Lucruri pozitive după epidemia asta

Românii descoperă că pot face 10 minute de mișcare pe zi acasă și n-au nevoie de mare tehnică pentru asta. Cu 200 lei s-au aranjat pe câțiva ani și pot face asta în chiloți. Plus, nu doare.

Românii descoperă sunetul de calitate. Vrei să vezi un film sau să asculți o muzică și ai niște janghine de căști de 100 lei și ai strâmbat din nas când a fost vorba să dai 900 lei pe un soundbar pentru televizorul ala 4K. Da, merge în primele zile, dar după 2 săptămâni începe să te zgârie pe timpan.

Românii descoperă joburile esențiale și deja văd începutul unui curent de apreciere a oamenilor care livrează mâncare și fac joburi care până acum erau privite ca fiind de săraci.

În același timp, destul de mulți oameni descoperă că joburile lor nu sunt necesare. Sunt mișto, sunt bine plătite, dar nu sunt necesare. Plimbatul de hârtii prin firmă sau frecatul de exceluri nu sunt deloc utile. Toate întâlnirile în care să stabilim nimic, doar ca să se prefacă unele departamente că muncesc. Zeci de mailuri ca să rezolvăm nimic. Zeci de oameni din departamente care nu produc nimic simt acum un junghi și nu știu de la ce e.

Românii descoperă cât de rahat sunt copiii lor. Nu știu câți oameni vor muri până la final, dar accept sacrificiul lor (cum era mema aia) pe altarul acestei descoperiri. Ia te uită, nu e școală de vină că al tău copil nu învață. Nu e prost și agresiv din cauza anturajului de la școală sau din fața blocului. E căcănar pentru că așa e el și pentru că ăia care trebuiau să îl educe erau ocupați. Cam nasol, nu? Ai idee cine trebuia să îl educe înainte să îi dea drumul din lesă în lume?

Românii descoperă, dormind mai mult, că saltele de calitate costă și da, e diferență între salteaua de 1.000 lei și salteaua de 2.500 lei. Vom vedea schimbări aici.

Unii pun niște cifre cap la cap. Un pachet de 500gr de Julius Meinl costă 26 lei. Zahărul e 3 lei kilul. O bucata de carne bună e 25 lei și ajunge la 2 persoane. Un grill bun costă 400 lei. Pe ce naiba se duce tot salariul meu?! Pe bere craft? Pe barbershop?

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

140 comentarii

  1. Când crezi că ne prindem că n-avem nevoie de atâția bugetari?

    00
    • Unul s-a prins.

      00
    • Când vei constata că și ăștia de acum sunt prea puțini în anumite domenii. De exemplu medicii. Hai să îi dăm afară pe toți, că oricum corporatistul și casnica de facebook știu ei mai bine. Olivia Steer președinte!

      00
    • Toata lumea stie chestia asta de mult timp… inclusiv bugetarii .
      Dar asta nu inseamna ca or sa fie mai putini :)

      00
    • @Ionut, pe langa medici, poti sa adaugi si ANAF pentru ca si acolo sunt prea putini fata decat ar fi nevoie. Dar lumea intelege ce vrea in conditiile in care sunt televiziuni si ziare care toata ziua trambiteaza ca sunt prea multi bugetari, omitand cu buna stiinta ca exista institutii unde este deficit mare de personal si altele unde sunt inghesuite toate rudele si amantele si se freaca menta.

      00
    • @Ionuț, nu cred că omul se referea la medici. De altfel, dacă ești medic și te simți cu musca pe căciulă atunci când auzi formularea „avem prea mulți bugetari”, atunci, sincer, meriți să fii dat afară, că probabil faci parte din categoria ălora inutili. :)

      Faptul că mai ai nevoie de 5k medici la nivel de țară nu înseamnă că nu ai 50k bugetari inutili prin administrații. ;)

      00
    • @ionut
      Lumea nu le zice bugetari medicilor. Le zice alora din primarii care freaca hartii toata ziua, alora de la anaf, registru comertului, casa de pensii, somaj etc. Aia din cauza carora ai nevoie de 17 adeverinte, 3 stampile si 5 timbre, ca tre sa-si justifice existenta. Aia-s prea multi.
      Cand mi-am schimbat buletinu am mers la 5 persoane diferite ca sa verifice ca chiar locuiesc la aceeasi adresa, lucru care daca era informatizat se putea verifica direct la politie.

      00
    • Când o să vă prindeți că aveți nevoie de mai mulți bugetari de calitate? Oameni ai legii, personal medical, personal militar, personal administrativ, toți bine pregătiți și cu o bună conduită morală.

      00
    • NOU
      #9

      eu cred ca ar trebui sa avem chiar mai multi angajati la stat. problema nu e asta. e cum sunt angajati cei de acolo. si faptul ca unii sunt angajati pe pozitii absurde, iar in locuri critice lipsesc oamenii. si da, trebuie sa fie bine pregatiti. eu lucrez la stat 50% (invatamant/cercetare) si 50% am o mica afacere privata, cu taxe, impozite si tot ce trebuie. la „stat” momentan e o proportie de decidenti undeva la 60% politruci si 40% angajati cu potential. cand vom avea o masa critica de 51% decidenti pe bune, lucrurile vor sta cu totul diferit.

      00
    • Nu sunt multi bugetari (ma refer strict la functionarime). Doar cu vreo 500.000 in plus

      00
    • nu este absolut necesar ca medicii sa fie bugetari!

      00
    • Hai ca s-au prins si astia ca nu e nevoie de atatia bugetari. Insa imi place de ei ca dau din colt in colt dar nu renunta la pensii speciale.

      00
    • cat timp medicii vor fi bugetari, spitalele va vor servi cu nosocomiale!
      chiar si alea militare!
      ce va mai plac contaminarile intraspitalicesti!
      aia e, o sa va scrie in fisa ”comorbiditati”!

      00
    • @N
      Nu, la anaf sunt organizați prost. Sistemul e prost, legile sunt proaste.

      00
    • Hai sa nu mai fim retarzi carora le curge scuipat din gura in timp ce repeta niste minciuni nenorocite. Cineva a inceput porcaria asta cu bugetarii si acum nu ne mai putem opri.
      Dintre toate tarile UE, avem cel mai mic procent de bugetari din totalul angajatilor. Datele le se gasesc pe site-ul comisiei europene.

      @Zoso, pe Safari de iPhone, textul “Comentariu indecis. Tu ce zici?” acopera butonul de “reply” si nu poti sa il apesi.

      00
    • @Androidul cu sobolani, 40% capabili? Mă îndoiesc profund că e așa mare procentul, dar dacă e așa stăm mai bine decât credeam. :D

      00
    • Da, is multi bugetari, dar grosul intretinutilor e in regiile autonome. In Voluntariu lui pandele pe 30% din angajati nu i-a vazut nimeni la servici. Ghici cine sunt primii la prime? Miron Cosma intre ei. Dupa ce s-a dat acum ceva ani, a mai intrebat cineva ceva? Apa-canal, gunoi, adp, etc,etc,etc…..

      00
    • @brasovean
      Problema e cat din buget se chef ltuie cu salariile lor
      Mulți, putini, nu contează. Contează banii

      00
  2. dar drojdie tot nu e. hei carffour. rezerva ceva si pentru online. chiar nu pot lua 100g de drojdie? pe bune?

    00
    • A inceput sa apara cam peste tot…am luat o bucata de aia mare de 500gr proaspata ca pe vremuri cu 10 lei de la magazinu de cartier…

      00
    • la ce va trebuie?

      00
    • vine paștele, trebuie să facă lumea cozonaci!:)))))))

      00
    • fac chec, chifle bavareze si paine. nu ies din casa doar pentru paine. faceam si inainte de criza. dar asa ia intreaba carrfour de ce vinde faina? (ce face lumea cu faina)

      00
    • @cici – se vede ca tu cumperi drojdia ca ai vazut la altii…. Checul nu se face cu drojdie…

      00
    • @geretus eu deleg. nu stiu detalii :) puteai sa sugerezi ca vreau sa fac bere mai degraba

      00
    • @cici: se vede ca nu faci nici bere, aia e alta drojdie

      00
    • plm, o sa fie stai chill.

      Se plictisesc toate parasutele de paine si prajituri lesinate imediat.
      Toate, da toate pisi pe care le urmaream pt „articole” acum posteaza poze cu paste lesinate si prajituri arse.

      00
    • „trebuie să facă lumea cozonaci”, desi, oricum o sa comande la patiserie. Nevasta-mea nu a mai facut de vreo zece ani cozonaci si sunt foarte de acord. E o activitate ce iti mananca mult timp, depinzi si de toanele cuptorului (pana de curand era pe gaz si, din cand in cand, ne arata cine e stapanul). De ani de zile comandam de la diverse patiserii si eu sunt foarte multumit

      00
    • Spune-i nefastei să nu se spele „jos” câteva săptămâni și ai drojdie bio, home made, producție locală, cum le place la hipsterași.

      Am fost scârbos, nu?

      00
    • @Sorin n-am zis ca fac bere. Dar ca veni vorba, noroc!

      00
  3. Vali, aia cu frecatul de exceluri nu e chiar asa inutila. De multe ori munca asta face diferenta intre a produce mult si prost si a produce eficient.
    Alocarile de bugete pentru marketing, investitii,salarii nu se fac din pix. Taxele iar, trebuie calculate corect daca nu vrei sa platesti ca nababul si sa te mai calce pe cap apoi si statul.

    00
    • man, am făcut campanii pe blog (1 articol) după ce am schimbat zeci de mailuri cu 3 oameni. cu 3. toți aveau câte ceva de spus, de obicei nu foarte util. la final au băgat-o și pe contabilă. și nu eram la prima campanie împreună.

    • Yep, eu frec exceluri printre altele dar nu simt nici un junghi, dimpotriva. Bonus si marire. Ca voi fi afectat la anul, mai vedem, momentan angajari in draci la exceluri…

      Funny articolul ala cu seful Emag care e socat ca lumea e mai productiva de acasa, aici cred insa ca se vor schimba niste lucruri. De altfel erau si inainte niste companii mai destupate care aveau alocate mai putine locuri in birouri decat angajati, multi consultanti de vanzari si tehnici care erau mai mult pe la client, munca de acasa fara sa fie nevoie nici macar de aprobare de la seful, etc etc. Acum as vrea sa cred ca se va extinde fenomenul mai mult.

      00
    • Pai stai linistit, bugetul era aprobat de contabila. Au bagat-o la final pentru ca sa inregistreze contractul si sa-ti faca plata pe baza contractului si a facturii.

      Am lucrat pana anul trecut in productie cum ar veni. Apoi am trecut pe financiar. Nu aveam idee cate lucruri sunt de facut in spatele scenei pentru ca banii sa circule.

      00
    • Pai nu toată lumea care face situații în Excel „freacă exceluri” . Dar cred ca am dat mulți, la noi sau la alții, la un moment dat, peste rapoarte inutile în final. Ori pentru ca nu le citea nimeni, ori pentru ca puteau fi altfel făcute lucrurile.

      00
  4. Cred ca cei mai ingroziti sunt proprietarii de cladiri de birouri. Companiile isi pot desfasura lejer activitatea cu jumatate din spatiul avut inainte de pandemie.
    Unele firme descopera ca isi pot desfasura activitatea fara sa mai cheme oamenii la birou.

    00
    • Da, dar le convine chestia asta directorasilor din firme? Mulți o sa facă lobby la stăpâni ca nu merge treaba asa și ca e mai eficient sa stea lumea ca oile la stana.
      Eu sper ca agitatia din pipera chiar sa fi devenit istorie. Era serialul ala, Counterpart, pe hbo. Ce lipsa de aglomerație pe străzi era în universul paralel în care fusese epidemia aia, cu 25 de ani în urma… Și atmosfera aerisita nu era de la morți, ci de la oamenii care evitau aglomerațiile.

      00
  5. Oamenii isi dau seama de multe cand sunt perioade de restriste. Dar, dupa revenire, ne revenim si noi. Si ne dam cadouri pentru revenirea cu succes. Asa ca o sa revenim la city breakuri, la lucrat aiurea, la cheltuit aiurea si altele.

    It’s basic human nature.

    00
    • nu zic că toți. dar 10% vor face ceva.

    • da, isi vor dormi somnul de veci.

      00
    • O spui de parca un city break sau cheltuit o suma X pe ceva ce nu iti este necesar ar fi un lucru rau. Puii mei, nu muncim doar ca sa tinem banii la saltea pentru zile negre, trebuie sa ne mai si rasfatam din cand in cand. Lectia este sa nu-ti cheltui TOTI banii si TOATE economiile pe asa ceva.

      00
    • Ce e rau la city break-uri?

