Istoria furtului votului la români

1992. Ion Iliescu candideaza pentru prima sau a doua oara la presedintia Romaniei. In 2000 se hotaraste sa candideze din nou, pentru a doua sau a treia oara.

2006. Senatorul PSD Dan Iosif e filmat cand voteaza in locul unui coleg. Reactia lui este demna de perversu de pe Targu Ocna: “Da, ba, am votat! Si ce daca am votat?! Asa vrea muschii mei! Am votat ca sa-mi bat joc de voi!” Sergiu Andon, presedintele comisiei juridice a Senatului, constată ca afara ploua. Iosif era un prieten de nadejde al lui Ion Iliescu si un dizident foarte vocal.

2006. O persoana necunoscuta, identificata intai ca nepoata senatorului Norica Nicolai, apoi ca amanta senatorului Teo Meleşcanu, voteaza in locul unui senator, fiind si ea surprinsa de camerele video. Norica se face ca ploua, comisia juridica isi face treaba, nepoata parasind biroul comisiei pe geam, pentru a evita camerele de filmat.

2010. Roberta Anastase, sora mai mica a lui Rain Man, numară voturile instant, pentru ca nu se mai poate vota cu cartela, ca era prea avansat sistemul.

Mi-e silă să îmi aduc aminte cum am ajuns sa votam cu comunistii prin ‘45 sau ‘47.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

39 comentarii

  1. aaaaaaaooleeuuuu … mai lasati-ma frate cu perversu de pe Targu Ocna … si pe blogul asta trebuie sa aud de el ? bagami-as pla in fata lui de mnacator de seminte . In rest , din pacate , perfect adeverat articolul . Cand nu ne fura altii „we make damn sure” sa ne furam singuri …

    00
  2. Asta e istoria foarte pe scurt a furtului, ca la absolut fiecare alegere baietii au furat: direct sau indirect. Spre exemplu in sate in anii 1996 sau 2000 toata poplatia vota cum zicea popa (adica in ce partid era el).

    00
  3. Toata lumea fura in tara asta – pentru ca toata lumea fura.
    Nici un grup mai mare nu tipa impotriva furatului… toata lumea vrea pensii, salarii, concedii, masini mai mari insa niciunul nu tipa ca colegul de birou fura sau colega de la 2 face mumu prin diverse birouri pt un loc mai cald.

    00
  4. Jmenu e primul principiu al dinamicii potitichiei.

    00
  5. Si romanul se fura singur cand merge zilnic la acceasi porcarie de servici, se face ca plimba ursu’ 8 ore per day si pleaca cu portofelul gol in ziua de leafa. Isi repeta zilnic ca are o viata frumoasa si plina de „succesuri” dar se face ca ploua cand trebuie sa-si trateze unicul dinte ramas. Mai cumpara o plasma, pana mea!
    Nu e bani domne’. Nu mai este.
    Deci ei fura si noi furam. Nu ne criticam reciporc.

    00
  6. Este oare o informatie scrisa in codul nostru genetic sa fim hoti, sa este ceva dobandit … ?

    00
  7. Hai ca mai fura romanu’ dar chiar asa pe fata filmat si dat la televizor?!

    00
  8. Condițiile inițiale sunt le fel (același popor), condițiile de mediu sunt la fel (aceeași făcătură de politicieni). De ce rezultatul ar fi diferit? =))

    00
  9. E simpatic că antecedentele sunt social-democrat-liberale.
    Totusi, nu ai spus despre cum s-a votat bugetul pe 2009: . Sau asta putem uita deja? :)

    00
  10. cred ca pt. dşoara Roberta e vorba de 2010. Dar vorb’aia .. toti o apa si un pamant, in Romania nu exista doctrine.. toti sunt aceeasi specie politicianus nesimtitus

    00
  11. te-as invita la un curs la facultatea de stiinte politice din cadrul universitatii bucuresti. ti-ar placea :D

    00
  12. Ai uitat celebrul caz al domnului rector Teodor Maghiar de la Oradea, surprins in flagrant cu mai multe buletine de vot asupra sa, pe o banca din parc, daca bine-mi amintesc, in timpul alegerilor din 1996.

    00
  13. @Vlad

    Mă simt jicnit de afirmația ta cum că toată lumea fură. Nu cred că ne tragem de șireturi de-ți permiți să spui că toți, inclusiv eu, se țin de așa ceva.

    00
  14. Nu poplatia i-a votat pe comunisti ci s-au votat singuri. Aveau doar vreo 11% din voturi si a venit directiva de la Moscova sa inverseze rezultatele.

    Pe asta din 90 pana acum i-am votat cu mana noastra. Suntem atat de prosti incat nici n-au trebuit sa mai fraudeze.

    00
  15. Se fura pentru ca se poate si se fura din saracie. Sunt doua chestii diferita. Si spaga e un furt!

    00
  16. facem ce facem si ne-o furam din nou.. ;)

    00
  17. Rain Man ar fi trebui sa aiba link catre mosul ala Predescu, de a judecator din partea PSD al Curtii Constitutionala care a decis azi ca Roberta a numarat corect! :)

    00
  18. Ca fapt divers, Iliescu a candidat si in 1996.
    Tot ca fapt divers, Constitutia din 1991 spunea asa:

    Articolul 81
    (4) Nici o persoană nu poate îndeplini funcţia de Preşedinte al României decât pentru cel mult două mandate. Acestea pot fi şi succesive.

    Articolul 83
    (1) Mandatul Preşedintelui României este de 4 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului.

    Nu se spunea nimic despre mandatul de 2 ani dintre 1990 si 1992. Nu aveam Constitutie in 1990, iar cea din 1991 nu a precizat nimic despre mandatul curent. Asa ca, este discutabil furtul lui Iliescu.

    00
  19. skortzy, acum mandatul presedintelui e de 5 ani. Inseamna ca Iliescu mai are dreptul la 2 mandate, ca alea erau de 4 ani? Sau se compenseaza cu ala de 2 ani?

    00
  20. ilici sper sa nu mai miste in 2012, dar pt baselu e o idee buna sa bage in constitutie mandatul de 6 ani si sa mai candideze de 2 ori. cu ponta si crin adversari il prind si nepotii mei presedinte ::))

    00
  21. Gica contra, pana una alta bomba aia sexy e singura care are un CV sa o recomande pt. un asemnea post. Restul nu au CV nici pt. postul de judecator in alungatii din deal.

    00
  22. @ictin: eu nu am zis ca a fost normal ca a avut voie in ’96, ci doar ca e discutabil; tin minte ca eram tare revoltat in ’96 ca l-au mai lasat odata :)

    Varianta actuala a Constitutiei este la fel de neclara. Nu zice nici ea nimic ca mandatele de 4 ani se numara. Daca il alegem pe Constantinescu iara si are asta un mandat de 4 ani si unul de 5, ce ne facem? :)

    Totusi, Constitutia din 2003 e doar o modificare a celei din 1991, nu o rescriere integrala. Asa ca, poate ca se numara…

    00
  23. De când e lumea asta tot se fură…și se va mai fura mult și bine.
    Dacă la nivel național se practică, la nivelul omului de rând cât de des e întâlnită?

    00
  24. Ai uitat sa spui cum a castigat Base alegerile in 2009 – la Paris, toata ziua alegerilor, au votat 3 oameni pe minut. LOL
    Dar mai conteaza?
    Oare cati din cei care striga in fata guvernului au votat cu chiorul? De ce striga in fata Guvernului, asta nu inteleg…

    00
  25. La alegerile din ’46 voturile BPD (Blocul Partidelor Democrate) din care faceau parte si comunistii au fost inversate cu ale taranistilor care castigasera de fapt cu 84 – 7.

    Votul de acum al CC prin care s-a validat Legea Pensiilor (la care Anastase a fost acuzata de frauda) a fost decisa (5-4) de Iulia Motoc („Noua Bomba Sexy a PDL”) care a castigat alt „meci” cu scandal cu Melescanu (71-65) in acest an. )

    00
  26. @Robintel
    Nu spun ca toata lumea a pus sau pune mana pe ceva propriu-zis. Pur si simplu educatia majoritara din aceasta tara ne indeamna spre acest lucru, baga si tu mana sau inchide ochii si treci mai departe.

    00
  27. @liviu buna aia cu nepotii :lol:

    00
  28. Putea sa aiba si CV-ul lui Einstein.
    Daca e din gashca lor tot degeaba.
    Prefer unul mai putin competent unei slugi.

    00
  29. Sunt curios daca Ponta si Antonescu au cohones s-o bage la inchisoare pe Robertina si pe Cotoi cand o sa vina la putere. Ca tot se bat astia in piept ca peste nush cat timp cand pdlul n-o sa mai fie, „se va declansa o adevarata bomba” impotriva celor care au votat si au fraudat.

    In rest ma doare undeva ce au facut Norica si Iosif pt ca efectele legii aprobate de Robertina sunt mult mai dramatice decat ce au facut aia.

    Sa mai adaug ca-mi place tupeul cu care vorbesc deputatii pedele despre acest caz si cum la Suceava cumatra Udrea ne anunta ca ei intra in campanie electorala. pedele FTW!!!

    00
  30. De un singur lucru ma bucur… Ca nu esti in corul celor care sustin zilele astea cat e de constitutionala legea, indiferent cum a fost votata…si cat de inocenta e Roberta( care fie vb intre noi, eu la faza aia o banuiesc de prostie…mie asa-mi face impresia…de tuta, luata de la cratita si pusa, nu se stie de ce, in fruntea Camerei Deputatilor)

    00
  31. Frate, cum am ajuns noi astia care stam pe margine sa inghitim rahatul (lor) pe nemestecate? Si o facem constant in ultimii 60 – 70 de ani.

    00
  32. Mai gicuta, ce spui tu imi aminteste de mentalitatea din anii 90: decat sa dam industria pe mainile strainilor rai, mai bine o facem praf. Si apropo, din cauza mentalitatii asteia a ta sunteti acum in cacat. Asa ca bafta sa mai iesiti.

    00
  33. Zoso, in lista ta ai uitat sa mentionezi un furt care ne cam afecteaza in ziua de astazi: la Paris era un vot la 20 secunde… stii tu la care alegeri.

    00
  34. Fara sa vreau mi-am adus aminte de o secventa dintr-un film mai vechi(din categoria „oldies but goodies”):
    https://youtube.com/watch?v=G1tJJO_pVvQ
    Tot ce zice personajul lui Ewan Mcgregor ni se potriveste ca o manusa!
    Nu sunteti de acord?

    00
  35. Niciun furt nu se compara cu semnatura obtinuta cu forta pe un act ilegitim, la 30 decembrie 1947. In 1947 nu au fost alegeri, ci in 1946. In 1945 doar a fost instalat Guvernul Petru Groza.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile