Ce vă motivează să vă schimbați televizorul?

Mă uitam fugitiv pe știrile de la CES și n-am văzut nimic care să mă facă să exclam “îmi trebuie asta”. Dar statisticile de Black Friday și în general spun că oamenii cumpără anual destul de multe televizoare, așa că m-am uitat și la televizoare și tot nu mi-a făcut nimic cu ochiul.

Sigur, eu sunt blazat, am încă un televizor de 80cm (Samsung UE32F5000), dar sunt curios să aud de la voi ce vă motivează în alegerea unui televizor nou. Ce tehnologii vă încântă, ce capabilități, ce dimensiuni…

televizor-camera-casa

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

148 comentarii

  1. Eu mi-am cumparat acum 1 an televizor pentru ca vroiam HDR si Dolby Vision (nu tineam sa am 4K), si pentru ca vroiam 65″ agatat pe perete cu brat mobil.

    00
    • Mă tu nu înțelegi ca un tv 4k cu diagonala de 140, 150 schimba total perspectiva, cost și cu canale hd? Zici ca ești la cinema.
      Lasă-ne cu tehnologia ta învechită din 2010.

      00
    • 65″ fara 4k e ca un Porsche cu motor de Dacia. Pai de la diagonala aia in sus incepe sa fie sesizabila diferenta fata de HD.

      00
  2. Tv cu tehnologie OLED, in combinatie cu Netflix 4k si Ps4 Pro. Cea mai buna investitie facuta pe aceasta tema.

    00
    • Dacă încă am televizorul de acum 9 ani mă încadrez la categoria Hagi Tudose, hipster sau buy it for life?

      00
    • Cea mai bună cheltuială. Investiție presupune posibilitatea de a face profit.

      00
    • Investitie in propriul confort. Nu totul se rezuma la profit :D

      Cum o fi porn-ul pe un OLED?! hmmm…

      00
    • @dpt dacă nu faci abonament special, la fel

      00
    • NOU
      #9

      Iti merge HDR in acelasi timp cu 4k? pentru ca presupune 18 Gbps care nu este suportat de cablurile care vin cu PS4 PRO. Eu am luat HDMI 2.2 ca sa mearga.

      00
    • @dpt cheltuială pentru propriul confort.

      00
    • La ce oare sa dai atatia bani pe 4k?? Doar pentru câteva filme de pe Netflix?? Nu exista niciun post TV in toata lumea care sa transmită 4k!! Doar nu credeti gogoașa aia cu Digi 4k!
      Ala nu e niciodată 4k! Nicio societate de cablu nu poate să transporte azi semnal 4k! Nicăieri în lume! Nu Japonia, nu SUA, nu.Nimeni.Doar pe net si asta daca ai viteza, cabluri etc.Deci cred ca inca vreo 10 ani sunt bani aruncati pe 4K.

      00
    • @andrei chrita
      exista transmisie 4k pe satelit.

      00
    • Japonia dă 8k, dar teoria conspirației… Nu are cum, ce dracu atâta tehnologie. Probabil nici volte nu crezi ca există, nu?

      00
    • E tare aia cu Digi 4k! Dar pe decodor-ul(cutia aia neagra de la digi) ce scrie? Ati avut curiozitatea sa va uitati? Va spun eu:1080p. Daca sunteti asa pricepuți sa ne explicați cum dati 4k pe tv din 1080 p.
      Adica nimeni in lume nu transmite 4k, nu Sky, nu BeIn, nu CNN, nu Fox, nu Canal+ , nu RTL si ne-am trezit noi cu mici pigi si Travel mix pix ca dau 4K.Dar, multi vad, puțini pricepe!

      00
    • E bolnav la cap ala cu teoria conspiratiei care zice ca nu exista canale 4K doar pentru ca pe decodor scrie 1080 . Cablul coaxial cu DVB-C/S2/T2 intra direct in televizor nu in receiver , in cazul Digi 4K , iar decodarea se face cu SmartCAM/Smartcardul din televizor. Nu mai vorbi proasti daca nu te pricepi .

      Pe satelit sunt multe canale 4K , e fotbal , formula1 filme , baschet in 4K .
      Acum urmatoarea chestie e 8K si televizoare incep sa apara .

      00
    • @Adi te rog sa nu mai fi idiot!

      00
  3. NOU
    #18

    Eu l-am schimbat pentru că voiam Netflix in tv, nu prin PlayStation

    00
  4. Ecran mare (65”), HDR, soundbar.

    00
  5. Am un Samsung de 117 cm luat in 2012. Vreau sa-l schimb de cand mi-am dat seama ca aplicatia de Netflix e diferita fata de ce se vede pe pc/televizoare mai noi (la mine e statica si nu pot sa-i schimb subtitrarile in romana).

    Am reusit s-o conving si pe nevasta-mea in momentul in care am vrut sa ne uitam la Black Mirror: Bandersnatch, si Netflixul ne-a zis ceva de genul „sunteti prea saraci sa va uitati de pe TV-ul vostru la filmul asta. Incercati de pe pc sau de pe tableta”.

    00
  6. În general, îmi schimb televizorul când se strică. Da, știu, sunt o grămadă de tehnologii noi, de capabilități (cum zici tu), dar, sincer, încerc să nu trăiesc prin intermediul unui ecran. Am de vreo 5 ani un LG și încă îi mai descopăr funcții pe care nu știam că le are. Fiindcă nu am avut nevoie de ele.
    Hd, ne-hd, oled sau nu, color sau alb-negru, leul tot papă zebra pe National Geographic, Messi tot dă gol pe Digi, Batman tot face ce face el de obicei pe HBO, și eu văd astea tot prin intermediul unui ecran, nu pe viu.

    00
    • Subscriu, eu am un LG de vreo 7 ani si inca merge perfect.

      00
    • NOU
      #29

      LG-ul meu cred ca bate spre 10 :D nu l-am luat de nou, habar nu am de cand e.

      00
    • In general multi cumpara TV-uri pentru functii noi pe care nu le vor folosi niciodata

      00
    • Ma bucur ca nu sint singurul zgarcit de pe aici.
      Am ceva Samsung de prin 2010-2011. La cat de des il folosesc probabil ca ma tine inca 10 ani lejer.

      00
    • Oled 4k
      este e alta experienta

      00
    • Il schimb cand se strica. Si iau ce gasesc la un pret mic, am dat ultima data 1200 de lei pe el. Acum suntem si mai saraci, nu avem deloc televizor si nici nu intentionez sa mai cumparam. Hulu si Netflix se pot vedea si pe laptop. Plus ca oricum si timpul petrecut pe prostiile astea ar trebui redus cat mai mult.

  7. Eu l-am schimbat, că se stricase. În plus, de la tubul catodic, îmi înnegrea peretele.

    00
  8. Inca am un Samsung de prin 2010-2011 la care am atașat un Chromecast. Până nu se strica, nu-l schimb.

    00
  9. Eu schimb televizorul cand se strica. Alti oameni isi pun cate un televizor in fiecare camera(dormitor, living, bucatarie). Inca nu am vazut oameni cu TV pe hol sau in baie.

    00
  10. Am schimbat televizorul când a picat de tot CRT-ul părinților (LCD meu avea deja 8 ani).
    Pentru televizorul nou m-a interesat să aibă wireless și posibilitatea de înregistrare a programelor.

    00
  11. am un Sony Trinitron de 25 de ani. merge ca nou. la cat mai uit eu la tv, e prea bun.

    00
    • Cam 25 de ani e garantat tubul la trinitoane. Esti pe acolo.
      Asta daca nu a capatat deja tenta verzuie a culorilor cum s-a intamplat cu al.meu si al unui cunoscut.

      00
  12. Ce am observat eu anul acesta – preturi foarte bune la diagonale mari gen 5000ron 75″. Asta cred ca e un motiv bun pentru un upgrade.
    In privinta calitatii personal m-am indragostit de imaginea produsa de tehnologia OLED.

    00
    • de 5000 lei mai scad 8 luni la ipotecar. da-l in mm de tv :)

      00
    • Nu ca nu ar fi interesant sa comentezi aici, dar cand vezi atata hatereala si minusuri la fiecare individ care vede ceva ok intr-un TV bun prefer sa las un comentariu in care va spun ca nu ar trebui sa judecati oamenii care vor/pot sa cheltuie bani pe televizoare decente (aka scoateti-va capul din fund) si ma abtin mai departe.

      00
    • Aduceti niste hartie igienica la domnul Alex. Eu nu am timp, am vazut o oferta exceptionala la Ferrari.

      00
  13. Il schimb la salturi tehnologice mari. Ex: cand au aparut TV cu internet, cand au aparut cele smart cu aplicatii..

    00
  14. Ultima data cand am cumparat “the latest and greatest” am vrut un ecran mult mai mare si cele mai bune culori (yeah, Sony bate Samsung). Nu as fi vrut nimic smart. Chiar daca am Netflix pe televizor, inca nu imi place ideea sa ii dau si lui Sony date de vizionare, de parca Netflix n-ar fi de ajuns. Da, stiu, celorlalti 999 la mie nu le pasa.

    00
  15. Panasonic TX-P46-S20 de 46″cumparat in 2009, o data cu apartamentul. Plasma, nu LED. Singura nemultumire, minora, e ca as vrea unul mai mare, dar calitatea imaginii e excelenta si nu planuiesc sa-l schimb pana nu se strica.

    Nu m-am uitat cu atentie la ce au SmartTv-urile noi, desi am 2 LED-uri Sony de 32″ pe care le folosesc ca monitoare si care au Netflix si alte cateva chestii pe care nici macar nu m-am obosit sa le testez. Combinat cu un Chromecast, am Netflix controlabil din telefon sau de pe desktop si cam asta e tot ce imi trebuie.

    O sa-l inlocuiesc probabil cu un OLED de 65″ cand o sa moara sau daca o sa mi se puna brusc pata vreodata, dar deocamdata sunt OK.

    00
    • Am inlocuit anul trecut vechiul Samsung LED (dumb) ce avea 12 ani si dadea semne ca va ceda curand. Noul TV, un Sony (smart) vine cu urmatoarele avantaje:
      – consuma mult mai putin, cam la o treime fata de cel vechi
      – netflix si youtube pe TV. Nu mai am nevoie de un dispozitiv extern, cabluri mai putine.
      – 4k. Iesire optica. Netflix cu sunet 5.1.
      – decodeaza direct Digi. Un STB mai putin, cabluri mai putine.
      – tuner de satelit. Alt STB mai putin, alte cabluri eliminate.

      00
  16. O ușă descuiată mă motivează.

    00
  17. Am trecut din octombrie de la un Samsung fix ca al tău la un OLED mai mare.
    Aveam prejudecati, dar recunosc ca viata mea de entertainment s-a imbunatatit considerabil, desi nu aloc timp mai mult.

    Nu sunt genul sa iau de pe torente (ultima oara a fost i nanii 2000 cu DC+) si cedez la prima complicație tehnică. Așa că e important ca televizorul oferă ce vreau repede, fără sughițuri și fără cabluri manevrate prin casă. Netflix, HBO si Spotify imi oferă suficient pentru ce am nevoie. Juniorul mă bate la cap si pentru o consolă, dar nu stiu exact ce sa aleg.

    00
    • Pentru consola recomand un Raspberry Pi pe care pui un RetroPie sa joci jocurile Retro adica Mario, Lotus, Dyna, Donkey Kong etc.

      00
  18. Pe mine m-a motivat Enel extrem de serios. Au avut un defect ascuns (fir de nul sectionat la clemă, pe stâlp) și m-au cadorisit cu 300-400V în prize.
    Primele două echipe de intervenție au zis ca firul de nul e rupt la mine în ogradă și n-au ce face. După ce s-a ars și contorul și i-am chemat din nou, a treia echipa a constatat oficial că s-a ars contorul și m-a branșat direct. În final, a patra echipă a rezolvat problema.
    Pagube rezonabile: televizor (tot Samsung de 80), automatizările și o pompă din circuitul de încălzire, becuri si ceva încărcătoare de telefoane. Au trecut trei luni de la incident și o lună de la depunerea actelor de despăgubiri – încă mai aștept banii.

    00
    • Un dispozitiv de protecție la supratensiune te-ar fi scutit de tot tămbălăul. E vreo 100 de lei. Dacă nu găsești electrician care să-l monteze în tablou, poți cumpăra prelungitoare cu același tip de protecție, pe care să le folosești la aparatele care contează.

      00
    • Asta cu nulul intrerupt e groasa. Dar tu inseamna ca ai trifazat in casa, corect?

      Intreb pentru ca un prieten si-a pus trifazat, ca vroia sa aiba si un polizor si niste scule … chestii de hobby, dar electricianul pulii i-a pus sigurante automate simple, ne-corelate mecanic si a conectat un NUL comun la doua faze, pentru ca nu-i ajungea firul in tablou si i-a fost lene sa mai prelungeasca cativa cm. Si a sarit siguranta aia de pe NUL, pe care s-au adunat curenti, lasand circuitul faza-faza. O faza din casa a ramas cu NUL (dar era separata oricum), celelalte doua nu. Placa centralei termice si incarcatoarele de telefoane busite, tv-ul era pe faza separata. A stat 3 zile fara incalzire in noiembrie, pana a gasit placa de centrala, 1600 lei redus de la 2500, ca a dat de un coleg de liceu la ROMSTAL.

      Si-a pus sigurante duble separate pe fiecare circuit, plus sigurante pe faze cu detector de supratensiune care sa taie tot. Dupa ce am analizat incidentul, am ajuns amandoi la concluzia ca putea provoca si el acelasi lucru daca avea de gand sa deconcteze sigurantele pentru a face o interventie oarecare si prin ghinion decupla nulul primul.

      Electricieni cu aere de doctoranzi in fizica teoretica.

      00
    • @dan, am protectii pe sculele sensibile (UPS-urile mici de la calculatoare făceau ca toți dracii). Problema e că dacă nulul e rupt INAINTE de casă, siguranțele automate nu deconectează deoarece nu apare supracurent. În plus, firul fiind secționat prin forfecare (nu era rupt de tot și facea contact imperfect), tensiunea varia după cum bătea vântul.
      Cât despre dispozitive de protecție la supratensiune cu 100 de lei, arată-mi te rog unul pentru pompă submersibilă de 1kW

      @finch, asa e, am trifazic în casă. Am pornit însă de la premisa că primesc energie electrică între limitele contractate, nicidecum 295-320-262 V în priză.
      După pățania asta (am stat și eu 2 zile fără încălzire) am luat generator cu automatizare, să pornească la orice probleme dinspre rețea.

      00
  19. Am un LG de 81 cm de prin 2009. Cand crapa il schimb.

    00
  20. Un salt semnificativ de tehnologie: ex acum Oled + HDR, dar astept totusi sa ajunga la preturi normale.

    00
    • NOU
      #59

      La fel si eu, astept ca OLED si HDR sa se maturizeze si sa nu mai fie la preturi nejustificate (pentru cat fololsesc eu TV-ul).

      00
  21. Samsung 40F6500 si un 32F6400, merg ok, nu am nevoie de altceva deocamdata, nu am programe 4K disponibile. Am ftp share din router si pot vedea diversele filme/seriale de pe un stick pe ambele televizoare (avand WiFi ambele), sau dintr-un NMT cu hard mai mare, pe care inca mai tin o colectie „legacy” de filme si desene animate. Netflix nu ma atrage inca, nu sunt consumator avid, HBO si HBO Go sunt suficiente. Un prieten era disperat sa-si ia OLED, pusese ochii pe un Samsung, mi-a cerut parerea si l-am lamurit ca Samsung QLED nu e OLED. Si-a revazut prioritatile si s-a procopsit cu un Sony cu ceva HDR, dar de unde HDR? Hmmm, am vazut cateva imagini, colorat frumos, dar pwla 4K. Doar youtube 4K, in rest tot FullHD.

    In vreo 2-3 ani poate ca trecerea catre 4K devine interesanta si fezabila. Momentan raman la HD si non HDR.

    00
  22. Aceeasi dilema am avut-o si eu acu o luna…in concluzie nimic…tot la 1080p am ramas.

    00
  23. pentru ca e folosit 90% din timp ptr filme si din cand in cand ca monitor, cea mai utila functie e cea de screen cast (asa ma uit la serialele chinezesti de pe yt), apoi aplicatia de telecomanda de pe telefon, in aia am programul tv si imi selectez filmele din timp, imi pot face singura programul TV, imi place butonul de netflix si faptul ca se conecteaza wireless la chestiile de prin casa, imi mai place temporizatorul, inca nu e suficient de smecher sa primeasca comenzi vocale, asta e un minus temporar

    00
  24. Televizorul cumparat acum 1 an are imaginea ca pwla. M-am zgarcit …

    00
  25. Am un TV care are tot tacamul: 4K, HDR, draci, laci.
    Tot pe Netflix si HBO sta, in rest mai vad alea mici un YouTube dat de pe telefoane si… cam atat.
    PS4 deja prinde praf de cand n-a mai fost folosit.
    Concluzie: nu mai mor dupa televizoare.

    Acu„ sa iti zic alta chestie interesanta de se intampla pe aici, in nord: in fiecare sfarsit de an, vin ucrainieni, cu dube, cumpara cate 10 – 20 de TV-uri de astea scumpe odata si le vand la ei. Pe langa profit pe care probabil il obtin, isi recupereaza si TVA-ul cam la 1 luna pentru ca nu sunt membrii UE.
    In conditiile in care absolut in fiecare an, in apropierea Craciunului, ii vezi facand asta, cred ca le iese un castig destul de substantial, ma gandesc eu.

    00
  26. Acel moment cand realizezi ca esti intr-o bula
    Toata lumea de pe aici are tv-uri de acum 10 ani dar in magazine vanzarile cresc de la an la an.

    00
  27. NOU
    #67

    La cutremur, si doar daca cade si se sparge.

    P.S.: Nu l-am fixat cu nimic.

    00
  28. Regula generală pe care o știu eu e să-ți iei aceeași marcă pe care o vezi pe la restaurante, fast-food-uri sau alte locuri din ăstea cu TV.

    00
  29. O sa-l schimb atunci cand n-o s-o mai vad bine pe Karlee Grey

    00
  30. Eu am schimbat anul trecut unul dumb de 108cm cu unu smart de 124cm. De ce? Pentru ca am vrut unul mai mare si unul pe care sa pot rula plex fara a avea nevoie de alt device (gen ps, raspberry pi)

    00
  31. Am doua TV-uri, un Samsung de 80 cm fullhd seria 5000, cumparat in 2011 si un Samsung de 100 cm 4k seria 6000, cumparat in 2015.
    Cel de 80 sta oprit 99% din timp, celalalt sta pornit pe Digi24, YT si Netflix.
    Motive de schimbat nu am deocamdata.
    Peste 2-3 ani, cand sper sa fac upgrade la apartament, as vrea un OLED de 120-140 cm.
    Nimic fancy, un OLED entry level, pe care nu as da mai mult de 4000 lei.

    00
    • In calitate de muncitor in industria si fabricarea display-urilor , recomand sa nu investesti în OLED. Cel mai ok este full LED si cu funcția local dimming pt negru absolut.

      00
    • @ Zorro
      Daca tot spui ca te pricepi, detaliaza nitel despre dezavantajele OLED-urilor actuale. Ce probleme au in timp? La cum evolueaza industria, daca tine 5 ani e OK, oricum vom avea nevoie de altceva in timpul asta.

      00
  32. Schimbat acum 6 luni. Voiam Oled. Și musai Philips ça doar ei au tehnologia ambilight si eu chiar nu pot fără ea.

    00
  33. Aplicatiile incorporate gen: hbogo, prime video, Netflix, plex, spotify, youtube.
    Nu-mi place sa stau cu 2-3 telecomenzi.

    00
    • O sa trebuiasca sa schimbi cam des televizoarele. Dupa ce modelul respectiv nu se mai produce nu mai exista nicio preocupare in dezvoltarea sistemului de operare de pe televizor, iar aplicatiile se vor invechii devenind chiar de neutilizat. Pentru telecomenzi exista learning remote control gen Logitech cu care poti comanda de la 5 aparate electronice cu o singura telecomanda.

      00
  34. De la un Samsung de 32″ cu 3D (mutat in dormitor), am facut upgrade la un Philips de 55″. Mi-a placut cresterea diagonalei, ambilight si partea de smart TV cu android tv 8, plus telecomanda bestiala cu tastatura pe spate si comanda vocala google home.

    00
  35. Sony cu Android, 55″, generatie 2018. E conectat la internet prin cablu si e arhisuficient.

    00
  36. in statistici se vand rupturi cu diagonala mare la greu, horizon/orion/eboda dracu sa le ia .. daca are 55″ si costa 999lei e best buy.

    Eu mi-am schimbat tv anul trecut in vara, am mutat fosta plasma de 10 ani in dormitor si mi-am facut upgrade la oled 65″ hdr/dolby vision / netflix/ magic remote (webos) / ps4pro toti baietii… si in ultima vreme cand vreau sa bag un film pe netflix ma duc in dormitor ca stau mai bine intins in pat :)) si asta sta si rugineste aici , cred ca are maxim 150 ore de folosire … investitie proasta!
    p.s. in schimb se vede extraordinar de bine

    00
  37. Pe mine m-au motivat două aspecte:

    Nu aveam 4K și voiam 4K atât pentru Netflix cât și pentru PS4 Pro.
    Voiam un TV mai mare, deoarece distanța dintre canapea și TV este destul de mare și mă chioram uneori la subtitrările unor jocuri – așa că mi-am luat unul de 140 cm și am rezolvat.

    00
  38. Sa stabilim de la inceput: nu am televizor, pentru ca nu prea l-as folosi. Dar daca ar fi cazul sa-mi iau m-as uita la ceva 4K OLED si care sa nu fie Smart sau care sa poata fi facut sa nu aiba tehnologie smart in el. De ce? Pe scurt, I like privacy si prefer sa-l fac eu inteligent cu software care se afla sub controlul meu.

    00
    • Cu diagonala mare si non-smart nu se mai fac. Poti doar alege sa nu accepti licenta si sa nu il conectezi la net (sau, in cazul camerelor, sa le bagi intr-un VPN fara default). Ma bucur ca nu sunt singurul zombie pe-aici, dar mi-e clar de mult ca majoritatea nu da doi bani pe privacy sau macar pe un principiu, daca asta sta in calea comoditatii.

      00
    • @MD Deci optiunea e sa nu-l conectezi la net? Nu exista si posibilitatea sa modifici firmwareul (similar cu smartphoneurile cu Android, de exemplu)?

      Dar da, si mie mi se pare destul de trist sa nu te intereseze de privacy absolut deloc dar na, fiecare cu alegerile sale – whatever floats your boat. Majoritatea celor carora le spun despre minunatul feature de history din Google Maps incep sa inteleaga la ce ma refer.

      00
    • Tii asa de mult la intimitate incat ai poza la profilul de comentator :))

      00
    • @Dan, stim cum functioneaza Gravatar, da? Daca pentru tine numele si poza sunt „intimitatea”, sigur, nu tin la intimitatea mea, doar ca eu vorbeam despre altfel de lucruri pentru ca – surpriza – companiile nu te target-eaza si nu iti fac profiling dupa nume si poza…

      00
  39. Mă uit la televizorul pe care l-am luat acum 3 ani și ceva și deja simt lipsa suportului de software din partea producătorului (LG). Nu este cel mai sprinten prin meniuri, dar asta n-ar fi o problemă dacă un Chromecast n-ar fi mai capabil acolo unde mă interesează.

    00
  40. Am trecut de la 32″ la 49″ deoarece pe ala mic l-am pierdut la un moment dat dupa ce ne-am mutat intr-o casa cu un living mare.

    00
    • Offtopic: De ce 3D nu „a prins” la TV-uri dar in schimb majoritatea filmelor de desene animate din cinema sint 3D?

      00
  41. Am avut un samsung ca al tau timp de 1 an, apoi am facut upgrade la un KU6072 de 108cm pentru urmatoarele motive:
    Rezolutie 4k
    Functiile smart:
    – Netflix in 4k (din ps4 imi venea maxim 1080p)
    – YouTube si posibilitate de a da cast din telefon
    – Aplicatie TV-Cast (pot face cast la orice stream din browserul aplicatiei de mobil)
    Diagonala mai mare (speram sa pot da un fifa cu amicii de la o distanta mai mare de tv. dar nu ajunge 108cm pentru distanta de +3m)
    Display si calitate putin mai buna decat la cel precedent.
    Confort mai bun la vizionarea unui film
    Oferta cu reducere semnificativa

    Neavand cablu tv astea sunt singurele chestii de care ma folosesc.

    00
  42. Nu folosesc foarte mult TV-ul, dar atunci cand il folosesc ma calca pe nervi interfata de la SmartHub (e model mai vechi), care isi face update zilnic (pe bune, cred ca sunt programatorii care au facut Adobe Flash).

    Dar vad mult hate pe tema „smart”-ului si nu inteleg de ce. Asa enervant cum e modelul meu, si tot ma folosesc de el – am aplicatia de Plex + toate solutiile de streaming – Netflix, Amazon, HBO. Am si aplicatie de Youtube, dar nu o folosesc niciodata, prefer sa dau cast de pe telefon.

    00
  43. Imi face cu ochiu’ un Samsung de 49″, dar trebuie sa ma reorientez: faptul ca incepand din 2018 nu mai suporta DTS (oricat de scump ar fi modelul), e echivalent (pentru mine) cu a nu avea ecran. Efectiv nu inteleg ce a fost in capul lor. Sa dau peste 1000 de euro pe un tv fara sunet???

    00
    • inteleg perfect ce zici.luat un 4k 2018 si surpriza,no dts.e o tampenie fara margini dar din cate am citit vor sa iasa tare du dolby digital

      00
  44. am niste dungulite orizontale pe ecran de 1 an. philips 80inch. ma gandesc sa-l schimb. sa vedem.

    00
  45. Am un Horizon de prin 2014 cred. La vremea aceea cautam un full HD cu diagnonala de 80-100 fara smart, deoarece urma sa fie pus la calculator.. Am gasit la un pret bun tv-ul actual care e smart si a avut 5 ani garantie, sunetul nu e reusit dar se rezolva cu sistemul.
    Cand crapa asta imi voi lua altul care sa aiba wi-fi, sa suporte mai multe aplicatii (asta nu suporta hbo go) si de la un brand mai consacrat tocmai pentru partea de soft.