      00
    • Da… si eu voi face ceva dupa perioada asta…ditai beciul…

      00
    • Nu e rau, evident. Doar ca multi fac PREA MULTE city breakuri si se cumpara prea multe in rate si leasing. Si eu abia astept sa se termine balamucul sa merg in Japonii…

      00
    • Cât timp nu aducem producția înapoi din Asia, oamenii aia care te serveau în experienta de city break o sa aibă nevoie sa muncească undeva. Asa ca nu știu ce înseamnă „prea multe” city break-uri și de ce ar fi vreodată prea multe (în afara de problemele trecutului, gen când prea mulți turiști se adunau la Barcelona sau Veneția; asta se poate rezolva prin rasfirarea amatorilor de city break-uri în mai multe city-uri).

      00
  6. wow ce de epifanii o sa aibe romanii…o sa fim un popor atat de luminat, o sa creasta productivitatea la hectar, o sa dispara PSD, o sa creasca autostrazi, o sa.., o sa…

    Treziti-va domnule Vali, sforaiti cam tare!*
    :) scuze nu am putut sa ma abtin

    00
  7. Am observat ca lenea e o problema mare in casa. Atunci cand iesi, mai intervine fenomenul de turma. Il vezi pe unu ca munceste la birou, parca ti se face si tie pofta.

    00
  8. Românii vor fi nostalgici după vremurile când un kg de zahar era 3 lei și carnea 25 lei.

    00
  9. alte lucruri pozitive:
    1. dupa 18 mai, cand se zvoneste reluarea activitatilor in RO, o sa se umple OLX-ul de biciclete eliptice. sunt de parere ca o sa se prefere oricand sportul la sala cu oameni langa tine decat in solitudine
    2. cei care vor reveni la munca de la birouri, si care acasa nu au „tot confortul” din lume (camere mici, unii peste altii, pereti grosi si neacoperire de wifi sau mobil buna, etc) o sa rupa, doar doar pentru ca in aceasta luna si ce o sa urmeze randamentul este scazut
    3. o sa rupa in prima luna saloanele de cosmetica, ca cati floci s-au adunat sau cate claie nu sunt vopsite
    4. cel mai important lucru bun, zic eu, acum cand lumea sta acasa, este ca cheltuielile au scazut la zero aproape (exceptand alimentele, cateva utilitati si medicamente/rate), asta inseamna ca chiar dupa reluarea activitatii, lumea tot nu o sa sara sa cheltuie, deci o sa se faca multe economii, o sa aiba lumea bani stransi (nu ma refer la scenarii de devalorizare) o lichiditate f mare in piata si un grup reticent la cheltuieliminutile. Teoretic ce inseamna asta? o sa fim mai bogati?

    00
    • La punctul 1…depinde cata lume a devenit și va mai deveni ipohondra pana atunci. Cred ca e multa lume speriata cu adevarat și mulți care se vor adăuga pana la sfârșitul lui aprilie.
      Când statul va ridica restricțiile, vor fi destui care nu vor avea încredere ca nu a făcut-o prea repede. Și statul cred ca va mai menține o forma de restricții, de frica unui val 2 și, mai ales, de frica celor care ii vor critica ca nu se gândesc la posibilitatea unui val 2.

      00
  10. Daca stam atat acasa nici autostrazi nu mai trebuie.

    00
    • acum ne dam seama de geniul romanesc. nu facem bai autostrazi sau aeroporturi ca nu ne trebe bai..las ca mai bine interzicem deplasarile

      00
    • Politicienii au fost ‘ahead of the curve’ de fapt :))

      Au știut ei că se va reduce mult circulația și nu se justifică construcție de infrastructură :))

      00
    • Carantina a redus 2 epidemii: covid19 și accidentele din trafic.

      00
  11. Atentie: comentariu misogin!

    „Românii descoperă cât de rahat sunt copiii lor. ”

    Oare forumurile de mamici sunt pline de retete in 3 pasi simpli despre cum sa-ti calmezi copilu? Cu siguranta ca tema principala de acolo sunt teoriile conspiratiei si leacul ala minune cu gargara cu apa sarata ce omoara virusul. Ar trebui arestate proastele alea. Femeile cand au prea mult timp liber incep sa se gandeasca si sa rapandeasca, sa sharuieasca la tot felul de prostii.

    00
  12. Dupa diplome as fi economist si am lucrat ultimii 10+ ani in vanzari… acu sunt la domiciliu de vreo 2 sapt si am senzatia ca voi mai sta minim 1 luna, probabil 2.

    Zilele astea am aruncat un ochi pe cateva articole si forumuri legat de ce se cauta pe piata muncii de IT si de unde as putea invata ceva macar basic (free) si sa aprofundez ceva anume pe bani.
    Daca are cineva un sfat sau o recomandare in acest sens este binevenita.

    Alta alternativa ar fi un curs de electrician sau ceva asemanator.

    00
    • As zice sa incepi cu articolul asta, IT este foarte foarte generic…

      https://www.freecodecamp.org/news/how-to-choose-the-best-tech-career-path-for-you-61c4d5ff9a77/

      E ca si cum as zice eu ca vreau sa fiu inginer, sunt un milliard de posibilitati de la inginer IT la agronom, trebuie sa mai restrangi putin. Vezi canalul lor de YT, este super misto si gratuit plus search in site daca vrei mai multe informatii despre un domeniu anume.

      00
    • Unul din domeniile în cât de caută oameni este cloud.
      învață:
      – linux – administrare, networking
      – minim un limbaj de scripting: bash, pyhton, ruby
      – docker
      – aws
      Pentru început o certificare ar fi utilă.
      Cursuri la prețuri decente găsești pe udemy, coursera, khan academy.

      00
    • Da, da, linux, cloud, toate bune si frumoase, dar un IT-ist adevarat incepe cu Reddit ca sa-l enerveze pe Vali.

      00
    • dupa ce te hotarasti cu ce sa incepi sa inveti poti sa incerci tutorialele de pe http://www.pluralsight.com
      in luna aprilie e gratis pentru toata lumea.

      00
    • Va multumesc!

      Intr-adevar, IT era prea vag insa sincer nu am o idee anume… de asta am citit articole legat de incotro se va duce in viitor partea de tehnologie avand in gand geva de genul programare, administrare, blockchain, inteligenta artificiala etc (cuvinte auzite pe la tv sau titluri pe net la un mom dat) in ideea sa nu ma apuc sa invat ce peste 1 an nu va mai fi nevoie.

      00
    • Retelistica, de la mufat cabluri la configurat routere si apoi niste linux si apoi dev ops. Bam

      00
  13. Pai stramosii dormeau bine merci pe fan, iar acum noi sa dam 2500 lei pe o saltea, ca aia la 400 nu e buna? Esti mana-n mana cu masonii astia de ne conduc, nu te mai ascunde!

    00
    • Strămoșii nu dormeau bine mersi pe fân.
      Uită-te la oamenii trecuți de 60 de ani cam cât de anchilozați sunt, cam câte probleme ale sistemului osos și muscular au și mai ales de când au început să le aibă.

      00
    • Vorbești ca un om care a dormit toată viața pe canapea sau pe saltea d-aia de 400 lei. E alegerea ta, faci ce vrei, dar să spui că nu e o diferență majoră între o saltea de Carrefour și una cu adevărat bună este… amuzant. :)

      00
    • A si Ciuby si-au pierdut simtul umorului.
      Urata carantina asta, ne ofuscam la orice gluma.

      00
    • @Jupaneasa, eu nu l-am pierdut, eu nu l-am avut niciodată. :)
      doar că în vremuri mai normale puteam să mă prefat nițel, din când în când.

      00
    • @A ăia anchilozați sunt cei de la oraș, cu saltele scumpe. Bunică-miu are 85 și doarme pe o saltea cu arcuri și paie (paie adevărate). Se ține încă bine și ține o gospodărie singur: porci, găini, oi, grădină.

      00
    • voi ati observat stilul de rata in care merg senioarele de la tara sau care au dus un trai ca la tara?!

      00
    • Asta-i frumos pe net, cateodata lumea nu stie daca esti ironic sau nu. Eu am prins o mokaciune la 1400 in jisk de la 2200. O urmaream de ceva timp si pam, a picat la tanc.

      Si pentru bunici sunt solutii daca vreti, un topper face minuni impreuna cu recamiere sau ce mai au ei prin casa.

      00
  14. Alți oameni (eu) descoperă că balconul poate fi mai mult decât locul ăla unde usuci rufe. O comandă rapidă la IKEA mai târziu, e mișto să-ți bei cafeaua în aerul deschis. Asta când nu ard deșeuri pe lângă București.

    00
  15. ….si iti dai seama cat de …nu stiu sa ma exprim altfel, grei de cap, incapatanati, egoisti si rai pot fi batranii. Abia astept sa ies la pensie si sa ma car cu rulota pentru tot restul vietii prin lume, sa nu mananc nervii unuia care e nevoit din cauza mentalitatii si a sentimentelor sa aiba grija de mine.

    00
  16. Pe langa job-ul meu la corporatie vreau sa mai fac ceva. Am facut un curs de gatit dar nu ma vad lucrand intr-o bucatarie de restaurant (e cald, e de alergat nu e ca statul la birou).
    Nici la toneta sa vand burgeri si sandvisuri nu merge ca romanul stramba din nas daca ii ceri 20 lei pe ceva cu ingrediente naturale, fara E-uri. El vrea mult si ieftin.

    Asa ca mi-am facut un canal pe youtube si ma filmez gatind prin locuri salbatice de la noi din tara. Merge bine, am 33 subscriberi, in 3 luni.
    Ma gandesc ca daca o sa fie foamete o sa se uite lumea la mancare….. la televizor :)

    00
  17. Lui Dan 2, unde-s angajarile alea de frecat exceluri!? Home? Vreau si eu.

    00
    • Home e temporar pe distractia asta din pacate la pravalia unde sunt acum, dar cum ziceam am lucrat si in alte parti unde poti sta cam oricat pe acasa (poate o zi pe luna la cine stie ce sedinta importanta, nici acolo prezenta obligatorie).

      Trebuie sa ai experienta, cum citisem intr-o carte: „Munceste mai mult decat esti platit ca sa ajungi ca intr-o zi sa muncesti mai putin decat esti platit.”

      Cam asta se aplica la frecatul de exceluri, esti platit pentru ce stii sa faci nu pentru ce faci.

      00
    • Bun citat. Ultima data (primele luni de anul trecut) durerile facerii au fost mari de tot, dar acum e boierie.

      00
  18. mi-am luat o saltea Dormeo undeva pe 15 martie, abia mă mutasem la casa mea. Una medie ca preț, 2000 cu totul. Ai mei au zis că exagerez, că nu are nimeni nevoie de așa ceva…
    Apoi m-am culcat beat vreo 3 zile la rând și m-am trezit fără alarme și mahmureală la ore civilizate (9-10 AM). prima oară nu mi a venit sa cred, dar cand s-a ntamplat si următoarele 2 zile am zis ca clar e de la saltea, nu aveam nici un motiv sa ma trezesc fresh

    în concluzie, luati-vă saltele smechere, fac toti banii.

    00
  19. Sper sa tina corona spaima mult si bine, poate descopera si imobiliarii ca oamenii au nevoie de spatiu cand stau acasa

    00
    • Pai nu imobiliarii au nevoie sa descopere asta, ci cumparatorii.
      Imobiliarii vand minimul de spatiu acceptabil/legal pentru aia 60-70 de mii de euro de la prima casa, si pentru cei cu mai multi bani spatiul ala * banii pe care ii ai * coeficientul de zona/calitate/fite.
      Daca nu s-ar mai vinde cutille alea de chibrituri cu 60k , ar scadea si preturile la chestiile decente si ar aparea si o diversificare a ofertei.
      Na, visez si eu.

      00
    • @Sorine ești naiv, dacă tu crezi că dezvoltatorii îți oferă tot ce pot de ăia 60-70k euro, cu profit minim pentru ei.

      00
    • ubercool, mai citeste o data. „minimul de spatiu acceptabil/legal” = maxim de profit, evident.
      Cred ca ai inteles pe dos.

      00
  20. dadadadada tu si inca doi din bula si-au dat seama de chestiile astea. dar stii ca ziceai ca lucrurile vor reveni la normal (adica de cacat) in curand? e frumi pe pozitiv, dar tot salteaua de 3mil va fi cumparata in 2 luni

    00
  21. Cred ca cel mai pozitiv lucru, va fi ca dupa pandemia asta, foarte multe companii vor incuraja lucratul de acasa. Asta traducandu-se in trafic mai redus in anumite orase, respectiv oamenii vor invata sa pretuiasca si mai mult timpul pe care il au.
    De asemenea, fenomenul ala de burnout la unii se va mai domoli si vor invata sa aibe grija de ei.
    In rest, vechile obiceiuri vor reveni gradual si multi vom invata sa traim in situatia curenta.
    Legat de bani si de faptul ca unii, descopera cate cheltuieli inutile aveau nu as generaliza. Cunosc oameni, care efectiv nu au ce sa faca cu banii din cauza faptului ca ei stiu numai sa munceasca. Asa ca intotdeauna vor fi nevoie de genul de afaceri care sa invete lumea ce sa faca cu timpul lor liber.

    00
    • eu sunt unul din cei care vrea sa plece de acasa si sa lucreze de „la serviciu”, bai, dar nu merge, stam aici toti gramada, e galagie, e spatiu comun, randament redus, concentrare scazuta, inconfortabil sa stai in pat, la masa nu poti ac scaunul e pt sezut cand mananci, e deampulea, de abia astept sa plec

      00
    • Deci sa ne lase pe fiecare de unde vrem. Oricum regulile de distanțare poate o sa se cam mențină (fie legal, fie o sa fie lumea speriata o perioada) și firmele vor trebui sa tina mai putini oameni în spațiul în care ii înghesuiau pana acum.

      00
  22. Sunt saltele si la 300 de lei si tu zici că alea de 1000 de lei sunt entry level :)

    00
  23. Adica, e posibil sa nu fi facut aiurea clipurile de youtube cu „gatitul pentru to(n)ti”?
    E posibil ca oamenii sa invete ca o tava de pui la cuptor costa 20-25 de lei?
    E posibil ca in final sa se afle ca NU „se moare de foame” in Romania, iar romanii (si posturile de stiri) sa inceapa sa fie atenti si la altceva?
    https://youtu.be/g9r6jk2tSZU

    00
    • De când cu izolarea o singura data am comandat mâncare, în rest orice a fost gătit a fost opera mea. Am făcut economie serioasa. Acum, ideea e pe ce o sa pot cheltui economiile alea? Tot pe mâncare? Ca turism și alte distracții…

      00
    • Tocmai mi-am dat seama ce first world problems am, când pana și în tara cea mai first world au apărut 17 milioane de noi șomeri în trei săptămâni…

      00
  24. am intrat pe site la tefal să mă uit după un grill bun (tks Zoso & Znuff )

    #sombapola peste ce am dat
    https://youtu.be/7W_Br8Pxow4

    00
  25. RIP pentru cei care nu stau la curte sau n-au balcon la apartament.

    00
    • apropos de balcon, părinții mei și când pleacă 10 zile în concediu, la tratament preferă să plătească mai mult, dar să aibă cameră cu balcon.
      și da, își beau cafeaua de dimineață și stau la șuetă (unul cu altul :) ) seara pe balcon.

      00
    • Da, e greu. Dar apoi îmi dau seama ca nu ma tine nimeni încuiat în casa, asa ca dau o tura prin cartier și îmi trece.

      00
  26. Trebuie să ai şi ceva în cap în loc de talaş ca să înveţi din experienţa izolării.

    00
  27. „Plimbatul de hârtii prin firmă sau frecatul de exceluri nu sunt deloc utile.”

    Ete na, zici tu? sau e wishful thinking?

    Pe mine lenea ma tine in loc, ca as acum de lucru mai mult ca oricand, si sunt centura neagra in invartit excel-uri.

    00
  28. NOU
    #113

    Mai sunt si alte lucruri pozitive dupa epidemia asta:
    – multimea numerelor naturale
    – bacteriile de culoare mov in campul microscopic
    – absenta de pe suprafata eritrocitelor a antigenului D
    – sarcina electrica a atomilor fara electroni
    – protonul
    – catodul
    – rezultatul diferentei dintre un numar mai mare si un numar mai mic
    – absolut orice numar real mai mare ca zero

    00
  29. Lăsați prostiile. Recomandați-mi și mie un grătar de grădină decent, dar mai de săraci, așa, sub 500 de lei.

    00
  30. permite-mi sa fiu sceptic. uite, sa zicem peste un an din pacate totul va fi la fel 🤷‍♂️ romanul uita usor

    00
  31. Deci ar trebui luate decizii de lungă durată datorită unui factor temporar.
    Într-un an stai acasă 1 luna și deci ne luam soundbaruri chiar daca ulterior revenim la folosirea lui 1 ora pe zi că sa te uiți la știri…

    00
  32. Romanii se prind ca putem fi solidari, ca si o buna parte din privati si mai nou si bugetarii pierd o parte din bani. Tot romanii descopera ca pensionarii sunt speciali toti, pensiile vor fi cel putin la fel (ba inca se mai pomeneste de marirea de 40%) in timp ce economia e in galeata.

    00
    • Propun sa se dea amenda celor ce vorbesc de rau pensiile speciale. Din amenzile incasate sa se mareasca pensiile speciale. Am zis.

      00
  33. O să fim cu toții mai supli:
    – obezii vor lua toboganul
    – ceilalți, vor răbda de foame ca greierii, căci se vor termina alimente înainte să se termine pandaimosul.

    00
  34. Oamenii vor evita și mai mult transportul în comun. Traficul, când se va reveni la birou (colegii mei se plâng că se plictisesc acasă și vor înapoi la birou. Da, există și oameni din ăștia.), va crește și mai mult decât era.

    00
    • De aia cei care vor de acasă sa fie lăsați de acasă.

      00
    • Cei care se plâng de munca de acasă și vor la birou, pentru că se plictisesc, ar trebui să aibe salarii mai mici decât cei care lucrează de acasă. Asta pentru că firma cheltuiește suplimentar cu ei: spatiu și birouri în clădiri fancy, apă, curent, servicii de curățenie, săli de ședințe.
      Cei care lucrează de acasă se lipsesc de toate acestea și își plătesc din buzunarul lor scaunul de birou și masa la care lucrează. Deci logic ar fi să aibe un salariu mai mare.

      Sper din tot sufletul ca in curand munca de acasa sa devina regula, nu exceptie. Iar cine vrea sa lucreze de la birou sa aibe salariu mai mic
      Sa-i vedem atunci pe cei care se dau mari muncitori si implicati, 12 ore pe zi la munca, doar ca sa evadeze din haosul si galagia de acasa :)))) . Sper ca multinationalele sa urmeze banii si profitul si sa inchida cat mai multe birouri, sa transfere munca remote. Cine se adapteaza bine, cine nu , sa isi faca ordine in ograda daca vrea sa castige bani din munca de birou.

      Ce bine ar fi sa devina obligatoriu work from home la multe companii 😂 Doar gândul ca nu mai stau prin mijloace de transport infecte și nu mai trebuie sa ma duc la birou sa ma întâlnesc cu mironosițe sau sefute zeloase îmi face pielea de găină. :))))

      00
  35. … românii descoperă că persoana cu care stai nu este chiar indispensabilă.
    Avocat Cucu. Pentru programări sunaţi la 07….246. Sunaţi băăă !!!
    Apropo, se poate divorţa online ?

    00
  36. Alo, ăștia din căsniciile toxice: sunt vremuri speciale, nu va mai obosiți cu divorțul la telefon… Îi pui perna pe față când doarme, și apeși până nu mai mișcă. Moarte prin sufocare, în zilele astea nu e o moarte suspectă, teste de gripă nu au nici pentru ăia vii.

    Pentru copiii enervanți, lăsați câteva prize descoperite, apoi niște undrele, cuie, alea…

    00
  37. “deja văd începutul unui curent de apreciere a oamenilor care livrează mâncare și fac joburi care până acum erau privite ca fiind de săraci”

    Clar, devine o profesie de statut.
    Fiecare livrator are in lada frigorifica din spinare bastonul de maresal.

    00
  38. Nu mai are baba țâțe și cur …dar seara după ce își aruncă proteza in paharul cu magneziu efervescent face o m…e de ți se înmoaie picioarele .
    Dimineața de după te uiți in ochii ei și cu vădite regrete o iei de la capăt .
    Cercul este cea mai iubită figură geometrică …de unde și activitatea mult iubită Plimbatul cu cercul
    Probleme mari apar când se ingroașă treaba sau cercul in cazul nostru și atunci tre să îl lași puțin de o parte,să îți sufleci mânecile,scuipat in palme și dat din mâini ….
    Dar toate trec.De ce ? Pentru că ,copil,cerc,învârtit

    00
  39. eu admir maxim pe oamenii care fac curat pe scara blocului si care inca se tin de asta…. astia care ne matura strada. Nu stiu, dar daca eu daca mai vad vreo cucoana ca lasa cacatul de caine in urma ei, il iau si-l bag in gura. Vorbeam cu oamenii de la curatenie de pe strazi si spuneau ca nu mai suporta atata rahat de caine…si le-am zis cand vad unul de asta ca nu strange dupa el, sa ia rahatul si sa i-l dea in mana ,,ia de aici, e bun dezinfectant”. legat de copii, corect, corect, ca toti au senzatia ca la scoala au modele proaste…. nu vad ce e la ei acasa.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile