.

      00
  4. Hai sa incep eu, de ce folosesc Revolut. Cumpar saptamanal online, cu cardul, de site-uri romanesti si straine. Pana acum foloseam cardurile personale, acum am trecut pe Revolut pt simplul motiv ca pot face freeze la carduri (cel fizic si cel virtual) direct din telefon. Inainte sa cumpar, dau unfreeze. Merg de cateva ori pe an in strainatate, prefer sa am un curs de schimb rezonabil. Pana acum foloseam doar cardurile unei singure banci, acum am ceva de backup in caz ca pica temporar prima (costuri suplimentare zero la Revolut). Daca ANAF-ul are chef sa-mi blocheze conturile (desi nu e cazul) am rezerve pe Revolut (care nu poate fi atins de ANAF, deocamdata). Vreau sa transfer bani iubitei sau familiei, dau un click si gata banii pe cardul lor de Revolut, oriunde s-ar afla pe Pamant (zero comision). Nu zic ca este cel mai sigur sistem (pana la prima crapaciune) dar momentan are cateva facilitati pe care nu le gasesti in alta parte.

    10
    • La cateva luni calatoresc in stainatate si m-am saturat sa platesc la un curs de 4.83 ron pt un euro. La revolut platesc la cursul de la BNR. Plus comenzile de pe jd sports sau amazon unde este aceasi situatie. Anyway, mi se pare cam ingamfat articolul, ai genealizat cand nu era cazul.

      10
    • Pai un card obișnuit în euro? Care e diferența?

      00
    • pai nu platesti administrare sau mai stiu eu ce taxe la ala in euro ? cred

      00
    • @m Pe cardul de euro cum pui euro? De unde ii iei la un curs ok?

      00
    • Cumperi euro de la casele de schimb si pui pe cardul de euro. Eu am la ing, 2 eur pe luna administrarea, dar investighez si eu care.i treaba cu revolut, pare mai avantajos, mai ales ca plec deseori in strainatate.

      00
    • A, mă gândeam la cine are euro care stau dinainte așa, in cont :)
      La casele de schimb găsești tot curs bun, dar, clar, daca n-ai cum să iei mai din timp, e mai bine cu revolut, daca e așa bun cursul.
      Comisionul anual e mic (pe la 20 lei, unicredit), dar, na, 0 e și mai bine

      00
    • Buna ziua , vreau sa primesc bani din Germania pe cardul Revolut dar nu stiu unde gasesc detaliile de cont pt a le trimite in Germania ( IBAN , SWIFT ) si mai am o intrebare, se pot trimite euro pe contul meu unde apare saldo in lei ?
      Multumesc de ajutor

      00
    • bravoo omule explica-le nestiutorilor sau raubinevoitorilor de pe aici!
      cine are deja de un timp acest card isi da seama cit este de folositor pe parcurs
      plina tara asta de circotasi plina
      dar lasa-i in pace sa stea cu cardurile de pe la ing ,etc
      sa doarma linistiti ca ANAF vegheaza asupra lor :)

      00
  5. Bos, daca nu stii ce este mai exact, de ce rantul asta?

    Nu costa niciun leu. Sau nu costa cand mi-am facut eu cont si am cerut si card fizic gratuit. Posibil ca acum sa fie 25 RON emiterea cardului. Alte taxe lunare/anuale nu sunt.

    Daca nu vrei nici sa platesti cei 25 RON pentru cardul fizic, ai card virtual care sigur e gratuit.

    Utilitatea serviciului e ca platesti in valuta la un curs mai bun fata de bancile de la noi.

    https://ing.ro/ing-in-romania/informatii-utile/curs-valutar – Ing iti vinde 1 euro cu 4.7884, revolut ti-l vinde azi cu 4.64.

    Transferi RON din contul ing in revolut, fara nicio taxa si apoi platesti comerciantii straini.

    Ai inteles acum despre ce e vorba?

    00
    • ok. câte cumpărături faci pe lună? mai mult de 1.000€?

    • In plus, este mai usor sa transferi intre useri Revolut decat prin IBAN, spre exemplu.

      00
    • Libra Internet Bank îți ia banii la cursul EUR/RON al Mastercard, deci nu ai nevoie neapărat de Revolut dacă ăsta ar fi avantajul pricipal.

      Și la fel ca la Revolut, nu trebuie să te deplasezi din casă ca să faci nimic.

      Practic, Revolut e o bancă și atât.

      Transferi RON din contul ing in revolut, fara nicio taxa si apoi platesti comerciantii straini.

      Ai verificat cursul la primire, totuși? Că sunt curios.

    • La cumparaturi de 1000 de euro ai economisit ~150 RON. Daca nu exista niciun deranj, de ce nu? Vezi ce vrei sa cumperi si sunt 2-3 click-uri, cat incarci intai contul revolut cu banii din ing, iar apoi platesti cu cardul revolut. Incarcatul revolut il faci cu cardul ing, fara taxe suplimentare, minim 50 RON.

      00
    • Znuff, nu exista „curs de primire”. Tu transfer RON si ajung RON in revolut, fara nicio taxa ascusa. Pentru cei un ING e avantajos, pentru ca ai vazut cat e un euro la ei, 4.7884.

      00
    • Daca ai card de euro e 1 1. Daca ai card de lei, trimiti in lei

      00
    • NOU
      #28

      @znuff: Nicio banca nu iti ofera cursul Visa/Mastercard. Iti pun hold la cursul ala, dar la debitare aplica cursul bancii.

      00
    • Plm cand nu stii cu ce se mananca mai bine intrebi frumos, nu arunci cu rahat direct.
      Daca eu platesc acum un hotel din Viena cu cardul visa ing, imi face conversia valutara ron-eur la 4.78.
      Daca nu am chef sa platesc cursul asta jegos, transfer gratuit din ing in revolut si apoi platesc cu cardul virtual gratuit revolut la cursul 4.64.

      Asta e doar in use-case, dar daca nu ai fi o baba si ti-ai instala singur sa vezi care-i treaba inainte sa comentezi aiurea, ai iesi mai castigat.

      Disclaimer: eu mi-am instalat abia acum 2 sapt, nu sunt nici macar un early adopter.

      00
    • nu este curs de primire pentru ca in cont o sa ai tot ron, iar transferul e instant prin topup

      00
    • Eu imi plateam chiria via home bank. Faceam schimbul valutar online si pe urma transferam catre proprietar. Din cauza cursului si a taxei de 11 euro + procent din suma transferata pierdeam 70 lei.

      Am facut Revolut, fac plata via app si aia e. Banii nu stau in contul ala de nicio culoare. Alimentez sume mici cand am nevoie.

      Deci nu trebuie sa tranzactionezi mii de euro ca sa simti diferenta.

      @Znuff: e o diferenta de 0.02 bani / euro sau ceva de genul. A facut un coleg calcule la 3 zecimale. Practic Revolut cere lei catre ING fix cat iti arata in aplicatie si primesti fix suma ceruta. Diferenta de mai sus se vede daca faci o comparatie cu calculatorul lor de pe site.

      Ca avantaje mai ai: card autoregenerabil dupa fiecare utilizare (totusi unele plati mai faileaza), platile alea in afara tarii (fie si o data pe an, salvezi de-un parfum de 30E la promotie in duty free), istoricul platilor impartit pe categorii si overall siguranta ca daca-ti este clonat cardul scapi ieftin. Nu m-am bazat pe travel insurance sau alte prostii de le mai zic ei.

      Ca dezavantaje ar fi: suportul jalnic, chiar si la premium. Nu pot sa generalizez, fiind singurul caz de care am auzit, dar unui coleg i s-a intamplat o faza dubioasa. Cred ca a facut transfer bancar catre revolut (din cont in cont – nu topup via card) si banii s-au pierdut undeva. Banca zice ca au intrat in celalalt cont, Revolut zice ca nu. Cascati ochii pe net dupa cazuri similare.

      Oh, btw. Cardul MasterCard oferit de ei nu este acceptat la Business Longe-ul MasterCard din Otopeni. Am facut de curiozitate un test.

      00
    • @Znuff: Curs la ce, la primire? Transferi lei de la ING la Revolut. Platesti apoi cu cardul Revolut la comercianti in afara, curs bun. Iti poti face cate conturi vrei la Revolut, in orice valuta suporta.

      00
    • Ah, si primesti notificare instant la orice ban/eurocent platit sau primit. Gratis, nu pt 5 lei / luna sau cat o fi la ING.
      Acu, personal, la un moment dat presupun ca o sa se termine cu toate gratuitatile la Revolut & Co, probabil sunt asa acum ca sa prinzi gustul si apoi sa te imbune sa migrezi la contul cu comision lunar si limite mai relaxate. Si clar nu se preteaza la scos cash la atm, ai limita 200/400 E/luna fara comision, apoi 2%. Dar daca stai sa te gandesti, fix 2% e diferenta de curs fata de bnr la ING si alte banci cand scoti EUR in afara tarii.

      00
    • @Znuff: Cand platesti in orice altceva decat EUR toate bancile din Romania iti trec plata prin EUR si ajungi sa platesti de ex USD to EUR si apoi EUR to RON. Misto nu?

      00
    • Greu il convingi pe zoso ca mai da cu bata in balta. Eu cheltui cam 4k euro pe an si tot ies pe plus cu cateva sute de euro numai din curs si comisioane. Cum ai ajuns la suma de 1k pe luna?? Se merita si la 2-300 euro/luna, wtf dude

      00
    • @ion: Mersi pentru clarificare. Credeam că ai cont IBAN separat, și de aia mă încurca ideea că ori au conturi în RON ori face conversia la momentul plății.

      @Razvan Balica: Libra are aproape identic. Diferența e infimă, nu nesimțită ca la ING.

      @Anduweb: Nu și Libra. Plățile în USD le debitează la „aproape” cursul Mastercard, cu diferențe foarte mici.

      https://imgur.com/Usm1pOR

    • „merita si la 2-300 euro/luna”
      NU „Se merita”. Dar plm.

      La 2-300e/luna, fara transfer (Ca ala e scump) castigi maxim 6e. Sincer, nu merita sa faci nimic pentru 6e.

      00
    • Si daca am o rata lunară de 630 euro (încă 10 ani de acum), nu e rentabil revolut? Va zic eu ca da, într-un an economia la mine in buzunar este de minim 400 lei la diferenta de curs(doar la această rata). Salvez o ora de stat la coada la banca plus ca m-am saturat sa cumpar euro in mai multe zile ca exchange urile nu au euro, 630 euro pt ele vad ca e o problema, (la mine in zona sunt 2, după 5 cand ajung, normal ca ridica cursul si pe deasupra nu au), plus ca trebuia sa plec de la munca deoarece nu ajungeam inaintea inchiderii banci. Asa totul este online. Din telefon.
      In plus un concediu facut in strainatate 1000-1500 euro minim si cumpărături făcute online in alte monede.
      Pentru mine e rentabil.
      PS: cam drastic articolul tau, însă aveam nevoie de comentariile lui sa stim mai multe.

      00
    • ING are carduri VISA. Daca faci o plata in EUR cu un card VISA de Lei, iti vor converti banii la cursul VISA, care este jale.

      Solutia: am facut un card basic, dar Mastercard (la Libra bank). Acum orice plata se face la cursul BNR. Am testat cu EUR, USD si GBP.

      In schimb, la Revolut exista o diferenta la schimbul valutar. Cu toate ca este mica, mi se pare mai dezavantajos decat sa platesti direct cu cardul de Lei si sa-ti schimbe la cursul BNR, fara sa mai schimbi tu aiurea dintr-o moneda in alta.

      00
  6. Eu mi-am comandat card Revolut pentru achizitiile biletelor de zbor catre diverse destinatii precum si achitarea cu cardul la destinatie. Plus retrageri in limita admisa. Am facut un calcul si ies in avantaj cu aceasta solutie. Suntem 2, ne plimbam des.

    00
  7. Nu e vorba doar de paritate, ca sa zici ca daca nu ai cheltuieli de 1k € /luna, nu se justifica (sau nu „se merita”, ca sa fim boss all the way). Chestia e ca mizeriile de conturi in moneda straina, cu sau fara card atasat, costa. Si orice serviciu asociat costa. Si daca ai varianta free, si bonus paritate super-decenta, zici ca nu e ok? Fun fact: daca vrei sa platesti cu cardul tau in lei o achizitie in Usd, calculeaza prin ce moneda se face plata si la ce curs

  8. Io luna asta am halit vreo 4000de euro. Am prins un curs bun la inceputul lunii si am schimbat vreo 800e. Doar atat, din păcate

    Sarac, plm

    00
  9. intr-o tara in care bancile au punct de prezenta la orice colt de strada si tot fac profit, prefer revolut
    1) niciun comision
    2) posibilitatea de a extrage bani gratis de la ATM in limita a 200 Euro (ori echivalent)
    (mergi in alta tara si vrei sa scoti bani cash sa poti plati taxiul) o data pe luna
    3) notificari push gratis
    4) curs de schimb aproape de cel interbancar in timpul saptamanii (in weekend e ceva mai mare deoarece FOREX-ul e inchis)
    5) posibilitatea de a transfera bani in destul de multe tari/valute gratis (vezi speta swift la bancile din Romania)
    6) IBAN personal (pentru a incasa bani) in Euro
    7) card-ul e valabil destul de mult 4-5 ani
    8) nu trebuie sa stai la coada la ghiseul pentru a-l obtine

    daca calatoresti des ai optiunea premium.

    00
  10. E o chestie d-asta in care iti poti varsa banii fara sa fi acoperit de garantarea depozitului, de diverse intrebari inutile pe chestionare (gen, persoana SUA sau ba?) si fara sa fi sigur de ce se va intampla cand da faliment sau cui te plangi cand dispar bani de pe el (debitare gresita, furt, etc)…

    In rest mi se pare ok… Personal la inceput am crezut ca-i teapa si am ramas uimit ca persoane reale chiar folosesc asa ceva..

    P.S. Monese cred ca ar fi chiar bun in cazul in care te muti in UK si te-ar ajuta sa ai un cont de debit acolo inainte sa-ti indeplinesti toate formalitatile (e doar o parere personala, insa).. Sunt curios ce se va intampla dupa Brexit…

    00
    • Monese e cam trist. Nu au 3d secure asa ca platile nu sunt acceptate la mai mult de 50% din comercianti.
      Il pot folosi doar la scos bani de la ATM. Si le-am platit si premium pe 1 an cam degeaba, plm.

      00
  11. Transfer de bani (RON) din IBAN .ro in .uk (cont in GBP Barclay) in 2 ore fara comision la curs Revolut. Cam asta e utilitatea principala (fata de un transfer bancar normal care dureaza minim 2 zile si ai comision minim 10-20 EUR)…

    00
  12. NOU
    #49

    Eu fac zeci de plati SEPA lunar. La bancile din Romania dai 10 Euro pentru fiecare transfer, iar la Revolut/Revolut for Business e gratis, fara nicio limita. Nu trebuie sa fii sarac ca sa-ti dai seama ca platesti comisioane la banci fix degeaba.

    Un alt exemplu. Sa zicem ca vrei sa cumperi ceva de pe Amazon de 1000 Euro. Pentru suma asta, Banca Transilvania iti ia 4675, in timp ce la Revolut dai 4620 – diferenta de 55 Lei. La 10.000 Euro sunt deja 550 Lei.

    Si chestia cea mai misto: ANAF-ul nu iti poate pune poprire pe contul Revolut sau pe alte conturi pe care le ai in strainatate.

    00
    • asta intreb: câți cumpărăm de pe amazon de 1.000€ lunar?

    • Pai nu e nevoie sa cumperi lunar. Cumperi o data de 1000 de euro si ai castigat aia 55 de lei. In rest cardul sta in sertar sau pe telefon si nu consuma nimic.
      Mai e o treaba: oricat de sarac ai fi, e bine sa ai un card de backup in portofel, mai ales cand esti plecat din tara. Mai da eroare conexiunea cu banca, mai gasesti POS-uri care refuza un anumit tip de card (pateam pe vremuri cu Maestro, o mai exista?), mai trebuie sa blochezi celalalt card ca ai avut tranzactii dubioase… Daca tot esti sarac, macar al doilea card sa fie gratis.

      00
    • Razvan, cum iti alimentezi contul de ron din Revolut?
      Si eu am lunar multe plati Sepa, mi-am creat cont business la Revolut dar nu reusesc sa fac top-up.Mai departe pare toul clar si simplu.

      thx

      00
  13. Revolut e absolut bestial, aplicatia imi place maxim. Nu doar cand plec in afara il folosesc, platesc acum aproape tot prin Revolut, chiar si cand fac cumparaturi la Auchan pentru a grupa cheltuielile pe categorii automat.

    Am scris cateva chestii despre Revolut: https://www.it-blog.ro/impresii-despre-revolut-merita-incercat

    00
  14. NOU
    #54

    Up. Am dat si eu un follow la comentarii. Wtf is this?!

    00
    • Pentru ca de ce sa nu facem educatie financiara din comentariile de pe un blog? Ce sens are sa citim si sa ne informam, mai bine ne vin in feed comentariile si daca gigi81boss zice ca-i treaba buna, luam 5 carduri.

      00
  15. Păi, acum vreo 2 luni, excursie în Turcia – 6000 de lire turcești plătite în total.

    Primesc salariul în lei, deci am avut de transferat lei în lire.
    Cu Revolut, cele 6000TRY m-au costat 6000TRY * 0.92lei/TRY = 5520 lei. Tansfer direct, fără nici un alt comision.
    Cu ING m-ar fi costat, din contul de lei 6000TRY *0.97lei/TRY(ING) = 5820 lei. Am făcut și o tranzacție cu cardul ING, ăsta a fost cursul.
    La casa de schimb valutar cursul era 1.1lei/TRY, jfyi.

    Nu e mare diferența, dar sunt 300 de lei pe care nu i-am cheltuit cu comisioane bancare.

    00
  16. E un serviciu misto care arata unde ar trebui sa fie internet bankingu si relatia cu banca in secolul asta.
    1.Cursul valutar nu este japcangeala de la orice banca din Romania. Inteleg comisionul, dar ceea ce practica bancile in Romania in acest domeniu seamana cu valutistii anilor 90. Nu mai stiu unde citisem de cineva care a primit un curs 5 ron pentru un euro.
    2.Ai posibilitatea de a seta ce fel de tranzactii accepta cardul:online,swipe,contactless.
    3.Ai un fel de disposable card la tranzactii online.
    4.Misto ideea de vault cu economisirea. Practic orice rest pana la 1 euro se pune deoparte. Asadar la o tranzactie de 2.5 euro, 0.5 se economiseste.
    Nu stiu daca ti se poate pune poprire pe contul de revolut, dar faptul ca ai iban de uk ar ajuta in anumite momente.
    Acum ca si utilitatea il vad ca pe un card de folosit atunci cand iesi din tara unde numai din diferenta de curs castigi niste banuti. Acum fiecare cu finantele lui, dar pentru cat costa si ce ofera mi se pare un deal bun.

    00
  17. Fara bla bla si reclame gratuite iata care e smecheria:

    1. Nu iti poate pune poprire statu’ plui
    2. Nu platesti comisioanele bancilor la transfer international. Sa zicem ca ai o firma si cumperi ceva
    3. Nu platesti comisioane la incasare cum se platesc inclusiv la minunata Libra.

    Pentru mine e suficient. Daca lucri international si nu ai chef sa dai bani la stat sau vrei pur ai aimplu sa scapi de jegosenia bancilor este minunat. Mai pune si o rezindenta fiscala intr o tara baltica si fuck them all

    00
  18. Folosesc revolut de cand au aparut acum un an (cu premium) pentru ca:
    1. A fost foarte simplu si usor sa imi fac cont, sa cer card etc. Mi-a venit cardul acasa Luni, comandat vineri, cu DHL. Daca il pierd imi vine in 3 zile oriunde in lume. Blochez direct din app. Si deblochez tot de acolo.

    2. Aplicatia lor este una dintre cele mai bune, simple si utile pe care le-am vazut la orice banca pana acum. Pornind de la UI pana la comunicarea cu suportul. Vezi in istoric pana si ce plati ti-au refuzat si de ce. Ai notificari cand xyz company face doar validare fara charge etc. Merge f bine, fara downtime, erori etc.

    3. Calatoresc si platesc in destul de multe currency-uri. Imi este super super pofitabil sa folosesc Revolut tinand cont ca au rata de schimb cea mai buna. Da, mai buna decat Mastercard, e gen ce da BNR-ul sau equivalent in tara resp.

    4. Imi da voie sa retrag cash in ce currency local e (la rata excelenta de schimb) de oriunde din lume. E limita de 400 lire/luna cu zero comision de retragere, apoi e 2%. Se reseteaza in fiecare luna la data cand ai facut signupul initial.

    5. Au SEPA. transferuri in EUR rapide si gratis. Cine are ING (majoritatea ma gandesc) ii rog sa transfere EUR si sa vada ca ii costa 50E minim. Ca in bancuri, eu imi platesc rata la BRD din Revolut, in EUR, cu zero comision, transfer din Revolut UK in cont din Romania. Banii ajung in aceeasi zi daca initiez transferul de dim. Nu mai trebuie sa dau de moaca celor de la banca si sa le explic pentru a nspea oara ca da, poti sa faci schimb valutar in cont cand depun lei, chiar daca am doar cont de EUR.

    6. La nivel de transferuri, merg imediat catre cei care au Revolut, nu iti trebuie decat nr lor de telefon. Nu unic dar flow foarte fain in app.

    Or mai fi si altele dar nu-mi vin acuma pentru ca jetlag.
    Cu premium ai niste beneficii destul de nice, pornind de la asigurare de calatorie, asigurare pentru telefon/tableta, sick designs la carduri.

    Singura nasoleala e ca de vreo doua saptamani au inceput sa refuze plati din Kraken. Cel mai probabil impus de US ca au intrat pe piata aia in toamna si Kraken i-a zis lu Schneiderman sa isi bage undeva intrebarile.

    00
    • „de vreo doua saptamani au inceput sa refuze plati din Kraken”

      Cum adica? Ai incercat sa retragi din Kraken catre Revolut si nu au intrat banii?

      00
    • Amin pentru faza cu rata la BRD.

      Cand mi-am luat cardul Revolut, pe langa ideea de a pleca in vacante, calatorii business si cumparat chestii online din afara, am zis ca alt motiv este rata la BRD-ul vietii.

      Simplul fapt ca nu mai pierd timpul o data pe luna cu scos cash de la ING, mers la casa de schimb valutar si apoi depus banii la un ghiseu dintr-o banca BRD, m-a motivat si mai tare. La BRD e o loterie la ghiseu, ori rezolvi in 2 min, ori stai cate 20 min dupa tot felul de oameni care nici nu stiu de ce au venit la banca si ce vor exact. Asa o rezolv de pe telefon sub 1 minut si cu costuri aditionale zero. Ba chiar am curs mai bun decat la casele de schimb.

      00
    • Da. Au ajuns in Revo, ii vad, darRevo i-a trimis inapoi imediat. Am vb si la suport si e oficial. Nu mai accepta din Kraken.

      Am mai facut in trecut si mergeau fara probleme.

      00
    • NOU
      #63

      Muta-te pe Bitstamp. Sau daca vrei neaparat sa folosesti Kraken si sa ai cursul de schimb de la Revolut, iti faci cont la Mistertango si treci fondurile prin el.

      00
    • Asta vroiam sa intreb eu,daca lucreaza cineva cu kraken,binance,brokeri… etc si cum se comporta revolut?

      00
    • @Razvan Balica: Ii trag in ING EUR din Kraken si apoi topup pe Revolut. Mi-e sila sa mai trec prin procese de validare prin alte exchange uri. Mai HODL-uiesc si eu cu ocazia asta :P

      00
    • @cata: cu Kraken s-a comportat bine pana acum cateva saptamani. Chiar flawless, ca se trimitea SEPA.
      Binance din cate stiu eu nu are fiat, doar USDT si nu poti sa faci nika cu ala.
      Nush la ce te referi cu brokeri dar in principiu iti recomand sa stai doar la astia mari cand vine vba de conversii in fiat. Am mai folosit coinflux de mult ca erau din zona dar au un spread imens in ultima vreme. Voi incerca ceva gen bitstamp bitfinex sa vedem cum merge. Momentan cand mai schimb trimit din kraken direct in ING cont de EUR in Romania.
      A mai folosit un amic Bunq ca intermediar intre Kraken si Revolut.

      00
  19. iti explic eu. dai un topor premiu?

    00
  20. Revolut e un fel de „app-only Bank”, adica o banca virtuala fara filiale fizice si fara angajati care au contact direct cu clientul. Toate operatiunile se fac prin intermediul aplicatiilor. E aproape similar cu Atom Bank doar ca Revolut inca nu are o licenta de banking.
    Atom Bank este o banca virtuala care are licenta de banking in UK iar depozitele sunt protejate de FSCS (Financial Services Compensation Scheme) in limita a 85000 de lire.
    Revolut este inregistrata in UK ca si companie dar inca nu are o licenta de banking deci depozitele nu sunt protejate de FSCS. Revolut au aplicat pt. o licenta de banking in Lituania dar nu cred ca pot fi numiti banca in toata regula (inca).
    Probabil ca daca ai costuri operationale foarte mici (neavand filiale fizice, ATM-uri si angajati la ghiseu) iti permiti comisioane foarte mici si un curs valutar acceptabil.
    Mai multe detalii despre bancile „fara personal” aici: https://www.telegraph.co.uk/personal-banking/current-accounts/money-safe-app-only-bank/

    00
    • iată o explicație decentă! In 3 zile orice bancă se poate transforma în Revolut! Doar ca la bănci banul gros nu vine din retail.

      00
  21. Am card la ei de 3 ani. Nu am găsit o utilitate constanta, drept urmare nu îl folosesc mai deloc. Cu banca mea nu se intelegeau deloc la transferuri, iar suportul tehnic a fost atat de praf ca nu am rezolvat nimic pe parcursul a 3 luni (bașca history-ul a dispărut la un moment dat) . Pana la urma banca mi-a oferit niste facilități similare la ce ma interesa pe mine si cam aia a fost. Am apreciat totuși ca nu s-a rupt când am dat gheața jos de pe parbriz asta iarna :D. Le urez succes.

    00
    • n-ai parbriz incălzit, dar ai revolut? ce sărac!!! :D

    • Cum ai card la ei de 3 ani cand cineva mai sus si-a facut cont de cand au aparut, acum un an?

      00
    • Cred ca are dreptate cu 3 ani, acum un an au inceput sa lase romanii sa isi faca.
      https://www.revolut.com/en-FR/about-revolut/?lang=en

      00
    • Ala care a zis ca au aparut acum 1 an – gresit. Ala care s-a uitat in gura primului si a intrebat la comentariul asta – gresit, si mai are si 5 like-uri. Aia mai sus care spun ce feature-uri cool are aplicatia lor – sunt cel putin 2 banci romanesti care asigura acelasi lucru.
      Nici macar nu am fost printre primii care foloseau, si mie mi-a spus alt roman de el la vremea respectiva. Mie anul asta in septembrie imi expira si am maxim 10 tranzactii pe el. Cardul mi-a venit in Romania, fara sa fac ceva special, l-au trimis in cateva zile fara probleme.
      Avantajul major e ca are schimb valutar bun, dar sunt convins ca 90% din romanii care il vor comanda au 0% utilitate reala pt asa ceva. Mie nu mi-a mers de 2 ori prin Asia si am hotarat ca nu e destul de reliable sa ma bazez pe el.

      00
    • @AvionarU: cu toata buna credinta, care sunt cele cel putin doua banci romanesti care asigura acelasi lucru?

      00
  22. voiam să întreb ceva: ați închiriat mașini cu el în europa? e ok?

    • e card de debit pre-paid, nu credit.
      nu poti inchiria masini cu el.

      00
    • la avis prin europa si in afara merge fara probleme sa platesti la final cu el, dar tot va trebui un credit card sau debit card la inceput.
      practic ce fac e sa folosesc credit card pt garantia de inceput, si apoi la sfarsit ii rog sa-mi elimine blocajul si sa platesc cu revolut. n-am avut probleme pana acum.

      00
    • Am platit garantie la hotel, n-am inchiriat masini inca. A fost relativ ok doar ca dura prea mult pana imi venea inapoi dupa checkout, gen trecusera 3 zile. am vb la support, mi-au dat retur imediat manual.

      00
  23. și avem și prima întrebare de bogat https://imgur.com/cxZmvOB.png

    • din pacate si exchangeul este tot tranzactie, asa ca daca esti telectual, ca mine, si schimbi bani ca stii ca in uichend e mai scump, tranzactiile alea se pun dublu.

      00
  24. Serviciul este ok, dar nu sunt un client pentru ei. Nu calatoresc des in strainatate, nu comand de pe Amazon de 1000 de euro/luna si nici statul roman nu are de ce sa imi puna poprire pe conturi. Nu am rude in strainatate carora sa le transfer sau sa imi transfere bani. Cand am avut de platit rezervarea pt vacata in Grecia am folosit Transfergo.
    In tara ma descurc cu mult hulitul card ING, la care nu platesc niciun comision, dar care, da, are in acest euro la 4.78. Pt backup, am un card Raiffeisen, tot fara comisioane, care ce sa vezi si el are curs de 4.77.
    deci… #metoo #preasarac

    00
  25. Daca e asa minunat si gratuit, din ce se sustine business-ul?

    00
    • cica voiculescu..

      00
    • Din ce date văd nu prea se susține…dar compania încă este la început … să așteptăm datele pentru 31 decembrie 2017.

      în 2017 au raportat o pierdere de 7+ milioane de lire sterline pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 decembrie 2016.

      https://beta.companieshouse.gov.uk/company/08804411/filing-history
      bifați categoria de „Accounts” și uitați-vă la cel mai recent fișier PDF.
      În prezent acesta este
      „26 Jun 2017 Group of companies’ accounts made up to 31 December 2016”
      Pagina 11 (pagina 8 de document) prezintă datele.

      00
    • Lucreaza acum la partea de creditare si de aici se va sustine + taxa pentru premium.

      00
    • @F, este un start-up. Scopul unui start-up este sa stranga o baza cata mai larga de clienti la inceput si atras investitii. Tocmai au primit o finantare de 200 de milioane de lire. Google it. Printre cele mai mari finantari pentru un start-up in ultimul data. In curand le vine si licenta bancara. Momentan, au conturile la Barclays. Efectiv nu exista vreun stres momentan sa iti pierzi banii.

      00
  26. Acum ca am laudat si eu, impreuna cu toti saracii, Revolutul gratis, sa zic si ce ma deranjeaza cel mai tare: nu au decat aplicatia de mobil. Pierzi telefonul sau ramai fara baterie? Nu poti sa faci niciun fel de operatie pe cont.
    Bine, asta e valabil la din ce in ce mai multe banci, de cand au bagat SMS token. Degeaba ai online banking accesibil de pe desktop daca nu poti sa primesti nenorocitul ala de SMS. Mi-e dor de certificatele alea de Internet Explorer 6 :D

    00
  27. Stiti daca se poate face un cont si pentru persoana juridica?

    00
  28. In ultima luna am cheltuit cam 1300E, folosind Revolut (o minivacanta in Spania si cazarea pentru vacanta din Grecia). La un calcul simplu, prin diferenta de curs ING/Revolut, am economisit aproximativ 200 de lei, aproape 40E.

    Cu 40E, prefer sa imi platesc doua mese de pranz, in Grecia, decat sa ii dau pe comisioane.

    Ce mai imi place la Revolut, e faptul ca poti face schimb valutar in orice moneda si poti plati, cu cardul, direct in acea moneda (ex. vigneta la Bulgari). Cu cardul ING, cand plateam in Bulgaria, se facea conversia din BGN->Euro->Lei, la un curs de toata jena.

    Alimentarea cardului Revolut se face ca o plata cu cardul, fara comisioane.

    00
    • cât de des cheltui 1.300€? :)

    • Nu conteaza cat de des cheltui 1300E sau cat de bogat/sarac esti (tinand cont de previziunile economice, probabil ca nu o sa mai cheltui atat de des in viitorul apropiat). Era un exemplu recent, o explicatie la intrebarea ta, de ce folosesc Revolut.

      Inca o chestie „funny”, apropo de transparenta bancilor romanesti, in extrasul de cont ING, pentru platile in Euro, nu iti apare la ce curs s-a facut tranzactia, iti arata doar suma in lei. Daca faceam plata de 1300E, cu cardul ING, imi luau 40E in plus, fara ca eu sa stiu ( puteam sa-mi dau seama, doar daca faceam calculele de mana, amuzant, nu?).

      00
    • Avand in vedere ca nu costa nimic Revolut-ul, nu are importanta cat de des cheltui 1300 euro. E important ca, sarac fiind, mai ai bani de inca doua mese, in loc sa le manance ING-ul.

      00
    • și asta e adevărat.

    • Tu faci misto de 40 de euro, insa eu oricat de mare as avea salariu tot o sa mor de nervi cand imi ia BT-ul 0.5 lei pentru fiecare verificare de sold (asa era acum vreo 3 – 4 luni parca cand am facut o verificare de sold) sau orice banca care ia comisioane din banii mei doar pentru ca respira la ei in banca.

      00
  29. Bonus: odată mutate cheltuielile pe revolut, pe extrasul bancar vezi doar transfer revolut, nu mai apar detalii (hotel, restaurant, samd) 😉

    00
  30. „Nici nu știu ce este exact”, dar imi dau cu parerea. Si hai sa-i numesc pe toti care au Revolut saraci si rupti in fund. Oricum nici despre ei nu stiu nimic, dar eu sunt vali petcu si vorbesc sa nu adorm.

    00
    • asta face un influencer man, formeaza opinii obiective. multumim zoso pt ca esti relevant, uneori

      00
  31. Cea mai utila chestie pana acum a fost optiune de split bill. Daca ies la pranz cu colegii de birou ceri nota cu cardu’, plateste unu’ dupa care split bill si trimiti fiecaruia request cu cat iti datoreaza, te mai cauti prin buzunar de un leu doi marunt pentru bacsis si aia e. Banii intra instant, fara comisioane fara iban-uri si alte minuni, ai nevoie doar de numarul de telefon (are si ING asta dar e un pic mai complicat).
    Same shit cand iesi cu prietenii.
    Mai are o chestie draguta ca iti imparte cheltuieilile pe categorii (mancare, transport, distractii, restaurante etc) si la final de luna iti poti face destul de usor o statistica.

    Am inteles ca urmeaza sa scoata un card „super premium” metalic cu care vreau sa fiu boss de boss (american express centurion da’ mai pentru saraci).

    00
  32. NOU
    #103

    Revolut are optiunea de „disposable virtual card” la platile online. De fiecare data alte date de card, la fiecare plata. Pentru linistea mea mentala e ok sa am. Am ajuns sa il folosesc mai mult decat orice alt card.

    00
  33. in general e fain dar platile care la faci cel putin in UK apar ca din alt cont decat al tau la destinatar si daca destinatarul face bounce la bani de cam lupti cu suportul sa ii recuperezi
    pentru conversii valutare, speculat crypto (long only), plati online e bun
    interfata applicatiei e mult mai ok decat la ing sau brd

    00
  34. Sunt plecat destul de des si perioade variabile in Londra. Pentru ca nu vreau sa ma mut acolo si pentru ca nu stau prea mult in acelasi loc, imi este imposibil sa imi fac un cont curent la o banca traditionala. Revolut a fost cea mai rapida varianta de a avea un cont in lire prin care pot fi inclusiv platit. In rest ai avantajul de a avea conturi curente in mai multe monede fara taxe pentru fiecare. Nu toate au IBAN unic inca dar se pare ca se lucreaza la asta. Aplicatia este un alt plus cu un control al cardului destul de puternic, incusiv location based security, adica daca aplicatia stie ca telefonul tau este intr-un loc iar cardul este folosit in alta tara, online sau fizic respinge automat tranzactia. Analytics-urile sunt destul de bine categorisite, facand usor de urmarit pe ce se duc banii. Designul cardurilor premium arata excelent, si se pregatesc sa scoata un card super premium metalic in curand

    00
  35. Cică poți cumpăra și cripto cu el

    00
  36. Singurul lucru ce mă îngrijorează e limita aia de 60 000 de lei pe an. Ce se întâmplă când o depășesc?

    00
    • Vorbesti cu suportul si o sa iti ceara un minim de verificare a provenientei banilor dupa care iti maresc limita.

      00
    • Un minim? Îți cer și adeverință de la serviciu de proveniență a banilor, dovadă că îți intră în contul din care faci top-up șamd.

      Pe de altă parte atenție și la alte limite, nu reușesc să încarc într-o zi mai mult de 2.000 lei echivalent EUR de pe un card ING. Suportul spune că e o limitare pentru că am adăugat acel card de top-up recent. Așa că dacă ai de făcut o plată mai mare (ex un bilet de avion) s-ar putea să nu funcționeze mereu cum te aștepți.

      00
    • Ceri sa se mareqsca, dai un docoment doua, faci gura si maresc baietii. Iti spun din exp.
      @Claudiu: cica dupa 10-20 de top-upuri ti se mareste limita aia.

      00
    • Am facut top-up de 5000 de lei oneshot. A fost instantaneu. Folosesc revolut de vreo 2 luni insa, poate din cauza asta a mers.

      00
  37. Folosesc Revolut de aprox. 6 luni. Intai am avut doar card virtual, iar in luna martie am comandat si card fizic, pentru ca urma sa plec in Londra, apoi in Qatar.
    Nu e neaparat ideea de cat de des cheltuiesti 1000 de euro, pentru ca pe parcursul a niste ani cu siguranta cheltuiesc mult mai mult de atat cu el => nu prapadesc bani pe comisioane cand schimb in diverse valute. E modern, e mult mai flexibil decat ce ofera bancile traditionale (pot sa blochez cardul pana cand ma decid sa il folosesc, doar prin telefon, instant; pot sa imi fixez orice limita vreau eu fara costuri samd, probabil nici nu stiu toate functionalitatile pe care le are).
    Daca sunt in aeroport in Suedia, pot sa bag bani instant din contul de debit personal si sa schimb in coroane la un curs foarte apropiat de cursul BNR ca sa-mi cumpar un parfum, de exemplu. Pun doar cati bani am nevoie si aia e, am economisit cativa euro. De ce sa ii dau la banca, cand imi pot ramane mie in cont?
    Chiar daca faci cumparaturi mici, daca ele devin dese…stii unde se ajunge. Asa raman oamenii fara bani la sfarsit de luna.

    Sunt sigur ca postarea asta ti-a adus poate cu 20-30% mai multi comentatori decat celelalte, dar poate ar fi bine sa te informezi mai serios inainte de a fi atat de anti! Asta e motivul pentru care de >1 an nu mai citesc blogul lui Cetin. A avut niste opinii atat de contra la unele lucruri, pentru ca mai tarziu sa ridice in slavi respectivele chestii, dupa ce a incercat. Nu imi plac astfel de chestiuni si cred ca nu sunt singurul.

    00
    • Sunt sigur ca postarea asta ti-a adus poate cu 20-30% mai multi comentatori decat celelalte,

      statistica zice că nu.

      dar poate ar fi bine sa te informezi mai serios inainte de a fi atat de anti!

      informarea, la stadiul ăsta, se face prin oamenii care au testat sistemul, aici, in comentarii.

    • Da, uite un caz de care uitasem.
      Am avut o escala de 8 ore in Doha, ca sa nu regulez buha aiurea in aeroport am luat turul ala de oras gratuit (o prostie, dar mai trece timpul). Am stat jumatate de ora in Medina, pe la 8-9 seara. Foame, nu aveam decat euro, nicio casa de schimb in zona, retragerea aia gratis de la bancomat a fost aur curat. Am scos rapid 20 de lei, am luat acolo de la taraba de alaturi un soi de merdenele (doar ca erau foarte bune) si niste apa. Cu un card de la o banca normala dadeam inca pe atat pe comisioane (toti au ceva gen 1% minim x EURO).
      Sau cand ajung pe aeroport intr-o tara dubioasa si ai nevoie de moneda locala sa iei un taxi. In loc sa schimbi fie si 50 de euro la cursul nesimtit de aeroport si sa pierzi 10 lei si 5 minute, scoti frumos cash din bancomat, la curs decent.
      Da, limitele nu-ti vor permite sa renunti de tot la schimbat cash, dar pentru prima zi pana gasesti casa aia de schimb care are curs bun si comision 0, e de mare ajutor.

      Bine, daca esti atat de sarac incat iti faci toate vacantele in Bulgaria nu conteaza, acolo poti sa te duci direct cu caramida de lei :p

      00
    • @Vali: Mane esti cacanar, si stii bine asta. Cu titluri din astea bombastice care inflameaza lumea nu rezolvi nimic, insinuari in text cum ca multi sunt prea saraci si prea prosti pentru un produs despre care nici tu nu stii prea multe.

      Nu era mai ok: Cine imi explica punctual avantajele si dezavantajele Revolut?
      Sunt ferm convins ca veneau o sumedenie de oameni care folosesc si stiu cu ce se mananca si isi spunea fiecare parerea. Si stii f bine ce fel de oameni iti viziteaza blogul.

      Cacanarule!

      00
    • Mane esti cacanar, si stii bine asta.

      căcănar la faza asta sau in general?

      Cu titluri din astea bombastice care inflameaza lumea

      „astea” implică o mulțime. fac eu clickbait și nu știam?

      multi sunt prea saraci si prea prosti pentru un produs despre care nici tu nu stii prea multe.

      nu. am zis că e aiurea că oameni care n-au nici o treabă au sărit imediat să isi facă, pentru că 27 lei, și ei n-au o chiftea in burtă.

    • Esti cacanar cam in 3-4 ocazii pe an, de aia am si folosit termenul cacanar si nu altele mai aiurea. Si esti cacanar ca vrei tu atunci, te-a suparat ceva si te-ai gandit sa generalizezi aiurea.
      Am zis eu clickbite? Dar cum ai cataloga tu titlul ala si continutul, daca nu bombastic?

      Desi consider ca nu intru in categoria aia expusa de tine, cred ca orice om care alege sa cheltuie 27 lei pentru a economisi 100 lei, mi se pare un tip cel putin chibzuit si care are o minima de inteligenta pentru a intelege niste mecanisme bancare care ii permit economisirea aia.

      00
    • bun. hai să reiau și mă folosesc de o paralelă. cu toții știm oameni care au 12 carduri de reduceri de la toate farmaciile, 3-4-5 carduri de pe la toate băncile, dă sfaturi altora, dar n-are niciodată bani. despre ăștia e vorba, ăștia mi-au sărit în ochi când citeam articolele cu revolut. schimb acum titlul, dar rămân căcănar.

    • Am vazut ca ai schimbat titlul articolului. Ai 10 pct de respect din partea mea, nu stiu daca iti folosesc la ceva. Bravo tie! Nu sunt ironic, chiar sunt impresionat.

      00
  38. Din contul Revolut se pot transfera bani in contul ING, BCR, BRD etc? Daca da, care-s costurile, conditiile si limitele?

    00
    • DA, 0

      00
    • zero ca sa virezi din revolut. nu uitati de taxele puse de (anumite) banci pentru orice suma intra in cont. la BT de exemplu orice intrare care nu e salariu e taxata.
      sa zicem ca am cont lei si cont euro la BT plus credit in euro. virez lei la revolut, schimb in euro, virez euro in contul euro de la BT. ar functiona ? merita pentru cateva sute de euro pe luna?

      00
  39. Și uite așa mai crește numărul de utilizatori Revolut :D

    00
  40. Revolut? Din pacate sumele sunt mici – retragere 200 EUR pe luna,etc. Probabil pentru cei care nu au nevoie de servicii intensiv

    Pentru schimb valutar exista currencyfair.com. Cursul valutar este foarte bun, exista o singura taxa de transfer neprocentuala la iesire. Nu are RON, dar majoritatea valutelor importante sunt prezente. The best.

    A aparut de putin timp Borderless Account de la Transferwise, are inclusiv RON. Ofera si un card de debit mastercard. Costul de schimb este din pacate procentual, dar mai bun decat bancile. https://transferwise.com/gb/borderless/

    Altfel exista diferite banci online in special in Germania care ofera cont si card de credit la conditii avantajoase. Inclusive retragere cash cu cardul de credit fara comision. DKB, Consorbank, N26. Unele conditioneaza domiciliul de o anumita tara si pentru cardul de credit e nevoie de credit check.

    00
    • deci, revolutu care nu are comisioane e rau ca stii tu chestii care au comision, dar sunt bune. WHAT?
      aia 200/400e sunt pentru cash. Nu te ajuta in germania, de exemplu, dar in tari cum e suedia te lasa rece cashul.

      00
  41. 1. Poate ar trebui sa te informezi intai, mai citesti 2-3 articole de la oameni care l-au folosit, nu doar sa arunci cu rahat. Doar zici ca ai terminat ceva jurnalism, nu? Ce diferenta este intre tine si aia de pe FB care nu puteau pretul doar ca sa faca mai multe comentarii?

    2. Revolut e bun sa pierzi mai putin bani la schimbul valutar sau sa scapi de comisioanele bancare la transferuri internationale. De ex eu imi transfer din lei ING intr-un cont de DE de EUR si nu platesc comisioane si curs de schimb destul de bun. Transferul se face in jumatate de zi, mai putin decat imi ia sa mut banii intre conturile mele de Deutsche Bank (Apropo de Deutsche Bank, e cea mai de kkt banca cu care am lucrat iar fraierii din Bucuresti sunt foarte mandri ca lucreaza la o banca nemteasca).
    Mai e buna faza cu card virtual, poti sa-ti faci mai multe carduri, gen pentru fiecare serviciu pt care platesti pe net / ai direct debit (de ex abonamentul la Netflix, altul pentru Amazon etc) si daca ai probleme pur si simplu blochezi cardul respectiv din aplicatie, fara sa fie nevoie sa schimbi datele cardului in celelalte servicii pe care le folosesti.

    3. Nu-i inteleg pe astia cu proprire pe conturi? Chiar toata lumea face evaziune sau nu-si plateste taxele si amenzile in tara aia? De cate ori s-a intamplat ca ANAF sa va puna proprire pe conturi?
    Daca tineti banii acolo nu inseamna ca sunt mai in siguranta. Revolut nu are licenta bancara, asta inseamna ca daca va dispar banii aveti doar sansa sa rezolvati cu suportul lor. Eu folosesc N26 Bank, au licenta bancara, ofera destule servicii din gama Revolut, mobile first bank, fara sedii, fara personal, totul online.

    4. In niciun caz nu imi tin sau mi-as tine economii in conturile acestor startup-uri, oricat de revolutionare ar fi ele, fie ca e Revolut, fie ca e N26 sau Atom Bank. Sunt bune pentru cheltuielile zilnice si sa rulezi bani prin ei, ai statistici, poti sa transferi usor bani intre conturi etc. dar inca nu am incredere sa tin mai mult de 500 EUR acolo.

    00
    • Mi-e mi s-a intamplat, e drept cu ceva vreme in urma. Anaf sau cum se chema atunci mi-au luat o suma direct din cont si restul mi l-au blocat. Pentru un impozit neplatit de cineva din familie. Culmea este ca impozitul fusese platit in avans. A durat o luna pana mi s-a deblocat contul si sase luni pana au venit banii inapoi. Bineinteles, fara dobanda. Si fara sa-si ceara scuze.

      Daca as mai locui in Romania, nu mi-as tine economiile in banci romanesti. Si cand te gandesti ca in alte parti fiscul nici macar nu are dreptul sa se uite in contul tau.

      M-am uitat si eu la N26 dar deja apar solutii mai bune. Currencyfair pentru schimb valutar si borderless acount de la transferwise.

      00
    • 3. Nu-i inteleg pe astia cu proprire pe conturi? Chiar toata lumea face evaziune sau nu-si plateste taxele si amenzile in tara aia? De cate ori s-a intamplat ca ANAF sa va puna proprire pe conturi?
      Daca tineti banii acolo nu inseamna ca sunt mai in siguranta. Revolut nu are licenta bancara, asta inseamna ca daca va dispar banii aveti doar sansa sa rezolvati cu suportul lor. Eu folosesc N26 Bank, au licenta bancara, ofera destule servicii din gama Revolut, mobile first bank, fara sedii, fara personal, totul online.

      Doar ca N26 nu accepta utilizatori din România.

    • @Znuff, accepta, dar trebuie sa trimiti cardul la cineva din tarile acceptate. Asa a facut un prieten de-al meu, a trimis cardul la adresa mea si apoi eu l-am trimis mai departe.

      00
    • Stiu de N26 dinainte de Revolut dar ne-au dat-o sus noua romanilor. Nu poti sa deschizi cont la ei ca mi-as fi facut.

      00
  42. Haters gonna hate :))

  43. NOU
    #135

    Folosesc mai multe carduri, nu din cauza ca sunt foarte bogat ci pentru ca imi este mai usor sa delimitez diferitele cheltuieli. Am un card pentru cheltuielile personale care este alimentat la fiecare inceput de luna cu o suma fixa. Un card pentru cheltuielile din casa+masina alimentat la inceput de luna cu o suma estimata a cheltuielilor lunare de intretinere. Un card in numele meu si al consoartei pentru mancare+benzina care la fel este alimentat la inceput de luna cu o suma fixa prestabilita. Restul se duce in economii. Astfel avem o disciplina financiara mai buna si putem vedea exact cand depasim bugetul lunar pentru diferitele cheltuieli.
    Folosesc Revolut si am folosit in trecut si Monzo.
    De ce:
    1. Nu se platesc comisioane lunare/anuale (ceea ce este la fel in UK la majoritatea bancilor)
    2. Bugetul meu personal pentru cheltuit il mut la inceputul lunii pe card si am o analiza a cheltuielilor pe categorii, ceea ce ma ajuta sa inteleg pe ce cheltui banii si unde pot sa mai economisesc bani daca am nevoie. Asta este pentru mine avantajul cel mai mare. Pot obtine si altfel aceasta analiza, fie printr-un Excel sau probabil sunt softuri care iti zic, dar aici e integrat in serviciul oferit de ei si salvez timp.
    3. Cand merg in vacanta concediu, cursul este mai avantajos, fac transfer de pe tel si am fix cati bani imi trebuiesc in moneda locala (nu mai pierd timp cu schimbatul banilor la banca/case de schimb valutar)

    00
  44. @zoso +5 hate aura
    Vezi ca ai primit si skill points.

    00
  45. NOU
    #137

    Deci din comentarii rezulta ca da, toti au conturi la ING (desi se plang de comisioane si cursuri si tot).

    00
    • ING e cel mai ok in Romania. Nu ai o solutie buna la toate, de aceea te adaptezi parerea mea.

      00
    • ne plangem de cursul de schimb nesimtit de la ING, nu de comisoane :) pt mine este foarte ok ING.
      de aceea am gasit alta solutie si nu ma mai plang nici de cursul de schimb.

      00
    • NOU
      #140

      Ce e asa special la ING? E o banca ca oricare alta.

      00
  46. Sa intaleg ca e vorba de o firma care face afaceri exact ca o banca dar nu se supune legilor bancare.
    In plus, din faptul ca nu are comisioane, stabilitate ei financiara e neclara.

    00
  47. Subscribe ;)

    00
  48. eu mi-am facut cont (de aprox. 7 luni) in principal pt. cele 2 rate in euro…aprox. 500 eur./luna. rata de schimb RON/EUR la ING e naspa rau.
    si in plus mai fac diverse cumparaturi in EUR/USD/GBP.
    pana acum a meritat :)

    00
  49. Zoso, acest titan al reclamelor online! Felicitari, barosane, ai generat niste comentarii mai valoroase decat 10.000 de advertoriale scrise in limbaj de lemn de besinosi cu pretentii.

    +1 la Revolut, ma va scuti de ~50 de lei lunar. Asa e cand muncesti, n-ai timp sa faci bani (sau sa afli cum ii economisesti pe aia care i-ai facut deja).

    00
    • Zoso, acest titan al reclamelor online! Felicitari, barosane, ai generat niste comentarii mai valoroase decat 10.000 de advertoriale scrise in limbaj de lemn de besinosi cu pretentii.

      nu am bentley degeaba :)

    • NOU
      #149

      subscriu, genius guerrilla marketing. daca scria de bine, se atacau zeci ca face reclama fara (P). acum ca a scris de naspa, au curs zeci, sute de comentarii pozitive. un adevarat influencer (subliminal).

      00
    • deci să le trimit o factură?

  50. NOU
    #151

    Eu am vrut sa cumpar ceva pe steam cu 37 de euro si de pe cardul de salariu imi lua 180 de lei iar de pe cardul revolut 172. De atunci pentru orice plata in euro folosesc revolut.

    00
  51. Eu îl folosesc strict ca intermediar pentru plimbat banii între conturile din țară. Top up -> transfer.

    00
  52. Primesc plati in euro, si vreau sa stiu:
    Din revolut pot transfera lei in contul altcuiva?
    Exista o limita lunara a transferurilor ?
    Care este suma maxima permisa la un transfer intr-un cont in lei?

    00
    • Pentru 10k Euro/an nu e nici o problema din partea revolut.
      Dincolo de asta trebuie sa le dai ceva copii dupa acte care atesta ca banii sunt ai tai si nu speli bani. Creste limita la 50k/an.
      Daca de la 1 iunie devin banca in Ro, in momentul in care transferi peste 15k euro dintr-o bucata vor sesiza anaf-ul ;)

      00
  53. NOU
    #155

    Asa ati inceput caterinca si cu bitcoinsi si criptomonedele si uite ca acu a ajuns pe WallStreet.
    Revolut e un seriviciu alternativ bancilor traditionale si nu e obligatoriu…

    00
  54. NOU
    #156

    Eu tot nu inteleg de ce o dati inainte pe aia cu „nu te arde la plati online in valuta”.
    De ce nu schimbati banca ? Din ce stiu doar la ing (care au o politica de comisioane foarte de kkt) e faza cu comisionul la plati in valuta, in rest platesti la cursul bancii.

    00
    • Pt. ca toate celalalte banci au customer-service de cacat si tre’ sa te deplasezi la banca pentru orice, sau si pentru o depunere cacacioasa tre’ sa interactionezi cu o casiera acra care are program pana la ora 17.

    • sugereaza tu banca care nu ne arde la schimb valutar si ne mutam toti, patrioti, sa crestem o institutie romaneasca nu poloneza.
      Ma tem ca nu prea ai cum, ca in Romania e mai mult pe arse decat pe client service.

      ING a fost destul de decent la nivel de CS. Poate am nimerit eu numai fete bune in Balcescu.

      00
    • NOU
      #159

      Toate băncile din România au comision de 10 Euro/transfer SEPA.

      00
    • mai putin intesa. sau, mai putin pachetul pe care il am eu.

      00
  55. Oamenii dau cardul gratuit până la sfârșitul lunii, costă 26 de lei transportul. Nu ies foarte des din țară, dar dacă 26 de lei mă costă să nu am probleme cu recunoașterea cardului când merg în vacanță…
    Au și alte avantaje, pe care le-au prezentat și colegii mai sus, am zis că de ce nu.

    *Nu prea e stilul tău ăsta cu „nu știu mare lucru despre x, dar pare de rahat”.

    00
  56. Eu am vrut sa-mi fac revolut pentru ca sunt bogat, am multi bani de primit „de afara” si nu vreau sa pierd prea mult la cursul valutar. Am renuntat la idee insa si mi-am facut cont la Telekom Banking.
    La USD 20k schimbati era diferenta de 1000 de lei intre Telekom Banking si ING.

    00
    • Presupun ca tin de Telekom, aia la care nu merge sa platesti factura cu cardul in sediile lor. In momentul asta nu le merge site-ul. Brrr!

      00
    • Da am vazut si eu dar e tot magarie ca e la ei acolo, totul e virtual, nu poti sa bagi cRipple nici sa scoti. Te joci ca la forex. atat.

      00
  57. Eu folosesc Revolut in principal la 4 chestii:
    – cumpar chestii cu cardul de unica folosinta cand vanzatorul e suspect: e un card unic generat din contul Revolut ce devine invalid dupa o folosire
    – cumpar/vand crypto (nu mai prea)
    – dau/primesc bani colegilor cand imi ia/iau careva o cafea
    – platesc rate in Euro la o alta banca decat aia principala, fara sa mai dau 25 euro taxa de transfer si la un curs valutar bizar de bun

    00
  58. Am vrut si eu sa incerc Revolut, dar probabil ca nu este pentru oameni atehnici asa ca mine. Am introdus numarul de telefon si mi-au trimis prin sms un link https://www.revolut.com/en-FR/gettheapp/ pentru a descarca aplicatia. Mergand pe acel link iti cere din nou numarul de telefon si iti mai trimite odata prin sms acelasi link. De aici nu am reusit sa merg mai departe. Este obligatorie aplicatia, Revolut nu functioneaza si in browser?

    00
  59. Am, la ING, conturi in lei si euro, iar de curand am primit si cardul Revolut. Nu am si card euro la ING, pentru ca l-as folosi prea rar si ma deranjeaza comisionul lor lunar.
    Intrebari:
    1. Com pot sa fac topup EUR (nu doar lei) din ING pe Revolut? Am incercat si nu am reusit. Ma intereseaza pentru ca am deja o suma maricica in euro la ING si vreau sa o scot de acolo fara comisioane.
    2. La ce bancomate din Romania pot sa scot apoi EUR de pe cardul Revolut?
    Multumesc

    00
    • 2. Doar de la bancomate euronet cred dar acolo nu face sens pentru ca au comision.
      Am un card mastercard de la Revolut cu euro pe el si am incercat in _toate_ bancomatele din Baneasa Mall sa scot euro si nu a vrut niciunul din cele ce aveau euro (ING, BT si Raiffeisen).

      00
  60. Mijloacele de plata nebancare sunt tot mai frecvent folosite. Romanii au aflat de Revolut pe doua cai: de la concetatenii lor care lucreaza pe cont propriu in UK si aveau nevoie sa sparga monolitul ‘bank-postal address’ cumva (nu toti sunt expati ca sa aiba relocation support) si de la cei foarte mobili si conectati. Cititi putin despre domeniile platilor instant, procesarii de plati, SEPA, plati directe si o sa intelegeti ca nu putem chiar cu totii sa asteptam ca RO sa faca progrese (asa cum face cu metroul din Dr. Taberei).

    00
  61. Nu trebuie sa ai pantalonii rupti in fund ca sa iti faci card Revolut, azi am auzit si eu despre el pt prima data, am fost in Londra acum 3 saptamani si am facut cumaparaturi de 400 lire de pe cardul meu ING, stiti care a fost conversia ???? 7.3 lira, cu atat am cumparat eu de la ING lira cand am facut cumparaturile… la o „soscoteala” simpla mi s-a „furat” 100 lire de catre cei de la ING doar pe comision…. nu stiu… pt tine asta care ai spus ca sunt rupti in fund 100 lire ti se pare mult sau putin, pt mine mi se pare mult si suma de 10 lire atata timp cat o muncesc si sunt banii mei cinstiti. Pace in cartiere

    00
  62. Hai sa va povestesc ce e cu Revolut-ul asta.
    Este o MARE TEAPA si asta puteti sa o verificati si singuri.
    Daca te uiti la cursul euro afisat de ei, pare fantastic de bun, sub cel al BNR ului.
    Si aici e MAREA TEAPA, cursul acela este daca vrei sa schimbi Euro in Lei si nu Lei in Euro cum vrem noi.
    Ca sa intelegeti mai simplu e ca la casele de schimb valutar, unde ai curs de cumparare/vanzare Euro.
    Smecheria la Revolut este ca ei afiseaza DOAR cursul de cumparare euro, adica tu ai euro si vrei sa i schimbi in ron, cand de fapt tu vrei invers! :))
    Exemplu concret facut azi!
    Am schimbat ca test 10 Ron in Euro!
    Ei afisau rata de1 Euro = 4.6088 Ron, curs super bun, sub BNR, in conditiile in care cursul BNR este de 4.6584
    Pentru 10 ron mi am primt 2.12 Euro.
    Adica 2.122 eur : 10 ron = 4.7169 Euro! :))
    Asta a fost rata de schimb reala, in conditiile in care banca mi a facut conversi Ron/Euro la o plata online in euro la cursul de 4.6652, deci mult mai bun decat teapa numita REVOLUT!
    Tu ai un curs afisat in Revolut care iti arata cat este 1 ron.
    1 Ron = 0.2120 Euro!!! Nu intelegi nimic :)) Acela e de fapt cursul la care iti face conversia din Ron in Euro.
    Revenind la exemplu 2.12 Euro : 0.2120 Ron = 10 Ron, ceea ce inseamna de fapt 10 Ron : 2.12 Euro = 4.7169 Euro.
    Cu atat cumparam de fapt :))
    Sper sa va fie utila postarea mea si feriti va sa luati teapa!
    Puteti incerca si voi.
    Numai bine!

    00
    • Cumva ai facut schimbul valutar in weekend?
      Revolut percepe comision suplimentar in weekend.
      Ca sa vezi cursul invers, in momentul in care faci schimbul valutar pune moneda din care schimbi sus si moneda in care vrei jos, apoi completeaza cu suma de 1€ jos. In casuta de sus se va completa automat “cursul”.
      Din experienta mea am aflat ca diferenta intre bnr si revolut e de 1-2 bani.

      00
  63. Merci Kroko, ai avut dreptate. Este mult mai avantajos cursul Revolut. Retractez primul meu comentariu.
    Am facut cum ai spus tu si apare si cursul.
    Poate ma poti ajuta cu o informatie.
    Am adaugat din greseala lista mea de contacte si vreau sa o scot.
    E posibil?

    00
    • Nu ai adaugat nimic, iti apar toate contactele daca selectezi Payments, primele vor fi contactele care au deja cont pe revolut, apoi toata agenda. Daca schimbi altceva: Accounts, Analytics, Cards, nu vei mai vedea contactele.

      00
  64. Salutare, sunt nou utilizator Revolut si as avea nevoie de cateva sfaturi feedback ; asta daca mai citeste cineva postul asta.

    1. Am conturi lei/ eur la BRD dar card doar pe cel de lei, din motive personale. Cum fac sa transfer direct valuta pe Revolut ? Banuiesc ca trebuie sa imi fac un card BRD pe contul de Euro. Si in aceasta situatie odata top-upul efectuat se va percepe vre-un comision ?

    2. Am facut top-up din contul BRD lei pe Revolut si am fost taxat cu appx 1% din valoare ; taxat de catre Revolut. Unde e utilitatea ? Am tot citit in acest post ca tot-upul e free of fees.

    3. Ce alta banca folositi voi pentru a nu fi taxati la top-up de catre Revolut?

    Multumesc anticipat.

    00
    • Da, asa e la Brd se taxeaza trensferul de catre BRD ca fiind plata catre un POS strain.(n-am inteles de ce)

      00
  65. Pt a transfera valuta prin top-up vei avea nevoie de un card fizic de la BRD. Din ce stiu nu este comision pt cardurile de debit.
    Cardul BRD e card de debit sau de credit? Pentru cardurile de debit ( la care incasezi salariul sau alte plati) comisionul este 0, eu am testat momentan doar cu ING si a fost comision 0.
    ING

    00
  66. NOU
    #181

    Salutare, am citit tot ce s-a scris aici, insa nu am inteles un lucru:

    Cum ma poate ajuta pe mine (persoana juridica) acest card Revolut ?
    Eu import din China pe firma, cam de 60000 usd anual si as vrea sa scutesc niste bani la conversia valutara pe care o fac in aplicatia Raiffeisen.

    Merci

    00
  67. Folosesc Revolut de cca 6 luni si sunt incantat. Intrebare: am o suma cash, in euro…cum as putea sa o pun, in conditii cat mai avantajoase, in cont de Revolut?

    00
  68. Îți alimentezi cardul cu 60000 usd in lei si apoi cand platesti cu cardul revolut isi face el conversia.

    00
    • NOU
      #184

      Asa pare simplu, insa eu am nevoie lunar de extrase cont cu datele firmei.
      Aplicatia poate emite astfel de extrase lunare ?

      00
    • @Marius Rizea Există opțiune să-ți generezi extras de cont în format PDF sau Excel. Pentru firmă trebuie să-ți deschizi cont business. Din ce văd pe site la revolut, contul business costă 25 Lire/lună.

      Au fost cazuri în care Revolut a blocat anumite sume pe cont și a cerut dovada de proveniență a banilor. Sursa despre aceste probleme aici: https://www.subiectiv.ro/renuntat-revolut.html

      00
  69. Salut,
    Am si eu o intrebare: cum pot sa fac un transfer de bani dintr-un cont revolut intr-un cont bancar (ING)? Nu am card revolut fizic, doar virtual.
    Multimesc.

    00
  70. Hai sa iti zic eu la ce am folosit Revolut.
    Ma plimb frecvent cu jobul prin trei tari iar 2 sunt in asia, am un card si cont in RO/USD/EUR si inca 2 valute, alimentez contul valutei tarii in care ma duc la rata de schimb BNR si dau cu cardul linistit iar in functie de moneda banii pleaca din fircare cont (Amazon US de ex imi placa din dolari, daca platesc taxiul in Dubai imi pleaca din contul de AED si tot asa).
    Schimb valutar: am schimbat cu Revolut 10 mii de euro din lei in euro si am salvat 800 de lei. Am mutat banii din contul in lei la BCR in Revolut, i-am schimbat si apoi din Revolut i-am mutat inapoi in contul de euro de la BCR si nu am platit nici un comision la toata treaba asta, daca faceam cu George eram mai sarac cu 800 de lei.

    00
    • Ești conștient că puteau să-ți blocheze banii și apoi să înceapă să-ți ceară documente de proveniența banilor? În ultima perioadă se întâmplă destul de des chestia asta, mai ales la sume mari.

      00
    • cand ai mutat banii din bcr in revolut RON ai facut prin transfer/op sau topup?

      00
  71. Parțial îți dau dreptate. Sunt mulți care și-au făcut Revolut și cardul stă pe undeva prin sertare. Oricum serviciul este un mare plus pentru segmentul de banking pentru că forțează băncile să vină cu ceva nou și acum îmi vin în minte două exemple:

    BCR a lansat în octombrie 2018 aplicația my George prin care îți faci cont bancar online iar cardul îți vine acasă prin curierat.
    Tot prin 2018, ING a introdus obținerea de credit de nevoi personale direct din homebanking, fără niciun drum la bancă.

    Un prieten a avut nevoie să-și deschidă un cont în levă bulgărească și abia a găsit o bancă în România care să ofere așa ceva. Apoi a făcut un transfer de câteva leve către un cont din străinătate și a avut un comision de aproape 50 leve (1 levă = 2.43 lei)

    Este aberant să plătești comisioane atât de mari pentru transferuri între două conturi din UE de parcă s-ar face transferul cu sacul precum în vremea cavalerilor templieri.

    00
  72. Mi-am activat cardul virtual (cel fizic e pe vine), mi-am inrolat cardul ING insa nu pot transfera bani din contul ING in Revolut. ma refer la lei. Care-i faza cu codul SWIFT? Multumesc.

    00
    • Nu folosi transfer bancar pentru că îți ia comsion. Folosești cardul de ING ca să incarci bani în Revolut. Cu cardul banii se încarcă instant și nu se percepe comision.

      00
  73. Buna. Se da urmatoarea pb. Am 100 usd, 100 euro. 100 de forinti. 100 lei., 100 xrp…sunt in ungaria si platesc 200 forinti. In ce ordine se cheltuie banii de pe card?

    00
  74. Salut daca aleg sa incasez salariul din uk pe contul de revolut e ok? Si apoi sa trimit de pe contul meu de revolut pe contul meu de ing in lei din tara saptamanal se merita ? Multumesc

    00
  75. Ai poprire pe conturi? Nu si cu Revolut! Sunt avantaje si dezavantaje! Dar prefer dezavantajele Revolut.

    00
  76. Buna! Am o intrebare, se pot pune bani pe catdul Revolut de la ghiseul altor Banci?

    00
  77. am incercat sa alimentez contul revokur cu o suma ceva mai mare de bani (am vehiculat in ultimul an sume de ordinul zecilor de mii de lei fara probleme) si, boom: „we need to verify your source of funds” si blocarea instantanee a contului.
    am intrat pe chat, am incarcat toate documentele cerute (adeverinte de salarii, depuneri, acte de vanzare-cumparare), degeaba. de 2 saptamani, cardul revokur e doar o bucata de plastic inutila.
    atentie, ca v-o furati rau de tot cu astia.

    00
  78. Salut, am rulat prin revolut appx 30k euro, si da, la un moment dat mi-au blocat contul. Insa dupa ce am justificat provenienta banilor cu acte doveditoare totul a reintrat in normal. Precizez ca am avut contul blocat appx o saptamana.

    00
    • stiu deja pe de rost toata literatura cu pricina :) e ca mesajele alea generice care apar dupa un blue screen.
      nu mai dezvolt si aici, dar ce mi se pare dramatic (si o li se rostogoleasca in cap grav, ca e masa enorma deja de useri ignorati) e suspendarea conturilor fara niciun warning, fara nimic, urmata de tacere absoluta a „suportului”. evident ca e vorba de setarea extrem de restrictiva a algoritmilor dupa care face sistemul blocarea, ca nu sta nimeni cu creionul in mana sa se uite pe zilioane de conturi; dar asta nu e greseala IT-ului lor, aia au facut ce li s-a spus.
      iar acum, sa vrea si nu mai fac fata. e sinucidere verticala, dupa mine.

      00
  79. Dragii moșului, dacă vreți ca ”Românica” să fie ca Suedia, ce-ar fi să vă plătiți datoriile la ANAF și să fiți cetățeni corecți? Și așa fiscalitatea la noi e foarte scăzută față de Vest. Vreți civilizație și anticorupție când voi nu visați decât să fentați legea? Vreți orașe curate când voi aruncați gunoaiele pe jos? Ia băgați-vă mințile în cap! Doar ați votat un neamț cinstit și curat, nu? Văicăreala și șmechereala mergeau doar pe vremea odioasei ciume roșii a sinistrei Viorici. Acum e faza în care trebuie să arătați ce europeni grozavi sunteți.

    00
  80. Bună, am și eu o întrebare. Mi-am făcut un card, am dat comandă de cel fizic(am plătit cei 27 de lei), a doua zi am inchis contul pentru ca mi a spus o prietena ca primeste nu stiu ce daca mi fac de pe link ul ei.. Si mi am redeschis alt cont si am comandat alt card. Intrebarea este, dacă mi-am inchis primul contul, l am sters.. Mai vine comanda cu acel card? Dacă da, ce trebuie sa fac cu el? Mulțumesc anticipat.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile