Cât de mare e bateria acestui smartphone?

Anul trecut am trecut de pe iPhone 4S pe iPhone 5, l-am folosit câteva zile în regim normal și apoi am trecut înapoi la 4S. Un lucru pe care l-am observat și subliniat este că iPhone 5 are baterie mai bună decât iPhone 4S, și asta în ciuda tuturor articolelor de pe net care spun că e fix invers.

Mă amuză foarte tare bătălia asta după specificații și după baterie. Am văzut chiar tâmpiței care decretau net superioritatea unuia sau altuia fix pe principiul ăsta, are bateria mai mare, deci gata, ăsta e mai bun, ăla e mai prost. Sunt inclusiv siteuri care testează extensiv bateriile telefoanelor. Eu dau din umeri. Am un Momax iPower S2 și un IPower 4S și am rezolvat problema fricii că voi rămâne vreodată fără baterie la telefon.

Ce vreau să subliniez râzând: eu, Gigel Popescu, folosesc telefonul altfel decât îl folosește Ionel Ionuț Ionescu. Detaliile bateriei sunt relevante pentru mine doar în comparație cu modelul pe care îl am și pentru modul meu de folosire a telefonului. La fel și procesorul sau alte tâmpenii. Nu mă pasionează deloc un procesor mai rapid dacă aplicațiile pe care le folosesc constant merg bine pe actualul procesor.

Dar despre ce am mai vorbi dacă nu am putea compara rahaturi inutile și irelevante?

 

say-drama

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

  1. @D-Petre pardon dar relevanta lungimii fata de grosime va ramane intodeauna un subiect de actualitate; de-aia daca ai p’la mica iti trebe baterie mare la telefon si invers :)

    00
  2. In sfarsit! Doamne, in sfarsit! O sa pastrez link-ul catre articolul asta. Sa-l trimit imediat cum mai aud „frate, pe mine ma tine o zi jumate”.

    00
  3. Nu doar utilizatorii sunt diferiti, si telefoanele sunt diferite, dpdv al „consumului”: Primele smartfon-uri aveau baterii de 500-600 mAh. si tineau mai mult decat cele actuale.
    E ca si cum ai compara 2 masini in functie de capacitatea rezervorului. (sort of)

    00
  4. Pai daca ne-am tehnologizat … daca eram tot in epoca de piatra trebuia sa vedem care se pisa mai sus pe peretele grotei siapoi facem conferinte despre relevanta lungimii fata de grosime :)

    00
  5. si eu am trecut de la iphone 4 la iphone 5 si sincer sa fiu ma tine bateria mai mult, chiar nu am ce sa-i reprosez la telefon.

    00
  6. iPhone-ul tau 4 era vechi si 5 era nou. dar da, tine mai mult

    00
  7. Sau 4s tau e vechi si i s-a dus bateria

    00
  8. @frm Si daca iti mai trebuie inca 2-3 baterii suplimentare pe langa aia mica e de bine sau … ?

    00
  9. @zoso – ipenis?

    00
  10. iPhone 5 e cel mai bun!

    00
  11. „Anul trecut am trecut”…shouldn’t say no one ever :)

    mihai (primul comentator) pentru tine e ceva nou sau revelator in articolul asta de esti asa entuziasmat? Ce anume te-a dat asa pe spate? Ca se poate sa imi fi scapat mie.

    00
  12. Observatia cum ca la 4S bateria e mai slaba decit la 5 e confirmata si de citiva colegi care au trecut de la unul la altul.

    00
  13. Zoso de curiozitate, ti-ai facut updated la iOS 6.1.3 ? si daca da schimbari notabile la capitolul baterie etc. ?

    00
  14. Eu am deja aifon 6. Să-l vedeţi pe ăsta cât ţine, că totul e chinezesc în el!!! :lol:

    00
  15. NOU
    #16

    Si daca va spun ca problema nu este bateria, ci rahaturile de servicii care sunt scrise de „experti” si nu lasa telefonul sa intre in „sleep mode”?

    Cazul meu cu Android 2.3.7: Daemonul de la accelerometru (akmd2) consuma 5% din procesor cand aveam ecranu pornit. Am dat disable la auto-screen rotate, s-a oprit daemon-ul de la accelerometru si acum bateria ma tine 2 zile (in loc de 1 zi). Am mai oprit si cateva servicii Google ce nu-mi lasau procesorul sa intre in sleep(Android Play Updater, Google Sync) si acum durata de viata a bateriei a crescut de la 2 zile la 4 zile.

    Ai nevoie sa verifici email-ul 1 data pe minut? Asta costa baterie(power up CPU + WiFi/3G connection).

    00
  16. 4S-ul are cea mai slaba baterie dintre iPhone 4, 4S si 5. Dar e suficienta.

    Asta e si ideea. 5-ul a avut niste probleme la lansare dar cu un patch au rezolvat baietii consumul inutil si-acum tine bine.

    Eu am un 4 vechi de doi ani aproape. Cu bateria lui standard (fara power case-uri) ma tine si doua zile. Il incarc zilnic ca sa nu stau cu stres.

    Am mail-ul, facebook messenger, skype, find my friends, find my iphone, internetul, gps-ul, wireless-ul si bluetooth-ul pornite tot timpul.

    Nu stiu ce capacitate are bateria. Nu ma intereseaza. Ce conteaza e ca tine chiar si in zilele de utilizare intensa. Fara sa-l optimizez eu din setari, fara sa inchid aplicatii.

    De-aia iPhone-ul nici nu are shortcut-uri pentru dezactivarea wireless-ului sau a gps-ului.

    Cel mai bun test e acela pe care il faci chiar tu. Pot sa dau gata bateria iPhone-ului in cateva ore daca ma joc un mmorpg online 3D pe 3G.

    Plus, durata bateriei e puternic inflientata si de sistemul de operare.

    00
  17. Eu inca nu am smartphone, astept modelul cu 16 cores, 32 GB RAM, microSSD de 64 GB, si ecran de 10″. Evident nu ma intereseaza ca bateria o sa ma tina probabil juma de ora, o sa-mi petrec oricum viata langa o priza sau in masina iar cand ma voi simti extrem de aventuros si o sa ma desprind pt mai mult de 15 minute de o sursa de energie electrica o sa am un incarcator portabil cu panou solar 2in1 pt ca va putea fi folosit si pe post de „coffee mug” cu afisaj LCD pentru temperatura. Iar cand o sa vorbesc la viitorul meu smartphone o sa ma simt vintage pt ca o sa-l tin pe umar ca pe boombox-urile anilor 80, dimensiunea ecranului si un design specific vor face ca acest vis sa devina in sfarsit realitate.

    00
  18. NOU
    #19

    Oricum, decat sa se investeasca atat in producerea procesoarelor cu enspe mii de nuclee, mai bine ar face niste baterii mai incapatoare.

    00
  19. @SuperDLL mie mi-a scazut durata vizibil cand am trecut la 6.1.2. la 6.1.3 n-am trecut inca

    00
  20. Eu am trecut la 6.1.3 si are cateva bug-uri pe care sper sa le rezolve cu noul update:)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile