De ce insistă Ministerul cu after school la școală?

Periodic, auziți ideea asta: after-school-ul ar trebui să fie la școală, cu cadre didactice pregătite, cu supraveghere, în același loc, așa ar trebui făcut.

E o logică aici, un e o idee aruncată aiurea.

Gândirea e că ar veni niște bani către cadrele didactice și către firmele de catering ale partidului, în timp ce părinții vor plăti un preț rezonabil (2-300 lei pe lună în loc de 800 lei)(știu că în alte orașe sunt alte prețuri, nu cunosc, eu zic de aici).

Aia cu catering e grea. Mâncarea este fără gust, proastă și, de prea multe ori, infectă. Dar nu poți renunța la firma aia, că e a lui domnu’ X. Care sare la zar către cadrul didactic cu ceva ca să nu renunți la ea. La un after school privat, au greșit de două ori mâncarea, zboară.

Faza cu plata e delicată. Teoretic, cadrul didactic ar trebui să își facă o formă prin care să încaseze banii, ca să fie totul legal. Face asta și vede că la final de lună rămâne cu mai puțini bani decât dacă ar fi stat acasă sau decât dacă ar fi lucrat la privat. Am auzit cazuri de 400 lei pe lună rămași după taxe.

Dar, aici intervine șmecheria. Un cadru didactic șmecher știe cum să procedeze, și face asta fără frică. Începe să hărțuiască elevii proprii cu note mici și apropouri, până când, mare atenție aici, părinții înțeleg că, deși lor li s-a spus că after school-ul costă 300 lei, și primesc chitanță pentru 300 lei, el costă de fapt 600 sau 1.000 lei. Ah, vrei să duci copilul la un after school privat? Nasol, o să ia note mici la clasă. În felul ăsta, un cadru didactic isteț pleacă acasă cu 3-4.000 lei cash, neimpozabili. Am auzit cazuri de 6.000 lei pe lună.

Și e copilul tău, decartezi sau faci plângere. Unde poți.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

54 comentarii

  1. uneori copilul „ia note mici la clasă” pentru ca e tantalau sau puturos; iar parintele nu poate accepta asta – si da vina pe orice poate :)

    10
    • E treaba cadrului didactic sa ajute copilul sa fie netantalau și neputuros.

      Ca de aia incaseaza o leafa.

      Notele spun mai multe despre cadrul didactic decât despre copilul de gimnaziu care oricum habar nu are.

      Dar tu continua sa judeci ca în anii 80.

      00
    • … stiu cazuri in care ramaneau peste 50% din elevi corigenti pe primul semestru ca sa decarteze in al doilea… cu politie, flagrante si arestari. Deci ce zici tu poate sa fie adevarat, pana la un punct… dar in final e foarte usor sa areti unui elev ca nu stie chestii, mai ales daca iti doresti asta.

      00
    • @Ioan e cam utopic ce zici tu, daca vrei sa aplici asta in general la nivel de tara si nu punctual (e.g. cateva locuri in tara unde s-ar putea face ceva selectie).

      Am avut in liceu o profesoara de informatica extraordinara. Rabdare, simt didactic, pasiune pentru a preda si bucurie pura cand simtea ca lumea prinde ceva. Crede-ma ca as putea sa scriu paragrafe intregi despre cat de mult o apreciez ca energie, si ca intentie. Ca lucrez de ~15 ani in domeniu si imi dau seama ca materia aia a fost partial de umplutura, asta e altceva. Dar intentia ei era sa predea chestia aia cat mai bine.

      Cu toate astea, am avut colegi (cu unii dintre ei fiind coleg de 8 ani, din generala) in liceu care pur si simplu isi ratasera cariera. Dadeau la info pentru ca era „poarta spre finante banci” pe vremea aia. Dar nu puteau. Crede-ma ca stiu ce zic cand afirm asta. Unii nu duceau si atat. Oricat s-ar fi chinuit saraca femeie sa-i faca sa inteleaga concepte simple de tot (bucle, sortari, chestii banale nu eficienta algoritmilor sau alte sfuri care abia incepusera sa apara la noi pe vremea aia). Am in minte o amintire cu un coleg caruia i-a explicat de 3 ori un concept, la recursivitate. In 3 feluri diferite, cu 3 desene pe tabla diferite si pseudocod. Serios, daca omul nu face click cu un anumit concept, oricat ai incerca n-ai cum sa-l faci sa inteleaga, oricat te-ai chinui si oricat ar fi rolul tau. Daca nu e de unde, nu se poate.

      00
    • Ioane, „treaba cadrului didactic” e împărțită la numărul de elevi.
      „Treabs cadrului didactic” e 2 minute pe oră, sau mai puțin, alocate pentru lepra de fi-tu, care e o loaza.
      Ce rămân după alea 2 minute e treaba lui ȘI A FAMILIEI, eventual a restului colectivului.
      Profu’ stă (doar) cu plodul tău, în medie o oră pe săptămână. În care predă, nu e psiholog. Exact ce vor părinții de la profesori, să le facă treaba lor?
      Mai contează și materialul clientului. Românul e cel mai prost din UE, are cel msi mic IQ pe harta IQ-ului european. (de asta mă amuz când aud că unii se cred msi cu moț că i-a fătat ma-sa cu 300km mai încolo).

      Am scris comentariul ăsta din poziția unei loaze care am fost în liceu. Abia îmi scoteam media. Colegii mei de clasă sunt medici și ingineri pe-afara. Q.e.d. despre profesori. EU eram buba, nu ei.

      00
  2. Preturi si povesti de Bucuresti: in cel mai bun caz un after school privat costa 1000 lei -1200 lei cel mai adesea dar bineinteles ca exista si de 1500 sau mai mult. La care trebuie sa adaugi suplimentar pentru engleza, daca vrei si vreun sport, daca vrei un instrument muzical etc.
    O scoala din sectorul 4 – cunoscuta, parintii s-au „batut” pe ea: afterul din incinta scolii costa aproximativ 400 lei pe luna. Copiii au TV in salile de after, sunt lasati sa mearga doar la baie si cam atat. Pana la ora 17. De la ora 12. NU ies afara sa faca miscare, nu au loc de joaca etc.
    O scoala din sectorul 3 – nu grozava dar in prima parte a topului scolilor pe oras: afterul era 500 lei pe luna dar includea si engleza de 2 ori pe saptamana. Copiii ieseau afara cam 1 ora pe zi, mancare era ok dar dupa ora 15:00 cand invatatoarea pleca, supraveghetoarele nu isi faceau treaba cum trebuie si copiii care nu plateau suplimentar pentru alte activitati (karate, pian, baschet etc) se luau inclusiv la bataie pentru ca…nu ii verifica nimeni.
    O scoala din sectorul 2 – printre primele din Bucuresti: o parte din invatatoare insista fix cum povesteai tu Vali, sa mergi la afterul unde activeaza ele, altele nu fac ceva de acest gen. Da, invatatoarele sunt platite si la negru, altele doar dupa ce sunt achitate toate taxele salariale la stat. Mai mult la negru.

    00
  3. Eu daca as avea copil la scoala si ar face un profesor rahaturi din astea (cred ca poti sa iti dai seama singur daca copilul tau e prost sau il face profesorul sa para prost), l-as astepta pe domnul dupa ore la o discutie „amicala”.
    Mi se pare de cea mai joasa speta sa traumatizezi copii ca vrei mai multi bani de la parinti.
    Tu ar trebui sa ajuti elevul ala, sa il motivezi, nu sa il distrugi psihic… E la acelasi nivel ca medicii care te lasa sa mori daca nu dai „plicul”. Niste scarbe care merita calcate in picioare.

    00
    • in realitate e mai greu. dupa discutia ta amicala trebuie sa-ti muti copilul la alta scoala.
      e imposibil sa castigi tu sau copilul un „razboi” cu profesorul… daca vrea profesorul il tine numai in note mici si il lasa corijent si chiar repetent oricat ar invata copilul tau.
      dupa o cearta parinte-profesor astea sunt singurele 2 urmari posibile

      00
    • Da’ profesorul nu are mașină? Copil, nevastă? De ce să plec capul, sunt atâtea metode de convingere….. Să fie corect, atât, e mult?

      00
    • bai esti nebun!? bati la el pana se muta profesorul. am avut un ratat de geografie de s-a mutat de cateva ori ca isi tot lua bataie prin licee. asta in liceu.
      apoi in scoala generala, clasele 5-7 aveam un prof de muzica la care corul era obligatoriu, altfel ramaneai corijent la muzica! cand era vocea in schimbare… aveam numai 2-3-4 la muzica in clasele alea si 8-9-10 la restul. ne mai si batea. 2L de palinca din aia buna la niste baieti si n-a mai avut dinti in gura si s-a transferat la alta scoala.

      00
    • cred ca poti sa iti dai seama singur daca copilul tau e prost sau il face profesorul sa para prost

      @Zarax: În teorie ai dreptate. În practică, apar două miiiici probleme:

      – Foarte mulți copii au comportament diferit acasă față de școală, mai ales în clasele primare. Acasă îți stă cuminte, la școală e agitat (sau invers);
      – Foarte puțini părinți acceptă că au copii mai… altfel: mai înceți, mai neatenți, mai violenți etc.

      00
    • Plin de zmardoi p aici care spun ( pe net ) ca bat ei profesorul… ba mai si intreaba daca profesorul are nevasta,copiii…

      00
    • @Ionuț Staicu, sunt foarte de acord cu tine, dar ar trebuie să existe o posibilitate ca un părinte rațional și bine intenționat (nu genul ”copilul meu e suparcalifragilistic”, deși ăla e o panaramă) să poată afla care-i situația reală cu copilul lui.
      nu știu, vorbit cu ceilalți copii (chiar și la vârste mici copiii realizează când un altul e nedreptățit), vorbit cu alți profesori (uneori la ciclul primar copiii fac muzica sau sportul sau engleza cu un cadru didactic de specialitate, nu cu învățătoarea), un test/discuție cu un cadru didactic neutru, ceva….

      00
    • @A: Pleci de la o premisă greșită: că toți părinții sunt raționali.

      Pentru a „sonda” mentalitatea, intră pe un grup de FB pentru mămici (ORICE grup) și observă-i în habitatul lor natural. Cea mai memorabilă până acum este „la 8-9 ani e normal ca un copil să se șteargă singur la fund sau să ceară ajutorul?”. Și nu e memorabilă întrebarea, cât cele 2-300 răspunsuri care au concluzionat că e ok dacă cere ajutorul.

      00
    • te cred, dar eu ziceam de ăia raționali. :)
      oricum, dac-o iei statistic, mămicile alea de pe grupurile de fb sunt primele de grupurile părintești de whatsapp care vin cu ”ce-i luăm doamnei de… (bagă orice fel de zi posibil sărbătorească în vreun univers posibil)”. copiii ăstora nu prea sunt în pericol de a fi nedreptățiți. :)

      00
    • Taiati-va, spargeti-va capul, injunghiati-va ca oricum puscarie nu mai face nimeni in fundatura asta de tara!
      In alta ordine de idei, iata de ce tinerii de azi nu se mai inmultesc. Asta este respunsul pe care ti l-ai dat singur, Zoso, referitor la articolele in care tot ziceai ca e bine sa faci copii acum cat esti tanar, acum ca pe urma e prea tarziu, acum ca altfel colegii lui de clasa vor crede ca esti bunicul si asa mai departe.
      Cred ca va dati seama si singuri ca nu mai are cine sa va plateasca o pensie fiindca tinerii in ziua de azi nu prea se mai inmultesc sau, daca totusi o fac, gasesc o tara mai… buna.

      00
    • paranteza punctează bine restul comentariului. deși e paranteza, e idee principala. :)

      00
  4. Un fel de exploatare a resurselor adică

    00
  5. Mdea, sor-mea pana anul trecut a apelat la after-school, dadea cam 500 de lei. Dar de banii aia se intampla fix nimic in sensul ca elevii faceau ce vroiau si profesoara era pe post de natura moarta.
    Anul asta nepoata aia mare a inceput sa faca latina si chimie, la prima avand ca profesoara….tot pe aia de franceza, care cu desavarsita sinceritate le-a spus sa stea calmi ca nici ea nu prea stie latina…. Wtf?? Cum e posibil asa ceva?

    00
    • Bâjbâială mirum est.

      00
    • Exista scoala in Bucuresti in care fizica la clasele a 7a si a 8 a s-a facut luni in sir cu profesoara de matematica. Dar aveau toti aproape doar 10. E scoala considerata de top in capitala, media notelor din clasele 5-8 (sunt afisate pe internet) este cu minim 1 punct mai mari decat media luata de aceeasi copii la capacitate (exemplu: note in medie de 9.3 dar copiii au luat la capacitate 8.5).

      00
    • eh lasa, ca nici nu o sa ajunga multi dintre ei in Latinia sa le trebuiasca la ceva

      00
    • și care e problema, Alino, maică? nu asta vor părinții, note umflate ca să iasă media generală mare să le intre putorile la licee bune? dacă li s-ar pune notele pe drept, 3/4 n-ar trece nici clasa, că-i ia cu leșin când au teme de făcut – la cât de prost sunt plătiți profesorii și la halul de pilăraie și hârțogăraie cu care trebuie să se lupte un prof, să ziceți mersi că vă intră plozii în capacitate. idem și la faza cu profa care nu știe latină bine: n.b. n-ai cum să înțelegi 3 cuvinte în latină dacă nu știi cel puțin 2-3 limbi europene (italiană, franceză, spaniolă par examplă) așa că la clasa a 8 a materia aia e mai mult degeaba, e pusă în programă ca să umple norme didactice și să ridice medii

      00
    • O fi inutila cum zic unii, asta nu scuza faptul ca respectiva ia mult mai multi bani pe ceva ce nu stapaneste si mai si recunoaste asta in fata elevilor. Bun exemplu de „uite io nu prea stiu sa fac asta da totusi sunt angajata”.

      00
    • daaa, respectiva ia o gramada de bani pe o ora, suficienti cat sa nu-i ajunga nici de un pachet de tigari, cat o mai fi o ora la stat, 15 lei? Plus ca daca a terminat o facultate de limbi straine sigur stie mai multa latina decat stiu elevii română, de-acolo nu iesi fara sa visezi macar cazurile substantivului, nici daca absolvi spiru la distanta

      00
  6. Mâncarea de la McDonald’s este mai sănătoasă decât aia de la catering.

    00
  7. Plătim atât after cat si catering la o scoală de stat in Bucuresti. Poate suntem norocoși pentru că fetița spune ca mâncarea este mai buna si mai multă decât la privat ( pana la clasa 0 inclusiv am fost la privat ). Referitor la after – copilul sta cu Învățătoarea pana la ora 17 si se lucrează suplimentar .Costurile sunt la 50 % fata de cat plateam la privat .
    Concluzia – suntem foarte mulțumiți.

    00
  8. Santaj/mita/flagrant/puscarie! – Am trecut si eu prin asta in liceu. Profesoara a fost socata ca parintii au avut tupeu sa o reclame. Am preferat un 7 sanatos decat un 10 fals. Uite asa ne educam copii prost ca poti rezolva orice cu bani, inclusiv note mari-educatia mitei din clasele primare. Pe mamele alea care stau toata ziua pe uatsap si se cearta ce cadou sa cumpere profesoarelor le-as da pe mana lui dinca sa le rezolve.

    00
  9. Nu cred ca profesorii vor fi platiti in plus, pentru ca prin contract au norma de 8 ore de munca pe zi, adica de la 8 la 16:00. Eventual daca se sta la afterschool dupa ora 16:00 pana la 17:00 sau 18:00, sa primeasca ceva, dar mai putin. E mai complicat in scolile cu program de dimineata pentru ciclul primar si de dupa-masa pentru gimnazial, dar daca vin bani de la primarie, probabil se rezolva. Personal, consider ca e oportun un astfel de serviciu de scoala dupa scoala cu facut teme si indrumare sau invatare alaturi de un cadru didactic, decat o fusareala acasa cu bunici depasiti de situatie si nivel. Dar la ce pregatire si interese au unii profesori si la ce elevi si parinti avem in sistem, nu se prea potriveste ideea afterschool-ului.

    00
  10. Ok, dar noi nu avrm profesori si spatii pentru scoala normala..

    Ce after-school se viseaza aici?

    00
  11. Eu aleg sa il educ prin exemplu si nu voi accepta santajul si o sa ii si explic de ce, om vedea daca ce gandesc acum se va putea aplica si in realitate.

    00
  12. Tine doar de oameni. Daca ai norocul sa dai peste un om, copilul va fi ajutat sa mearga mai departe. Daca e lenes/nu poate …. e alta poveste.
    Si vine si partea cu daca profesorul e o jigodie si isi bate joc de copii … Aici e problema si din punctul meu de vedere aici e toata discutia.

    00
  13. Nu am copii, inca, dar nu as accepta santaj de genul asta. Serios acum, profesorul ala nu va fi sustinut mult timp de scoala, in fata unui grup de elevi/profesori. Daca este afectat un singur elev, sigur, nu se va intampla nimic, dar daca sunt afectati mai multi, va fi mai greu.

    00
  14. Învățătoarele știu cel mai bine cum să-ți hărțuiască copilul și cum să-l terorizeze psihic. Va scoate bani de la tine cu siguranță. Cele mai multe babe comuniste din bucale iau 3500 salariu plus alți 3500 de la after-school.

    00
  15. Eu nu prea stiu scoli bune unde sa aiba loc de afterschool. Din contra, sunt prea aglomerate clasele (peste 30 copii constant), folosesc sala de sport sau cancelaria, muta copiii mici in schimbul 2, nu au unde sa ii tina pe cei care nu fac religie, etc.

    Unde ar fi loc de afterschool sunt scolile care au prea putini elevi si acolo ar putea fi o idee buna ca ar fi un pret mai mic decat la un after privat (pe care parintii nu si-l permit dar nu-si permit nici sa stea cu copilul sa faca temele dupamasa ca sunt la munca), ar mai ocupa niste invatatoare.

    Iar santajul de care zici e oricum in floare, cam fiecare invatatoare isi favorizează elevii care merg la afterul unde se duce ea dupamasa, pe principiul ‘le da teme pe care le fac tot cu ea’, si cu siguranta ia mai multi bani de la afterul privat decat ar lua la cel organizat in scoala.

    00
  16. Dincolo de ce spui tu, că, na, nu peste tot e PSD la putere, mai sunt și de la PNL sau chiar tânăra generație de pluș :D, care nu sunt corupți și vor doar binele societății, mai este și un motiv foarte pragmatic. Un after-school în altă parte înseamnă plimbarea copiilor prin trafic și în loc de două drumuri prin oraș, ai patru. Da, unele after-schooluri au minivanuri care aduc și duc copii de la școală, dar asta tot înseamnă maxim 30-40 din 500-600 de copii câți sunt pe un ciclu. Plus că orice soluție naște noi probleme, unele din minivanurile acestea au volanul pe partea ailaltă, mai sunt înmatriculate pe Bulgaria etc.

    00
  17. Primul comentariu pe tema asta vad ca nu mi-a fost aprobat, e ok. Era din experienta a doua prietene (sectoarele 2 si 4 din capitala) si a mea proprie din sectorul 3.
    Concluzia este: e complicat rau de tot. :)
    In cazul meu, invatatoarea unuia dintre copii nu a venit la afterul privat la care era copilul meu (era in cautare, doar i-am zis ca noua ne place in locul x pentru ca a,b, c). Nu au cazut de acord pentru ca doamna dorea suma cu 3 cifre de la parinti pe luna in mana la negru…nu cu contract de angajare cu plata tuturor darilor .Nu s-a putut asa, afterul, cum e si firesc, nu a acceptat. A gasit bineinteles in alta parte. Nu am urmat-o dar nici nu au existat consecinte negative pentru ca nu am mers unde era dansa. Am apreciat ca ne-a lasat in pace sa faca fiecare parinte cum considera.

    00
  18. Iubesc after-schoolurile alea misto unde invatatorul e organizator. Copilul lua note bune pentru ca mergea la after si parintii erau fericiti. La o banala examinare pentru clasa a 5-a copilul a picat cu brio spre nedumerirea parintilor. Care stiau ca plodul era bun ca asa spunea invatatoarea si asa spuneau si notele.
    Pe de alta parte un after school decent ar trebui sa elibereze timpul copiilor. Acolo sa lucreze la teme si eventuale chestii suplimentare si neintelese la scoala. Stiu si copiii la privat care asa fac si aia nu au niciodata treaba cu temele acasa. Acasa au timpul lor.

    00
  19. Caz concret: am fetita clasa 1’a… Le da ‘duamna’ teme pentru acasă de am stat aseară pana la ora 22 sa termine de scris….
    TOȚI părinții se plâng de acest aspect dar nimeni nu are curajul sa ii spună sa o lase mai moale.
    La început de an ‘duamna’ a atras atenția tuturor ca „cei care nu țin pasul sunt liberi sa se mute la alta clasa”.
    Anul trecut la clasa 0, cine a comentat cât de puțin a fost ‘taxat’ cu note mici…
    Concluzia, părinții vin la 16 (cazul fericit) acasă și pana la 22 fac teme.

    00
  20. Sistemul de stat, asa cum e acum, e facut sa depinda de politicieni si sa nu derajeze fluxul de bani. Cel mai flagrant argument mi se pare ca decizia de a angaja sau pastra un cadru didactic nu e a scolii, si nici nu poate fi influentata de parinti. Nu depinde nici de vreo evaluare obiectiva de proces (adica de rezultate). Pur si simplu poti avea la clasa profesori random. Chiar si cu rezultate, cine se mai uita la etica?

    Asa ca ma gandesc de ce sa platesc un after-school ca sa repar traumele produse de sistem. Copiii buni nu sunt rezultatul sistemului, ci doar a selectiei produse de sistem. Aia buni de incarcat cu teme, carora oricum nu le cere nimeni parerea.

    Partea proasta e ca nu oricine isi permite un sistem in intregime privat, unde after-school-ul de fapt nici nu exista. Dar chiar si asa, multe sisteme private sunt abia o copie a sistemului de stat, doar fara deficientele administrative.

    00
  21. Cred ca argumetele legate de taxare sunt exagerate si nu justifica logica ulterioara. Daca faci un PFA, impozitul e 10%, iar asigurarile sociale sunt la jumatate din cate stiu eu, fiind si angajat. Daca chiar se intampla ce ai spus tu – bani extra incasati la negru – se face doar din lacomie, nu din necesitate.

    00
  22. Nu vreau sa fiu eu optimistul dar vor fi, cu siguranță, unele ok. Pentru un părinte, să-și lase odrasla la scoala ca la grădiniță, poate fi un lucru bun.
    O sa depindă mult de unitatea de învățământ (a se citi calitatea celor de acolo)

    00
  23. Aduci in discutie cazuri particulare. Din proprie experienta(2 cazuri) after school-ul in afara scolii e o varianta costisitoare cu acelasi invatator, cu aceeasi mancare proasta si cu 1h pierduta pe drum.

    00
  24. S-au prins profesorii si invatatorii ca noi ca parinti avem asteptari si dorinte prea mari din partea copiilor si a performantelor lor scolare. E normal sa il ajuti atat cat poti si acolo unde este necesar, e normal sa il ridici atunci cand e la pamant, e normal sa faci multe pentru copilul tau, dar nu e normal sa nu il accepti asa cum e si sa vrei sa il transformi intr-un semizeu atunci cand tu l-ai conceput cu o alta fiinta omenesca. Unii atat pot si nu e nimic rau in asta, cu siguranta au alte aptitudini. Sunt o groaza de ratati in tara asta; la orice nivel te uiti dai peste ratati. Asta poate pentru ca i-a vrut mama altceva sau mai mult decat au fost ei capabili pe un anumit domeniu.
    After school a fost conceput pe ideea ca parintii termina munca mai tarziu decat termina copiii scoala si nu ii pot lua acasa. Ii pot lasa acolo, ba mai mult pot sa isi faca si temele. A fost conceput pentru a ajuta mai mult parintii decat copiii. Parintii au vazut repede inca o oportunitate de a da spaga, cadouri, atentii etc si au stricat si asta. Tineti-va banii in buzunar! Voi gresiti!

    00
  25. After school la școală: 130 Lei/ lună. Masa 8 lei/ zi. Bucătăria și cantina în școală. Că așa s-a proiectat și construit școala. În 1901. Mâncarea relativ bună, mai mănânc și eu acolo. La alte prețuri ce-i drept.
    Cadrele didactice ne-au spus clar, să nu încercăm să îi abordăm pentru meditații private. Că nu fac așa ceva. Nu este etic.
    Dar na, noi suntem doar niște unguri naivi…

    00
  26. Școala ar trebui să sincronizeze programul elevilor cu cel al părinților (poporul muncitor are program 9-17 sau 8-16) și să asigure ce trebuie. Atât. Din ce se vede nu poate.

    00
  27. Bucuresti, scolile din Sectorul 6, au program „Scoala dupa scoala” platit de Primarie care include plata cadrelor didactice de la 11 sau 12 la 14 si un meniu cald care e decent. Intre 14 si 17 se organizeaza in acelasi spatiu afterschool platit de parinti catre casieria scolii, cu chitanta, cam 500 RON pe luna pentru plata chiriei spatiului si salariile profesorilor.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile