Pentru că au rezolvat deja pistele de biciclete, Ucraina și gazele de șist, masonii dau zilele acestea un asalt asupra cozonacului, una din mâncărurile noastre tradiționale, alături de mititei și shaorma. Vedeți aici și aici două exemple de masoni moldoveni, care încearcă să acrediteze idei precum “cozonacul nu e bun”, “cozonacul e uscat”, “cozonacul nu se găsește decât de sărbători”, “nimănui nu-i place cozonacul”, care e fix retorica masonilor când au vrut să scape de țigări și de pamperși.
Iar masonii moldoveni sunt cei mai răi dintre toți.
Cred ca masonii cei mai rai sunt cei de prin Giurgiu. De aia cu origini turco-tatare nu zic nimic, ca suntem certati.
Deci asa, Dl. Eftimie e moldovean. Probabil ca asta explica de ce sta (sau statea) „prin Brasov”.
Si la urma urmei, daca n-aveti paine, mancati ba naibi cozonac. Saracilor.
*naibii.
Ştii ce-a păţit madama aia care le-a spus la săraci să baloteze cozonac dacă n-au pâine…
Povestea este mult mai complicata. Sunt organizatii obscure care au investit enorm in industria checului iar acum evident for sa curete cozonacul si panetonele de pe piata.
Se pare ca planul ar fi ca checul sa fie introdus in meniul elevilor in toata Europa de Est, in prima faza. O felie de chec, de doua trei ori pe saptamana, le-ar aduce venituri uriase, cu care ar putea sa opreasca ofensiva BRICS.
La fel au facut si cu masina electrica.
Chiar ar merita o ancheta de amploare.
asta-i cel mai tare comment pe un blog ever
scriu ce i-am scris si lui eftimie:
Cozonacul este un desert foarte bun, dar costa multisor si e mult de munca la el.
Nu se gaseste in restaurante din motivele de mai sus + pentru ca numerosi cozonaci prosti au creat, in timp, repulsie mai ales tinerilor, care nu au apucat sa guste in viata lor un cozonac bun, hranindu-se din take-out sau semipreparate.
Sa nu mai zic de papilele gustative alterate de KFC
Au atentat la tigari ? e groasa rau…
masoni boemi
Piticisme: Iti place cozonacul? Vrei sa te f*ti!
Mă uit la feliile de cozonac din poză.
Nu rahat, nu perje, nu smochine, nu stafide, nu emememuri, nu bumboane.
Și nici nucă.
Meschin …
Ăla e un cozonac de căcat. Cozonac care dă renume prost cozonacului!
JOS CU COZONACII SECI!
Cismaru şi Eftimie sunt moldoveni ?
E adevărat că din scrierile lor răzbătea un uşor aer de Vaslui, dar am crezut că doar mi se pare
vaslui ar fi parfum, eftimie e moldovean din brașov, cismaru moldovean de la brăila.
Ne-au înconjurat
mai lipseste unul din Buzau suntem formula completa de moldoveni
Vaslui? Eu sunt din Vaslui.
Cine cacat din Vaslui uraste cozonacul? Arata-mi unul.
La noi se fac KILE de cozonaci pe cap de familie. :p
cismaru, fa si o petitie online, ca sa nu pari singurul idiot cu postarea aia
(„inteligenta” modificarea pe de blogul tau, ca deh, doar e blogul tau)
vali, sper sa nu procedezi si tu precum cismaru, si sa incepi sa modifici postarile comentatorilor
Pi șini fași ăi moldovean?
cu numele ăla, di șe comentezi, uăi?
numele ca numele…
exemplu clar de ce-nseamna sa mananci „ca la mama acasa”, dar ma-ta sa gateasca prost… normal ca nu-ti place cozonacul, daca ai mancat chec indoit cu paine si credeai ca mananci cozonac
Moldovenii nu prea gatesc, n-au vazut carne pana n-au ajuns in italia, „poalele in brau” sunt paine cu umbra. It’s dey culcha.
Singura zona in care e mancare de mai mult de 25 de ani e Suceava, in rest… „nisti Panietioni, ai, uai, ca cozonacul ie naspa?”
off-topic
ce s-a intamplat cu galeria foto?
Nu există cozonac uscat, ci doar masoni care n-au vin sau lapte
Ba baieti, nu sunt in tara asa ca nu pot cumpara „cand vrea muschii mei” cozonaci.
Dar aici, in Italia, cand apare in magazine – adica de doua ori pe an, Paste si Craciun – mananc de sparg.
Numai de Pastele asta am bagat 6 cozonaci. In primele trei zile mancam unul pe zi.
Astia care baga eclere si amandine de Paste si Craciun, sa suga cozonacul. lol
Am luat 6 cozonaci destul de diferiti, parca nici cozonaci nu s-ar numi: cu crema de lamaie, cu iaurt si piersici, cu ciocolata, cu fructe confiate, cozonac simplu.
Din toate astea, cel simplu a fost cel mai bun. CEL MAI BUN!
Si pe locul doi a fost cel cu coaja de portocala confiata – care coaja aia era 4-5% (deci tot un fel de cozonac simplu).
te referi cumva la panettone cu capsune? pai ala nu este cozonac!
„NIMĂNUI NU-I PLACE COZONACUL”
Ala toata copilaria lui si-a spart dintii in turta dulce si acuma face pe desteptul.
In S.U.A se maninca curcan, dar mai mult se maninca de ziua recunostintei, in italia au un fel de cozonac rotund, se maninca doar la sarbatori, in rest sta pe rafturi. Si da, la noi se maninca cozonaci de sarbatori, pentru acest motiv un imbecil a zis sa nu mai mancam niciodata.
„in italia au un fel de cozonac rotund, se maninca doar la sarbatori, in rest sta pe rafturi” – de fapt, nu se fabrica decat de sarbatori.
Italienii nu cumpara nu pentru ca nu le-ar placea, ci pentru ca e hiper-caloric, 100g de cozonac are calorii aproape cat 100g de ciocolata. Si stii cum sunt italienii.
=========
Despre apetitul romanilor pentru cozonaci e cam asa: seara, in Carrefour (unul ce are brutaria lui), nu mai gasesti „cozonac cu diverse umpluturi”, desi acele „diverse” se apropie de zero, si pretul pe kg e prohibitiv.
Cand eram in Romania, ma mai apuca sa mananc cozonac cu lapte, dimineata – imi aminteam de bunica.
Aiurea!, ajungeam pe la ora 7 in supermarketuri, cand cozonacii aia buni erau vanduti deja.
Daca nu ma insel, oricand poti cumpara cozonac in Romania. Aia fac pentru ca-s prosti, sau pentru ca se vinde pe bune?
Da mă, nişte graşi aflaţi la regim, care zic că chestia cu strugurii. Mâine-poimâine or să spună că e nasol şi KFC şi Mec-ul…
Știu că pentru mulți e evident ce zic, dar ăla din poză nu e cozonac. E pâine cu gem. Cozonacul adevărat arată cam așa:
unde ii gasesti pe astia? :))) am ras cu lacrimi. dar unul chiar recunoaste: „Sunt nascut in ’85. Adica cu un an inainte de explozia de la Cernobal. Am prins radiatiile. Asta explica multe.”