Mic.ro, 100 magazine noi

mic.roMâine se vor dechide încă 100 magazine Mic.ro. Dinu Patriciu pare hotărât să facă un business serios din asta şi are câteva ingrediente care îl vor ajuta.

Concurenţa

Reţeaua Mic.ro va omorî în câţiva ani toate magazinaşele de cartier. Le va omorî cu curăţenie, cu firmă luminoasă, cu program fix, cu presa, cu aceleaşi produse peste tot. Vor face frumos pe lângă chioşcurile insalubre şi coşcovite care populează acum România.

Unde nu concurează Mic.ro acum

La preturi. Toată lumea compară preţurile cu cele de la hypermarketuri. Nimeni nu compară preţurile de la Mic.ro cu preţurile de la gherete. Nimeni nu spune că la gheretă o sticlă de cola de 1 litru e 3,7 lei, in timp ce una de 2 litri e 4 lei la hypermarket. Preţurile se vor aşeza. Mic.ro are nevoie acum să facă volum, după aceea va negocia şi preţurile.

7-11 de România

Magazinele mici erau sortite eşecului încă de la deschidere. Era doar o chestiune de “cine le omoară”.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

127 comentarii

  1. Daca erau si nonstop… :)

  2. mi se pare ca nu au multe chestii in magazinele astea…stiu ca vroiam sa imi iau ceva banal odata si nu am gasit

  3. Mie imi place sa cumpar de la Mic.ro e curat, vanzatorii sunt politicosi si sunt binisor aprovizionati.

  4. Şi eu sunt un fan al conceptului. :-D
    Btw: în lumea civilizată oamenilor nu le e lene să îşi mişte posterioarele până la supermarket-ul de la 10 minute de casă, de asta la noi sunt mii şi mii de rahaturi din ălea mici (uneori cu nişte oameni extrem de nesimţiţi).

  5. asa e… daca erau si non stop… apropo, stie cineva unde este mic.ro 1? :))

  6. traditia shmaditia. mic.ro de la mine e deschis pana la 11, au tot timpul paine proaspata, strudele si chestii bune si cam tot ce ai nevoie sa iei in fuga, la un moment dat. am si 2 buticuri de cartier, unde cola e 5.5 lei, iar silva neagra 4 lei. ia ghici de unde nu mai cumpat niciodata?

  7. sunt misto, curate, elegante, preturile in ton cu piata buticarilor, pacat insa ca-l ale lui patriciu

  8. In Bucuresti poate functioneaza insa in orase mai mici ca asta in care stau eu, batranii traverseaza tot orasul sa ajunga la hypermarket! Si pt 2 kg de ceapa, o paine si o margarina! Oricum, au busul platit de stat, asa ca isi fac plimbarea, pardon excursia pana la hypermaket zilnic!

  9. Am avut o experienta foarte placuta intr-un magazin Mic.ro , era seara si ramasesem fara paine , cum Mic.ro era la 5 min departare am zis sa incerc acolo . Dupa ce am intrat si am fost intampinat cu un zambet am intrebat daca mai au paine si am primit urmatorul raspuns :

    ” Daaa , dar nu va recomandam pentru ca nu mai este buna ! ”

    Intradevar au pierdut atunci 2 lei dar au castigat un client care le va da mai multi bani in timp comparativ cu 2 lei de atunci.

  10. la partea cu fructe si legume nu sta mic.ro prea bine. nu-s deloc proaspete, ba chiar inspre stricate de multe ori.

  11. @dragoshy

    Mic.ro 1 este pe Stefan cel Mare, langa restaurantul Perla. In spatele lui cumva… :D

  12. depinde de cine la aprovizionează. or să se așeze ușor ușor, după cum zicea și zoso, dar lumea începe să vadă diferența. și ăștia chiar te tratează ca pe un om, am intrat ieri într-un Micro și am rămas șocată de cât de civilizat s-au comportat .

  13. @dragoshy stau in Aparatorii Patriei (Bucuresti) si sunt vreo 3 MIC pe aici. e unul cu nr 3 pe strada frumusani parca. am vazut unul si intr-o curte, deschis acum o saptamana. e franciza pana la urma? vreau si eu un MIC. Sa ne lumineze cine stie unde se afla nr 1 si 2 :)

  14. @Teniescu depinde de la caz la caz… eu cand am luat au fost ok.. dupa cum zicea cineva mai sus.. buna initiativa, dar pacat ca-s ale lu’ Patriciu…

  15. La mine la butic e 6 lei Cola la 2L.. si se deschisese un mic.ro mobil chiar vis-a-vis dar nu am vazut niciun client acolo… ever..

  16. NOU
    #16

    Eu am un non-stop în cartier deschis imediat după revoluţie. Nici un mic nu-l poate desfiinţa pe ăla. Decât dacă e un mic non-stop. Şi asta e cu „poate” pentru că intră în joc tradiţia

  17. daca se mai deschis inca 100, inseamna ca ajung la 400 deja, in mai putin de 1 an. uau.

  18. Si dupa MIC.RO va urma MAC.RO (un fel de mini hypermarkeuturi)

  19. mic.ro si bet cafe arena! da domne. asta da miliardar investitor. niste veceuri publice merge? ca si de alea e lipsa mare.

  20. E o afacere de-a lui Paturica deci nu ma astept la vreaun business serios :)) Mi se pare ca e si prima lui afacere cinstita daca nu ma insel … Totusi daca apar niste cumparatori din Georgia s-ar putea sa-i iasa.

  21. Sunt prea scumpe produsele la mic.ro . Nu zic ca au preturi mari, dar au produse care in general sunt scumpe. Spre exemplu eu cumpar la buticul din colt apa minerala spring la 2.5 L cu numai 2 lei. E convenabil, si acesta e doar un exemplu. Sunt sute de produse pe care le gasesc mai ieftine la un magazin de cartier (care este si curat si non stop). Deci cu ce ma atrage mai mult un mic.ro? Aaa, pot sa platesc cu cardul si cu brelocul contactless de la BRD, dar nu e important acest lucru.

  22. Păi e bună ideea. Dacă nu o făceam noi românii, veneau de-alde SPAR şi Londis din Anglia, Centra din Irlanda şi care-or mai fi prin Germania, din aceeaşi nişă.

    Să le fie într-un ceas bun!

  23. maine, gen azi se deschid toate magazinele astea noi? muncesc astia, nu gluma. :))

  24. MIC.RO 1

    sector 1

    Sos.Stefan cel Mare nr.1

    :D

  25. Omul are si de unde sa faca sute de magazine. Cele 600 de milioane de euro pe care le are datorie fata de stat s-au facut nevazute. Si, apropo, acele Mic.ro sunt de multe ori niste bombe de magazine daca te uiti la preturi.

  26. Nu stiu cum e prin alte parti, dar, la buticurile din zona mea, cola la 2 litri e 6 lei.

  27. Mai era si faza cu masinile,ca se plimba prin sate ,sau cam asa ceva,din cate stiu a si achizitionat ceva masini ,un fel de „magazine pe roti”

  28. Brasov, Carrefour Hypermarket pret 1l lapte 2.9 lei, Carrefour Market 3.25 lei, buticul de la parterul blocului 3.5 lei, Mic.ro 4 lei. Sa le stea in gat!

    Nu am pretentia de preturi la nivel de supermarket, dar totusi preturile ar putea fi de mai bun simt. Desi e mai curat, mai aranjat, sunt destul de sigur ca buticarii vor strange cureaua si vor ingropa reteaua Mic. Acestea din urma au costuri de intretinere mai mari si trebuie sa hraneasca doua guri.

    In Brasov cel putin doua magazine stiu care sunt pozitionate anapoda si garantez ca in 6 luni se alege praful de ele. Unul are intr-o raza de 150 de metrii alte 3 buticuri de cartier, o alimentara si un non-stop, Carrefour Market la 300 de metrii. Celalalt e pe Calea Bucuresti la 50 de metrii de un supermarket Luca.

    M-am jurat ca nu mai intru o vreme in magazinele Mic, totusi maine o sa dau o tura sa vad daca vand aparate de ras Gilette la bucata. Buticarii vand doar rahaturi inutile iar in hypermarket-uri Gilette se vand doar la pachet.

  29. @4 Conform unui articol de acum aproape un an din ZF, primul mic.ro ar fi situat in zona Stefan cel Mare…

    https://www.zf.ro/companii/patriciu-a-inceput-ofensiva-din-retail-cu-chioscurile-mic-ro-a-deschis-sase-si-urmeaza-zece-saptamana-aceasta-6071433/

    ps zoso, daca nu-ti place link-ul, sterge-l

  30. Exat acelasi model ca si 7-11 il urmeaza, ca vei fi in bucuresti, iasi, timisioara , aceleasi produse le vei gasi, aceleasi preturi, pe unii ii va desfinta dar sunt altii deschisi din 90 care se comporta frumos si au clienti fideli.

  31. Pai daca se mai deschid 100 de magazine inseamna ca iesim din criza, nu?
    Pretul la Cola vad ca e o problema de importanta deosebita. Daca vreau sa beau o Cola poate sa coste 2 lei sau 7 lei nu conteaza, daca beau atata Cola incat sa ma intereseze 1 leu in sus sau in jos inseamna ca e grav.
    Imi permit si un pronostic, in maxim un an magazinele mic.ro o sa dispara(faliment).

  32. … Ajungand la x magazine… Aflati x.

  33. „Nimeni nu spune că la gheretă o sticlă de cola de 1 litru e 3,7 lei, in timp ce una de 2 litri e 4 lei la hypermarket.” Comparatia nu merge…zi cat e sticla de cola de 1 litru la hypermarket…
    Pentru ca lucrez in domeniu comertului cu mancare pot sa iti spun ca la hypermarket exista adaosuri de 50% si mai mult fata de pretul de achizitie. In momentul asta nu pot spune ca hypermarketul e un magazin cu preturi mici.
    Problema este la micile magazine ca nu pot cumpara direct de la producator si multi cumpara marfa din hypermarket.

  34. De cand il promovezi pe Patriciu? Daca continua politica preturilor ca in prezent magazine mic.ro vor fi istorie in 3-4 ani.

  35. Sunt cateva confuzii in comentariile de mai sus.
    – in primul rand comparatia de preturi intre mic.ro si celelalte chioscuri de cartier. Nu e valida, pentru ca preturile chioscurilor se bazeaza exclusiv pe evaziune fiscala. Nu ar trebui sa ne dorim sa dureze la nesfarsit „modelul” lor.
    – in al doilea rand comparatia de preturi intre mic.ro si hypermarketuri. Nu e valida, deoarece cele doua se adreseaza unor nevoi diferite, si unui public diferit. Cine a locuit in tarile civilizate stie ca hypermarketurile se adreseaza numai celo mai saraci si imigrantilor. Niciodata nu vezi vreun localnic nurmal intrand intr-un hypermarket.
    Desi noi suntem inca departe de normalitate, totusi intr-acolo ne indreptam (catre momentul in care omul nu-si mai vinde timpul personal pentru un discount de 2 lei).

    Evident mic.ro nu ofera raspuns la absolut toate nevoile (deocamdata lipsa lor majora este gama restransa). Dar sunt un pas in directia buna.

  36. 1. Preturile nu sunt mai bune decat la gheretele consacrate. Nu in Dr. Taberei.

    2. Nu ma deranjeaza ca sunt deschise doar pana la 11. O sa fie o problema cand se vor inchide gheretele din cauza lor. Mai sunt locatii unde e deschis non-stop sau macar pana la 1-2.

    3. Produsele sunt ca la hypermarket. Numai cele acceptate in retea apar pe raft. Mic.ro nu decide obiceiurile mele si nici nu le schimba, doar pentru ca au exclusivitate cu un brand.

    4. Cand o ghereta nu are produsul pe care il vreau ma duc la cealalta, cand toate gheretele vor fi mic.ro nu voi mai avea optiuni.

    5. Cand mic.ro va fi peste tot va decide si preturile.

    Si in final: Fuck you Patriciu ! Fuck you !!

    • @Toma: n-a zis nimeni că se va intampla asta peste noapte. intai sa aibă acoperire şi apoi vor negocia şi volume.

  37. Si eu care credeam ca la hypermarket ma duc ca gasesc tot ce as vrea sa cumpar si la preturi ceva mai mici decat la chioscuri/mic.ro-uri. Mi se pare cat se poate de normal. De asemenea mi se pare normal sa aloc intr-una din zile o ora din timpul meu pentru a face cumparaturile pentru o saptamana si, repet, sa iau tot ce am nevoie. Tocmai din cauza timpului pretios nu-mi permit sa cumpar in fiecare zi cate un nimic, mai ales la pret de cartier. Pe mine nu ma apuca dorinta de cola si eugenie la 10 noaptea ca sa multumesc cerului ca exista un mic.ro in apropierea mea.

    Oricum nu cumpar de la mic.ro din principiu, n-o sa dau niciodata bani in mod deliberat lui Patriciu, acest mare „afacerist”. Asa cum de exemplu zoso n-ar cumpara niciodata de la mic.ro daca ar fi ale lui Voiculescu, pe acelasi principiu.

  38. @D.O.

    Are you retarded ?!?! De unde ai scos-o p-asta cu hypermarketurile sunt numai pentru saraci si imigranti ?!?!

  39. Rusine dinu patriciu! pun ramasag ca va da faliment cu acest business mister rompetrol. daca nu e un business in care sa dea un tun moca gen petromidia omul o ia in mana la un startup oarecare. FALIMENTUL sa te manance infractor nenorocit!

  40. @Adrian – tu n-ai auzit ca Patriciu e tatal lui Zoso? Si realitatea stie (cred)

  41. În calculele furibunde de mai sus nu am văzut incluse şi costurile transportului până la hypermarketurile cu preţuri minune. Şi nici pe cele cu timpul pierdut.

    Nu de alta, dar am impresia că oamenii ăştia la care timpul = zero ori nu muncesc nimic (şi atunci îşi permit s-o frece în timpul programului de lucru prin oraş sau la coadă la H&M), ori au mentalitatea unei bunici care pierde 5 ore între Drumul Taberei, Obor şi retur prin tramvaie şi troleibuze full arhipline ca să ia kilul de cartofi cu 0,5 lei mai ieftin.

    Cât despre program: aş vrea să văd comentariul unui român care se bucură că Mic.ro se închide mai târziu decât un butic vest-european.

  42. Mic.ro #2 este pe Vacaresti, aproape de Piata Timpuri Noi.

  43. La orice mic.ro gasesti Dr. Pepper … that’s all that matters :)

  44. Mi se pare destul de ok. Am fost acum câteva zile în București și eram într-o zonă în care nu am găsit niciun magazin. Ei, un magazin mic.ro mi-a fost foarte util atunci, era într-o rulotă.

  45. Au Dr. Pepper … that’s all that matters :)

  46. Meh. Eu am intrat de vreo 5 ori in mic.ro-uri (in afara de camioanele alea trantite in mijlocul trotuarului, pe care le detest „In drumul tau” DA!!!) si tot asa am si iesit.

    Preturi mari, marfa putina si aleasa prost. Deocamdata nu stiu daca a inchis vreun buticar din cauza astora, pentru ca pentru moment mic.ro nu are niciun argument sa-i bata (curatenie o fi, dar e si cumplit de inghesuit). Cumpar mereu de la ‘vecinu”, care are nu doar marfa buna si sensibil mai ieftina, dar care a stiut si sa-si faca o relatie placuta cu clientela. Prin contrast, mic.ro-ul aparut langa mine nu dezvolta niciun fel de relatie cu clientii, stau aia la casa si atat.

    Testul de succes e simplu: intra in buticurile din jurul unui nou mic.ro si ai sa vezi cati clienti au unii si cati clienti intra in mic.ro

    Poate daca ar renunta la stilul de aranjare a marfii in stil supermarket (o prostie in cei 20-30 mp cat are fiecare magazin) si ar concura la pret macar cu buticarii, atunci da. Altfel, cel putin pe mine nu ma au de client. Dimpotriva, daca mai vad multe rahaturi din alea de camioane blocand trotuarul si umpland atmosfera de pacura, pe bune daca mai intru vreodata la ei.

  47. Concurenta e intodeauna binevenita indiferent de cine detine magazinele . Buticurile de cartier au si un avantaj : au caiete de datorii pentru vecinii cunoscuti si nu vor disparea niciodata toate . E foarte bine sa fie concurenta mare ca poti alege in functie de ce si cat vrei sa cumperi (si daca ai bani acum sau la salariu :D) unde te duci la cumparaturi .

  48. Jeromakay: SPAR sunt olandezi si au falimentat deja in Ro. Aveau magazine deschise prin provincie, dar erau o corcitura intre un supermarket si o mini piata, cu preturi destul de nasoale (erau prin malluri in general, in Valcea, Pitesti..etc).

    Fata de finlandezii R-Kiosk, Mic.ro nu a incercat sa se pozitioneze pe nise cu profit ridicat (R-Kiosk incepuse prin a se recomanda drept o ghereta cocheta pentru un anumit tip de client…in mic.ro poti sa vezi si babute cu papornita si oameni de afaceri).

  49. Imi place ca toti urla (nu aici) ca Patriciu e cel mai mare hot (impreuna cu SOV si altii, in functie de context) si in loc sa-l taxeze necumparand de la Mic.ro (de exemplu) ei se rezuma la a urla si a-i baga bani in buzunar.

    Mic.ro e o chestie buna, de cand a aparut langa mine s-au spalat si celelalte non-stopuri si-au inceput sa se reamenajeze si lumineze. Deci concurenta face bine.

  50. la mic.ro-ul de la mine din cartier am luat cu mare bucurie la inceput pana am avut o serie neagra intinsa pe o luna in care am nimerit paine mucegaita, ciocolata milka ranceda, chipsuri lay rancede, o bere la pet deschisa, o cutie cu alune felix desfacuta… in zile diferite :) deci impreuna cu vecinii am decis sa boicotam magazinul :)

  51. @Zoso

    Cand vor avea acoperire, vor scadea si pretul. Dar asta e o presupunere nu o garantie.

    Ce facea Cosmote daca intra pe piata de telefonie cu preturi marginal mai mari decat concurenta ?!?! Facea succes ?!? Nu cred.

    Mic.ro nu vrea sa faca succes. Patriciu are la dispozitie, timp si bani sa tina infrastructura asta destul cat sa ingroape buticarii necompetitivi. Caci numai pe aia poate sa-i inchida acum.

    Se bazeaza pe rahaturile alea care sunt in drum, pana se supara Oprescu pe el si il ridica pe motiv de parcat ilegal pe trotuar.

    Patriciu cam face abstractie ca suntem in romania iar portofelul decide mai mult decat comoditatea. Romanii inca nu au ajuns sa cumpere in functie de cat de aproape este magazinul de el.

    Carrefour a facut succes cu un hypermarket aflat in afara Bucurestiului, Billa a facut esec cu supermarket in mijlocul orasului ;)

  52. Asteapta sa iasa si site-ul. O sa fie ceva nou, customizat pentru fiecare magazin in parte :)

  53. @Emil vrei sa spui „Cele 600 de milioane de euro pe care le are datorie KazMunaiGaz fata de stat”

  54. problema mea e lipsa varietatii produselor, peste tot cola, pepsi si fanta, branzeturi doar hochland, 2 tipuri de lapte…

    astia de cartier mai aduc ba apa minerala din bulgaria (buna si ieftina), ba biscuiti macedoneni, ba suc natural de slovenia (bun si ieftin) si poate si altele, daca vrei sa cauti

  55. Eu sunt hotarata sa nu calc in magazinele astea. M-au enervat pentru ca mi-au adus un tichet de 2 lei pe care sa-l folosesc in magazinele lor, cu conditia sa completez pe el datele mele personale (adresa, telefon, etc.).

  56. S-a deschis si langa mine un mic.ro cu numarul 300 si ceva, ma bucur ca a aparut caci seara sau in weekend nu mai gaseam nimic deschis.

  57. de faliment nu o sa dea faliment, chiar ma amuza comentariile dinainte.
    ce va faceti sa credeti ca fatuca de la mic.ro, peste o luna cand va invata la fata, nu o sa va intampine cu „salutare popescu, tot o paine neagra si azi ?”
    am intrat o singura data intr-un mic.ro, ca eram curios ce e cu ele in brasov, si fata a fost mai mult decat draguta. poate le trece in timp, desi de exemplu la hornbach bv, tot amabili sunt de la deschidere incoace.

    ce vreau sa zic e ca probabil singurul impediment pentru care nu s-ar impune e ca nu au preturi competitive, si singurele magazine de cartier care probabil o sa mai ramana deschise pe termen lung o sa fie nonstopurile. ma rog, daca raman la nivelul de politete constatat de mine in singurul vizitat, si nu fac prostii cum a zis cineva mai sus de paine mucegaita si alte magarii.

    eu cel putin imi fac cumparaturile de la sellgross, pentru minim 3 saptamani de trai. si mai trec primavara prin piata dupa o salata pana ies cele personale.

  58. Mi se pare o idee buna, dar pana sa-i falimenteze pe buticari mai e. Sa vedem daca reusesc sa implementeze sistemul de plata pe caiet, se auzise ceva cand s-au lansat.
    Pana una-alta la magazinul meu din colt [unul din cele 3] omul are camere video de supraveghere pentru frigiderele de afara [ilegale, pe trotuar], are cititor de cod de bare, stoc pe calculator, marfa diversa, de la paine si salam la oja si treninguri si vanzatoare amabile. Pretul nu ma intereseaza in mod deosebit, nu umplu portbagajul de la el, pentru asta exista hipermarket.

  59. @D.O intr-adevar unele preturi mici sunt mici datorita evaziunii insa unele preturi sunt mari nu datorita platirii de TVA. Iti dau un exemplu…Cascaval de calitate superioara, mai bun decat Hohland sa zicem, insa facut de fabricute mici si deci fara reclama la TV costa cu Factura la mine 23lei kg(de la mine cumpara magazinele de cartier). Tinand cont ca un cascaval de aceeasi calitate in Carrefour este 35 lei kg nu ti se pare undeva o problema dubioasa.
    Preturile mari sunt datorate faptului ca romanul cumpara ce vede la tv si deci produse scumpe care isi permit reclame si care trebuiesc acoperite din ceva, de unde si pretul mare si datorita faptului ca romanul se duce buluc in Hypermarket care isi permite sa vanda cu adaos de 50%.
    Iti mai dau un exemplu…ouale ajung la magazin cu 0,3 ron cu factura…la client ajung cu 0,5…cand ai un magazin care practica adaos de 50% si mai mult la mancare deja poti sa spui ca faci specula.
    De fapt problema principala in Romania este ca nu exista piata libera in adevaratul sens al cuvantului.

  60. Inca ceva @zoso: „@elena: cred ca nu intelegi conceptul. dacă vrei 100 de sortimente, te duci la hypermarket.” Nu prea e corect. La hipermarket nu gasesti decat cativa producatori gigant, de genul Unilever, Henkel, Procter si marcile proprii. Din pacate comertul modern cam omoara diversitatea. De-aia cred ca pravaliile specializate n-or sa moara, dar se vor transforma in „boutique” cu alte preturi, pentru un public mai pretentios, dispus sa plateasca mai mult si sa piarda 20 de minute pe drum pentru produse deosebite care nu se gasesc la supermarket sau hipermarketurile de masa.

    • @ipo: n-am zis de producători, am zis de sortimente.

      pravaliile mici nu mai pot evolua. pana aici a fost. majoritatea patronilor n-au vazut oportunitatea asocierii şi creării unui brand. gen „luca” sau „dorbob”.

  61. @Zoso: nu doar că lumea nu pricepe conceptul (şi probabil nici nu-l va înţelege vreodată), dar dacă ai să te uiţi majoritatea celor care blamează Mic.ro se leagă de Patriciu. Adică înjurăm conceptul din cauza omului, da? Probabil dacă reţeaua de magazine era în proprietatea familiei acelor comentatori strugurii nu mai erau aşa acri.

    PS: a refuzat cineva mai sus un voucher de reducere de 2 lei pentru că a trebuit să-şi scrie datele de contact pe el. Probabil nu are aceleaşi procese de conştiinţă când completează datele pe taloane la Cora sau la concursuri de spart seminţe.

    • @Ionuţ: come on, oamenii văd ce vor. nu imi e simpatic patriciu, cred ca e un hoţ şi un oportunist, dar asta n-are a face in discuţia noastră.

  62. ah, si pentru mine ar fi un plus mare ca se poate plati cu cardul. parca am vazut ca ar avea asa ceva.

  63. Mie nu mi se pare o treaba asa de extraordinara. OK, sunt civilizati, prietenosi, dar nu e ca si cand Patriciu si angajatii lui ar fi descoperit lumina de neon si apa calda. In ultimii ani s-au mai civilizat si altii si exista magazine de cartier care functioneaza (non-stop sau nu) de ani de zile, multumesc clientela zonei iar afacerea aia intretine cateva familii. Vine Patriciu cu inflatia lui de microuri si gherete pe roti si le da la cap la toti. Ce-o sa facem, o sa fim toti clientii lui Patriciu acuma, ca are el bani si face legea in comertul de cartier? In cartierul meu (central – Bucuresti) a deschis in ultimele luni vreo cinci bucati, la distante foarte mici. E clara intentia lui de a-i scoate de pe piata pe ceilalti. Mi s-ar parea mai laudabil daca ar incerca sa nu ia painea de la gura altora in marile orase, ci s-o duca acolo unde e nevoie. Sunt destule zone cu deficit de magazine, in special in rural. Dar acolo e greu sa faci bani, nu? ;)

    • @dollo:

      Vine Patriciu cu inflatia lui de microuri si gherete pe roti si le da la cap la toti. Ce-o sa facem, o sa fim toti clientii lui Patriciu acuma, ca are el bani si face legea in comertul de cartier?

      da, in economia de piaţă aşa se intâmplă. ăla mai puternic il fute pe ăla mai slab.

  64. @ipo: legat de camerele video, vezi că e acum pe 11 curs la ARTS. Poate după ce-l faci ne spui şi nouă de ce e ilegal să-ţi supraveghezi propria marfă. ;)

  65. Legat de plata cu cardul: am rămas odată fără cash şi am fost pe la diverse magazine de cartier să îmi iau o cola cu cardul. Ba nu acceptau carduri, ba trebuia să cumperi de minim 15 lei etc. Ba la o benzinărie unde aveau POS nu se putea plăti decât carburantul, pentru alimente şi alte mărunţişuri se scria pe o foaie de hârtie şi nu se mai bătea bon de casă. Nu zic că angajaţii Mic.ro nu or face şi ei evaziune, dar totuşi să nu ridicăm pe piedestal buticarii şi pieţarii.

  66. @lecampeur: nu cunosc, deci nu te contrazic.

    @zoso: vezi că mai deschid şi nişte BetCafe Arena. Just for fun: un Mic.ro mobil cică consumă vreo 40 litri de motorină zilnic pentru generarea electricităţii. :)

  67. Patriciu asta voia amnistie fiscala.Despre ce afaceri vorbiti?O sa vanda micro si kkatul de pe fundul marii negre pe miliarde,miliardele din Elvetia,alea ”cel putin 20”.

  68. Mic.ro are acelasi model ca Albert Heijn in olanda.

  69. @zoso: e clar ca nu se duce Patriciu sa aseze marfa in raft sau cu sacu-n spate sa adune incasarile de peste zi. Ideea era cati dintre comentatori constientizeaza detalii de genul asta inainte sa insereze „Patriciu” in text. Ca fiecare vede ce vrea, aude ce vrea, intelege ce are chef, si apoi se bosumfla ca de ce realitatea nu e dupa chipul si asemanarea lor. :)

  70. @D.o Trolezi sau esti dus?
    ” Cine a locuit in tarile civilizate stie ca hypermarketurile se adreseaza numai celo mai saraci si imigrantilor. Niciodata nu vezi vreun localnic nurmal intrand intr-un hypermarket.”

    Eu astept sa le vad si pe aici, m-am saturat sa umblu prin trei magazine de scara de bloc, ca unu are paine de un fel, altul bere si unu vorbeste in sictir.( astia sper sa dispara, daca isi dau seama de ce nu le merge, bine, daca nu, sa dea faliment)

  71. @Ionut…la supermarketuri gen Mega Image in Mijlocul Parisului nu puteai plati cu cardul cumparaturi sub 8 euro. Nu ma intreba de ce dar asta era acolo unde lumea chiar plateste cu cardul

  72. @Ionuţ: de ce te grabesti ca fata mare la maritat? Frigiderele erau ilegale, pe trotuar, domeniul public si asa mai departe. Vezi ca sunt zilnic cursuri de citire la clasa a doua. ;)

  73. Ca de obicei, esti pe langa. Preturile mic.ro sunt mai mari decat cele ale magazinelor de cartier acum. Pe intrate si verificate in ele.
    Cand va avea toata reteaua gata, o sa se duca cine o fi buyer pe diverse categorii la producatorii aferenti si o sa le zica aproximativ asa: neamule, cata productie de ulei ai mataluta? Ia da-o incoace pe toata la mine, ca ti-o cumpar eu.
    Inlocuiti ulei cu orice altceva alimentar care se face la noi in tara si veti avea reteta succesului viitor.

  74. @ipo: sorry, greseala mea, intelesesem altceva.

  75. Ca sa sintetizez putin , inteleg din articol ca Mic.ro va tine preturile mari pana isi va elimina concurenta din piata . Odata ce a scapat de orice competitor le va scadea . Mda , are logica .

  76. De asta Patriciu e bogat si el nu >:)

  77. Patriciu mi-e simpatic pt ca la baza e arhitect, o meserie de creatie
    Patriciu NU mi-e simpatic pt ca s-a imbogatit indecent de mult speculand haosul legislativ de dupa 89
    Patriciu mi-e simpatic pt ca a vorbit la relansarea revistei Stiinta si tehnica, revista pe care o colectionam cand eram prin generala
    Patriciu NU mi-e simpatic pt ca desi se exprima ca o cizma in scris, continua sa-si demonstreze contrariul la Adevarul
    Patriciu mi-e simpatic pt ca in loc sa se bata cu Abramovici in lungimea yahturilor, alege sa plateasca salarii la cateva mii de amarati care lucreaza la mic.ro
    Patriciu NU mi-e simpatic din multe alte chestiuni….

  78. Undeva in Berceni s-a deschis un mic.ro langa 2 alimentare si o cofetarie. Dintre toate, doar astia a lu Patriciu primesc bonuri de masa si plata prin card…Concluziile le trageti voi.

  79. ooff zoso l-au arestat iar pe ”taica-tu”.. :)))

  80. @twain: important e sa dai pe caiet, nu sa primesti bonuri de masa.
    in alta ordine de idei, astfel de magazine nu vor lichida magazinele astea mici de pe langa ele. vor lovi mai degraba in marile hypermarketuri. spun asta pentru ca de obicei la magazinele astea de cartier vanzator este patronul si/sau nevasta-sa. la un mic.ro din asta sunt cel putin 4 angajati, toti cu salarii pe cartea de munca. in plus magazinul de cartier vinde cel putin 30% pe langa factura si isi baga in buzunar tva-ul. chiar daca nu vinde mare lucru, faptul ca vinde fara factura ii va permite sa lase pretul mai jos si sa se alinieze cel putin la pretul mic.ro.
    ceea ce mi se pare foarte gresit la strategia mic.ro este ca au angajat oameni care nu au nici o treaba cu retail-ul. o alta mare greseala este faptul ca au inchiriat spatii oriunde au gasit. nu a contat ca au sau nu vad, nu a contat ce e in zona si cat de saraca e zona respectiva. astfel de afaceri facute ‘la norma’, cu manageri care s-au ocupat de motorina si de statii peco nu au mari sanse de reusita..

    • @georgel007:

      1. n-au cum să lovească in hypermarketuri, n-au preturile care trebuie şi au alt model de business.
      2. dureaza 3-4 zile să mute magazinele, deci nu văd de ce n-ar deschide unde pot.

  81. totusi, asa ,,jegoase,, cum sunt multe dintre magazinele de cartier, acestea au patroni diferiti si hranesc familii intregi fiind benefice economiei,pe cand sute de magazine mic.ro vor varsa profitul in buzunarul unuia singur..
    e mai ok asa pentru noi romanii de rand?
    mii de oameni ramasi fara magazine, deci fara profit nu vor mai calca pragul altor prestatori de servicii pentru ca nu vor mai avea bani sa-si puna un termopan,o mobila buna sau o excursie si probabil ca vor munci ca angajati la mic.ro cu salarii mici, mici.ro..

  82. @zoso: au cum sa loveasca si o sa iti explic. am lucrat in retail ani buni in perioada in care au intrat lanturile astea mari in piata din romania. monitorizam magazinele si observam saptamanal cum numarul magazinelor mici scade pe masura ce in anumite zone ale orasului se deschidea cate un hypermarket. a fost o perioada de ‘aruncat cu bani’, stim cu toti asta, lumea se ducea la cora sau la carrefour cu gandul sa cheltuie 100 de lei si lasa 300.
    cum zilele cu lapte si miere s-au dus acum observam un fenomen oarecum invers. lumea, constient sau nu, a inceput sa evite sa se duca pana la cora ca sa cumpere paine si lapte pentru ca apoi sa plece si cu farfurii si lustra pe langa paine. multi, de voie sau de nevoie, au inceput sa se gandesca si la benzina, la timp sau la deranj. au inceput sa prefere sa se duca la cel mai apropiat magazin in care poti sa gasesti cam orice. din pacate pentru mic.ro acel magazin de obicei e mega image:) sau kaufland (cel mai scarbos magazin dupa pararea mea, dar asta conteaza mai putin).
    se mai intampla un fenomen in subsidiar si asta il stiu din interiorul hypermaketurilor. pentru ca numarul clientilor a scazut si pentru ca valoarea medie a cosului e mult mai mica au trebuit sa creasca adaosul comercial sau sa listeze produse mai ieftine (marja fiind insa un procent din pret nu ii ajuta foarte mult dar macar vand ceva). in fine, situatia este mult mai complexa dar sper ca am reusit explic de ce, indirect, mic.ro loveste mai degraba in hypermarketuri.
    cat despre mutarea magazinului in 3-4 zile sa spunem ca se poate face. dar sunt cateva probleme foarte importante. prima dintre ele, crezi ca cineva iti inchiriaza un spatiu pentru mai putin de 6 luni? eu nu cred. in al doilea rand nu poti sa iei din magazin gresia, faianta, lavabilul, etc. si la suprafata medie a unui mic.ro o astfel de amenajare nu costa sub 3000 de euro. inmultit cu cateva sute de locatii clar alese prost inseamna bani. chiar si pentru dinu patriciu.

  83. georgel, ai lasat lao parte alt fenomen.
    omul nu mai merge la cora/xxx in fiecare zi sa ia o paine, merge o data la 2 saptamani cu o lista intreaga.
    eu zic ca volumul vanzarilor lor e neafectat de diversele magazine de cartier, care tot de acolo isi iau oricum marfa.

  84. Cheltuielile sunt foarte mari
    Patriciu le da o suma fixa de 2500 eur/luna pt salarii + alte costuri. Patronul(magazinului) abia daca ramane cu 1000 eur la final, ceea ce i se pare destul de putin la cata munca e.
    Nu au cum sa reziste doar cu vanzarile actuale pt ca nu isi acopera costurile.
    Magazinele de cartier nu vor muri pt ca in cartier e : macelarie, cofetarie, aprozar, magazin cu tigari + bautura si o gramada de non-stopuri.
    Cateva locatii vor merge bine pt Mic.ro dar alea cred ca platesc chirii exorbitante si vor muri pana la urma.
    Parerea mea e ca Patriciu a facut reteaua asta ca sa o vanda peste 2-3 ani. Nu are cum sa o faca profitabila.
    Actualmente au intarzieri foarte mari fata de furnizori si de aia tot schimba produsele.
    Seven eleven merge la nemti sau la suedezi, la romani nu.

  85. uite un calcul simplu: s-au deschis 300 de mic.ro. fiecare vinde, sa zicem, in medie de 500 de euro pe zi. inmultit cu 300 de magazine sunt 150,000 de euro in fiecare zi, bani care se scad din vanzarile altor magazine. o parte de la magazinele de cartier, o parte de la hypermarketuri.
    faptul ca omul se duce odata la doua saptamani la hypermarket inseamna clar mai putini bani cheltuiti. nu poti sa iei paine, lapte, unt sau carne si sa le pastrezi pentru doua saptamani. in plus mergand mai rar, mai putini bani se duc pe lucrurile inutile si se cumpara strictul necesar.
    majoritatea magazinelor din cartier nu cumpara de la hypermaket. poate de la cash&carry, dar acolo e alta discutie.
    daca te uiti la metro, au raportat o scadere importanta pentru ultimul trimestru din 2010. semn clar ca piata in scadere, dar asta nu e un avantaj nici pentru mic.ro. coroborat cu alti factori de care am mai discutat (management, locatii, concurenta si comertul la negru practicat de micile magazine) nu ii vad prea bine pe mic.ro. nu le cant prohodul, este clar ca ‘rusine’ dinu patriciu va incerca sa scape repede de afacerea asta. sa vedem daca se vor gasi la fel de repede cumparatori.

  86. Avantajul pe care il vad eu in toata chestia cu mic.ro este ca o sa fie mai putina evaziune fiscala din partea gheretelor de cartier. Cui nu i se intampla sa nu primeasca bon dupa ce a achizitionat un anumit produs de la astfel de magazinase.
    Macar astia de la mic.ro nu-si permit sa calce pe bec din punctul asta de vedere. Daca ar mai aparea un concurent de aceeasi avengura sau doi pentru mic, ar fi si mai bine.

  87. am vrut acum o ora sa iau niste maruntisuri, nimerind pe la un butic pe iuliu maniu. vanzatoarea vorbea la telefon ignorandu-ma complet. dupa 30 de secunde de asteptat cu banii in mana, i-am batut usor in geam, si mi-a facut un semn cu mana de genul „asteapta kois, nu vezi ca vorbesc la tel.” si si-a continuat conversatia.. rezistand tentatiei de a-i fute o bordura prin geam direct in cap, am traversat la mic.ro si m-am aprovizionat si cu legume, fructe peste ce vroiam..

    ar mai fi de mentionat ca dughenele dispersate intr-un cvartal apartin de regula aceluiasi patron – stiti tipicul – burtos tuciuriu semi-tupeist cu nevasta cat malu care mai vine in papuci din cand in cand sa incaseze. am auzit cu urechile mele cum racnea una din asta sa auda tot cartierul: „maricicoooo inchide faa ca vine controlu”

    deci da, moarte dughenelor!!

  88. Din cate stiam eu, mic.ro 2 e prin Militari :))
    Ati vorbit de mic.ro fixe, dar vad ca nimeni nu a zis ceva de cele mobile. In afara de cel de la Unirii care chiar e bine pus (daca esti in zona si vrei un suc sau un pachet de tigari, nu prea ai de unde sa-ti iei), restul nu prea au vanzare.

    Daca eram in locul lui Patriciu, faceam alta mutare. Cumparam toate buticurile din statiile de autobuz cele mai aglomerate.

  89. @punkreas: cum nu, man, n-auzi că patruj de litri de motorină consumaţi zilnic? Fă un calcul cât costă generarea curentului electric pe lună la un singur mic.ro mobil.

    BTW: erau 240 de magazine fixe în Bucureşti şi împrejurimi din câte mi s-a spus şi mie săptămâna trecută.

  90. In Constanta au aparut in ultimile zile foarte multe MIC.RO. Langa mine e cel cu nr. 365.

  91. Conceptul e bun, dar au preturi mari. Poate o sa fie cum zici tu…

  92. He he, urmeaza in curand si reteaua mac.ro de unde am feelingul ca nenea patri se vrea la tranta cu cora,auchan, etc … :) cant wait!

  93. Dupa ce magazinele mic.ro vor ramane singurele in cartiere probabil ca pretul va creste, nu cred in nici un caz ca va scadea.

  94. Lucrez la mic.ro. Sunt o simpla asistenta de magazin. Nu stiu ce fel de paine a cumparat domnul care zicea ca e mucegaita, dar va pot asigura ca:
    1. painea vine dimineata, seara se scoate. Nu exista paine de pe o zi pe alta (inafara de cea feliata, ambalata care are un termen mult mai mare)
    2. in fiecare seara se verifica perisabilitatile (tot ceea ce expira a doua zi este scos de la raft si casat)
    3. in fiecare week-end se dau toate produsele jos de pe raft, se sterg rafturile de praf, deci-curatenie generala.
    4. NU se face evaziune fiscala!!! fiecare bon emis scoate din stoc produsele mentionate pe bon. daca nu se emite bon fiscal, vor figura acele produse pe stoc, deci angajatii le vor plati din buzunar.
    Noi chiar muncim in aceste magazine (sunt si uscaturi ca peste tot, de aceea nu trebuie sa generalizati). Ne purtam frumos, stam de vorba cu clientii nostri chiar daca, poate nu am avut timp sa bem o gura de apa; cred ca mai mult de 80% din noi au studii superioare si totusi muncim pe branci sa ne satisfacem clientii, care vin cateodata si-l injura pe Patriciu, care ne cearta ca „de-aia n-aveti, de-ailalta n-aveti…”, care se poarta cu noi ca cu niste gunoaie, doar pentru ca suntem acolo ca sa-i servim si cu toti ne purtam la fel de frumos. Unii vin doar sa fure, furturi pe care noi le platim, daca nu ii prindem.
    Am clienti care vin doar de dragul nostru la noi, care daca fac ceva special de mancare, ne aduc si noua.

  95. Am fost angajat pe magazinele mobile si vreu sa va spun ca nu ai unde sa iti faci nevoile.La training ni s-a zis ca o sa avem conventie cu societatile din imediata apropiere si ca putem inchide sa mergem la toaleta , dar cu toate astea un fost coleg a fost dat afara deoarece avea magazinul inchis in timpul programului (era la toaleta din vecinatate).Asta e una din multele probleme cu care se confrunta angajatii mic.ro.Asa ca mai ganditi-va inainte sa va para rau.Nu va angajati.La inceput o sa va vorbeasca foarte frumos si o sa fiti mandri ca v-ati angajat la ei dar sunt doar vorbe si promisiuni aruncate in vant.S-a promis un salariu la care nu am ajuns NICIODATA.Rusine Patriciu.Faliment.Rusine DM Florin Agache-Nu il intereseaza de nimic.

  96. Asa este cum spune fost angajat.Si sclavii si puscariasii au dreptul la toalete.

  97. Hmm…va-ti gandit ca lantul asta MIC.RO a fost fost facut ca sa fie VANDUT?NU. Deci MIC.RO cu gandul asta a fost si facut. o sa vedeti voi in loc de MIC.RO un nou magazin Seven eleven.Si app, am obs ca nimeni nu a vb despre spalarea banilor cu MIC.RO.Toti vdm cat vinde saracia asta de magazin,nu va-ti gandit ca se SPALA BANII? EU ZIC CA DA.

  98. Pai de obicei se intampla precum s a intamplat cu painea … nu mai creste pretul painii dar … scade cantitatea ei.
    In cazul asta probabil ca va scade calitatea ….

  99. Inceputul sună promiţător.

  100. cum sa fie facut ca sa fie vandut?
    1. cine ar cumpara ceva care functioneaza pe spatii inchiriate cu preturi astronomice? (lanaga mine propietarii „au dat afara” un intreprinzator care platea 4€/m pentru Patriciu a dat 14€/m).
    2. Cine ar cumpara ceva ce nu da bine in cifre? Aceasta afacerfe este din start pe mari pierderi si mai bine zis nerentabila. Degeaba va scadea pretul peste un an sau doi ca nu ii mai intra nimeni. Voi ati mai intrat undeva unde stiati ce e foarte scum? Nu , nu cred.
    – tind sa cred ca toate aceste spatii vor fi folosite in campaniile electorale, in sistemul bine stiut. Va dati seama ca ele ar functiona ca niste mini-sedii politice in teritoriu. Si stiti bine poporu cum sare la „moca”

  101. cativa dintre voi aveti mare dreptate!!!si donsoara care ridica in slavi mic.ro vb numai abureli!in anumite mag mic.ro este o adevarata sclavie,jeg,nepasare si bataie de joc.mai pe scurt LAGAR!!Pe dm-ii ii intere doar banii castigati si atat,nu angajatul care lucreaza pana nu mai poate!!!la mic.ro se lucreaza ca si la canalul dunare marea neagra.mai bine ar fi numiti ognasi si nu bacani angajatii!in mag.nu tine nimeni cont cat,cum,si ce lucrezi,faci ore supli si nici macar multumesc,apai sa te plateasca!cunosc angajati care nu au lucrat nici macar 1 zi dar in schimb au primit salar intreg +bonuri pe toata luna!sefii sunt angajati pe zambet!va vine sa credeti ca exista sefii la MIC.RO care nu stiu nici macar SA APRINDA UN PC!!!!ESTE STRIGATOR LA CER.nu stiu daca domnul dinu stie ce kkt se intampla!sa nu mai zic ca aici la MIC.RO se fura ca in codru,ia fiecare ce vrea si dupa cine plateste????? ANGAJATUL!!!!!FRATILOR NU VA ANGAJATI LA ACEASTA FIRMA DE KKT

  102. La mine mic.ro e foarte aproape de kaufland deci sunt condamnati din start.Alta mutare gresita a fost sa trimita angajati la usa potentialilor cumparatori din zona sa le spuna ca identitatea lor valoreaza 2 lei, sa numeasca „supermarket” bacania din cartier.

  103. NOU
    #114

    fratilor, multi dintre voi chiar nu intelegeti strategia lu Patriciu. toata lumea zice k e hot si e facut in toate felurile. un singur lucru nu intelegeti, omul asta e mult mai destept decat credeti. va spun eu ce urmeaza sa faca. desi momentan toate lucrurile nu merg destul de bine ceea ce urmareste el este sa se extinda momentan. pe urma stiti ce urmeaza? va spun eu ce urmeaza… numarul mare de magazine are nevoie de distribuitori, toate hipermarketurile datorita numarului mare de produse au anumite contracte cu anumite firme care le procura produse. avand un numar mare de magazine automat o sa le fure distribuitorii la hipermarketuri. in viitor o sa ajunga si preturile la mic.ro sa fie lafel daca nu chiar mai mici decat la hipermarketuri. nu e prost gandita politica de marketing… Omul dispune de o ultime de bani. are puterea si capul ca sa faca ceea ce si-a propus. daca aveti mentalitate de manager puteti sa deduceti k nu e o idee proasta. OM CU INFLUENTA, BANI SI CAP!!

  104. M-au sunat pentru un interviu, ca salar ofera 1300 brut si opresc 10% din salariul net ca garantie (pe care o restituie cand nu vei mai lucra la ei!). Bonuri nu vezi decat dupa 5 luni.
    Cum vi se pare oferta?
    In Romania nimeni nu vorbeste de salariul pe care-l castiga, este un subiect tabu, de aceea am deschis subiectul.
    Am vazut comentarii legate de cum sunt tratati angajatii. Cred ca este un lucru destul de generalizat la noi. Sa ne spuna acele persoane unde a vazut muncitori tratati cu respect si intelegere, sa ne angajam si noi acolo (ma refer strict la pozitiile inferioare dintr-o firma).

  105. Intr-adevar, ti se promite luna de pe cer , inainte de interviu, iar cind ajungi acolo isi bat joc de tine.Acei DM si colaboratorii din teritoriu care sunt in stare sa calce si pe cadavre, in dorinta de a promova si a-i impresiona pe altii.Aplica politica de hartuire, intimidare si amenintari cu demisia asupra unora, nepotisme si favoritisme asupra altora. Depinde care e interesul. Eu stiam ca politica acestui concept este altul.Acuma nu stiu daca conducerea centrala cunoaste situatia si nu i-a nici o masura vis-a-vis de acesti DM si colaboratori directi, sau accepta tacit aceasta atitudine fascista a acestora.Asa e cind unii ajung sefi peste noapte, si nu stiu a se comporta, si conduc abuziv.De parca angajatii ar fi sclavii de pe mosia lor, numai biciul le mai lipsesc.

  106. Da, ai dreptate. Daca nu vrei sa fi amenintat cu demisia atunci trebuie sa aplici politica,, ciocul mic si joc de glezna”. Alfel risti sa fi confruntat cu un razboi pshihologic, pana iti dai demisia, Urat din partea acesto DM,asa se strica imaginea acestui concept.

  107. m-ar interesa daca dintre cei care au inchiriat spatii au primit chiria la timp.multumesc

  108. ma tot gandesc la mic.ro , pare locatia ideala sa furi ca spartu , mai ales ca eu am furat de prin marketuri de cand sunt , ei sunt prea saraci sa bage camere , poti sa furi cu tona si e plin de blind spoturi . daca ai si o replica de pistol cu atat mai bine , se pare ca patriciu vrea sa transforme romania in noul l.a. gangsta style cu ‘securitatea’ mica din micurile lui

  109. Buna ziua,tot am citit mesaje si vad ca parerile sunt impartite,dar sa va spun din puncutul de vedere al celui ce asteapta acasa ,asistentul de magazin ,ce a fost recrutat la mic.ro,aceasta firma care promite marea cu sarea si in momentul in care esti angajatul lor se poarta cu tine de parca ai fi sclavul lor, dm- ei,ce se cred dumnezeu si ameninta cu demisiile spunand ca sunt sute si chiar mi ce asteapta la poarta mic.ro-ului sunt lucruri care iti macina nervi si tie si celui ce lucreaza la la aceasta firma,sa vezi persoana de langa tine venind zilnic un pachet de nervi acasa si asta doar pentru ca lucreaza la mic ,si a avut nesansa sa dea peste o gestionara analfabeta si un dm plin de zel..rusinos,toti dorim sa muncim si sa castigam un ban,dar nu asa asta este sclavagism.Ma intreb ,oare domnul Patriciu stie ce se intampla in aceasta firma,si daca da atunci RUSINE DOMNULE PATRICIU,sunt oameni de care va bateti joc cu buna stiinta, si toate astea se intampla la Galati.

  110. MIC.RO=SCLAVAGISM PE PLANTATIE, sefele de magazin executa nervos fiecare salariat in parte(sa-si pastreze ele locul de munca)amenintandu-i cu demisia. Nu va angajati la Mic.ro la aceasta firma in loc de politete scrie SUFERINTA, SUFERINTA, STRES, SCLAVAGISM.CRIMA UMANA.Rusine acest lant de magazine nu face mandrie tarii.

  111. NOU
    #122

    Nu se poate asa ceva MIC.RO isi bat joc de angajati,acestia nu mai platesc orele suplimentare,au lasat doar un bacan pe tura care ei nu constientizeaza k sunt multi drogati in bucuresti kre fura din magazine,iar paza au doar cateva.In plus dak vine auditul si iti gaseste expirate la raft mai iti da si 15% penalizare la salariu,dar nu se gandesc k fiind unul pe tura nu poti face fata mai ales dak e magazinul mare.Nu ai timp sa faci treaba in doi barem de unul singur.Ei vor vanzare dar de unde dak nu trimit marfa la timp si mai ales in cantitatea pe care tu o comanzi.Deci intr-un final bacanul e de vina si din cauza asta el suporta toate consecintele:plateste ce se fura,mai primeste si penalizari la salariu,dak a avut ore suplimentare nu i le mai platesc.Concluzie dintr-un salariu de 810-15% penalizari-???cat se fura din magazin=nici 100 ron pe care ii cheltuiesti pe o apa si mancare in timpul serviciului.NU se merita!!!!! Asta reprezinta munk voluntara.Bacanul are urmatoarele atributii in magazin:tura de dimineata:sa faca patiserie,sa scoata perisate,sa primeasca marfa,sa receptioneze marfa,sa o aseze la raft,sa puna preturi,sa faca curatenie,sa alimenteze marfa la raft,sa de-a comanda pentru marfa…..si intre timp ce face toate acestea sa mai si vanda.ceea ce de unul singur nu poti face fata.Tura de dupamiaza:sa faca patiserie,sa scoata perisate,sa primeasca marfa,sa receptioneze marfa,sa o aseze la raft,sa puna preturi,sa faca curatenie,sa alimenteze marfa la raft,sa scoata expiratele de la raft,sa faca returul la ziare,retur la paine plus k dak se anunta marfa k va ajunge dupa 23 trebuie sa ramai sa o receptionezi plus sa scoti actele necesare pentru inchidere.Credeti k totul se poate de unul singur???? MAI ALES K IN WEEKEND FACI TOTUL DE UNUL SINGUR.

  112. oare cum este sa lucrezi la mic.ro ???? pentru ca eu acum mi-am facut angajarea….. si daca ar putea cineva sa imi spuna cum merg treburile as fi recunoscator :P….

  113. Ma voi aia de la mic.ro m ai furati curent.
    tu fata care spui ca ai lucrat la mic.ro te rog spunene cate luni a stat magazinul fara contorul de curent si voi erati legati pe direct adica furati curent.m ai spunene cata spaga dadea stefan bancila la electrica.
    sunteti niste hoti.daca un amarat se leaga la curent pe naspa face puscarie,dar voi daca va legati sunteti smecheri.
    hai fata mai spunene cate magazine sunt in situatia de a fura curent.

  114. mai fratilor … in spatele acestor „buticuri” se spala bani. bani facuti de Mogulul Patriciu…

  115. am tot citit….vad ca printre cei care au scris sunt si angajati ai mic.ro…dragi cititori,va asigur ca oamenii care sunt nemultumiti de conditii,de DM,de salarizare si de multe altele,sunt acei lingai care trag limbi in c-r de cate au ocazia cate unui sef in speranta ca o sa devina si ei sefi…seara la depozit…se vad ei :))
    1.orele suplimentare nu se mai platesc pentru ca au fost idioti care s-au pontat fara sa faca orele(doar suntem in romania)
    2.daca DM-ul iti gaseste produse expirate in raft,iti da 15%penalizare…corect…noi romanii suntem obisnuiti sa muncim si sa luam banii…dar trebuie sa ne si gandim la calitatea muncii pe care o prestam….(doar suntem in romania)
    3.printre cei nemultumiti cred ca sunt si patroni de buticuri care au ramas fara clienti :)) in curand FALIMENT :))

  116. NOU
    #127

    Paff,jeg mic ce esti ! Cum poti sa spui ca cei care sunt nemultumiti de magazinele mic.ro sunt angajatii lingai ?! Postul de asistent magazin (adica lucrator comercial sau mai bine-zis vanzator) nu se incadreaza in descriptia cuvantului din Dictionarul Explicativ al Limbii Romane: https://dexonline.ro/definitie/v%C3%A2nz%C4%83tor
    Am observat ca asistentii de magazine mic.ro trebuie sa vanda marfa,sa o aseze pe raft (merchendising),sa faca receptia marfii,sa faca contabilitate,sa faca retur la ziare,sa faca patiserie,sa faca curatenie etc totul pe un salariu de mizerie. Sa incepi programul de la ora 6 e foarte dificil… Nu sunt 2 asistenti pe tura ci doar unul singur,asta am vazut eu in Brasov. In cartierul in care locuiesc in magazinul mic.ro nu vezi niciodata acel asistent,e mereu in spatele magazinului cu receptia marfii,cu asezatul la raft etc. Nu se merita sa munciti pe salarii de nimic. Din cauza unor dobitoci de fomisti,majoritatea fiind ori studenti moldoveni veniti aici in Brasov la studii sau prin alte orase din Romania,ori cocalari,pitipoance care nu pot altceva mai mult. Din astia sunt multi,asta e principiul celor de la Resurse Umane,daca va suna si ii refuzati spunandu-le ca ati gasit o oferta mai buna sau ca deja lucrati sigur o sa fie ofticati. Demonstrati-le ca aveti inteligenta,caracter,personalitate si NU va lasati calcati in picioare de niste analfabeti,tupeisti de DM si alte specimene asemanatoare lor. Mai bine plecati din Romania si o sa aiba 0 forta de munca,vor trebui sa mareasca salariile. Ati vazut ce preturi sunt in Europa de Vest si ce preturi sunt in Romania ?! In Brasov s-a deschis un nou magazin Deichmann si scria ca preturile sunt aceleasi in toate magazinele Deichmann din lume,deci cum sa dai 100-200 lei pe o pereche de cizme,pantofi de vinlin („piele ecologica”) cand ai un salariu de 670 RON in Romania si cum e sa dai 25-50 Euro cand ai un salariu minimum de peste 1000 de Euro in Germania ?! Si sa nu mai zic ca preturile din Lidl,Carrefour,Kaufland sunt asemanatoare sau mai mici celor din Romania dar in tarile civilizate salariile sunt mai mari,cum se explica asta ?! Lipsa de clienti nu duce nimeni,mereu magazinele,mall-urile si cosurile,plasele cumparatorilor din Romania sunt pline,deci sunt cumparaturi si bani;dar unde sunt banii pentru salarii decente ?! Mai bine e in comunism decat in Romania asta democratica unde trebuie sa muncesti la tot felul de mafioti,escroci pentru salarii 600 RON.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile