Nici o valută nu e sigură!

say_shit_could_be_worse2

Cam asta e ideea generală după învălmăşeala de ieri. Bursele europene şi americane au mai picat un pic, Standard&Poors a scăzut ratingul SUA cu un punct, iar dolarul, euroiul şi orice altă valută din lume tremură de frica zilei de luni.

Articolul ăsta explică mai bine ce şi cum.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. Mie-mi plac analizele de pe yahoo:
    S&P, which covered itself in a substance other than glory during the mortgage crisis, may have a poor record and strange methodology when it comes to sovereign ratings.
    Pardon?!

    00
  2. Nu toate bursele americane au picat ieri. Indicele Dow Jones a crescut cu 0.5% si e cel mai important indice din cate stiu.

    Fix in perioada asta CHF si JPY nu prea tremura (decat de frica unei noi aprecieri). Ambele pot atinge luni noi maxime istorice.

    00
  3. Numai leul romanesc este stabil.

    00
  4. nu era mai bine cand stiai ca daca ai trei piei de vaca iti permiti sa-ti cumperi o muiere slaba si sexy de la tribul vecin?

    00
  5. Cumparati mult aur.

    00
  6. NOU
    #6

    Eu nu as cumpara aur cum a spus Phidas in schimb as cumpara vin, un vin bun isi dubleaza valoarea in cel mult 5 ani.

    00
  7. uitate la DAX ul nemtesc ca scade de cateva zile in continu

    00
  8. @Bordei Alexandru – Aia cu vinule e o mare perla.

    Pretul aurului era la inceputul lui 2011 cu 50% mai mare fata de inceputul lui 2010. Exista o intreaga teorie precum ca aurului ii cam creste valoare pe timp de criza.

    Un kg de aur il pastrezi unde vrei si unde poti, vreo 10.000 de litrii de vin, unde ii bagi ?

    00
  9. Faptul ca aurul e la preturi exorbitante e un argument pentru a-l vinde, nu pentru a-l cumpara.

    Pe termen lung, sigur nu poate fi decat ceva care produce plus valoare. Nici aurul, nici valuta (indiferent de simbolul ei) nu au aceasta calitate. Nu produc nimic in sine (in afara unei dobanzi, care, la randul ei, e erodata de inflatie).

    00
  10. Francul elvetian

    00
  11. argintul e cea mai buna investitie, este inca sub evaluat, este accesibil, eu am cam jumatate de kilogram de argint – un salariu pe o luna de zile, este mai putin argint in lume decat aur, argintul se consuma mereu si in industrie, nu ca aurul care este tinut in seifurile bancilor, fac pariu ca la anul va fi de 10-20 ori mai scump decat este acum, va avea valoare si la anul si peste 100 de ani si peste o mie de ani, fatza de o bucata de hartie fie ea si francul elvetian care are valoare doar in mintea oamenilor

    singura bula financiara sunt banii care sunt supraevaluati, datoria americii este mai mare decat toate bogatiile lumii, adica daca s-ar vinde tot de pe planeta si tot nu ai acoperi datoria americii, si ne apropiem de clipa cand se va trage linie si bucatile de hartie – valutele lumii vor valora exact hartia din care sunt facute

    ai 10 000 euro in banca … o sa iti iei in 2 ani 3 franzele cu banii aia, tot ce este material s-a scumpit anul asta, toate metalele, toate produsele alimentare, petrolul … pentru ca banii au din ce in ce mai putina valoare, si valoarea banilor va fi 0 in maxim 2 ani

    00
  12. Parerea mea de om doar cu liceu’ facut e ca si aurul, si platina, si bitcoinul, si francul, si euroiul au valoarea pe care vor oamenii sa le-o dea…
    Eu sincer ma gandesc sa-mi fac provizii tangibile si comestibile, in cazul in care Doamne-feri! adoarme Ivan (sau Chang, mai nou) si cade pe butonul ala care trimite 100 de focoase. Nucleare, nu de altfel, sa mai rareasca din oameni, ca multi si rai suntem.
    Sa-mi raspundeti rogu-va la o intrebare: in cazul unei catastrofe majore (gen asteroid, atacuri nucleare, etc) si a caderii tuturor monedelor, pe aia cu aurul cum o sa-i ajute respectivul aur? Il pot manca? Il pot bea?

    00
  13. Avand in vedere isteria din toata lumea majoritatea sa duc spre o moneda sigura (sau pe care asa o considera ei fapt care duce ca aceasta sa creaasca). Cel mai bun exemplu e francul elvetian.. Autoritatile elvetiene fac eforturi sa tina la un nivel acceptabil valoarea monedei intr-o continua crestere.. LoL…

    00
  14. Eugen, si rezervele tale tangibile cat tin? Poti manca painea aia dupa 10 ani. Sau cartofii? Citeste si tu niste grafice despre cum a crescut pretul aurului in ultimii 10 ani si spune-mi tu si altii care spun ca e o prostie, cat e inflatia in perioada asta si cata dobanda primeai de la o banca, daca e sa compari cu cresterea aurului. Dar intai uitati-va pe grafice, sa nu mai vorbim doar asa discutii. Si eventual vedeti si argintul. Si atunci veniti sa spuneti ca pe o perioada lunga, astea sunt prostii.

  15. @dojo Eu n-am spus ca e o prostie sa cumperi aur :) Si ca sa-ti raspund la intrebari cu o intrebare, te rog sa-mi spui cam cati ani poti manca aurul, cat te tine?
    Grafice am vazut, abonat la diverse chestii sunt (printre care as mentiona newsletterul de la compania lui Peter Schiff), stiu ca Au atinge si doboara bariera istorica dupa bariera istorica, insa vin si te intreb: cumperi 1 tona de aur. Maine bursa cade, aurul cade si in schimb urca… nu stiu, platina sau alt metal lucios :) Ce faci cu aurul?
    Ca investitie cred ca e bun, insa nu mi-as pune toti banii pe aur. As cumpara de o parte din ei si chestii care sa ma ajute sa supravietuiesc in cazul in care… am zis mai sus.
    Repet: asta e parerea mea (simpla, de om care poate nu vede mai incolo de 2-3 metri sau ani) :)

    00
  16. Stiu io pe cineva care a cumparat aur acum vreo 2-3 ani (monede) si le tine intr-o cutie de valori la banca. Acum se gandea cum sa le valorifice; eu i-am sugerat sa iasa cu ele in piata la Moghioros la taraba :D

    00
  17. @dojo: îți cumperi conserve sau hamburgeri dintr-ăia care țin cu lunile cică :-)

    Nici eu nu sunt convins că aurul e cea mai grozavă chestie din același motiv ca și Acru. Se mai folosește prin electronice, dar cantitățile sunt prea mici. Mai degrabă iau fier vechi precum suedejii :-))

    00
  18. toti si-ar cumpara aur, platina, si mai stiu eu ce metal dar nici unul nu zice ca si-ar lua 1 hectar de pamant la tara…. si sa se apuce de munca….si acu doi ani cand a fost ce dracu de criza a fost si acu le tremura curul doar celor ce nu produc nimic….doar vorbesc de dow jones…indice de la nu stiu ce bursa….incercati sa munciti nu sa frecati curul de un scaun toata ziua…

    00
  19. Foarte buna observatie, alin!

    Cu mentiunea ca nici macar nu e nevoie sa munceasca personal pamantul respectiv, pot sa cumpere o parte dintr-o afacere (de obicei se numeste actiune) care se ocupa cu exploatarea acelui pamant care produce ceva.

    00
  20. am inteles, toti ati cumpara aur…dar intrebarea mea e: UNDE DRACU IL VINDETI??????????????????????????????????

    00
  21. Peste un an aurul va ajunge la trei mii de dolari uncia! Sau la cinci sute :)

    Argintul va ajunge la 100 de dolari uncia – sau la 15.

    Francul elvetian va ajunge sa valoreze mai mult de un euro in scurt timp. Sau poate cat un yen japonez…

    Sunt simpatice prognozele astea dupa ureche, nu?

    Am vazut mai sus ca cica este mai mult aur pe lumea asta decat argint – probabil se bazeaza pe articole inteligente cum ar fi .

    Vad si ca suntem indemnati si sa muncim pamantul. Cine munceste pamantul nu prea are timp de comentarii la articole cu aur si argint! ;)

    00
  22. :))) super tari commenturile.sunt si eu de acord cu alin.ne gandim aiurea cum sa ne imbogatim :)) deci clar ar trebui sa ne luam toti cate un petic de pamant sa avem mai intai ce manca :)))

    00
  23. O sa cumpar multa munitie.
    E tot ce ai nevoie in caz de debandada si de disolutia autoritatii.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile