Cea mai mare problemă rezolvată de olandeji înainte de a trece la biciclete

Mă uitam la reportajul ăsta, lăsat de un cititor în comentarii. Mișto.

Doar că olandezii și alte nații au rezolvat înainte de asta o problemă pe care ai noștri nu știu cum să o clarifice: au făcut apa de la robinet potabilă. Să o poți bea și să nu cari mereu apă plată de frică să nu îți moară copilul de malarie dacă bea apă de la robinet.

Destul de greu să cari niște sticle de 5 litri pe bicicletă, nu? Săptămânal. Asta e mișto la București, că au 5G, dar nu au unul din drepturile fundamentale ale omului, apă potabilă.

A doua problemă rezolvată a fost mai amuzantă. Vrei să vinzi o bicicletă de care te-ai săturat? Arată-mi o factură cu seria ei pe ea. Nu ai, că tu ești amuzant și nu păstrezi așa ceva? Nasol. Fie o păstrezi, fie se confiscă dacă te prindem că încerci să o vinzi.

ps: filtrați apa de la chiuvetă? cu ce?

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

86 comentarii

  1. Ar trebui să te uiți și la un reportaj cu furatul bicicletelor prin Olanda.
    Eu nu am încredere să beau apă potabilă nici în Olanda nici în Germania.
    Habar n-am dacă e bună sau nu.
    Să curgă hâtrul.

  2. Si au mai rezolvat ceva: pistele de biciclete. Chiar si langa drumurile nationale.
    Plus educatia. Dupa cum se vede si in reportaj nu exista adult la ei care sa nu vorbeasca limba engleza. Nu vorbim de turci sau alte natii aciuate de doua-trei generatii. Vorbim de olandezi in general.

    • Si educatia cu limbi straine e subiectiva, daca te duci mai la vest in Franta cu engleza esti ca romana in Covasna, faci febra musculara.

    • Povesti. In Amsterdam in Dam Square nu stiam care este statia de autobuz care duce la gradina zoologica. Primele 3 persoane intrebate nu stiau engleza deloc. A fost un moment hilar, unul din ei era un tip de vreo 30 ani care avea tatuata o poezie pe gat in engleza, era la fel ca ceilalti, lemn

    • @Mar, povești cam spui tu :) în Dam square sunt 95% turiști și 5% oamenii străzii care cerșesc pe acolo. Dacă ai intrebat asiatici sau spanioli în engleza, cel mai probabil să nu știe să-ți răspundă. Testul îl faci în magazine, la piață, în suburbii etc. Casieri de 50+ ani vorbesc foarte bine engleza. Angajații middle age de pe raion din magazine gen ikea vorbesc perfect engleza.
      Nu va mai dați experți într-un loc în care ați fost turiști 2 zile.

    • Experienta mea ca turist in Olanda spune asa:
      – patroana de bar, +60 ani, engleza perfecta
      – muncitor constructii (ceva sef de echipa) – engleza perfecta + Halep? Hagi? Romania? Wow!
      – vatmani (la plural) – vorbitori de engleza
      – vanzatori magazine – vorbitori de engleza
      – homeless – engleza binisor spre bine

  3. Cred ca tu confunzi apa distilata cu apa potabila. Beau de 44 de ani apa de la chiuvetă in Bucuresti. Nu mi-a crescut vreo mana in plus până acum.

    Mai mult decât atât, de când m-am procopsit cu niste pietre la rinichi, recomandarea doctorului a fost sa scot inclusiv apa minerală din meniu si sa consum apa chiuvetata.

    Da, pute uneori a clor, dar asta nu o face nepotabila.

  4. Cu o cana Brita. I-am făcut și testele-au ieșit ok. Beau numai de la chiuveta(rețea )

    • filtrul se schimba la 150l. in mod normal e vreo 35ron, dar la kitchen shop sunt pachete de 4 la 100ron. folosim de vreo 6 luni și e ok. pe viitor poate trecem la filtre direct pe conducta de apa. so far, too lazy.

    • Cana Brita si eu. De peste 3 ani. Filtrul schimbat lunar (10 – 15 lei, depinde de unde il cumperi si cate sunt in pachet). Cana spalata bine la fiecare schimb de filtru si schimbata cam la un an.

    • Rectific. Filtrul costa 25 – 35 lei.

    • Cu o cana este mai bine decat fara :D

      Totusi, pentru siguranta, confort si economie e mai bine sa iti instalezi un sistem sub chiuveta. Vei inlocui cartusele mai rar si sunt mai ieftine.

  5. 1. Filtru de apa cu 5 filtre. Nu cred in chiar in toate balivernele lor, dar la un pret de sub 500 lei/approx 2 ani e ok. Si vine si cu baterie de o montezi in blatul de la bucatarie. Sceptic fiind am dat analiza la ISU si se pare ca valorile negative scad. Nu mult, dar scad. O analiza buna ar fi la DSP dar e costisitoare, peste pretul filtrului (aici ai putea afla daca ai si vietati in apa :))). Nu scade duritatea apei, iar clorul e redus intr-un procent mic. In scepticismul meu am si taiat filtrele la inlocuire sa vad ce au strans, si am fost multumit. E trist totusi cand te gandesti la evolutie, copil fiind in Piatra Neamt apa era ca de izvor. Nu am avut nevoie de filtre.
    2. Ar fi ok sa ai factura pentru orice incerci sa vinzi, nu doar biciclete. Daca nu factura, macar un „trace” al comenzii si platii.

  6. Sunt niște căni pe la Carrefour – Aquaphor, Brita – nu mai știu cât a costat, cred că sub 100 lei, apoi costă vreo 35 lei filtrul, îl schimbăm la 3-4 săptămâni.

  7. @vali 3u folosesc asta de vreo 1 an https://www.aqualine.ro/sistem-excito/purificator-excito-b.html

    Suntem mulțumiți de diferența de gust, la teste nu am dus apa. Filtrele costă aprox 200 lei și le schimb tot la 6 luni. Am montat robinetul separat la rețea și se montează și schimba ușor totul.

  8. 1. De vreo 6 ani folosesc apa de la chiuveta trecuta prin filtru Nikken (e japonez).
    Stau la mare si apa e bogata in calcar, printre altele si se vede.
    Filtrul e bun in sensul ca apa nu are mirosuri sau gusturi de nici un fel; are doua recipiente, iar in cel de sus unde pun apa de la retea se cunoaste calcarul pe pereti; in cel de jos, cu apa filtrata, nu.

    Sunt multumit ca nu mai car apa la bidoane si nici pietre la rinichi nu am :)

    2. Am avut biciclete si mi s-au furat. Erau la uscatorul de la parter si l-au spart.
    Sa isi rupa gatul pe ele le doresc.

  9. Nu e nici un mister si nici nu costa mult. Daca aveti dubii solicitati o analiza a apei de la robinet https://www.analizeapa.ro/test-analiza-apa-potabila/ eu am facut un test complet pentru apa de la tara din fantana. A iesit ok, nimic anormal.

    Apa de la robinet din Bucuresti cel putin in Stefan cel Mare / Mihai Eminescu / Dacia e perfect potabila. Daca o lasi in sticle fara dop o ora sau doua sa se evapore clorul si o pui la rece la frigider e la fel la gust ca orice apa plata la bidon de 5 sau 10 l. In marea majoritate apa la 5 si 10 l e apa municipala flitrata prin osmoza inversa cu adaos de minerale sa aiba gust.

  10. Eu car baxuri de apa cu sticle de 2L, sarakilor.

  11. Beti bere și nu faceți pietre.
    Totuși dacă mă ia o sete d aia mare și nu am Bucovina în casa, beau cu încredere de la robinet fără nici un filtru. Nu te omoară câteva pahare de apa bogata in fier de la conductele ruginite. E doar oxidare până la urmă.

  12. Uischi, ca Fumuru

  13. De cand mi-au murit pestii din acvariu in urma cu 15 ani la un schimb de apa de la robinet (si nu de la clor, ca il scoteam, s-au ales cu niste chestii pe ei gen vata) nu mai beau de la robinet. Abonament „la fantana”.

  14. Mi-a fost dat odata sa schimb instalatia de cupru dintr-un bloc vechi, pe interior era o mazga neagra ca la diesel, deatunci am terminat-o cu apa de oras.

  15. În România apa se tratează prin clorinare. Asta înseamnă că din momentul tratării clorul rezidual rămâne cam 12 ore în apă, timp suficient ca să omoare orice microorganisme. Mai rămâne rețeaua de conducte, care e cam varză, pe principiul ” țevile nu se vede, ce nu se vede nu aduce voturi”. Deci mai trebuie filtrata cu ce vă vine la îndemână (filtru de cărbune etc) , ca să eliminați țărâna din pahar, după filtrare apa va fi bună de consum

  16. Au schimbat recent coloanele de apa din bloc (Bucuresti – Sector 3): inteleg ca erau tevile foarte vechi, dar la cum aratau, ce rugina, ce mizerie…

  17. Mi-am luat dozator de apa de la BeviAqua. 4 bidoane de 11 litri cost inițial lunar 48 lei (asta e abonamentul) și apoi e 10 lei bidonul. Ți le aduce sus la ușă. Nu cari apa, nu ai grija ei.
    Dozatorul este în custodie.
    Alte costuri 28 lei garanție la bidonul de propilena.

  18. mie nu-mi priesc toate apele minerale, de la biborteni si borsec am aritmii cardiace, probabil de la continutul de sodiu, asa ca tot robinetul ramane sursa de baza, uneori o trec prin brita, de cele mai multe ori o aduc la punctul de fierbere fiindca sunt consumatoare de ceaiuri asa ca apa minerala cumpar rar spre deloc – in filtrul tevii de bucatarie se aduna rugina, asa ca e de preferat sa treaca prin ceva care sa opreasca rugina si ce-o mai fi pe tevi inainte de consum

  19. Uite asta https://www.emag.ro/filtru-apa-potabila-3m-aqua-pure-complete-8000-litri-carbon-block-argintat-carbune-activ-bacteriostatic-8000-litri-capacitate-purificator-pachet-promo-filtru-plus-1-rezerva-3m-aqua-pure-complete-plus-/pd/DV0G12BBM/ l-am luat alor mei si merge bine. E si destul de mic cat sa nu necesite o intalare complicata. Apa e fara miros, sedimente sau orice alta problema comparata cu cea de la robinet nefiltrata.

  20. Nu mai am incredere in niciun fel de filtru, de multi ani beau doar apa roz cu bebelusi pe eticheta, nu e o avere. Bine, si din motive de sanatate in care nu intru acum, dar si pentru ca imi amintesc ultimele zile cand beam apa filtrata de la robinet: avea gust (banuiesc) si miros (cu siguranta) de mortaciune, dar nimeni nu ma credea (aveam pana-n 10 ani la vremea aia, dar orisicat, mirosea destul de tare!), asa ca am tot baut cu sila eau de mortaciune minim o saptamana, pana cand am inceput sa refuz la propriu sa mai beau apa, unde in mod normal beam minim 4 pahare la o masa. Poate o fi fost filtrul vechi, blocat sau dislocat, dar nici chiar asa.
    Pe acelasi subiect, am vazut de curand* ca au aparut tehnologii de filtrare direct de pe teava, care anunta ca elimina 99,9999999999% din impuritati, metale, scame, bacterii, eventual si reminalizeaza apa la loc, etc. Nu stiu daca ar merita sa am incredere in ele, inca am nevoie de rinichi si ficat fara Calgon. Daca le-a incercat cineva si/sau stie cat de bune sunt si vrea sa scrie, sunt numai ochi.
    (*ele or fi aparut mai demult, dar eu am vazut abia luna trecuta:))

  21. Apa de la robinet din Olanda e filtrata fara clor, ci prin dune de nisip. Check it out.

    De asemenea, Vali te inseli. Toti, dar toti olandezii de rand au abilitati fenomenale de carat pe bicicleta. Am vazut unul cu o canapea. La ei societatea e invatata intai sa se descurce pe bicla si tren si apoi cu masina.

    • Asa cum stiam (chiar daca informatiile sunt vechi de 20 de ani) in occident, se mai foloseste ozonizarea si tratamentul cu UV. Tratamentul cu UV mi se pare mai dificil de aplicat, deoarece stiu ca radiatiile UV nu ajung la adancime mai mare de aproximativ 2 cm.
      https://www.drink-water-eng-sci.net/2/1/2009/dwes-2-1-2009.pdf?q=eng-vs-sa
      Si stiam ca au si ceva uzine cu osmoza inversa pentru desalinizare

    • Mai vroiam sa adaug ca tratamentul depinde si de sursa de apa. La noi se foloseste si apa de suprafata din rauri si raurile sunt destul de contaminate pe la noi. Deci clorinarea (solutie eficienta si ieftina in comparatie cu ozonizarea sau tratametnul cu UV) este necesara. Problema asta s-a mai rezolvat partial prin disparitia industriilor poluatoare (respectiv disparitia fabricilor/uzinelor)

  22. O vorba din Moldova: „Apa e pentru spalat !” Da-o drec’, baga cu whisky mai bine ! :D

  23. olandejii mai sunt si zgarciti. Sa nu uitam asta.
    Oricum, in amsterdam e satana cu bicla.

  24. Cand stateam la casa aveam apa de la put. 40m, apa proasta, aveam instalatie din aia mare de filtrare – tanc de clorinare, filtre de carbon activ, dedurizare, deferizare, etc. Beam apa plata.

    M-am mutat la bloc in Bucuresti, mi-am luat o cana din aia Aquafor de la Dedeman ca sa puna apa de la robinet si sa nu car baxuri de Bucovina pe scari. Am baut doua zile apa filtrata prin ea si bang! diaree. Am facut o pauza, am baut iar – bang! diaree. Eu stiu ce sa zic…

  25. Dupa ce vezi clipul asta te gandesti de doua ori in fata standului de apa plata. Iar de la chiuveta, doar pentru ceai, cafea sau ciorbe. https://youtu.be/ShUwp9GKOLs

    • prieteni care se pricep spun că tipul ăla aberează.

    • De pe YouTube afli doar lucruri adevărate. Nu

    • @Codru – daca pui ulei in apa, ce se intampla ?

    • Este un proces de electoliza cu un electrod din fier și unul din aluminiu. Nu are nici o legătură cu calitatea apei din punct de vedere pt băut.
      https://youtu.be/ASnLL6ebaco

    • Tipul asta dezinformeaza grav!

      Prin electroliza se precipita substantele dizolvate in apa. Acestea pot fi bune sau rele.
      Conform testului respectiv, apa „cea mai buna” a iesit cea care are valoarea de minerale cel mai putin. Daca ar testa apa distilata (cea folosita la acumulatorii auto) ar fi iesit ca e perfecta. Da, perfecta, dar cu 0 minerale. Si ghici ce… Pe eticheta scrie clar „NEPOTABILA” si nu trebuie consumata.

      Multi oameni au luat de bun testul acesta idiot, fara sa gandeasca si fara sa se documenteze. Valoarea substantelor dizolvate in apa (TDS) reprezinta practic cate alte elemente se regasesc in apa respectiva. Totusi, o valoare mica sau mare nu indica ca apa e buna sau rea. Pur si simplu pot sa existe substante nocive dizolvate si TDS-ul sa fie mic sau minerale benefice (calciu, magneziu, zinc, potasiu, etc) si TDS-ul sa fie mare. La testul cu electroliza, apa cu TDS mic este cea mai „curata” vizual, dar e posibil sa fie nepotabila.

  26. Mici adaugiri : daca esti prins ca ai cumparat o bicicleta furata (chiar daca nu stiai ca e furata) – amprentare + poze. Exista un site unde poti verifica seria bicicletei sa vezi daca e furata https://fdr.rdw.nl/
    Nu stiam ca e obligatorie prezentarea facturii la vanzare (spune si asta in film? ca nu am avut rabdare sa il vad pe tot). Legat de calcarul din comentarii. Apa e destul de dura pe aici. Daca ai gresie inchisa la culoarea o sa-ti miroase mainile la otet odata la doua saptamani.

  27. veniți în Portul Constanța … apa potabilă la chiuvetă este perfectă dacă ne luăm după APMC (Compania Nationala „Administratia Porturilor Maritime” S.A. Constanta)…

    Dai drumul la robinet și apa „potabilă” pute ca o hazna, dar Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor o declară periodic ca fiind bună pentru consum?

    wtf… cum plm testează ANSVSA apa potabilă? câtă șpagă să iei ca să declari potabilă haznaua din Port?

    Trebuie să cumpărăm în fiecare săptămână 10…20 bidoane a câte 25l de apă îmbuteliată fiindcă aia „potabilă” pute ca naiba.

  28. Apă de la ciuvetă, direct dă la țavă, fără filtru, fără căni speciale, fără cărbuni, fără apă Kangen și alte derapaje de marketing.
    Numai când mi-a fost făcută minunata ofertă de a plăti 14.000 de lei pe un aparat Kangen. Da, da, uite acu. Dacă vreau filtru, cu 1000 de lei îmi iau d-ala de beau ăia apă pe Stația Spațială Internațională,
    Apropo, spre deosebire de București, la Mioveni avem apă potabilă la robinet, cu care se poate crește un bebeluș fără riscuri, se poate găti, se poate consuma fără fierbere. Nu doar spălăm rufele cu ea și facem baie.

  29. Eu am 1filtru de apa facut in USA si il folosesc de 13 ani,se schimba filtru la 5000l sau la 1an.Zice ca bei apa plata aqua carpatica,omoara microorganismele 99,99% datorita unei lampi cu ultraviolete

  30. Da, e foarte greu sa cari 5l de apa pe bicicleta. Am vazut olandeji d-astia carand canapea pe 2 biciclete.

    • știu că înțelegi că, dacă ai văzut o dată într-un an cineva cărând o canapea pe biclă, nu înseamnă că toată lumea poate face asta. știu că înțelegi, dar nu te poți abține.

    • Daca vrei, stau intr-o zi in fata magazinului si-ti trimit poze cu cate cara astia pe biciclete. Ca deh, ei n-au parcare de masini si 90% vin pe 2 roti. Ii vad zilnic carand tot felul de lucruri, nu conteaza marimea/greutatea.

    • ai face tu asta pentru mine?!

  31. NOU
    #69

    În două locații cu cate 50+ de oameni fiecare folosesc de un an cele mai ieftine filtre cu osmoza inversă de pe emag. 600~700 lei bucata. Încă n-am schimbat consumabilele și totul e ok.

  32. Nu știu alții cum sunt, și ce aș mai putea adăuga după atâtea comentarii, dar eu, ca căpșunar profesionist, din cele 4 țării în care am dat cu sapa în ultimii 3 ani (Belgia, Olanda, Luxemburg și Germania) doar Belgia are apa cu un gust neplăcut. Deși cred că nici în țara aia autoritățile nu ar risca să furnizeze la robinet o apă nepotabilă.
    Despre Olanda ce să zic, Prin Gronningen doar am trecut, ca și prin Amsterdam, în schimb am locuit sau lucrat în alte orașe sau orășele de care nici nu auzisem (ca să mă laud un pic: Eindhoven, Veldhoven, Oirschot, Haga, Ijmuiden, Brielle, Spijkenisse, Rotterdam, Assen, Delfzijl – pe ăsta încă îl mai caut pe net ca să-i scriu numee corect – Henvelo, Almelo plus câteva comune sau sate, și pe nicăieri nu a fost nevoie să cumpăr apă plată cum procedam în Belgia.
    Cât despre viteza de internet, rămâneau colegii mei mască când le spuneam că avem oferte de 960MB pentru 10€, în timp ce ei abia obțineau 200MB pentru 30€. Dar ca să nu mă împăunez veneam și o explicație de completare vis-a-vis de aspectul stâlpilor stradali de la noi în timp ce la ei totul este subteran.
    N-am văzut acolo un fir între doi stâlpi, o reclamă, o țeavă galbenă de gaze pe fațada vreunei clădiri sau în interiorul vreunei bucătării. Totul este îngropat sau mascat. Dealtfel fiecare clădire sau casă au nișe care înglobează toate țevile și contoarele de utilități într-un singur loc, de obicei aproape de intrarea în casă sau în vestibul.
    În schimb, paradoxal, încă mai funcționează publicitatea prin distribuirea de pliante și cataloage în cutia poștală.

  33. Am băut 13 ani apă comunistă, și din fântâna de la bunica, de unde lua tot satul. N-avem nici pe dracu’ , nu a murit nimeni de nimic legay de bolile din apă. Nenea Nelu a murit mai de tânăr (peste 60 de ani, totuși), de la băutură.
    Acum de când ne-am molipsit cu „e apa nașpa, murim!!!), am băut câțiva ani apă îmbuteliată, apoi am trecut la cană filtranta. E ok, 20 de lei pentru 200 de litri de apă filtrată. Pe cutie scrie că ceaiul nu mai face peliculă de calcar deasupra. Da, nu mai face.
    Ca un plus, peste 40% din apa îmbuteliată din State scrie că e „tap water”, adicate apă de ghiveta.
    Penn&Teller au făcut o emisiune când au servit numai apă de gurtun in restaurant, sub etichetă Vichi, și toți credeau că e mega-apa, super buna. ;)

  34. Off-topic: ai un typo la twitter, corect este „ive seen the fLuture, baby, it is murder”

    • Eu caut un filtru aquator clasic, stie cineva unde ar mai putea fi? Grup Romet nu mai produce. Am sunat la reprezentanti, nimic

  35. Eu zic sa lasati apa in pace si sa ascultati la 2:35 ce zice despre masini. Zice ceva de masini mutate in afara centrului si ceva auzit dar rar vazut in romania park&ride…

  36. apa din brasov e nasoala pe termen lung la unii, eu am trecut de 2 ori prin probleme cu rinichii, prima tura prin facultate si a fost doar cu nisip, a 2a anul trecut cu 2 pietre de 0.5mm. dupa prima tura am inceput sa bag ceaiuri si bere, ating lejer pe zi 2-3litrii de lichide si totusi s-a ajuns la tura 2. dupa faza aia am inceput sa beau apa minerala (dap, am tot citit ca genereaza probleme fix la rinichi dar pana acum e bine) si tot alternez in functie de stocul din auchan/kaulfand intre Poiana Negri (apriga) si Tusnad.

    aceeasi apa din brasov, in 2 locatii imi creeaza probleme nasoale la expresorul de cafea, infunda tevile in mod repetat, acum prefer sa cumpar sticle de apa plata de 5-7 litri si scap de grija unei reparatii in service

    pana anul trecut eu n-am fost fan apa minerala, si beam 95% potabila asa ca am testat multe orase, in brasov la gust – temperatura eu o consider excelenta (chiar daca imi face mie pietre), la bucuresti am baut ceva care avea un miros dubios, la constanta (in km4-5/faleza nord) am incercat sa beau apa de acolo si am zis ca dau la rate, in iulie era extrem de calda si putea (a fost prima locatie unde am fost obligat sa beau plata/minerala)

    ma amuz cand vad idiotii care apar pt YT care prezinta un test de precipitare in urma caruia apar tot felul de resturi si apa pare ca e murdara, in acel test un singur tip de apa o sa ramana la final alba – > apa distilata care din cate stiu eu nu este potabila (sau cel putin nu e recomandat consumul decat in cazuri rare). toate elementele ramase la testul de precipitare sunt diverse minerale care sunt chiar utile.

    filtrele alea vandute pentru curatarea apei, sunt de multe ori frectie la picior de lemn, ajungi sa platesti o caruta de bani pentru a avea o apa mai buna si de multe ori bei o apa total saracita de minerale. chestiile bune costa enorm, chestiile ieftine iti iau doar ochii si te conving

    am tot vazut niste documentare facute de canadieni https://www.youtube.com/watch?v=GcjhRBflVGQ asta este despre apa tratata cu osmoza, vedeti ce zic autoritatile de la ei

    pe acelasi canal probleme multiple si de la ei (parcari, preturi apartamente, rate, tepe in service), daca era facut in romana comentariul puteam sa jur ca se petrec la noi

  37. Abonament la aquavia. doua bidoane de 19L cu dozator, aduse la usa, 76 lei/luna.

  38. eu folosesc https://romkor.ro/dozator-apa-cu-sistem-de-filtrare-hwj-110-s-swarovski-jewelry-design-by-hyundai-waco/19.htm, schimb filtrele odata la 6 si 12 luni.
    m-a scapat de calcar, apa are gust bun…de apa imbuteliata si in plus poti sa bei direct apa rece/calda. In afara de spalat o folosesc la orice
    mai axista si abonamente trimestriale la diferite firme unde ai inclus aparatul, schimbul de filtre si igenizarea dar daca le cumperi direct iti scoti investitia in 1 – 2 ani

  39. 2 chestii:
    1. E o diferenta intre a nu avea masina de loc si a o folosi doar cand e cazul. Problema la noi nu e atat faptul ca oamenii au masina, cat ca merg cu ea absolut oriunde.
    2. Observ la unii comentatori niste consumuri de apa destul de consistente, ceea ce indica familii relativ numeroase. Intrebarea ar fi daca fiecare membru adult al familii are masina lui si daca o masina pe familie nu ar fi totusi suficienta pentru a cara bidoane de 5l de apa.

  40. Folosesc eSpring pentru filtrarea apei.
    După un an de zile am schimbat filtrul și am observat cam ce înseamnă apă „potabilă” în București – filtrul era super jegos.
    Pot confirma că apa de la robinet în Germania este potabilă peste tot și este verificată cu strictețe.

  41. Eu am vazut odata un olandez pe bicicleta ce fuma si cara pe bicicleta in acelasi timp 5 saci cu verze ca sa le puna la murat pentru la iarna!

  42. Eu asta folosesc pt baut, gatit si caine.. https://www.amway.ro/en/product/301905,espring-water-treatment-system-unit-with-auxiliary-tap-and-with-5-years-extended-warranty#.XV0XapMzZQI

    Am din 2009. Za best. Punct. Nu am carat niciun bax de apa de 10 ani

  43. Alegerea mea in filtrarea apei este un sistem cu osmoza inversa, care sa aiba si remineralizare: https://filtro.ro/produse/filtro-calcium-6mc-osmoza-inversa-6-stadii-remineralizare-cu-calciu

    Cartusele le schimbi la aprox 9 luni, iar membrana de osmoza la aprox. 2 ani. Dintre toate, acest tip isi face treaba cel mai bine si e cel mai constant ca si calitate a apei. Celelalte (fara osmoza) depind oarecum de apa de intrare.

  44. La mine e apa foarte dura si filtreaza foarte bine

  45. Filtre apa autocuratitoare pentru filtrarea nisipului si a murdariei de la apa potabila. https://www.topwater.ro/filtre-autocuratare . Recomand

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile