Manageri de spitale și directori de școli

O veste care dă fiori prin învățământ de câteva săptămâni este că urmează să se dea concursuri pentru postul de director de școală. Dacă nu știți despre ce e vorba, gigeii ăștia sunt, în marea lor majoritate, niște lingăi incompetenți, promovați în funcția de director de pile din diverse partide, pentru că altfel nu ar fi putut ocupa locul ăla pe bune.

De asta ideea unui examen cât de cât coerent în pune în fața unei probleme grave: pierderea puterii și a unui salariu gras (un director de școală are ~4.000 lei).

De ce se vrea examen? Pentru că incompetenții ăștia fac tâmpenii care afectează actul de învățământ. De la promovat cadre didactice pe pile la șpăgi și învârteli cu banii școlii până la înghesuirea de 35 sau 37 de elevi într-o clasă, pentru că oricum nu sunt atenți la ore, de ce să nu fie și mai mulți în clasă?

Pe de altă parte, tot nu se aude nimic cu obligativitatea examenului de titularizare, pe care jumătate din cadrele didactice pe care vor să îl dea nu îl trec.

 

Iar cu managerii de spitale, eu nu înțeleg de ce se promovează medici. OK, înțeleg că ei se pricep la treburile spitalelor, dar ei au altă treabă. Nu se pot gândi și la problemele spitalului și la ce au de operat.

Mi se pare aiurea să nu existe o specializare de tipul “managementul spitalelor” la Facultatea de Management, fix pentru a scoate manageri calificați și pentru a lăsa medicii în treaba lor.

 

lucy

 

PS: există o bursă socială, pentru copiii din familiile nevoiașe, care se dă copiilor care merg la școală, pentru a stimula mersul la școală. Știți cât este? 70 lei pe an. Dap. Șaptezeci de lei.
(pentru cititorii idioți, aceasta nu e o părere, e o informație)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

57 comentarii

  1. Știți cât este? 70 lei pe an. Dap. Șaptezeci și cinci de lei. ???????

    00
  2. Locuitorii tarii sunt una din cele mai mari probleme ale acestei tari…

    00
  3. 1.Se da pe plan local. Cine sa nu îl ia?
    2. Locurile titularizabile sunt cele viabile, pentru care se știe ca exista necesitate, fiind estimați copii cărora sa le fie predate respectivele ore. Cum naiba sa titularizezi pe unul care preda un semestru, doua ore pe săptămână??????

    00
    • 1. Se da un test scris national si un interviu local unde pot veni si oameni din minister. Nu mai e asa usor de aranjat. Dupa mine e foarte bine ca e facut acum concursul de ciolos pentru ca, probabil, vine iar psd-ul la guvernare din iarna si ar fi urmat iar mizeria aia de numiri politice.
      2. directorii nu prea pot promova mare cacat pentru ca gradele si in general toate examenele importante sunt nationale si sunt pe bune (corectari in alt judet, contestatii si corectari iarasi in alt judet).
      3. faptul ca doar jumate iau 7 la titularizare nu e neaparat rau. Asta inseamna ce cealalta jumate sunt profesori buni ceea ce-i destul de bine la ce stimulente sunt in invatamant. In plus, unul care ia 5-6 poate lua 7 urmatorii ani. Cei care iau sub 5 ar trebui sa fie ejectati rapid de sistem pentru ca sunt niste imbecili care nu ajuta cu absolut nimic un copil.
      3. planul de scolarizare nu prea depinde de directori ci de inspectorate. Daca sunt 40 de elevi la o specializare niciodata inspectoratul nu-ti va aproba 2 clase de 20 ci mai degraba ti-ar sugera sa mai transferi cativa si sa faci o clasa de 35. Scolile ar prefera oricand mai multe clase mai mici.
      De vreo 5 ani a inceput sa se mai schimbe sistemul, doar ca in ritmul asta prin 2050 e finalizat procesul.

      00
  4. eu sunt unul din putinii specialisti in managementul serviciilor de sanatate cu experienta in management, absolvent de medicina si am si un master in cercetare.
    desi am calificari universitare si performante urmaribile in management eu nu trec de selectia dosarelor in management adica nici nu intru in concurs efectiv sa vedem daca stiu ceva sau nu.

    in rest avem cateva mastere in management in sanatate( sibiu lucian blaga, umf tg mures, ase bucuresti) si la UBB http://www.publichealth.ro , in cadrul facultatii de administratie

    dar cine ii invata? nu-mi gasesti 1 om in tot ministerul sa stie contractul cadru…. 95% nu cunosc legea sanatatii, inclusiv ministrul.

    ce sa inveti si de la cine?

    daca-ti place domeniul managementului in sanatate poti sa vezi niste filmulete aici https://www.facebook.com/amper.org/videos/1153664401322994/

    sau sa citesti aici
    https://www.inmures.ro/cum-functioneaza-sistemul-de-sanatate-ep-1-colectarea-banilor/
    https://www.inmures.ro/episodul-2-distributia-banilor-in-sistemul-de-sanatate/
    https://www.inmures.ro/episodul-3-finantarea-spitalelor/

    ma rog…. si am si studii si analize super tehnice facute pentru diferiti jucatori. Dar tot nu pot fi manager de spital… :)) nu ma inghesui, doar zic.

    00
    • Te-ai intrebat vreodata la ce foloseste punctuatia? Sau majusculele la inceput de propozitii? Sau frazele mai scurte, concise?

      De intrat in concurs nu intri pentru ca nu te inscrii sau din ce motiv?

      00
    • Va multumesc pentru minusuri. :)

      Sa explic si comentariul:
      – isi scrie numele fara majuscula- posibila lipsa de incredere sau neatentie la detalii;
      – se lauda ca el este cel mai cel, dar nu aduce argumente verificabile;
      – scris fara punctuatie si in fraze foarte lungi si greu de urmarit – scrie cum gandeste, deci nu are o gandire concisa si logica, se va face greu inteles de catre subordonati
      – sustine ca nici macar ministrul sanatatii nu cunoaste legea sanatatii- arunca cu „mocirla” fara sa aduca argumente;

      Eu cred ca mihai este calificat pentru „meseria” de politician si nicidecum pentru cea de manager. :)

      00
    • @Catalin – Mihai e doctor, nu știi cum scriu doctorii ?

      00
    • raspund ca sa ramana raspuns:

      in legea administratiei publice nu poti fi manager de spital neclinic daca nu ai minim 2 ani experienta de munca in studii superioare de lunga durata( Licenta + Master in sistem bologna) aka ca medic sau ma rog pe post care cere master.

      Eu daca am terminat medicina si nu am drept de libera practica nu pot fi medic… in management nu pot lucra si nici in cercetare pentru ca doar universitatile sunt instututii acreditate pentru cercetare, iar in universitati nu intri ca cercetator doar cu master.

      In spitalele clinice – (alea in care se formeaza rezidenti) – ca sa fii manager trebuie sa fii minim medic primar sau sa detii un doctorat – sa fii cadru didactic universitar e formularea – in medicina/economie/stiinte juridice.

      Acum sa nu-si imagineze cineva ca ma straduiesc din rasputeri sa fiu manager de spital, lucrez totusi in IT, functie manageriala…
      in spital salariul e pe grila si nu depaseste 1000-1100 de euro net intr-un spital clinic categoria 1. Iar acolo chiar nu ma calific… iar la cele neclinice un manager castiga pana in 3000 de lei.

      Ideea e ca sistemul e asa gandit incat sa nu fie atractiv pentru nimeni sa se apropie de el daca vrea sa faca performanta sau calitate. ;)

      00
  5. Tu ai avea mai mare incredere intro pixduta care termina management decat intro absolventa de medicina sa conduca un spital? Eu nu.

    00
    • Tu nu, pentru ca nu stii ce trebuie sa faca un manager.

      Rolul managerului nu e sa faca. Ci sa aleaga omul in functie de competente, sa-l puna sa faca, sa verifice rezultatele facutului si sa ia masuri daca treaba nu functioneaza.

      In paralel trebuie sa aloce bugetul si sa monitorizeze permanent incadrarea in acesta, respectiv urmarirea progresului trebii de facut in raport cu bugetul cheltuit pana in acel moment.

      Si inca, el monitorizeaza riscurile si le evalueaza periodic.

      In plus, managerul raspunde pentru rezultatele obtinute. Poate delega oricare din cele de mai sus daca nu le poate face singur, dar, important, nu poate delega raspunderea pentru rezultate.

      Cred ca o pixduta ar fi mai obiectiva decat marele doctor-profesor-docent-universitar-sef-academician-Dumnezeu ixulescu. Astuia din urma daca greseste nu i se intampla nimic. Tipa insa zboara in secunda 2. Ghici cine va fi mai motivat sa-si faca treaba ..

      00
  6. 4000 de lei pe luna nu e un salariu gras. 4000 de lei castiga un taximetrist, instalator, zugrav, etc.

    Pe de alta parte, 4000 de lei pe luna sa faci o munca repetitiva, sa predai 4 ore pe zi ( adica jumatate de norma ) si sa mai faci niste chestii administrative, este foarte mult.

    00
    • Directorii de şcoală sunt în general cei mai slabi profesori. Nu spun că nu au fost buni, dar nu poți să rămâi bun dacă ai alte probleme mai importante pe cap.

      00
    • 4000 lei in orice oras de provincie, ce nu e resedinta de judet, te plaseaza direct in „upper middle class”. Sa nu mai vorbim de sate, ai fi un fel de boier.

      00
  7. Exista management sanitar ca specializare pe la facultatile conexe celei principale din universitatile de medicina, adica bioingineri si de astea.

    00
  8. Exista o specialitate medicala , cum sunt medicina interna, chirurgia generala, oftalmologia, epidemiologia, igiena etc care se numeste Sanatate Publica si Management (SPM) si care se ia prin concursul de rezidentiat, la fel ca celelalte….cred ca Branzan avea specialitatea asta daca intelesesem eu bine la vremea cand facuse pauza de Ferarit pentru putin Minister…

    00
  9. Am văzut eu prin filmele de la alții o groază de conflicte între managerul de spital care gîndește cu creierul și medicul care gîndește cu inima. Și cred că la noi de aia se preferă pe post de directori tot medicii. Că toți țin mai mult la viața și binele pacienților decît la balanța financiară a (spitalu)lui. Au jurat doar.

    00
  10. In invatamint din pacate nu vrea nimeni de aceea se accepta si fara examen. Multe locuri sunt luate de pensionari care vor sa faca un ban in plus dar nu au chef sa predea.
    In ceea ce priveste directorii stiu cativa care chiar muncesc si cu gradul 1iau cam 14 in mana.
    E ok sa fie directori sau manageri cu studiu in domeniu ca asa au idee cand te duci cu o problema la ei.
    Cei care sunt prosti din nastere si ajung cu pile nu conteaza in discutie.

    00
  11. NOU
    #25

    Exista scoala de management sanitar http://www.snspms.ro/ si exista si masterat https://www.umfst.ro/home.html da’ nu inseamna ca toti absolventii sunt competenti.

    Scolile sunt conduse mai mult in interesul profesorilor (care sustin conducerea), vezi reguli de genul „intrarea profesorilor”

    00
  12. Pe de altă parte, tot nu se aude nimic cu obligativitatea examenului de titularizare, pe care jumătate din cadrele didactice pe care vor să îl dea nu îl trec.

    Nici fara a face filtrul asta obligatoriu nu sunt destule cadre didactice in sistem. Cu ce ar ajuta sa creezi o lipsa de cadre si mai mare?
    Momentan opereaza ca un fel de criteriu de selectie pentru locurile „bune” si salariu mai mare. Practic, cine are ambitie il da/ ia . Cine nu, umple doar un vid de locuri de munca, cum e normal dealtfel.

    00
    • lipsa de cadre e generată de mulți oameni pe post care nu mai corespund. fie au uitat, fie nu le pasă, fie nu mai vor să învețe.

      la fi-miu la școală sunt 3 invățătoare care au depășit de mult vârsta de pensionare și nu vor să plece, că pensia e 1000 lei și salariu e 1800 lei. plus cadouri.

    • la fi-miu la școală sunt 3 invățătoare care au depășit de mult vârsta de pensionare și nu vor să plece

      Specific si pe alocuri o fi asa, dar general , statisticile te contrazic.
      Nu contest situatia ta, probabil fiind in orasul Brasov , poate la o scoala buna, exista un pol de concurenta pe posturi din motive pe care le intuiesc.

      Altfel se pare ca anul asta au fost scoase inspre titularizare 1000 de posturi in judetul Brasov . Astea sunt cu norma intreaga , plus 700 de fractii de norma – cine stie cate posturi reale vor fi insemnand, dar hai sa zicem minim 100.

      Tot presa zice ca 571 de candidati au sustinut in Brasov examenul de titularizare de anul asta. 114 dintre ei s-au retras , lol. Toti candidatii , inainte de validare erau 700. Dupa analiza dosarelor , au ramas 685. Daca toti titularizabilii erau mai putin de 1000 nu se justifica in general faza cu concurenta pe loc. Tocmai aia e, examenul asta se foloseste ca filtru ( pe langa binecunoscutul SPR ) pentru ocuparea pozitiilor ravnite. Pentru fiecare scoala buna din oras de la tine exista o scoala in vreun sat din judet unde nu vrea nici dracu sa mearga. Sau in vreun cartier de saraci/someri ( nu stiu daca exista asa ceva in Brasov, probabil ca nu).

      Cumva dubios, citind cifrele de mai sus ( probabil ca se aplica combinatiile pe care le mentionezi tu ), o alta stire din Brasov spune ca doar 110 pozitii au ramas neocupate .

      Cineva minte aici, dar oricum ar fi cred ca e clar ce spun. Nu sunt destule cadre asta e o cauza pentru dinozaurii din sistem, nu invers. Nu ca as fi eu expert in judetul Brasov. Stiu situatia de la Valcea, stiu situatia din Sectorul 3 si imi e greu sa cred ca doar in judetul Brasov e altfel.
      La mine la tara in judetul mentionat mai sus, stiu pe cineva care „tragea sa iasa la pensie” si tot ii batea obrazul cuiva care promisese ca o inlocuieste pe un post si amanase un an. Si stii cum e „nu lasi copiii pe drumuri” – a se citi „profesorul ala fusese carat in spate, poate impilat, de director , acum la final nu il lasa pe om cu curu in balta, etc.

      Motivul e simplu si il stii. Acolo unde nu exista plocoane grase, nici potential de meditatii, afterscool si alte ciubucuri, un tanar vine sa munceasca initial pe un salariu sub 1500 de lei. Vorbeam cu o prietena si sotul ei ambii profesori, ca dupa 5 ani au trecut si ei la salariu de 4 cifre ( net). Iar ei sunt din aia mai capabili, dintre profesori. Deci, da.

      00
  13. NOU
    #29

    – Caz la mine pe scară (in Bucuresti). Familie cu 3 copii doreste sa-i inscrie pe cei mici la gradinita de stat. I se spune că ca o o costa 3×400 lei pe luna si ca mai trebuie sa mai dea la inceput de an 3×300 lei pt diverse cheltuieli ale clasei. A spus ca nu are acesti bani, iar copiii nu au mai frecventat gradinita.
    – Caz la bunici la tara. Au desfiintat una din scoli, cealalta scoala, care a devenit si gradinita, e la 4km depărtare. 10-20 de copii au renuntat la gradinita, 3-4 dintre acestia nu se mai duc la scoala. Pur si simplu nu ar fi avut cine sa faca 8km cu ei in fiecre zi. (iarna, scoala veche, dobitoci care vor cursuri in cea mai geroasă lună din an, desi toaleta e in curte, drumurile cu zăpadă,etc)
    – Caz la scoala din Bucuresti. Se cer bani la sedinta – 300 ron de fiecare (34 de copii in clasa). Se incearca sa se bage religia pe gât, se încearcă forțarea părinților să-și lase copiii la afteschool cu invatatoarea. Invatatoarea si scoala doreste sa incasese si 34×150 de lei pe luna pe lângă salariul ei de 2500 lei.
    Unde înțepi statul român iese puroi!

    00
  14. Pot sa stiu si eu de ce mi-au dat spiridusii dislike?

    Ca am zis ca 4000 de lei nu e un salariu „gras”. Pai nu e mai oameni, din banii aia trebuie sa traiasca un om, si eventual nevasta-sa si cei doi copii mici, ca dracu o angajeaza pe una cu 2 copii. Mai puneti o rata la un apartament sau o chirie si 4000 de lei este un salariu la limita supravietuirii.

    Si nu pe aici se laudau oamenii ca isi cumpara masini de 10-15 mii de euro si au salarii de mii de euro?

    00
    • De unde ai scos-o p-aia cu ‘dracu’ o angajeaza pe una cu 2 copii’? Am colegi cu 2-3 copii, insa neveste lucratoare.

      O chirie/rata e pe la 1300, pe mancare mai dai inca pe atata, pe intretinere mai pui 4-500, se cheama ca poti economisi 1000 de lei pe luna. Daca lucreaza si nevasta, s-ar putea chiar sa puneti deoparte vreo 500 EUR. Dar asta intr-un oras mare.

      Nu trebuie sa pui la suflet dislike-urile, uneori sa fii contra curentului este chiar reconfortant :P

      00
    • Spiridușii ți-au dat dislike pt că afirmația ta nu se susține în realitate. Un salariu obișnuit, în țară, e de 1200-1400 lei net. Cu 4000 lei net într-un oraș mic de provincie ești o vedetă locală.

      00
    • Salariu de 1400 nu e obisnuit – e absolut neobisnuit de mic. Nu ar trebui ,ca cititor de blog si utilizator de internet sa cunosti persoane care castiga cu 100 de euro peste salariul MINIM pe economie. Daca esti o maimuta care bate cuie 8h pe zi, tot castigi 1000 de lei net. In fine, mergem mai departe: Salariul mediu in orasele mari e cam 1800, din astia care fac media, cam 1/3 is bugetari, deci mai fura „in medie” 50% – astfel, o familie de functionari la stat castiga linistiti 5-6000 de lei pe luna. Astia is media. Despre astia vorbim.

      00
  15. Coane, cum pendula mea, pardon my french, ai putea sa pui un manager la spital pe cineva care nu stie diferenta intre o branula si o aspirina?
    Plm si pentru a vinde medicamente trebuie sa termini o facultate de medicina/farmacie dar tu ai vrea ca managementul spitalului sa fie al unui civil.

    00
    • Nu ai nevoie sa stii diferenta intre o branula si o aspirina ca sa le cumperi pe amandoua, cand doctorii sefi de sectie iti spun ca e nevoie de ele. Nu ai nevoie sa stii diferenta intre mop si elicopter ca sa stii ca trebuie angajate X femei de serviciu daca vrei curatenie. Etc.

      00
    • Deci, conform logicii tale, directorul spitalului e doar un centralizator de nevoi. Pecare nu le intelege.
      Cum face el o prioritizare a costurilor? Poate el o sa considereca branulele nu sunt utile . bine, asta facea ala de la urgente, deci faptul ca e medic nu asigura un directorat bin, dar lipsa de cunostiinte medicale e putin problematica.

      00
    • Asta o sa ii supere pe unii, dar o diploma de manager e fix pendula. Un bun manager trebuie sa stie meseria celor pe care ii conduce. Bineinteles ca se poate, si chiar este indicat, sa se specializeze cu niste cursuri de management, dar mai degraba inveti management pe unul care stie meseria decat sa il inveti meserie pe unul care a facut niste cursuri generice de management.

      Atentie, nu zic ca ati facut ASEul degeaba, zic ca teoria nu foloseste la nimic singura. Puteti ajunge foarte buni manageri luand-o de jos intr-o firma, iar studiile in domeniu va vor ajuta sa avansati mai repede. Dar sa crezi ca bullshitul ala teoretic se aplica la fel in orice domeniu, asta e copilarie.

      00
  16. Un director de scoala „intreprinzator” face un 100.000 de lei pe an. (pe langa salariu) Pot sa dovedesc :)

    00
  17. Pai na, si intr-un oras mediu, mare ( nu capitala ) esti vedeta locala cu 4000 de lei pe luna. Ba chiar si in Bucuresti, la cat s-au stricat salariile in ultima vreme si vad multi oameni buni in domeniul lor, cu cativa ani de experienta, care primesc oferte de 2 mii si ceva de lei.

    Ce chirie sau rata e 1300 de lei? Apartament cu 3 camere nu gasesti fara 1500 in Bucuresti. Si nu angajeaza nimeni femei cu copii mici, de gradinita sau scoala.

    Stiti, nu toti oamenii pot sa lase copiii bunicilor, unii pentru ca locuiesc la sute de kilometri departare, altii pentru ca … bunicii au murit. Si chiar daca ar putea, educatia de acum 40 de ani nu mai e la moda.

    Si ce e mult sa economisesti 1000 de lei pe luna? Iti trebuie haine, o vacanta, doua pe an, banii pentru RCA, bani pentru reparatii la masina, bani pentru alta masina. Sa economisesti 220 de euro pe luna ca familie e saracie maxima.

    Ce faci daca ti se imbolaveste copilul? Ii zici sa astepte pana mai strangi cateva mii de lei sa il tratezi?

    Probabil cine a dat dislike s-a obisnuit cu saracia.

    Acum va rog, haideti inca o runda de dislike-uri pana iesiti de la munca.

    00
  18. Te citesc de ceva timp, iar in legatura cu directorii de scoli, ai dreptate, sunt multi incompetenti la conducere. Lucrez in sistem de 4 ani, iar in acest timp am intalnit atat directori capabili, cat si oameni care nu au nici o idee despre conducerea unei institutii. Pe de o parte salut acest demers de a organiza concurs pentru directori, pe de alta parte imi este frica. Spui ca examenul de titularizare nu este obligatoriu? Cat gresesti…..De patru ani de zile dau in fiecare an acest examen, intodeuna am nota peste 8 ( nota de titularizare) si nu sunt posturi decat de suplinire. De ce imi este frica? De faptul ca eu sunt in doua scoli pe posturile directorilor, iar daca directorii sunt demisi se intorc la orele lor. O sa ma intrebati de ce le-am luat? Pentru ca pe materia mea nu sunt ore disponibile, nici macar la sat. Dupa parerea mea acest examen trebuia dat in vara, nu eu, ca suplinitor sa invat toata vara sa iau post si sa predau doar o luna. Pe de alta parte imi este frica de acei directori care vor fi demisi si se vor intoarce la catedra dupa 10 – 15 ani in care ei nu au mai predat o lectie. Dar daca un director va lua examenul pentru 5 ani el nu va mai putea fi demis, considerand astfel scoala propria lui mosie.
    Cat despre parte cu invatatoarele iesite la pensie, afla ca profesorii titulari care au varsta de pensionare mai pot sta la catedra inca 3 ani.

    00
  19. s-o crezi tu: examen dau doar cei „numiți pe post” (evident, criteriile politice primând), dar cei mai mulți au dat examenul deja. la inspectorat. care inspectorat, știm cu toții, e curat față de intruziunea politică

    00
  20. Offtopic: stiu ca nu te intereseaza prea mult subiectul „stiri externe”

    Dar e prea amuzant filmuletul ca sa nu primeasca mai multe vizualizari:
    http://www.dailymail.co.uk/video/news/video-1168945/Shocking-Migrants-beaten-lorry-drivers-Calais.html

    00
  21. E trist când vezi cati manageri de spitale sunt prinsi când iau șpagă. Pai dacă aveau și ei o facultate de manageri la baza nu mai băgau plicul în buzunar ca pe vremea lui Ceaușescu. Acum exista firme offshore conturi pe numele mătușii Tamara, etc… vai de mama lor de comuniști!

    00
  22. Aia cu salariu de 4.000 de lei, au vila, plus apartament(e), plus masini de mii de euro, si ei si copiii lor. Eu cu salariul semnificativ mai mare, am masina veche de 9 ani, luata pe credit, si platesc rate pe ani de zile, la Prima Casa. Asa ca… ‘splain it to me, Lucy! Cum plm reusesc aia? Eu ce trebuie sa fac, ca sa fiu ca ei?
    Asa ca ii explic jumatatii mele, cadru didactic cu studii post-universitare, ca apartamentul ala de 3 camere din Bucuresti, si SUV-ul baiatului directoarei, nu este luat din banii pe care ii incaseaza ala la doua joburi (ca asa mi-as lua si eu 3-4 joburi, nu doar doua), ci din ce fura ma-sa din banii scolii. Da, cand vine acasa si ma pune sa-i iau alt toner de 250 de lei, ca ala vechi s-a terminat pe printat mii de pagini pentru scoala, din banii nostri, ii spun ca aici s-ar fi platit cu banii din apartamentul si masina handralaului. Inca nu e convinsa, dar eu insist.

    00
  23. man, ca tot ai adus vorba despre invatamant. Eu am dat anul acesta titularizarea, pentru prima data, si am luat nota 8.

    Am vazut pe cineva cu 19 ani vechime in invatamant, luand nota 5. E rusinos… Dupa 3-4 ani ar trebui sa iei minim 9. Daca nu iei peste 8 – 8.50, as spune sa nu predai in invatamant anul acela… Nu mi se pare corect ca unul cu vechime de cativa ani sa ia 5 la titularizare si sa aiba in continuare catedra. Nu vad ce ar putea invata elevii de la acel profesor.

    00
  24. Plafonul de 4000 de lei e cam greu de atins, doar daca esti in pragul pensionarii. In alta ordine de idei, concurs pentru directorii de scoala nu s-a mai organizat din 2009 pana anul asta, motiv pentru care au fost instalati in functie toti lipitorii de afise. Chiar daca promoveaza concursul, tot nu sunt incredintat ca aceia sunt si cei mai potriviti pentru functie, in conditiile in care inspectoratele au transmis (mai mult sau mai putin direct) ca directorii vor fi sprijiniti sa ia examenul.
    Am fost director de scoala 1 an, nu am cerut functia, mi s-a propus, am vazut cu ce se mananca si am zis pas. Avantaje – 0, dezavantaje – nenumarate, inclusiv neglijarea vietii personale.

    00
  25. Asta se intimpla in invatamint.
    Choar mai rau: intr-un oras din Timis au ajuns sa predea elevi care au terminat 12 clase acum 2 ani fara specializare, fara titularizare, habar nu au ce e aia catedra, deci vor fi suplinitori.
    Altii care nu au luat 5 in sexu meu la titularizare isi iau catedra inaintea unui profesor care are defu’ si este titular inplm voastra.
    Ce kkt sa invete copiii aia de la persoanele astea?

    00
  26. Oameni cu foarte multe studii, gen medici, judecatori ori profesori universitari, nu or sa accepte niciodata sa fie condusi de cineva perceput ca inferior, gen unul cu master la ASE.

    00
  27. La Cluj este un manager se spital care nu este medic. Il cheama Petru Susca. A facut o gramada de tampenii.

    00
  28. Examenul de titularizare e anacronic, ca tot sistemul românesc de învățământ. Deci inutil. Mai util ar fi un test de gramatică şi ortografie noilor aspiranți la catedră.

    Dacă în urma acestui examen de director se schimbă măcar un singur director aflat acum în funcție, din toată țara asta, atunci examenul va fi un succes. Dar lucrurile vor sta mereu ca-n Caragiale: „Că bine zice fiu-meu de la facultate: Tatițo, acolo unde nu e moral, acolo e corupție, şi o soțietate fără prințipuri va să zică că nu le are”.
    Până una-alta noi continuăm să ne abuzăm copiii în mocirla asta care e învățământul românesc.

    00
  29. Ca sa fie clar cine i-a sustinut politic pe acesti asa-zisi directori de scoli:http://m.hotnews.ro/stire/21292591
    Ecaterina-mama ranitilor/neam cu Iliescu nemuritorul-Andronescu.
    Merita un articol separat.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube