Justiția pe care o apărăm: tu ai vândut mașina, dar judecătorul decide că amenda luată e a ta

Soția unui amic are o mașină. O vinde în iulie 2019. În octombrie 2019, primește prin poștă o amendă de la CNAIR. Contestă amenda, depune la dosar contractul de vânzare cumpărare și decizia de scoatere de la Primarie, scrie în contestație că mașina nu îi mai aparține.

Răspunsul judecătorului:

Tip solutie: Respinge plângerea
Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată plângerea contravenţională. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței astăzi, 17.02.2020.

Judecătorul profesează de 5 ani (e destul de tânăr), a venit recent la București de la Constanța. Probabil e inamovibil și doarme liniștit. Hei, era prea simplă decizia, de ce să nu dau avocaților de lucru? De ce să nu pun oameni pe drumuri? Să se învețe minte pe viitor să apeleze la justiție.

Tare aș vrea ca, la câteva decizii din astea greșite, judecătorul să ia o amendă la salariu. Sau o reevaluare profesională. Sau trimis înapoi la școală. Că e clar că e ceva greșit acolo.

Și un video pe tema asta:

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

74 comentarii

  1. Chiar vrei sa se puna prost judecatoru cu cnair, politia, etc ? Daca o sa aiba si el nevoie de cineva de acolo ?

    00
    • NOU
      #2

      – cand vinzi o masina, daca urmezi toate procedurile (mega greoaie e adevarat), nu vei avea astfel de probleme (pastrat numerele, declarat la fisc, declarat la politie, etc)
      – dupa 15 ani de procese cu statul roman in diferite spete (retrocedari, natonalizari, amenzi, plangeri, etc) va spun doar un lucru: in justitia din romania TOTUL ESTE POSIBIL asa ca sfatul meu este sa va luati absolut toate masurile necesare (chiar si cele care par stupide, absurde, exagerate, etc) pentru ca DA, in Romania, cu legea de partea ta este foarte posibil sa pierzi procesul!
      *am un proces la Giurgiu pentru un teren, proces care dupa, ATENTIE va rog, 12 ANI, pentru ca am mers pana in panzele albe si am dovedit ca am dreptate, tocmai pentru ca Justitia sa NU imi dea dreptate din cauza de calnuri mafiote locale, au facut in asa fel incat sa spuna ceva de genul: „noi nu ne putem pronunta” asa ca … AM LUAT-O DE LA CAPAT!
      DA, este adevarat! …
      #Rezist

      00
    • care e procedura care te pazeste de teapa asta cu masina? eu am vandut si am platit taxa sa rezerv numerele. dar cumparatorul are un termen de nu stiu cat, 30 sau 90 de zile sa inmatriculeze, nu mai retin, in orice caz nu poti sa-i opresti numerele cand bati palma. chiar sunt curios cum poti fi sigur 100%.
      la politie in bucuresti mi-au zis ca dupa 30 de zile sa-mi trimit ala placutele, in provincie, lui i-au zis ca nu exista asa ceva, ca trebuie sa depuna placutele la ei acolo si eu fac altele. pana la urma a dat el o ciocolata acolo si mi-a trimis numerele cu curierul. dar daca era un tepar?

      00
  2. NOU
    #8

    Uite de aia e bine sa păstrezi numerele când vinzi mașina

    00
  3. NOU
    #14

    Malin bot&company disapproves.

    00
  4. Practica neunitara se rezolva prin apel sau recurs.

    00
    • Cumva lucrezi la inspectia judiciara? ca de acolo am mai primit raspuns de genul dar si mai bune, de exemplu raspuns la o sesizare, da aveti dreptate dar sentinta e cu recurs deci nu trebuie sa il pedepsim pe judecatorul care nici procedura nu o stie, si oricum am verificat judecatorul mereu interpreteaza gresit articolul xxx deci e mereu prost si nu a facut-o cu intentia de a va prejudicia.

      00
    • Exista RIL (dat de ICCJ, ca numai ei pot) ca cel care a vandut masina nu poate fi sanctionat. Ori e poveste veche (sub 2018) ori ai dat de singurul judecator care nu stie de asta. In cazul 2, nasol, o rezolvi la apel (niste cheltuieli de judecata nu stricau)

      00
    • Thanks AlexE dar exemplul meu nu e cu speta asta. Ce am vrut e sa prezint cat de tampit e sistemul, nu conteaza ca gresesti, nu pacesti nimic. Dar cand deranjezi unele cercuri esti dat afara, gen Camelia Bogdan.

      00
    • Cum aud unii niste cuvinte interesante,musai sa le foloseasca in orice context si pentru care sar unii si dau plusuri la greu.
      „Pentru a se asigura interpretarea și aplicarea unitară a legii de către toate instanțele judecătorești, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, din oficiu sau la cererea ministrului justiției, Colegiul de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție, colegiile de conducere ale curților de apel, precum și Avocatul Poporului au îndatorirea să ceară Înaltei Curți de Casație și Justiție să se pronunțe asupra problemelor de drept care au fost soluționate diferit de instanțele judecătorești.”

      In speta de fata,se vorbeste de o actiune in civil(nu are nici o legatura cu RIL) si nici nu are ce sa judece ICCJ pentru ca e o speta de judecatorie.
      Ce-i drept,suna bine sa folosesti „recurs in interesul legii”

      00
    • @pedro: Eu stiu ce sa zic… http://www.mpublic.ro/ro/content/ril-civil-2018 si ai sa gasesti

      Nu-s de profesie dar cred ca uneori ar trebui sa-ti urmezi propriul sfat..

      00
    • Este o speta civila,cu termen de recurs,la care se poate face Intampinare,nicidecum RIL.
      Judecatorii din ziua de azi aproba ca si primarul.Pentru cine a avut procese,stie ca un judecator are,in camera preliminara,cam 100-150 de spete pe zi(de la cauze civile,liberare conditionata,batai in penitenciar samd).Cine crede ca un judecator citeste efectiv ce scrie pe cererile alea,probabil ii crede niste mici dumnezei.
      De exemplu eu am primit o poprire din Cluj,pentru ca era adresa scrisa gresit(in loc de Bucuresti era trecut Bistrita).Bineinteles ca si aia care au redactat-o erau incompetenti,iar judecatorii au aprobat fara probleme.Chiar si cu o solutie definitiva si irevocabila,am ridicat poprirea intr-o saptamana,pe motiv ca nu era de competenta Curtii de apel Cluj si nici macar suma nu era corecta(in loc de 2400 lei,au poprit 33.000 lei).

      00
    • Nu stiu daca are rost follow-up asta, dar zic sa nu te las asa. RIL-ul lamureste o chestie de drept, definitv. Adica nu ai voie sa te abati de la ea, ca judecator. Cum ar veni, daca aia cu RIL-ul au zis asa, asa trebuie sa zica si judecatorii. Se aplica in civil, penal, contencios s. a. m. d. Nu eu le amestec

      00
  5. Patit! S-a terminat procesul cu avertisment, cam asta e regula la rezultatul asta. CNAIR contesta decizia aia, iar la apel e acelasi rezultat. Am terminat totul cand am depus la DRPCIV o notificare de instrainare vehicul. In principiu proprietar acolo apare tot sotia (ca masina era pe numele ei), dar la utilizator apare proprietarul actual al acelei masini, deci amenzile vin la el.

    00
    • In realitate, amenzile iti vin tot ție. Avantajul este ca in caz ca mașina respectiva este implicata într-un eveniment, nu iți mai vin tie mascații la 2 noaptea, se duc direct la adresa menționată in notificare. Pățit de mine. Amenda la mine, mascații la el.

      00
    • @1qlee
      Mascații nu vin după ora 22:00 și nici înainte de ora 06:00. :-)

      00
    • Hai sa nu vorbim de arestări (oricum sa nu te bazezi pe asta). Vorbim de fapte de gen: Lovire si fuga de la locul accidentului cu și fără victime, furturi în care s-a folosit mașina etc etc. Si da, este corect, nu sunt mascați ca ăștia nu suna la ușa (o sparg direct). Sunt dintr-ăștia, „demascați” si cu chipiu, de la secție…

      00
  6. Mure pentru toti astfel de judecatori imbecili – 90% din ei asa sunt, din pacate, din experienta propriilor procese cu anaf-ul zic.
    Si mana in mana cu ei, niste retarzi!

    00
  7. E o speta dificiala. Da, ideal e sa acesti judecatori sa fie trasi la raspundere. Dar cum sa faci asta? Sa creezi o comisie de control? O sectie cum a facut PSD? Pai daca o controlezi politic, controlezi orice judecator din Romania. La fel cum ai controla daca tu ca serviciu secret ai putea sa asculti fara mandat telefoanele oricarui judecator.

    E clar ca asa cum avem incompetenti in orice alt domeniu, asa avem si in judecatorii. Nu sunt judecatorii niste dumnezei. Si asa cum avem corupti in orice domeniu, asa avem si in judecatorii. Nu sunt judecatorii niste dumnezei.

