Era vorba de pasiune. Nu putea fi altceva. Eram student, anul I, la Jurnalism, şi am rămas plăcut surprins când contabila ziarului la care făceam practică m-a chemat, după o lună, să-mi dea bani. Mi-am zis „Ce tare, scriu la ziar şi ăştia mă şi plătesc!” După câteva luni, eram reporter cu legitimaţie. Aveam un salariu mic dar făceam ce-mi plăcea: cunoşteam oameni importanţi din oraşul meu, învăţam să scriu…
Mai târziu am înţeles. Nu munceam degeaba, investeam în viitorul meu: mă desăvârşeam profesional, cream un brand personal, mă făceam indispensabil la locul de muncă, deveneam interesant pentru alte publicaţii…care n-au întârziat să-mi facă oferte profesionale/financiare mai avantajoase.
La 12 ani după ce am păşit în redacţia ziarului unde am învăţat să scriu, am revenit ca director editorial. Trăiam un vis pe care nu îndrăznisem să-l spun nimănui…
Care e ideea? Când vorbim de lucruri pe care le poţi învăţa, când vorbim de perfecţionarea noastră într-un domeniu… atunci nu vorbim de timp pierdut. Totul se transformă, la un moment dat, în bani – dacă asta ne interesează, în notorietate (care poate însemna succes în carieră).
Pierzi timpul atunci când alegi să nu faci nimic. Am citit mai demult o cugetare care suna ceva de genul „Câştigul apare înaintea muncii doar în dicţionare”. Corect, aşa e. Chiar dacă astăzi nu ai nici un beneficiu dintr-o acţiune la care participi, ori dintr-un articol pe care-l scrii, chiar dacă nu ştii ce să faci cu cartea de vizită pe care ai primit-o la o prezentare de produse ori te gândeşti că participarea ta la o acţiune de voluntariat este pierdere de timp… n-are cum să fie aşa.
Nu te lipsi de şansa de a cunoaşte oameni, de a învăţa lucruri noi, de a-ţi perfecţiona abilităţile naturale ori deprinse. De tine depinde, în continuare, să transformi toate astea, din materie primă, în succes curat. Multă baftă, campionule!
Am avut in facultate la managementul afacerilor un profesor batran care si-a inceput cursul asa: Dragi studenti, indiferent cata materie vom studia impreuna, un lucru trebuie sa va ramana clar in minte si sa va ghideze toata viata cand va fi vorba de business: Afacerile nu trebuiesc gandite pentru a castiga bani, ci pentru a castiga oameni. Apoi vor veni si banii, cu siguranta.
Altceva eu nu-mi mai amintesc de la cursul ala, dar fraza de mai sus mi-e de ajuns.
corect…
„Nu te lipsi de şansa de a cunoaşte oameni, de a învăţa lucruri noi, de a-ţi perfecţiona abilităţile naturale ori deprinse”
„Cand va fi vorba de business: Afacerile nu trebuiesc gandite pentru a castiga bani, ci pentru a castiga oameni. Apoi vor veni si banii, cu siguranta.
Adaugate amandoua in lista cu idei destepte. Mersi.