Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

  1. Cand o sa dea si patronii salarii mai mari sa nu mai faca ei pwlele mari si vile la munte/mare atunci o sa avem si angajati dornici de munca. Pana atunci ne ducem la cules de capsuni sau ne facem ca muncim

    00
  2. NOU
    #2

    Faptul că statul cere cotă impresionantă din profitul tău sau din profitul angajatorului reprezinta o problemă de suprafață, o cvasi-problemă.

    Cred că o problemă în ceea ce privește apatia față de muncă o reprezintă veniturile personale, pentru că sunt persoane care câștigă exponențial comparativ cu atribuțiile și responsabilitățile. Pe lângă aceștia se mai adaugă speculatorii, ceea ce conduce la un clopot gausian „skewed”. Baza e plată și spike ascuțit.

    În ansamblul toți muncim la fel (asta include și pe ăia care de fapt stau degeaba) într-un trend liniar, dar veniturile unora cresc exponențial.
    Asta duce la frustrare printre cei nerealizați.

    Cine e de vină? Păi ăilalți, care s-au descurcat, au profitat de momentul de oportunitate, ăia care au fentat statu’ și au vărsat mai puțin din buzunarul propriu și desigur, statul, pentru că ne-a luat nouă mult și ălora puțin.

    00
  3. @ Mazgalici: cine asteapta asta , are toate sansele sa ajunga un ratat. Oricat ar parea de desuet, realitatea este ca in calitatea noastra de oameni obisnuiti putem avea doar cat muncim.

    Nu muncim si chelacaim ca nu stiu ce are patronul, o sugem.

    Pune tu mana si munceste, intreprinde ceva sa nu depinzi vesnic de ala pe care nu-l suporti si vei vedea ca se poate.

    00
  4. Vreau sa plec in state,
    Si sa am de toate
    Dar mi-e o leneee
    Mi-e o lene de ma doare

    00
  5. Ideea e ca sunt foarte multi someri in mediul rural. Oameni care refuza sa se angajeze la oras si sa faca naveta zilnic, ca vezi doamne e prea greu sa se deplaseze 15-30km pe zi cu masina sau microbuzul, si de aceea prefera sa traiasca intr-o saracie lucie. E drept, nici salariile pt muncitorii necalificati nu sunt prea mari, insa macar e ceva….

    00
  6. @Alina: mai termina cu prostiile! Daca ala de la tara mai ajunge sa dea zilnic si bani pe naveta si sa stea si pe drumuri, fii sigura ca n-o sa lucreze la oras decat daca salariul va fi suficient de decent (mare).

    00
  7. @ Alina – aia de la tzara dau de multe ori jumate din salariu pe naveta (nu prea au ca ce sa se angajeze decat cu salariul minim pe economie pentru care muncesc 8 ore pe zi). Asa ca mai bine stau acasa si-si pun niste cartofi in gradina.
    @mazgalici: exact, ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim.

    00
  8. toata lumea fuge de munca, ce bine e sa muncesti,daca nu muncesti n-ai, plm
    tu ce muncesti zoso.o freci toata ziua pe blog, pui 3 articole si gata.asta e munca?

    00
  9. dilica draga, fiecare cu valoarea lui, daca un om stand degeaba si „frecand-o” toata ziua pe bloguri isi castiga existenta inseamna ca ori frecatul ala are o valoare, ori e foarte norocos, oricum ar fi, nu pentru el trebuie sa-ti faci griji.

    Oamenii nu inteleg un lucru, chiar daca te angajezi pe bani putini, daca esti ambitios ai sansa sa castigi decent dupa ce esti remarcat. Exemplu: doi oameni, cu calificari similare (adica nici una) isi cauta de lucru, afla ca sunt posturi libere la un super market ca om care aranjeaza marfa in rafturi, unul se angajeaza si castiga un rahat cateva luni, celalat zice ca e prea mare hamaleala pe bani putini. Dupa 2 ani de zile primul individ lucreaza ca agent comercial si castiga 15-20 milioane pe luna(dupa ce a trecut prin mai multe slujbe toate plecand de la primul job) pe cand al doilea individ e inca acasa cu parintii, pe carca lor, mai face cumparaturi pentru casa si plimba cainele, in cativa ani cand se duc batranii pu*a pensie => inca un boschetar..

    00
  10. Da, am remarcat si eu abureala lui Florin Pogonaru (conditionarea training-urilor de fidelizarea fortata a angajatilor). Fidelizarea reala a angajatilor se face cu conditii bune de munca, salarii corecte si eventual (dupa indeplinirea primelor 2 conditii) beneficii extra-salariale. Ideea e simpla, fie ma platesti corect si muncesc corect, fie te faci ca ma platesti si eu ma fac ca muncesc. Le-am aplicat pe amandoua, si prea rau nu mie :P

    00
  11. a) f.f. putini din cei plecati se vor intoarce in urmatorii 5-10 ani (salarii mai mari, credite mai mici, conditii de munca m. mai bune, overtime platit)
    b) dintre cei care se vor intoarce, multi vor veni pe salarii mai mari decat afara (eventual doar pentru multinationale)
    c) Florin Po*onaru e total pe dinafara: conditionarea la training pe baza de contract de munca; nu mai suntem in 2000 sa ia angajatii tzepe d’astea; iti dau cu flit si pleaca la mai bine in maxim 6 luni
    d) este f.f. putin probabil ca un angajator sa dea cota de profit angajatilor; stimulente pe baza de realizari, da; cota din profit, pas. ce se intampla daca ai un an prost si ai pierdere, vin angajatii cu bani de acasa (precum actionarii)?, pas.
    e) oricat de prost va fi in spania/portugalia/italia nu va fi asa de rau ca la .ro :-)

    my 50 eurocents

    00
  12. Daca se poate ca de pe bancile facultatii (ce vorbesc eu aici?! de pe bancile scolii generale!!!) sa se duca omu’ cu salariu de 3000 euro, ar fi perfect, nu?
    Tre’ sa o iei de jos, incepi sa muncesti pe bani mai putini ca nici nu ai experienta. Capeti experienta, promovezi sau iti gasesti un loc de munca mai bine platit, etc.
    Se plange lumea ca peste tot la angajare ti se cere experienta… pai normal, daca ceri salariu de 1000 de euro, vor si aia sa ai experienta, nu?!

    00
  13. rashid draga…ala al 2-ea era zoso???

    00
  14. rashid: agentul comercial e ala de are masina alba de la firma (matiz, clio, ceva dubita pejo sau vw) si asculta manele sau dj project si activ?

    00
  15. @dilica`: daca ar fi asa de usor, toti ar fi ca mine.

  16. Ca sa fim in aceeasi nota:
    https://www.realitatea.net/
    Maxim 5 ore de scoala pe zi. Iar peste cativa ani iar o sa ne plangem ca a scazut nivelul educational…

    00
  17. zoso…in caz ca nu te-ai prins, asta incercam sa spun.hai s-o luam invers daca N-ar fi asa usor, n-ai mai vorbi atat despre munca si despre cat de usor poti sa faci bani muncind.crede-ma.

    00
  18. funny thing, aseara am scris pe blog despre acest subiect, fara sa ajung la evz..
    […]Voua va place locul in care lucrati ? Unii din noi se duc la lucru din placere, altii din nevoie. Sunt multi care se trezesc dimineatza, si zic, „fuck, iar tre’ sa ma duc la lucru“, si merg la servici si isi fac meseria cu sila, doar atat cat se cere, nimic mai mult,[…]

    00
  19. Posibilitatile sunt infinite. Desigur, doar pentru cei care inteleg ca toate se platesc si sunt gata sa lucreze pentru a o face.

    Chiar exista om care trebuie convins/rugat/implorat sa lucreze?!…

    00
  20. NOU
    #20

    Mai e si alta problema .. prea multi au meserii care, de fapt, nu produc nimic. Ca sa fii platit cu suma X .. tre sa produci minim 4X ..

    00
  21. ohooo

    00
  22. Nu suntem eficienti, nici angajatii, dar nici angajatorii/managerii.
    Investitorii vin ca e mai ieftin in Romanica.

    @Woddy
    „Vreau sa plec in state,
    Si sa am de toate
    Dar mi-e o leneee
    Mi-e o lene de ma doare”

    Du-te in Norvegia Eurosceptica. Aia au noroc ca au resurse petroliere si o duc bine. Nu cred ca se plang angajatii de salariu.

    Dar e nasol ca ploua si e mai frig. Tot mai bine stam pe banca si ne uitam la stele.

    HAi romania!

    00
  23. niciodata nu am stiut sa vorbesc despre munca
    ma simt singur
    imi voi face blog

    00
  24. Programare Sociala chiar se straduieste…

    00
  25. imi explica si mie cineva cum brusc, instantaneu si deodata, romanul cand pleaca din tara devine harnic ? ce dracu, ca doar din 5 milioane de plecati nu cred ca 4,8 milioane fura si dau in cap, si doar restul de 200 mii (cifrele sunt absolut aleatoare) muncesc cinstit si corect.
    si atunci stau si ma intreb, unde e in realitate problema ? de ce romanul nu munceste in romania la fel de eficient si cu tragere de inima ca in afara ? poate pentru ca nu este platit la adevarata valoare ? poate pentru ca rata profitului pentru unele afaceri este nesimtit de mare in romania fata de alte tari civilizate ?
    se aude si acolo in spate, domnilor patrroni ? ma iertati, voi sunteti cei pe care „i-a dus capul” si care „s-au descurcat”, care „au stiu sa observe oportunitatile”, etc.
    si tot voi sunteti cei care va plangeti „nu mai gasim dom’le oameni calificati”. WRONG ! de fapt nu gasiti oameni calificati pe care sa-i platiti CU CAT VRETI VOI (si cat nu face, normal). dar iar ajungem la cercul vicios preturi-salarii-atractivitatea romaniei (care in principal este data de costurile reduse ale fortei de munca).
    v-am pupat, din canada mea (unde un muncitor cu salar minim isi permite si casa si masa)

    00
  26. @ dilica: nu, nu este zoso
    @ daniel: da, e ala in matiz alb care asculta Pink Floyd, Led Zeppelin si Jimi Hendrix(remasters in general). Si pana una alta, poate sa asculte cele mai ordinare manele, cat timp e un om decent cu o slujba decenta are tot respectul meu
    @ canadianu`: da, intr-un fel romanu cand iese din romania e un pic(si numai „un pic”) pentru ca risca sa fie dati afara repede daca lenevesc, dar stai tu linistit ca atat timp cat vorbim de capsunari cam tot de lenesi vorbim ;)

    00
  27. Conditionare prin training? Doar daca esti super fraier! Firma la care lucram a incercat asta si majoritatea colegilor au refuzat sa semneze motivind ca prefera sa invete singuri decit sa fie legati pe 3 ani. Pina la urma au impus training la toti dar fara semnarea contractului. Training de 3000-5000 euro pe angajat. Dupa aia citiva au plecat din cauza salariilor mici si a sefilor fara stategie.
    Cred ca cel mai mult conteaza seful.
    Ce vad acum in afara: contract pe 6 luni dar baga training in angajat. Sefii nu te streseza dar cer rezultate, regulile sunt clare si exista flexibilitate in anumite limite care sunt cunoscute de la inceput. Parca este mai cinstit asa…

    00
  28. @ABS 8 ore scoala pe zi crezi ca-i face mai destepti? Fii serios…
    Ce nivel de educatie este acuma? Romania incepe sa traiasca din amintiri. Faceti basca de cocalari si printese dar realitatea este ca astia sunt noua generatie, ei sunt viitorul… Suntem norocosi ca inca sunt parinti (romani) care se intereseaza de educatia copiilor, atit in tara cit si afara.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.