    Doar ca imi e teama sa nu se ajunga la o decizie intre a avea judecatori incompetenti, carora nu le pasa, si a avea judecatori controlati, care pot indirect sa controleze tot in Romania.

    00
    • Seful DNA si procurorul sef sunt numiti de oameni politici. DNA poate ancheta magistrati.

      00
    • Confuzi ancheta cu sentinta. Procurorii pot ancheta cat vor ei. Si pot abuza cat vor ei. Ca au tot facut asta. Dar sentinta tot un judecator o da.

      00
    • Sectia nu e controlata politic, procurorii sunt numiti de CSM. Pai nici sectia nu da sentinte, horataste,te cum e mai bine. Daca sectia poate controla judecatori atunci si DNA poate.

      00
    • Asta e o speță dificilă?

      00
    • Daca un judecător greșește ce până și un copil de clasa a 5-a știe, e clar, judecătorul ăla trebuie dat afară. Poate trebuie exclus și din avocatură și trimis la oi.

      00
  8. Și mai au pretenții și la pensii speciale…Rolul lor este să le facă viața grea oamenilor corecți și ușoară smecherilor.

    00
    • Corect, si in justitie ca la finante, Citu a zis-o cu gura lui, ca a acceptat amendamente ale USR care nu au fost pentru interesul cetateanului…deci mai are cineva impresia ca aceasta chestie, numita Romania, este pentru noi, cetatenii de rand, platitori de taxe si impozite ?

      00
    • Hadriene, mai încet cu manipularea pe scări. Vezi că ai greșit saitu’, aiciea nu.i latrina.

      00
  9. Poate mai are puțin până la pensie, o fi bătrân senil.

    00
    • Bravo mă, asta face parte din categoria „scuzelor perfecte”. Ce contează că nenorocește vieți, „e senil”, în ștromeleagul meu…

      00
    • Nu nu, Vali are dreptate, nu mai poate săracul judecător, abia așteaptă pensia specială la 45 de ani, să se odihnească și el.

      00
  10. Poate ca fapta contraventionala a fost savarsita inainte de vanzarea autovehiculului, pt ca astia de la cnair trimit p-v de contraventie si dupa mai lut de 5 luni ( termenul maxim legal estse de 6 luni de la data savarsirii contraventiei). Ar fi interesant un update cu motivarea instantei cand primeste hotararea, chiar sunt curios.

    00
    • Da mai Titi numai ca nu e primul caz de genul. Știu încă doi care au muscat-o la fel. Unul zicea ca la decizia judecătorului s-a simțit de parca primise un șut in coae! Și da nu avea nicio treabă cu amenda.

      00
    • Si ipoteza ta e buna.

      Am mai spus si eu una, dar se pare ca zoso nu a aprobat-o.

      Asteptam sa puna aici hotararea sa ne dam seama. Sunt sigur ca zoso o va pune aici sa ne lamureasca.

      00
  11. Da e foarte interesant.Cam asa e cu judecatorii,ei se cred zei si nu trebuie atinsi

    00
  12. Dacă vrei să vezi ceva similar: https://youtu.be/om2g4ytKZ8g
    P.S. Te dau în judecată, Zoso. De ce? Nu știu, pentru că pot. :)

    00
  13. Stai oleacă Vali, amenda e primită în 10.19, dar de când e? Că nu cred deloc în abilitățile cnair de a trimite procese verbale în aceeași lună cu constatarea contravenției.

    00
  14. Asa ar fi frumos sa fie si raspunsul CCR-ului pe 18 martie: respinge ca neintemeiata contestarea legii privind pensiilor speciale ale judecatorilor.

    00
  15. Patit, nevasta-mea a vandut masina prin 2014, a primit amenda de rovinieta anul trecut. Contestat in instanta care ne-a dat castig de cauza. Chestia nasoala: legislatia are gauri, si aici nu mai e vina judecatorilor, oricat am incerca sa dam pe ei. Din punct de vedere legal, proprietarul se pare ca e cel din talon, chiar daca pe talon s-a mentionat ” instrainat catre….”

    00
    • Se prezuma ca propritarul e cel din talon. Orice prezumtie insa poate fi răsturnată prin probe potrivite, opozabile tertilor. Problemă e că un contract de vanzare a unei masini e un act sub semnătură privată care nu constituie in mod obligatoriu o dovada sigură in privinta faptului ca a avut loc transferul de proprietate si nici in privinta datei la care a avut loc, atata timp cat nu a fost înregistrat. Poate cumpărătorul a întârziat plata sau nu a plătit deloc iar masina a rămas la tine.

      00
    • Ultima data cand am citit pe talon scria ca nu reprezinta un act de proprietate asupra masinii.
      Actul de proprietate este cartea masini.
      Talonul este dovada ca masina e „apta” sa circule pe drumurile publice.

      Nu mai stiu exact, ca a fost acum cativa ani, dar am declarat vanzarea atat la inmatriculari (RAR, Politie …? ma lasa memoria) cat si la fisc, sa ma scoata din evidenta de la plata taxelor.

      00
  16. Sa vezi judecatori care distrug familii in procese de partaj si de custodie cu decizii imbecile. Cazuri in care i se da custodie unica unui parinte alcoolic, sau in care se dau decizii de pensie alimentara in cuantum maxim unor parinti cu salariul minim care de abia traiesc.
    Pacat ca atunci cand cei de la Antene trageau semnale de alarma despre aceste cazuri, nimeni nu ii lua in seama ca sigur aveau ei un interes politic.

    00
    • Nene, antena3 denigra procurorii DNA si judecatorii din penal care anchetau/condamnau politicieni & oameni de afaceri.

      Ii durea in cur de nimeni in drum, judecator de drept civil si parinte alcoolic.

      00
    • Asa e, si cuantumul ala maxim cam cat e, in lei nu in ipoteze?

      00
    • Dupa ce au tras semnalul de alarma la Antene, au tras si apa? Adica daca te duci la Antene sa semnalezi o situatie nasoala, trebuie sa fii prost sa crezi ca cineva te va lua in seama…

      00
    • pensia alimentară e de obicei fixată ca procent din venitul plătitorului. între 1/4 (pt un copil) și maxim 1/2 (pt oricât de mulți copii; și aici poți să numeri și copiii pe care îi are întreținere, la domiciliu, în afară de cel/cei pentru care se plătește pensie)

      00
    • 25%
      Dar de foarte multe ori banii aia fac diferenta dintre a putea supravietui si a muri de foame. Procesele de custodie vin in general dupa partaje, care lasa niste gauri imense. Peste asta vine un june judecator care nu are nici macar 27 de ani care da un 25% pensie alinentara si tutela parintelui cu probleme fara sa se uite in doasar. Oamenii sunt prosti, se baga in cacaturi mari pentru dragoste, dar justitia nu trebuie sa le dea inca una peste fata doar pentru ca un judecator nu are ce cauta acolo.
      Cazul la care ma refer, si am inteles ca e destul de comun, este un proces in care tutela a revenit parintelui cu probleme, pentru ca in urma partajului acesta se mutase inapoi la parinti, factor care a aparent a contat, iar celalalt parinte a fost lasat fara drepturi de vizitare in sentinta, pentru ca trebuie sa faci inca o actiune ca ele sa fie trecute in scripte, si cu 25% din venituri pensie alimentara, asta dupa ce deja ramasese cu casa fara mobila si cu creditele pentru apartament pe cap. Femeia a trait aproape doi ani de zile din mila prietenilor pana a reusit sa dechida iar un proces. Dupa doi ani de zile sper ca va imaginati cat rau a putut sa faca acel judecator si cum a distrus relatia dintre copil si mama.

      00
    • @Brașovean, eu înțeleg că e o situția care vizează 2 aspecte (pe de o parte încredințarea minorului și drepturile de vizitare pe de o parte și pensia alimentară pe de altă parte), dar în același timp, deși situația era extrem de nasoală pt cunoștința ta și copilul ăla avea dreptul la întreținere din partea ambilor părinți.
      plus că judecătorul ăla n-a decis așa că așa voia pula/pizda lui/ei, ci pt că există dispoziții exprese în codul civil- vezi art. 529 din codul civil. de asemenea, pe undeva se menționează că dacă persona obligată la întreținere nu are oficial venituri (sunt destui care muncesc la negru), procentele se raportează la salariul minim pe economie.
      ondiţiile obligaţiei de întreţinere
      Art. 525

      Dreptul la întreţinere al minorului

      (1) Minorul care cere întreţinere de la părinţii săi se află în nevoie dacă nu se poate întreţine din munca sa, chiar dacă ar avea bunuri.

