Mircea Kivu, ministru al muncii!

Un editorial scremut al lui Tăpălagă de azi înșiră câteva noi speranțe ale politicii: Ioana Lupea, Liviu Mihaiu, Mircea Kivu. De prima nu e nimic de spus, e plantată acolo ca să aibă Nicușor Dan și un securist în echipă, al doilea e un cunoscut țepar și prieten al oamenilor cu bani.

Aș vrea să ne oprim un pic asupra lui Mircea Kivu. Nenea ăsta nu e prost, e evident un intelectual, spune niște chestii destul de deștepte, se vede că nu a dormit la orele de curs la facultate.

Numai că, de fiecare dată când vreau să citesc ceva scris de el îmi aduc aminte de asta: în februarie 2010 a plecat din poziția de vicepreședinte la Ipsos Interactive, locul unde o lună mai târziu o fată de 34 de ani a murit de epuizare. Așadar, fie nu știa ce se întâmplă la locul de muncă unde era vicepreședinte, deci e aerian și habar n-are pe ce lume e, fie știa și este un ticălos.

Tinicheaua asta îi va atârna mereu de mustăți. Orice discuție pe teme de idealuri, de concepte, de rahat se va reduce la “nene, tu nu erai ăla care lucra la firma care a omorât un om”. Pentru că nu ai cum să ocolești sclavagismul și faptul că ai profitat de pe urma lui, că Ipsos nu era un ONG sau un club de discuții, era o firmă de exploatat oamenii, exploatare de pe urma căreia tu lua un salariu gras.

Iată-l într-o poză alături de jegul de Buciuman, un mincinos și un manipulator. Sacul și peticul, cum ar veni.

mircea-kivu

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. Am impresia ca ai asa de mult timp de cand esti propriul stapan ca ai uitat cum e sa muncesti la altii.

    • Una e sa muncesti (serios si cu dedicatie) si alta e sa mori la 34 de ani de epuizare. Epuizare, nu boli de inima sau altceva.
      Sa muncesti pt altii nu inseamna ca le oferi toata viata ta. Nu inseamna ca tre’ sa mori pt ei la mai putin de jumatatea vietii biologice medii, la maxim 15 ani de cand ai inceput sa muncesti.

    • @A Vezi ce părere are actualul ministru de finanţe din România de valoarea ta ca om. Are un sens să explici unui om ajuns acolo că nu indieni plătiţi cu câţiva dolari pe lună pot să susţină un sistem care a promovat un om ca ea ?

  2. „De prima (Ioana Lupea) nu e nimic de spus, e plantată acolo ca să aibă Nicușor Dan și un securist în echipă,”

    Si asta e bine/normal???

  3. Poate a plecat de la firma aia tocmai pentru ca nu i-a placut cum se lucreaza acolo, si nu a avut suficienta influenta sa schimbe.

  4. wow, ce mai tinichea. Cu siguranță lumea o sa voteze mai degrabă cu unu condamnat definitiv decât unu ca asta..

  5. De la un nivel ierarhic in sus nu mai ai vreun control direct asupra modului in care isi desfasoara „sclavii” activitatea, nu in sens de micromanagement sau de impus un work-life balance explicit. Poti controla volumul de munca per angajat prin alocari de bugete si prin stabilirea de directii de dezvoltare a business-ului, dar aici conteaza foarte mult si conditiile de pe piata – concurenta, preturi, etc.

    Lasand teoria la o parte, eu zic ca individul in chestiune a fost acolo in Ipsos cam pe modelul bunicului tinut in geam pentru pensie si nu a luat el personal decizii majore (bune sau rele).

  6. ioana lupea? liviu mihaiu?

    ba, tapalaga e securist sau mi se pare mie?!

  7. Ramona Cîciu a murit de miocardita in sediul firmei, nu a omorat-o firma. Sa fim seriosi, sunt programator de 15 ani, ai 343434 de firme in Bucuresti la care poti pleca cand ti se scoala, nu te poate tine nimeni legat. Hai sa fim mai realisti.

    • in departamentul ala se lucra periodic pana la 3-4 dimineata. se lovea suportul IT de ei noaptea prin birouri :)
      iar kivu asta era total nevazut pt puletele de rand angajat.
      iar faptul ca puletele de jos sta pana noaptea nu vine neaparat de la VP, ci de la seful de echipa care incurajeaza asta cu un 10% sa zicem, care la randul lui este incurajat sa incurajeze asta de catre managerul de proiect cu inca 10% si asa mai departe…ala cel mai de sus crede ca totul este perfect jos ca asa ii este raportat samd, avem productie de 300% la hectar

    • mai întârzii seara la birou, mai dai peste sclavii disperați, mai vezi că 20 oameni mnucnesc ca pentru 50, hai că nu e greu…

    • ce zici tu are sens daca managerii romani ar fi manageri in adevaratul sens al cuvantului si s-ar gandi si la restul.
      nu arunc cu pietre si nici nu arat cu degetul si nici nu iau partea nimanui. dar cand ai biroul la ultimul sau primul etaj si lift din fata biroului direct spre parcare, nu treci niciodata prin celelalte etaje/birouri sa vezi care la ce ora este acolo. Daca da o tura in fiecare zi prin birouri iarasi nu cred ca e bine ca vor zice toti ca face prezenta pe sestache.
      Cred ca singura scapare ca sa zic asa, pt un top-top management ar fi sa fie sigur 300% de managerii de sub el sau isi dea seama ca aia sunt retarzi si sa previna derapajele lor sau cumva sa-i controleze. Adica daca vezi ca un manager de sub tine iti raporteaza totul perfect sa nu te bucuri doar si sa crezi ca e totul bine ci sa incerci sa vezi cumva si cum s-a realizat perfectiunea aia. Nu am o astfel de experienta si nici nu imi dau seama daca este fezabil pt cineva din top management sa faca asa.

    • Nu stiu ce sa zic. Dar ma indoiesc ca cineva ajunge VP direct din afiteatrul facultatii/bancile liceului (pt aia care lucreaza din facultate) . Fiecare am fost (unii mai suntem) puleti. Macar pt un departament/serviciu, chestie, unde a lucrat candva efectiv ar trebui sa stii cam cata munca ar putea face un om in conditii cat de cat umane, fara sa stea la birou 20 h din 24. Si cand observi la in departamentul ala sunt 20 oameni pt o munca pe care tu o stii pt 30-40-50 ar trebui sa-ti pui intrebari chiar daca nu treci prin birouri si ai lift din fata biroului in parcare. Si eventual sa extrapolezi la restul departamentelor.
      Dar na, io-s numa’ pulete. Nu stiu cum se vede din alte sfere.

    • pai, probabil ca odata ajunsi acolo uiti de unde pleci :)
      dupa cum ziceam nu incerc sa iau apararea nimanui, doar imi dau cu parerea si eu fiind tot la talpa :)

    • Cu ceausescu cum e in final, asa-i ca l-am omorat, saracul, degeaba? Cum kkt sa stie el ca lumea rabda de foame in intuneric si frig cand avea casa in Primaverii? Era vina managementului de sub el in totalitate, el era un pensionar buflei si glumet pe malul lacului.

    • Epoca arendaşilor.

  8. Buciuman ar trebui să nu se înțeleagă cu Kivu, că Kivu are mai mulți bani decât un sărac, deci suge sângele poporului.

  9. Când ești într-o astfel de situație – firmă care-și exploatează angajații – când este prea târziu să te retragi că deja ești pătat? Poate omul a tot semnalat problema și la un moment dat n-am mai suportat și a pus piciorul în prag cu propria demisie. Sau poate nu, nu știu.

    Exploatarea angajaților e nasoală când ești un simplu angajat, dar poți fi exploatat și când ești în managementul companiei, daca ești în management nu înseamnă că tu iei toate deciziile și nu e nimic acolo care-ți e și ție impus.

    Pe lângă asta, sunt cazuri de firme în care sunt mai multe departamente și diferențele între ele sunt colosale (am fost într-o astfel de companie), în care într-o parte nu se respectă nicio regulă și toată lumea e călărită în ultimul hal și altele în care viața e frumoasă și nu e nimic nașpa. Sunt cazuri în care cei de sus știu mai multe despre ce se întâmplă în grădinile vecine și cazuri în care se află mai greu. Nu știu cum a fost cazul la ei și nici dacă situația e de genul ăsta, poate individul era chiar din conducerea departamentului unde era fătuca dar poate nu avea legătură.

  10. aici exagerezi putin mai mult.

  11. Fiul lui MKivu e actor, oare tatal a pierdut contactul cu profesiile liberale? Cat despre dra Lupea, aveti drepptate, securista de grad mic. Mihaiu – un monument de oportunism, un libidinos care, chipurile, salva delta cu psd.istul Bucurenci…

  12. Eu pot să spun doar atît: Mulţumesc. Am găsit un lucru pe care nu l-am mai văzut de la Tele7abc, jurnalism bun. Îmi place cum scrie, tanti are cuvintele la ea.

  13. a zis nasoale cristi stima de nicusor dan. why so serious ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)