    Sper sa mai tina cativa ani.

    00
  46. Mi-as lua un TV 4K cu HDR in combinatie cu un Xbox One X, care poate scoate semnal 4K nativ. (PS4 Pro face upscaling/checkerboard rendering ca sa ajunga la 4K)

    00
  47. Aleg televizorul dupa urmatoarele criterii:
    să margă
    preţ bun
    hd
    3 hdmi

    restul treburilor, pentru mine, sunt manele de prost gust. am laptop si console conectate tot timpul la tv, deci nu e nevoie de tampenii.

    00
  48. As schimba LED-ul Samsung actual 80 cm seria 6000 pt ca a aparut pe ecran o umbra orizontala de vreo 8-10cm si cum nu prea ai ce sau unde sa repari… trebuie scimbat
    Nu inteleg de ce producatorii de TV uri OLED nu fac si diagonale mai pentru saraki, asea pe la 80 hai 100 cm!!! In chichineata mea nu am unde sa pun un TV cu diagonala de 139cm, care e minimul si costa 6500 lei. Nu sunt tiriac sa am camere de 100mp :-)
    Altfel nu stiu daca QLED-ul Samsung se apropie de calitatea OLED. Help, somebody!

    00
    • QLED e echivalentul lui SUHD de la LG. Deocamdata LG e singurul producator de OLED-uri, de-aia si pretul lor e foarte mare. Restul (Sony, Panasonic, Philips) iau display-uri de la LG. Samsung nu poa’ sa ia ca astia nu glumesc in aceeasi incinta.

      00
  49. Nu ma motiveaza nimic. Prin 2006-2007 am cumparat un televizor myria 720p ce m-a servit bine pana in 2016 cu o singura interventie asupra unui condensator in valoare de 70 de lei cu manopera inclusa(dupa cateva luni l-am donat unei familii ce avea televizor cu tub). In 2016 am cumparat un philips(parca) cu diagonala de 100cm 1080p la vreo 1000 de lei ce stie rula filme de pe memorie externa. Nu am nevoie de teve smart, pentru asta am laptop si cablu. Am considerat ca nu am nevoie sa cheltui bani in plus pentru un plus infim spre deloc

    00
  50. Display-ul spart.

    00
  51. Se pune daca nu aveam pana acum televizor? Mi-am luat un 4k de 138 sa mai dau un joc cu baietii (am multe jocuri split screen). Si pt filme 4k HDR.

    PC + Playnite (ca sa nu fie nevoie sa fac ture canapea tastatura) + 3 controlere de Xbox +1 PS4, si bagi ce vrei tu (fifa, rocket league, MK, Injustice, you name it)

    Am 34 de ani si pana acum n-am folosit decat monitorul calculatorului pe post de televizor. Nu mai am tv de pe la 18 ani asa ca am fost si eu un fel de hipster.

    00
  52. Eu am trecut de la un Venus 5 la un Olt 258 ca are tenis

    00
  53. Am schimbat televizorul de 4 ori in viata:
    1. De la alb-negru la color, in 1993, un Philips adus personal din Ungaria. Tocmai se baga cablu in bloc, si doua zile ne-am uitat la Cartoon Network fara sunet.
    2. Am trecut la LCD prin 2010, un LG recomandat de un coleg de la IT.
    3. Am schimbat cu alt LCD, in 2011, pentru ca primul nu avea slot CI+ si ma everva sa umblu cu doua telecomenzi, si pentru ca nu avea mufa USB (i-am umplut frigiderul IT-istului de mai sus) trecand din nou la Philips.
    4. Am schimbat cu un 4K in 2013, pentru ca… 4K, pentru ca vechiul devenise lent, si avea mici neajunsuri (bucati de meniu in slovena, se bloca daca treceai de la Smart direct in optiuni), deci am revenit la LG.

    00
  54. Am un smart TV de 101 inch de la Samsung. E 4K, dar nu mă uit foarte des la materiale la rezoluția aceea.

    Nu cred că-l schimb încă 2 – 3 ani. Ce m-ar determina să-l schimb este hardware-ul / software-ul. Se blochează la task-uri simple uneori; pierde legătura cu router-ul.

    Nu se întâmplă des, dar când se întâmplă, pierd 10 – 15 minute până ajung să vizionez ce aveam de vizionat.

    00
  55. Pentru 10 minute de ”Eroi în pijamale” dimineața și 20 minute de PaprikaTV seara, ce televizor recomandați? Mulțumesc.

    00
  56. Eu m-am mutat la dracu…

    00
  57. Eh, eu am UE32C5000:))

    00
  58. In 2009 am luat o plasma Panasonic 42″ – senzatie , merge si acum cred ca a fost in jur de 4000-4500 lei
    In 2015 cand m-am mutat trebuia ceva mai mare , beleaua era ca nu se se mai faceau plasme …am inceput cautarea disperata , mergeam cu HDD-ul prin showroom-uri ( nu ma iau dupa filmuletele de prezentare ) dar din fericire nu a durat mult pana sa gasesc un tv pt filme ,dupa ce consilier emag a simplificat problema ” exista tv-uri Sony si restul ” :)) asa ca acum ma bucur de un Sony 65″ 4K prins la oferta 10000 de la 14000, la care am legat o statie si un sistem 5.1 – cinema ;) momentan nici nu ma gandesc sa-l schimb

    00
  59. pisica m-a convins. S-a pus in fata unui samsung de 80 cm si nu vedem subtitrarea. Am aruncat dupa ea cu biscuitele pcare imi tineam berea. TV-ul s-a spart, pisica nu s-a dat jos din fata lui. Luat un toshiba mai ieftin tot de 80.

    00
  60. … vreau sa am ultimul model (tv, telefon, router, desktop, laptop, frigider etc.) și să încurajez astfel dezvoltarea și inovarea tehnologica .. daca țin un produs 20 de ani, de unde dreacu sa aibă ăștia bani de băgat in cercetare-dezvoltare ?! … aaa .. și îmi și permit sa le schimb la 2-3 ani !

    00
  61. Atunci când cumpăr un TV țin cont în primul rând de mărimea diagonalei, în funcție de cameră și distanța de vizionare. Se găsesc tabele pe net. Apoi te gândești pentru ce fel de conținut ai nevoie. Mai mult Cablu TV, filme & seriale sau gaming?

    Pentru Cablu TV un LED cu 1080P e suficient deocamdată.
    Pentru Filme și seriale deja e bine să știe 4K și HDR, casting și să aibă un meniu intuitiv. OLED-ul e pentru „enthusiasts” deocamdată. Mai trebuie să iei în considerare și sistemul de operare. De exemplu HBO GO lipsea pe Android TV ultima oară când am verificat. În schimb, butonul de Netflix se găsește cam pe toate telecomenzile acum. Android TV-ul bootează mai greu decât WebOS-ul de pe LG și Tizen-ul de pe Samsung. Calitatea imaginii este destul de subiectivă. Unii preferă imaginile mai saturate de pe Samsung. LG are produse ok ca raport calitate/preț. Sony se vrea un brand mai premium, are o imagine mai naturală, dar și prețuri pe măsură. Cel mai ok e să mergi într-un magazin și să vezi mai multe modele in real life.
    Pentru Gaming te uiți la porturi, luminozitate, contrast, nivelul de negru, refresh și input lag.

    În concluzie , nu prea mă simt motivat să schimb TV-ul. Ceva îmi spune că o să trebuiască să-l schimb mai repede decât vreau . Probail se va strica mai repede decât vechiul TV cu tub. Am avut un LED la care a apărut o dungă fix după ce a ieșit din garanție. În viitor probabil o să mă uit la un OLED, dar să mai scadă prețurile.

    00
  62. Am un sony lcd de 9 ani. De vreo 3 ani are 2 zone mariciele de pixeli arsi/stinsi de la loviturile juniorului. Si tot nu sunt convins sa il schimb. Daca iau mai mare nu mai se incadreaza bine, schimba mobila. Daca trec la 4k o sa schimb si ps cu ps pro, o sa schimb si sistemul audio si toate urca la vreo 10-12k. Costa prea mult fara un beneficiu pe masura. Sau sunt doar scuze ca nu am banii necesari.

    00
  63. Daca isi ia vecinul unul mai mare ca al meu!

    00
  64. Nu am TV dar doresc sa iau unul. O sa-l folosesc pentru Netflix, screen mirror de pe laptop/consola media si probabil PS/XBOX.

    Pana acum am ajuns la urmatoarea „configuratie”: 4K, LG (webOS), minim 65″ (o sa calculez in functie de distanta oricum). Nu planuiesc sa-l schimb degraba. Ar trebui sa mai stiu ceva?

    00
  65. Mi-a s-a stricat de curand cel vechi si am luat altul nou (Telefunken parca) care e full HD (nu 4k pentru ca nu imi trebuie asa ceva) si care are ceva apps preinstalate pe el. Conectat la wifi si cam aia e. Nimic special sau wow.

    00
  66. O sa l schimb anu asta ( tv samsung vechi de 6 ani ) din simplu motiv ca Samsung a decis pe tv urile 2018 2019 sa introduca Airplay de la Apple.

    00
  67. pe alt televizor s-ar vedea alte televizuni decat ce ofera acum digi/telekom/etc.? ca din 125 de posturi, 123 sunt absolut de neurmarit… gunoi.

    00
  68. cand mi se strica cel actual, imi cumpar unul nou. am 2 televizoare in casa – mai mult cumparate degeaba. Am un televizor in living – unde de obicei ma uit cu clanul duminica la cate un film si unul in birou – cand mai stau cu kinderii acasa si/sau mai bag ochii la stiri. Nici eu nu inteleg de ce ai vrea un LCD de 3000 eur.

    Ah, si doar unul e smart-tv (sony). Lucru pe care il regret profund. Jumatate din aplicatii nu mai sunt suportate (netflix mai merge dar da o gramada de erori si abia se conecteaza). La ambele am Chromecast – doar la cel mai vechi am cumparat un minix cu android de vreo 200 eur acum 4-5 ani (pana sa fie chromecast-ul popular), minix care o sa scaleze oricum si la viitorul televizor.

    00
  69. Eu caut un motiv sa cumpar un televizor. Dupa zece ani de cand nu mai am nici abonament la cablu, nici televizor, atat radioul cat si televiziunea mi se par niste chestii arhaice.

    00
  70. După ce am cumpărat Google Home mini am realizat că era mult mai bun un TV cu Android.

    00
  71. Durerile de spate, nu-l mai pot ridica pe ala cu tub cand sterg praful.

    00
  72. Mi-am achizitionat un Sony de 80 cm in decembrie deoarece anteriorul (tot Sony) dar cu tub, a hotarat de la sine putere sa moara dupa 15 ani de vietuire la mine in sufragerie.

    Este HD nu FullHD si sunt multumit de imagine si sunet.

    00
  73. mă simt în epoca de piatră cu plasma mea LG Full HD. Aștept să se strice de peste 15 ani, dar nu dă semne de oboseală, așa că a primit un Chromecast și un Roku și își trăiește a doua tinerețe.

    00
  74. Două TV-uri luate, LG 109 (3D, SmartTV, Samsung 131 (SmartTV), ambele 2016, nu le-am folosit mai deloc. Cea mai proastă cheltuială (5400 lei).

    Ah, plus apple tv generația 4, pe care nu l-am folosit mai mult de 3-4 ori.

    Totuși sunt bune de adunat praf. Le-aș pune pe olx, dar nu prea aș băga necunoscuți în casă să le probeze deci bani îngropați aiurea.

    00
  75. Pai ma motiveaza calitatea imaginii in primul rand.adica tv sony.

    00
  76. Mi-am luat OLED . Doar asa .. pentru ca am bani ! :))))

    00
  77. Am un Samsung mid-range (32C6700), model din 2010, care la calitatea imaginii sta cam la fel de bine ca cele high-end de acum. Nu stie smart, nu stie wifi sau alte prostii, dar are o imagine foarte buna. L-as schimba doar pentru ceva mai mare ca dimensiune, dar nu ma lasa inima sa platesc atata doar pentru a vedea mai bine un meci de fotbal o data la doua saptamani.
    Deci nu ma motiveaza nimic sa-mi schimb televizorul, va ramane cel vechi pana crapa.

    00
  78. Am schimbat recent un LG de 109cm nonsmart cu un Samsung de 138cm, smart si curbat (de feshan ca sa o vrajesc si pe sotie ca e necesara schimbarea :)) )

    Nu voiam sa ma complic cu Chromecast si altele…

    Eu sunt multumit, sotia la fel… good buy :)

    Acum trebuie sa ma gandesc cum o lamuresc ca ne trebuie si un soundbar care costa cat jumate de tv…

    00
  79. OLED, dar entry-level – un LG de 139 cm Full-HD, pentru că de 4K n-am timp de download și nici spațiu de stocare.

    00
  80. 4K si diagonala cat mai mare

    00
  81. Primul tv cumparat a fost un Samsung lcd de 26″. Mi se parea destul de mare atunci, prin 2007. Acum ca am monitor cu diagonala mai mare, 26″ mi se pare o gluma proasta. Mi-am luat alt tv de 55″.

    00
  82. Penultimul (40 inch) l-am luat acum niste ani pentru ca aparuse nebunia cu 3D-ul (LG).
    Ultimul: LG de 55” pentru diagonala mai mare la filme si documentare dar in decizie au contat foarte mult WiDi si Magic Remote.

    00
  83. Cand se strică ăla vechi.

    Primul televizor pe care l-am cumparat cand am inceput facultatea in alt oraș a fost t un no name de 39 cm diagonala. Cumparat in ’97 si se stricase ceva prin 2015. Daca nu se strica inca il mai aveam.

    In 2015 mi-a facut rost un prieten care lucra la sony de un televizor mega ultra n-ai auzit high end cu 550 de euroi. E ok. La pretul asta sper sa tina mai mult ca ala vechi.

    Dar nici nu am programe de tv, ne uutam doar la amazon si chesti de-astea o data, de doua ori pe săptămână.

    00
  84. Nu imi place ideea de smart tv. Am cautat mult un TV care sa nu aiba smart tv pentru ca mi se pare ceva inutil. Mi-am configurat ce am avut nevoie pe un Raspberry PI si nici p-ala nu-l folosesc asa des :(

    00
  85. o singura persoana se intreba unde mai este rolul televizorului in era asta mai mult decat digitala, apropiata cu virtuala de fapt.
    Si ma alatur si eu cu un mic amendament.
    Lumea chiar are mult timp liber prost manageriat de inca mai sta in fata televizorului.
    De 10 ani nu am asa ceva..si chiar nu i mai vad utilitatea alta decat spalatul pe creier.

    00
  86. În 2009 am avut primul televizor (un Gut Schneid CRT). În 2016, l-am dat de pomana și nu mai am TV. Dacă ar fi să mai îmi iau TV, mi-aș lua un Samsung 4K OLED ca monitor și cam atât.

    Mamei i-am luat un Samsung Smart de 1200 de lei și regret. E smart, dar e smart degeaba. YouTube se încarcă mâine, iar browser-ul este și atât. Dar ca TV este excelent și ea nu a comentat în doi ani de zile.

    00
  87. vechiul TV era uzat moral, am luat altul ca sa mearga Netflix pe el. alta viata!

    00
  88. Am un televizor clasic mostenit de la parinti, este destul pt motiv? Mentionez ca m-am dus la facultate in 2000, si de atunci nu mai stau cu parintii.
    Ce vreau sa iau, probabil anul acesta: smart, in jur de 140 cm, ar fi bine sa fie OLED, dar merge si ceva mai ieftin.

    00
  89. Mai nou televizoarele vin si cu asistenti de la google si amazon , respectiv Google Assistant si Amazon Alexa :
    https://www.ryze.ro/televizoarele-samsung-2019/

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.