      (2) Cu toate acestea, în cazul în care părinţii n-ar putea presta întreţinerea fără a-şi primejdui propria lor existenţă, instanţa de tutelă poate încuviinţa ca întreţinerea să se asigure prin valorificarea bunurilor pe care acesta le are, cu excepţia celor de strictă necesitate.
      Art. 526

      Comportamentul necorespunzător

      (1) Nu poate pretinde întreţinere acela care s-a făcut vinovat faţă de cel obligat la întreţinere de fapte grave, contrare legii sau bunelor moravuri.

      (2) Acela care se află în stare de nevoie din culpa sa poate cere numai întreţinerea de strictă necesitate.
      Art. 527

      Debitorul întreţinerii

      (1) Poate fi obligat la întreţinere numai cel care are mijloacele pentru a o plăti sau are posibilitatea de a dobândi aceste mijloace.

      (2) La stabilirea mijloacelor celui care datorează întreţinerea se ţine seama de veniturile şi bunurile acestuia, precum şi de posibilităţile de realizare a acestora; de asemenea, vor fi avute în vedere celelalte obligaţii ale sale.
      Art. 528

      Dovada stării de nevoie

      Starea de nevoie a persoanei îndreptăţite la întreţinere, precum şi mijloacele celui care datorează întreţinere pot fi dovedite prin orice mijloc de probă.
      Stabilirea şi executarea obligaţiei de întreţinere
      Art. 529

      Cuantumul întreţinerii

      (1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

      (2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.

      (3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.
      Modalităţile de executare

      (1) Obligaţia de întreţinere se execută în natură, prin asigurarea celor necesare traiului şi, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învăţătură şi pregătire profesională.

      (2) Dacă obligaţia de întreţinere nu se execută de bunăvoie, în natură, instanţa de tutelă dispune executarea ei prin plata unei pensii de întreţinere, stabilită în bani.

      (3) Pensia de întreţinere se poate stabili sub forma unei sume fixe sau într-o cotă procentuală din venitul net lunar al celui care datorează întreţinere. Dispoziţiile art. 529 alin. (2) şi (3) rămân aplicabile.

      Art. 531

      Modificarea şi încetarea pensiei de întreţinere

      (1) Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.

      (2) Pensia de întreţinere stabilită într-o sumă fixă se indexează de drept, trimestrial, în funcţie de rata inflaţiei.

      rt. 532

      Data de la care se datorează pensia de întreţinere

      (1) Pensia de întreţinere se datorează de la data cererii de chemare în judecată.

      (2) Cu toate acestea, pensia poate fi acordată şi pentru o perioadă anterioară, dacă introducerea cererii de chemare în judecată a fost întârziată din culpa debitorului.
      Art. 533

      Plata pensiei de întreţinere

      (1) Pensia de întreţinere se plăteşte în rate periodice, la termenele convenite de părţi sau, în lipsa acordului lor, la cele stabilite prin hotărâre judecătorească.

      (2) Chiar dacă creditorul întreţinerii a decedat în perioada corespunzătoare unei rate, întreţinerea este datorată în întregime pentru acea perioadă.

      (3) De asemenea, părţile pot conveni sau, dacă sunt motive temeinice, instanţa de tutelă poate hotărî ca întreţinerea să se execute prin plata anticipată a unei sume globale care să acopere nevoile de întreţinere ale celui îndreptăţit pe o perioadă mai îndelungată sau pe întreaga perioadă în care se datorează întreţinerea, în măsura în care debitorul întreţinerii are mijloacele necesare acoperirii acestei obligaţii.

      00
  17. Nu prea înțeleg mare lucru.
    Respinge plângerea contravențională…
    Mai interesant ar fi de văzut ce scrie în motivarea sentinței. Adica argumentele judecătorului. Daca argumentele acelea nu sunt pertinente te poți gândi că tocmai delin acest motiv în alte tari s-a introdus amendamentul 2.

    00
  18. La Constnata este/era unu Arhip o sinecura din tata-n fiu, a dat ordin sa aduca cu jandarmii niste copii maltratati la o gradinita …si ptr ca nu -iau adus pe toti a amendat jandarmeria, penssi speciale maxime va rog!

    00
  19. Da, o amendă de vreo €2000 euro pentru greșeli din astea imbecile ar stopa căcaturile de tipul ăsta facute de judecători imbecili. Asta e o problemă retardată!

    00
    • La cât câștigă judecătorii 2000 euro e frecție, ar trebui de la 10 000 euro în sus în funcție de gravitate și în plus să plătească toate deciziile care vin de la cedo.

      00
  20. nu se dadea de ceasul mortii clanul dragnea prin 2017-2018 ca vor legifera pe raspunderea magistratilor?!

    00
  21. D-aia, orice om cu scaun la cap, da foc la masina dupa ce o vinde! N-a stiut ea ce sa faca, e vina ei.

    00
  22. „Aici e alta leje”

    00
  23. Pur si simplu e o mare durere in cot, nesimtire maxima, spagi spagi si iar spagi. Un apropiat contesta o amenda de viteza luata aiurea. In prima instanta pierde instant. La recurs domnu’ judecator se uita mai bine pe acte si observa ba ca nu era omologat radarul pe masina respectiva (era o masina fara insemne), ba ca nu stiu ce lipsea din procesul verbal, ba ca nu se vede deloc numarul masinii pe filmare, nici macar culoare nu e clara din etc etc. In total au fost 5 puncte si politia a pierdut procesul pana la urma. Primul judecator ce a facut? Se gandea la ce spagi mai are de primit si ce mercedesuri de cumparat? Bine ca au pensii speciale si salarii imense. De la ei pleaca toata coruptia din tara asta!

    00
    • Tu îți imaginezi că un judecător ia șpagă pt a respinge o acțiune de anulare a unui pv de amendă de circulatie?? Nu cred ca e indicat să bei excesiv înainte de a comenta

      00
  24. Pai și ce e de făcut ca să nu pățești asa ceva? Fa un articol pe treaba asta

    00
  25. Pare stupida, dar solutia e in acord cu decizia 4/2018 a iccj. In motivarea deciziei curtea vorbeste despre probarea prin data certa a momentului vanzarii. Daca contractul nu are data certa instanta poate aprecia ca nu este opozabil cnair. De fapt, nu ca poate, cam este obligata. Decizia 4/2018 e foarte importanta cu privire la motivarea pe modul de probatiune si in general motivarea unor asemenea decizii este importanta, dispozitivul nefiind suficient.

    00
  26. @zoso – vezi ce bataiosi sunt astia care au comentat pana acum? Mama-mama, sa fi avut 3-4 dintre ei cu mine cand imi bateam capul cu primaria & co, curatam orasul si de rable, si de mizerabilii aia din administratie care se faceau ca nu cunosc legislatia ca sa il scoata basma curata pe avocăcatul plii.

    00
  27. Am patit si eu aceeasi chestie. Am facut intampinare dar mi-au respins-o pe motiv ca am intarziat depunerea.
    Pe mine m-a suparat faptul ca peste tot(primarie si politie) apare ca masina a fost instrainata iar bazele de date ale primariei, politiei si cnair nu pot fi sincronizate.

    00
  28. Ar trebui sa nu ai voie sa te reprezinti singur decat cu studii de specialitate. Ar trebui sa dai test psiho inainte sa poti actiona in judecata. Au bagat prea multe exceptii de la plata taxei de timbrului. Mosule cu sacosa de rafie, vrei retrocedare de 40 de mil de euro ? Taxa de 1-2% din valoarea retrocedarii. Pui pe masa prima data 40-80k de euro si apoi vb despre retrocedare. Prea multi cretini, pierde vara si procesomani sufoca instantele.

    00
  29. Romania e un stat esuat.

    00
  30. Dupa 17 (saptesprezece) amenzi primite (inclusiv dupa ce tatal a murit, masina fiind vanduta de el in 2008) si implicit 17 chemari CNAIR in judecata, nu ma mai mira nimic. Pe la al patrulea proces castigat (murise deja tata), fost in audienta la ei, chemat si o fufix de la Juridic si explicat ca toate procesele si amenzile ulterioare vor pica din start, raspunsul a fost „ne dati in judecata”
    Pana la urma, acum cativa ani, a intrat declaratia aia de operare in baza de date a Politiei dupa ce instrainezi/vinzi masina si s-au oprit amenzile.
    Acelasi care m-a ajutat cu declaratia si operarea modificarii in baza de date nationala m-a sfatuit: „Pastrezi numarul indiferent cui o vinzi”. Ok, ai un cost in plus, bati un drum la Politie, dar nu mai ai belele.

    00
  31. Nu trageți! Să vedem sentința cum este motivată. De unde sa cunoaștem dacă probele au fost luate considerare. Dacă nu au îndeplinit condițiile impuse de lege. Sunt tot felul de detalii pe care dacă nu le analizezi poți concluziona pripit. Hai sa vedem sentința și sa analizăm pe urmă. Dacă este prea tehnică sa apelam la cineva mai specializat altfel rămânem în Poiana lui Ioan la fierărie.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.