Jurnal de criză #29

Ar trebui să ii pun titlul “jurnalul impotenţei noastre ca popor”.

  • Guvernul s-a angajat in discutiile cu FMI sa elimine subventia la energia termica in perioada imediat urmatoare. Factura poplatiei pentru incalzire si apa calda ar putea creste cu pana la 60% pana la sfarsitul anului. Link.

  • Inflatia anuala a urcat de la 8,01% in martie la 8,34% în aprilie, atingand maximul din iulie 2008, ca urmare a scumpirii energiei electrice, cartofilor, fructelor, zaharului si tigarilor, reiese dintr-o analiza a Institutului National de Statistica. link

  • Să se dea câte un avort să ajungă la toată lumea. Link.

  • Românii cheltuie 41% din bani pe mâncare, pentru că au un sol arid, unde nu creşte nimic. Noroc cu industria foarte dezvoltată, care produce bunuri pe care le exportăm scump şi astfel avem ce mânca. Link.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

  1. Se scumpeste masiv intretinerea? Se prabuseste piata imobiliara! ( :twisted: evil).

    00
    • @Dan: da, spre bucuria prietenilor noştri. urmează să vina iarna şi să vină facturile la căldură şi oamenii se vor grăbi sa vândă cu 10K totul. ;)

  2. Ei, dar stati linistiti la locurli voastre
    „Exista, de asemenea, subventii pentru incalzire de la autoritatile locale, dar acestea nu au fost luate inca in considerare”, a spus Franks.

    Din ce-am cetit in presa romaneasca ( deci cu rezervele de rigoare ) surventiile date de autoritatile locale bucurestene pt caldura is de cateva sute de meleoane de euro, deci bucata importanta a bugetului ) Probabil si in restu de orase mari e cam la fel, avand in vedere ca preturile sunt tot p’acolo .

    nu, nu se vor face pasaje, metrou, parcari, acestea nu au fost luate inca in considerare

    00
  3. parca spuneau si anul trecut ca scot subventiile la caldura si le-au lasat totusi..

    00
  4. Iar aricole moguloido-subversive? N-a zis nenea Boc ca s-a iesit din criza la 1 aprilie? De ce bagati spaima-n poplatie? Suntem pe ascendent, asteptam roadele politicii de restructurare.

    00
  5. Nu vor avea curaj sa scoate subventiile… vin alegerile acus si nu au curaj sa-si puna poplatia-n cap.

    00
  6. Din pacate, criza nu a fost suficient de puternica incat oamenii sa afle ca anticonceptionalele sunt un pic mai ieftine decat avorturile.
    In plus, daca nu-si vor mai putea plati caldura se vor incalzi prin metoda traditionala. Intram intr-un cerc vicios!

    Solutia? Propun un program guvernamental de aditivat romul si berea la pet cu bromura

    00
  7. Da, dar cu toate spagile tot dai cateva milioane (nu mi-e clar daca operatia in sine e suportata 100% de asigurare, nici nu are relevanta).
    Unde mai pui ca ai sanse sa faci 2-3 pe an.
    Prezervative probabil gasesti si la 1 leu bucata daca te chinui, deci banii pe care ii dadeai pe un avort tot iti ajung un an…

    00
  8. Numarul mare de avorturi este cauzat de lipsa de educatie si responsabilitate. Nici nu-i de mirare cand in scoli se face educatie religioasa nu educatie sexuala.

    Scaderea in natalitate insa nu are legatura cu saracia. Ba din contra cu cat o tara este mai saraca cu atat natalitatea este mai ridicata. Deasemenea, pe masura ce nivelul de trai creste, natalitatea scade.

    Peste tot in lumea civilizata, natalitatea este in scadere de la revolutia industriala incoace. Intr-o societate agrara traditionala a avea sau nu un copil nu prea era o alegere. Mai existau si o gramada de motive pentru ca o familie avea tot interesul sa aiba cat mai multi copii. Cel mai important era nevoia de forta de munca in agricultura, apoi mortalitatea infantila foarte mare, cheltuielile reduse cu cresterea copiilor, lipsa unui mecanism de protectie sociala pentru varstnici, etc.

    Intr-o societatea moderna tehnologizata este necesara forta de munca specializata. Asta inseamna o educatie mai lunga si mai costisitoare pentru fiecare copil. Daca acum 60 de ani 4 clase erau suficiente acum sunt necesare cel putin 12. Copiii costa mai mult prin urmare parintii aleg sa faca mai putini sau deloc. Pentru ca sporul natural sa fie pozitiv este necesara o rata de inlocuire a poplatiei de 2.1. Adica fiecare familie sa aiba in medie cel putin 2 copii.

    Comparatia cu perioada ceausita nu are sens. Este normal ca avorturile sa se inmulteasca dupa abrogarea decretului criminal de interzicere a avorturilor.

    00
  9. Atentie cu inflatia, nu se datoreaza cresterii preturilor. Preturile cresc pentru ca scade valoarea banilor, deoarece cineva acolo sus ii fabrica fara numar!

    00
  10. Inclin sa cred ca mai mult de 41% din venitul romanilor se duce pe mancare… si asta nu fiindca suntem noi mai mancaciosi, ci pentru ca mancarea romanilor e mai scumpa si de calitate mai proasta decat in vestul europei, iar veniturile lor mult mai mici.
    faptul ca solul nu este cultivat corespunzator influenteaza in mica masura chestia asta, pesemne daca toti batranii si-ar da terenurile in arenda lui porumboiu, trita fanita, becali sau mai stiu eu cui, tot rapita s-ar cultiva pe ele, ceea ce nu tine de foame (e adevarat ca am fi mai putin constipati, dar in nici un caz mai satuli)!

    00
  11. Relax, sfarsitul e aproape ( https://stirileprotv.ro/exclusiv-online/bizar/sfarsitul-adus-de-o-cometa-vezi-efectele-distrugatoare-asupra-omenirii.html ). Daca nu-i asta, atunci explodeaza Soarele sau ceva. :)

    00
  12. Nu imi plac argumentele de genul „in alte tari…”. Dar vina trebuie impartita intre pieton si sofer. Ea e clar ca a trecut ca la ea acasa, de aia se si cheama trecere de pietoni, din pacate nu toti oamenii sunt inzestrati cu simt de conservare. Tocmai de aceea la trecerea de pietoni soferii trebuie sa incetineasca, ca poate sare vreunul dintre pietonii amintiti (nici vorba sa incetineasca soferul autobuzului din imagine). Tot lipsa de simt de conservare este: cand vezi niste linii albe pe asfalt, incetineste dracului, macar din simt de conservare, nu de alta dar poate faci parnaie dupa…

    00
  13. Uite idee de subiect de articol – primaria cumpara locuinte sociale in ansamblurile rezidentiale noi, locuinte in care sunt cazati evacuatii (in speta suedejii de la Matache, din centrul istoric, alte cazuri sociale etc). Aparent e win-win: dezvoltatorul a vandut pe bula 30 apartamente din 100 la pret umflat iar acum si-a luat banii doriti – sau macar o parte – pe restul de 70. Cei care platesc rate pe 25 de ani pentru liniste, piscina si alte luxuri cred ca totusi au o alta parere…. Aici: https://www.capital.ro/cum-au-ajuns-primariile-agentii-imobiliare-low-cost-147129.html

    00
  14. Cred ca ma urc pe pereti daca o mai aud odata pe-asta cu „romanii cheltuie 77,34% din salariu pe mancare”.
    In plm, orice idiot o stie pe asta, si e evidenta. Nu inteleg ce ar trebui sa rezulte din asta… e un lucru rau? e un lucru bun? ar trebui sa fiu ingrijorat? normal ca ne dam toti banii pe mancare, pt ca 80% din banii pe care ii castigam ajung la Boc.
    Cand esti un jurnalist bun si nu mai ai ce sa scrii, te mai uiti un pic la statistici si scoti o „stire de senzatie” de genul „ieri a fost soare in Bucuresti, si, din fericire, nimeni nu a fost ranit si nimeni nu a murit de cald”

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)