Jurnal de criză – ziua 15

S-au plafonat prețurile la gaze, nasol pentru consumatori, că vânzătorii voiau să scadă prețurile. Sigur că da. Cum le-au scăzut toată iarna, că a fost blândă.

Tăriceanu fiind ticălos ca de obicei. Ăsta nu se lasă până nu înfundă pușcăria.

Iohannis nu știe că antreprenorii se agită să-și salveze afacerile, nu au timp de venit cu idei pentru stat. Statul trebuia să aibă deja soluții, că nu a venit criza asta din cer, se știa de ea din ianuarie.

Profi a donat nimic, dar și-a plătit un articol.

Playtech fiind niște spammeri jegoși, ca de obicei. Și sunt plini de reclame, deci sigur fac ceva bine.

Memes!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

45 comentarii

  1. Ne poate explica cineva care sunt consecintele negative ale plafonarii preturilor?

    00
    • NOU
      #2

      -În momentele de Criză Mondială Profundă cum este aceasta (încă este bine dar un picuț de răbdare), apar inevitabil Speculanții!
      -Astfel, toată lumea care produce, vinde, transportă, etc, vrea să încaseze mai mult!

      Ex: vrei cartofi că mori de foame? Eu am dar ți-i dau cu 10 lei kg în loc de 0,90 bani cât ar fi normal.
      -Dacă însă și producătorului de cartofi îi vine vânzătorul de semințe și-i spune: vrei sămânță de cartofi? Uite ia de aici cu de 10 ori mai mult ca ieri!
      -Dacă vrei să transporți cartofii la piață și n-ai cu ce, vine Camionagiul și-ți zice: boss, nu mai este 1 leu/km ci 5 lei/km și tot așa

      -ori dacă tu plafonezi prețul de vânzare doar la cartofi la 4 lei pe kg cât este acum la speculă și NU îngheți absolut toate prețurile sau nu dai facilități fiscale producătorului de cartofi care să intre în vigoare încă de acum, vei ajunge în situația în care Producătorul de cartofi va ajunge să producă kg de cartofi cu 4,1 lei și să fie obligat să-l vândă la 4 lei!

      Lucrează cineva în pierdere în lumea asta?

      Nu! Și gata … the end

      00
    • într-o singură propoziție: un produs cu prețul plafonat dispare de pe piața liberă legală.

      00
    • Vezi Venezuela. Producatorul nu o sa mai vanda in Romania pentru ca nu e profitabil. Cate e pretul in Romania: 4 Lei? Pai Moldova imi da 5 lei, pa. Sau isi inchide afacerea si gata.

      00
    • pretul la carburant si energie este plafonat, deci asta ar trebui sa linisteasca distribuitorii… partea de samanta se vede oricum din vara tarzie/toamna… deci un producator ar trebui sa nu aibe mari probleme la momentul de fata in a se incadra in plafon

      00
    • vezi romania in anii 90!
      preturile la alimentele de baza erau plafonate si fiecare firma trebuia sa depuna un dosar la serviciul ”preturi” de la finante pentru aprobarea pretului fix de vanzare al fiecarui produs!
      urmarea? coruptie, distrugerea producatorilor! la sfarsitul lui 1996, din pensia medie se puteau cumpara 10 kilograme de carne buna (cotlet sau ceafa dezosata)!

      00
    • @vlad… (ca mi-e lene sa scriu tot numele): daca un producator o sa isi produca cartofii cu 4,1 lei cand pretul de vanzare e 4 lei inseamna ca are loc de eficientizare lant de productie. Toti micii producatori se vaicaresc pe FB si pe unde nimeresc ca vai cum nu pot ei sa vanda cu 50 de bani legatura de ceapa. Dar nu le da prin cap sa se adune 100 sa faca un contact ferm de livrare cu un magazin mare (nu zic Carrefour.. unul mare dar nu gigant). Adica sa produca constant (cantitate/calitate). Prefera sa vanda pe la speculanti si dupa aia se apuca sa planga.
      P.S: la mine in sat, un ou de gaina incepe de la 1,1 lei. Prefer sa iau de la supermarket oo bio de banii astia.

      00
    • Mai este problema marilor lanturi de magazine:

      Daca tot vorbim de cartofi, pretul la raft trebuie sa ramana 4 lei, ca asa s-a hotarat prin plafonare.

      Deci magazinul va oferi doar 1 leu pe kg, ca sa scoata profit, nu 2 lei ca si pana acuma.

      Pentru producatorul care are cost 2.5, ghinion.

      Sumele sunt doar pentru exemplificare.

      Totusi, ministrul Agriculturii a insistat pe ideea de a plafona pe TOT lantul preturile: producator, distributie, magazin, deci e o speranta acolo.

      00
  2. I’m here for the memes.

    00
  3. „S-au plafonat prețurile la gaze, nasol pentru consumatori, că vânzătorii voiau să scadă prețurile. Sigur că da. Cum le-au scăzut toată iarna, că a fost blândă. ”
    Tehnic, au zis ca nu mai au voie sa le creasca, dar e voie sa le scada. Ceea ce nu e ceva grav, ca in curand iesim de pe piata reglementata unde preturile cel putin la energie electrica erau mai mici decat tarifele nereglementate.

    00
    • păi da. le pot scădea, dar vor?
      de aia articolul ăla e cretin și plătit de furnizori.

    • @Vali: pai chiar cu cateva zile inainte de a anunta plafonarea, urlau tot niste furnizori (cred) ca ar fi o greseala, ca acum sunt scazute preturile si ca vedem noi…
      Pentru consumatorii casnici, in perioada asta de carantina cand stam acasa, consumul a fost mai mare la gaze si la electricitate. Nu stiu la consumatorii industriali cum sta treaba (nu cred totusi ca s-a oprit vreo fabrica)

      00
    • mai ales la gaze!

      00
    • @F. Sigur nu s-a oprit nici o fabrica. Amuzant. Eu știu doar de 3 care lucrează la jumătate dacă ma uit la știri Dacia a oprit cam tot. Practic în povestea asta tot ce nu produce produse alimentare e in pom.

      00
    • @Dan: nu vorbesc de cele care au luat ajutoare de la stat in mod constant (cum e Dacia). E drept ca nu m-am uitat foarte mult la stiri zilele astea (am de lucru mai mult decat de obicei si evit stirile apocaliptice prezentate de televiziunile din Ro). Deci probabil ai dreptate

      00
  4. Visuri la cheie :))

    00
  5. Zilele 9, 12 și 15 au fost de criză. Restul? La Brașov așa aveți? O zi de criză, două de relaxare, iar zi de criză, iar două de odihnă, și tot așa.

    00
  6. Am downloadat o imagine sper ca nu e bai 😁

    00
  7. prețurile la gaz sunt fixate la o anumită valoare de pe vremea lui dragnea. da, iarna asta prețurile pe piața liberă au fost mai mici decât cele fixate de statul român. dacă am plătit mai mult, lui trebuie să-i mulțumim.

    00
  8. Iohanis io 2-3 idei de aici gratis:
    – stop cumulare pensie cu salariu;
    – toti cei cu pensii speciale fie accepta impozitare 90% pentru tot de trece de 3500RON, fie in prima linie la ingrijit COVIji;
    – stop toate chieltuielile stupide din primarii, regii autonome, etc;
    – reinstituirea legii ilicitului si verificarea tuturor fostilor ministrii, primari, consilieri, parlamentari, ambasadori, ofiteri, et ;
    – desfintarea companiilor redundate gen alea a lui Firea si comasarea agentiilor de control cu cele de reglementare, etc;
    – stop contracte din administratie cu asistenta juridica, paza si protectie, etc.

    Willst du mehr, her Prasidenten?

    00
    • Păi stai mhei nene,de aia am murit noi la revoluție? Uite avem și certificate de revoluționar…

      00
    • Poate ii vine idea sa impoziteze cu 100% tot ce trece de 4500lei

      00
    • Ilicitu… in Constituția României prezumă averea ca fiind licită! Se pot face verificari etc cu pnl psd alge nu o sa fie!

      Sper ca la alegerile parlamentare Pnl să obtina sub 5% si usr sa aiba 51%… dupa am putea trai un vis sau nu.

      00
    • Cât timp discutăm doar de pensiile artificiale cum sunt cele de serviciu, sunt perfect de-acord. Dar cu cei care au pensii mari pe baza sistemului contributiv, și au lucrat la privat,
      n-ai ce să-i impozitezi pentru că oamenii ăia au fost deja impozitați de le-a sărit pe nas.

      Dar da, dacă se dorește niște bani serioși, se poate trece la sistemul american, în care orice ban nedovedit se consideră ilegal, nu ca la noi, unde orice ban e considerat nevinovat până la proba contrarie.

      Dar și dacă s-ar aplica așa ceva, tot omul de rând ar mușca-o, trebuie să fi foarte naiv să crezi că vreun om de rang ar avea curaj să-l întrebe fiscul de sănătate. O să fie un scurt asalt asupra babelor cu pătrunjel la negru, spălătoriilor, cafenelelor, plăcintăriile și cam atât.

      00
    • pentru oricare dintre masurile propuse este nevoie de schimbarea structurii parlamentului!
      cat mai putin usl in parlament!

      00
  9. Bwhahahahaaaaaaa nu ma pot opri din ras. Asociatia Energia Inteligenta??? Ce e inteligent la chestia aia? Ca visul lor multimilenar e sa ia sapte piei de pe clienti? Adica energia e inteligenta doar cand creste pretul la kW, desi pretul petrolului scade continuu? Si a gazelor?
    Cata prosteala in fata.

    00
  10. Adica, in tara asta, daca ai pareri, trebuie sa infunzi puscaria ?

    00
  11. Idei pt guvernanți…pai, oficial, nu ați candidat pt ca aveați idei pt tara asta?
    Bine, nici să-i lași cu ideile lor, ca pe Ceausescu, nu te duce într-un loc bun…
    Dar pot și ei sa citească presa străină, sa vadă cam ce fac Germania, Austria… Ca schema, ca la sume nu ne putem apropia.

    00
  12. Eu atât va spun: anre obliga producătorii sa vândă consumatorilor casnici aprilie – iunie la 68.
    Pretul în piață libera pentru aprilie-iunie este undeva la 60-63.

    Oare care e concluzia? Vrem preturi plafonate? Nu cred.

    00
    • NOU
      #32

      Bosultane, plafonarea se refera la un prag maximal, sub, poti sa scazi cat vrei tu, gratis daca vrei sa dai.
      A nu se confunda cu tariful reglementat, adica 50% primesti la pret reglementat, 50% la pret de piata libera.

      00
    • A plafona inseamna ca nu are voie sa creasca pe nivelul X. Dar poate sa scada. Puii mei, nu e tocmai fizica atomica.

      00
    • Ai ratat un cuvant inainte de „68”: „maxim”
      Ca asta inseamna plafonare, nu pret fix.

      00
    • Pe vremea preturilor neplafonate, te indatorezi bancilor pe 30 de ani din viata, 30 sub teroare, ca nu cumva sa patesti ceva, doar si fiindca vrei un acoperis deasupra capului.

      00
    • Nu înțelegeți. Prețul e 68. FIX. Asta zice ordinul. Nu mai jos.

      00
    • Ciocolatiulverde
      Pretul reglementat e fix asa:prețul gazului + servicii stabilite de anre. Pt fiecare furnizor în parte avem un preț final reglementat. Ce spui tu acolo nu are niciotreaba. Mai mult, pt consumatorii casnici prețul gazului e 68, fix, ca asa vrea statul. Nu mai jos.

      00
  13. La 2000 de cazuri oficiale avem 65 decese, aprox. 3%. Suntem un pic peste graficul italienilor. Cand ei aveau 2000 de cazuri erau la doar 52 decese.

    00
    • Suceava-Lombardia.
      Am spus-o aici acum cîteva zile.
      593 de cazuri din două mii și ceva.

      00
    • Ii ajung din urma morții degeaba au încercat iohanis, mandolina et comp să mușamalizeze numarul de infectați deja avem zeci de morți/zi în creștere de la o zi la alta in condițiile in care situația din Italia și Spania pare că se stabilizează chiar pare o ușoară scădere ultimele zile. Noi vom fi singura țară din lume cu o rata de decese de 30-40%.

      00
    • @VladM
      Oamenii ca tine ma fac sa ma bucur de distanțarea sociala. Parca as rezista și pana la Crăciun. Mai zi ceva, ca asa rezist și pana în mai 2021.

      00
  14. Demisionează medicii, alta știre demnă de adăugat in jurnalul de criză. Când luau șpăgi, când pacienții își cumpărau cele necesare și dădeau și 100 lei pentru burta medicului, era bine. Acum nu mai e.

    00
  15. Fix acum când prețurile la energie sunt in scădere guvernul mandolina îngheață preturile pt a conserva profiturile companiilor din energie.

    00
  16. Profi, spre deosebire de alții, au donat și acum 2 săptămâni, 1 million lei pentru dotarea secțiilor de ATI din țară

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile