Imobiliare: taxa de vizionare

Pentru că nu prea se mai cumpără case, mai ales fără Prima casă, agenții imobiliari fac bani cum pot.

Sunt curios însă, dacă plătesc comision de vizionar trebuie să mai plătesc și comisionul de 2%?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

40 comentarii

  1. Mie mi se pare mai bine asa.
    Clientul vede doar ce-l intereseaza cu adevarat, sa nu se risipeasca timpul nimanui. Si la final daca e decis sa cumpere ceva, atunci va iesi mai ieftin decat cu comisionul de 2%+TVA.

    01
    • Sunt de acord, dar reciproc. Dacă pe mine ma interesează etaj 2 și agentul îmi arata etaj 3, sa plătească el 20 de lei.

      00
    • Te duci la magazin la raftul de bere si descoperi ca e gol. Vrei sa iesi si ce sa vezi: trebuie sa platesti 20 de lei ca ai intrat, te-ai uitat si nu ai cumparat nimic. Cum vine asta?

      Iar cand vine vorba de timp risipit, nimeni nu intrece agentii imobiliari. Nu la timpul lor irosit de altii, ci invers. Marea majoritatea (si am vazut cred vreo 30-40 de agenti in ultimii 3 ani) sunt niste coate goale, luati de pe bancile facultatii, trecuti printr-un curs gen „Vinde pe Amazon” si au impresia ca brusc sunt analisti financiari la JP Morgan. I-am spus unuia „vreau apartament cu mobila moderna, exclus ultimul etaj si neaparat la maxim 10 minute de metrou”. Stii cate puncte a atins din alea? 0.

      00
    • Dar asta cum mai e:
      1. ma decid la un apartament, agentul imi zice ca sa vobesc la banca ca el da drumul a certificatul energetic. A doua zi, il sun sa stabilim cind ne intilnim pentru precontract si imi zice ca un client mai vechi s-a razgindit si ca il vrea el cu banii cash.
      2. ma decid la alt apartament, ii zic agentului care avea exclusivitate ca il vreau. Agentul pleaca in concediu de miercuri pina duminica si imi zice ca luni dimineata la prima ora facem precontractul cu conditia sa nu vina alt client cu cash. Vineri seara vine unu’ cu cash si ia apartamentul.
      Eu cum imi recuperez timpul si banii pierduti?

      00
    • taxa de vizionare e pentru vizionarea proprietatii comisionul de intermediere se plateste in cazul in care vrei sa cumperi proprietatea respectiva

      00
  2. Scrie mai jos… comision 2%. Deci totalul e 2% + 20 de lei. :D

    00
  3. 20 lei?? Strici dispozitia potentialior clienti pt 20 lei? Stiu ca in imobiliare comisionul mare era justificat ca alearga cu 100 de clienti pana prind o tranzactie, si intr-un fel isi amortizeaza timpul pierdut. Asta ce justificare mai are?

    00
  4. Au auzit ca pe YouTube se fac bani din vizionari (vizualizari) :)

    00
  5. Mi se pare penibila suma..

    00
  6. Eu sunt de acord, dar daca 1 singur amanunt din descriere nu e corect, sau a omis ceva ce ma va costa bani sa repar, imi vreau banii inapoi+ 20 de lei pentru ca m-a facut sa pierd timpul.

    00
  7. Taie bilet la intrare? Da bon fiscal? Nu de alta, da’ parca era o prevedere ca daca nu iti da bon fiscal poti sa nu platesti… doar zic :)

    00
  8. Daikin-ul ala face tot banii. NO jking.

    E o mare problema cu anunturile la imobiliare. Suntem in secolul 21, aproape ne cacam wirelesss, dar noi nu suntem in stare sa dam niste detalii suficiente despre apartament.
    As da 20 de lei pe vizionare daca anuntul ar contine informatii foarte relevante, stadiul constructiei, poze de pe strada respectiva, adresa exacta, cat faci pana la metrou si pana la locatiile de interes (poti sa atasezi si niste screenshoturi cu simulari pe google maps pentru puturosi.)
    Ca m-am saturat de 10-12 minute de metrou si caramida porotherm.

    00
    • nu ai sa vezi niciodata asa ceva, ei vor sa aduca cat mai multa lume ca apoi poate sunt unii care mai lasa de la ei, asta e mentalitatea agentilor imobiliari.
      Agentii imobiliari ar trebui sa aiba contract de exclusivitate, vrei sa vinzi casa doar cu acel agent o poti vinde cu care au semnat contract si atunci nu ai sa vezi duplicat si anuntul postat de mai multe ori cu preturi diferite.

      00
    • NOU
      #21

      Chestia cu Daikin, da. Pentru cunoscatori…o zic din experienta, de 4 ani cu asa ceva ma incalzesc.

      00
  9. NOU
    #22

    face si chitanta ?

    00
  10. Zice ca se vinde cu mobila de bucatarie, dar nu zice daca lasa si ghiveta sau nu.

    00
  11. Nu e ceva nou, unele agentii aveau comision din 2012. Rau au ajuns daca cer 20 lei/vizionare in 2017 cand in trecut cereau 100 de lei :)

    00
  12. Aia sunt banii de benzina ai agentului :)
    S-au cam dus sumele alea mari pe imobiliare, i a afectat tranzactionarea in crestere a apartamentelor noi vandute direct de dezvoltatori + scaderea vanzarii caselor pe Pipera/ Baneasa + sate vecine IF

    00
  13. Sa plateasca comisionul ala care vrea agent.
    In ziua de azi, daca:
    1. Esti proprietar si vinzi/inchiriezi, tu platesti agentul ca ai vrut agent, nu eu. Ma doare in cur, eu am cautat ceva pe net si am sunat, de ce sa te platesc eu pe tine, ce ai facut pt mine?

    2. Esti client si cauti ceva dar n-ai timp, iti angajezi agent, iti gaseste ceva, platesti.

    3. Ambele cazuri valabile? Profita agentul, norocul lui.

    00
  14. Dacă agentul s-ar fi numit „Roberta” ar fi fost 200 RON pentru vizioanare și 2000 RON cu filmare.

    00
  15. Am platit taxa de vizionare in 2012 cand m-am mutat in actuala chirie. Pentru ca m-am decis sa inchiriez, taxa mi-a fost scazuta din comision.

    00
  16. O idee buna executata prost.

    Eu vand servicii si produse in diferite mixuri. Variind de la 1k-10k €. Pentru proiectele unde ajung la sume mari cer o taxa de deplasare si evaluare deoarce solutiile oferite sunt specifice, si eu ma deplasez la client si imi pun expertiza la bataie, la final clientul obtinand o solutie la problema lui, inclusiv costurile.
    Aceasta suma, gen 150€, o scad din pretul final daca bate palma cu mine. Daca nu, s-a ales cu o evaluare cinstita a proiectului.

    Astfel scap de clientii gura-casca, de aia care nu au bani, de aia care vor oferta de la mine ca sa negocieze cu altul sau care vor sa isi faca lucrarea cu expertiza mea, moca desigur.

    Acum, desigur ca si eu sunt evaluat de clienti dupa standardele lor, pana la urma e normal si fiecare se comporta cum vrea. De-asta mi se pare normal sa filtrez clientii la fel cum siclientii ma filtreaza ca furnizor. Mai ales ca eu sunt fan win-win si romanu nu prea are conceptu ca ambele parti castiga dintr-o afacere.

    Revenind, e o idee buna executata prost. Conteaza domeniul, clientul, sumele, contextul, nuantele, etc
    In fine, de-asta zic batranii ca practica ne omoara :)

    00
  17. Uite idee de afacere.
    Pui anunt cu apartament la vanzare si pui taxa de vizionare 20 de lei.
    La o medie de 3 vizionari pe zi ajungi la @30 de zile ajungi la o suma de 1800 de lei.

    Evident ca apartamentul nu e de vanzare.

    00
  18. Sunt satul de agenti si agentii imobiliare. Doar ce am trecut prin tot procesul asta de cautare si cumparare. Nu fac nimic astia pentru comisionul lor. Iar asta din print screen a luat cu copy paste anuntul proprietarului, nici macar nu a scos cuvantul „Proprietar” din el…

    00
  19. Ah, agenții imobiliari, acești samsari fără cunoștințe auto.

    „Apartamentul din poză nu mai e de vânzare dar am 2-3 oferte aproape la fel pe prin zonă”

    Freca-v-ar motanii în cur.

    00
  20. Acum vreo 10 ani cam toate agentiile imobilaire din Bucuresti aveau taxa de vizonare, din cate imi aduc aminte tot cam asa, era 200 – 300 mii rol

    00
  21. (P) Prima casa, dam impresia oamenilor ca-si permit casa…din 2009

    00
  22. Acei 20 de lei îi poți palma și doar te faci că îi dai, pe urmă le arăți cu degetul, oricare vrei tu și iți vezi de drum, nu au ce să-ți facă :)))

    00
  23. pm, ce calicie frate, ce calicieeee….

    00
    • Au facut-o ca sa-i faca pe ratati sa nu le mai piarda vremea. Din pacate s-au dus la nivelul “bani de o paine” 20lei, cand de fapt era normal sa faca asta doar pt locuintele foarte scumpe, 1mil+

      00
  24. Ca si agent imobiliar cu experienta care inca este recomandat de catre fostii clienti, pot spune ca taxa de vizionare ar trebui scazuta din comisionul acordat dupa inchiriere/vanzare. Asa si noi agentii care tranzactionam rapid pe piata imobiliara libera sau exclusivista si pana la urama, prestam un serviciu, scapam de „tepe” si de toti marlanii cu care alergam si cate 2-3 saptamani poate chiar mai mult, prin frig, ploaie, si din cauza carora pierdem clientii seriosi ca dvs. Recomandarea mea este sa colaborati cu 1-2 agenti nu cu 15 agenti de la 7 agentii diferite. Numai bine!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube