Mănuși

L-am rugat pe Ștefan de la Zuga să îmi dea câteva idei de mănuși extreme, pentru că afară sunt -20 și mai trebuie să ies din casă.

Poate părea că cele mai groase mănuși sunt și cele mai călduroase, dar nu este chiar așa.
La mănuși, ca și la încălțăminte, șosete sau îmbrăcăminte cât de cald ne tine și cât confort ne oferă depinde de materialul din care este făcut produsul. În ultimii ani au apărut extrem de multe materiale tehnice și fibre textile care sunt accesibile pentru îmbrăcămintea de stradă, dar care provin din industria spațială sau cea a sporturilor de performanță.

Alegerea unei mănuși potrivite pentru activitatea pe care o faci este esențială.

Astfel:

  • pentru alergare vei alege o mănușă subțire, respirabilă, din materiale tehnice pentru că în timpul alergării corpul uman emana foarte multă căldură. mănuși pentru alergare aici.
  • pentru ski și snowboard vei alege o mănușă călduroasă, dar cu protecțiile de rigoare. astfel de mănuși aici.
  • pentru drumeție vei alege o mănușă călduroasă, nu neapărat cu degete
  • pentru activitățile zilnice poți alege mănușile de drumeție, dar ceva mai subțiri, în funcție și de temperatura de afară. Există mănuși care au o mănușă subțire, termică, înăuntru.

 

manusi

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. Recomand manusile astea:

    Am doua perechi, una de 3 ani, una de 1 an, sunt rezistente, tin suficient de cald, la banii astia nu plangi dupa ele daca se pierd sau se rup.

    00
    • din alea am și eu, dar ceva mai groase, azi mi-au înghețat mâinile în ele la -18. în mașină.

    • mai pune niste carne pe ele

      00
    • tre să bag altele in ele, probabil.

    • mai, toti suferiti de chestia asta? materiale spatiale, NASA, Pluto, kevlar imbogatit cu Polonium saturnian…etc..
      eu toata saptamana am condus cu mainile goale, la -10 – -15 grade dimineata la 7.30. si nu am simtit nevoia sa ma inmanusez..
      oi fi eu defect??

      00
    • anton, dacă ai mâinile de tractorist sau ai circulația bună, da, nu ai nevoie să te invelești.

    • A se utiliza la temperaturi între 0°c și -6°c.

      00
    • Manusile astea le folosesc pentru mai multe:
      – mers pe strada, merg pana la -5 grade;
      – alergare – decente, dar nu merg pe ger sub -10;
      – ski – daca nu cazi, merg pana iti transpira mana si pe urma ingheata ele fara probleme, incepind de la exterior. Bine, daca sunt -15 grade ies din discutie, da’ ca sa-ti schimbi ghetele cu claparii, sus pe munte, in ger si vant, ai suficienta mobilitate si nu-ti ingheata mana.

      Am vreo 3 perechi; cele mai vechi, de 2 ani, au trebuit re-cusute pe ici pe colo.

      00
  2. De banii pe care i-aș lăsa pe mânuși la Ștefan îmi iau din alte magazine și mănuși și sanie, mănuși și skiuri (second) sau mănuși pentru 5-10 ierni. Poate că tu ai discount generos la Ștefan, dar prețurile lui mi se par exagerate.

    00
    • stai liniștit, există piață și pentru produsele mai scumpe decât cele de la decathlon. :)

      n-am discount, am cumpărat câteva ceva de la ei și i-am cunoscut că au avut sediul pe lângă casa mea.

    • Manusi extreme – 238 lei In Stoc.

      Nu cred ca se inghesuie lumea.

      00
  3. ” mănușă subțire, respirabilă”, din „materiale tehnice”, lol

    Amice, esti idiot?
    Cum dracu sa respiri o manusa?
    Si chiar daca ai putea, de ce ai face-o? :)

    00
    • ‘care respira’ nu e tot una cu ‘respirabil’.

      https://dexonline.ro/definitie/respirabil

      00
    • Aia cu amice esti idiot este retorica, nu? Daca nu afla ca orice manusa sau orice obiect de imbracaminte are un coeficient de „respiratie”. Mai pe intelesul tau permite unui coeficient din caldura pe care o produce corpul uman sa iasa in exterior. Daca nu ar face asta in 10 minute ai avea mainile transpirate si la -20 de grade nu cred ca iti doresti asta.

      00
    • tu crezi că educi oamenii care sunt închiși la minte?

    • Andrei, nu cred ca omul a contrazis conceptul de material care lasa corpul – in cazul asta, mana – sa „respire”. Probabil ca a vrut sa spuna ca proprietatea asta ar trebui denumita altfel. Nu respirabila. Daca te gandesti bine, materialul trebuie sa fie permeabil doar intr-un sens – spre exterior. Daca ar fi si invers, ar intra frigul/umezeala si ti-ar ingheta mainile. Deci, daca e sa mergem chiar si pe logica cuvantului invocat, ar trebui ca materialul sa fie doar expirabil.

      00
    • Factor de difuzie la vapori. Asta i termenul pe care il cautati. ? acelasi lucru pt peretele respira, folie peste astereala la un acoperis etc etc

      00
    • Daca agentii de vinzari – pardon, consultantii – erau prieteni cu DEX-ul, dadeau la Litere si ajungeau profesori de limba romana.
      Cum uzanta creaza regula, e doar o problema de timp pina cind in DEX (nu doar cel online, intretinut/mentenezat din sposorizari de la agenti de vinzari) la „respirabil” va figura si „care lasa sa respire”.

      00
  4. Am niste manusi Thinsulate de la C&A de genul „tricotate”, care costa vreo 25 de lei in magazin. Nu mi-a fost frig la -15 grade, cat au fost pe aici. Am inteles ca senzatia de frig depinde de cum are fiecare circulatia periferica.

    00
    • Da… sunt genul ala de manusi brodate. Am incercat si eu odata o pereche dar imi erau cam mici si nu am luat. Am o pereche de manusi „Thinsulate”din polar de duzina. Daca nu e foarte frig sunt ok, dar mai jos de -5 grade incepe sa se simta frigul.

      Oricum 200 lei o pereche de manusi mi se pare foarte mult. O pereche de manusi nu are de ce sa coste mai mult de 100-150 lei oricat de dichisite ar fi. Se trage de pret in sus pentru ca se stie ca lumea vrea sa mearga la munte, la zapada si nu are cu ce. Altfel nu ar costa atat.

      00
  5. Io le astept cand le vine randul sa le dai de pomana.

    Pana atunci, adun comentarii. Daca iti vin pandaliile si le dai doar peste 500 de commenturi.

    00
  6. si manusi foarte moi pentru noi astia hypersensitivi are?

    00
  7. Mai toate manusile bune au un polar sau un alt material la interior si un strat exterior impermeabil. Ideea e ca par cam mari si cam umflate cu aceste doua straturi si se folosesc in special la ski, unde nu deranjeaza pe nimeni nise manusi exagerate.

    Erau inainte vreme, pe timpului Nea Nicu, niste manusi matlasate, cu un singur deget, cu fash la exterior si vatilina in compozitie, foarte calduroase pana le imbibai bine in zapada si simteai umezeala. Am vazut si la Decathlon astfel de manusi cu un singur deget si izolatie din vatilina… dar la preturi, binenteles, exagerate, ca pentru fraieri care scot imediat cardul atunci cand le trebuie ceva.

    00
  8. Manusile de piele cu interior bine captusit se mai poarta ?
    Am o astfel de pereche de vreo 10 ani si a fost ok pe vremea asta.

    00
  9. BO$$, da niste manusi oleac impermeabile si indeajuns de calduroase pentru -20, -25C si care sa nu coste o mana si-un picior? [Sub 150-160 lei pentru o palma aproape ca a lui MKBHD] :D

    Ar fi util daca producatorii de manusi ar scrie ca la sacii de dormit, pana la cate grade celsius sub zero iti ofera confort :D

    Eu mai am o pereche de la Etirel luata de la intersport pentru vreo 50-60 lei. Impermebialitate buna, confort termic nu tocmai grozav. Si le-am uitat prea mult pe calofirer la uscat dupa ce am dat maldarul de zapada din jurul masinii. Asa ca am pierdut o bucata din stratul impermeabil :D

    00
  10. Manusi BBB Aqua Shield.
    Le-am folosit pe bicicleta in ultimii 5 ani(ma rog, ierni) la orice temperatura. Le folosesc inca. Le dau exemplu, pentru ca au cel mai bun raport calitate pret(in jur de 120 lei) si pot fi gasite si in RO. Un rev :

    00
  11. Am cautat ceva timp niste manusi de piele captusite la interior cu blana cum avusese tata secolul trecut si i le-am pierdut la sanie… Tot ce am gasit fie erau prea mari, fie costau de parca era inclus si transplant de palma in pret.

    00
  12. -10 … -15 nu simt bine mainile daca le bag in manusi. mers spre casa la 17 (la vreo -12 grade saptamana trecuta) cu mainile pe afara am ajuns ok ( 20 de minute)

    tine mult de circulatia periferica

    in schimb daca trebuie saniuta, etc acolo manusi obligatoriu ca ingheata mainile cand pui pe metal/zapada instant

    00
  13. Da-te pe Montane, e un brand bun si-l au si cei de la Zuga.

    00
  14. Când spargi lemne îți trebuie mânuși din piele groasă muncitorești. :) https://www.intacteco.ro/image/cache/data/canis/Nero03-425×425.jpg

    00
  15. Multumesc frumos ! M-ai luminat. Deci pt activitati diferite am nevoie de manusi diferite. Nu m-as fi gandit nici intr-o mie de ani. Eu dadeam ca prostu’ la sac cu manusile de drumetie. Mai rau era la condus masina cu manusile de box. Pot sa trag o singura concluzie de-aici: Nu e bine sa manaci cu aceleasi manusi cu care te-ai sters la cur ! Sau…
    PS: Am o banuiala cum ca nu ai sa postezi acest comentariu.E dreptul tau doar sunt la tine pe plantatie. Dar sunt sigur ca-l vei citi si asta mi-e de ajuns. Daca vrei sa-l pastrezi doar pt tine sau sa-l imparti si cu ceilalti e numai alegerea ta. Cand tastez la calculator ce manusi recomanzi ?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile