Bode spune că Ministerul de Interne duce lipsă de personal:
Cea mai importantă vulnerabilitate a Ministerului Afacerilor Interne şi a instituţiilor subordonate o reprezintă în continuare deficitul de resurse umane, a declarat joi ministrul de Interne, Lucian Bode. (sursa)
Dâncu spune că militarii își dau demisia:
“Cel mai trist moment al meu este, spre seară, când sunt obligat să semnez foarte multe demisii din sistemul militar, care sunt cauzate de condiţiile de viaţă, de condiţiile de mobilitate militară”, a afirmat Vasile Dîncu. (sursa)
Nasol de tot. Oamenii ăștia sunt inconștienți. Păi cine mai merge la chefuri cu interlopii? Cine îi mai păzește când fură lemn sau când fac trafic de țigări? Cine mai negociază cu ei noaptea prin biserici? Cine le mai vinde date din dosare? Cine se mai face că nu îi vede zi de zi pe străzi, făcând trafic de droguri și carne vie? Cine îi mai sună când caută mașini dispărute?
De asta zic, interlopii ar face bine să se gândească la viitorul lor, că fără poliție își pierd interesul pentru munca asta și încep să se îngrașe și să devină neglijenți.
Ce urmează? Să zică șeful ANAF că angajații se simt nașpa că oamenii îi scuipă pe stradă că nu își fac treaba și că nu mai găsesc pe cine să angajeze să frece duda și să ignore tot ce se întâmplă 29 zile pe lună? Că e din ce în ce mai greu să găsească inspectori care să țină dosare la sertar cu lunile, ca să nu le facă probleme infractorilor?
Cat a fost liniste la granita militarii nu isi dadeau demisia. Acum ca e galagie nu le mai place. Ar trebui sa dea banii inapoi…
daca ai sti ce bani iau nu prea ai mai zice de dat inapoi, cu unele exceptii, nu prea e boierie, noroc de masa si cazare asigurata ca altfel cred ca nici nu se incriau atatia.
plus, nu e deloc amuzant sa fii asa cinic cand sta ursul la curul tau
@NIX
Nu mai bine sugi tu o ceapa decat sa vorbesti? Mie nu mi se par asa de rupti in cur avand salariile astea https://alba24.ro/ce-salarii-au-militarii-romani-in-2022-care-a-fost-cea-mai-mare-solda-platita-in-aprilie-cat-castiga-un-rezervist-voluntar-919143.html
In plus, nu stiu cum se intampla, dar toti vor numai partea aia usoara, cand e cazul sa isi faca treaba zic pas. La inceput de pandemie unii nu mai vroiau sa fie doctori, acum cand e posibil un razboi, militarii nu mai vor sa fie soldati ca e greu.
@Eugen, nu știu ce ai vrut să ne arăți, dar eu am văzut asta:
Soldați:
Soldă Ofițer 2022 (funcție fără comandă): minim 2.443 lei net – maxim 11.533 lei net;
Soldă Maistru militar 2022: minim 2.290 lei net – maxim 4.945 lei net;
Soldă Subofițer 2022: minim 2.284 lei net – maxim 4.932 lei net;
Soldă SGP, Soldaţii şi Gradaţii Profesionişti: minim 1.848 lei net – maxim 4.085 lei net;
Frecători de pulă:
Salariu FP, Funcționar Public (funcții cu comandă): minim 6.437 lei net – maxim 12.641 lei net;
Salariu FP, Funcționar Public (funcții fără comandă): minim 2.324 lei net – maxim 8.236 lei net;
Salariu PCC, Personal Civil Contractual (funcții cu comandă): minim 2.463 lei net – maxim 12.776 lei net;
Salariu PCC, Personal Civil Contractual (funcții fără comandă): minim 1.655 lei net – maxim 7.736 lei net;
Deci, în afară de ofițeri, soldații care chiar s-ar lupta, în caz de ceva, au maxim 4000 lei salariu. Dacă tu consideri asta un venit de barosan, nu știu ce să îți spun…
@ubercool, soldații ăia intră la categoria „carte multă nu se cere, prost să fii să ai putere” și în general freacă penix-ul ca să treacă timpul prin unitate. Da, sunt și unii care se mai antrenează, dar să nu-ți închipui că e chiar ca în filme pentru 90% din ei.
@ ubercool
Dacă mai adaugi ceva țoale de serviciu și ceva potol plus (pt ofițeri și gradați) pensie la patruzecișiceva de ani nu chiar așa trist.
Bonus: în caz de doamne-ferește ceva, ca și civil mori la fel ca un miltar. Gratis.
@ubercool
Pentru cineva care in 99% din timp nu face nimic util, da, e mult. Plus ca soldati nu sunt multi, nici macar aia din scoala direct, si se ma adauga multe sporuri.
@Eugen ”Pentru cineva care in 99% din timp nu face nimic util, da, e mult.”
Nu știu de ce mai avem armată profesionistă, în cazul ăsta. Nu mai bine, în caz de război, ne deschide guvernul un depozit, mergem toți și ne înarmăm și aia e? Care e diferența dintre tine și un militar care o freacă 99% din timp?
@ubercool
Noi avem un simulacru de armată, nu una profesionistă. Prea mulți gradați, prea putina pregătire pe bune și mult prea multe avantaje pentru niște unii.
Diferența dintre mine și ei e ca nu sunt plătit sa stau degeaba, nu o sa ies la pensie la 40 de ani și e posibil sa fiu un tintas mai bun ca unii dintre ei. Ah, și nu am făcut inutilitatea aia de armată / bătăi de joc pe care mulți din generația lui tac-tu o ridica în slavi pentru ca nu am vrut sa pierdu timpul cu prostii.
Lipsă de personal în miliție???
In MAI sunt angajati 122.000 de oameni.
Din ăștia cred ca 99% plimbă hârtii prin birouri și 1% sunt milițieni propriu-ziși care și ăia stau cu radarul în boscheți sau păzesc interlopi & mafioți.
50.000+ angajati la militia romana, 16.000 la militia de frontiera si 30.000 de jandarmi. Aproape 100.000 de oameni ai legii, sanchi. Ungurii au sub 50.000 si sunt incomparabil mai performanti. Problema tine de dotari, pregatire, proceduri, legi, delasare si coruptie.
1. Ungaria are 10 milioane de locuitori, cam la jumatate fata de Romania
2. Ungaria are suprafata de 93 mii km patrati, Romania 238 mii, mai putin de jumatate.
Ar trebui ca toți ăștia cu sigle din astea puse în parbriz să găsească zilnic o flegmă pe geamul șoferului.
De ce au nevoie de acest gen de abțibilduri în parbriz dacă nu pentru intimidare?
Pentru ca unii sint mai speciali… *
Demisionează unii care au ceva școală, că merg probabil prin privat. În locul lor vin ăia din sursă externă, care chiar sunt interlopi sau interlopi wannabe. Aș zice că se vor strânge și mai mult relațiile.
ăștia’s ăia care la vârsta de 45 ani ies la pensie remunerată baban?
să recapitulăm:
poliție, jandarmerie, poliție locală
armată, pompieri, isu-uri
sri, sie, sts, spp, dgipi, 2.15 + 174 alte serviciulețe
toate instituții militarizate.
eu zic că mai rămâne totuși cineva să nu lase săraca crimă dezorganizată.
mai sunt judecătoarele și procurorii care au drept de port armă dacă ne atacă pârșul mic de pădure
ar merge un control la 2-3 ani pe tema asta. „cum vă păstrați arma, domnu judecător, hai să vedem cum respectați legea”
Iar populația e în curul gol în fața ăstora. Ps de aceea se bate apa-n piuă pe știri cu pistoale cu bilă ‘megapericuloase’, ca să nu le vina idei oamenilor și să ceară arme
păi știi cum e, doar ei sunt în pericol să intre cetățenii peste ei, pe cetățeni dă-i dracului. să nu cumva să te apuci să împuști un judecător că ai pierdut un proces pe nedrept. ar fi nasol.
Sunt atâtea instituții militarizate, de ce le-ar fi frică?
Când vor sa lucreze n-au probleme.
10-11 august n-a stabilit norma?
În București sunt ~900 și în țară ~6000 de firme de protecție unde acționariatul/angajații sunt împărțiți între actuali, foști, actuali foști membri MAI/MAPN/SS(servicii secrete).
Sau erau 6000 doar în București?! memoria îmi joacă feste.
Despre ANAF, ai ghicit sau stiai?
https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/document-anaf-angajeaza-prima-data-2016-sute-posturi-scoase-concurs-inclusiv-debutanti-noul-presedinte-profit-spre-toamna-as-vrea-concursuri-judete-unde-firme-mari-20705279
Le e frică de proteste? 😆
10-11 august n-a stabilit norma?