Da, inspectoratele școlare trebuie dezinfectate

S-a sesizat președintele țării:

“Inspectoratele şcolare trebuie desfiinţate şi înlocuite cu structuri de profesionişti. Dacă acum intri într-un inspectorat şi nu scot toţi carnetul de partid, pur şi simplu este o minune. PSD-ul este eminamente politizatorul sistemului de educaţie”, a transmis Klaus Iohannis.

Inspectoratele astea au două scopuri: locuri de muncă pentru țuțeri de partid care de obicei nu știu pe ce lume sunt și acoperirea incompetenței și furturile tuțerilor de partid din școli. Asta în timp ce încurcă actul de învățământ, desigur.

Dintre faptele de arme ale inspectorilor școlari se remarcă:

  1. cerut tratație când vin în inspecție la clasă. mâncare, băutură, parfumuri, cadouri. dacă nu, notă proastă la inspecție, nu te mai poți înscrie la grad, nu te mai chinui cu gradul, nu mai primești 100 lei în plus la salariu.
  2. cerut masă restaurant pentru “discuție înscriere la grad”. am auzit de 1.000 lei pentru 3 persoane. probabil nu mâncaseră în săptămâna anterioară.
  3. hărțuit orice cadru didactic care vrea să facă ceva fără să îi întrebe pe ei.
  4. hărțuit orice cadru didactic care vrea să elimine din sistem copii problemă.
  5. închis ochii la faze din astea. follow up la faza aia.
  6. ținut pe post directori care fură de rup la orice, renovări, contracte servicii (am auzit de un caz unde se plătea 1.200 lei pentru internet prin fibră optică la o firmă prietenă), achiziții…
  7. ținut pe post incompetenți și hărțuit directori care au obținut postul prin concurs.

Și alte minuni. Și asta pe salarii de două ori mai mari decât cadrele didactice, pentru că ei aduc valoare învățământului românesc. Partea proastă e că Iohannis nu va face nimic, pentru că nu poate face nimic. Iar alții care vor veni după ei nu vor face nimic, că trebuie să îi angajeze undeva pe ăia care i-au votat.

Dar un examen pentru inspectori, măcar la 3 ani, i-ar frige rău de tot.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

61 comentarii

  1. 1.. Ca si completare la lista ta.. Inspectoratele se ocupa cu impartitul banilor pentru toate „schimburile de experiente” si „programele educative” ce se fac pe hartie in scoli… In mod ciudat pentru furtul asta a invatat lumea sa depuna si proiecte europene; Si nu, nu se controleaza nici alea;

    2.. Eu sunt mereu uimit cand iese cineva si spune cel mai banal lucru pe care-l stie absolut toata lumea (cum e asta cu inspectoratele scolare) si cumva toata lumea se preface dintr-o data stupefiata.. De parca nu a mai auzit nimeni (chiar toti au cel putin or ruda indepartata in sistemul de invataman) cum functioneaza inspectia pentru grad, cum in scoli „domul Director” e un semi-zeu si cum la fiecare guvern fiecare isi schimba inspectorii scolari in functie de care a avut grija sa fie mai influent la alegerile trecute;
    Si efectiv, daca peste 2 luni cand nimeni n-o sa-si mai aduca aminte de ce-a spus Presedintele intri in primul birt si te pui la vorba cu primul „locatar” din birtul respectiv.. si el va sti ce se intampla in sistemul de invatamant in ciuda faptului ca a terminat cele 8 clase facute-n 10 ani acum 40 de ani .. Ca nu s-a schimbat nimic;

    3.. In ciuda (motivului) uimirii mele de la punctul 2 si a faptului ca toata lumea cunoaste sistemul tot nimic nu o sa se schimbe.. Pentru ca vorbim de un sistem in care au trebuit instalate camere video pentru BAC si tot se triseaza in cel mai oribil mod posibil (diferentele procentuale ale rezultatelor anuale sunt de la sine graitoare drept dovada).. In care cei ce ar trebui sa responsabilizeze elevul sunt cei ce ii invata ca in viata inaintezi trisand (si apoi deplang ipocritic pe Facebook cum ne batem joc de olimpicii nostri si de cei ce „chiar” invata); Nu poti sa schimbi sistemul asta.. Poti doar sa-l inlocuiesti complet cu persoane ce investest timp, dedicatie si mult efort.. Iar noi, ca popor, si daca am avea norocul sa dam peste un asemenea grup il vom alunga cu furca si toporul pentru ca daca-i arati copilului adevarata lui valoare si-l pici un examen daca merita picat risti sa fi acuzat ca-i „distrugi viitorul”;

    Imi cer scuze ca am transformat comentariul intr-un „rant”, dar am inceput sa scriu si de-abia m-am oprit si aici…

    00
    • La fel cu sistemul sanitar…toata lumea știe ca la doctor te duci „pregatit” pt. internare, operație sau pensie medicala, însă se inflamează tot netul ca a cerut nu știu ce doctor șpagă 500 lei. Sau ca se fura benzina din ambulanțe, când un post de sofer a ajuns 25.000-30.000 euro.Nu e normal ca vrei sa-ți scoți banii cât mai rapid…Sau ca un politician a făcut trafic de influență sau a luat mita.Te-ai astepta sa trăiască din aia 6000-7000 lei salariu….nevastă, copii,”secretara”,SUV-uri pt toți, etc.

      00
    • Marcelus, tu chiar nu stii ce venituri are un parlamentar…

    • Cum, mă, boss, să dai 30.000 de euro, ca să fii angajat șofer de ambulanță? Și cu toate șpăgile, atențiile și sursele de bani, nu-ți scoți pârleala într-o sută de ani.
      Dacă calculezi salariul lunar, înseamnă că nu trebuie să mănânci și să trăiești 5 ani, până pui la loc, bani pe bani, să faci suma.
      Mai sigură este rata pe 20 de ani la un apartament, trecut apoi in chirie, decât mizeria asta.

      Prin 2008, când eram mai tânăr și mai fără minte, m-am dus să mă înrolez în mizeria numită Armata Română, deh cap de porc la vremea aia. Am luat probele pentru SGV, cu perspectivă mare de a fi făcut repede subofițer. Am auzit legende de plătit șpăgi de genul 2000 de euro, pentru incadrare ca SGV, când salariu era atunci, cu tot cu sporuri 1400 de lei.

      Pentru ISU/Pompieri, la vremea aia șpaga era de vreo 4000 de euro, ca subofițer sau ce e incadrat ultimul pălmaș din unitate.

      Întrebarea mea de om de bun simț, ca om, care a muncit de la bobinat pe bandă la cablaje, HVAC, mase plastice, la urcat ulterior către electrică de automatizări industriale, IT, robotică industrială, trecut prin tot felul de munci, inclusiv săpat cu casmaua șanțuri și curățat cupe de buldozer de noroi, este:

      de ce ai plăti bani așa mulți pentru un job la stat?

      Nu pot procesa de ce ai plăti 30.000 de euro pentru un post de șofer de ambulanță? Banii ăia nu mulți oameni îi au. Este o sumă enormă, care de multe ori e luată din bancă. Am auzit de oameni, care au făcut rate la bănci, să plătească șpagă pentru un job la stat.
      Văd in primărie pipițe, îmbrăcate de parcă ar susține o problă la Brazzers, care muncesc pe 1500 de lei și știu sigur că nu au mai mult. Și au facultăți, mastere terminate.

      Pare-se că trăiesc într-o lume paralelă, în care ceasul se invârte în sensul filetului de la butelie.

      00
    • Arhi, am zis de salariu. Stiu ca ajung la venituri de 20000 Ron, dar sa presupunem ca banii aia îi folosesc pt ce îi iau: chirie,benzina,cabinet, etc…Oricum banii astia sunt nimic fata de opulenta pe care o arata. În fine,sa nu se inteleaga ca sunt de acord cu așa ceva…Într.o tara normală te întreabă cineva de unde ai AMG-ul ăla de vii cu el sa ridici ajutorul social sau de unde ai zeci de milioane de euro dacă ai fost bugetar toată viața.

      00
    • Nu se dau 30.000 de euro pentru postul de sofer. Salariul de inceput este de appx. 4000 (era sa-mi scape 40 de milioane), dupa ce face curs de ambulantier mai creste pana spre 6000. Spaga e undeva la 500-1000 de euro.

      00
    • @Ionut M:

      1. Cei mai mulți oameni sunt idioți (folosesc termenul medical aici) și se gândesc că e la stat, e sigur, e călduț, nu poți fi dat afară, nu că se bagă de fapt la rate pe viață. Și vor rămâne mereu la traiul de pe o zi pe alta, cu iluzia că fac parte din clasa de mijloc, sunt funcționari sau intelectuali, nu vânzători la piață.

      2. Puținii care au ceva în cap și se bagă în asta nu au de gând să rămână la salariul ăla. Miile/zecile de mii de euro date inițial sunt doar intrarea în sistem, iar postul inițial e doar o treaptă. Dacă știu să se descurce, amortizează „investiția” în câțiva ani și apoi trec pe profit. De unde crezi că s-a ajuns la profesorii care hăituiesc părinții să-și dea copii la meditație, medicii care te dau afară pe ușă dacă plicul nu e destul de gros, funcționarii care te scuipă dacă nu le dai destul etc.? Până într-o zi în care, pe la 5 dimineața, când se fac descinderile, o să le bată cineva cu berbecul la ușă.

      00
  2. Asta este egală cu situația „toaletelor” ecologice din curtea școlilor.
    Toată lumea știecă trebuie schimbate dar nimeni nu ia taurul de coarne.
    Se va rezolva tipic românesc.

    00
  3. Nu ca vreau sa iau apărarea cuiva, dar cat ar trebui să coste un internet pe fibra optica cu banda garantată pă persoana juridică?

    00
  4. Nu trebuiau politizate scolile si spitalele. Daca nu da UE o lege in acest sens si sa ne-o bage pe gat o sa ajungem sa numim politic si sefii de scara. Poate si de acolo se poate mulge ceva.

    00
    • mhm, nu mai e mult stai linistit. infrastructura si metehnele le au, doar trebuie sa se gandeasca vreun consilier sa ceara taxa de protectie si suntem gata. inca n-am auzit de administrator de bloc „curat”

      00
  5. NOU
    #16

    Atenție mare la exprimare. Faci câteodată niște greșeli de începător. De exemplu la punctul 6 nu „se plătea” se șifona. E foarte important.
    Apoi toate astea duc la devalizări.

    00
  6. „Dar un examen pentru inspectori, măcar la 3 ani, i-ar frige rău de tot” cam cum le arde si pe cadrele didactice cand dau examenele alea de titularizare&shit si ii doare in cur de nota si nu se intampla nimic. tot jegosi sunt in continuare si tot nepregatiti se duc la urmatorul examen..

    01
  7. foarte pe scurt: inspectoratele școlare sunt instituții de control (politic) în educație. tocmai din cauza asta, nu vor dispărea niciodată. niciun ministru, nici măcar cei bine intenționați, gen miclea, funeriu, dumitru, nici măcar nu s-au gândit să desființeze inspectoratele, cu atât mai puțin să construiască un sistem alternativ eficient. ele sunt osatura prin care politicul controlează orice în sistem și înăbușă orice încercare de revoltă (asta dacă vă întrebați de ce, deși condițiile de muncă sunt total neatractive, de la salarii la dotări și de la programe la metode pedagogice, revoltele în sistem sunt atât de rare și, dacă sunt, fără prea mari consecințe).

    10
    • Bună gluma cu “cei bine intenționați”! 😀

      00
    • Eu am ajuns cam sceptic in privinta unor astfel de schimbari.

      Sa zicem ca vine o putere politica si face schimbari majore. Reactia o sa fie foarte dura, mai tot sistemul, imbatranit in rele (imi pare rau sa o spun), o sa reactioneze violent (greve, dari in judecata, apelat la CCR). Chiar daca se merge inainte, alta forta politica o sa refaca tot sistemul peste 4 ani. Ce se face prin lege, se desface tot prin lege. Absolut tot.

      E sansa ar fi sa fie scrise anumite chestii in Constitutie. Dar nu sta in picioare asa ceva si e deja prea periculos.

      A doua sansa, singura reala, e sa exista o masa critica din populatie care sa inteleaga ce e acolo. Minim 2-3 milioane. Si care sa reactioneze urat la anularea acelor masuri. Adica masurile de revenire la vechiul sistem sa fie extrem de costistoare din punct de vedere politic. Unii zic ca nu se poate, eu zic ca nu dracul chiar atat de negru, la camerele video la bac nu s-a mai putut renunta, „sistemul” a fost nevoit sa actioneze altfel (au scazut dificultatea subiectelor)

      Dar depinde de oameni, pana la urma. Aia multi, care voteaza. Daca nu apare o masa critica din popor care sa inteleaga si sa doreasca cu adevarat schimbarile, nu o sa se intample.

      00
  8. vrei sa zici DEZAFECTATE

    00
    • a zis bine dezinfectate, sunt pline de germeni, paraziti etc …….o figura de stil dar e grele astea

      00
    • bine bre că ești deștept, că io nu m-am prins
      pe bune???

      da, dezafectate, adicătelea desființate, pentru că au utilitate sub zero .. în traducere sunt dăunătoare societății … degeaba dezinfectezi dacă reinfecția imediată e o certitudine.

      mai zicea unu mai jos că „să le demolăm și să reconstruim de la zero” … NU, pentru că vor fi (re)populate de aceiași limbrici și vor avea același rol de sugative

      00
  9. Cunosc inspector de specialitate care a dat examen impreuna cu colegi de-ai mei. Prins ca a copiat, dat afara. Anul urmator a devenit inspector pentru merite deosebite. Cei care lucreaza in sistem pot da zeci de exemple de inspectori care nu ar trebui sa intre intr-o institutie de invatamant. Ar trebui desfiintate si plantate flori pe ele :-)

    00
  10. Off-topic: Vali, de noul editor vizual din WordPress (Gutenberg) ce zici?

    00
  11. NOU
    #28

    Secretul lui Polichinele.

    00
  12. „Partea proastă e că Iohannis nu va face nimic, pentru că nu poate face nimic”

    Eh cum nu, el poate sa faca multe. Uite cum nu aproba noii ministri mult si bine. E foarte simplu sa le zica psd-istilor, bai, ia ca sa va aprob noul ministru, faceti lucrul x. E o negociere de baza. Poate face. Dar nu castiga electoral mai nimic din asta. O sa-l voteze mai multi pentru ca se va renunta la inspectori scolari sau pentru ca el mimeaza o opozitie prin intarzierea numirii unor ministrii.

    Vorbele lui Basescu din 2004, alea cu ce rau imi pare ca romanii trebuie sa aleaga intre doi fosti comunisti sunt valabile si acum. Pe de o parte avem urmasii nomenclaturistilor comunisti (PSD-ul) si pe de cealalta parte, avem urmasii vechii securitati (Iohannis si cu toate serviciile alea mizerabile). Incredibil cum unii pot sustine chiar si neconditionat, oricare dintre taberele astea.

    00
  13. Mizeria de inspector local a cerut 500 de euro pentru grad. A apărut pe la finalul lecției, a semnat si a plecat. Și se mira de ce nu-l salut. Și aia cu examenul pentru inspectori: pe bune?! Atâta naivitate? Când examenele se cumpără și subiectele se oferă pilelor?

    00
    • dna ce a zis cand l-ai denuntat?

      00
    • Mihaela, de obicei cine da spaga inspectorului sau metodistelor o face pentru ca nu vrea sa-si bata capul cu lucrarea si inspectiile la clasa.
      Sunt cadre didactice care muncesc de le sar capacele si cheltuiesc bani din buzunarul propriu sa-si pregateasca lectia, materialele, lucrarea de gard si alte cadre didactice care prefera „scurtaturi” – cumpara lucrarea gata facuta si da spaga inspectorului.
      Tu in ce categorie te afli?

      00
    • In aia de proști, in care sesizarea depusă fix la inspectoratul vieții (pentru că a transmis cererea prin șeful de catedră) nici nu există acum înregistrată.

      00
    • Pai tu pentru mita depui sesizare la ISJ aka templul coruptiei din invatamant?

      00
  14. Teleorman toamna 2016 = 135 persoane și-au depus dosarele pentru concursul pentru posturile de director și director adjunct. 102 sunt din afara municipiului Alexandria din care 35 sunt conectate politic. 34%. 21 dintre acestea menționează în declarația de interese și calitatea de membru de sindicat.

    Badea Anișoara. Înscrisă pentru postul de director la Cervenia. A candidat din partea PDL la alegerile locale din 2012 pentru consiliul local Cervenia din care a făcut parte și în legislatura 2008 – 2010.

    Bratcoveanu Haralambie. Înscris pentru postul de director și pentru postul de director adjunct la Roșiori de Vede ( Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” ). A candidat din partea PSD la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Județean Teleorman. Membru în comitetul Municipal PSD RoȘiori de Vede.

    Brătescu Penelopa Elena. Înscrisă pentru postul de director la Tătărăștii de Jos. Numele apare într-un document document emis de BEC J Teleorman în luna mai 2016 ca reprezentant al Alianței PNL-PNȚCD Tătărăștii de Jos.

    Burlacu Cristiana. Înscrisă pentru postul de director la Roșiori de Vede ( Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” ). A candidat din partea PDL la alegerile din 2012 pentru Consiliul Local Roșiori de Vede.

    Căpățână Florica. Înscrisă pentru postul de director la Suhaia. A candidat din partea PSD la alegerile din acest an pentru primăria Suhaia și pentru Consiliul Local Suhaia. Fost consilier local la Suhaia și între 2012 și 2016.

    Drăgodan Ionuț Adrian. Înscris pentru postul de director la Piatra. A candidat din partea PSD la alegerile din acest an pentru Consiliul Local Piatra și a fost consilier local la Piatra și în legislatura trecută.

    Dumitrescu Aritina Adriana. Înscrisă pentru postul de director la Tătărăștii de Sus. Numele, venitul și funcția în învățământ apar în declarația de avere a dlui Dumitrescu Mihai, candidat PNL la alegerile din acest an pentru Consiliul Local Tătărăștii de Sus. Dl Dumitrescu Mihai a candidat pentru Consiliul Local Tătărăștii de Sus și în anul 2012.

    Dobrică Nela. Înscrisa pentru postul de director la Salcia. A depus declarație de avere și declarație de interese în anul 2008, înaintea alegerilor locale, fără a preciza apartenența politică în declarația de interese.

    Fierăscu Petia. Înscrisă pentru postul de director la Roșiori de Vede ( Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” ). Numele, venitul și funcția în învățământ apar în declarația de avere a dlui Fierăscu Daniel, candidat PNL la alegerile din acest an pentru Consiliul Local Roșiori de Vede. Dl Fierăscu Daniel, copreședinte în 2016 al organizației PNL Roșiori de Vede, a mai fost consilier local și municipal și în legislaturile anterioare.

    Foamete Valentina. Înscrisă pentru postul de director la Stejaru. A depus declarație de avere și declarație de interese în anul 2008, înaintea alegerilor locale, fără a preciza apartenența politică în declarația de interese.

    Grejdinoiu Germenica. Înscrisă pentru postul de director la Beciu. Numele, venitul și funcția în învățământ apar în declarația de avere a dlui Grejdinoiu Stelian depusă în calitate de candidat PDL în anul 2008 la alegerile pentru Consiliul Local Beciu.

    Haită Georgeta. Înscrisă pentru postul de director la Orbeasca. A candidat din partea PSD la alegerile din acest an pentru Consiliul Local Orbeasca. A fost consilier local la Orbeasca și în mandatul precedent dar și în mandatul 2008 – 2011 când a fost președinte al organizației locale Orbeanca a PNL.

    Ionescu Gheorghe. Înscris pentru postul de director la Roșiori de Vede ( Liceul tehnologic „Emil Racoviță” ). A candidat din partea PSD la alegerile locale din 2016 pentru Consiliul Local Măldăeni. A fost ales din partea PSD în Consiliul Local Măldăeni și în mandatul 2012 – 2016 dar și în mandatul 2008 – 2012.

    Istrate Venera. Înscrisă pentru postul de director la Crângeni. A depus declarație de avere și declarație de interese în anul 2008, înaintea alegerilor locale, fără a preciza apartenența politica în declarația de interese.

    Lazăr Constanța. Înscrisă pentru postul de director la Turnu Măgurele ( Grădinița cu program prelungit nr. 5 ). A candidat din partea PDL la alegerile locale din 2012, pe când era secretar executiv al BPL al PDL Turnu Măgurele.

    Marfon Ion. Înscris pentru postul de director la Frăsinet. A candidat din partea PNL la alegerile locale din anul 2008, când era președinte al organizației PNL Frăsinet.
    Maxim Gabriel. Înscris pentru postul de director la Botoroaga. A candidat din partea PSD la alegerile locale de anul acesta pentru Consiliul Local Botoroaga. A fost consilier local și în mandatul 2012 – 2016.

    Mihăilescu Niculina. Înscrisă pentru postul de director adjunct la Roșiori de Vede ( Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” ). A candidat din partea PSD la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Roșiori de Vede ). La fel, a candidat din partea PSD și la alegerile locale pentru Consiliul Local Roșiori de Vede din 2012, când era secretar al organizației de femei PSD Roșiori de Vede.

    Mitroi Teodor. Înscris pentru postul de director la Turnu Măgurele ( Colegiul tehnic „General D. Praporgescu” ). A candidat din partea PSD la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Turnu Măgurele. A fost consilier din partea PSD în Consiliul local Turnu Măgurele și între 2012 – 2016 și intre 2008 – 2012.

    Neagu Cornelia. Înscrisă pentru postul de director la Călmățuiu. Numele, venitul și funcția în învățământ apar în declarația de avere a dlui Neagu Viorel depusă în calitate de candidat USL în anul 2012 la alegerile pentru Consiliul Local Călmățuiu și reprezentant PNL în Consiliul Local Călmățuiu în mandatul 2008 – 2012.

    Nistor Constanța. Înscrisă pentru postul de director la Fântânele. A candidat în anul 2012 pentru Consiliul Local Fântanele. Numele, venitul și funcția în învățământ apar în declarațiile de avere depuse de dl Nistor Ovidiu, consilier local și viceprimar la Fântânele în mandatele 2008 – 2012, din partea PNL, 2012 – 2016 și candidat ALDE la primăria Fântânele, Consiliul Local Fântânele și Consiliul Județean Teleorman la alegerile locale de anul acesta.

    Părpălea Cristian Florentin. Înscris pentru postul de director la Ștorobăneasa. A candidat din partea PNG la alegerile locale din 2008.

    Păun Adrian Liviu. Înscris pentru postul de director la Roșiori de Vede ( Liceul tehnologic Emil Racoviță ). A candidat din partea PNL la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Roșiori de Vede.

    Păunescu Teodor. Înscris pentru postul de director la Mavrodin. Numele, venitul și funcția în învățământ apar în declarațiile de avere și de interese depuse de dna Păunescu Floarea, candidat PMP la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Mavrodin, pentru Consiliul Județean Teleorman și la alegerile parlamentare din decembrie pentru Camera Deputaților. Dna Păunescu Floarea este secretar executiv PMP, în mandatul precedent a fost viceprimar al comunei Mavrodin iar în anul 2008, secretar la Casa Corpului Didactic Teleorman.

    Pestriță Iulia. Înscrisă pentru postul de director la Pietroșani. A candidat din partea UNPR la alegerile pentru Consiliul local Pietroșani din anul 2012.

    Petrișor Săndel. Înscris pentru postul de director la Balaci. A candidat din partea UNPR la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Siliștea Gumești.

    Popescu Cristian. Înscris pentru postul de director la Roșiori de Vede ( Școala Gimnazială Alexandru Depărățeanu ). A candidat din partea ALDE la alegerile locale de acest an pentru Consiliul Local Roșiori de Vede și pentru Consiliul Județean Teleorman. Consilier local la Roșiori de Vede între 2012 – 2016. Consilier local din partea PNL între 2008 – 2012.

    Răceanu Șerban. Înscris pentru postul de director la Roșiori de Vede. ( Colegiul Național Anastasescu ). A candidat din partea PSD la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Roșiori de Vede.

    Savu Petruța Alina. Înscrisă pentru postul de director la Roșiori de Vede. În declarațiile de interese depuse în anii 2008 și 2011 menționează apartența la PSD, ca secretar al organizației PSD de tineret Roșiori, respectiv de membru CE PSD Roșiori de Vede.

    Stăvărache Gina. Înscrisă pentru postul de director la Roșiori de Vede. ( Școala Gimnazială Zaharia Stancu. A candidat din partea PSD la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Roșiori de Vede ( membru în comitetul executiv al organizației PSD Roșiori ). Reprezentant PSD în consiliul Local Roșiori de Vede și între 2012 – 2016.

    Stoian Mariana. Înscrisă pentru postul de director la Zâmbreasca. Numele, venitul și funcția în învățământ apar în declarațiile de avere și interese depuse de dl Stoian Dănuț Marian, candidat independent la alegerile pentru Consiliul Local Zâmbreasca din anul 2016 și consilier local la Zâmbreasca și între 2012 – 2016.

    Șuță Oprea. Înscris pentru postul de director la Băbăița. A candidat din partea PSD la alegerile locale din acest pentru Consiliul Local al comunei Frăsinet și pentru primăria Frăsinet. Deși are cel mai mare venit din învățământ dintre toți cei verificați în Teleorman, a fost respins pentru cel mai mic punctaj, 21 de puncte. Consilier local la Frăsinet și între 2004 – 2008.

    Unteșu Elvira Mihaela. Înscrisă pentru postul de director și cel de director adjunct la Roșiori de Vede ( Școala Gimnazială Mihai Eminescu ). A candidat din partea PSD la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Roșiori de Vede și pentru Consiliul Județean Teleorman.

    Vasile Răzvan Delcea. Înscris pentru postul de director la Turnu Măgurele. ( Colegiul Național Unirea ). A candidat din partea PSD la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Turnu Măgurele. Reprezentant PSD în Consiliul Local Turnu Măgurele și între 2012 – 2016.

    Vlad Tănțel. Înscris pentru postul de director la Buzescu. A candidat din partea PSD la alegerile locale din acest an pentru Consiliul Local Buzescu. A candidat din partea PSD pentru Consiliul Local Buzescu și în 2012, când era vicepreședinte PSD Buzescu. În 2008 a candidat la alegerile locale pentru Consiliul Local Buzescu și pentru primăria Buzescu.

    Sursa: https://galatiinfo.wordpress.com/2016/11/06/familia-politica-a-invatamantului-romanesc/

    00
  15. NOU
    #38

    Iohanis e o laba trista. S.a nascut speranta si.a murit kkt pansat. Si mai ales in perioada asta, orice ar spune cade in derizoriu ptr ca mde….vin alegerile. Dincolo de muflex asta, in inspectorate nu e numai psd. Sint toti. E o colcaiala de mizerii de te ia capu. Nu exista solutie. E fix ca un spital d.ala plin de bacterii. Nu exista dezinfectie. Singura solutie e demolarea si facut altu nou. Asa e cu inspecroratele astea. Si cu restu de institutii de stat.
    Daca mai aud unu ca doar psdul a facut si.a dres il scuip in ochi. Bagati ba la cap ca toti sint la fel. Nu va mai amagiti ca.s altfel. Mai sint si cazuri rare cand sefu gigi de la psd nu se intelege cu adjunctu jean de la pnl. Da.n rest isi incarliga cozile ca dracii. Numa un redus mintal poa sa creada ca psd e rau si restu e buni.

    00
    • Da ma, dar numai PSD-ul a avut tupeul jegos sa modifice legile justitiei intr-un hal fara de hal, intr-un mod in care favorizeaza infractorii. Ei sunt cu admistia si gratierea. Ceilalti furau si fura, dar parca aveau putina rusine. Adica stiau ca nu e legal. Astia fura cu mandrie si n-au limita. Furtul, ticalosia, violenta sunt pentru astia calitati. Si incearca din rasputeri sa modifice legile astfel ca astea sa nu fie pedepsite. Cum functioneaza treburile ai impresia ca s-a mutat toata Jilava la guvernare.
      Pentru astia un om inferior nu e un mincinos, un hot, un violator, un criminal ci asa cum i-a strigat nora lui Dragnea acu ceva timp unuia cica jignind-ul: saracule. Daca nu esti bogatan pentru astia esti un jeg.
      Un picior in fund merita astia, dati cu smoala si cu pene. Ca in loc sa evoluam ne-au tras inapoi.
      Stii de exemplu ca insotitorii persoanelor cu handicap nu au primit indemnizatia de 4 luni?
      Si acu, cand o sa vina alegerile, o sa iasa PNL, bineinteles ca n-or sa modifice legea penala ca au si ei coruptii lor, or sa descopere ca nu mai sunt bani fiindca PSD i-a papat pe toti, o sa urmeze scaderi de salarii, disponibilizari, criza. Toate astea pentru ca PSD nu s-a focusat pe legi care sa ajute Romania, ci pe legi care sa scape infractorii de puscarie. Iar am avut o sansa si s-au pisat conducatorii pe ea.

      00
    • „aveau putina rusine” când furau..!???
      De asta s-a dus tara de rapa din 89 încoace, ca am ales pe unii sau pe alții crezand ca o sa fure mai puțin!?
      Bai, 30 de ani e de ajuns, nu se poate sa gândim asa la nesfârșit și sa credem ca o sa ne fie mai bine.
      Si unii ne-am cam saturat de placa cu legile justitiei, sa vina unul sa demonstreze cu subiect și predicat cu citate comparative din legile vechi și cele noi unde furtul e legalizat și toate câte se mai spun despre legile astea.
      Aaa, nu suntem juriști, dar stim ne dam cu părerea altora defapt, care sunt afiliați opoziției sau puterii..asta e o parere obiectiva, nu-i asa?
      Asta cu scăderea salariilor este promisiunea electorala a opoziției, ca nu inteleg? Vad ca majoritatea votanților sai asta cred, asta vor, bine măcar ca se mulțumesc ca aleșii lor vor fura mai putin, ce sa zic..

      00
    • vine rahatul din fundeni si emite noxa ca nu exista solutie, ca inspectoratele nu trebuie desfiintate/dezinfectate, ca de ce sa sufere psdistii, ca ”toti e hoti”.

      00
    • cu demolarea/dezinfectarea/incendierea inspectoratelor scolare sunt de acord! cu conditia sa fie tot personalul inchis inauntru!

      00
    • NOU
      #44

      Daddy permite.mi sa te cataloghez drept prostavan irecuperabil. Tipu omului care citeste ceva pa jumate, intelege pa sfert, da’ deja se lanseaza cu parerea.
      Sau mai e varianta 2, in care esti genu de fanatic #rezist. Un fel de fanatic religios. Care vede numa pesedisti peste tot. In fata unuia ca asta nici un argument nu functioneaza. El stie doar „muie psd”.
      Trage aer adanc, ‘numara pan la 10 si mai citeste o data. Demolarea e mult mai nasoala ca dezinsectia. La dezinsectie, gandacii de bucatarie de exemplu au dezvoltat imunitate si scapa. La demolare ai mai multe sanse sa.i belesti definitiv. Repeta dupa mine…”demolarea e mai nasoala decat dezinsectia”. De 100 de ori.
      Si acu sa.l las de o parte pa daddy si sa revin la veorica. Am vazut.o azi la tv. E de.a dreptu retardata. Tot azi a glasuit si iohanis. Nu e departe nici asta.
      Si un sfat: Care sinteti tineri si aveti sansa sa plecati, nu mai stati pa ganduri. Aici n.o sa se schimbe nimic ptr foarte mult timp. Foarte foarte mult timp. Indiferent cum s.or perinda astia pa la putere. Mergeti si nu va irositi viata aici sperand degeaba. Aici n.o sa aveti parte decat de veorici, iohanisi si alde daddy (fie ca e daddy din teleorman fie ca e asta de mai sus).

      00
    • Auzi, daca ne iei asa: numai un redus mintal poate sa creada ca alternanta la putere nu e buna, mai ales in Romania de azi,

      A lasa aceiasi sobolani sa roada cascavalul 12 ani la rand e cumplit. Pentru ca gasca asta isi creaza in 12 ani niste retele de supt cascavalul si de calarit poporul de te doare mintea (in parlament, in administratie centrala si locala, in politie, procuratura si judecatorii, in inspectoratele scolare, in spitale, in presa si asa mai departe)

      P.S. Tehnica ta e banala, se numeste „relativism moral”. Pe scurt „absolut toti sunt de cacat” Dar trebuie sa recunosc ca esti bunisor la asta.

      00
    • Si inca ceva, mai Gioni. Vad ca nu te incurci cu scrisul pentru cineva atat de pesimist (nu mai e nicio sansa, astai mai tineri, fugiti in toate colturile lumii si asa mai departe)

      Daca nu mai avem nicio sansa, ce te mai omori atat cu implicarea in politica? Ca asta faci pana la urma, nu comentezi la articole de topoare si stil de condus. Funie si sapun, nene, singura solutie, nu-i asa?

      Pentru aia care vor sa ramana si sa traiesca in tara asta, evident ca nu asta e solutia. Am ajuns aici tocmai pentru ca am aplicat prea mult timp „solutia” lui Gioni: durutul in cur, pesimismul si salvarea individuala.

      00
    • NOU
      #47

      N.am sustinut ca alternarea puterii e ceva rau. Am si zis „indiferent cum s.or perinda pe la putere”. Sa se schimbe pana le.o veni rau. Dar nici nu mai cred ca e ceva wow rotirea asta de cadre. Aveam si io sperante si idealuri. Dar am trecut de.o varsta ai s.au cam dus. De la 40+ o sa realizezi ca singura varianta e sa ai grija de propria.ti piele. Individual.
      Iar tineretu plin de avant idealistic si alte besini d.astea daca vrea sa duca o viata linistita, cu siguranta n.o s.o gaseasca aici. Da pan la urma fiecare e liber sa.si aleaga ce viata vrea. Nu sa se ie dupa ce scriu unii sau altii pa net.

      00
  16. Ba ce ti-e si cu tupeul asta … :)
    „În anul 1997 a devenit inspector școlar general adjunct, iar între 1999 și 2000 a fost inspector școlar general al județului Sibiu.” (https://ro.wikipedia.org/wiki/Klaus_Iohannis).
    Adica, pt astia mai tineri, numit de PNL, in vremea guvernarii din care a facut parte si PNL-ul.

    Politrucul striga „huooo politrucii !” :)

    00
    • Mi- ai luat vorba…. Cata ipocrizie, smbgpl!

      00
    • Nu ca n-ai avea dreptate intr-un fel dar daca e sa fim realisti multi dintre noi in 2000+ radeam la glumele Divertis si Vacanta Mare cu „ne-o luam la mUE” daca intram in UE (suna a muie, hahaha, v-ati prins!?)… Asta era situatia socio-politica la vremea respectiva si asta era perspectiva ce-o vedeam multi dintre noi (in special cei ce erau foarte tineri si influentati de o familie ce nu avea de unde sti alt stil de viata)

      Ideea e ca, in ciuda ipocriziei aparente, nu poti blama omul ca acum 20 de ani avea alta impresie despre sistem si credea ca functioneaza altfel;

      P.S. Ca idee, cat de ipocriti suntem toti cand dam ochiii peste cap daca incepe careva sa ne povesteasca de „casele lui Iohannis”? Si totusi asta o acceptam tacit nu doar din lipsa de alternativa dar si fiindca speram sau credem ca omul s-a schimbat (plus ca e complet hazliu/trist/aproape revoltator cum nici cei mai PSDisti oameni din ANAF nu sunt capabili sa recupereze prejudiciul din cauza propriilor legi facute pentru hotii lor)

      00
  17. Cred că toate instituțiile publice sunt politizate. După terminarea facultății venise vorba să mă angajez la R.A.R.. Prima întrebare a fost: ”în ce partid ești înscris?”.

    00
  18. Când Moiannis a zis că și-a luat cele șase case din meditație toți au zis ca minte însă va spun eu: a zis purul adevăr!
    La liceul Costache Negruzzi din Iași în 2002-2003 li se cereau copiilor fondul școlii 5 milioane de căciulă, pe an, plus fondul școlii care se colecta lunar, plus bani pentru gardian așa cum era la Ibrăileanu, tot din Iași. Nu vrei, nu-ți semnează carnetul de alocație jigodiile.
    Faceți so oteala și vedeți cât înseamnă cinci milioane la salariul minim de atunci și vedeți cam cât a ajuns acum.
    La Ibrăileanu era 20 de lei pentru gardian că altfel nu îți semna carnetul.
    Cineva a făcut și un calcul atunci: 20 ron x 3000 de elevi = 60.000 ron, adica 600.000.000 de lei vechi luați cu japca de la copii pe motiv ca trebuie să plătească gardianul. Ăluia îi dădea salariul minim iar restul se împărțeau intre ei. Plus fondul clasei, plus fondul școlii, plus excursii organizate pe nu știu pe unde la care profesorii aveau gratis iar elevii plăteau în plus ca să le iasă și lor că nu le mai ajungeau banii.
    La toate astea se mai pune și protocolul pentru bac din fiecare an care, deși e ilegal, se cere în continuare și nimeni nu reclamă nimic.
    Apoi vine pregătirea elevilor care este aproape obligatorie că altfel primești note proaste, note care va explic mai jos la ce ajută, plus că nici la bacalaureat nu esti îndeajuns de pregătit fiindcă nu își fac treaba calumea.
    Toate astea adunate ia vedeți voi cât face. Cred ca îți poți lua doua case pe anu, nu una singură, plus ca nu platesc taxe și nu declară nimic. Așa ca Moiannis când a zis că și-a luat casele din pregatire a fost modest că putea să aibă șase blocuri întregi, nu șase case.
    La licee, după cum bine știți admiterea e pe dosare și nu pe examen dar la liceul Costache Negruzzi din Iași se întâmplă imposibilul: ei, de-a lungul timpului, își selectează elevii care sunt și buni dar care provin din familii bune, cu dare de mână, cu bani (să nu uităm că ne întreba ce lucrează părinții la fiecare și trecea la sfârșitul catalogului, acum nu știu dacă se mai practică sau nu) și, ca să nu-i piardă la repartiția automată și să vină în loc unii fara bani, ei le dau un examen formal înainte de înscrierea la licee, examen la care toți elevii lor au 9.90+. Țin foarte bine minte asta că m-am dus eu să ma înscriu și o mare parte din locuri era deja ocupată cu elevii lor selectați pe sprânceană și fixați pe locuri prin acel examen formal. Aceștia sunt copiii celor cu bani care platesc lor fondul școlii, al clasei, pregatire, excursii, protocoale s.a.m.d. Bineînțeles că mai lasă niste locuri libere ca să nu-i reclame lumea. Uitați pa asta folosesc notele proaste în cazul in care nu te duci la pregătire: nu mai poti prinde nivi pe dosar un loc la liceul respectiv, nici pe dosare, asta ca să fie siguri că nu-i mai încurci vreodată, tu, un sărăntoc care nu vrea să contribuie la bunăstarea lor.
    În condițiile astea fiți siguri ca posturile de profesori la o școală buna, adică cu elevi care nu te iau la bătaie ci sunt din familii cu bani si darnice, nu se dau pe zece lei șpagă.
    Încă una tare auzită recent: cica urma să fie ziua învățătoarei și aceasta pe zice copiilor ceva de genul „fiecare să vina cu x ron mâine pentru cadou că poimâine este ziua mea”.
    Și acum să revenim și la doctori că tu spui că fac facultate aici pe banii statului și apoi pleacă. Ei pleacă nu fiindcă nu vor să lucreze aici ci fiindcă nu au nici o șansă.
    Doctorul bătrân din spital lucrează tot el și în privat și tot el mai face si la propiul cabinet.
    Cum funcționează asta?
    Simplu! Pacienții din privat sunt doar consultați în privat și apoi li se propune operația în spitalul de stat pe bani mai puțini iar cand ajung în spitalul de stat aceștia sunt trimiși la clinica sau cabinetul personal unde mai descarcă și acolo bani.
    Tu ca independent nu ai nici o șansă. Dai faliment cu tot cu cabinetul tau fiindcă nu îți vine nimeni fiindcă pacienții sunt circulați și recirculați așa cum am zis mai sus că doar nu-s proști să-i trimită la tine.
    Un post in spital de stat, înainte de mărirea salarială era 70.000-100.000 de euro. Acum, dupa ce au crescut salariile îți dai seama că șpagă a crescut pe măsură. Și mai trebuie să ai și cui să dai șpaga.
    Așa s-a ajuns că se scot la concurs posturi în spitale și se inscrie doar omul și postul fiindcă se știe dinainte pentru cine e postul respectiv. Așa s-a ajuns în spitalele românești că sunt familii de medici și nu mai are acces nimeni altcineva.
    În condițiile astea, de asta pleacă medicii. Tu dacă ai fi în locul lor ce ai face știind că ai terminat o facultate grea și ai multe speranțe iar în final vezi că nu ai nici o șansă fiindcă ajung să lucreze în spitalele de stat doar doctorii și copiii acestora?

    Văd că acum se dă 30.000 de euro pentru un post de ambulantier, vă dați seama că e fiindcă au crescut salariile. Atât era înainte de marirea salarială pentru asistente, din auzite vorbesc.

    00
  19. Ideea e ca se doreste schimbarea dobitocilor pusi in functie de PSD cu alti dobitoci dar pusi in functie de alt/alte partid/partide politice. Doar ca sa zica ca au facut ceva. Nimic nou sub soare.

    00
    • Nu.

      Ideea era eliminarea completa a unor structuri, adica a inspectoratelor scolare, nu doar a oamenilor de acolo.

      00
  20. E pe bune. Deocamdată și-a dat demisia din funcția de inspector și se recupereaza suma, dar mama merge înainte cu proces și plângere penală. Ea este în continuare profesor la Școală Specială. http://stiri.botosani.ro/stiri/educatie/acuzatii-grave-la-adresa-unui-inspector-scolar-quoteste-strigator-la-cer-ca-un-inspector-scolar-sa-profite-ani-de-zile-de-handicapul-unui-copilquot.html

    00
  21. Si directorii sunt numai sclavi subordonati politici. Pai voi de ce credeti ca a castigat alegerile cu 45%? Pensionari, suedeji, asistati sociali, puscariasi, directori de scoli, inspectori scolari, politia locala, pompieri, posta romana, etc, etc … sunt o gramada de paraziti care sug de la tatza PSD.
    La mine la Deva la https://apaprod.ro/ firma care da apa in tot judetul poti intra doar daca te inscri in PSD.

    00
  22. Urmăresc de câțiva ani pe facebook o persoana… micul meu experiment. A început timid, la debut în învățământ, postând poze cum pregătea punguțe cu trei trandafiri. Când a trecut de nivelul acesta a început să dea lecții în grupurile de profesori. I s-a retezat rapid, să nu mai facă pe interesanta, deja se prinsese lumea că vrea să ajungă în fotoliu de inspector.
    Anul acesta a „strălucit” în campania de referendum și uimește la fiecare bazaconie pe care o susține cu entuziasm. So… Cred că mai are nevoie de 3 ani și o remaniere.

    Dar revenind la București, lucrez într-o școală mică, cu puțini elevi. Bani nu avem nici pentru orele suplimentare… aterizează în „control” o astfel de persoană importantă din inspectoratul de sector care… face scandal că zecile de ghivece cu flori care ne înfrumusețează pervazurile pe holuri nu sunt identice! Ce e asta, unul alb, unul maro, unul mic, unul mare etc. Ce fel de femei suntem noi, învățătoarele, de suportăm așa ceva??
    A plecat ca zmeul și a anunțat că revine, iar directoarea zicea că o merităm, că nu ne-am „organizat” să îi închidem gura…

    00
  23. La începutul anului am fost la inpectorat și, printre altele, am întrebat inspecotrul general, de ce nu sunt manuale. El tocmai declarase, că nu sunt probleme la manuale, în afară de cele de la clasa a VI.-a apărute în presă.
    Dar eu știam că copilul meu, la clasa a 3-a nu primise nici un manual și nici nu le-a primit până spre finalul lunii octombrie.
    După 10 minute de la plecarea din inspectorat deja eram sunat de la școala copilului să mă întrebe dacă am fost să reclam lipsa manualelor…. Cam asta fac inspectoratele: poliție politică și intimidarea părinților.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)