Top oameni afectați de creșterea impozitelor la imobiliare

La anul se schimbă impozitarea pe case, crește la 0,1% din valoarea imobilului. Nenorociții ăștia nu vor să se oprească din furat și vor afecta buzunarele a tot felul de oameni cinstiți, printre care

Ștefan Dragnea. A terminat liceul și s-a apucat de afaceri, omul nu a muncit o zi în viața lui, dar cumva are bani de făcut afaceri.

Dan Voiculescu. Cum el nu mai deține nimic, va trebui să se milogească de fiice ca să îl ajute să plătească impozitul la palatul ăla de îl deține.

Andrei Năstase. La fel, n-a muncit niciodată, s-a apucat direct de afaceri cu bani nu se știe de unde.

Marian Oprișan va trebui să se milogească de mă-sa să îi dea bani de impozit la apartamentul unde își ține amanta. Că viloiul ăla al mă-sii e trecut probabil în acte „magazie vaci”.

Fiul lui Chirică. Ăla abia e la grădiniță și trebuie acum să se ducă la muncă pentru a plăti impozitele pe casele pe care le are de când avea 3 luni.

Frumos de legat asta la ANAF. OK, drăguț că aveți de plată 10.000 lei, de unde aveți banii ăștia? Ah, nu știți? Nasol.

Și uitați-vă cât de mizerabilă e presa, plâng pe umărul ăluia cu vilă de 4 milioane de euro. Dacă ați uitat, într-o vreme găseau bătrânei care au muncit o viață și nu aveau bani să plătească întreținerea la apartamente de 3-4 camere  în care stăteau singuri, bieții de ei, așa o să fie și acum, o să facă reportaje de la coada de impozite, spuneți doamnă, cum vă descurcați cu impozitele astea noi, nu-i așa că vă e greu să aveți 3-4 case pe numele dvs.? Da, e urât, nu mai există respect pentru bătrâni.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

114 comentarii

  1. O sa creasca umpic chiriile

    Comentariu apreciat.1129
    • sau o sa scada daca mai multi care stateau cu apartamentele goale le vor da in chirie.

      Comentariu apreciat.10224
    • @Jan @alexnicolae

      Nu scade nimic, tac-su drogatului de la 2 Mai are nevoie de bani pentru fii-su cu cheltuielile de judecată, respectiv fii-sa (sau prietenă-sa) cea care afirma că poate să omoare câți oameni vrea că toți din neamul lui cu sutele de proprietăți îl susțin.

      Nu, nu e glumă.

      Comentariu apreciat.4416
    • @alexnicolae – cum ai ajuns la ideea asta? Hai sa spunem ca un apartament de 70 de mii de euro se inchiriaza cu 300 de euro si proprietarul il tine azi gol, refuzant 3600 de euro pe an ca venit.

      Insa cand impozitul pe cladire o sa creasca (nu stiu cat e azi) la 0,1%, adica 70 de euro pe an brusc acelasi proprietar o sa fie nevoit sa inchirieze apartamentul, pentru ca desi refuza 3600 de euro aia 70 sunt imposibil de platit.

      Cam asa ceva?

      Comentariu apreciat.527
    • Pretul chiriilor nu este dat de taxe. Este in functie de cerere, adica daca iti gasesti chirias care sa accepte acel pret. Evident, tu vii cu anumite avantaje, un anumit mobilier ca sa ceri un pret mai mare. Putem spune mai degraba cresterea preturilor la mobila a determinat o crestere a chiriilor, ca sunt consumabile.

      In multe locuri din lume s-au introdus taxe pe proprietati, ca sa nu stea goale sau sa fie folosite pe post de bunuri.

      Indecis. Tu ce zici?285
    • @Bigbear: Acei 3600 sint ipotetici si vin cu grija ca „o sa strice” chiriasii prin casa „munca de o viata” sau ceva de genul. Aia 70 trebuie sa ii scoata din buzunar si sa ii dea, deci sint mult mai palpabili…

      912
    • @KodrutZ – ce este ipotetic la o chirie? Orice imobil se inchiriaza rapid daca lasi pretul putin mai jos decat cel al zonei si banii aia intra in fiecare luna.

      Imi place cum vrem sa credem ca apartamentele goale sunt doar ale unor oameni foarte bogati si prosti care dau 70 de mii pe un apartament doar ca sa il tina gol in loc sa il inchirieze, pentru ca se stie ca ajungi bogat fiind foarte prost.

      O parte din apartamente sunt cumparate la alb si dureaza pana proprietarii isi permit sa le finiseze ca sa se mute in ele, o parte sunt la gata insa nu au bani de mobila si electrocasnice, in cele vechi o parte sunt goale pentru ca a murit ultimul din batrani si copii viseaza sa il vanda la un pret astronomic si atunci sta gol o luna, 6, 1 an, doi.

      Ar fi interesant de vazut niste statistici pe interval de timp, sa se vada procentual cate apartamente stau goale 3 luni, 6 luni, 1 an, 2, etc. Daca e vorba de un investitor din asta prost atunci apartamentele stau goale de peste doi ani minim si nu sunt pe piata la vanzare, ca el asteapta sa tot creasca.

      1215
  2. Cel mai important este ca din taxele marite se vor face numai lucruri bune pentru ca exista respect pentru banul public si frica de justitie.

    Comentariu apreciat.2433
    • mda, nu stiu ce se agita Vali cu schadenfreude.

      De parca lichele de mai sus nu si-au pregatit o portita sa evite impozitele sau pur si simplu vor fura mai mult sa compenseze.

      Comentariu apreciat.508
    • NOU
      #10

      @alxzen

      Asta voiam să spun și eu.

      Cei care au „portițele” pregătite, speculez că le au cu cel puțin 6 luni sau un an dinainte pregătite. Cei rămași care nu au știut sau nu au putut vor cere mai mult.

      70
    • NOU
      #11

      Ce e amuzant e ca toate exemplele date de autor sunt cu oameni care (direct sau indirect) au administrat banii primiti de stat din taxe.

      50
  3. AUR la 40%?

    Comentariu apreciat.5516
  4. În România impozitul pe proprietate este foarte mic. Nu mic. Foarte mic. Știu ca asta este o opinie nepopulară, dar este o realitate.
    Sunt state din Europa unde taxa pe proprietate este mult mai mare decât și cea propusă în România și unde regulile de renovare sau construcție sunt mult mai stricte decât cele din România.
    Discutați cu cei care se plâng că impozitul pe casă este mare. Întrebați cât ar cere pe proprietate și veți vedea că impozitul de care se plâng este o sumă infimă raportat la cât cred ei că valorează proprietatea lor. Și e o sumă pe care unii o sparg pe țigări într-o lună sau pe băutură ori pe câteva comenzi de meniuri din restaurante ce fac livrări la domiciliu.
    Impozitul propus încă de acum un an (el există deja reglementat în codul fiscal) și amânat la aplicare, adică acel impozit aplicat la valoarea din grila notarială, nu neapărat la valoarea de piață, are problemele lui. Dar este oricum mai aproape de ceea ce trebuie să fie.
    Impozit mic pe proprietate face primarii dependenți într-o măsură mai mare de sume direcționate de la bugetul de stat. Face ca unele primării să nu aibă suficienți bani pentru a cofinanța proiecte.
    Știați că, în anumite zone (de exemplu zona moților din Ardeal), impozitul pe proprietate este redus cu 50%? Acolo orice primărie este din start dependentă de sumele primite de la bugetul de stat.
    Si așa cum spune Vali aici, nu de azi, încurajează situațiile alea aberante în care oameni fără posibilități ori cu posibilități reduse țin de proprietăți pe care nu își permit sa le întrețină. Și care, în loc să le vândă și sa cumpere ceva ce își permit, țin cu dinții de o proprietate ce se degradează continuu și care va ajunge sa nu mai valoreze mare lucru pentru că ar costa mai mult renovarea decât proprietatea în sine.

    Indecis. Tu ce zici?106102
    • Ai uitat de taxarea muncii? tva? accize? cass la tichete de masa, chirii si Dumnezeu mai stie la ce urmeaza? impozit la vanzarea proprietatii? Da, impozitul pe proprietati o fi mic dar celelalte compenseaza…. problema este ca se fura sau se risipesc mica parte pe care reusesc sa o incaseze. Comparativ cu salariile si ce primim inapoi ca cetateni, taxarea per general este nesimtita.

      Comentariu apreciat.13633
    • O iei un pic pe aratura. Sint state precum Austria unde impozitul pe proprietate e ZERO. Cel putin pentru casa in care stai.

      Taxele astea pe proprietate (si toate maririle de taxe) isi au originea in matrapazlicurile facute de toti cei care au fost la guvernare in ultimii ani si care au guvernat asa de bine ca Romania traieste practic pe datorie.

      Comentariu apreciat.9412
    • Proprietatile nu ar trebui taxate deloc. Banii aia luati cu japca nu sunt folositi sa-mi repare mie blocul cand se strica. Tot eu trebuie sa dau bani la fondul de reparatii.

      Multe taxe trebuie sa dispara, nu sa fie mai mari.

      Singurul punct unde sunt de acord cu tine e ca ar trebui reparata fatada cladirii in cazul in care este degradata, dar ce face omul cu apartamentul/casa lui nu e treaba nimanui. Sa stea gol 100 de ani, e dreptul lui.

      Comentariu apreciat.10835
    • Si stim cu totii ca ce se intampla in alta parte e obligatoriu mai bun decat ce se intampla la noi si neaparat trebuie sa preluam si noi cat mai repede. Hai sa mai si avem o minima capacitate de a discerne ce e bun si ce e rau, ce e bun de preluat de la altii si ce altii ar trebui sa preia de la noi. Sau macar sa ne lase dracu in pace sa nu ne impuna porcariile lor.
      Daca in alte tari e plin de oameni ce stau in chirie si sunt putini proprietari nu inseamna ca asta e ceva bun si autoritatile romane ar trebui acum sa faca pe dracu in patru sa ne transforme si pe noi intr-o tara de chiriasi. Ca vedem in alte parti cum in doi timpi si trei miscari poti ramane boschetar in strada. Asta nu se intampla, cel putin momentan, in romania atata timp cat macar ai o locuinta. Daca si asta vrem sa distrugem si sa luam oamenilor…ce sa zic…pe mine nu ma mira. Mizeria in care suntem adanciti zi de zi e deja evidenta. Pe de o parte ni se iau mijloace de baza care sa asigure o viata normala – proprietatea unei locuinte – dar ne povesteste imediat propaganda de beneficiile ce vin din exterior. Iata aveti masini straine, iata aveti McDonalds, PIB e la maxime istorice si alte astfel de aberatii. Super…multumim mult. Macar cand o sa ajungem boschetari in strada o sa putem primi de pomana un cheesburger si ne vom putea uita la masini frumoase, sau sa ne uitam pe niste ecrane la cifrele economice care arata cresteri extraordinare.

      Comentariu apreciat.7024
    • Absolut de acord cu tine. Si da, nu este o masura populara, se vede si din discutiile de aici.

      Ce este incredibil e ca sunt contra exact oamenii care ar avea de castigat din asta. Ei deja platesc de o suta de ori mai mult la stat prin impozit pe venit, contributii, TVA, accize, dar pentru ca impozitele pe imobile se platesc direct au impresia ca ei ar fi cei afectati major de asta. Nu, cei afectati sunt exact Stefan Dragnea&co, si ei vor plati articole.

      @Alex: Da, exista restul de taxe. Este inevitabil ca taxele sa creasca anul viitor. Nu avem cum preveni asta, si e necesar. Da, ideal ar trebui reduse si cheltuielile. Nu se va intampla asta semnificativ cu PSDNL. Dupa ce au inghetat angajarile au mai adaugat 14000 bugetari. Intrebarea e ce taxe vor creste, nu daca vor creste sau nu. Cresterea taxelor pe proprietati poate face ca pe termen lung sa nu creasca atat de mult taxele pe munca sau cele pe consum, care afecteaza mai mult saracii sau cei din clasa medie.

      @meteor: PWC nu e de acord cu tine, se impoziteaza cu 0,1% – 1% https://taxsummaries.pwc.com/austria/individual/other-taxes

      Austrian municipalities impose an annual tax on real estate. The assessment base is 0.1% to 0.2% of the assessed value of the real estate. This amount will be multiplied by the assessment rate determined by each municipality, which may range up to 500%. The annual maximum amount of the real estate tax is 1% of the assessed value. Instalments will be levied quarterly on 15 February, 15 May, 15 August, and 15 November if the real estate tax exceeds EUR 75 per annum.

      Indecis. Tu ce zici?2230
    • Am spus de la bun început că nu este o opinie populară și eram convins de asta. Argumentele legate de TVA, accize, alte impozite directe sau indirecte sunt argumente false când vine vorba despre impozite și taxe locale. Impozitele și taxele locale, cum sunt cele legate de proprietate, au alt scop decât TVA, accize, impozit pe profit, impozit microîntreprinderi și, parțial, chiar alt scop față de impozitul pe venit. Iar contribuțiile sociale nu trebuie puse în discuție.
      A arătat Șerban mai sus linkul către taxarea din Austria. Să vă mai spun că Italia are taxă majorată pentru a doua proprietate?
      O analiză a taxelor locale găsiți și aici https://cursdeguvernare.ro/analiza-taxele-pe-proprietate-din-romania-fata-de-media-ue-solutii-pentru-reducerea-dependentei-administratiei-locale-de-centru.html
      Argumentele care aduc justificare faptul că taxarea muncii este mare, că sunt contribuții mari, etc, nu au nicio legătură cu discuția despre impozitele pe proprietate.
      Scopul celor locale, a impozitelor pe proprietate, este finanțarea lucrărilor efectuate la nivel local, pentru localitatea ce le colectează, pentru dezvoltarea comunității locale. Iar sumele virate de la centru către comunitatea locală au rolul de a echilibra sau ajuta ori majora bugetul local.
      Aceste reacții sunt unele subiective fiind generate de factori emotivi și nu logici, factori pe care-i înțeleg însă, dar nu-i pot accepta ca argument logic.
      Neîncrederea vine de la faptul că există o foarte mare listă de fapte documentate de risipă efectivă a banului public, indiferent că vine vorba despre bani din impozite locale ori că vine vorba despre cele colectate central.
      Dar aș dori să le reamintesc celor ce au uitat că noi suntem cei care am ales sau am permis să fie aleși cei care au risipit taxele plătite de noi. Și să reamintesc că unii nu au făcut nimic să corecteze asta. Mai ales pe plan local. Unii au continuat să aleagă aceleași persoane ce nu au făcut nimic, ori nu au mai mers la vot.
      Un subiect ce nu se discută în România, decât tangențial și cu orizont de timp de genul „o să vedem noi când”, este cel legat de reorganizarea administrativă. O reorganizare va fi necesară, ba chiar obligatorie, în următorii 10 ani. Ea era necesară de mai demult, dar va fi din ce în ce mai evident că ea devine obligatorie în viitorul apropiat.
      Nu doar pentru o eficientizare a costurilor legate cu administrația locală, dar și pentru o viitoare dezvoltare ulterioară a comunităților. De exemplu: este mai eficient și mai simplu de finanțat un proiect cu fonduri europene cu o valoare mare de 10.000.000 EUR de exemplu, decât finanțarea a 20 de proiecte de câte 500.000 EUR. Acum posibilitatea asta o au doar eventuale asocieri, care se lovesc de probleme tocmai din cauza fragmentării politice a administrațiilor locale ori din cauza orgoliilor unor promari.

      Indecis. Tu ce zici?2418
    • Lasa domle, sa ia de la noi astia de muncim. Daca acum las la stat aproape jumatate din salariu si se fac atatea lucruri bune cu banii din impozite si tot nu ajung, sa ne ia 75% din salariu, din ce ramane platim impozite si ce alte taxe mai sunt si sa ne faca cantine sociale unde mancam pe bonuri de ratie. Ai dracului romani, ce taxe ridicol de mici avem..

      Comentariu apreciat.388
    • NOU
      #23

      „Întrebați cât ar cere” – aici m-am oprit din citit, pentru ca daca nu ai de gand sa vinzi, nu ar trebui nici sa platesti impozit degeaba.

      Oricum atunci cand vinzi platesti impozit.

      Dupa ce mi se iau cu japca 70% din venituri (impozitele pe salariu plus TVA la orice cumpar) fara a mi se da nimic inapoi in servicii, vor sa ma taxeze si pentru ceva ce am construit sau cumparat din sudoarea muncii ?

      Si asta an de an ? De ce ?

      Indecis. Tu ce zici?2114
    • ți se dau inapoi chestii, dar nu la nivelul la care ar trebui. că se fură, că incompetență, că bla bla.

    • NOU
      #25

      In concluzie, daca statul nu isi respecta partea din contractul social, nici eu nu am niciun motiv sa o fac.

      209
    • Orice impozit/taxa in plus ar trebui justificat. Dai 10 lei in plus, din astia merg 4 la X, 5 la Y, 1 la Z. La noi nu exista lucrul asta. Nu aud/vad pe nicarieri sa vina cineva cu justificari si mai mult, cu un raport dupa o vreme in care sa ne arate ca s-au tinut de cuvant.

      Venim cu explicatii d-astea ca n-au primarii bani, ca-s dependenti de guvern, ca tin cu dintii proprietarii de case. Problema e furtul. Il rezolvam pe ala si dupa aia putem sa mai vorbim. Si chiar daca n-ar mai fura din momentul asta ramane ala de pana acum care a distornat totul ca ne mai trebuie cateva generatii sa ne revenim.

      132
  5. Media Europeana este undeva la 0.9 % din valoarea de proprietate. La 0.1% o sa stam bine. Sunt 100% convins ca PSD va baga clauze pt pensionari si alte cele. Nu e bine sa musti mana care te voteaza.

    Indecis. Tu ce zici?3614
    • nu e constitutional.

      211
    • Singurele tari din Europa cu taxe mai mari de 0.9 sunt Franta cu 1% si UK cu 1.4%. Majoritatea se invart in gama 0.1-0.6.
      In Europa de est singura mia ciudata e Polonia cu fix 0.9%.

      Deci nu are cum media sa fie 0.9.

      83
  6. În satul părinților mei, toți asistații social au palate (nu intru acum în discuții despre etnie) și mulți proprietari de terenuri agricole datorează impozite de miliarde de lei vechi. Categoriile astea nu au plătit niciodată impozite și nu le interesează că se schimbă legea. Eu mi-am închis PFA-ul pe care îl mai păstram pentru traduceri ocazionale, ca să nu plătesc impozit pentru 0 venit (s-a schimbat legea de anul ăsta și trebuie să plătești chiar și dacă nu ai încasat nimic), că mie sigur mi-ar bloca conturile.

    Comentariu apreciat.1044
    • Statul isi face treaba colectand, tu nu iti faci treaba neproducand. Cand un talhar realizeaza ca nu are ce sa ia de la tine tot iti da un capac si-o flegma.

      Comentariu apreciat.457
  7. Sunt impotriva oricarei cresteri de impozite si pro fentat pe cat se poate. Pentru ca statul nu adminsitreaza corect banii, si decat sa-i fure ei, mai bine raman la mine in buzunar.

    Comentariu apreciat.11225
  8. Am vândut în 2022 o garsonieră cu dublul sumei din grila notarilor. Am cumpărat un apartament care acum la primărie figurează cu prețul real. Mai bine rămâneam la garsonieră.

    1117
  9. Sa presupunem ca nu toti suntem Dragnea, Oprisan, Nastase.
    Sa presupunem ca unii am mai platit impozite pe banii pe care i-am castigat cu greu si cu care ne-am cumparat apartamente/case.
    Sa presupunem ca o sa imbatranim, o sa ne imbolnavim, o sa moara unul dintre soti.
    Dar, da, trebuie marite impozitele pentru ca avem nevoie sa intretinem financiar o casta bugetara.

    Comentariu apreciat.7915
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1669
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1545
    • @Alin

      Sa presupunem ca nu toti suntem Dragnea, Oprisan, Nastase.
      Sa presupunem ca unii am mai platit impozite pe banii pe care i-am castigat cu greu si cu care ne-am cumparat apartamente/case.
      Sa presupunem ca o sa imbatranim, o sa ne imbolnavim, o sa moara unul dintre soti.

      Ok… ?

      Dar, da, trebuie marite impozitele pentru ca avem nevoie sa intretinem financiar o casta bugetara.

      „Anticlimactic”, cum ar zice partenerul strategic. Am crezut că vrei să spui ceva…

      Casta bugetară sunt vecinii tăi, copiii vecinilor tăi pensionari, tații/mamele colegelor & colegilor de grup sau clasă a progeniturii tale, soții cadrelor didactice unde-ți trimiți tu copilul să plătească mită sub forma de meditații, soțiile ălora care te opresc în trafic să achiți amenda (cota lunară/trimestrială) pentru șefii lor comisari & comisionari, soții/soțiile ălora din spitale care cer mită, soții/soțiile consilierilor & primărilor & preș județeni care îți fac succesiunea pe proprietatea bătrânilor sau mediază disputa cu frati-tu/sor-ta… să mai continui?

      Pe scurt, ești înconjurat de inamici, la propriu și la figurat.
      Nu ești în politică sau vreun greucean în serviciile secrete, ți-e frică de închisoare & moarte, nici să sari gardul caselor de vacanță ale baronilor locali nu vrei/nu poți/nu știi tu unde… încă o dată, să mai continui?

      Indecis. Tu ce zici?1929
    • In momentul in care un om nu isi mai permite, la batranete/pensie, sa locuiasca in casa cumparata si intretinuta din banii lui, atunci sunt probleme mai mari decat valoarea impozitului. Nu va mai bucurati la cacaturile astea, doar doar vinde batranul ala casa aia frumoasa din centru, la care si voi visati dar nu v-ati permis-o niciodata dar, poate, daca il cocoseaza cu taxe, o vinde, pentru ca e foarte probabil nici atunci sa nu va permiteti sa o cumparati si, o cumpara ceva smecheras d-asta ca cei din articolul lui Vali. Si atunci, practic, v-ati bucurat doar ca un smecher a reusit inca o combinatie, dar i-ati aratat voi batranului aluia. Bravo!

      Comentariu apreciat.838
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1668
    • @Eugen
      Stiu eu cum functioneaza cu impozitele. Fraierii platesc iar smecherii fura din ele. Sunt aproape?

      Comentariu apreciat.635
    • @Eugen
      Chiar te rugăm să ne explici cum funcționează impozitele….chiar serios, tare sunt curios să văd dacă tu ai înțeles

      130
    • @Eugen

      Nu ai nici cea mai vaga idee cum functioneaza coruptia, nu?

      62
  10. Si totusi, cum se va calcula valoarea unui imobil pentru impozitare?

    Comentariu apreciat.272
    • Probabil dupa grila notariala, doar n-o sa stea sa se uite cu cat se mai vinde o casa pe olx…

      Comentariu apreciat.301
  11. Fiul lui Chirică. Ăla abia e la grădiniță și trebuie acum să se ducă la muncă pentru a plăti impozitele pe casele pe care le are de când avea 3 luni.”

    :)))

    Nasol, nasol. Punem deja copiii la munca. De mici tata sa aiba cultul muncii

    Comentariu apreciat.392
  12. In blocul in care locuiesc cred ca 10 din 100 apartament sunt goale. Si au fost asa de cand m-am mutat. In schimb sunt idioti care vor sa vanda si cer pretul de cumparare din 2019 plus 40-50%, mult prea mult in nici 5 ani. Ceva nu se leaga aici, poate niste impozite mai spre realitate o sa schimbe situatia.

    Nu sunt deloc pro impozite, dar le platesc pe toate pe care le datorez. Totusi e o fractura de logica, pretul real vs impozit minuscul, si trebuie rezolvata iar asta cu impozite la un nivel normal cred ca e un pas inainte.

    Indecis. Tu ce zici?2540
    • Eu cand am vandut am ajuns de la 50K la 80K pt 2 camere si mi-au zis vecinii ca am vandut mult prea ieftin. Cumparatorul a negociat sa pastreze si mobila in banii astia:)))) sa-i dea dumnezeu sanatate, cati bani m-ar fi costat sa arunc mobila aia ma rupea:))).

      Intre timp vecinii mei stau cu anunturile puse de 2 ani si au mai si pus la pret, succes baieti.

      Comentariu apreciat.406
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1844
    • Eu am dat 45k EUR pe doua camere pentru ca am platit cash si am avut discount de 10%. Era penultimul apartament din blocul asta, eram cu banii in mana/in banca (60k EUR) gata sa ii dau cuiva si nu gaseam nimic nici macar decent de un an, mai aveam o luna si trebuie sa zbor din garsoniera pe care o vandusem.

      Unul deasupra mea doua etaje vrea sa il vanda acum cu 80k, sigur l-a luat la acelasi pret sau mai ieftin ca e de la inceputuri aici, el si cu mine ne-am ocupat de organizarea asociatiei de bloc, are niste mobila super kitsch si tot crede ca il da prea ieftin. Nu a locuit nicio secunda acolo. Asta in Salaj/Rahova in plm.

      Cat despre mobila si altele, la noi e simplu. Daca vreau sa scap de ceva – mobila, haine si incaltaminte purtata dar in stare decenta, o masina de spalat mai veche, le pun la ghena. In cateva ore, daca e ceva mai bunicel, sau cand vin sa ridice gunoiul daca nu, dispare sigur. Nu platesc pentru ridicare, de unele se pot bucura oameni ce nu au, totul mult mai bine. Ce era cu adevarat distrus/inutilizabil le-am pus direct in ghena, nu sunt vreun ecologist extrem.

      Indecis. Tu ce zici?1617
    • Phaff, poti sa o sugi mai incolo cu presupunerile tale la adresa mea? Nu sunt comunist, nu am interese de partid pentru ca nu am fost niciodata nici bugetar, nici membru de partid, nu am vreo placere maxima sa platesc impozite, dar nu gandesc doar in interesul propriu 100%.

      E absolut normal sa nu existe chestii cumparate pentru „investitii” la care sa se plateasca mai nimic ca impozit. Pentru o multime de motive pe care nu le voi detalia pentru ca simt ca deja imi pierd timpul cu tine. Si vreau sa traiesc in orasul ala unde primaria are bani sa mai faca niste parcari, sa mai traga niste linii pe drumuri, sa mai amenajeze un parc, sa mai renoveze o scoala, din astea de care nu voi beneficia, dar care trebuiesc.

      Indecis. Tu ce zici?2327
    • @Eugen eu am coborat cu niste cd-uri cu jocuri sa le duc la ghena si le-am lasat in fata scarii 5 minute sa ma duc pana sus sa mai aduc niste chestii de aruncat. Pana am urcat si coborat la loc 2 etaje au disparut jocurile:))).

      93
    • Inflatia din 2019 pana acum e de 40%. Aia oficiala.

      100
    • Dragă Eugen, pe strada unde am casa proprietarii din banii lor au extins rețeaua electrica, de gaz, canalizare, apa și am și asfaltat la urma. Nu cred ca ai vreo idee de cat a costat plus timpul și banii pierduți pe proiecte, birocrație șamd . Unde a fost interesul meu de cetățean atunci? Acum hai după grila fmm la impozitare, păi să nu va dau cu capul de asfalt până rămâneți acolo?

      122
  13. Un soi de rezumat a ce s-a spous foarte bine mai sus:
    Solutia impotriva furatului nu e sa impozitezi prada, solutia e sa prinzi hotul, sa-i iei tot ce a furat si sa-l bagi la puscarie.
    Impozitele afecteaza doar oamenii cinstiti. Cu cat impozitele cresc mai tare cu atat scade procentul de oameni cinstiti.

    Comentariu apreciat.694
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 732
    • Nu, avem mai multi oameni care nu inteleg ce citesc decat in tarile nordice.

      Comentariu apreciat.491
    • @Serban
      Ce logica ai :)
      Hai ca-ti explic eu: cand maresti impozitele, oamenii or sa se gandeasca si la a doua optiune care e sa faci evaziune fiscala sau sa platesti cat mai putin. De ce? Pentru ca are logica. De ce ai vrea sa platesti ceva ce se va fura? Treaba asta nu o poti aplica in tarile nordice pentru ca acolo se fura mai putin spre deloc. Ori daca furi si esti prins nu ai optiunea sa dai spaga din furt cum se intampla in Romania :)

      213
    • @GrasuX
      Si in tarile nordice au fost in trecut taxe mai mici, si apoi au crescut. E amuzanta si simplista ideea ca pana la o anumita data oamenii erau „cinstiti” si ca dupa nu mai sunt.

      Cat timp beneficiezi si tu de pe urma serviciilor statului e cam ipocrit sa faci evaziune cu scuza ca oricum se fura. E discursul clasic la toti smecherii prinsi: „Ce, conteaza cat am luat eu? Toti iau, nu doar eu. Eu iau putin, nu ca aia mari de la Bucuresti.”

      Nu sunt nici eu un sfant, dar ar fi bine sa nu mai fim atat de ipocriti. Vrem o tara ca afara, sa fie toata lumea corecta, dar noi sa mai facem smecherii.

      518
    • @Serban
      Ai zis „tarile nordice” dar nu ai zis nimic de furt :)

      Daca nu luam furtul in discutie, discutia in sine nu mai are nici un rost.

      111
    • @Serban sa fii cetatean al unui stat e un contract. In contractul ala e scris ca statul isi protejeaza cetatenii, protejeaza familia etc. Am si eu indatoriri printre care si sa-mi platesc taxele. Eu cetateanul X ajung in momentul in care incep sa platesc taxe si impozite. Mi le platesc. Din banii pe care i-am platit mi se fura, dovedit. In acelasi timp nu sunt protejat: ma infectez in spital pentru ca directorul a folosit dezinfectanti diluati, nevasta-mea face accident ca-s gropi in drum, copiii iau minim la Pisa ca educatia e la pamant. Luna asta, luna viitoare, anul viitor, zeci de ani. Cand pot considera ca e rupt contractul ala? Am dreptul sa am grija de mine si de familia mea chiar daca asta inseamna sa imi reduc contributiile? Nu? Cine decide? Aaa, aia care-mi fura banii? Nu ar trebui ca schimbarea sa vina invers? Din partea aia care dovedit nu-si face treaba?

      191
    • @rxs Da, știu, am avut și eu ocazii în care am primit servicii proaste de la stat. Dar este o exagerare să spui ca nimic nu merge. A trebuit să dau șpagă pentru operația mamei mele; dar pe de altă parte a avut acoperite mai multe tratamente scumpe oncologice (chimioterapie si radioterapie). Azi am sunat la o primărie din Bărăgan să-mi rezolv o problemă, totul a mers bine. Toate interacțiunile mele cu autorități publice din ultimii 10 ani au fost ok, poate cu 1-2 excepții.

      Problema e că toată lumea se poate folosi de diverse scuze, și ne învârtim în cerc. Noi că nu primim servicii ok. Învățătoarea de ce să își facă treaba, când statul o plătește prost, nu încurajează performanța, iar părinții nu își educa copii? La fel medicii, asistentele, polițiștii, funcționarii publici. Și așa cu toții devenim complici sau măcar adaptați la sistem. Și vrem o țară ca afară, dar nu începem noi.

      414
    • N-am zis că nu merge nimic. Pentru asta încă plătesc taxe și locuiesc aici. Dar până la creștere de taxe sunt alte măsuri de luat, altfel le crești degeaba.

      30
    • @nxs

      Contractul ala il poti rupe tu, atunci cand devii rezident si apoi cetatean al altui stat. Sau cand mori. De fapt, cand mori tot tu soliciti ruperea contractului. Rudele tale solicita asta in numele tau, cu certificatul tau de deces in mana.
      Contractul ala il poate rupe statul cand decide sa iti retraga cetatenia pentru motive intemeiate legal.

      Este obligatia nenegociabila a unui cetatean sa-si plateasca taxele si impozitele.
      Este obligatia nenegociabila a statului sa-ti asigure si garanteze drepturile constitutionale.
      Atata vreme cat tu ai acces la spital, policlinica, copilul la scoala, ai acces intr-un tribunal daca ai nevoie, ai drumuri pe care sa circuli, vezi masini de politie pe strada si politisti la coada la saorma, vezi activitate in poligoanele militare si mirosi fumul de la tehnica de lupta pe Aviatorilor de 1 Dec, guvernul, presedintia si alte institutii exista si functioneaza, statul si-a tinut partea lui din contract.
      Cand ANAF si DVBL iti trimit chitantele pentru platile efectuate, inseamna ca si tu ti-ai tinut-o pe a ta.
      Daca la asta se reduce „contractul” intre stat si cetatean, atunci nu exista motive de nemultumire, fiecare si-a tinut partea, nu?

      10
    • @Tom
      Daca tot aveai de gand sa trolezi puteai sa scrii mai putin.

      00
    • @nxs
      Zau, pai cine a inceput?! 😁
      Eu doar ti-am dezvaluit realitatea cruda in care se infig intrebarile tale retorice.

      00
    • Realitatea nu e crunta, e realitate si atat. Nu trolam, incercam doar sa dau o explicatie logica/morala pentru cei care spun: hai sa platim taxe mai mari ca d-aia o ducem prost.

      00
  14. Daca preturile vor fi alea din grila notariala posibil sa scada pe alocuri.

    113
  15. NOU
    #77

    Spune-mi ca sustii PNLSD, fara sa-mi spui asta.

    Altfel, se vede ca n-ai detinut in viata ta o afacere, n-ai avut un sediu de firma pe care sa-l construiesti de la 0, si pe care sa ajungi sa platesti, de anul viitor, niste mici averi ca si impozit. Pentru ca de ce nu. Orizontul tau fiind doar 10-20 de parveniti, care oricum nu vor avea vreo problema in a plati noile impozite, in schimb vor avea probleme mii de mici intreprinzatori, care au cumparat terenuri pe la marginea oraselor, unde au construit in perioade in care economia era in expansiune, preturile nu erau atat de mari, iar afacerilor lor mergeau mult mai bine. Iar acum noile impozite pe cladiri or sa-i rupa literalmente.

    Indecis. Tu ce zici?3031
    • Dacă impozitul ăla de 0.1% din valoarea bunului imobil îți pune afacerea pe butuci, nu e o pierdere prea mare. Oricum nu făceai cine știe ce profit/valoarea adăugată.

      Indecis. Tu ce zici?4218
    • Daca esti antreprenor de succes doar cand economie duduie nu stiu ce sa zic…

      Indecis. Tu ce zici?299
    • Da, cum sa ne permitem sa taxam bietul investitor cu 0,1% din valoarea proprietatii, mai bine crestem TVA cu 1%, ceea ce va afecta mai mult saracii. Da-i incolo, cine i-a pus sa fie saraci. Au ei bani, se descurca.

      Indecis. Tu ce zici?2014
    • Mihnea, pe reglementările fiscale actuale, firmele plătesc impozit la valoarea din contractul de vânzare cumpărare, așadar la prețul de piață, sau la valorea rezultată din documente dacă ăși construiesc în regie proprie și au obligația legală de a re-evalua proprietatea la ficare 5 ani. Iar raportul de evaluare efectuat din rațiuni fiscale nu este unul care calculează valoarea de piață ci valoarea fiscală.
      Procentele pentru cei care au construcții, proprietăți, pe firmă sunt mai mari de 0,1%.
      Pentru populație, acum impozitele pot fi stabilite de la localitate, la localitate între 0,08% – și 0,2% din valoarea impozabilă, iar pentru clădirile nerezidențiale sunt procente de la 0,2% la 1,3%.
      Dacă sunt clădiri a firmelor, pe care acestea le utilizează în domeniul agricol, impozitul este fix – 0,4%.
      Dacă nu reevaluează clădirile la fiecare 5 ani impozitul este 2%.
      Pentru referință https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/Cod_fiscal_norme_2023.htm#A457
      Cei care investesc și cumpără clădiri pe firmă ori construiesc pentru afacerea lor o astfel de construcție cunosc aceste informații de la bun început.

      152
  16. Sunt curios și cum se vor colecta impozitele astea. Tot selectiv ca până acum?

    183
  17. Ok suntem impotriva cresterii impozitelor la case. Ce masuri ati propune pentru a contracara bagatul de bani facuti ilegal in case ? Pentru ca despre asta e vorba. Ca pe partea de imobiliare, Romania e paradis fiscal. Cand impozitul e 250 de lei pe ap de 100k euro de exemplu, normal ca o sa cumperi zeci de case din spagi, videochat si alte asemenea.
    2. Un impozit la un nivel mai de bun-simt si aici vorbesc daca detii de la 2 ap in sus, face sa contracareze fenomenul de „eu am prins cand aici era desert si preturile erau jos, lasati-ma sa strang avere pt mine si ai mei, iar restul care vin dupa mine f*ck’em” pentru ca ne place sau nu (apropo de tineri care se plang de vremurile de azi) e ca dispar perspectivele de a te ridica prin munca ta, pe viitor va fi mult mai pregnanta urmatoarea situatie: „te-ai nascut in familie cu bani si ti-a lasat tac-tu 2-3 apartamente? bravo esti rezolvat in viata sau cel putin nu esti f***t zeci de ani stand in chirii. Nu? imi pare rau, dar nu o sa poti sa iei un kkt de credit la casa decat pe la 40+ de ani”
    Sigur ramane solutia sa ne facem toti ITisti sau medici nu :D ?

    Indecis. Tu ce zici?1927
    • Da, pe sistemul bate nevasta ca să înțeleagă șefu. Cum exact încărcarea cu impozite a fraierilor care le plăteau deja va reduce sau descuraja evaziunea?

      Cum exact creșterea de taxe va motiva pe cineva care evită plata lor?

      Este efectiv categoria pocnitori în craniu să aplauzi ca foca creșteri de impozite care pică fix pe plătitorul de impozite, în timp ce te îmbeți stupid cu ideea ca asta va deranja vreun șmecher.

      Orice creștere de taxe și impozite este menită să îi stoarcă pe cei care le plătesc deja fără să îi deranjezi pe cei care nu fac asta, adică fix cei care vin cu astfel de legi și ordonanțe. Eu și rudele și prietenii și sinecurile lor.

      Iar de banii extra de care statul te jupoaie vezi ciuciu merluciu.

      Indecis. Tu ce zici?256
    • Nu am inteles niciodata ideea de bani facuti ilegal si bagati in imobiliare. De unde vin banii aia negri, mai exact? Nu exista tranzactii cash de 30 de mii de euro care cred ca este suma minima pentru orice are acoperis sau pamant, totul trece prin banca, nu?

      Tu furi sau iei spaga 100 de mii de euro intr-o punga, ce faci cu ei, cum ajungi sa cumperi un apartament fara sa treaca prin banca? Nu exista deja ANAF pentru asta? Daca tu ai salariu de o mie de euro si maine depui in banca (sau ajungi sa ai in cont) 100 de mii, nu e firesc sa te intrebe ANAF-ul ce se intampla? Presupun ca avem legislatie sau se paote face pentru evaziune la taxe, daca tu ai castigat 12 mii intr-un an si la final ai 100 de mii in cont e treaba ANAF-ului sa te intrebe ce se intampla acolo si eventual niste penalizari sau inchisoare ca nu ai declarat venitul.

      Ce face omul apoi cu banii – ca isi cumpara case, masini, bijuterii, arta – este altceva, insa dintre toate astea partea de imobiliare lasa cele mai multe urme, ca nu poti cumpara cu banii in punga o casa. Si chiar daca ii dai tu punga cu 100 de mii pentru apartament, ce declari la notar, ca il cumperi cu 2 mii de lei, minimul de plata cash cand el valoreaza 100 de mii in grila?

      117
    • bigbear, tu trollezi? că pare că trollezi.

      toți dezvoltatorii au nevoie de cash pentru plăți, ca nu plătesc toți muncitorii legal și nu cumpără toate materialele de la magazine fiscalizate.
      iar la notar se trece donație.

    • asta se poate rezolva cu impozit 85% pe donație

      00
  18. Sa nu mai zic ca ne certam aiurea ca de obicei pe aici, cand cresterea impozitului stabilitat de guvern e praf in ochi. Vai ce multi bani sunt 0.1% din valoare proprietatii pe care ai luat-o din cine stie ce bani :)))

    1115
  19. Ai dracului chiaburi care câștigă peste medie si nu vor sa le manance inflația banii…

    Biciul pe ei, fmmlig…

    Imi place schizofrenia asta la români. In functie de cum ne convine, ba suntem ultra-capitalisti, ba ultra-conservatori.

    Comentariu apreciat.436
  20. O să plătească pe naiba. Fie o să figureze intr-o categorie exceptată, fie vor fi evaluate ca valorând 5 lei.

    141
  21. Din articol:
    „Anul trecut, administraţiile locale au avut venituri de 130 de miliarde de lei, din care doar 8 miliarde din impozitele pe proprietăti.”

    Daca tot vrea PSD sa introduca impozitul progresiv si nu e capabil sa colecteze mai bine, atunci sa introduca impozit progresiv pe proprietati.
    Mai ales ca PSD a inventat Ministerul Familiei.
    Nu se face ca familia traditionala sa stea in doua sau mai multe apartamente/vile.
    Se destrama familia.

    251
  22. NOU
    #94

    Sarakii nu o sa fie afectati ca nu or sa aiba pe ce plati impozit, iar pe bogatani o sa-i doara la banana, ca isi permit un flintic de 0,1%.

    84
  23. 90% nu stiu cat e 0.1% din valoarea casei
    9% nu stiu valoarea casei
    0.9% nu le pasa
    0.1% nu stiu, nu-s de aici

    Indecis. Tu ce zici?238
  24. NOU
    #96

    Fiul lui Chirica e singurul la care se aplica meme-ul ala ca trebuia sa-mi cumpar casa in 2024, dar eu eram la gradinita. Problema nu va fi cu aplicarea, desi toti barosanii au proprietati, banii furati de la noi tot la ei ajung.

    121
  25. Cel mai simplu ar putea face impozit semnificativ mărit pe imobilele nelocuite, fără domiciliu. Așa ar împușca 2 iepuri dintr-o lovitură:

    1. Le-ar da în chirie legal, cu acte, ca să poată omul face acolo domiciliu/flotant => scade înapoi impozitul la impozit de locuință, nu investiție
    2. Nu s-ar mai ține apartamente goale degeaba și să riscăm să ajungem în situația vesticilor unde corporații cu sute și mii de apartamente preferă să le țină goale decât să scadă chiriile.

    Ar fi și simplu de aplicat, mergi cu foaia de flotant la primărie și te reîncadrează. Sau unești 2-3 baze de date și vezi ce se întâmplă.

    Da, știu, tot nu s-ar rezolva 100%, s-ar mai face combinații, dar nu cred că la nivelul de acum. Sau, soțul își poate face domiciliul pe una, soția pe cealaltă, dar deja dincolo de 2-3 hai să zicem 4 locuințe dacă ai copii cu buletine tot nu scapi. Orice nu e utilizat impozit din ăla mai serios gen 2-3% din valoare pe an.

    Dar problema e că asta i-ar lovi doar pe ăia cu peste 5 locuințe să zicem, interlopi, politiceni, pomohaci, din ăștia.

    Deci tot noi fraierii cu 1 apartament vom plăti deficitele alea mișto.

    911
    • Noi, astia cu doar un apartament, ne meritam soarta. Pai ei sunt de vina ca nu am fost noi in stare de mai mult?!

      102
  26. E nevoie sa platim mai multe impozite pentru ca tocmai ce s-au majorat pensiile speciale.

    142
  27. Nu înțeleg. Eu plătesc de când am casa (2015) impozit aproximativ 0,1% din valoare. Era doar o coincidență?

    90
    • Te-au tras in piept aia care ti-au vandut casa, ti-au dat-o prea ieftin.

      91
    • e construită de mine…

      100
    • NOU
      #104

      Daca stai in Voluntari, se explica, impozitele sunt mai mult de 0,1% acum. Bine, calculul e acum la mp, dar fiecare primarie e libera sa puna cat vrea per mp. Considerand o suprafata medie de 150 mp (dupa legea curenta) si un pret de 150k (dupa legea noua), la Pandele in arondisment, impozitul e acum cam 0,22%.

      40
    • Tocmai am platit in seara asta pe ghiseul ro. Din socotelile mele este minim un 0.3%. Oricum este aproape dublu fata de anul trecut.

      70
  28. Sunt de acord cu cresterea impozitului, chiar daca asta inseamna bani in plus pe care-i platesc la stat. Dar de banii aia vreau ca si Primaria sa faca mai multe pentru mine #numazic

    123
  29. Ori nu vrei, ori nu vrei. Îl cheamă Chirica, nu înțeleg de unde pui diacritice daca nu are nevoie.

    10
  30. Banii aia cu care mi-am cumparat casa au fost impozitati cu 47%, am mai platit si TVA de 19%, am mai platit si taxe notariale babane , 19% TVA pe tot ce am cumparat in casa….cu cat plm mai vrei sa ma impozitezi dupa toate astea????

    32
  31. Vor estima locuintele in functie de zona. Vor reorganiza zonele in asa fel incat marea majoritate a custilor de 40 de mt patrati sa faca parte din zona centrala si estimarea pretului va fi de 1,5 ori peste pretul real al pietei.
    45000 o cusca de 45 de m2 vor zice ei ca va valora 60.000. Vom trece de la 2 – 3 mil la 6. Atunci lumea se va raporta dupa noile preturi estimate si vor scumpi si mai mult apartamentele. Apartamente mai scumpe, impozit pe vanzare mai mare. Ca si asta a crescut. Statul castiga. Noi muje. H’tosu matii de ciolac imputit.

    12
  32. evaluarea se poate face dupa asigurare

    Vrei sa iti evalueze asiguratorul casa cu putini bani? Sa platesti impozit mic. bine. dar daca patesti ceva, teapa, mai putini bani de pe asigurare

    Asa toti o sa isi evalueze casele cat mai corect.

    02
  33. P-aci pă la mine asigurarile acopera maxim cca 40-50% din valoarea de piata a imobilului. Plus valoarea bunurilor care nu poate depasi 50k eur.
    Valoarea asigurata a imobilului nu are nicio legatura cu valoarea de piata a imobilului sau cu cea din grilele fiscale/notariale ci reprezinta costul estimat pentru ca, in caz de dauna totala, proprietarul sa-si poata edifica in regie proprie un imobil similar de la zero, pe acelasi teren. Cele doua componente care reprezinta restul de 55-60% din valoarea de piata a imobilului si care nu se asigura sunt pretul terenului (indiferent de catastrofa, terenul iti ramane la dispozitie) si profitul asociat pretului pietei pentru imobilul respectiv care nu se pierde daca tu poti sa repui in acelasi loc un imobil similar cu banii de la asigurare.

    Altfel si impozitul anual dar si asigurarea „full” a imobilului costa cca 0.12-0.14% din valoarea de piata a imobilului, adica foarte rezonabil.
    Totusi, la o tranzactie imobiliara se platesc mai multe taxe, impozite si onorarii care cumuleaza pentru cumparator 7-7.25% din valoarea tranzactiei daca e imobil vechi, respectiv 8-8.5% daca e imobil nou. Vanzatorul plateste si el 20% impozit din profitul rezultat intre valoarea de achizitie si valoarea de vanzare (exista niste exceptari/reduceri in anumite cazuri) plus 8-10% onorariul agentiei (cumparatorul nu plateste comisioane imobiliare).
    Impozite pe venit 19-45% functie de nivelul salarial unde 45% este peste 60,000€/an (mai mici ca in RO) sau 20-30% la PFA. Dar exista un sistem de deduceri pe anumite tipuri de cheltuieli considerate socialmente necesare si utile care la final de an iti mai intorc in cont o mie-doua de euroi. La dividende, sau profit sunt taxe mai mari ca in RO, duble, triple.

    Romania este o tara cu o fiscalitate nesemnificativa sau prea mica pe capital si proprietate si nejustificat de mare pe munca, motiv de dezechilibre periculoase si de atitudini ostile pentru dezvoltarea societatii, gen: stiu ca se fura din taxele mele (spoiler alert, peste tot se intampla, more or less), stiu ca domenii cheie ale societatii sunt subfinantate (sanatate, educatie, protectie si integrare sociala, infrastructura urbana, etc), stiu ca platesc putine taxe (inafara de cele pe munca salarizata) pe profit, dividende (cum sunt fff multi) pe achizitiile imobiliare si totusi nu inteleg de ce sa ma astept sa mi se mareasca taxele sau sa apara altele noi?! Joaca asta „la zero” nu duce nicaieri bine, dimpotriva, pentru ca niciodata contribuabilul nu va putea castiga lupta cu statul de pe pozitii diametral opuse. Dar poate influenta statul sa il reprezinte mai bine si sa faca chestii mai multe si mai bine de banii aia.

    00
  34. Nu este un capat de tara. Mai ramane provincia in locurile de bastina

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)