Note după Cră©iun

Aseară am ieșit un pic prin oraș pe jos. Aglomerație la ca la balamuc, mulți turiști, la căsuțele din Piața Sfatului erau fetele cu plăcinte din alea bune, la 65 lei kilul, vin fiert peste tot…

Cum știi că o proastă are soț șofer

Am văzut o fază mișto de tot în seara asta. Mișto pentru bărbați, gen. Ea se oprește cu căruciorul în mijlocul străzii, dă copilul jos și începe să îl aranjeze. Oamenii treceau și se frecau fie de ea, fie de soțul care era alături. După vreo 20 de secunde, soțul face ceea ce era normal: ia căruciorul și pe proastă de-o aripă și le trage deoparte.

Și pun pariu că proasta n-a înțeles decât că nesimțitul nu a lăsat-o să aranjeze copilul, dragă, ce mizerabil, auzi, să o tragă într-o parte, ce dacă încurca traficul, ce, nu putea toată lumea să o ocolească pe ea? Nu vedeau că are treabă cu copilul? De aia nu se mai fac copii, că uite, nu mai există respect pentru mămici.

Românul moare dacă nu se pune în mijlocul drumului în așa fel încât să deranjeze și pe alții.

Roți mari

Am văzut un numitor comun la cuplurile hip. Și sunt ușor de identificat, el are bărbuță sau cioculeț, pantaloni din ăia de pare că ai pamperși, teneși înalți, ea e cu spatele gol, tot felul de la oameni care preferă să fie șic decât sănătoși.

Cărucioare de copii hipsterești. Adică nepractice, greu de desfăcut, greu de transportat, incomode, fără spații de stocare și așa mai departe. Le știu, le-am văzut prin magazine, le fac reclamă pe afară tot felul de vedete, tocmai pentru că altfel nu s-ar vinde.

Există un singur tip de cărucioare bune: cele cu roți mari. Cu cât mai mari, cu atât mai confortabil pentru copil. Nu modelul cu 3 roți, nu modelul cu 2 roți mici și două roți mari, nu modelul de 4.500 lei, nu modelul de 7.000 lei, modelul cu 4 roți mari. Și după ce face 3 ani și poate sta bine în fund, modelul ușor și mic, cu roți mici, care e ușor de transportat și nu mai contează că îl zdruncină atât de tare cum o făcea când avea 1 an și mă-sa și ta-su i-au luat, ca niște idioți, cărucior hip cu roți mici, să simtă gropile și denivelările.

Cred că am văzut în perioada asta prin oraș toate modelele greșite de cărucioare de copii.

Disperarea din spatele “sunt fericită alături de familie”

Articolul ăsta e nasol rău de tot.

Îți place compania ta sau nu? În caz că nu, înseamnă că ai de lucru acolo și, odată ce vei rezolva problema, și altul se va simți bine în compania ta. Până atunci însă, nu îți pui viața pe „pauză” până apare „motivul de fericire”.

Cum adică sa fie vina ei că e insuportabilă și fug bărbații de ea? Nu se poate, sigur e vina altcuiva.

Sigur sigur.

Magazine închise

Am văzut oameni care trăgeau cu toată forța de ușile magazinelor închise. Cum, dragă, să fie închis, tocmai de Crăciun?!? Păi eu voiam să îmi iau o geantă! Și niște accesorii de la Meli Melo. Inacceptabil! Ce oraș turistic e ăsta, cu totul închis?

La Mec era deschis și era înghesuială.

mcdonalds

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

63 comentarii

  1. E normal ca, după Moș Gerilă să vină Moș Grincilă Bricolerul

  2. Boss, lumea e in permanenta schimbare, chiar daca nu intotdeauna in bine. Cei care sunt mai inteligenti vor pica in picioare, ceilalti vor spune ca nu au avut noroc…

    • Din pacate in realitate vor spune ca nu au avut noroc in timp ce incaseaza ajutorul social.

      ps: pentru cei mai lenti, ma refer la aia care au ajutor fiindca bubuie lenea pe ei, nu fiindca sunt intr-o situatie care ii face eligibili sa primeasca asa ceva pe bune.

  3. nabs… sa mananci Mc in loc de Ando’s sau azima…

  4. Păi, poate femeii proțăpite în mijlocul drumului îi făcea plăcere să se frece trecătorii de ea în timp ce era aplecată grijulie asupra căruciorului, iar bărbatul, gelos, și-a dat seama.
    Nu știu, în schimb, ce o fi fost în capul imbecilului care mai zilele trecute își parcase mașina pe calea ferată a Mocăniței.

  5. Uite de asta stau în casa la sărbători naționale. Gata, devin moșneag, nu-mi mai place aglomerația. Nu-mi place, și știu ca e ca la urs pe străzi? In casă, tată. Lasă, că mă plimb la ore când nu e aglomerație.

    La București a fost concert ce Crăciun în fața casei făcută de ăla care a fost omorât de Crăciun.
    Am fost tras cu forța de familie sa merg.
    Nu m-am simțit deloc bine. De ce jumătate din public părea sa aiba un mic handicap mental? Suna mizerabil ce spun, dar la orice eveniment din ăsta, in București, peste jumătate din public par oameni care au învățat la școala ajutătoare. :(

  6. Fiind totusi Brasov, zona de munte, supusa intemperiilor si capriciilor vremii bla bla………….n-ar fi rea pentru bebe nici o senilata, daca e blindata cu atat mai bine.

  7. Coada la McCaltabos… :D

  8. ce bine e acasă de sărbători! pierdut vremea, o carte bună, un film, eventual câțiva prieteni, 2-3, buni la masă, sau 2-3 rude mai apropiate și atât. prea mare aglomerația, gălăgia și stresul pentru a se merita să ieși din curte în aceste zile.

  9. La faza cu carucioarele ar trebui facut un tutorial intreg. Eu am cumparat vreo 4 carucioare pentru un singur copil. Evident primul a fost un 3 in 1, cu roti mici. Cand iesea nevasta-mea pe strada cu el puneam in cosul de jos vreo 3-4 peturi de cate 2l cu apa. Doar asa nu mai zdranganea si trepida pe trotuoarele din oras.

  10. Oh, da: si strazile pline de bizoni turisti care dau tot ce-i mai bun din ei si din gipanu lor. Era sa ma faca piftie un Hummer de CT care a intrat in giratoriu ca pe autostrada.: drept, cu 100 la ora si fara nici cea mai vaga intentie de a acorda prioritate cuiva.
    Are si BV-ul bizonii lui, dar cand se umple de turisti, concentratia de dat in spectacol si nesimtire creste spectaculos.

  11. Nu ma pot abtine si voi posta acelasi comentariu ca si anul trecut.Puteti continua voi mai departe:

    Bricolam, bricolam iarna
    Pe la usi, pe la feresti
    Bricolam, bricolam iarna
    Cu unelte romanesti

  12. Aceeasi chestie am vazut-o si eu ieri la MC…full frate la ora 5….ce masa.

  13. desi stau intr`un oras mic, sa ma ia naiba daca am vreo tendinta sa ies la mall sau la targul de Craciun sau in alte locuri unde`i inghesuiala in momentele in care toata lumea iese din casa in acelasi timp. fuck`em all, numai asa poti sa ajungi sa urasti orice respira.

  14. Pe la ora aia am iesit si eu la o plimbare cu musafirii, eu as fi mers pe strada Postavarului era mai liniste, dar nu te pui cu musafirii care au vrut baie de multime pe Republicii. Socant cate locatii „food” erau deschise, patroni la care nu le ajung banii si nu se gandesc si la angajatii care vor sa simta si ei Craciunul.

    • Angajații ăia sunt plătiți dublu și nici nu pot fi forțați să lucreze dacă nu vor. Probabil multora le convine decât să stea acasă cu toate rudele și să audă a 7-a oară cât de bine o duce varu’ plecat în 2007 în Italia ca șofer de tir.

    • O, da, sigur nu pot fi forțați! Dacă prin a fi forțați înțelegi că se duce patronul și-i ia pe sus de-acasă sau le răpește vreun copil, nu sunt forțați într-adevăr.

    • O prostie sa lucrezi de sărbători. Nasol de cei care lucrează în ture. Bugetarii sunt șefi la faza asta, au vacanță o saptamana acum :))

    • NOU
      #37

      cand „te bagi” in domeniul asta trebuie sa iti asumi niste lucruri, ori sa-i zici patronului verde in fata ca nu vrei sa lucrezi de sarbatori

  15. 65 de lei kilu de placinte? Cu tot cu fata, nu?

    • Fata-i tot plăcintuță

    • Am văzut unele prin târguri la prețul ăsta. Nici măcar nu-s făcute pe loc, sunt aduse congelate. Și au o masă mare, dai o poală de bani pe ceea ce e practic o bucățică. Pe unde i-am văzut eu, dacă era vreun rătăcit și cumpăra, în timp ce la oricare alții stateai între 10 și 30 de minute la coadă.
      Dac-or fi aia la care mă gândesc eu.

    • nici măcar nu-s făcute pe loc, sunt aduse congelate.

      asta e din puța gândirii.

    • Înseamnă că vorbim despre altceva. La alea la care mă gândesc eu chiar a întrebat cineva. Le aduceau de undeva, congelate, nu mai stiu dacă în stare crudă sau preparate. La toate celelalte standuri vedeai tanticile frământând, umplând aluatul, băgând la cuptor, doar ăstia le țineau într-o vitrină frigorifică.

  16. NOU
    #43

    La nivel national, numa’ McD se gandeste la sanatatea romanilor. Dupa o noapte de baute, ai cu ce sa te dregi mai bine decat cu un cartof prajit si bonus nu vand bere. Altfel, de ce ar fi deschis pe 25 si 1 ? :D

  17. A fost Bucurestiul liber in zilele astea 2-3, au plecat moldovenii acasa, s-a simtit aerul curat.

  18. „Ba deci” asta e articol de pur haterism iefin. Una la mana ca aia care s-a oprit in mijlocul strazii credea probabil ca aranjatul va dura 2 secunde si a durat 20 (mi s-a intamplat de foarte multe ori). Barba-su s-a sesizat si a tras-o mai departe. N-ai de unde sa stii ca a urmat vreo cearta sau ca aia a crezut altceva decat ca a ajutat-o sa se dea din drum. Dai cu presupusul doar ca sa fie internetul cu hateri. A doua la mana e ca aia cu carucioarele cu roti mari e foarte valabila cand stai comod la casa (ca tine si ca mine). Ai incercat sa urci cu un carucior din ala (pliat) intr-un lift de bloc sa vezi ce misto e?

    …si obisnuita judecata a femeilor, pentru ca trebuie sa ne adresam si acelui segment al publicului masculin care crede ca are rezolvarea tuturor problemelor feminine.

    • Asa este ca ție ți a adus moșul un trotuar, o banda de sosea, o linie de tren? Dacă vrei sa te aranjezi, sa îmbraci, sa pupi, sa faci ce vrei tu, te dai în plm într o parte sa ai aibă și alții loc, ca doar nu ți a luat mos crăciun sosea.

      PS tot doua secunde zic și idioții ca stau cu mașina pe avarii, ce pllor, timpul lor mai prețios ca al nostru.

    • 2 secunde boss. Decat am intrat in bar sa ma pis sa iau un whisky si o shaorma cu detoate de la colt ca e fix langa bar, ce am facut gresit?

    • Păi de ce ți-ai cumpărat bloc?

    • Stau doar 2 minute boss…

  19. Am fost zilele astea la cimitir la mormantul socrului meu.
    Nu puteai trece pe poarta cimitirului de haidamaci cat usa si de huidume de femei cu fuste largi care cerseau. Toti erau buni de munca. Aveau in apropiere pungi mari, pline cu ce au primit de la lume.

  20. Plm, s-o terminat craciunul deja?

  21. cu ce e placinta aia la 65 de lei kilu? atat am avut de scris

  22. De la un an si ceva, de cand incepe sa mearga, caruciorul se duce la alti bebelusi si puradelul incepe sa-si foloseasca picioarele, asa cum le-a facut mama natura. Ca ajunge la 5 ani sa cantareasca 50 de kile.

  23. Nu doar românul se pune în mijlocul drumului încât să deranjeze și pe alții. Diferența e că doar românul e nerăbdător și ar trage niște șuturi în fund și înjurături celui care îl încurcă. Știu pentru că m-am făcut un pachet de nervi la serbarea copilului când a trebuit să ieșim pe rând din sala de teatru iar în fața singurei uși de evacuare se așezau grupuri la taclale și pupături astfel încât noi, restul, să nu mai putem ieși. Eram singura care dădeam din coate și mă scuzam că vreau să ies, restul ne-români păreau chill, le făcea plăcere să stea în picioare încolonați în fața ușii ca oile pentru că erau blocați de alte oi.

  24. „La 3 ani, cand poate sta bine in fund”
    Iar la 13 ani poate face pipi la toaleta, la 25 sa manuiasca un cutit iar la 38 chiar sa inceapa sa si munceasca.

  25. Românul moare dacă nu se pune în mijlocul drumului în așa fel încât să deranjeze și pe alții.

    Se poate varia dar esența e asta: „Românul moare dacă nu0i înfige altui român bețe-n roate.” – cue the „să moara capra vecinului”, gluma cu romțnii în cazanul de foc în iad șamd.

    Există un singur tip de cărucioare bune: cele cu roți mari.

    Pentru unu’ ca mine, care nu se pricepe la cărucioare, la care te referi cu roți mari? Mă gândesc, așa pe viitor, să le fac cadou unor prieteni de familie dar să știu clar care-s modelele cu roată mare (oricât de stupidă pare întrebarea mea).

    Am văzut oameni care trăgeau cu toată forța de ușile magazinelor închise. Cum, dragă, să fie închis, tocmai de Crăciun?!? Păi eu voiam să îmi iau o geantă! Și niște accesorii de la Meli Melo. Inacceptabil! Ce oraș turistic e ăsta, cu totul închis?

    La Mec era deschis și era înghesuială.

    Să știi, ăsta e un subiect interesant pentru podcast: știrile în care românii cumpără multă mâncare, pe care și așa n-o mănâncă pe toată și o aruncă dar repetă faza pentru revelion, comparativ cu turiștii (ești sigur erau turiști? nu se poate să fie așa de proști) care vor să cumpere tocmai atunci „accesorii de feșăn”.

    Aaa, și să nu uiți zilele de după Crăciun. Logica dictează cum că n-ar trebui să fie înghesuială în mall-uri la fastfood-uri, că doar au gătit & au mâncare și după Crăciun și vor trebui să mai facă imediat pentru revelion.

    Asta doar dacă… Dacă s-au mai deșteptat din ei și n-au mai gătit atâta mâncare de Crăciun?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile