Installere de software în 2020

Nu poți lucra la un producător de software fără să vrei să-ți iei zilele și odată cu asta și pe ale colegilor. Fie ai nevoie de banii ăia și te faci că nu vezi problemele, fie ești prost și nu le vezi.

Vreau să instalez două softuri.

Soft1. Dublu click. Aș vrea să instalez niște librării Microsoft. Plm, ok, instalează ce vrei tu. Rămâne blocat 20 mins. Îl închid. Pornesc iar, mă uit mai atent. Coițe, eu am librăriile alea instalate, nu ar fi normal să verifici întâi înainte să te apuci de instalat ceva? Nu e normal să te uiți în regiștri înainte să te apuci să fii prost? Aparent nu. N-a mers instalat nici cu “run as administrator”. A trebuit să dezinstalez librăriile alea ca să le poată instala el.

Soft2. Aveam o versiune mai veche (de acum 4 ani, gen), zic să fac update. OK, trebuie să îl cumpăr din nou, înțeleg asta, nu e o problemă, 60$ nu sunt așa mulți bani și programul e util. Cool. Instalează. Știi, tu ai mai avut un soft vechi. Știu. Hai să îl dezinstalăm. OK. Dezinstalează ăla, se instalează el, dau să activez și nimic. Dezactivez antivirusul. Nimic. Dezinstalez softul. Restart. Instalez din nou. Îmi detecta softul vechi instalat încă. Dubios. Hai, mai dezinstalează-l o dată și instalează-te tu. Hai să activăm. Iar eroare. A trebuit să curăț manual din regiștri ce lăsau amândouă după ce le dezinstalam și să restartez ca să meargă activarea.

Bă, Skynet o să aibă mult de lucru până să preia lumea. O să dea de domenii neredirectate, erori la instalare, intrări aiurea în regiștri. Și multă prostie umană. Asta o să înfrângă roboții. Prostia umană.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

99 comentarii

  1. Ai nevoie sa dezarhivezi ceva, descarci WinRAR si vrei sa il instalezi dar supriza, este arhivat.

    00
  2. Cel mai nașpa e atunci când aplici crack-ul și aplicația tot nu se activează. 😁

    00
  3. In Romania Skynet se numeste Teamnet

    00
  4. *laughs in MacOS*

    00
    • Lasa, ca si Mac OS are pacatele lui. Ma joc cu el de vreo luna pe calculatorul meu si din senin nu mai pot sound sharing nici in Discord nici in Skype, la inceput a mers. Singura solutie e reinstalarea, dar la cat de des ma joc cu el, mai bine lipsa.

      00
    • Drag and Drop in MacOS

      00
    • Laughs in flatpak/snapd :))

      00
    • Aventuri in OS-ul curului, MacOs:
      Dau sa printez un document. Selectez sa-l printez color. Si printeaza color textul, dar nu si backgroundul. Pentru ca de ce ar printa backgroundul.

      Dar asta e nimic. Sa vezi ce misto e cand vrei sa dai reboot/opresti, da’ nu te lasa din cauza lu’ System Preferences. Ok, vrei sa inchizi System Preferences, dar nu vrea, pentru ca e MacOS si e hobby-ul lui sa-si bata joc de utilizator:
      https://photos.app.goo.gl/eFdnQjCQyyvfRReM8

      Asa ca, razi tu in MacOS, da’ mai rasfirat, sa nu razi a paguba.

      00
    • Sunt mai putine erori pe mac, dar sunt. Sa vorbesti de soft fara buguri e ca si cum ai vorbi de oameni fara defecte :D

      00
    • @mihail, cum adica te joci cu el pe calculatorul tau dar o sa il dezunstalezi?nu ai cum sa dezinstalezi macos decat daca rulezi vreun hackintosh ceva.
      Ai un sistem de operare instalat pe un calculator incompatibil si te plangi ca nu merge sau am inteles gresit?

      00
    • Sabotor, cand macul nu te lasa sa faci ceva iti aduci aminte ca e bazat pe unix si deschizi consola….si razi de aia cu windows care pot inchide orice cu un click in task manager, si razi si razi in timp ce cauti pe net cum faci kill in consola Mac :|

      00
    • @Radu
      sau il dau de pereti pana-i dispare piuitu’

      00
    • MacOs. AHAHAHAHAHA x n
      Caz concret: luat mizerie de malware care iti schimba pagina de search din Chrome.
      Varianta windoz: sters extensie, sters pagina de start dat un pic cu matura si gata.
      Varianta eipăl: cautat extensia. Nu exista. Schimbat pagina de pornire. Nimic. Cautat antimalware. Da boss, avem 60 de euro altfel nu merge. Nici macar de test. Ok, stergem chrome. Sters chrome. Reinstalat chrome. Degeaba, e tot acolo. Cautat pe net cum se sterge crome pe mac. Aruncat chrome in trash. Sters profilul chrome din ~/Library/Preferences/ si alte foldere de genu asta. Adica luat aruncat in trash. RESTART pentru ca de fapt nu le sterge pana nu dai restart. In 2020. MUE Apple.

      00
    • @radu: este task manager si pe osx (Activity monitor). oricum ai posibilitatea de a da ‘kill -9’

      So I pull out my keyboard and I pull out my Glock
      And I dismount your girl and I mount /proc
      And I’ve got your fuckin pid and the bottom line
      Is that you best not front or else it’s KILL DASH NINE
      ….
      With my finger on the trigger I run dot slash configure
      Yo, this package is big, but MY package is bigger
      ….
      Yeah it’s KILL DASH NINE
      From my command line
      It’s KILL DASH NINE
      Sending chills down your spine
      I said KILL DASH NINE
      Cause it’s my time to shine
      So don’t step outta line or else it’s
      KILL DASH NINE!

      (monzy – kill dash nine) (youtube)

      00
    • @Sabotor: solutia simpla pentru hard restart e sa tii apasat butonul de power timp de vreo cinci secunde. Solutia pentru force close la o aplicatie este fie via Activity Monitor (dar, uneori, nu te lasa cite-un doalog box d-alea sa deschizi o aplicatie pina nu apesi un buton), fie tii apasat alt/option si dai click dreapta pe iconita aplicatiei din Dock – iti apare o optiune ascunsa la click dreapta normal, se cheama chiar asa, force close. Pentru dezinstalat aplicatii pe Mac (care sa stearga nu doar executabilul (exista mitul asta ca dezinstalezi aplicatii pe Mac doar stergindu-le din directorul Applications), ci si restul gunoaielor din /Library, utilitarul asta – App Cleaner – e nu doar gratuit, ci si genial. Cauta el toate gunoaiele si ti le afiseaza intr-o lista. Il folosesc cu incredere de vreo citiva ani, m-a scutit de multi gigi ocupati de mizerii lasate in urma inclusiv de uninstallere (daca ai sti ce vraiste lasa Bitdefender – care, efectiv, nu se da dus pina nu folosesti uninstallerul lor si cu toate astea tot lasa ceva in urma – sau aia de la Adobe, te-ai lua cu miinile de cap)

    • Caz concret de acum câteva zile: transferat poze de pe iPhone pe Macbook Pro. Stai că mi-am uitat adaptorul de USB la birou, bine, nu-i problemă, facem cu Airdrop. Dăm 100 de poze, stai că ajung doar 80 la Macbook. Transfer failed. Mai încercăm o dată. Doar 50 mai ajung la Macbook. Transfer failed. Hai încă o dată. Transfer failed. Renunț, încercăm în altă zi când am și adaptorul de USB.

      Vine ziua respectivă, import direct în Photos. Bun, până în momentul în care vrei să faci ceva cu ele. Fiindcă poze live și ecosistem închis, dau export la vreo 2000 și ceva de poze + clipuri. Hardul mi se umple atât de repede încât primesc notificare că rămân fără spațiu. Stat cu morcovul în fund că mi se termină spațiul liber până se termină exportul. Bun, se termină, hai să transferăm pe HDD extern. Prima încercare: ne pare rău, ai doar read only. Hai să încercăm cu altul: la fel, read only. Încercăm cu al treilea: la fel, read only. Căutat pe Google: ne pare rău boss, ai HDD formatat NTFS, atunci ai doar read only, pentru că 2020. Încercăm cu hackuri, remounting la HDD, nimic.

      Slavă domnului că mi-am amintit de un stick USB pe care îl aveam prin rucsac, abia atunci a mers să îmi transfer pozele. Întrebarea mea este: de ce trebuie să mă chinui atâta în 2020 ca să îmi transfer poze de pe un telefon pe un HDD extern, având în vedere că pe alte OS-uri doar conectez telefonul la USB, aleg ce copiez la mine pe laptop și totul ia 5 minute?

      00
    • @Dorin: Chrome in Mac Os? Wtf dude?

      @Alex Mihaileanu: si daca am mouse de ala de Mac veritabil cu un singur buton cum dau click dreapta?

      00
    • @Alex Mihaileanu

      solutia simpla pentru hard restart e sa tii apasat butonul de power timp de vreo cinci secunde.

      Tell me moar, master; sa stii ca eu am asteptat pana-n ziua de azi sa-mi explice careva cum sa ii dau restart/poweroff, n-am incercat si nici nu-mi inchipuiam vreodata ca daca apas 5 secunde pe butonul de power/touch id face force poweroff…. o.O

      Solutia pentru force close la o aplicatie este fie via Activity Monitor (dar, uneori, nu te lasa cite-un doalog box d-alea sa deschizi o aplicatie pina nu apesi un buton), fie tii apasat alt/option si dai click dreapta pe iconita aplicatiei din Dock – iti apare o optiune ascunsa la click dreapta normal, se cheama chiar asa, force close.

      Tu te-ai uitat un pic la clip? Sau poate nu se fucking vede ca da, dau force fucking close la system preferences si nu se intampla nimic?

      @alex
      Lasand la o parte ca mousii aia au disparut de mult, option click e echivalent cu click dreapta. Trebuie sa iubesti modul asta absulut imbecil cu zeci de mii de combinatii de taste pentru orice maruntis.

      00
    • PS. Si da, am incercat si cu activity monitor si degeaba. Ce-i drept, n-am incercat sa-i dau un kill -9 din consola, ca-mi pierdusem deja rabdarea cu cacatul asta pansat de MacOS.

      00
    • Mihail săracu„„” se plânge dar cel mai probabil are un hackintosh. :D

      macOS este genial, nu degeaba este folosit de cei din IT și producție video. Cei care lucrează în A.I. sau M.L. folosesc din ce am observat, tot macOS.

      Acum fiecare e liber să folosească ce îi place. Peste tot sunt probleme, important este cât de repede le rezolvă compania.

      00
    • Eu sunt ruda săracă, având Linux Mint.

      00
    • macOS este genial, nu degeaba este folosit de cei din IT și producție video.

      MacOS de de cacat. Dar cu totate astea, si eu il folosesc la munca (in IT). Pentru ca e unix based, am o consola normala, am toolurile cu care sunt obisnuit. Linux ar fi o alternativa mult mai buna, dar o gramada de aplicatii si tooluri enterprise nu sunt portate pe linux pentru ca deh. Asa ca sunt nevoit sa aleg intre 2 mizerii oribile – MacOS sau Windows. Castiga MacOS-ul pentru consola aia, nu pentru ca ar fi genial.

      00
    • @sabotor, la ce deranj ai pe desktop mă și ir că mai funcționează.
      Versiunule aștea mai noi (de la Mojave în coa’) pe lângă că nu scârțâie mai au și funcția de „stack files”.

      https://imgur.com/OX1yAzy

      00
    • Raspunsul asta e cam tarziu, da’ trebuie sa-l dau…

      Bai miki, ce vezi tu acolo multe icoane pe desktop sunt screenshoturi (Shift+CMD+4) la chestii ce le am de aratat unora (ca din cand in cand trebuie sa mai explic chestii celor mai saracuti cu duhul) si desktopul e locul default unde le salveaza. Si cum vad desktopul din an in pasti, sau la reboot, nu le sterg in fiecare zi.

      00
  5. REGISTRE, nu regiștri.
    Ne-a promis proful de microcontrollere ca ne pica daca spunem regiștri la examen. Nu stiu cazuri, dar parea serios.

    00
    • Alea sunt altceva, CPU registers si Windows registry sunt chestii diferite.

      00
    • Te-a marcat rau, ce-i drept. E de mers la psiholog :)))

      00
    • Go dexonline.ro, pluralul la „registru” este registre. Nu mai vorbiti prostii cu registri, mai dati si minusuri aiurea.
      Nu exista registri decat in romgleza.

      00
    • Nu face sens sa ma trimiti la dex pentru ceva ce nu e acolo. Windows Registry se traduce registrul (sau arhiva?) Windows, la singular.
      Registry e locul unde se gasesc Registers.
      Registers alea de care ti-a zis proful n-au nici o legatura cu ce se discuta aici, sunt circuite digitale si nu arhive.

      00
    • e regi, regate și iștrigoți

      00
    • De fapt, traducerea in linba romaneaska fara adaptare IT este ”inregistrari” sau ”arhive”. O, Dumnezeule! Dar hei.

      00
    • Foarte bine, spuneti-i asta lui Zoso. Stiu foarte bine despre ce fel de registre e vorba la procesoare vs. Windows registry.
      Aici era vorba de cum scrii corect romaneste pluralul la registru. Dar imi place sa vad ca e multa lume care se da desteapta degeaba.

      00
    • BGDN, singurul care se da destept degeaba esti tu. Urmeaza-ti propriul sfat si intra pe dexonline, vezi ca prima intrare zice asa:
      registru [At: ȘINCAI, HR. I, 396/10 / V: (înv) ~ges~, reghi~ / Pl: ~re sn, ~ri sm / (…)
      In traducere, ultima parte zice ca pluralul poate fi cu ~re la sfarsit, si atunci e substantiv neutru (un registru, doua registre), sau cu ~ri la sfarsit, si atunci e masculin (un registru, doi registri).
      Daca te uiti apoi un pic mai jos, si anume la definitia 21, vei vedea asa:
      21 sm (Inf) Zonă de memorie din interiorul microprocesorului utilizată la stocarea valorilor și adreselor memoriei externe în timp ce microprocesorul execută operații logice sau aritmetice asupra lor.
      In traducere, cand se foloseste cu sensul de „zona de memorie….” (adica exact sensul de care se vorbea aici), este „sm”, adica substantiv masculin, cu varianta aia de plural care se termina cu ~ri.

      00
    • N-am patit la microcontrolere asa ceva.

      00
  6. adobe? :) java?

    00
  7. 1. poate avea nevoie de alte versiuni ale librariei aleia.
    2. acum 4 ani installerul n-a fost testat cu toate update-urile pe care le ai tu pe OS azi

    00
  8. La treaba cu libariile e simplu: installerul librariei e cel care verifica daca e cumva instalata deja, sau daca e o versiune mai veche si face modificarile necesare.

    Pentru ca librariile astea nu se pot distribui decat asa cum le face producatorul, daca softu depinde de ele, nu ai de ales decat sa le incluzi ca atare si sa le lasi sa isi faca de cap.

    E o tampenie, dar traim in era lazy programming unde nimeni nu isi mai bate capul cu optimizat software sa fie mic sau eficient, ca internetul e rapid, spatiul de stocare ieftin si toata lumea are mult ram.

    00
    • Mai mult, poti avea mai multe versiuni ale aceleasi librarii pe calculator. Desi apare ca un singur fisier, in realitate sistemul de operare pastreaza mai multe versiuni. De-asta ajunge windows-ul sa fie gigantic. Iar motivul este simplu, nu poti garanta niciodata ca o aplicatie testata cu o versiune mai merge cu versiunea urmatoare. De-asta sunt pastrate. Os-ul este suficient de smart incat sa-i dea fiecarei aplicatiei versiunea corecta de librarie.

      Solutia asta a rezolvat foarte multe probleme. Inainte de windows xp apareau foarte des probleme cu aplicatii care dateau tot felul de erori pentru ca librariile nu mai erau compatibile. Dezavantajul: nshpe mii de versiuni pastrate.

      00
    • Daca mai spuneti librarii (bookshops pe engleza) la biblioteci (libraries) va pic si eu la examen, ca si proful cu registrele.

      00
    • E ok cu librarii si registri, astea-s usurele.
      La mine la corporatia de IT avem toole (pluralul de la toolă), dashborzi si reporți.

      00
    • sa ridice mana cine instaleaza un windows curat si 2 3 softulete prapadite si se trezeste cu 50 de .net, c++ redist si alte cateva minuni care se termina elegant cu numere incepand cu 2002. si apare mesajul ala „un program care se instaleaza sau dezinstaleaza are nevoie sau nu mai are nevoie de un fisier care exista sau nu pe sistemul dumneavoastra”. incepi sa intelegi faimosul „no keyboard present, press f1 to continue”.

      00
    • Nimeni

      00
  9. Skynet o sa-si faca un cont pe Fiverr pentru debug si mentenanta.

    00
  10. De ce nu folosești CCleaner ? e util la ștersul registrilor rămași prin Windows după uninstall.

    00
  11. Stiu ca o sa-mi iau scuipati, dar Microsoft a avut abordarea corecta cand a vrut sa forteze pe toata lumea catre aplicatii descarcate si (mai ales!) actualizate din Store. 90% din oameni si 90% din aplicatii fix de asta au nevoie.
    Pacat ca au facut asta doar pentru UWP/Metro/cumcacatsemainumesteacum. Normal ca nimeni nu s-a apucat sa-si rescrie aplicatia daca a avut de ales.
    Plus ca e mai ieftin sa licentiezi un installer de rahat ca cele de mai sus decat sa sa-i dai lui Microsoft x% din fiecare vanzare.

    00
    • Nu te scuip, inteleg perfect dar unicul motiv pentru care folosesc Win-ul e faptul ca pot descarca si instala de pe net ce soft am eu chef. Daca vreau store/repository folosesc progenituri de Unix.

      00
    • alex, pai tu esti unul din cei 10%
      Si eu sunt unul din cei 10%
      Dar parintii sau copii nostri? Dar contabila? Dar fata de la ghiseul de RCA din mall care vrea si ea sa joace un solitaire? Ei de ce si-ar bate capul cu astfel de probleme? De ce nu poate sa fie simplu, ca pe telefon?

      00
    • @Sorin, si nu le poti avea pe amandoua sau cum?

      00
    • @Sorin: sa isi puna Ubuntu si sa joace Mahjong. Acuma ce sa le fac?

      00
    • @alex: si pe progeniturile alea poti sa descarci si sa instelezi ce soft vrei tu.

      Eu cred ca-l folosesti fiindca majoritatea aplicatiilor sunt scrise pentru Windows si nu sunt toate aplicatiile displonibile pe progeniturile alea… Ca altfel n-are sens.

      00
  12. Skyneeeeeet:
    Microsoft Teams went down this morning for nearly three hours after Microsoft forgot to renew a critical security certificate
    https://www.theverge.com/2020/2/3/21120248/microsoft-teams-down-outage-certificate-issue-status

    00
  13. Nu ai facut upgrade la Windows 10. The latest and greatest OS from Microsoft. Pe naiba…

    00
  14. Eu am cam trecut pe mac.Nu consider ca ii este neaparat superior Windowsului dar in general intalnesc mai putine dificultati.
    Intr-o zi ,constrans fiind de circumstante,a trebuit sa folosesc o imprimanta veche pentru a scoate 2-3 print-uri. 2 calculatoare in casa,ambele rulau windows 10.
    Incercat sa instalez imprimanta,ciuciu drivere.Ultimul driver disponibil era pentru windows 7.Incercat tot felul de mismasuri cu drivere adaptate de niste rusi,nici un rezultat.
    Incercat pe un laptop neporni de cativa ani de zile ,pe care rula win 7. Nu mergea,driverul avea nush ce incompatibilitate cu windowsul pe 64 de biti,mergea doar pe 32.
    2 ore de incercat sa conectez rahatu ala de imprimanta la 3 calculatoare.
    Sunat prieten cu Macbook Air,venit ,bagat mufa de la imprimanta in calculator. Apasat CMD+P , imprimanta a inceput sa scoata foile.
    Nu am printat nimic,evident ,ca cerneala era demult uscata in imprimanta…DAR calculatorul a comunicat cu imprimanta.

    00
    • Chestia asta e atat de relevanta incat sunt sigur ca ajuta pe multa lume ceva de speriat, la toata lumea e o imprimanta veche cu cerneala uscata de care e nevoie urgent asa ca platiti 4x pentru jumate de performanta ca sa aveti mac care sa suporte imprimante vechi cu cerneala uscata.

      La fel de relevant: pe pariu ca mergea pe linux? Il puneai in masina virtuala si faceai passthrough la usb, nici nu trebuia sa chemi pe nimeni sau sa faci modificari semnificative la calculator.

      00
    • Ideea aia cu masini virtuale, nu crezi ca era o solutie ?

      00
    • deci nu ai facut nimic.

      00
    • @radu ,era vorba de simplitatea in utilizare nu de imprimanta aia in sine. nu fi femeie sa scoti din context ideea care iti convine. m-am referit la faptul ca un device random s-a conectat pe macos fara batai de cap.
      linux?glumesti? ce masini virtuale si passtrough visezi? daca iei 10 mii de oameni care folosesc un calculator,maxim 50 vor stii sa iti faca o masina virtuala.

      00
    • @robert3, povestea asta este cusuta cu atat de multa ata alba, incat se vede de pe luna.

      1. Te-ai chinuit 2-3 ore sa instalezi driverul pentru o imprimanta care avea cartusul uscat. Daca era o imprimanta veche, nu ti-a trecut prin cap mai intai sa ii dau un test de printare din meniu (ca sa te asguri ca mai porneste)?
      2. Te-ai gandit sa il chemi pe prietenul cu Mackbook Air ca sa testati imprimanta minune. Ce te-a facut sa crezi ca pe macOS o sa functioneze?

      PS: eu nu am intalnit pana acum nici o imprimanta care sa nu functioneze pe Windows 10.

      PPS: chiar daca este reala povestea, tot este irelevanta; nu iti cumperi calculator de top ca sa folosesti o imprimanta veche de minim 10 ani.

      00
  15. Windows 10 am folosit doar versiunea Enterprise LTSB apoi am trecut la LTSC și n-am avut probleme. Io detest mizeria numită Store și „apps”.
    MacOS X în secolul 21? 🤣🤣🤣🤣🤣

    00
    • eu nu stiu pe absolut nimeni care sa fie power user si sa mai aiba windows. la lucru toate companiile cu care am lucrat de 10 ani au mac. prietenii, toti mac si iphone.

      sincer, mai foloseste cineva windows daca e power user? numai ideea de a instala un antivirus si a lucra cu dlls e turnoff major in fata unei console cinstite de linux.

      00
    • Hai prietene ca astept de 25 de ani sa ia linuxu’ fata la windoze, numa sa se întâmple o data.

      De la so-uri nu te ia greata pe Linux?
      Si anul asta e Linux Desktop Year?

      Uite, ti-a pus taica Bill Linux Subsystem pe Windows. Dar daca vrei sa lucrezi cu adevărat cinstit, instalezi windows fără gui si te descurci in powershell.

      00
  16. Pai si licență, de unde? Astea-s doar pentru firme din ce știu eu.

    00
  17. Softurile astea is ca meseriasii romani: „Domnu’, versiunea ailalta a instalat drivere de mantuiala, ati dat banii degeaba!”

    00
  18. Si cand te gandesti ca relativ noul „pilot automat” e tot un soft…

    00
  19. Prostia naturală învinge inteligenţa artificială.

    00
  20. Stiai ca unul dintre cele mai importante tool-uri de facut installere pentru Windows e romanesc? Facut la Craiova :D

    https://www.advancedinstaller.com/contact.html

    00
  21. Hai ca unele chestii declarate de „software” is de fapt altceva. De ex in statul Iowa is alegeri preliminare pt Democrati. Cine e al mai tare sa se ia la lupta cu Trump. Ei bine, s-a votat ieri si azi inca se balbaie baietii! :) Cica e „coding issue in the reporting system” :) Lucrez in IT de mai bine de 25 de ani si intrebarea mea e: cum pla mea sa ai „coding issue” la un software de votare si sa descoperi asta Live/Prod?!? De fapt democratii nu-l vor pe Bernie. Deloc. Si-s in stare sa faca pe dracu’-n patru numa’ sa nu iasa comunistul.

    00
  22. Urasc Windowzul din toate puterile, inca de cand porneste in x minute, zica ca se incalzeste. Si are ai toate kkturile alea in plus!
    Stiu ca daca stai toata ziua sa il cureti, dezinstalezi, faci ceva vraji porneste din prima,
    Dar pt ca asa lasat de capul lui face mizerii, plus ca se blocheaza, gandeste incet etc. il urasc. Windows care te blochezi, daca citesti aici, sa-mi

    00
    • Eu inca rulez prima primul windows 10 (evident, ultimul update) inca de cand a aparut. Am schimbat si hardware-ul, am ‘mutat’ si partitia de windows, si totusi inca functioneaza cum trebuie. Surprinzator, nu?

      00
    • @Sorin: da, fara misto ca sunt putin surprins, ca orice utilizator obisnuit care a avut mai multe calc si mai multi windowsi de-a lungul anilor si toate ii faceau draci ca se blocau. De asta chiar cred ca este posibil -ce zic, chiar foarte probabil-sa fie de la mine. Sau poate te-ai obisnuit tu ca asa o fi “cum trebuie”, poate si eu dau dublu click prea hotarat si ii cauzeaza; poate unde si injur uneori in preajma calculatorului, cine stie.

      00
    • @mihsy, pe windows 10 timpul de pornire este undeva pe la 15, maxim 20 de secunde.
      Asta daca folosesti un SSD, iar pc-ul este unul decent (nu mai vechi de 10 ani).

      00
  23. @zoso you got mail!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube