Muncim mai cu elan?

În ultimii ani mulţi oameni au cumpărat în rate locuinţe pe care nu şi le permiteau. În mod normal, o familie oarecare cu un venit de 1.000 de euro pe lună nu îşi permite nici măcar cu ajutor de la bancă să cumpere o proprietate de 80-100.000 de euro; dar oamenii şi-au cumpărat. Acum mulţi sunt strânşi cu ratele şi, supriză-surpriză, la serviciu şeful e cam posomorât şi bate un vânt de dat afară! Treaba asta începe deja să se vadă şi se va vedea din ce în ce mai mult.

Ştiţi care ar trebui să fie efectul? Să crească productivitatea muncii până la cer! Aoleu, am rate de plătit, ce dracului fac? Dacă mă dă afară? Ia să arăt că eu pot munci mai mult şi mai bine decât ăştialalţi şi merit să îmi păstrez locul de muncă.

Aşa ar trebui să se întâmple într-o societate normală, în care oamenii nu trăiesc cu impresia că statul sau compania la care lucrează le e datoare, fără a fi nevoie să reciprociteze.

Dacia s-a închis temporar. Ce învăţăm de aici? Mai mult timp pentru bere! Lasă că ne cheamă ei înapoi, că lumea nu poate trăi fără maşini.

Citatul de mai sus este de aici.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. Nu numai Dacia. Si BMW si Mercedes si Renault… :)

    00
  2. Romanul e alergic la munca iar munca e contraindicata sanatatii

    00
  3. Eh, aia-i. Aia la dacia stau acasa, cu 85% din salariu. Timp + bani pentru bere. ;-)

    00
  4. sa luam cazul Dacia , un angajat roman al firmei in cauza castiga lunar cam 150 euro sau ceva de genu ( ceea ce inseamna aproape salariul minim pe economie). Un angajat francez, are prin lege un salariu minim de vreo 1100 euro, deci va castiga minim suma aceasta cel care lucreaza la Renault Franta.
    Daca vrei sa inchizi o fabrica sau doua, sa dai afara niste angajatii ca sa faci economie de bani, cum procedezi? ii dai afara pe aia cu 1100 euro lunar sau pe aia cu 150 euro lunar ?
    e ceva normal ca romanii sa stea lejer si sa nu munceasca pe brancii :), au locul de munca aranjat :)

    00
  5. la tv, un angajat Dacia: stau linistit, primesc 85% din salar.

    00
  6. Eu sunt de principiul ca mai bine economisesti bani decat sa iei un credit :)

    00
  7. @Makavelis: păi da, stau liniştiţi până îşi dau seama că au nevoie de o creştere salarială, şi atunci fac grevă…

    00
  8. Să crească productivitatea muncii ? In romania? Tocmai din cauza asta? Da, logic ar fi sa fie asa, dar nieeehhh. In viitorul apropiat vom vedea multe sinucideri, divorturi…etc, tocmai din cauza asta. Anyway, „Guvernu ii de vina !!! … Huooo !!! ” Produceti, nu (doar) consumati, mai copii !!!!

    00
  9. Ii plangeti pe cei cu salarii mari, pai de ce? Un director de la o firma solida are peste 2500 euro, asa ca si-a pus deoparte. Ceilalti, adica cei „oropsiti de soarta”, intradevar este o problema. Cei cu imprumuturi la banci… vor avea prob. serioase daca nu si-au pus ceva la „ciorap”, altfel dau de dracu.
    Lasa ca vin alegerile si vor mari astia salariile:))) si vor creea locuri de munca. lol hahaha

    00
  10. Productivitatea muncii tine si de calitatea managementului.

    00
  11. poti sa ai productivitate si 1000%, daca n-ai comenzi si stocul da pe afara ii mai trimiti si la plimbare.

    00
  12. Un prieten avea un apartament de 3 camere in Aviatiei, cumparat in 1995 cu 15000 de dolari, si vandut unei firme cu 215k dolari la inceputul lui 2008, deci profit 200k dolari.Eu inca stau cu parintii (nu mi-e rusine sa recunosc), deci, la munca…. :(

    00
  13. Dupa cum ai spus si tu… „intr-o societate normala”.
    Sunt prea putini cei care fac asta; plus ca nepotismul este inca in paine mai peste tot si unii prefera sa piarda un angajat bun sau sa isi avanseze „angajatul ala bun” in defavoarea celui care chiar stie ce face si care se si implica (am trait asta pe pielea mea… dar am plecat in secunda doi… sper ca pana la urma sa imi gasesc un loc de munca in care sa fie apreciat cel care vrea si poate)

    00
  14. Deja se munceste mai mult, fiecare are cate un proiect personal, e altceva cand muncesti pentru tine. Vad oameni care alearga toata ziua sa faca bani, sunt intr-o stare permanenta de stres, nu mai au mama nu mai au tata, renunta la familie pentru „cariera”.

    00
  15. zoso, iar dacia ? plm, macar zi si tu de nokia, da’ nu de dacia. nici pana in ziua de azi nu am inteles ce ai cu aia

    00
  16. mergeti pana in comuna stefanesti, la o aruncatura de bat de pitesti, sa vedeti ce vile au ridicat (unii) angajati dacia; in timpuri de restriste, romanii sunt invatati „sa se descurce”, nu sa isi puna problema productivitatii muncii

    00
  17. Solutia asta ar duce eventual la scaderea numarului de concedieri, dar restructurari tot vor fi.

    00
  18. nu va creste productivitatea, in schimb va creste numarul bautorilor de bere :-)

    00
  19. da’ pt ce sa muncesti daca nu se cumpara ce produci bre?

    00
  20. Nu le prea am eu cu economia, desi am terminat ASE … totusi, am facut ceea ce se numeste economie institutionala. Si am invatat de acolo ca nu s-a prea luat in seama cultura atunci cand s-au intocmit modele de crestere si dezvoltare economica in Romania. La cat cunosc eu romanasii (si ma includ aici si pe mine) , nici la pastele cailor nu vom putea „scoate si noi capul” in lumea asta. Sangele nostru contine din mosi-stramosi acel: lasa ba ca merge si-asa. Nu intamplator ne ardeam recoltele si ne ascundeam prin munti cand era mai nasoala situatia.
    Solutia asta e, sa fim mai productivi, si sa luam greutatile in piept. Pe plan personal incerc sa o aplic. Intrebarea e, cati vom incerca. Si intrebarea mai grea e, cati vom reusi?

    00
  21. pana nu vine un ceausescu la putere numai spaga va fi productiva

    00
  22. O tara de datori vanduti…si (mai ales) pentru locuinte: 88% din tranzactiile imobiliare din Capitala s-au realizat cu credit, prin indatorarea cumaratorului.
    Spectrul ce urmeaza…?! Hm…

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube