A da în judecată banca aiurea nu înseamnă că o să şi câştigi

Dap. Oamenii au dat in judecata BCR ca sa nu mai plătească ratele la credite. Lucru care nu e tocmai OK. Da, bancile au comisioane mari, da, clienţii au fost prosti si au semnat fără să citească, dar de la a cere un comision just până la a nu mai plăti ratele e cale lunga. Iar justiţia nu pare dispusă să le acorde adulţilor responsabili pentru acţiunile lor răgazul necesar pentru a creşte.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. Comisionul Just si Pretul Corect sunt iluzia si visul umed pentru toti comerciantii pamantului.

    De vro 500 de ani, asa..

    Value, as Diego de Covarrubias y Leyva, Luis Saravia de la Calle, Jerónimo Castillo de Bovadilla, and others stated, has to do with each individual’s “esteem” of a good. The only way to establish the “just price”—that medieval obsession—therefore is to let supply and demand (the interplay of “esteems”) do their work. Prices are not determined by costs, which (including wages) are themselves prices, but by the public in a competitive exchange environment. “Only God” knows what the “just price” is

    „Prices are not determined by costs but by the public in a competitive exchange environment. Only God knows what the ‘just price’ is”. – (Diego de Covarrubias y Leyva 1512 – 1577) „

    00
  2. Am lasat mai devreme comentariu acolo la ZF cum ca avocatu’ stia foarte bine ce sanse mici spre nule sunt sa obtina ceva pozitiv pentru clientii lui insa s-a dedulcit la onorariu nu de alta dar meseria de avocat e in primul rand una lucrativa. Si in plus fata de asta clientii pe care i-a reprezentat au fost si sunt in continuare niste dobitoci care au semnat ca primaru’ acte pe care nu le-au inteles. Si nu, nu vor intelege niciodata ca si-au facut-o singuri – ba mai mult vor repeta prostia de cate ori vor mai avea ocazia in cursul vietii lor. Cred totusi ca aia de la ZF nu mi-l vor publica…

    00
  3. banca – just. clienţii – mare proşti. părerea mea.

    00
  4. Nu cred ca clientii sunt prosti, pur si simplu nu au ce face. Daca iti trebuie banii te duci la banca si semnezi ce iti dau aia. Nu iti convine? Poti pleca la alta banca si la alta banca aceleasi contracte alte comisoane (poate mai mari, poate mai multe…).
    Cand ai de dat sute de euro/luna te legi de orice speranta care ti-ar putea macar injumatatii rata iar avocatii in loc sa le spuna la oameni adevarul ii amageste cu sperante desarte.
    Numai pe mana bancilor sa nu ajungi ca nu mai scapi nici tu si nici copii copiilor tai! :D

    00
  5. Nu sînt un hater al tău sau al celor care au editat articolul dar cred că interpretarea voastră este răutăcioasă. Clienţii BCR cred că şi-ar fi dorit cel mult sistarea ratelor pe perioada procesului ceea ce înseamnă cu totul şi cu totul altceva. Toţi cei implicaţi în acest proces (la clienţi mă refer) sînt clienţi buni platnici adică au un istoric impecabil că altfel casa de avocatură nu şi-ar fi riscat pielea cu ei.

    Eu sînt unul din „dobitocii” care a semnat acel contract cu BCR-ul şi îmi asum partea mea de vină. Am simţit însă că ceva pute în demersurile acestei case de avocatură şi nu am mers alături de ei în demersuri lor. Am preferat să o fac pe cont propriu, să-mi achit ratele la zi şi să negociez direct cu banca iar azi, chiar dacă nu sînt mulţumit, cred că sînt mai cîştigat. Puţintică răbdare şi chibzuinţă nu cred că face rău nimănui. Dar de aici şi pînă a acuza doar clienţii băncilor este chiar răutate.

    Eu îmi menţin părerea că instituţiile ţării nu şi-au făcut datoria şi că nici un client nu a beneficiat de protecţia lor. Cînd te duci la piaţă şi cumperi un produs care face rău la sănătacus cred că vina se împarte între producător, vînzător, organe de protecţie alimentară iar ultimul în acest lanţ este cumpărătorul. Nu te poţi pricepe la toate pe lumea asta şi tocmai de aceea există instituţii care pun lucrurile în normalitate.

    Este foarte uşor să arunci vina pe cea mai slabă verigă din lanţ iar asta le convine şi băncilor şi instituţiilor statului care papă bănuţi frumoşi pentru nemunca lor.

    Spre exemplu moldoveanul (probabil vrea şi el puţin trafic de la Zoso) ştie sigur că clienţii sînt „mare proşti”. De-aici trag concluzia că e prea tînăr să înţeleagă ce e un credit pentru locuinţă sau prea bătrîn ca să mai înţeleagă ceva. Nu ai cu cine frate, nu ai cu cine!

    00
    • @Meneopol: nu e voi răutăcios. pur si simplu oamenii au abordat problema greşit. cum sa te scutească tribunalul de la plata ratelor? ah, să judece cresterea ratelor sau altre minuni da, sunt de acord cu un proces care sa investigheze asta.

  6. @Meneopol poti sa ne explici cum trebuia sa te protejeze institutiile statului ? ai dobanda prea mare ? comisioane prea mari ? nu stiai de la inceput de ele ? Pe aceia care au dat pe un apartament in mijlocul campului fara canalizare , drum de acces 150.000 euro cum trebuia sa ii protejeze statul ? Bancile au profitat de prostia romanului, daca vecinu are casa cu 2 etaje eu imi fac cu 4 etaje, daca are masina de 20 mii euro eu imi iau de 50 mii si tot asa .

    00
  7. Procesomanii au inceput s-o ia la bot! Inca 7 miliarde de decizii asemanatoare si aerisim tribunalele. Adica reducem personalul cu 70%.

    00
  8. eu am primit decizie ca un anume executor ma va cauta la oua. o sa ma caute, cat timp voi dori eu. daca nu ai proprietati pe numele tau, iti suge pla maxim. DIXI.

  9. Alex, tu ai personalitate multiplă. Nu pot să „vă” explic cum trebuia să mă protejeze instituţiile statului fiindcă oricum ţi-aş explica tot rău ar fi. Dar nici nu vreau să-ţi explic acest lucru pentru că din tonul întrebării înţeleg că eşti pus pe scandal iar eu tocmai încerc să devin mai zen, mai calm, mai cuminte… Cert este că ai putea lejer să vezi cum stă treaba într-o ţară ceva mai aşezată din punct de vedere legislativ şi atunci ţi-ai face o părere singur.

    @Zoso – Păi în asta constă răutatea articolelor. Aţi pus accent pe un amănunt „de senzaţie” care putea fi bine merci trecut cu vederea şi aţi „omis” că acei oameni acuză cu totul altceva: modificarea dobînzilor doar în avantajul şi după bunul plac al băncii, modificarea şi adăugarea de comisioane noi după semnarea contractului…

    Ce este însă interesant sau, de fapt curios, este acel „Aparent,…” din titlu care mă duce cu gîndul că totuşi poţi cîştiga un proces chiar dacă dai banca în judecată aiurea :)

    00
  10. Seamana cu cazul Petrom, cand fostii angajati au dat in judecata Petrom, multi din ei au castigat in prima instanta si apoi au pierdut in recurs…

    00
  11. ar trebui ca eu personal sa am proprietati. n-am:D

  12. Eu nu am credite la BCR, am dobanzi la depozitele facute. :-)
    Sa plateasca oamenii ratele ca sa-mi incasez si eu dobanda la sfarsit de luna! :-))

    00
  13. Arhi: iti va trimite cate o hartiuta din 3 in 3 ani pana te inhata. Si cand te va inhata, vei constata ce dobanzi misto au si ce frumos creste suma :)

    00
  14. Pei si ce vrei sa zici Arhi ca daca nu ai propietati pe numele tau..poti sa iti ei credit de 10mii de Euro si pe urma sa nu il platesti…si scapi basma curata… sau cum ca nu inteleg ?

    00
  15. @Meneopol credema ca nu sunt pus pe scandal si daca vrei detalii dintr-o alta tara care e mai asezata legislativ iti pot da exemple direct de unde a inceput totul . Sa iti dai seama de unde a inceput toata nebunia : 0% down, approved up to 900.000 USD on property value, proof you can pay at least 6 months ( de multe ori real estate agent platea din comisionul lui), apoi au fost imprumuturi cu Adjustable Rate Mortgages si mai erau doar interest( dobanda) only primii 1-2-3 ani.
    Statul trebuia sa protejeze cetatenii pe vrema Caritasului, FNI si in cazul bancilor prin formule clare cum se calculeaza dobanda si tipurile de comisioane pe care le poate percepe o banca.

    00
  16. niste oameni au dat in judecata banca fiindca le-a marit nejustificat dobanda. pana aici, corect – asta e procesul propriu-zis. apoi, un avocat istet i-a convins pe unii – nu pe toti – sa ceara in instanta si suspendarea platii ratelor pana la finalizarea procesului. tribunalul a respins cererea asta si i-a pus sa plateasca cheltuielile de judecata. banca a speculat oportunitatea ivita si a cerul o multime de bani, la descurajare. procesul de fond nu s-a judecat, dar unii deja se retrag, de frica sa nu-l piarda si pe asta si sa aiba si mai mult de platit.
    eu n-am nici o morala, sa ne spuna Moromete, ca el stie.

    00
  17. niste dobitoci care au semnat ca primaru’ acte pe care nu le-au inteles. Si nu, nu vor intelege niciodata ca si-au facut-o singuri – ba mai mult vor repeta prostia de cate ori vor mai avea ocazia in cursul vietii lor.

    Apropo de asta, eu aveam o curiozitate acum ceva ani cind protestau in strada aia care au pierdut bani la FNI: citi dintre ei mai pierdusera bani la Caritas, Mondragon, Delfinul sau ce „jocuri” din astea piramidale mai erau la moda.

    Personal suspectez ca ar fi fost intre 80% si 90%.

    00

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile