Ioana Grama recomandând antibiotice (Zineryt)

Salut, am început să-ți citesc blogul în urmă cu câteva luni, m-am bucurat să văd articolul referitor la plush bio, pentru că m-am saturat să văd cum fac unii bani de pe disperarea și naivitatea fetelor cu probleme dermatologice.

Mă număr printre oamenii cu probleme dermatologice și am folosit la recomandarea dermatologului Zineryt, o soluție ce conține, printre altele, și antibiotic.

Mare mi-a fost mirarea să îl vad la Ioana Grama pe stories, mândra nevoie mare că i l-a recomandat o prietenă. I-am scris civilizat că nu e în regulă să promoveze așa ceva, că unii oameni, în loc să meargă la doctor, vor merge direct la farmacie să-și cumpere elixirul ce a funcționat la ea, fără să se uite pe cutie că e de fapt un antibiotic care nu ar trebui folosit fără prescripție medicala. Ea mi-a răspuns că am ceva cu ea și că nu e vina ei că la farmacie nu i-a cerut nimeni rețetă.

Înțeleg când recomanzi șampoane de 2 lei sau Cocolino, dar antibiotice? M-am scandalizat fiindcă știu cât rău ne facem când folosim antibiotice fără cap. De asemenea, mă gândesc la toate persoanele naive care îi vor urma sfatul.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

64 comentarii

  1. Cat de tamp sa fii sa iei antibiotic la recomandarea unei stoarfe…

    11
    • Tamp? Nimeni.

      Oameni disperati? Ooo daaaaa.

      00
    • Pentru acnee și probleme reale tenul, consultațiile, analizele, tratamentele sunt foarte scumpe.
      Tâmpițica asta face reclamă la orice. Dă-i cu Plush Bio să te umpli de acnee, apoi dă-i cu Zinerit, să scapi de ea. Proastă ființă, bă.
      Un singur lucru i-aș ura ei pentru copilul ăla: să fie sănătos și să nu fie prost ca mă-sa.

      00
    • @Ionut M: sincer am facut un tratament de vreo 8 luni care mi-a reusit total, avand o acnee accentuata si nu a fost atat de scump in cat sa nu ti-l poti permite. Decat sa-ti iei un telefon scump la abonament in 2 ani, mai bine te duci la un medic bun si te vindeci. Acuma nu cred ca chiar toata lumea si-ar putea permite, dar daca iti permiti sa dai 1000+ euro pe telefon si abonament cred ca isi permit si un tratament complet(consultatii, analize si costul pastilelor)

      00
    • 1. îți trebuie prospectul
      2. trebuie să citești prospectul
      ca să știi că un ceva conține și antiobiotic.
      proști care pun botul la recomandărilor tuturor influencerițelor sunt destui, dar la capitoul ăsta și farmaciștii (că-s farmaciști sau asistenți) ar trebui să deschidă gura ”știți, asta conține antibiotic, aveți rețetă/vi l-a recomandat un medic”. înțeleg că au procent la vânzări, dar nici chiar așa.

      00
    • Tu nu stii inca cate persoane se duc sa isi cumpere antibiotice pe sub mana pentru ca tusesc. Daca anii 80 i-au invatat ceva, e ca totul se trateaza cu antibiotic, aspirina si paracetamol. Cele 3 medicamente magice. Si ne mai miram ca avem super bacterii.

      00
    • Problemele cu medicamentele luate dupa ureche sunt generate oarecum si de sistemul medical.
      Eu de exemplu pentru a obtine o reteta trebuie sa imi fac programare la medicul de familie cu 2-3 zile inainte si apoi sa pierd o zi de munca pentru a merge la consult (sau daca nu 1 zi intreaga, macar 4 ore).

      Probabil sunt mult oameni in aceasta situatie, asa ca prefera sa se duca direct la farmacie si sa cumpere medicamentul despre care au auzit ei ca functioneaza sau pe acre l-au mai folosit in trecut.

      00
    • Grama ramane Grama si la a 10-a recomandare

      00
    • „Cat de tamp sa fii sa iei antibiotic la recomandarea unei stoarfe…”

      Pai poate îți vrea binele – gen „ia și tu un antibiotic că mi-a ieșit un BTS pe limbă”

      00
  2. Mie-mi place aia cu “Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului” de parca medic=farmacist.

    Ce e si mai misto e ca la antibiotice bacteriile pot deveni rezistente, mai ales la tratamentele indelungate. Ca sa nu o mai zic pe-aia cu alergiile.

    Dar, unii beau spirt… orice e posibil.

    00
    • Nu stiu cum sa iti zic, dar un farmacist bun care a facut scoala pe bune, iti baga in buzunar 99% din medici cand e vba despre medicament, reactiile lui, tratamentul medicamentos, reactiile medicamentoase, etc, pt ca farmacistii au studiat farmacologia(medicamentele) de vreo 10 ori mai mult decat cei de la medicina….si asta la pariu, eu iti aduc un farmacist pe care il cunosc, iar tu imi aduci 10 medici, le da rusine la toti. Discutand cu respectivul farmacist, am aflat ca aproape toti medicii prescriu medicamente care interactionand, sunt sanse sa mori, majoritatea medicilor nici nu stiu sa scrie corect substantele active ale medicamentelor, de aceea multi scriu urat, ca sa ascunda incompetenta lor, multi medici prescriu medicamente care nu se mai fabrica, In tarile civilizate farmacistul indica tratamentul medicamentos in spitale, medicul doar determina boala, in Romania farmacistul este subapreciat.

      00
    • @Damian

      Nu e vorba doar despre scoala. Spre deosebire de medic (ala care nu merge la tot felul de „conferinte” in tari exotice) farmacistul are un interes care poate nu se aliniaza intotdeauna cu cel al bolnavului/clientului.

      00
    • @d4n, discutam despre total altceva, cine ar fi mai competent sa ofere indicatii despre medicamente conform primului comentariu, dar… discutam si despre interese. Reprezentantii medicali(cei care promoveaza medicamentele) merg mai nou doar la medici(dermatologi, medici de familie, oftalmologi, gastroenterologi, endocrinologi, diabetologi, interne, etc) si fac „contracte”, ofera beneficii medicului contra unui target, iar medicul prescrie medicamentul lor. SOCANT, nu? Medicii aia de care vbesti tu ca nu merg la „conferinte” sunt putini si irelevanti pentru „interese”. Inca nu am auzit de vreun medic de familie, dermatolog care sa refuze colaborarea.

      00
    • Ok si ca sa inchei discutia, asta e doar parerea mea personala in urma discutiilor cu prietena mea(medic rezident, locul 5 pe tara la rezidentiat, deci nu aveam interese sa tin partea farmacistilor, mama mea(asistenta medicala, lucrand de-a lungul timpului la 2 medici de familie, spital(chirurgie, dermatologie, acum face triaj COVID), verisoara mea(farmacista, sefa de promotie, dupa 5 ani de la terminarea facultatii iti zice in latina toate plantele medicinale de pe camp, despre cum te poate „adormi” in zeci de feluri nu mai vbesc:)), are si rezidentiat in farmacie clinica), o prietena f buna(medic de familie). Am precizat reusitele profesionale a celor de mai sus ca sa nu prelungesc discutia cand apare cineva sa imi zica ca am stat de vba cu repetenti.

      00
    • @Damian. Aberezi si cam atat. Medicul beneficiaza de niste informatii in urma investigatiei medicale si prescrie medicatia in functie de caz , alte afectiuni ale pacientului , reactii alergice la anumite substante , samd . Farmacistul a invatat care i spectrul larg de medicamente folosite in combaterea afectiunii respective si ti recomanda ceva de acolo, dar oarecum la ghici . Suntem o tara de tampiti care nu merg la medic pentru ca se informeaza ei de la tata floarea , vecina de la 5 sau femeia de serviciu de pe scara . Asta ne omoara , ca nu mergem la medic , nu invers . Sanatate maxima !

      00
    • Trebuia sa scriu invers: farmacist=medic

      00
    • @d4n : un medic primește mai mult din recomandări deorece prescrie medicamente cu rețetă, nu un farmacist.
      Am fost la farmacie cu rețeta, nu avea medicamentul prescris și farmacista mi-a zis să aleg din 2 medicamente disponibile fiindcă ambele conțin aceeași substanță activă.
      Asta se întîmplă de multe ori.

      00
    • ba, sunteti copii?
      farmacistul iti recomanda la ce-si ia comision de la agentul de distributie.

      00
    • farmacistul iti recomanda la ce-si ia comision de la agentul de distributie.

      true. te duci și ceri vitamina C, și îți recomandă ceva de 35 lei. în loc de ăla clasic care e 9 lei.

    • … si medicul de familie la fel.

      00
    • @Vali: farmacistul îți recomandă să iei pe cel de 35, dacă nu de 9 lei. Nu îți ia din portmoneu. Simplu.
      Pe cînd de la medic pleci cu medicamentul prescris. Nu mai ai de ales decăt dacă ajungi pe mîna farmacistului :)))
      Ambii își iau comision, dar care ia mai mult și mai des?

      00
    • farmacistul îți recomandă să iei pe cel de 35, dacă nu de 9 lei.

      de multe ori, dacă nu îl ceri pe ăla de 9, el nu suflă nimic de el. nu îți spune „am unul de 9 și unul mai bun de 35”.

    • @lex, la fel aberezi și tu, era vba de cunoștințele unui medic vs farmacist despre un medicament fără investigații suplimentare. Iar aia care fac investigatii suplimentare își tratează pacienții cu medicamente de la farmacia spitalului. Oricum, sunteți naivi dacă credeți că un medic se obosește să facă investigații suplimentare dacă nu e ceva grav, cel mult face testul de suscetibilitate antimicrobiene, dar nici ăla nu se face corect în România, tu ai vbit despre 5% dintre medici, eu am vbit despre majoritatea medicilor care prescriu medicamentele la plesneală. Și te asigur încă ceva, 95% din medici nu știu să citească corect analizele, nu știu care sunt valorile normale, nu știu să determine bolile în funcție de valoari, în România majoritatea sunt repetenți! Și asta mă duc cu voi la pariu, cu investigatii sau fără. Cum am mai scris mai sus, americanii au clinical pharmacists în spitale, oare de ce? Niște fraieri americanii aia, noi, românii suntem miezul, este? De-aia merg lucrurile bine în România!

      @zoso, farmaciștii recomanda ceva mai scump pt ca au un target și s-a ajuns aici tot din cauza politicului care nu a protejat aceasta tagmă. De cele mai multe ori vă întâlniți în farmacii cu asistenți de farmacie care sunt praf si au făcut o școală fantomă, încercați sa obțineți informații de la farmacist, dacă e disponibil, cel care a făcut 5 ani de școală și a învățat aproape aceleași materii ca un medic.

      00
    • @Varucu: Nu confunda farmacistii cu asistentii de farmacie, care stau la tejghea si iti vand chestii.

      00
    • @alunelu, cred ca asta era problema, mulți nu știu care e diferența între un asistent de farmacie și un farmacist.

      00
    • @Vali: de acord, dar eu procedez ca la raft unde verific cel puțin un produs similar.
      Mă gîndesc că farmacistele te scanează cînd ești în fața ei și unui IT-ist îi oferă vit.C la 35 lei, doar îi este necesară în timpul activității.
      La fel, unei băbuțe puține farma s-ar încumeta să îi vîndă la 9 lei.

      00
  3. Teoretic nici spirtul medicinal nu se drojdește, dar în acest moment Sf.Petru privește cu uimire rezultatele unor teste de inteligență.

    00
  4. Daca esti destul de tampit sa te uiti in gura asteia si sa o iei de buna,oare nu meriti ce ti se intampla? Oare n-ai alte probleme inainte antibioticelor?
    De ce le tot purtati de grija celor care iau sfaturi de la prosti?

    00
  5. Nasoală e asta, fără machiaj.

    00
    • NOU
      #30

      Ar castiga „Miss fata de la tara”

      00
    • As zice doar banala… Cred ca nu mai sunteți voi obișnuiți sa vedeți femei nemachiate.
      Sunt rare cele care COMPLET nemachiate sa fie de vreo frumusețe de sa pici pe spate. Bine… Si standardul asta oricum e denaturat tinand cont ca daca spui frumos, cumva involuntar tot cu d’alea machiate faci comparația…

      00
    • Problema este cu imaginea pe are si-a creat-o ea.
      Daca postezi zilnic poze in care esti super machiata, cu 3 straturi de fond de ten, plus retusuri in Phoroshop, unii oameni ajung sa creada ca asa arati tu in realitate. Si te urmaresc pentru ca esti frumoasa (sau macar „arati bine”).

      Iar apoi cand apari nemachiata si neretusata, se cand destrama visul frumos.

      00
    • A .. Nu cunosc cum arată machiata :)) nu ma uit pe Youtube la asa ceva și nu am decat o pagina de Fb cu sub 20 de prieteni.
      Dar da, am mai văzut muieri care nemachiate păreau alte persoane. Nici cu aia blonda Carmen nu stiu cum, care e cu ailalta blonda Alina nu mi-e rusine. Nemachiata zici ca maimuță. Aia da, mi se pare urata, nu doar banala. Și nici machiata nu ma încântă.

      00
  6. mda…sincer am incercat si eu zineryt asta acum multi ani si l-am luat fara reteta ci doar la recomandarea farmacistului. Nu mi-a rezolvat problema asa ca dupa 2-3 flacoane m-am lasat de el. Inainte de zineryt am mai incercat si nu stiu ce crema( am uitat numele ei) si avea scop veterinar, nici de la aia a trecut. Personal am reusit sa scap doar dupa ce am fost consultat de un dermatolog si am urmat un tratament de vreo 8 luni cu roacutanne. Acuma cei care sufera de treaba asta nu trebuie sa dea valma in roacutanne ci mai intai sa incerce sa consulte un medic. Legat de articol, stiu ca mai sunt produse care contin antibiotic si le folosim fara sa ne de dam seama, ex: pudra/crema baneocin. Nu stiu cat de puternic este antibioticul din zineryt sau baneocin, dar ma gandesc ca daca ar fi asa periculos pt folosire, s-ar elibera cu reteta

    00
    • Nu ai dat in diverse de la Roacutanne? Gen depresie accentuata plus altele? Are reacti adverse extrem de puternice. Si eu am luat si mi-a rezolvat acneea, dar destul de fucked up dupa.

      00
    • Bai nu.. a fost si o perioada mai zbuciumata, cls a 12, faceam si alte prostii..in rest am avut ceva reactii adverse, dar care au incetat dupa terminarea tratamentului

      00
    • Mibazon e acel unguent cu uz veterinar, se baga in tata vacii daca e infectata. E frectie pt cosuri

      00
    • Cum puteti sa folositi medicamente destinate uzului veterinar? Mai ales pentru fata?
      Nu va dati seama ca alea fiind gandite pentru cai, vaci, care au cateva sute de kg, au o concentratie de substanta activa care poate fi toxica pentru om?

      00
    • @Andrei G – nu merge asa simplu calculul. Organismul uman, datorita/din cauza cacaturilor pe care le bagam in noi are o toleranta mult mai mare la antibiotice/medicamente in general. Vezi faza cu alcoolul, din 50ml vodca pui un cal cu royile in sus instant. Nu e acelasi lucru, dar e un exemplu.

      00
  7. Ritualuri de imperechere la primate

    00
  8. E o crema de uz extern pentru tratament local. Not a big deal.

    00
    • pt o piele cu probleme. probleme care pot fi cauza de chestii diferite. nu merge să dai chiar cu orice, fără să știi pentru ce dai.

      00
  9. Nu inteleg de ce va mirati, romanii sunt prizionerii intereselor suplimentelor alimentare (reclama porcoasa fara nici o autorizare), asa ca o mica crema ce contine antibiotic pe cine sa mai supere???Voi chiar credeti ca la ANM sau in zona legiutorului exista vreun pic de competenta, bun simt sau integritate??
    Oarecum este explicabil, s-a trecut din extrema comunista spre un capitalism feroce, care te face sa te gandesti ma mexic sau brazilia (fara sa jignesc in nici un fel popoarele sau tarile respective).

    00
  10. Daca ar fi si la noi in tarisoara regulile stricte ca in lumea civilizata ar fi altceva. Peste tot poti sa te rogi de farmacisti ca la icoanele facatoare de minuni, ca nu primesti antibiotic fara reteta de la medic. Te dau aia afara din farmacie in suturi. Azi o cremuta, maine o pastiluta ca am facut buba la masea de la curent si stiu ca la lelea din deal i-a trecut cu amoxiclav, ia baga-mi si mie 10 bomboane. Apoi ne miram ca la antibiograma singurele ce au efect sunt cefalosporinele. Mai departe, daca alea dau gres, bagam post si rugaciune sa ne treaca infectia. Sau pt. astia mai hipsteri, homeopate, ca ne place Placebo.

    00
  11. NOU
    #45

    Faza misto e, cand mergi la medici si incep sa-ti recomande tot felul de creme dermatocosmetice de 50-60-70 lei.
    Pai mersi, sa tot incerc creme de pe emag pot si eu.

    00
    • Faza mișto este când te duci la dermatolog, recomandă creme ieftine și creme scumpe, un anume protocol. Și alte lucruri, analize suplimentare dacă ai nevoie etc. Și faci cum îți spune dermatologul și scapi de acnee. Și nu mai revine. Dar nu, unii vor să experimenteze că știu ei mai bine. Fiecare ten are specificul lui (sau mă rog, sunt tipare în funcție de ten), la fel originea acneei. Nu cred că este de glumit/experimentat cu fața, cea mai bună soluție este să apelezi la un dermatolog bun. Și cea mai ieftină, pe termen mediu și lung.

      00
  12. Nu se da fără reteta. Adică trebuie vizita prealabila la doctor. Asa ca recomandarea pzdii e inutila, probabil chiar ilegala dacă e reclama platita .
    Sper ca obținerea din farmacii în alte condiții decât cu rețetă e o excepție.

    01
  13. Nu orice crema sau picaturi de ochi/nas/urechi care contin foarte putine unitati de antibiotic necesita reteta. Farmacistii pot oferi asemenea produse clientilor in functie de simptomatologie. Sunt si unele drajeuri pentru gat care contin o doza foarte mica de antibiotic si care pot fi cumparate fara reteta (trachisan de ex). In prospectul acestor medicamente scrie de obicei “daca in decurs de X zile nu apar imbunatatiri programati un consult la medic”. Deci se pot cumpara initial si fara reteta de la medic.
    Procedura asta exista in Romania de prin 1920 si are unda verde de la Ministerul Sanatatii. Sa nu ne mai cacam pe noi ca absolut tot ce contine 0.00005% antibiotic e fatal sau provoaca efecte adverse grave, ca deja o dam in conspiratii fara fundament stiintific cum fac si anti-vaxxerii.

    00
  14. Ba de ce dau toate asa tare din maini de parca se apara de albine? Ala e primul semn ca tot ce zice e complet pe langa subiect.

    00
  15. Adevarul e undeva la mijloc – intre medici dermatologi incompetenți, semidocți (guest autor), big (little) pharma și vraci, șamani, pitzi retardate.

    Ca vorbim de probleme dermatologice – acum vreo 15 ani (pe fond de stress – slabire imunitate) nevasta a incasat un stafilococ auriu, apoi eu l-am luat de la ea. Asta insemna o gramada de furunculi pe corp, in special pe zonele cu par .

    Nevasta, cu fițe, toba de biologie, chimie, etc. a incercat toate tratamentele dermatologice, inclusiv tratamente personalizate de la Cantacuzino (functiona pe atunci). Bani cheltuiti cu gramada. Nici un tratament nu a dat rezultat.

    Eu, ca agronom/zootehnist la origini, am folosit un unguent cu antibiotice, de uz veterinar – MIBAZON (Antibiotice Iași). Acest unguent era folosit de pe vremea lui Ceșcă pentru tratamentul leziunilor la ugerul vacilor mulse mecanic. Deci, cu un tratament MIBAZON + drojdie de bere (un boost de vitamine B) am scapat de stafilococi.

    Cu mari reticente, si soția a folosit MIBAZON și a scapat si ea de stafilococ.

    De atunci, Mibazonul este un produs care nu lipseste din casa noastra. Adica un unguent care costa 10-15 lei.

    Explicatia eficiententei Mibazonului este ca, fiind un produs de uz veterinar, nu trebuie sa se incadreze in limitele de concentratie impuse de legislatia UE pentru produsele de uz uman.

    00
    • Era pe vremuri o revista, cred ca se chema formula AS.Mi-a folosit drept inspiratie pentru un vestit site medical. Revista aparea lunar si era o colectie de sfaturi dupa ureche de la diversi oameni care ‘au nimerit un tratament’. Zicea cam asa : ma durea in partea dreapta dar am baut ceai de sunatoare si mi-a trecut. Reteta: o lingurita dimineata, una seara si una la pranza. PE STOMACUL GOL.

      Partea proasta e ca in partea dreapta sunt multe organe si ca te poate durea de la ficat, splina, rinichi sau de la pozitie proasta la birou.

      Ma bucur ca pentru tine MIBAZON a functionat. Totusi ar trebui sa te intrebui de ce daca e asa de bun prostii de la UE(si medicii de oameni) nu-l recomanda bipezilor.

      Poate o fi vreo cauza, de exemplu efectele adverse ne-studiate pe oameni. Sigur, scapi de stafilococ dar poate iti creste coada de cal/vaca daca te dai cu el prea des.

      Sanatate!

      00
    • Inca mai exista formula As

      00
    • Uite, exact asta mie mi se pare foarte riscant:
      „fiind un produs de uz veterinar, nu trebuie sa se incadreze in limitele de concentratie impuse de legislatia UE”

      Adica limitele alea de concentratie au fost stabilite pe baza unor teste, astfel incat sa nu afecteze ale functii ale organismului.

      00
  16. ZINERYT 40 mg
    Cod ATC D10AF52
    Acțiune terapeutică
    PRODUSE PT. TRAT. ACNEEI DE UZ TOPIC ANTIINFECTIOASE PENTRU TRATAMENTUL ACNEEI
    Prescripție PRF

    Adica se elibereaza pe baza de prescriptie medicala care se retine in farmacie. (in teorie)

    Pentru ca in practica, e ca la aprozar.

    00
  17. E așa drăguță încât o iert. 🤗

    00
  18. Am folosit si eu zineryt pentru cosuri, dar cu reteta de la medicul dermatolog. Si pe langa zineryt, mai luam si o crema pe care o aplicam dupa ce ma dadeam cu zineryt (care e un fel de dezinfectant cu urma de alcool pentru cosuri). Nu mi-au trecut cosurile, dar pe moment le usca (se inrosea pielea in zona aplicata.)
    Apoi, medicul mi-a recomandat sa dau la buci

    00
  19. Pt Guest Author: publicitatea la medicamente este reglementata destul de strict in RO doar ca … in acest caz tot ce poti sa faci este o sesizare scrisa catre ANMDM intrucat publicitatea la medicamentele din aceasta categorie este strict interzisa. Ei vor raspunde in 30 de zile ceva din teoria vagului in forma abstracta timp in care demoazela de mai sus va face disparuta postarea.
    Si cum zicea un nene pe la Chietrișica: “case closed”.

    In teorie ar putea sa amendeze detinatorul platformei / contului pentru incalcarea legislatiei in domeniu. Dar pentru asta e ceva de munca.

    00
    • In teorie si in practica te poti adresa organelor statului care nu stau sa stearga lacrimi pe fb.

      Dacă nu mă înșel autorul acestui blog a mai avut așa o situație când foarte mulți oameni spuneau despre un vânzător de parfumuri că vinde chestii fake dar nimeni nu s.a sinchisit să depună o plângere la poliție/anpc.

      Sper sa nu fie si acum la fel.

      00
  20. Nu inteleg de ce simte nevoia sa recomande Zineryt ca pun pariu ca nu are o campanie si nici compania farmaceutica nu ii da bani. E pur si simplu proasta. Cremele cu antibiotic nu se aplica asa, ca zice una de pe net ca functioneaza.
    Ai o problema cu pielea, te duci la dermatolog. Stie ala mai bine decat Ioana Grama.

    00
  21. NOU
    #61

    Eu mi-am luat block de la printesa, dupa ce i-am spus prieteneste ca nu e ok sa recomande o crema pt acnee (Duac) care poate e buna pt ea dar nu si pentru alte persoane. Ma oftic ca nu am facut screenshot la conversatii sa se vada ce elevata si fata faina e cu urmaritorii ei :) atat poate.

    00
    • Poate ca ai dreptate, nu pentru toata lumea functioneaza acelasi tratament.
      Dar pe aceeasi idee ar trebui interzise si toate reclamele la sampon antimatreata. De exemplu samponul Clear (care pentru mine nu este deloc eficient) este prezentat ca fiind „expertul in combaterea matretii”.

      Atata timp cat un anumit medicament poate fi comandat online, fara reteta, nu ai cum sa impiedici pe cineva sa il promoveze.

      00
    • Am eu o conversație cu ea în care îmi spune „dispari” pt ca i-am zis ca nu e ok sa zică pe story ca ii da sa mănânce la fiica sa de 4 luni. E genul de persoana care nu accepta decât pupincuristele ei, care bineînțeles ii spun cât este de minunata. Ce a făcut aici e next level,dar nu ma miră. Eu am zis și atunci ca ar fi bine sa rămână la machiat în oglinda pt urmăritoare.

      00
  22. Am eu o conversație cu ea în care îmi spune „dispari” pt ca i-am zis ca nu e ok sa zică pe story ca ii da sa mănânce la fiica sa de 4 luni. E genul de persoana care nu accepta decât pupincuristele ei, care bineînțeles ii spun cât este de minunata. Ce a făcut aici e next level,dar nu ma miră. Eu am zis și atunci ca ar fi bine sa rămână la machiat în oglinda pt urmăritoare.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile