La muncă: “nu s-au acrit unii de alții”

Declarația unui om care participă la ceva petrecere din aia sinistră de Crăciun:

Costi Azoiței: „Chiar și sărbătorile de iarnă le petrecem împreună, cu toate acestea cică nu s-au acrit oamenii unii cu alții!” (sursa)

Yep. Hai să o luăm altfel. Ce poți declara în situații din astea? M-am săturat de ei, jumătate sunt incompetenți care ar trebui dați afară și înecați, nu știu de ce naiba au și copii, vreo doi nu se spală, se vede din situația toaletelor ce fel de igienă au TOȚI angajații, în rest toate bine, cam 10% ar putea trece drept ființe umane.

Ce viață ar mai avea omul ăla acolo? De ce să spună adevărul? Ca să își facă rău? Din prostie, că speră să se rezolve ceva?

A treia chestie: în momentul în care petreci și timpul liber cu oamenii de la muncă înseamnă că nu mai ai timp de prieteni normali, și îi preferi pe ăia de acolo, că aia e, ești prea obosit și supt de energie ca să mai ții legătura cu oamenii pe care îi cunoști de 10 ani, așa că îi preferi pe ăia pe care o să îi uiți instant după ce pleci de la locul ăla de muncă. Serios, gândiți-vă ce mișto v-ați distrat cu colegii de muncă de la primele joburi, dar mai țineți minte cum îi cheamă?

Incompetenți oamenii ăștia de la HR, dar reușesc de minune să facă angajatul să creadă că compania e o familie și trebuie să bată inima alături de companie.

fun-work-leave

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. vor sa aiba angajati stabili, pe termen lung. care suna bine pentru orice firma.

    dar cica dupa 5 ani e recomandat sa iti schimbi jobul oricat de bine ti-ar fi.

    eu l-am schimbat mai des de atat dar na, am si plecat din judete, orase, tari cam la fiecare 4-5 ani.

    00
  2. La stat măcar mergi la o tăiere de porc, după care pomana lui, o țuică fiartă, plus că te întorci cu o rolă de șorici.

    00
  3. „Serios, gândiți-vă ce mișto v-ați distrat cu colegii de muncă de la primele joburi, dar mai țineți minte cum îi cheamă?” – da. si chiar daca nu vorbim prea des, sunt genul de oameni pe care daca ii suni la 2 noaptea, au numarul tau de telefon inca in agenda si te ajuta cu ce pot. De fapt aia is cei mai faini , de la primele job-uri.

    00
  4. Eu chiar nu știu de unde scoateți voi povești dintr-astea, că-s și eu ”corporatist” de vreo 20 de ani, cel puțin. 20 de ani în care am trecut prin 4 companii. Și n-am trecut prin dintr-astea. S-ar cuveni să zic că m-a urmărit pe mine un noroc teribil?
    Căci, din toată experiența mea, chestiunile astea au variat între ”poți să vii cu familia”/”nu vii cu familia”. Dar ever and ever, regula a fost ”vrei să vii/ nu vrei să vii”. It’s that simple! A… că Gică își închipuie că ”va da nasol dacă lipsește”… well, asta e o dovadă că Gică e cam inutil la ”work”…

    00
    • No, bine, mai sunt și dintr-ăia care își fac bine treaba dar nu realizează cît de buni sunt, așa că preferă să înghită căcaturi (been there, done that!). Totuși, asta însemnă juniori (pe care nu-i deranjează chiar deloc un bairam gratis).

      00
    • Hehe, revin. De fapt, idea de a aduna oameni la niște activități ”non-comforme”, cu consum de alcool, chiar poate suda echipe. Ba chiar aș zice (totuși, cu respect pentru cei care refuză cu desăvîrșire) că alcoolul este esențial. Alcoolul, în cantități moderate, evident, ajută ca nimic altceva (nu știu de droguri, că n-am încercat) să spargă barierele ierarhice! E cel mai la îndemînă mod să vezi că, atît șefii cît și colegii, sunt oameni și ei, cu aspirațiile și temerile lor.

      00
  5. L-au batut pe Gelu :'(((

    00
  6. Mie nu-mi plac genul asta de petreceri, tie probabil nu-ti plac genul asta de petreceri da … jumate din angajati se dau in vant dupa astfel de socializari

    00
    • probabil fiindca e ceva moaca, pentru o unii.
      altii vor sa o caute pe colega X daca s-a spalat cu sapun de casa pe undeva.
      altii ca sa tina companie sefului.

      oportunisti, ca noi toti.

      00
    • Corect ce zice J. Eu anul asta m-am dus ca sa beau, cu toate ca seara deja nu mai aveam chef de iesit. M-am distrat la glume cu unii colegi, am vorbit si cu altii de la alte etaje cu care ne vedem mai rar, am mancat prost, per total nu a fost rau.
      Eu am venit la un tricou lejer, la fel si altii. Majoritatea fetelor in schimb zici ca s-au pregatit juma de an pentru petrecere.
      Atarnache nu am observat, dar nici nu am fost atent.
      A sapun de casa cred ca le-a mirosit mana sau mustata a doua zi mai multor.

      00
  7. Dupa ce am citit, brusc, m-am simtit de cacat…

    00
    • A fost o perioada in care cineva lasa veceul plin de hartie si rahat, iar deasupra, cireasa de pe tort, floci multi aruncati. Mi se intampla saptamanal sa deschid usa si sa vad chestia asta. Nu s-a mai intamplat de mult timp, dar imaginea ma bantuie si acum. De ce isi smulgea floci???

      00
  8. Apropo de amintit numele colegilor. Sunt 2 luni de când m-am cărat și uneori am dificultăți să-mi amintesc nume de persoane cu care interacționam săptămânal.

    00
    • e ok.. eu nu le stiu numele nici acum.. si suntem in acelasi birou
      cand o sa plec de aici o sa uit si unde e locatia sediului..

      00
  9. Mie personal nu-mi place genul asta de socializare pentru ca devin foarte sincer la bautura si s-ar putea sa supar inutil unele persoane. Asta nu inseamna ca ii uras pe ei sau ca-mi urasc locul de munca, ci pur si simplu ca oricine unele treburi marunte ma supara dar inchid ochii ca si altii ii inchid cand e vb de mine.
    Nu-mi mai place pt ca unii din colegi la randul lor se transforma si fac sau spun tampenii.
    Asa ca incerc sa stau acasa sau merg si apoi caut o scuza sa plec cat mai repede de acolo.

    00
  10. de 2 ani chiulesc de la petrecerea de craciun. am imbatranit si nu mai suport pupaturi intre oameni care tot anul se musca de cur. in timo ce altii petreceau corporate, eu impodobeam bradu si bagam o tuica fiarta. cea mai tarr petrecere de pana acum.

    00
  11. NOU
    #22

    Petrecere sinistra? Wtf?
    La mine au inchiriat Soiree si a fost chiar misto. DJ bun, bautura buna, mancare buna. Nimanui nu ii pasa daca esti acolo sau nu.
    Depinde de companie.

    00
  12. Ca si corporatist, sclav, om fara suflet, programator de 18 ani ce a trecut prin 3 firme iti zic ca nu e chiar asa nasol. Este mancare buna, bautura buna, muzica, animatori, live band-uri si distractie. Daca nu vrei asa ceva nu comenteaza absolut nimeni nimic daca nu te duci. Am avut si ani in care nu m-am dus ca mi s-a suprapus peste concediu, ani in caream stat putin ca a doua zi aveam treaba dar nu te gandi ca lumea vine in sila acolo. Gandeste-te la o conferinta de publicitate/online unde esti chemat si dupa aceea organizatorul da de baut serios. Nu o sa te porcesti cu alti vlogeri, blogeri, artisti, nu o sa beti ca si servitoarele pana dimineata daca e chef ?

    00
  13. colegii de la primele 2 joburi erau si colegii de facultate. oi eram, se ducea unul, ne duceam toti, sa ne exploateze capitalistii verosi (in mare parte fosti mahari comunisti), sa ne faca piata de desfacere.

    pana la jobul actual nu am intalnit petreceri de nici un fel. iar la cel de acum singura interesanta a fost prima, deh, noutatea. aceiasi oameni, aceleasi metehne, bisericutele si obiceiurile proaste, plus manelele. literalmente manele. bine, ei ii ziceau elegant „sarba”, dar eu auzeam o voce pitigaiata care in zgomot de tambal plangea ceva de femei, bani si dusmani. si sa vezi hora si topaiala…

    anul trecut ne-au dus la restaurant in centrul vechi unde nu mai scapam de aia care veneau sa cante la masa, d-alea de duh, inimi sangerande si ritmuri orientale. de acolo au plecat colegii, cica in club. nu ne-a lasat sa intram in nu stiu care maghernita ca cica tinuta obligatorie. eu eram in cargo si bocanci. sugeti ma :D! ne-am dus in alta parte. o bubuiala infecta, bumpti bumpti, pe care n-a apreciat-o nimeni cu adevarat pana bine dupa prima suta de vodka. eu singur am plecat, m-am dus sa ma spal in private hell.

    un an mai inainte a fost morga in sediul firmei. mancare la catering, adica rece, ce era bun s-a terminat rapid, ce era rau a ramas pe masa pana cand s-a aruncat la gunoi. a venit dom’ patron, a tinut un discurs motivational/incurajator, a fost un an greu, o sa fie un an si mai greu, deh profitul n-a fost decat de cateva zeci de milioane de euro. toata lumea drepti, au aplaudat la final de parca le-ar fi vorbit gandhi sau luther king. sau ceausescu. au fost si colindatori, traditie ancestrala romaneasca… ursul meu din spania.

    contrar traditie navale, capitanul pleaca primul… si capitanul e consumator campion. am scapat de 2 ori pentru ca se intampla sa locuiesc langa unul din angajatii la mare respect, 90+ ani, si e greu sa strabata orasul singur. l-am dus acasa cu promisiunea solemna ca ma intorc. evident ca toti erau atat de beti ca n-a mai stiut nimeni ca n-am mai ajuns inapoi. intre timp i-au angajat sofer. bleah.

    in rest e bine, anul asta s-au dat si prime.

    00
  14. 1. Petrecerea de Crăciun de la firmă îți mănâncă o seară pe an, și în mod normal are loc înainte de 20 decembrie. Deci nu-ți fwți nici sărbătorile nici timpul pentru familie și prieteni din cauza ei.

    2. Cine naiba face petrecerea de Crăciun la firmă? Sau la restaurant? Ah, firmele de doi bani care fie n-au buget, fie nu înțeleg că scopul nu e să povestească șefu’ vrute și nevrute în timp ce toată lumea îl ascultă. E genul de firme din care e bine să te cari.

    3. Cam toate multinaționalele fac petrecerea de Crăciun într-un club undeva. Dacă nu-ți place ideea de club, n-o să zică nimeni ceva dacă nu te duci. Altfel, e doar o seară de club în care altcineva plătește la sfârșit. A, și trebuie să fii atent la care dintre colege te dai. Csf, ncsf.

    00
    • Calculați numărul de cluburi necesare pt ca toate firmele sa facă petrecere de crăciun în ele sau, alternativ, numărul de zile înainte de Crăciun când ar trebui sa înceapă petrecerile.

      00
  15. = un calcul simplu:
    viata e relativ echilibrata cu cele 3 grupe de cate 8 ore fiecare in 5 zile din 7 – somn, work, personal.
    5 zile din 7 e dezechilibru dar hai sa trecem peste.

    in toate alea 8 ore de lucru din cele 5/7 zile te vezi cu colegii de lucru, interactionezi cu ei etc.

    de ce m-as mai vedea cu tine si de craciun, din timpul meu de 8 ore personale? de ce? n-ajung cele 5 zile din 7 in care ne vedem, n-am interactionat destul? de ce sa dau din timpul meu personal de 8 ore?

    e si mai horror pentru toate jegurile de brainstorming, mai ales cele din weekend etc.

    concluzie: toate rahaturile astea de regula suck big time.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile