O poveste cu Allianz Ţiriac şi asigurarea de călătorie în străinătate

Ne scriu cititorii:

Salut Vali

Vreau să îţi semnalez o chestie revoltătoare, care ar putea fi utilă pentru alţii, dacă eu am fost prost şi am muşcat momeala.

Am plecat cu prietena la Viena pentru o săptămână şi am făcut o asigurare de călătorie. Văd în faţa ochilor Allianz Ţiriac – firma mare, zic eu, de încredere şi au o poliţă convenabilă care include şi bagajul. Se numeşte Voiaj Direct Plus. O fac, plec şi aproape mă întorc fericit. În drum spre aeroportul din Viena îi este furat portofelul prietenei mele. Mergi la poliţie, sună la ambasadă etc. Avionul, pierdut! Sunăm la asigurări, un bou ne spune că el nu ştie şi să sunăm a doua zi după 8. Sunam de acolo, pe banii noştri, ne muta vacile alea prin 4-5 telefoane, minute în şir şi până la urmă se găseşte unul care să ştie ce scrie în actele lor. NU VĂ DESPĂGUBIM! Deşi poliţa include şi furtul calificat sau tâlhăria, are două puncte de excludere foarte interesante. Iată-le:

EXCLUDERI  SPECIFICE
e)  haine de blană, echipament sportiv, articole tehnice sau accesorii, echipamente profesionale, echipamente electronice, instrumente muzicale;

f)  hârtii de valoare, documente, registre, titluri, acte, manuscrise, bijuterii, metale nobile, mărci poştale şi altele asemenea, obiecte de artă sau colecţii, bani în numerar.

Pai ce dracu’ asigură atunci? Nu, nici borcanele de fasole, pentru că nici alimentele nu sunt asigurate. Pentru ce m-ar putea despăgubi ei, pentru şosetele folosite, pe care le declar eu…pe persoana fizică?

 

Am făcut asigurările online pe 28 noiembrie. A doua zi am plecat spre Viena. Trebuia să ne întoarcem pe 6 decembrie, cu avionul de 17:25 al Austrian Airlines. Pe la 15 fără 5 minute am plecat de la hotel. Ajungem in 4-5 minute la metroul lor si urcam cu liftul. Acolo era aglomeratie, in spatele ei erau doua araboaice tinere. Asta a fost si singura zona nefilmata. Apoi pe peron nu avea ce sa se intample si ne suim in tren. Pana sa ajungem la prima statie, prietena mea vede ca avea rucsacul desfacut si ca ii lipsea potofelul. In el erau toti banii care ii mai avea, vreo 50-60 euro si 250 lei. De asemenea cardul BCR si cartea de identitate. Am impietrit, ne-am dat jos in prima statie, am sunat la politie, aia ne-au chemat sa dam o declaratie. Evident ca am pierdut avionul, ambasada Romaniei ne-a transmis ca ei au program doar pana la ora 14:30 la consulat si ne-au expediat – sa venim a doua zi. Au sunat astia de la politie si la Austrian si la asigurari si a ramas ca putem lua bilete de avion cu 96 euro, imediat cum face ea rost de permis de calatorie. De la asigurari ne-a spus unu ca nu mai e nimeni la birou (aproximativ ora 17, poate mai devreme) si sa sunam a doua zi. A doua zi, cazati iar la hotel, sunam la asigurari. Ne plimba prin 4-5 telefoane ca nimeni nu stia de capul lui si in cele din urma un guzgan ne spune ca nu acopra dauna pentru ca banii si actele se afla printre lucrurile pe care ei le exclud din polita. Dupa cum ai vazut si in primul mail, asigurarea de bagaj e valabila si in cazul furtului calificat sau al talhariei, dar nu acopera nimic valoros.

Poliţele au fost 69 lei (cu 10% reducere) si sunt de tipul Direct Voiaj Plus.

Când închei poliţa pe site te pune să bifezi la punctul 4 (parcă) că eşti de acord cu termenii lor, toate rahaturile alea, printre care si aceste nu ştiu câte pagini despre ce include şi ce nu. Pe poliţa pe care a trebuit s-o printez nu scrie absolut nimic despre aceste lucruri.

Aici sunt descrierile poliţelor (evident pe scurt) şi aici sunt clauzele şi toată polologhia pe care nu o citeşte nimeni, bine ascunsă prin meniuri. Ce ne interesează se găseşte la pagina 6,  secţiunea IV, punctele 55 si 56.

Ideea e mi se pare o golănie pe faţă din partea lor. Ţi se promite asigurarea bagajului, în limita a 750 euro, dar de fapt nu acoperă nimic de valoare, ceea ce e aberant. Trebuia să fac plângere dacă mi se fură trollerul cu 50.000 de perechi de şosete (ca să valoreze 750 euro). Şi cum îmi evaluau ei conţinutul? Şi de unde ştiau că mint sau nu?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

42 comentarii

  1. Nu pricep de ce e supărat omul. A cumpărat un produs care nu era ce îi trebuia lui. Nu e vina firmei de asigurări ca el nu a citit condiţiile.

  2. Două lucruri sunt clare :)
    1. asigurările pentru bagaje se vor diminua în următoarea perioadă.
    2. ca deobicei ești plătit de concurență să scrii așa ceva.

  3. Buna lectia asta. In afara de asigurarile obligatorii de care nu pot scapa eu nu fac asigurari de nici un fel. Prefer sa pun banii intr-un cont si sa platesc de acolo in caz de necaz. Numai din casco am economisit peste 3000 euro pana acum. Si parca pare normal ca asigurarea sa nu acopere furtul portofelului, ar fi prea usor de fraudat daca n-ar fi asa.

  4. Cititorii care au scris asta sunt batuti in cap. Nici o asigurare din lume nu iti asigura banii din portofel, e o tampenie. Alo, aveam 20.000 euro in portofel, mi i au furat in tramvaiul 5, despagubiti-ma.
    Inainte de a face astfel de povesti macar informati-va.

    In alta ordine de idei, cum sa nu iti pazesti portofelul ? Mai ales cand esti turist? Cati ani aveti de nu stiti ca se tin banii in buzunar si cardul in bagaj, sau invers. Sa nu ramai ca boul.

  5. @Alin Militaru:ai sa recuperezi la prima dauna totala (Doamne Fereste!) si nu-ti imagina ca tre sa te rastorni cu masina ci doar sa intri intr-un cap de pod,bordura,etc, sa sara toate airbagurile si sa iti faca cateva avarii pe la motor(radiator,baie ulei,instalatie aer,bara,etc)

    Iar despre articol:
    1.nu vad cum ar asigura cineva banii din portofel
    2.intotdeauna esti responsabil pt ce semnezi/bifezi
    3.faza cu tinutul banilor in rucsac e cam expirata totusi,unii oameni isi cam merita soarta…

  6. nu se asigura nimic din bagaj… mi-a pierdut compania aviatica cand am fost la viena un bagaj care printre altele avea tratament oncologic de 3000euro; si in mod expres am specificat asiguratorului ce vreau sa asigur…

    Ce-i drept e ca a murit ala batranu si nu am mai cumparat altele…
    Alte asigurari inafara de cele obligatorii nici nu fac

  7. unii n-au invatat nimic din criza asta, si anume: CITIT IN PUMA MEA TOATE CLAUZELE SA STITI PE CE DATI BANII!
    Si asa cum au subliniat si altii inaintea mea, cum pana mea va imaginati ca ar putea sa asigure un portofel? Hello?

  8. bun, nu asigura nici dracu portofelu. da ar trebui sa le deconteze costurile facute (hotel, taxe de telefonie, taxi, mancare etc.)

  9. @maryusdanyel probabilitatea sa se ajunga la dauna totala cred ca este mai mica decat sa nimeresti 5 numere la 6/49. Calculand altfel, masina mea valoreaza acum aproximativ cam cat am recuperat prin neplata asigurarii casco. Depinde si cum conduci

  10. tl;dr version ?

  11. fara suparare … nu’s de partea asiguratorilor, dar:
    – portofelul mi-l pot ‘pierde’ si eu singur. Merita fo 1ooo Euroi pentru 2-3 zile de stat la cozi;
    – portofelul NU se pune in rucsacul care sta la spate.

    Ma intreb cum ar rezolva domnu’ respectiv duda asta daca el ar fi constatator la o firma de asigurare si ar veni cineva cu o reclamatie asemanatoare.

  12. Data vitoare citeste ce semnezi. Maturizeaza-te.

    Parca punctul 4 ai semnat parca bani ai primit. O sa te superi: dar e ca si cum ti-ai face asigurare de casa si nu citesti ca nu acopera ..inundatiile de la vecinul de sus. Probabil ca exista asigurari mai scumpe sau alti asiguratori care acopera si cazul tau.

    ps: Imi pare rau ca vacanta nu a iesit cu ti-ai fi dorit.

  13. Completare la cele spuse de antevorbitori: actele nu se țin în portofel. Mai ales dacă ești atât de bou încât să ții portofelul la vedere, să moară dușmanii de ciudă ce gros e. Hoții vor doar banii, de acte se descotorosesc cu maximă urgență. Fiecare din voi dacă-şi cunoaște localitatea de domiciliu, ştie şi locurile în care sunt cele mai mari șanse de a găsi portofele cu acte.

    Cât despre protagoniștii articolului… dacă sunt prea proşti pentru a învăţa din păţaniile altora, măcar să înveţe din ale lor. Au scăpat foarte ieftin având în vedere ce se poate întâmpla dacă semnezi un contract fără a-l citi.

  14. Sa recapitulam:
    – Allianz e de cacat deoarece clientul nu citeste ceea ce semneaza
    – Allianz e de cacat deoarece clientul nu are grija de portofel
    – Allianz e de cacat deoarece clientul nu stie regula #1 a calatoriilor – acte diferite, in locuri separate (ex. pasaport si CI, unul in geaca, altul in rucsac)

    Mda, de cacat firma asta.

    Eliminind cele de mai sus, daca nu gresesc, Allianz e printre cei mai scumpi asiguratori. Dar si asta tot vina lor este, trebuia sa-l dea afara pe client.

  15. @ toti desteptii: ce spuneti majoritatea e corect. Banii nu se tin acolo, actele dincolo, etc. Asta e, s-a intamplat si ideea e ca Allianz sunt foarte smekeri. Aici e, oarecum problema. Nu cred ca sunteti multi care sa nu fi trecut prin ceva asemanator. Sa fii pacalit de niste smekerasi d-astia, sa-ti promita marea cu sarea si apoi sa te uiti in gol ca nu primesti nimic.
    Haideti sa punem problema si altfel: ce implica un furt calificat/talharie? Vine Gogu dementu si iti pune sisu la gat. Ce iti ia? Ce asigura compania? Nimic de valoare.
    Sa zicem ca nu era furat portofelul. Te jefuia un o trupa de suedeji si iti lua tot aurul care-l aveai pe tine, ca boul. Asigurarea tot nu acoperea nimic. De fapt ei nu includ nimic de valoare in asigurare, ceea ce e aberant. Asta e, momeala a fost muscata, nu se mai schimba nimic, dar e de stiut pentru altii pe viitor.
    Credeti ca isi face cineva asigurare ca stie ca va fi jefuit? Te bucuri cand vezi ca include o gramada de lucruri, desi speri sa nu ai nevoie de ele. Ok, e o mare greseala sa nu citesti pana la ultimul punct, dar care din voi face asa ceva in cazul unui contract de nu stiu cate pagini? Raspuns: niciunul!
    Pt. inteligentul care spunea ca merita sa stai 3 zile la cozi pt 1000 de euro se vede ca nici nu a citit tot. Limita de despagubire era de 750 euro. Apropo, ce lucruri ai putea avea intr-un bagaj ca sa primesti prima aia, tinand cont ca ei nu asigura nimic de valoare?
    Voi nu prea vedeti esenta. Repet, teapa e luata, dar incercati sa vedeti ca astora li se rupe mataranga de fraieri. Poate si altii o sa picati in astfel de plase si atunci o sa va plangeti de mila sau o sa va injurati singuri?
    Concluzia: nu asiguri banii din portofel, desi o asigurare serioasa ar face si asta, dar macar acte sau eventuale daune provocate de pierderea actelor ar trebui asigurate… evident, in limita aia pe care o impui de la inceput.

  16. bah, fratilor, antevorbitorilor, …fiintelor: nu e vorba de aia 50 euro si 250 lei, cacu-m-as in ei de bani.

  17. Daca asa e la allianz, de la carpatica si euroins ce pretentii sa mai ai. Mai bine joci banii la loto, tot ai mai multe sanse

  18. hahaha, parcai episodu ala din south park, CENT-I-POD (ultima serie)

    in care TOATA lumea citea agreementurile…

  19. @Vlad
    Sa-mi bag, da’ ce dracu’ tii in portofel? Poze si carti de vizita? Eu credeam ca ala-i rolul portofelului, sa tii in el acte si bani, si d-aia il fura hotii, ca stiu ca in portofel sunt bani. Ni nu e prea recomandat sa tii actele prin buzunare aiurea, se distrug foarte repede. Si nici bani, ca poate mai scoti ceva din buzunar si odata cu chestia aia scoti si o hartie de x lei/euro/dolari din Zimbabwe fara sa-ti dai seama.

    @restul
    Cand imi fac o asigurare, mi-o fac pentru a asigura ceva de valoare. Cand vad in polita ca scrie ca sunt asigurat in caz de furt, ma bucur si ma gandesc ca daca sunt talharit, recuperez macar o parte din paguba. Si din cauza asta, dupa ce aflu – dupa ce am fost talharit – ca polita aia asigura numai borcanul cu marmelada, normal ca-ti vine sa le dai foc la sediu. Dar na, fiti voi fericiti, oameni-s boi ca-si tin – fereasca sfantul – banii si actele in portofel…. unde s-a mai auzit una ca asta, sa-ti tii banii si actele in portofel???? Sper sa va amintiti de povestea asta cand luati si voi o teapa de la asigurari, si sa va faceti o autocritica de toata frumusetea, pentru ca n-ati citit scrisul ala marunt.

  20. d-aia imi bag puma in asigurarile lor de kkt.

    dai banii si apoi sa stai sa te milogesti de ei, ca n-ai avut timp/kef sa citesti 50mii de pagini scrise cu font size 6…

    oricum, sa tii actele cu banii si toate-n portofel… e stupid.

  21. Foarte interesant, cum ne-am obisnuit asa mult cu marlania celor de la care cumparam servicii incat, in loc sa ii aratam cu degetul pe Alianz pentru conditii(daca chiar nu poti asiguri chestii le pui pe prima pagina), sarim cu dintii pe asiguratul pacalit de ce-a mai prestigioasa firma de asigurari din Romania.
    Imi pare rau cat de groaznici am ajuns.

  22. Portofel in rucsac in calatorie, bravo don’soara. Si probabil ca era la suprafata, ca daca era in fundul rucsacului sau intr-un buzunar „secret”(unele ruscacuri au), nu i-l fura.
    Actele si banii se tin ÎN FAŢĂ (borseta, etc) sau in buzunarul de interior de la geaca (daca e frig si ai geaca).

  23. De aceasta data scriu in calitate de reprezentat al Travel Guard Chartis Romania pe segmentul asigurarilor de calatorie.

    Atunci cand vine vorba de asigurari in general, intotdeauna vor iesi la iveala doar acele daune care au fost refuzate/respinse de societatile de asigurari. Evident aceste cazuri influenteaza in mod negativ imaginea asigurarilor.

    Romania este una dintre tarile care are nevoie de o educare cand vine vorba de asigurari cu atat mai mult pe segmentul asigurarilor de calatorie. Persoanele asigurate TREBUIE sa citeasca termenii si conditiile imediat dupa achizitionarea politei iar daca nu corespund cu ceea ce doreste poate sa achizitioneze un produs mai complex.

    Din punctul de vedere al conditiilor si excluderilor, fiecare societate are dreptul, in functie de produsele vandute, sa includa sau sa excluda anumite evenimente.

    Cu totii ne asteptam la un produs ieftin dar care sa poata sa cuprinda totul. Cine doreste sa fie acoperit pentru mai multe riscuri trebuie sa plateasca dar cum in piata exista o reticenta fata de primele de asigurare mai mari, vom vedea multe cazuri de acest gen.

    Exista produse care acopera o multime de riscuri, inclusiv pierderea/furtul portofelului sau a documentelor de calatorie.

    Concluzie: cititi termenii si conditiile si solicitati asistenta cand vine vorba de achizitionarea unui produs.

  24. Ce scenariu interesant! Evident, cum poate fi cineva atat de retard in 2011 sa isi mai tina actele in portofel, in rucsac, stiindu-se de ani buni ca nu ai ce cauta intr-o calatorie (mai ales la viena) fara sa-ti vizitezi chirurugul de turism inainte, ca sa-ti coase pasaportul eventual in scrot, si cardurile in anus, eventual dupa ce ti-a lasat loc si pentru un tub in care sa ingramadesti vreo 20-30 ed fise de 2 euro, just in case…

    pentru cei cu memoria slaba si cu inteligenta mai timida, un banc:

    Politia rutiera la locul accidentului discutand despre importanta purtarii centurii de siguranta:
    – Uitati-va la acest om care nu a purtat centura : capul rupt, matzele pe parbriz, ochii in pomi, fara maini… In schimb, uitati-va la cel care a purtat centura… parca-i viu…

    ergo: ce pla mea mai imi fac asigurare daca javrele alea oricum cauta clauze sa nu dea nimic? deranj, lovele aruncate pe telefon, cazari, taxi, acte, stres? daca m-as apuca sa povestesc acum de jigodismul allianz sau omniasig s-ar gasi vreo treijde luzeri sa imi dea foc la casa, ca stie ei mai bine cum e cu asigurarile astea, domle…

    zoso, indruma-ti amicii, sau ce-ti sunt aia care ti-au zis povestea, sa ii stringa de coiae pe allianz, ce au patit ei trebuie si va fi despagubit.

  25. Asigurarile turistice pentru bagaj pierdut, intarzierea bagajului, furturi etc. acopera de cele mai multe ori o suma de bani necesara turistului pentru a se descurca in momentul respectiv, nicidecum contravaluarea obiectelor pierdute sau furate

  26. Ce era de zis, s-a zis mai sus. Obiectele precizate in excluderi, intra in categoria celor care au grad de risc mare, alea si intr-o casa de locuit sunt greu de luat in asigurare ( liste, poze, facturi, seif incastrat in perete, pentru punctul b) ), daramite trambalate prin avioane…

  27. Imi pare rau rau pentru cele intamplate dar daca au fost de acord cu termenii impusi de Allianz nu vad ce ar putea face.

    Eu mi-am invatat lectia pe propria pilele la RAI Asigurari, deoarece nu am respectat termenul de 24 de ore in care trebuia sa ii anunt ca am folosit polita la un spital, si astfel am fost nevoit sa platesc cheltuielile medicale din buzunar.

  28. Am avut si eu o problema mai mare. Am plecat la ski in Austria cu o asigurare de sport (ski) Europa de la Allianz Tiriac luata in tara.
    Am cazut pe pirtie avind dureri mari la piciorul sting. Am sunat la asigurator asa cum se scpecifica in actele de asigurare si am mers la clinica recomandate de Allianz Tiriac prin telefon. Acolo dupa investigatii mi s-a spus ca am ruptura de ligamente si trebuie sa fiu operat de urgenta. Am asteptat 12 (douasprezece !) ore pentru a primi ok de la asigurator (timp incare nu am avut voie sa maninc si sa beau – nici macar apa). Dupa 12 ore Allianz Tiriac a refuzat sa plateasca operatia si s-a oferit sa ma transporte in tara cu o salvare in ziua urmatoare. La intrebarea mea daca in tara voi fi operat mi s-a raspuns ca nu , pentru ca asigurarea mea nu e valabila in tara, doar in Europa. Medici austrieci au insitat de 3 ori sa convinga asiguratorul sa isi dea acordul pen tru operatie tinind cont ca in toata Europa acest tip de operatie este suportat de asigurator. Nu au vrut. Am fost nevoit sa ma operez pe banii mei.

  29. Pentru toti cei care urla de nebuni, bucurosi ca au in sfarsit ceva de spus, ‘A SEMNAT!!! A SEMNAT!!!! GATA, TREBUIA SA CITEASCA LOL ROFL DAR A SEMNAT CA PROSTU’ LOL OMG OMG’, tineti cont ca
    a) exista si unele clauze care pot fi considerate abuzive si inlaturate; si b) exista anumite raspunderi care nu pot fi inlaturate sau limitate, orice ai semna tu.

    Cu alte cuvinte, poate nu e totul pierdut.

  30. @Andrei Munteanu
    Dar si companiile de asigurari, in momentul in care vine clientul si intreaba de o asigurare de calatorii ar trebui sa-l informeze – bai, nebunule, ai grija ca asta ce ai ales tu nu acopera furtul actelor si al banilor, ci numai furtul borcanului cu zacusca. Dar nu, ei au preferat sa taca, stiind ca acel client cumpara o asigurare inutila (cine dracu’ se duce la asigurari sa-si primeasca banii pe sosetele furate), in loc sa-l informeze – nenea, avem x polite de asigurari: una nu-ti acopera nimic, alta iti acopera asta si asta si cea mai scumpa, in care iti facem si masaj, numai sa uiti de lucrurile neplacute. Iar clientul – cand discuta si-i spune unul de la asigurari ca polita x acopera paguba de pana la 750 de euro in caz de talharie, dar nementionand ca nu acopera furtul de bani, bijuterii, acte si altele – nu-si inchipuie ca asigura numai lucrurile lipsite absolut de orice valoare. Si aici e problema, cei de la asigurari nu informeaza clientii de treaba asta, dorind sa vanda polita aia inutila, ca daca ar mentiona, n-ar mai cumpara nimeni o asemenea polita. Din cauza asta e o teapa, pentru ca o firma de asigurari serioase te-ar informa, nu te-ar lasa sa crezi ca esti asigurat si sa constati abia apoi, dupa ce ti s-au furat toate, ca de fapt ai dat banii aiurea.

  31. pff, cred ca am exagerat cu virgulele…

  32. Voi incerca sa lamures cateva aspecte si primul ar fi ca Zoso nu e prietenul meu si pur si simplu a vrut sa publice rahatul asta de poveste despre rahatul asta de firma si clauzele lor de borfasi.
    2. @ adi – e bine ca stii tu regulile aste si le aplici si poate n-o sa patesti vreodata asa ceva. Nici eu nu am patit, dar se poate intampla. Nu m-am gandit nici cand am facut asigurarea ca include bagajul si ca o sa pierdem ceva. S-a intamplat, ne-am tepuit si probabil ca asa va ramane. Sa ii dai in judecata e prea costisitor. Asteptam si parerea nuor institutii precum Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.
    3. E aberant sa spui ca nu a avut grija de portofel, desi asa e. Problema e ca puteai sa fii talharit, cu cutitul la gat si tot nu ar fi fost asigurat portofelul. Intelegi? Asta e problema.
    4. @ Andrei Munteanu – asigurarea nu a fost facuta pentru bagaj, dar m-am bucurat ca acolo scria si despre asta. Cel mai bine era sa nu scrie. Oricum, la asigurare m-am gandit tarziu, abia cand era sa terminam cu politia. A fost un gand ca ne mai putem recupera ceva, dar se pare ca ne-am inselat, pentru ca e doar o reclama mincinoasa ce face Allianz. Ei nu asigura nimic de valoare din bagaj, indiferent ca il pierzi, esti neglijent sau esti atacat cu brutalitate.
    Toti de aici, care „iau apararea” Allianz, nu au inteles ca nu conteaza unde tii banii si actele, ci faptul ca Allianz te pacaleste. Oricum nu poti nici sa spui ca a fost neglijenta ca l-a tinut in rucsac. Era neglijenta daca il uita undeva, daca mergea cu el scos pe jumatate din buzunar, etc.
    Sabotor a spus foarte bine, atunci cand faci o asigurare o faci ca sa acopere daune importante, nu perechile de ciorapi folositi din rucsac, nu?
    Si, in plus, paginile alea multe de citit nu mi le-au dat la printat, odata cu polita, ci trebuia sa le caut eu pe site si sa le citesc din scoarta in scoarta, in ideea ca poate voi fi talharit… Ori eu stiu ca in toate aceste contracte dubioase, gen alea de la banci, ti se dau si acele pagini cu clauze, comisioane, etc, iar tu alegi daca le pastrezi sau nu.

  33. Se numeste asigurare de BAGAJE nu de ACTE. Scopul acestei asigurari e ca in cazul in care ti se rataceste geamantanul prin aeroport/alte aeroporturi, asta sa nu-ti strice excursia. Primesti repejor niste bani din care sa-ti poti cumpara strictul necesar: geaca de ski si bocanci de munte, pijamale si pasta de dinti.
    Vina este a clientului ca nu s-a informat asupra a ceea ce cumpara.

  34. Si pt ce iti dau bani, d-ra Anca? Acte nu, obiecte de valoare nu, bani nu. Ce iti asigura ei? Si nu e vorba de bagajul pierdut de compania aviatica. Ca aia nu fac TALHARIE sau FURT CALIFICAT. Intelegi? Asadar, ce ai vedea tu sa includa asigurarea aia? Ce ai putea sa ai in bagaj de 750 euro? Vad ca te dai desteapta, probabil fiindca lucrezi in asigurari.

  35. Cum ziceam mai deveme, n-as fi revenit comentand daca n-as fi trecut prin cazne cu asiguratorii. Acestia in general tzin cu ei insisi, nu cu clientul, lucru oarecum firesc, fiind vorba de un biznis, nu de caritate. Problema este exact in aceste zone gri, cand dauna nu este foarte clara, si riscul asigurat nu este expus, el fiind a priori trecut in raspunderea asiguratului, chipurile fiind acoperit de clauzele de excludere. Ori asta este un mare BS.

    In principiu, pentru orice intamplare se poate calcula un risc potential, care in teorie poate fi asigurat. Un asemenea eveniment, de genul Pagubitului, este ceva firesc. Omul are PERFECTA dreptate, e trist ca sunteti atat de obtuzi incat nu realizati asta. Comentariile de genul nu ai citit clauzele denota nu numai lipsa de empatie, dar si intelegerea extrem de superficiala a problemei, intrucat inclusiv cu clauzele acelea in fatza omul A FOST ASIGURAT. Evenimentul lui nu se supune acelor clauze. Cei care considera ca asigurarea este de fapt pentru bagaj, ar face bine sa mai circule si cu avionul, si, in eventualitatea nefericita in care li s-ar pierde papornitele, sa vada cum KLM sau Lufthansa te despagubesc super rapid, fara carcote si ifose, dand vina pe neglijenta hamalilor.

    Prietene Pagubit, din pacate pentru tine CSA nu iti va face dreptate, intrucat ei sunt un organism de reglementare. Cine te va ajuta pe tine este sa povestesti tarashenia aici: reclamatii@allianztiriac.ro. Iti garantez ca vei primi un raspuns, care chiar si negativ va fi util in plangerea pe care trebuie s-o faci la ANPC. Am facut acesti pasi si am fost despagubit de aceasta companie mizerabila, in conditiile in care mi se invocasera clauze contractuale care, chipurile, nu mi-ar fi acoperit evenimentul. Oricum, succes.

  36. Fara sa atentez cumva la ceea ca a scris pagubitul, trebuie sa atrag atentia asupra unui fapt care e de multe ori neglijat.
    In momentul in care asiguri ceva, trebuie sa demonstrezi posesia lui. Un exemplu: Asiguri locuinta + bunuri, intr-o zi vine un mester si iti lasa sufrageria goala, unde aveai un televizor alb-negru sport (d-ala de mergea si la 12V). Vine politia, declari bunurile furate, si hop la asigurare – stiti, eu aveam un tv led 3d, d-ala cu smart TV cu diagonala de 2m.
    Nu nene – vii cu factura, arati valoarea televizorului si banii aia ti se dau. Daca nu mai ai factura, adio!

  37. @Vlad
    Nu este chiar asa, lipsa facturi nu este motiv de neplata a despagubiri.
    Atunci cind clienti nu au facturi este de preferat sa fotografiezi bunurile asigurate si se face o anexa la polita unde sunt specificate bunurile, fiecare cu o valoare aproximativa.
    Eu emit polite de asigurare pt locuinta de vreo 7 ani si am avut daune depagubite pe baza anexei de care vorbeam.

  38. „In el erau toti banii care ii mai avea…”

  39. Sunt 2 parti:
    1. Asiguratorul incearca sa iti gaseasca orice viciu de procedura.
    2. Trebuie intelesi si ei.Tu poti sa zici ca ai avut 5000 de euro in portofel si ca vrei banii.
    Eu personal ii inteleg si pe ei … De vina e CSA ca ii lasa sa asigure lucruri pe care nu ar putea sa le despagubeasca.

  40. @ der: am facut deja toti acesti pasi. La reclamatiile lor mi-au spus sa sun la niste numere. Facut deja, de acolo. La ANPC am trimis sesizare, iar ei mi-au spus ca trebuie sa ma adresez CSA, singurul organ abilitat sa ii verifice.

  41. @Florin P: Agentul de asigurari mai traieste? Eu pe ala il sunam din prima, ii ziceam „Prietene ti-ai luat comision, daca trebuie sa sugi o corfa de macuci o faci, daca nu mi-ai rezolvat asigurarea in primul rand te mutilez dupa care te dau in judecata si ma platesti ca nou”

    In alta ordine de idei romanii sunt cretini cand vine vorba de asigurari. Un prieten l-a lovit un TIR din spate, i-a distrus haionul, nimic grav. A doua zi dobitocul s-a dus in service, a indreptat haionul si i-a pus o luneta de la dezmembrari. A treia zi batea ca un handicapat cu ciocanul in haionul indreptat sa-l strambe la loc ca vine evaluatorul de daune sa-i estimeze paguba. Vedeti voi logica ? Pe mine ma depaseste prostia astuia.

    Tot asa cunosc o gramada care au provocat accidente cu cunoscuti doar pentru a-si vopsi diverse subansamble ale masinii pe banii firmei de asigurari. Gen Nissan Patrol freaca cu bullbar un taxi Logan din fata pana in spate.

    Hai sa fim seriosi, asa-i si asta cu portofelul.

  42. @adi: esti malitios si cam degeaba, arata ca nu prea ai priceput scopul unei asigurari.
    Asigurarile exista tocmai pentru a acoperi propria neatentie. Da, sunt si eu om, prost, uituc, neatent. Daca n-as fi, n-as mai cumpara o asigurare.

    Daca te gandesti: ok, sunt cel mai atent si imi ascund actele peste tot incat nici eu nu le mai gasesc, de ce sa mai cumpar asigurare? Si atunci, mergem mai departe: ce vinde de fapt Allianz, dincolo de iluzii? Daca pui cap la cap ce ar intra teoretic in asigurarea lor, nu ajungi la absolut nimic de valoare care sa merite pretul asigurarii.

    Desigur, e vina respectivului ca n-a citit inainte. Si pentru calatorul al doilea, daca ti-a trebuit asigurare, de ce n-ai cumparat ce ofera Austrian Airlines la finalul rezervarii? Servicii care acopera situatii extreme (repatriere expres in caz de pierdere a actelor/banilor, furtul bagajelor in niste limite de valoare fixe – fara excluderi), de la un asigurator european care are niste reguli de bun simt si respecta legislatia pentru protectia consumatorului din Austria.

    Oricum, nu inteleg logic asigurarii descrise mai sus. Stiu ca exista asigurare speciala pentru instrumente muzicale, de ex, dar cu ce-l doare pe asigurator? Daca eu sunt suficient de idiot sa-mi pun in bagaj clarinetul de 10 mii de coco si apoi dispare, nu e ca si cum ei trebuie sa plateasca 10 mii de coco. Bineinteles, atata vreme cat Allianz nu acopera nimic de valoare din ce se gaseste in bagajul normal al unui calator in secolul curent, fac o afacere superba, vand nimic pe bani.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile