Inspectoratul pentru Construcții e degeaba

La fel și normele de construcții, și controalele, și tot.

via nwradu

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

  1. Nu e degeaba. E o alta institutie de facut bani pentru cocina politica

    „Adrian Grăjdan a fost pus în funcţie pe 18 mai. La doar patru zile după numire, Grăjdan a luat decizia ca ISC să renunţe la calitatea de parte civilă în dosarul de corupţe al lui Adrian Năstase. În dosarul „Trofeul Calităţii”, procurorii DNA îl acuză pe Adrian Năstase că a adus un prejudiciu Inspectoratului de Stat pentru Construcţii de peste 64 de milioane de lei, aproximativ 1,5 milioane de euro, aminteşte Ziare.com.”

    00
  2. Treaba ca in Romania. Metehmele comuniste nu au disparut: multi oameni(atat la stat cat si la privat) merg la munca, eventual trag pe altii si asteapta sa treaca ziua sa isi ia banul. Dar ei nu inteleg, mai ales in privat: nu merge firma, nu face bani, e posibil sa nu existe nici bani de salarii. Plus de asta, patronii devin din ce in ce mai selectivi cu viitorii angajati, ajungand sa intrebe si marca de pasta de dinti folosita de acestia, pentru ca sunt patiti. Si lumea dupa spune ca e patronul rau.

    00
  3. Nu se respecta demult normele in constructii, de prin anii ’90. Din pacate nimeni nu e tras la raspundere. Am in familie un fost arhitect care a proiectat in tinerete niste blocuri din Resita (parca) si considera ca si acum ar fi pasibil de pedeapsa daca s-ar intampla ceva cu acele blocuri, in ziua de azi nu am auzit ca ii bazaie cuiva musca pe caciula …

    00
  4. Ca inginer constructor, pot sa zic ca ISC e bun doar pentru angajatii de la ISC.

    00
    • Si pentru sefii angajatilor de la ISC si pentru sefii sefilor angajatilor de la ISC, adica politicienii. Ca pana la urma cel mai mare procent din spagile de la ISC tot la Bucuresti ajung.

      00
  5. Laissez-faire capitalism at it best ! :))

    00
  6. Ba pardon! E foarte bun … la a baga bete in roate :(

    00
  7. toate avizele si acordurile pentru o autorizatie de construire ( la sate) sunt date la futu-i ma-sa! conform legii ISC nu e obligat sa vina in inspectie la cladiri sub p+2+m. nu vin nici la lucrari publice, ca le trimitem noi foile si le semneaza din birouri. doar o catastrofa va pune lucrurile la punct. nici nu au angajati suficienti. iar responsabililor de la compartimetele de urbanism le sunt puse pe gat picioarele primarilor, viceprimarilor si secretarilor. ” – De ce nu semnezi, fa? – Pai sunt nereguli, lipseste aia, lipseste aia, lipseste aia! – Afara , fa , futu-ti mortii ma-tii de saraca si semneaza dreacului, ca te dau afara!”

    00
  8. Si inainte de ’89 s-a construit prost , cate apartamente nu au peretii drepti , probleme la fundatie , apoi in 2006-2008 s-au facut multe constructii foarte proaste , se vindeau ca erau ieftine. Calitatea costa si cum toata lumea vrea sa fie ieftin ajungem la astfel de situatii.
    In america la orice constructie de la case, blocuri, zgarie nori, se fac planuri cu multe detalii, detalii la fiecare surub, la primarie este un inginer care verifica planurile ( dureaza de la cateva zile la cateva luni ), daca sunt ok le aproba. Apoi o firma primeste dreptul de a construi dar trebuie sa execute ca pe planurile aprobate, apoi vin inspectorii la constructie la fiecare faza , la fundatie, la installatii, izolatie, ….. inspectorul verifica daca ai construit dupa planuri si daca esti in acord cu ultimele coduri , codurile in constructii se schimba la 3 ani, se fac update-uri.

    00
  9. abia astept sa pice un bloc de asta

    00
    • Ca să ce? O să fie „dezbateri” la posturile de „știri”, o să sară de cur lumea că „să se respecte legea, dom’le”, n-o să se simtă nimeni răspunzător pentru ce s-a întâmplat, o să arunce vina unii pe alții, nimeni n-o să pățească nimic. Sfârșit. Nu ți-e clar că majoritatea oamenilor sunt iresponsabili? Uită-te ce se-ntâmplă în trafic, majoritatea conduc precum apucații. Uită-te la rezultatele testelor PISA și la promovabilitatea la examenele naționale (bacalaureat și titularizare): praf și pulbere. Lipsa de responsabilitate, asta e boala care macină pe mulți. Fac căcatu’ praf și mereu sunt alții de vină.

      00
  10. Sunt si eu din ciclul „corporatist” de la bloc mutat la casa productie personala langa Bucuresti. Cateva experiente a la pisica neagra:

    1. Diriginte de santier, contractat pe faze de executie, chemat la la a treia faza, prima luna de santier. Suparat, apare la locul faptei, se uita cinci minute, semneaza actele si dupa aia se pregateste sa urce in masina. Il interceptez candid spunandu-i ca echipa de constructori estimeaza urmatoarea etapa in aproximativ doua saptamani. Imi raspunde expeditiv sa-mi gasesc alt diriginte, echipa se misca prea repede si el e ocupat cu alte lucrari, intelegerea era ca termin casa in 4 luni, nu in doua si jumatate…

    2. Conving cu greu muncitorii de pe santier sa faca acele cuburi pentru a lua mostre de beton din structura. Le duc la nus’ce insitut in constructii, mi se spune ca fiecare dintre cele 6 cuburi costa vreo 30 de euro fiecare si mi se spune sa vin dupa 29 de zile. Revin la termenul stabilit si aflu cu stupare ca mostrele mele „s-au ratacit”, dar partea buna este ca nu mai trebuie sa platesc.

    3. Fac gardul de caramida cu o echipa „de rezerva” care ma convinge ca ies mai ieftin cu beton facut la locul faptei. Vorbesc cu structuristul care imi da un necesar de materiale (250 kg de ciment la 1 mc de beton) si ii rog pe meseriasi sa-mi calculeze necesarul de material. Producatorii de ciment se adaptasera deja la realitatile pietei si ca sa fiecompetitivi inlocuisera sacii de ciment de 50 de kg cu cei de 40 de kg si ulterior de 35. „Sefu, ies 10 metri cubi de material, ia si mata vreo 50 de saci”. „Pai sacii au 35 de kg, ar trebui sa iau vreo 70”, raspund eu contrariat. „Nu, sefu, 50 sunt de ajuns, sacul e tot sac”. Incerc inutil sa ma lupt cu tabla inmultirii si pierd doua zile sa stau pe santier ca sa ma asigur ca „arunc banii pe geam”, asa cum ma apostrofeaza incontinuu seful de echipa…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube