Mutatul în afara orașului când ai copii…

Gabriel Vasile a vândut PC Garage în 2009. În 2010 și-a făcut casă la Islaz, în comuna Brănești. În 2016 o vinde pentru că are doi copii la școală.

gabriel-vasile-casa-islaz-1 gabriel-vasile-casa-islaz-2 gabriel-vasile-casa-islaz-3

Trecem peste gusturile omului, măcar are un pic de teren acolo și casa e probabil bine făcută. Probabil casa a costat mai mult, dar azi nu merită banii ăia. Nici mâine. Nici în 5 ani. Pentru că ăia care vor cumpăra vor avea aceeași problemă ca și el: vor trebui să devină șoferii copiilor, cel puțin până cresc și se pot descurca singuri.

Toți au problema asta. Micile excepții sunt oamenii care au vândut ceva pe +10 milioane și nu mai au chef să muncească, așa că se plictisesc pe unde apucă și a se ocupa de copii e ceva ce le umple timpul. Dar restul își plâng în pumni.

Toți.

Și, cum ziceam, nu există nici un interes pentru a schimba școlile din zonele limitrofe orașelor mari, nici din partea autorităților, nici din partea părinților. În Pantelimon se face ditai catedrala, dar ăia n-au asfalt pe stradă. În Stupini, oamenii vin cu gâște plocon pentru doamna. În Florești, mulg vacile dimineața și dau doamnei lapte proaspăt ca să treacă ăla mic clasa.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

87 comentarii

  1. Da, apare des discutia asta in cercul de prieteni.
    „Casa la periferie pentru aer curat , sau apartament in oras pentru usurinta transportului familiei ?”

    Parerea mea e ca merge casa la tara (langa oras) pentru familii cu ambii soti functionali, cu permis de conducere, si ambii buni soferi (si pasionati de aventura din cand in cand…). Ma rog, daca exista un transport in comun foarte bine pus la punct , poate suplini sofatul, dar nu cred ca mai exista asa ceva …

    Altfel, o iarna grea cu zapezi serioase, viscol si ger, sau o perioada de ploi abundente, sau whatever, poate face naveta copiilor catre scoala, dar si a parintilor catre serviciu, un cosmar perpetuu.
    Oricum e complicat – chiar si pe vreme buna – pentru ca parintii trebuie sa duca copiii la scoala, DUPA CARE sa ajunga si ei la serviciu in timp util, DUPA CARE trebuie sa ia copiii de la serviciu (seara).
    Cand se lucreaza de la 9 la 20:00, e … cumva special.

    00
    • Uite vezi?, 2 persoane nu sunt de acord cu tine, si cred ca bati campii :D

      00
    • Stau la 2 Km de Constanţa. Am o fată la şcolă pe care o duc fie ger, ploi. Chiar acum câteva săptămâni a fost un mini potop în Constanţa şi eu am dus fata la şcoală, chiar dacă a întârziat la prima oră, dar cei care stau în cartier lângă şcoală nu au mai adus copii. Au fost mulţi absenţi, bine sunt clasa pregătitoare, poate îşi permit. Din fericire de luat o iau bunicii pentru că am ales şcoala care era mai aproape de ei, şi este destul de bună.

      00
  2. Stupini-Livada Postei in 15 minute la maxim trafic prin Bartolomeu. Din Stupini , pe ocolitoare, pe Grivita fac 20 minute pina in Livada. Prefer „la porumb” nebuniei din oras.

    00
    • Ca si mare nebunie e in Brasov. Preferi sa nu dai 100k+ pe o casa in Brasov, that’s all.

      00
    • Nebunie în Brașov? De cate ori vin îmi pare părăsit orașul atât de liber este și asta în timpul săptămânii.

      00
    • Este un blog national asta. Localnicule!

      00
    • Astia din provincie daca vin bucuresti o iau razna… :)
      Haz de necaz e o mizerie de oras…

      00
    • Maruse, am auzit povestea asta de 100 de ori si sunt tentat sa te cred, dar totusi nu te cred.

      Nu stiu cui ii place sa locuiasca la bloc. M-as hazarda sa spun ca nimanui, dar poate ma insel. Deci toti am vrea la casa. Problema e ca toti care au facut pasu asta nu vor sa recunoasca ca e al dracului de greu si de incomod.

      00
    • recunosc eu. e greu. trebuie să ai grijă de casă. daca se intâmplă ceva, tu ești răspunzător. se arde un bec? tu il schimbi! plouă? acoperișul e treaba ta! se sparge o țeavă pe coloană? tot treaba ta. nu există administrație, nu există comitet care să se ocupe. ești doar tu.

  3. Nu trebuie insistat prea mult cu scolarizarea copiilor.
    De ex pe mine ma speriuau profesorii ca daca nu invat o sa ajung sa vand burgeri la MC Donalds. La intalnirea de 10 ani le-am aratat ca s-au inselat, lucrez la KFC.

    20
  4. Solutia e hibrida.
    Casa la tara pentru week-end si vacanta. 35 de min din curte pana in parcarea firmei din Pipera. Cu conditia sa plec de acasa la 7:30.

    In timpul scolii apartament, pentru ca oricum scoala e mai in sud. Peste 3-4 ani cand copilul se descurca mai putem sta si separat

    Am insa colegi care stau inCorbeanca care isi aduc zilnic copiii la scoala in Bucuresti

    00
    • Daca ai casa la tara in nord. Chiar si daca e in sud e aproape uman, cu masina pana la cel mai apropiat metrou (Aparatori, Sudului) si inca juma de ora pana-n Pipera (atat faceam cu metroul de la Sudului). Daca insa in pipera nu lucrezi pe langa metrou sau stai la tara in alt punct cardinal al Bucurestiului nu cred ca mai e asa simplu.

      00
  5. din cîte știu, copiii se duc la școala la care sînt arondați. cunosc părinți din comuna florești, lîngă cluj, care căutau disperați o bătrînică să-și facă flotant în centrul clujului, pentru că în centru sînt școlile bune, majoritatea. și ăsta este un motiv pentru care la primele ore zona centrală este blocată din cauza părinților care își aduc copiii la școli. la fel se întîmplă în jurul prînzului și pe la 4. zeci de mașini care blochează o bandă de circulație sau o intersecție așteptînd. poliția locală nu face nemic pentru că mai sînt și oameni din primărie care fac același lucru cu nesimțire. clujul e un oraș mic, cu străzi vedhi, înguste, deci naveta copiilor chiar se simte.
    românii nu înțeleg că pierd cel puțin o oră în trafic, 5 zile pe săptămînă, 30-35 de săptămîni pe an cu tîmpenia asta. la clasele mici contează prea puțin la ce școală îl duci. copilul stă 4-6 ore la școală, mai stă 2 ore în trafic și cu asta i-ai futut toată ziua. te miri mai tîrziu de ce e obosit, de ce nu mai e atent, etc.
    pe de altă parte, primăria ține pe ștatul de plată 100-200 de putori care, în loc să numere panseluțele, ar putea fluidiza la anumite ore traficul în zona școlilor, unde se blochează străzile. și ar putea să facă mai mult în ceea ce ține de transportul în comun.
    pe de altă parte, avem discuția cu home schooling-ul de săptămînile trecute și lipsesc școlile cu internat pentru clasele mai mici, fie ele private sau de stat.

    00
    • Si ce vrei sa faca Boc, sa iasa la ora 7 sa fluidizeze traficul de langa Balcescu? Hai sa vedem ce a facut, a bagat biciclete, a aranjat cateva piste, a introdus banda aia unica dupa cipariu, ce vrei mai mult de atat?

      O solutie ar fi sa creasca impozitul pe masini si sa bage un congestion tax prin centru, sa vezi ce rapid descopera lumea autobusul cand trebuie sa plateasca pentru luxul de a duce copii cu masina la scoala

      00
    • pe de alta parte generatia mea venea singura de la scoala incepand din clasa 1 si ne mai si distram pe drum.

      Acum de ce nu se poate?

      00
    • „e lumea rea maica, daca-l violeaza pe-ala micu’ pe drumul de la scoala pana acas’ si invers”?

      si uite asa crestem o generatie de asociali.

      00
    • Pai hai sa fim seriosi, pe vremea noastra erau 3 masini pe strada, nu se compara cu traficul de acum.

      00
  6. la periferie este ideal. la periferia Vienei, Bernei, Amsterdamului…

    00
  7. Homeschooling și casa la 20km de oraș? :))

    00
  8. Am construit casa la 13 km de Cluj. Dupa 8 ani pot spune ca a fost cea mai buna hotarare din viata noastra. Am 2 copii, ii duc zilnic la scoala si gradinita. Vad colegi de-ai copiilor care vin din Cluj spre scoala si tot cu masina vin. Nu e un deranj semnificativ cu dusul copiilor comparat cu beneficiile aerului curat, linistii, curtii unde se pot juca etc.

    00
    • Inlocuieste Cluj cu Bucursti si 13km echivaleaza in timp in 50km.

      00
    • aiurea. cati prieteni au copiii tai, cu care se poate juca in parc?

      00
    • Boss, tot Clujul e la tara de aia iti este usor.

      00
    • Dacă te îmbolnăveşti, ai suspendat carnetul câteva luni ce faci? Aer curat ai şi în cartierele bune din Cluj. Nu pun botul la chestiile astea, casa înafara oraşului e mult mai ieftină ca şi casa din oraş, ăsta e principalul motiv al oamenilor care aleg să vieţuiască în comunele puţin mai avansate din apropiere.

      00
    • Andrei, și dacă te îmbolnăvești la apartament sau ai carnetul suspendat ce faci? Așa iau oamenii decizia de a locui la casa vs apartament? Ce fac dacă am carnetul suspendat? hmm o să cadă cerul, deci mai bine îmi iau apartament!

      00
    • Si noi stam langa Cluj, dar ne-am mutat cand fiu-meu avea vreo 12 ani, il ducem dimineata ca oricum mergem toti in aceeasi directie, dar pentru restul (venit acasa de la scoala, mers dupamasa la diverse activitati) a fost suficient de mare cat sa se descurce singur cu autobuzul de la inceput. Mie, una, sincer spun ca mi s-ar fi parut nasol sa sofez la el in stanga si in dreapta si dupamesele, si in weekend….probabil ca i-as fi restrans activitatile extrascolare drastic daca nu ar fi fost suficient de mare sa mearga singur. Chiar n-as fi avut nervi si energie sa-l duc luni la sport (pt o ora chiar nu avea rost sa ma intorc, deci stau si astept), marti la Palatul copiilor, etc., etc., ca fiu-meu e din ala care se inroleaza si in ziua de astazi intr-o mie si una de activitati.

      00
    • @Haivas, daca stai la apartament /casa in oras si ai carnetul suspendat ai autobuze, tramvaie chiar metrou (in Buc) ca sa te duci incolo-incoace.
      Daca locuiesti la tara nu sunt mereu mijloace de transport in comun. Sau daca sunt au un orar infect sau conditii oribile (e plin netul de povesti cu microbuze cu soferi nebuni).
      Nu prea se compara transportul in comun in oras, cu masini, chestii care vin la 2-3-5 minute, hai maxim 15 pe o linie mai dubioasa, cu eventualul transport preorasenesc cu masina la 30-60 minute.

      00
    • @hash copii sunt si la tara. De multe ori mai curati, mai bine crescuti si mai educati decat cei de la oras.

      00
  9. Si copilul poate mai are si el prieteni de la scoala cu care s-ar juca. Daca si ei sunt resfirați prin tot orașul, adio distracție si bun venit plictiseala si singurătate.

    00
    • Ce probleme iti mai faci. Da ce nu au net in casa, pentru ce e STEAM?

      00
    • in secolul 21 nu mai exista rasfirati, se intalnesc pe fb si gata :)

      00
    • S-ar putea sa fi uimit, dar exista copii (chiar multi as putea spune) si in localitatile din jurul marilor orase. Care e problema daca are prieteni la scoala si alti prieteni acasa? Ocazional, se paote intalni sa se joace si cu aia de la scoala daca vrea, desi eu la scoala nu am legat niciodata atat de stranse prietenii incat sa simt nevoie sa ma vad si dupa ore cu ei.

      00
    • lasand sarcasmul alaturi, as prefera sa se joace mai mult cu cei din localitatile limitrofe, sunt convins ca acolo ar juca mai mult fotbal, ratele si vantorii samd… decat CSGO si fb in oras :)

      00
  10. Ciudat este ca de cand ne-am mutat la curte, adaugand inca 8 km distanta fata de locul de munca al sotiei, ea face in general la fel de mult/putin ca inainte. Doar daca este foarte aglomerat mai adauga 10-15 minute.

    Aici e liniste, aer intr-adevar curat, praf foarte putin, vecini de treaba, pentru mine e aproape tot ce mi-am dorit pentru a-mi practica pasiunile.

    00
  11. De la Branesti si pana la Islaz, mai mananci o paine.

    00
  12. La periferie e greu sa te concentrezi la invatat din cauza galagiei facuta de gaste si vaci. Nici doamna nu se poate concentra la ore fiind cu gandul la gaste si gustul lapteui proaspat.

    00
    • Se știe ca gâștele și vacile sunt cele mai zgomotoase ființe din univers. Mai zgomotoase decât comentacii de internet. Iar bulevardele circulate sunt oaza de liniște perfecta pentru procesul de învățare.
      M-am saturat de prostii care se muta la sat după care se plâng ca vecinul are vaci și porci și, vezi doamne, miroase. Stați frumos în apartament în oraș ca acolo miroase doar a Chanal.

      00
    • Ha, e dubios sa vezi ca mai exista oameni impermeabili la sarcasm. :)

      00
    • Netu merge mai greu la tara si n-a inteles exact.

      00
    • Dap, am comentat si eu înaintea sa golesc matul… Apoi recitind mi-am dat seama ca ar puțin a fi sarcasm. Dar parerea mea ramane vwlwbilw, chair daca nu am nimic cu domnul Iote :)

      00
  13. 13 km de oraș mare. 20 de minute cu mașina și eu, și soția până la locul de muncă. la nevoie, microbuz din 20 în 20 de minute, durată jumătate de oră. fâța la grupa 0 în sat și așa va fi cel puțin până într-a patra. 16 (șaisprezece) elevi în clasă. școală proaspăt renovată. învățătoare foarte bună. iarbă verde, flori, copaci, liniște, vecini (țărani) foarte liniștiți (dacă ascult manele o dată pe an e mult). nu regret niciodată decizia mutării în afara orașului, căci totul depinde de detalii.

    00
  14. Nevasta are o colega cu casa la periferie. Nu a avut femeia de ales pentru ca ea era de la tara dar a venit orasul cu casele peste dansa. A vandut hectare de pamant, si-a luat gip si si-a facut casoi pe locul unde bunic-su cultiva sfecla. Acum are doi vecini coborati de la oras. Ala din stanga creste porci ci ala din dreapta creste caini de paza/lupta pentru cocalari. Femeia are si copii pe care ar vrea sa-i lase sa zburde pe gazon dar nu poate din cauza sobolanilor care-i tranziteaza zilnic mosia de la porci spre caini and back. Copiii se distreazaza filmand si numarand sobolanii de la geam.

    00
  15. Mai exista si alte orase in afara de Bangladesh-ul de capitala., nu se raporteaza chiar tot pe lumea asta la capitala. Ai destule orase unde poti trai decent la periferie si sa vii in oras daca te organizezi bine.

    00
    • gotta make that moneh, girl!

    • În Măgurele există microbuze pentru elevi exact ca la americani. Îi iau de la ieșirea din școală. Sunt o grămadă de copii care le folosesc chiar din clasa pregătitoare! Sunt mulți care fac asta, odată coborâți în stație fiecare copil știe să ajungă acasă! Nimeni nu se miră și nu intră-n panică văzând un copil mergând pe jos singur pe stradă!

      00
  16. E o dilema continua, treaba asta apartament mic central vs casa prin zone indepartat apropiate ca sa le zic asa. Si o sa dau un exemplu al unei cunostinte din Constanta.
    2009->construit casa in Cumpana(pentru cei ce nu stiu, prin anii aceia, Cumpana era prezentata in Constanta cel putin viitoarea Pipera, s-au vandut terenurile ca painea calda, unele nu erau conectate la curent si apa, altele da). Cunostinta asta, a avut apa prin foraj, iar curent la un vecin binevoitor
    2010-:prima spargere, fapt care a dus la schimbarea firmei de paza, urmat de o iarna plina(dat fiind faptul ca drumul de acces era unul de pamant, problematic plimbarea cu masina)
    2011:prima pana de curent serioasa vreo 3 zile lipsa curent
    2011-Prezent: Oscileaza intre a o vinde sau a o pastra. Iarna zice c-o vinde, vara o pastreaza desi are 2 copii, care ii ducea la scoala in Constanta(iar toata afacere asta o costa ca timp o ora). Intre timp unul din copii a plecat la facultate in Bucuresti, celalalt e la gimnaziu.

    Nu incerc sa trollez, dar in momentul acesta, in Romania, a-ti face o casa, din cauza careia ajungi sa pierzi mai mult de 2 ori prin trafic, pur si simplu, mi se pare o pierdere inutila. Nu avem infrastructura odata, doi mentalitatea necesara pentru acest stil de viata, cel putin nu in acest moment.

    00
  17. le crapa jugulara celor care fac 35 minute pana la birou si colegul care sta la tara face tot atat :)

    00
    • Cand are treaba la camp poate face 35 de minute.

      00
    • „le crapa jugulara celor care fac 35 minute pana la birou”
      Nu cred. Care ar fi motivul?
      „si colegul care sta la tara face tot atat ” Nu chiar. Face tot atat doar pana la intrarea in oras, de acolo facand… inca cel putin 35 de minute? :)
      Cum ai calculat tu ca unul care locuieste in oras face 35 de minute, iar unul care locuieste la tara face tot 35 de minute pana la ACELASI birou din oras?
      A, da, ala de la tara face 35 de minute, dar pana la poarta I.A.S.-ului. :)

      00
    • eu stau la 25 de km de birou si fac 25-30 min. colegii mei care stau la 10-15 km de birou, dar in oras fac 1h -1:30 pana la birou in conditiile in care pleaca la 6 – 6:30 de acasa. eu la ora aia dorm! deci se poate :)

      00
    • In ce zona ai serviciu? In ce zona a orasului, despre ce oras e vorba, ce se întâmplă daca maine va mutati sediul in partea cealalta, diametral opus?

      00
  18. „In sat exista scoala”

    de ce nu-si muta copiii la scoala din sat?

    00
    • Pentru ca inca nu cresc gaste pentru doamna. Nu poti sa te duci cu o caserola de ciocanele de avicola la doamna.

      00
    • Cred ca e destul trolaj cu gaste si lapte. Am facut scoala la tara. Da, se dadeau plocoane, cum se dadeau si se dau si la oras. Dar eu nu imi aduc aminte sa fi dus nici una, nici alta, nici nimic ai mei. Stii de ce? Ca nu eram exista dilema daca sa raman repetent sau nu. Nu exista nici dilema daca am nevoie de sa-mi cresc media peste capacitatile mele, nici macar dilema la care fast food voi servi aripioare picante sau shaorma cand voi fi mare.
      Daca ai loaze de copii si te doare in MS-DOS de ei suficient cat sa vrei sa-i impingi prin scoala ”no questions asked” ai sa dai plocoane oriunde si, crede-ma, la tara e varianta ieftina si buna, ca la oras e concurenta la decartat. Te costa mai ieftin o „capacitate” (examenul) de success si „zece pe linie” la taranoaia decat la oras, unde-s mai multe chestii care-ti pot incurca planul de spaga.
      Singurul argument valid e legat de calitatea invatamantului data de competenta profesorilor, logistica, concurenta si posibilitatile materiale ale parintilor care pot sustine intr-un fel sau altul logistica scolii. Atat. Restul sunt vrajeli si hrana pentru troli de la Vali.

      00
    • Eu am facut scoala la oras specializarea troll-i.

      00
  19. Cu sau fara legatura cu subiectul: nene din… puneti voi ce oras vreti, ca nu conteaza, mutat in Italia de 15 ani. TOT ce a castigat a bagat intr-o vila MAAARE in oras, sa aiba unde sta cu familia si copii cand se intoarce.
    Copiii s-au facut mari, s-au mutat si ei in Italia, unul si-a deschis un restaurant in Roma, al doilea s-a insurat cu o italianca.
    Omul/tatal lor e in Italia cam din 2005.
    Pentru ce a bagat totul in acea vila? „Totul” = locuia cu alti doi munictori intr-un dormitor, sa fie chiria mica, pentru a aduna cat mai multi bani „de investit in tara”.
    Cam asta e cu mutatul la tara, cu copii cu tot, intr-o vila facuta pentru 4-5 familii.

    00
  20. NOU
    #66

    Lasa ca am mai vazut cazuri, chiar daca duceau si aduceau copiii cand mergeau/veneau de la serviciu, copiii erau captivi pe parcela, nici transport in comun nu aveau fara sa mearga 1km pe jos, si ala ajungea de 3 ori pe zi. Daca copiii voiau sa iasa cu colegii la un fotbal/suc/film/pokemon go depindea de oboseala parintelui, care era prezenta la gandul ca mai face drumul inca 4 ori. Si chiar daca aveau bani de taxi (nu toti care muta in papușoi au), taxiul nu venea din oras pana acolo.
    Oare cati tin cont ca au copii care, suprinzator, nu conduc masini ?

    00
  21. NOU
    #67

    cand te muti in „afara” si ai copii, trebuie sa faci niste cursuri de Teoria Grafurilor de transport, altfel iti este foarte greu! :)

    00
  22. Timisoara este blocata dimineata si seara de părinți care-si cară copii la si de la scoala, parinti tineri corporatisti carora le pute la tara.
    Despre ce vorbim? Sa traversezi un oras mare din nord spre sud e egal cu sa stai intr un sat la sud de oras. Nu intra la socoteala disperatii care vor neaparat o scoala „buna”.

    00
    • NOU
      #69

      Acum imi dau seama de ce multi isi duc copiii la scoala cu masina, chiar daca fac 10-15 minute pe jos, si opresc exact in poarta unitatii:
      ca sa-i protejeze de noxe

      00
  23. Pentru cei care doresc ceva la tara langa Bucuresti,o zona foarte frumoasa cu acces la transport public rutier cat si pe calea ferata este satul Darza langa Buftea.Sunt o gramada de trenuri care opresc in halta si in 25 min esti la gara de unde poti lua metroul in toate directiile.

    00
  24. /offtopic

    Of, ce treaba extraordinara facea omul asta la PcGarage! Gabriel Vasile, iti multumesc pentru tot ce ai facut in anii in care ai crescut PC Garage! Pe langa ca angajatii isi dadeau interesul sa te ajute aveam alocat un reprezentant ce se ocupa de problemele mele. Marius Ghenea a reusit cat de cat sa ofere servicii corecte dar a mutut feciul cand a vandut la emag / Naspers.

    Din pacate firmei asteia cu nume de scutece nu-i pasa de satisfactia clientului pentru ca stie ca are monopol si isi bate joc de clientii romani. Comunicarea e zero, nu mai raspunde nimeni la telefoane, reprezentantul meu e pa, ofertele sunt gen „emag” samd. Nu-i nimic, au cazut imperii, un magazin online …

    00
  25. Plm, poate are omul o nevasta zgomotoasa si nu se poate fara curte. Voi va faceti probleme ” ce faci cu copiii”, da pana ii faci? Iti taie tot cheful cand iti bate vecinul in teava.

    00
  26. Noi suntem in cautarea unei case. Copiii nu exista si nici nu sunt in plan. Dupa 1 an de cautari, am gasit un apartament asa cum ni-l doream. Singura problema a fost ca se afla undeva in Prelungirea Ghencea. Dupa ce am facut 2-3 vizionari, am renuntat la ideea de a-l cumpara. Indiferent de zi, era bara la bara. Marti, ora 7, bara la bara. Joi, ora 17:30, bara la bara. Sambata, ora 16:30, bara la bara. Avand in vedere ca, in acest moment, serviciul unuia dintre noi este la Obor, adica in partea cealalta a orasului, timpul petrecut in trafic ar fi ajuns lejer la 3 ore pe zi.
    Deci, cautam in continuare.

    00
  27. Casa la 75 de km de Timisoara. Facem cam 45-50 de minute pana acolo (drum oiropean, plus autostrada, plus inca un pic de drum judetean, cu asfalt nou, pus in primavara). Cam tot atat fac in oras, daca sunt nevoita sa merg prin centru (si cam trebuie pentru multe rute). Diferenta este ca, in loc sa fac 5 km bara la bara, fac 75 in aer aprox. curat.

    Inca nu se pune problema sa ne mutam, inca avem de reparat ruina in cauza dar in 2-3 an va fi complet terminata, cu absolut orice dotare necesara (baie, bucatarie, sistem de incalzire etc.).

    Avem deja o mica livada, o gradina de care se ocupa o vecina, plus destul spatiu sa alerge fii-mea si fra’su cel latrator, care acus’ ma ajunge pe mine la nr. de kilograme.

    Aproape toata vara am facut ‘naveta’ acolo, plecam dimineata si reveneam seara acasa. S-a jucat a mica, a respirat aer curat, a vazut cate un animal pe care alfel il admira numa’ la televizor.

    Momentan ne gandim sa mergem acolo de vineri dupa-masa, cand va termina scoala, pana duminica seara, dar asta peste cativa ani.

    Dupa ce mai adaugam niste ani in lista, probabil ne vom muta acolo, noi, babalacii, si o lasam pe fata in oras. Cu o gradina pusa cat de cat la punct, o chirie de pe apartamente si inca un ban facut cand si cum avem chef, probabil ne descurcam si la pensie.

    • NOU
      #75

      ‘Diferenta este ca, in loc sa fac 5 km bara la bara, fac 75 in aer aprox. curat.’

      Adica alergi pe camp ?

      00
    • Nu, dar merg pe un drum pe care circula cateva masini. Autostrada e destul de libera, dupa aia suntem noi si dracu’.

    • 140 km facuti in plus pe zi, asta inseamna sa zicem 7-10 l de benzina in plus, adica 35-50 de lei in plus pe zi, inmultesti cu 20 si iti da fix 700 – 1000 de lei in plus pe luna.

      Nu mai vorbesc de costurile suplimentare generate de uzura masinii.

      00
  28. De ce să nu merite? 545 eur / mp e foarte bine pentru starea în care se află casa.

    00
  29. Vali tu cât faci până la muncă?

    00
  30. se gasesc familii fara copii care s-o cumpere. sau vreun burlac, sau altii ca s-o folosesca casa de vacanta, sau … sau unu unde poate gati in liniste niste meth, sau..
    este vreun link pt anunt? just curious.

    00
  31. Si ce are ba daca iti dai copilul la scoala la tara in comuna in care tu ca parinte ai ales sa traiesti? Nu te gandeai ca o sa fe tuti neprotejat si o sa ai copii?

    Astia crescuti cu bani multi, meditatii si minim 2-3 cursuri extrascolare, majoritatea devin niste copii foarte amuzanti, incapabili sa castige un leu si sa ia BAC-ul si suparati pe societate ca subiectele au fost prea grele.

    Doresc si eu 100 de dislike-uri pana maine seara. Facem ?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube