Nici azi nu a căzut din cer o țară mai bună!

Eu înțeleg faza cu „ne e frig că ne-au oprit gazele”, dar nu înțeleg faza cu „să nu le oprească, să sărim toți în aer”.

Știe cineva despre ce rezidențial e vorba?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

87 comentarii

  1. Eu constat că proprietarii ăia nu s-au luat de chiriașul care trebuie. Băiatul pare genul ăla care aer timp și răbdare să facă petiții, plângeri penale, sesizări. Nu dă cu pumnul, nu scuipă, nu înjură. Vor înjura ăia care se vor trezi cu amenzi penale etc.

    • Faptul ca are nervi, (nu cred ca problema e de timp) nu ar fi neaparat o problema. Sistemul e complicat e drept dar sincer daca nu ar fi niste oameni ca astia, ne-ar calca toti in picioare: Comercianti, Autoritati, Stat, Cetateni. Odata am fost undeva la tara. Nu aveau oamenii apa in plina canicula la intervale neregulate. Ba nu aveau apa o ora, ba nu aveau apa zile. Ii intreb daca au facut plangere. O dadeau in conspiratii, oculta mondiala si seceta. Citez „dom’le” sunt mana in mana. Am tras cu dintii de oameni sa depuna plangeri la ANPC. Am depus si eu cu ei, desi putea sa mi se rupa ca doar stateam cateva zile acolo. Dupa vreo 2-3 saptamani, supriza! o balta aflata pe camp, de care compania de la apa credea ca e doar o balta naturala, era de fapt o teava sparta si evident ca toata apa aia pierduta ramenea acolo pentru vaci sa se adape. Nu zic sa devina lumea securista si sa faca plangeri pe orice rahat, dar daca ne-am plange de lucrurile care nu merg, poate am fi mai departe. Romanii am observat ca nu prea stiu sa se planga, companiile stiu asta si desi se dau pe brazda in cele din urma sunt destul de convins ca multi oameni doar isi accepta teapa si tac din gura. Am vazut modelul asta peste tot indiferent de domeniu (restaurante, banci, provideri de utilitati etc.)

    • @mihai,
      De 1 an de zile fac sesizari scrise si ma lupt cu astia de la „electrica” (mai exact cu aia de la distributie) pt calitatea proasta a energiei livrate (170V in loc de 230, fluctuatii mari, caderi dese de tensiune, etc). Lldupa cateva sesizari, mi-au dat solutia tehnica: venim, facem, dregem, pana in Martie 2023. Suntem in Martie 2024 si nu s-a intamplat lucrul ala.
      Intre timp am continuat sesizarile. Venit, masurat, etc: da, stim de problema, trebuie facut X lucru dar bu stim cand ca noi ca tehnicieni nu ne putem certa cu seful.
      Continuat cu sesizarile scrise, nimic. Facut sesizare cu toata strada, lista de semnatari, depusa la primarie, primaria a mers cu ea mai departe spre electrica. Au venit cu raspuns: daca vremea o permite, rezolvam cu X trasee noi de cabluri, etc etc…pana la final de Martie 2024. Mnoh, amu sa vedem dar nu am mari sperante. Mai ramane sa ii dam in judecata si sa ne obtinem dreptatea peste 9 ani in instanta cum au obinut-o si aia din Carei (vezi stirea pusa de Vali).

  2. oameni tineri, viitorul „romaniei educate” !

    • NOU
      #5

      Care dintre ei?

      Descendenții comuniștilor/securiștilor, descendenții urmăritorilor lor, saur descendenții celor care și-au avut familia/neamurile terorizate/furate/împușcate/închise/torturate?

  3. Am trecut si eu printr-o situatie similara, faza e asa: cand suni la compania de gaze, ei vin sa verifice, iar daca gasesc o scurgere in cladire, dupa racordul de la retea, ei pun sigiliu pe robinet si iti spun ca vor scoate sigiliul dupa ce se rezolva problema. Bun, problema nu o rezolva ei, trebuie sa chemi o alta firma care sa repare scurgerea, pe banii tai sau ai asociatiei, dupa care vin cei de la furnizor si repornesc gazul dupa verificari contra cost. Toate lucrurile astea sunt complicate, costa si nu se fac de pe o zi pe alta, ca nu se misca nimeni repede la asa ceva.
    Eu am un apartament pe care il inchiriez si de fiecare data cand ma duceam sa il verific simteam miros de gaz pe scara, asa am sunat la furnizor si au venit si au inchis robinetul. Diferenta ca eu am avut vecini relativ intelegatori, care nu mi-au vandalizat apartamentul, chiar daca au ramas fara gaz pentru aproape patru zile. Plus cheltuielile, dar acum doar daca esti idiot lasi asa o problema nerezolvata.

    • actualmente nu se mai da avizul de reconectare fara a fi montate detectoare in apartamente si pe spatiile comune si instalatie gaz-stop.

      se opreste singur cand exista scurgeri.

      daca umbla cineva la ele, e caz penal.

    • @theblack ce faci dacă scurgerea e pe casa scării? Acolo nu sunt detectoare.

    • @Ray, După 2018 sunt obligatorii și pe casa scării și le-am văzut prin suficient de multe locuri. Nu prea sunt detectoare pe casa scării că toți cei care vin să facă inspecția instalației (la 2 ani parcă) nici măcar nu intră în bloc. Completează actele afară și pleacă.

    • Pe la alte blocuri: se sună prima dată la administrator care închide robinetul mare și cheamă direct firma de reparații. Ăia verifică și repară ce e de reparat după care vine și cel cu autorizație de pus în funcțiune. Se rezolvă mai rapid…

    • De cativa ani sunt obligatorii detectoarele de gaze in fiecare apartament dar si pe casa scarii, plus o electrovalva la subsol/parter care inchide gazul complet (in tot blocul) daca se activeaza vreun senzor. Asa ca daca unul pune vin in mancare si se activeaza senzorul la el in bucatarie, toti locatarii raman fara gaze. Cand faci reclamatie la furnizorul de gaze, ala vine si verifica problema dar si echipamentele de mai sus. Daca blocul nu le are, atunci gazul se inchide si trebuie sa chemi o firma autorizata care sa repare scurgerea (daca exista) si sa-ti monteze senzorii si electrovalva. In Bucuresti am patit sa se opreasca gazul seara, dupa ora 18:00, gasit firma care lucreaza pana la ore tarzii, au verificat/remediat problema (care era intr-un apartament) si au dat drumul la gaze, urmand ca a 2-a zi sa vina sa monteze electrovalva la subsol si senzorii pe casa scarii, urmand ca in zilele urmatoare sa intre in fiecare apartament pentru a monta senzori individuali (care activeaza electrovalva de la subsol). A costat ceva dar macar n-am stat fara gaze. In mod normal (legal) ar fi trebuit sa primim gaze abia dupa ce toti senzorii din fiecare apartament ar fi fost montati, dar asta dura cateva zile sau saptamani (deh, lege/regulament facut cu picioarele).

    • Corect, mai bine sareau in aer.

    • La noi în bloc sunt și pe casa scării, este obligatoriu (poate știu eu greșit).

    • Danyzus, la noi chiar s-a intamplat. a dat un vecin cu spray de gandaci pe langa senzor.

      in 12 de ore s-a rezolvat. firma de administratie are contract cu o firma autorizata sa vina pe koc sau maxim a doua zi daca evdupa o anumita ora. au venit, au verificat instalatia in apartamentul respectiv, si telefonic cu distrigazul (asta a fost o romaneasca, evdrept, aia trebuiau sa vina si ei) au dat drumul la gaze.

  4. Vecinii era suparati deoarece pentru fiecare sigilare a instalatiei de gaze de catre Distrigaz ei trebuie sa plateasca o firma autorizata care sa repuna instalatia in functiune.
    Instalatia nu se repune instant in functiune, trebuie reparate scurgerile , trebuie facute o gramada de acte si pornita doar dupa aprobarea Distrigaz.
    In complexul unde stau deja ne-am furat-o de 2 ori pe acelasi motiv.

    • Cum adica “ne am furat o”? Preferati sa stati cu avaria si eventual sa sariti in aer? Iesiti mai castigati asa?

    • Si rezolvarea care ar fi? Simti miros de gaz si deschizi geamu si asta e?

    • De ce 2 ori? Cate de gaurite/cat de vechi erau tevile de gaz?

    • @un_oarecare Mai degraba problemele apar dupa 4-5 ani la constructiile noi. Constructori care au facut totul la pretul cel mai mic, se „aseaza” cladirea, diverse.

    • @nimeni_70. In cazul nostru rezolvarea e simpla. Se cheama firma de administratie care cheama firma de gaze si face reparatiile. Unii vecini uita de acest aspet si suna direct la distribuitor.
      Daca se contacteaza direct distribuitorul aceasta inchide direct instalatia, nu il intereseaza care e problema.
      Facand direct reparatia cu firma de gaze se elimina birocratia necesara pentru repornirea instalatiei.

      @un_oarecare. Complexul are 13 ani. Gazele s-au oprit automat din cauza unei electrovalve. Sesizarea a fost facuta de vecini cand au sesizat lipsa gazelor nu din cauza de miros/scurgeri.

    • Responsabilitatea administratorului asociatiei care ar trebui sa aiba numere de telefon pentru diferite urgente.
      Reparatiile nu trebuie facute cu firma autorizata, dar in acest caz, dupa aceea, trebuie facuta o revizie (de catre persoane autorizate) pentru repunere in functiune. Ei se vor ocupa mai departe de toate actele de care e nevoie pentru a anunta EON ca totul e in regula.

    • @nimeni_70 rezolvarea e sa asteti sa bubuie. La cat rigips au le fac full open space.

  5. Militari Residence

  6. Vin alegerile, mi-am luat popcorn si Dorito’s

    https://www.youtube.com/watch?v=GXJifYl_byU

  7. Chiriasul pare super decent si implicat, o sa-si gaseasca altundeva chirie.
    Restul locatarilor, violenti sau nepasatori, sa se descurce.
    Ah, si proprietarul lui ar face bine sa faca si el plangere la politie pentru usa aia afectata.
    Cine nu saare, cine nu saaare (in aer) …. ori e chirias ori s-a mutat de muuuuult!

    • Il invit la mine in bloc… Am nimerit sa cumpar apartament intr-un complex de intelectuali vigilenti, 90% se comporta ca acest chirias – drept urmare camerele de pe holuri inregistreaza, dar nu avem voie sa ne uitam cine a lasat gunoiul pe casa scarii din motive de GDPR.

    • Cine v-a pacalit cu GDPR-ul in spatiul privat comun al locatarilor?

    • @Motorist: Poti pune camere pe spatiul comun doar daca nu bat spre usile oamenilor, altfel ai nevoie de acordul tuturor celor a caror usa e inregistrata. In lift e o zona “gri” dpdv legislativ (teoretic ai nevoie de acord 100% al proprietarilor dar daca poti face dovada ca e zona de risc atunci ai nevoie de 50%+1).

      Vorbit cu ceva experti din astia in GDPR si la Agentia Nationala a mortilor. De vreo 3 ori intr-un an jumate.

    • m0fo: se numeste „masking” si se face pe perimetrul fiecarei usi :)
      NVR ul sau DVR ul ar trebui sa fie capabil de optiunea asta. Se face masking FIX pe usa si ramane restul culoarului. Asa ca, nu mai e nevoie de acordul celui a carui usa e filmata. Usa NU e filmata, din toc in toc.
      E rezolvarea tehnica a unei probleme inexistente si e folosita si la retaileri, unde ai camere de supraveghere puse in zona caselor de marcat. POS ul are masking desi de la distanta la care e montata camera, nu se vede ce taste apesi tu cand scrii PIN ul. Dar sa fie, ca sa nu trebuiasca.
      DVR ul amplasat in incinta securizata, sistem informatic securizat daca e vorba de acces din exterior si inregistrarile sa fie accesate de numar definit de persoane (de regula 1 sau 2).
      Eu m am enervat si l am pus pe banii mei, pac, 2 reclamatii de la vecinii din scara a 2 a. Mue, e masking facut pe usa scarii a doua, n am decat eu acces la inregistrari si am ARTS ul. Cei ale caror locuri de parcare sunt in raza camerelor, au drepturi de vizualizare live. Nu sunt operator gdpr, nu sunt asociatie, nu sunt nimic.
      In concluzie, ma balacesc in cotetul meu cu legea la nivel acceptabil, politia n are treaba si aia e.
      Pe de alta parte, daca se intampla ceva, nu ti pot da inregistrarea sa mergi cu ea ca proba. Trebuie sa vina politia, sa ia dvr ul cu totul….etc. Imi asum, cumpar dracu` alt dvr daca e cazul. Modificare amplasament sau demontare camere nu e cazul, am acordul amplasarii de la 50%+1 vecini si sunt montate pe peretele unui singur proprietar care si a dat acceptul.

    • Masking-ul functioneaza daca bate direct in usa omului (gen iti pui sonerie video), dar daca o pui la jumatatea holului ca sa filmeze perimetrul, nu ai ce masking sa faci.

      Crede-ma ca, legal vorbind, am incercat toate metodele posibile, explicatii si comparatii de modele de camere cu inregistrare locala si acces controlat. Asociatia e raspunzatoare si nu are nimeni chef sa isi bata capul cu paranoici si procesomani. Oamenii faceau tambalau ca punem camere in lift.

      Si nu, nu vorbesc de Militari Residence ci de un complex unde o garsoniera sare de 110k de euro.

  8. Hahahahaha, deci nu cred.

    Ăia cred că au asigurări monstruoase și de abia așteaptă să vină acasă și să găsească o gaură în mijlocul cartierului.
    Ia omu’ banii, se mută înapoi la coviltir de unde a venit și aia e.

    • Păi și dacă sare cu ei în bloc ?
      Ca doar nu așteaptă gazul ca tu să ieși din casă .
      Și dacă o faci premeditat e aiurea rău ca intri la multe chestii din sfera penală care îți asigură mulți ani de pușcărie.
      Asta dacă reușești să îl arunci în aer.

    • ai alta explicatie pentru care le convine situatia? fiindca nu, prostia nu e un argument viabil in cazul asta. nu exista biped in halu` ala de prost.

    • Raider, nu există biped în halul ăla de prost? :) Ești optimist, Nu-ți închipui până unde poate merge prostia umană! :)

    • Oricât de prost ai fi, tot te gândești că există șansa serioasă să aprinzi becul pe scară și să te pomenești zburând la grămadă cu vecina de la 4 și cu pensionarul ăla care lasă gunoiul lângă ușa de la intrarea n bloc.
      Adică nu e ca și cum te ai uda la glezne în caz de inundație, ăștia zic în articolul ăla că se activează senzorii de gaz deci treaba e nasoală rău. Am văzut o casă după ce o butelie s a gândit c ar fi frumos să iasă prin tavan, îți dai seama ce face o conductă pentru 40 de apartamente.

  9. Exagerează chiriașul, clar! Se știe că n-o să li se întâmple tocmai lor să le explodeze blocul. Statistic vorbind, niciunuia nu le-a mai explodat blocul sau orice altă locuință, îmi permit să presupun. Și vorba aia, cine n-are gaze din când în când?

  10. Se stie ca in ghetourile din Chiajna traiesc intelectualii si elitele. Zona cu potential, vecini finuti, cumparati cu incredere.

    • Da, pe aici suntem numai din ăștia cu 4 clase și care când vedem o carte automat ne apucăm să facem cornete. E bine.

    • @BogDan
      Daca esti un om decent nu ai de ce sa te simti atacat de afirmatia facuta de Deea, pentru ca desi remarca e rautacioasa, ea nu este departe de adevar.

      Militari Residence a atras oameni cu bani putini, asta e realitatea, iar din ei pot fi 70% oameni decenti, insa aia restul sunt suficienti pentru a crea situatii ca in materialul video.

  11. Pe probate: vrei sa iti bati joc de un bloc intreg, la intamplare? Suni la „gaze” si spui ca miroase a gaz in scara blocului. Garantat vin unii, inchid gazul si pleaca.
    Daca faci asta vineri sau inainte de niste sarbatori, garantat aia raman fara gaz cateva zile sau chiar o saptamana.
    Gigeii nu verifica nimic, nu intreaba nimic, doar opresc si pleaca.
    Pentru repornire trebuie sa suni la firma „autorizata”, programare, factura si plata. Pariez ca multe aculari de gaz au fix acest motiv, chiar daca simt miros, nimeni nu suna la diatrigaz. Ca sigur sunt patiti, e foarte misto sa faci craciunul pe racoare asa vreo 5 zile.
    Pana nu se reglementeaza aberatia asta cu inchis-plecat o sa fie tot mai rau, pe masura ce numarul de patiti va creste.
    Cu ani in urma era diferit, bateau la mai toate usile din bloc, verificau, intrebau si nu plecau pana cand se dovedea ca ori baba a tras o basina si e alarma falsa, ori teava x da gaz pe afara. Si o reparau pe loc. Acus..nemernici, opresc tot si paseaza pornirea la altii

  12. S-a intamplat acum o luna la mine in bloc (vechi, 1985). Un vecin a dat cu spray de gandaci langa senzor, super senzorul a trimis alarma catre cel de pe scara care a inceput sa sune si el, alt vecin a sunat la Distrigaz care a venit si a inchis gazul fara verificari sau alte discutii + sigiliu pe contor.

    A durat 5 zile (cu multe rugaminti ca erau ocupati) sa vina cei de la firma care se ocupa de detectoarele de gaz cu scula de detectat gazu’ metan, 60 lei/apartament ca sa se asigure ca nu sunt scurgeri si sa porneasca gazul. Nu ne-a convenit, mai ales cei care nu au cuptoare electrice sau plite cu inductie, dar cumva nu ne-am luat nici la bataie nici nu ne-am pus super glue pe clanta. Dar procedura in sine e stupida si anevoioasa si desigur motiv sa mai faca firmele agreate niste bani. Ca ar fi prea complicat sa vina Distrigaz si sa constate unde sunt scurgerile de gaz.

  13. Apăi la blocul ăla de bombardieri merită să lași gazele deschise și să pleci în vacanță

  14. NOU
    #46

    Plot twist – chiriasul vrea sa incheie contractul de inchiriere mai devreme si a gasit o scuza buna pentru asta.

  15. Ce plansete, ce emotii … ce ar mai filmat dihorii din televiziuni daca bubuia blocul respectiv.
    Serios, la toate tragediile astea petrecute la „privat” primul gand a inceput sa fie „au facut ei ceva, au inchis ei ochii cumva, sigur au zis lasa ca nu ni se intampla noua”.

  16. Sunt debranșat de la gaz. Am totul pe electric. Când le-am spus că nu-mi trebuie se uitau cruciș la mine.

  17. Acu mai mulți ani când stăteam la bloc, chiar înainte de Sf. Andrei + 1 Decembrie, era ceva legat oricum, vreo 4-5 zile au fost libere, au venit unii de la Distrigaz, au „descălecat” din dubițele lor de firmă, s-au dus câte doi la fiecare scară și au oprit gazul în tot blocul.
    Știu că era super frig afară atunci de 1 Decembrie, aveam după 2 zile 17 grade în casă.
    Când s-au terminat sărbătorile au venit și au dat drumul la gaze la general, dar apoi au venit la fiecare ușă și au bătut și au spus că dau drumul la gaze doar dacă avem contract separat cu ei.
    Era ceva aparte, umblau din ușă în ușa ca sectanții aia ai lui Iehova, doar că în loc de biblie ăștia aveau o mapă cu contracte.

    Faza tare a fost așa. Eu aveam deja contract din primăvară cu o altă firmă locală, băieții deștepți mi-au spus că în cazul ăsta să îi sun pe ăia să vină să îmi dea ei drumul. Dacă vreau pe loc gaze atunci să fac contract cu ei (abonament 7 lei pe lună).

    Și uite așa în iarna aia am avut două contracte active la mentenanță gaze. Eram bazat…

    Înțeleg drama chiriașului din articol, dar cred că a fost puțin naiv când s-a grăbit să sune. :) Locatarii nu îl bat că a sunat, îl bat că sunt sătui de schemele ăstora de la gaze.

    Unde stau acum am un vecin la două case ce are o firmă în domeniu, mi-a spus clar că dacă am probleme la gaze să îl sun pe el să vină să remedieze, în nici un caz să nu sun la Distrigaz, pentru că ăia vin, opresc și pleacă relaxați.

  18. Blocul cu pricina pare sa fie pe Tineretului. În Chiajna. Ghetou, frumos.

    Foarte dragut cu țevile de gaz pe scara. Nu vad niciun pericol acolo.

    Nu înțeleg de ce este mentionat sectorul 6 pentru ca nu are nicio treaba cu locul unde se desfășoară acțiunea.

    • Țevile de gaz sunt în multe locuri pe scară. Nu este ceva care să fie caracteristic zonei de aici, este ceva ce se practică în proiectarea de azi. Mai mult, în blocurile vechi în care trece lumea pe centrale aș spune că țevile de gaze trec pe scară că na, p*** mea. Că nu le vezi tu nu înseamnă că nu sunt pe scară, sunt curios cum crezi tu că ajunge gazul la etajul 10, prin wireless?

    • De ce așa de defensiv, tovarăș? Stai acolo? Ești unul din ăia care își iau la bătaie vecinii? Nu înțeleg.

      În cazul de față, ai țevi de gaz expuse pe scară intr-un bloc nou, proiectat așa de la bun început, deși ai enșpe opțiuni să le tragi pe toate printr-o secțiune de serviciu, sau prin exterior, pe unde lumea nu are acces, sau scăpările de gaze nu devin un risc major. Și asta pentru ca în stil romanesc există mereu idioti utili care caută justificări pt astfel de practici menite să taie din cheltuieli în detrimentul celor care vor locui acolo.

      Dacă tu nu vezi o problemă cu treaba asta, e strict treaba ta.

      Iar faptul ca se aproba trasul de țevi de gaze prin interiorul blocurilor comuniste, pentru ca este mai ieftin, e fix prostia asociației de proprietari care aproba asta.

      Ca drept dovada ca astfel de practici de proiectare a rețelei de alimentare cu gaze sunt o inepție este fix situația prezentată. Dar tu continuă să o arzi doct, cum ca eu sunt cumva prost și nu înțeleg ca tevaraia de gaze din imagini, pe hol, expuse, la mișto e ceva e absolut ok și nu e niciun risc acolo. Și nici nu generează fix situația prezentată.

    • Sau varianta 2 mai scumpa pt dezvoltator, dar optima pt locatar, unde ai țevi de gaze cu presiune redusă, fix ca în blocurile comuniste, doar pt aragaze. Apoi, separat centrală termică pt scară, bloc sau zona de blocuri. Și nu se mai instalează mii de petarde de centrale de apartament peste tot, ineficiente, consum mare și putere redusă, cu risc de explozie sau incendiu daca se decide un Dorel să meșterească, sau intoxicație cu monoxid de carbon pentru ca majoritatea sunt ieftine și proaste.

    • @Ioan C, la multe blocuri vechi nu poti trage pe exterior pentru ca ar insemna ca teava sa treaca apoi prin casa unor oameni pentru a ajunge si la restul vecinilor de pe etaj. Si tot la teava trecuta prin casa scarii ajungi.

    • bogdan e suparat ca s-a mutat de la bloc vechi din oras in militari rezidens pentru ca nu ii dadea plugusor dan caldura si apa calda. Acum are caldura si apa calda, dar il injura pe plugusor dan pentru ca face o ora cu masina pe iuliu maniu :)))))))))

    • @zarax

      Oricum o dai, tot o încropeala românească de tot rahatul este care arată ca dracu, și care prezintă un hazard serios.

  19. Acum o luna a explodat o garsoniera în Codlea(BV) din cauza unor scăpări de gaze tratate cu indiferenta .Chiriașa ar fi spus ca simte miros de gaz tatălui și proprietarului dar ambilor nu le-a pasat .Dimineața când s-a trezit a aprins o țigară și acum se chinuie prin spital cu arsuri grave .
    https://bzb.ro/stire/explozie-in-apartament-cu-locatar-in-casa-15-vecini-s-au-autoevacuat-a194536
    Nu neg ca e nasol pe timp de iarna sa ramai câteva zile fără gaze dar parcă e mai nasol sa mori sau sa arzi în explozie.

    • stii ca miroase a gaze, continui sa stai acolo, ok prea sarac sa te muti repede, de inteles ca nu avem toti o matusa Tamara, dar atunci NU FUMEZI IN CASA IN PLM

  20. Aici la noi, Militari Residence :)

  21. Nu era mai bine dacă se mută și își bagă pwla din prima?
    Dacă sare sare dava-n plm.
    Anunțăm frumos locatarii ca sunt probleme la gaz și dacă nu găseam înțelegere plecăm frumușel.
    Ce-s mama ranitilor ?
    Așa mai iei și bataie aiurea.

    • chiriasul ala n-are ambitie daca nu mai anunta inca o data distrigazul dupa ce-si muta bagajele, intr-o vineri sau inainte de 1 mai.

  22. Am fost în situația în care sigiliul pus la gaz a forțat niște vecini sa rezolve o problema.
    Short long story: locuiam într-un bloc vechi, cu hornuri făcute pentru sobe. Între timp, centralele cu tiraj normal au fost legate la acele hornuri și eliminau rezidurile prin horn. Totul a fost ok pana când am fost nevoiți noi)(tot din cauza unor vecini) sa spargem în zona țevilor de scurgere, zona adiacenta cu hornul. Din acel moment senzorul nostru de gaz ne închidea frecvent gazul, fără sa simțim miros de gaz metan. Întâmplarea face ca în urma verificării instalației de gaz și a nivelului meu de anxietate, sa cumpăr un extra senzor de monoxid de carbon. Surprize, surprize, aveam scurgeri de monoxid în casa.
    După vreo 2 telefoane la distribuitor, am realizat de unde vine problema și ne-am ales cu 3 contoare sigilate pe scara. Prima vizita a distribuitorului a venit cu sigiliu doar la noi, crezând ca centrala noastră scăpa monoxid..
    Am fost pomeniti de vecini însă doar asa și-au schimbat modul de evacuare al gazelor și au reintrat în litera legii. Unul din vecini, punea presiuni sa sigilam gaura făcută de noi în dreptul țevilor astfel sa rezolvam problema scurgerilor de monoxid (îl durea undeva pe el, avea chiriași în apartament).
    Nu a fost deloc distractiv, am stat ceva vreme de am incalzit apa în cuptor însă.. A fost singura modalitate prin care am rezolvat o problema nasoala.

    • Ps: nu cred ca am fost clara. Scurgerile de monoxid veneau de la vecinul ce făcea presiune sa astupam gaura.
      Noi am ajuns sa ne schimbam centrala, planul instalației crezând inițial ca problema e la noi. Ne-a costat. Și acum chiar dacă nu mai locuim acolo, când auzim un senzor de gaz, ne taiem. Am rămas un pic cu traume😆

    • @Ina, asta nu o inteleg. Ati ramas cu o gaura in perete, catre horn pentru totdeauna? Nu se acopera dupa ce se termina lucrarea?
      Si legat de asta, daca vecinul de sub voi folosea soba in continuare, asa cum a fost proiectat blocul, ce mai faceai?

    • @zarax Gaura nu dadea în horn, ci în zona/ghena țevilor, zona care avea perete comun cu hornul. Am lăsat ușa de vizitare în caz de probleme la țevi.
      Din punct de vedere al legii, de la un punct, nu mai primeau aviz pentru a folosi hornul pentru a elimina gazele centralei. Acum exista alte reglementari care trebuiesc respectate. Vecinii au trebuit sa și instaleze niște burlane speciale (trase tot prin horn) pentru a intra în legalitate.

  23. Ati auzit careva de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) ?

    • Le plătești taxă de protecție lunară dacă ești asistent medical, moașă, că la atâtea alte bresle.

    • Dar de OBBCSSR (Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor în sistemul sanitar din România) “organizație profesională din domeniul sanitar care stabilește periodicitatea” evaluării competenței profesionale a personalului care își desfășoară activitatea în laboratorul de analize medicale, numărul de puncte necesar a fi acumulate de către fiecare membru și pentru ce perioadă de timp, dar nu mai puțin de 200 de credite obținute în 5 ani.
      Niste vamuitori care va-muiesc.

  24. Plm … toti romanii ar trebui sa stie ca asa ceva nu se face. De ce pl ai suna la un serviciu care nu-ti poate rezolva problema, cand poti suna direct la un Dorel, vine ala opreste gazul, dupa care rezolva problema si in 2 ore ti-a taiat un 500 de lei factura si ai si gaz si te doare si la basca de Eon si altii…

    E ca si cum ai suna la inspectoratul scolar sa trimita ARACIP-ul ca in liceul la Vascauti nu se face scoala… vine ARACIP-ul se uita, constata ca nu se face scoala, taie o factura scolii, cu termen la 2 saptamani si merge la Inspectorat si le spune… am fost la Vascauti, intr-adevar nu se face scoala, dar le-am dat niste sfaturi… contractost, iar acum se face scoala. Bine-nteles ca nu s-a schimbat nimic, doar s-a pierdut timp si bani, fix asa si aici.

    • … ahhh da, era sa uit. Chiriasul in Romania e un „subom”, nu poti sa ai niciun fel de pretentie daca esti chirias, si asta ar trebui sa se stie.

      Asa mi-a zis unu de si-a ingropat bunicu de vreo 2-3 luni si deja s-a mutat in apartamentul lui… Mi-a zis asa flegmatic „Ce treaba ai tu, ca tu esti chirias aici…” …stau de 9 ani in apartamentul ala, cred ca i-am dus plasele la mos de mai multe ori ca nepotu, asta ca idee :D

      Cand cresc generatii dupa generatii de idioti, nu ai cum sa ai pretentii de la ei… ar insemna sa fii si tu idiot.

    • Daca nu ai citit nici un comentariu pana acum, iti spun eu.
      Daca suni la Distrigaz, aia vin si taie gazul. Atat. Nu-i intereseaza altceva.
      Daca suni la firma AUTORIZATA! (deci nu Dorel), aia vin, cauta problema, o rezolva si apoi pleca.
      Vezi diferenta?

  25. Am mai dat de specimene din militari residence. Am avut placerea sa merg cu ei in avion. După reportajul ăsta cred că acel cartier a reusit sa adune toată crema țării în materie de bombardieri și cocalari. De ce? Pai când am zburat cu ei de la „frate, cum sa stau Io cu asta negru, nu vezi ce pute? La îmbrânceli in avion, la discuții clasice cu insulte și multe altele.” Oameni îmbrăcați cu haine fake de la bazar și dați cu colagen in buze până aproape de punctul sa le explodeze buzele.

  26. Sper ca omul sa gaseasca ceva mai bun de inchiriat, eventual intr-o alta tara; cunosc genul, nu se lasa asimilat de ghetou si va sfarsi tragic in romanistan

    • Omul s-a lamurit care-i treaba cu periferia. Urmatoarea destinatie: cat mai central. Se mai rasfira ciobanii.

    • @Deea: esti sigura? Daca facea asta intr-un bloc central, pai cum crezi ca reactionau onlyfanistele sau doamnele de mafioti care stau la 25 de grade in apartament? :))

    • Ești în eroare, România e o țară sigură, sau cel puțin asta insistau unii în comentariile dintr-un articol anterior.

  27. „Știe cineva despre ce rezidențial e vorba?” – cred ca mai degraba reshitential la ce persoane il populeaza! Sa mai zici ceva de vecinu’ batran si acru de la parter care-ti taia mingea de 35…

  28. Blocul la cum arata banui ca are inca garantie. Foarte preocupata „comunitatea sa-l bata pe cel ce a facut sesizarea si deloc preocupata de rezolvarea situatie destul de graveDe ce nu merg sa-l bata pe dezvoltator ? Acolo nu mai au „cohones” ?

  29. NOU
    #84

    Am trecut prin problemele astea dar fara locatari ciumpalaci, in general trebuie sa procedezi in felul urmator, exista firme autorizate care monteaza senzorii si se fac verificari la 2 ani de catre ei. In una din scari atunci cand s-au montat senzorii unul din locatari avea probleme la instalatia de gaze, au sunat la distrigaz si aia au venit sa puna sigiliu pe contor, au stat vreo 5 zile fara gaze cu ocazia asta. In scara la mine un locatar dobitoc a umblat la furtunul de gaze si a inceput sa piuie senzorul pentru ca avea scurgeri in casa, ganditi-va ca mirosul se simtea de la parter pana la etajul 4, am sunat administratorul si el a sunat firma care s-a ocupat sa monteze senzorii, au venit aia si au vazut apartamentul unde a detectat problema. Locatarul a fost bun de plata vreo 300 lei si au dat drumul la gaze in vreo 2h dupa aia. Daca ai centrala pusa in bloc vechi si inca ai coloana veche prin casa trebuie sa ai 2 senzori activi, daca se taie coloana veche ramai cu un senzor, multi locatari sunt atat de dobitoci incat scot senzorul din priza(pentru ca radiaza sau consuma). Daca suni la distrigaz aia vor inchide gazul de jos si vor pune alt sigiliu, acolo e teritoriul distrigaz, trebuie sunat administratorul sau direct firma care s-a ocupat de montat senzori, ei vor vedea exact ce si cum si vor remedia problema mai repede.

  30. Si de asta mersul la sala,dar la antrenamente de kumite tata, mi se pare vital ,cu bombardierii astia…
    Aaa si nu uit bata de baseball din portbagaj s-o iau in casa cand revin de la job !

  31. NOU
    #86

    Inainte de a cumpara acolo pe camp, nu s-a interesat si el din ce club face parte blocul respectiv ? Nu s-a dus si el pe acolo in inspectie sa vada ca-i plin de ceantauri ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile