Imobiliare: de ce cumpără oamenii la porumb

Un comentariu (al meu) care merită propriul lui articol. Se discuta despre cum nu se găsesc apartamente decente în oraș, de aceea trebuie să cumpărăm apartamente la porumb, în rezidențiale dubioase.

asta cu „suta de mii e o schemă” e o schemă.
sunt două variante de cumpărat apartamente. trei de fapt.
prima sunt apartamentele noi din oraș, care sunt scumpe.
a doua sunt apartamentele din oraș, care sunt renovabile, și renovarea costă de la 20K în sus.
a treia sunt apartamentele noi de la porumb, în care te poți muta cu minime investiții.

varianta 3 e cea nu doar cu cea mai puțină bătaie de cap, ci și cea pe care oamenii fără bani mulți o pot accesa. pentru că, vezi tu, poți lua credit pentru casă, dar nu poți lua credit și pentru o renovare de 20-30K în paralel. sunt prea mulți bani. și unde stai în alea 3 luni cât durează renovarea? plătești chirie și două rate? păi cine e atât de prost? lasă că ne mutăm în câmp și vedem noi.

și în Brașov și în București sunt destule apartamente în oraș. mă uitam la ai mei pe Moinești, cu 80K îți iei 3 camere. cu 90K îți iei 3 camere unde e nevoie doar să schimbi mobila și să dai o lavabilă. dar nu ai loc de parcare. nu ai bucătăria mobilată și utilată. trebuie să aștepți 2-3-6 săptămâni după mobilă. nu ai loc de parcare. brusc, faptul că ești în oraș și economisești timp, că ești lângă metrou și autobuz nu mai contează. contează să ieși cât mai ieftin. cum ieși cel mai ieftin? păi… apartament mic, porumb, construit prost, cu mămăligi, cu rigips, fără asfalt, pereți strâmbi, bucătăria în sufragerie, fără hol, fără cămară/debara.

după ce te muți se adună costurile. pereții subțiri, accesul greu, orele pierdute în traficul infernal, apartamentul împărțit prost, lipsa școlilor și parcurilor. bani. alegeri. gândit clar.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

153 comentarii

  1. Mai adaugă la asta și lipsa apei calde și a căldurii, gândacii de pe casa scării și dubioșii din bloc (ok, pe ăștia din urmă îi găsești si la porumb).

    Comentariu apreciat.10132
    • Si inca un lucru important in alegerea unui apartament la bloc: NEAPARAT CU LIFT! Da, pare o fita la o prima vedere sau un lucru „neimportant” insa toate astea se vor schimba in momentul in care vei constata ca o sacosa sau o bicicleta devin o adevarata corvoada chiar si pana la etajul 1 indiferent de varsta :)

      Comentariu apreciat.8848
    • Problemele cu apa calda si caldura le poti rezolva cu centrala iar daca nu se poate cu boiler. In blocurile vechi anvelopate chiar nu ai probleme cu caldura oricum, worst case mai reglezi cu un calorifer electric sau din AC dar la ce ieri avem in Bucuresti nu prea a nevoie.

      Pe de alta parte lipsa asfaltului, a trotuarelor, a infrastructurii in general gen a drumului de acces ca in Greenfield, faptul ca depinzi mereu de doua masini pentru orice, ca masina de pompieri nu poate intra in residentz, ca stai ani de zile in praf si zgomot de santier pana se umplu campurile de langa tine, ca iti trec zilnic avioane deasupra casei — astea sunt lucruri cam dificil de rezolvat de putin bricolaj :)

      Comentariu apreciat.12616
    • Am langa mine, bloc nou cu 3 etaje, fara lift. ‘Investitorul’ sta de câțiva ani deja cu un apartament de 3 camere la ultimul etaj, pentru care cere 190 000 euro. Chiar nu înțeleg de ce nu reușește să îl vândă 😀

      Comentariu apreciat.997
    • @Ev21
      Tot Sectorul 1, nu doar Pipera si Otopeni e culoar de zbor. Afli asta cand ai nevoie de o autorizatie de constructie si ai nevoie de aviz de la smecheri, desi tu faci un rahat de cativa metri inaltime.

      Indecis. Tu ce zici?2419
    • Lia, gasesti suficiente apt. cu centrala in blocuri comuniste, cat despre gandaci in bloc, sa crezi tu ca nu ii gasesti la porumb daca e bloc deja locuit de cativa ani. Sigur casa scarii intr-un bloc nou arata mai bine, intrebarea e cum o sa arate cand face blocul 30, 40 de ani, sau cat au astea de acum. Mai ales ca data o sa coincida cu sfarstiul creditului.

      Indecis. Tu ce zici?308
  2. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 6893
    • Pai daca ai bani de varianta 1 e singura viabila, sigur. Mai e si varianta in care nu gasesti nou in zona in care vrei tu asa ca mergi pe varianta 2. Interesant e ca eu la varianta 2 nu am niciuna din situatiile descrise de tine dar am avut parte de chestiile alea cand am stat prin chirii dar acum cred ca in mare parte am noroc de zona. Una e sa-ti iei la bloc vechi in Baicului si alta e pe Iancu de Hunedoara de exemplu.

      Comentariu apreciat.476
    • NOU
      #10

      da nene, fiindca daca e facut in oras si nu in porumb, blocul nou sigur e facut la cele mai inalte standarde, nu se aud basinele vecinilor, nu sunt pline de videochatiste si cumparate de bombardieri cu „cash” absolut singura varianta e, indubitabil

      Comentariu apreciat.814
    • Și eu am mers pe varianta 2. Nu am niciuna din problemele enumerate de tine. În fond, te uiți la astfel de lucruri înainte să cumperi.

      Situațiile respective se regăsesc în diverse cartiere cu blocuri de apartamente confort 2 (am întâlnit în Pantelimon, tei, în centru, berceni). Prețurile lor sunt pe măsură.

      189
    • Nu stiu daca stiti dar in zona floreasca, crema cremelor din Bucuresti, si chiar si pe Barbu Vacarescu, in 2017-2018 s-a dat autorizație de construire pentru cateva blocuri, toate fara branșament la canalizare. Unul din blocuri a mancat din parcul Verdi. Un apartament in blocurile astea e pe la 400-500.000€

      Comentariu apreciat.372
    • @Vlad, nu se pot lega la sistemul public de canalizare? Sau de ce nu s-a facut asta?

      101
    • Varianta 1 de fapt e foarte rară. În orașele mari și supraaglomerate rar apar blocuri în zone ok, construite ok, cu acces ok, fără probleme cu vecinii/curțile din jur etc. Când sunt ok se vând extrem de repede. Eu una nu am găsit și tot caut de 4 ani.

      Cat despre hate-ul cu blocurile vechi, iar când zic vechi mă refer la 1990+, nu la 1930, mi se pare extrem de generalizat. Sigur ca există vecini naspa și scări de bloc naspa, dar când dai 200.000 de euro eu mă gândesc totuși să vizitezi blocul și împrejurimile de mai multe ori înainte, la mai multe ore, mai vorbești cu un vecin, cu președintele de bloc, mai verifici puțin lista de întreținere și vezi restantele…
      Nu știu, sunt lucruri de common sense, eu mor când văd oameni mirați de calitatea vecinilor după ce se mută, NU e atât de greu să investighezi un pic. Când își cumpără mașina românul se bagă pe sub ea și gustă țeava de eșapament, când cumpără casa semnează ca primarul la notar și apoi descoperă ca a luat un căcat de casă. Because fuck logic.

      122
    • @andrei g, nu sunt specialist dar banuiesc ca daca nu redimensionezi toată reteaua inainte de a construi, e foarte greu dupa. Si cred ca lucrul asta il putem extrapola si la celelalte probleme pe care le vedem: cartiere fara drumuri, cu trafic infernal, fara spitale, scoli , gradinite etc. Daca nu le plănuiești inainte de a se umple zona de blocuri, e practic imposibil dupa.

      21
  3. a patra e reprezentata de aia care au primit de la parintii mutati la tara sa morti, un apartament 2 camere 55 mp. astia sunt aia care rad de aia care isi iau la porumb :)

    Comentariu apreciat.10211
    • Pana cand toarna un plod sau doi si trebuie sa se mute din 2 camere, ce fac atunci? Mai rad? :)

      Indecis. Tu ce zici?2826
    • poate nu toarna plod, te ai gandit? a nu te ai gandit

      Indecis. Tu ce zici?3725
    • @ac exceptii, la fel poti spune poate castiga la loto sau intra linia aia blanao la pacanele, „te ai gandit? a nu te ai gandit”.

      Indecis. Tu ce zici?1227
    • Statistic vorbind, nu prea toarnă plod.

      Comentariu apreciat.438
    • Se numesc copii, nu plozi.

      Indecis. Tu ce zici?5230
    • definitia plodului este copil (mic). sunt deci sinonime

      Indecis. Tu ce zici?2729
    • Aveam un coleg de facultate fata de care am facut remarca asta, cu imposibilitatea de a creste copii in doua camere.
      Mi-a inchis gura zicandu-mi ca a crescut cu sora-sa si parintii in 2 camere.
      Se poate, mai greu, sacrificii.

      Comentariu apreciat.481
    • O mare parte din tranzactiile imobiliare se bazeaza pe asta. Se vinde aprt. de 2 camere si se cumpara de 3 camere. Altfel se strange avansul cand nu trebuie sa platesti chiria. Ai deja 60-80k (apartament vechi) si iti mai trebuie alti 70-80k. In timp un avans de 20-30k se strange si faci un credit doar de 40-60K, nu de 80k+.
      Asta e un pct. foarte important pe care oamenii il uita mereu cand vine vorba de cumparat imobiliare. Ca il poti lasa copilului si ii dai alt start in viata.

      Comentariu apreciat.403
    • se numesc pitici, omuleti, juniori, pui de om, boț de carne, erc, in nici un caz copii.

      714
  4. Cqteva considerente:
    1. În București preturile apartamentelor din oraș sunt mai mari decât al celor de la periferie.
    2. Apartamentele comparabile la preț cu cele de la periferie nu au mai văzut o renovare de cel puțin 15 ani, de obicei mai mult, și necesita investii destul de mari, practic ras tot și făcut de la 0, ceea ce se traduce prin bani și mult timp pierdut.
    3. Exista și construcții noi ok dar trebuie doar sa cauți și sa verifici. De ex, eu am fost cu un prieten inginer de șantier care m-a ajutat cu verificările, am luat inclusiv mostra de beton pt analize. După 3 luni am găsit o casa lângă metrou (Dimitrie Leonida) care a bifat tot și de 10 ani locuim acolo fără a avea vreo problema.
    4. Vecinii pensionari sau maneliști din cartier, scările insalubre, sunt doar câteva din semnele la care un viitor cumpărător se uita. Daia aleg construcțiile noi, pt ca arata bine.
    Și nu în ultimul rand, agențiile care prefera sa vândă construcții noi pt ca e mai ușor sa gestionezi un dezvoltator decât o suma oarecare de proprietari, fiecare cu pretențiile lor.
    5. Sa nu uitam de minunatul stat, care a permis construirea haotica și astfel e f greu sa găsești ceva decent.

    Comentariu apreciat.6011
  5. Exista si varianta 0: vila proaspat renovata cu 7 milioane de euro in Primaverii, in care doar te muti si nici nu platesti nimic vreodata. Nesimtirea este rasplatita bine la noi.

    Comentariu apreciat.1534
  6. Daca esti din acelasi oras, in general oamenii isi iau case/paratamente in zonele in care au crescut sau pe care le cunosc f bine (indiferent ca exista zone mai bune sau mai ieftine)
    Daca te muti in alt oras, in general oamenii isi iau case/paratamente cat mai ieftine din motive financiare si pe principiul ca nu vor locui acolo toata viata ci ca la un moment dat vor face un schimb cu ceva mai bun, mai central, mai mare, etc

    In general oamenii isi fac alegerile si isi iau deciziile in functie de partea financiara „directa”si nevoia „imediata” adica dai 70k la porumb in loc de 120k in centru si „diferenta” o bagi in benzina si „imbunatatiri”. Intr o prima faza nu conteaza ca stai 3 ore in trafic sau ca primul magazin de paine este la 17 km pentru ca nevoia primara/imediata este cea locativa si cu restul te descurci.

    Tine si de educatie in general dar si cea financiara, de viziunea pe termen mediu si lung a fiecaruia, etc.

    Cate cazuri nu cunosc de cupluri tinere mutate la porumb carora in 2 ani le a aparut kinderul si la nici 5 ani dupa ce s-au bucurat ca si au luat casa au constatat ca pana la gradinita sun 10km si de la 1 plin pe luna au sarit la 3 iar timpul a devenit pur si simplu un dusman.

    Comentariu apreciat.702
  7. Exemple din București pt variantele tale :
    1. In bloc care e la stadiul de turnat fundația, acum se cere 400 000 iepuroi pe 3 camere, zona centrala, dar care a început să fie plina de boschetari, drogați
    2. Foarte adevărat ce zice Flat, plus că dacă îi ai pe aia 20-30 000 iepuroi și treci de impactul psihologic de a da atâția bani pe o renovare de apartament comunist, meseriașii serioși și buni sunt foarte rari și deci indisponibili
    3. Frații neacoita vând 3 camere la porumb, cu pereți interiori de rigips, cu 170 000 euro, cu loc de parcare

    De aia de alte neacoita și tot felul de interlopi sunt mari ‘dezvoltatori’ imobiliari…csf, ncsf, romanika

    Comentariu apreciat.3810
    • „3. Frații neacoita vând 3 camere la porumb, cu pereți interiori de rigips, cu 170 000 euro, cu loc de parcare”

      Ai dreptate cu prețul nesimțit cerut pentru rigips, dar n-aș clasifica zona ca fiind „la porumb”. Să zicem Hils Residence. Nu ești în centru, dar ești bine conectat. Metrou la 8 minute pe jos, autostrada A2 la un minut, când se va termina și A0 în 5 minute ești pe ea, Ikea, Auchan Dedeman foarte aproape, etc etc.

      Prin „la porumb” eu înțeleg ceva gen comuna Berceni sau Mogoșoaia, unde la ora de vârf faci 20 de minute cu mașina doar ca să treci de centură. Și alte opțiuni nu ai.

      Comentariu apreciat.4317
    • Sa mor eu de inteleg „obsesia” asta de a baga ca avantaj aproprierea de magazine de mobila ca Ikea sau de bricolaj. Cat de des va duceti la Ikea si Dedeman de luati asta in considerare?

      Poate sunt eu nebun dar cand cineva imi spune ca are dedeman/ikea aproape ma gandesc automat ca are casa la porumb, ca sunt RARE cazurile unde gasesti o imensitate de magazin de bricolaj in „centrul” orasului.

      In plus, fix aceste tipuri de magazine denota ca e posibil sa ai o infrastructura mai proasta in acea zona, ca terenurile cu acces mai rapid la mijloace de transport sunt scumpe, si lumea care vine la dedeman si ikea nu cara dulapurile cu autobuzu/metrou.

      Comentariu apreciat.5617
    • Cat de des va duceti la Ikea si Dedeman de luati asta in considerare?

      știi articolul ăla cu traficul de weekend de acum câteva zile? ăștia sunt. hai la ikea, căscăm gura 2 ore, mâncăm ceva, luăm două perne și ibric și gata.

    • Cand o sa scapati de obsesia asta de a poci cuvintele ca sa pareti mai interesanti?

      Genul de comentarii pe care nu le pot lua in serios.

      Comentariu apreciat.457
    • Eu tot incerc sa inteleg ce inseamna la ne-porumb pentru unii. Din curiozitate doar…

      Argumentul pe care ti l-a dat @neaorin e valid. Unde vezi tu la Hils ai 3 supermarketuri, 1 clinica, 1+ scoli(inclusiv ICHB cu oferta de la gradinita la bacalaureat), o gradinita de stat daca nu ma insel, tramvai, autobuz, metrou, acces usor intr-o autostrada plus centura si A0, niste multe benzi pe sens, acces in splai ca sa ajungi repede pana in centru relativ, si da… intamplarea face ca si niste mobila si bricolaj. Is chiar folositoare cand mai faci cate o chestie prin casa… dar pare ca tu chemi meseriasul sa iti schimbe un bec :).

      Ce anume iti lipseste? Drogatii de la Unirii sau parcarea de elicopter?

      Si ca sa ne intelegem, nu imi place Hils fix pentru ca pereti interiori din rigips, iar preferintele mele sunt efectiv locuit la tara in afara Bucurestiului. In schimb in zona aia mai sunt tona de ansamble in spate mai bune sau mai proaste la niste preturi asa si asa ultima data cand m-am uitat eu.

      Dar cumva incepe sa imi para ca parerile astea de porumb la orice fara a cunoaste zonele sunt asa ca sa fie interesante…

      Comentariu apreciat.3810
    • car, parca tot tu ai mai scris odata asta cu 170k si pereti de rigips.

      Nu te supara, dar daca e din “auzite” posibil sa fie umflata… 170k + rigips + zona aia e cam imposibil.

      Pe scurt nu as incadra la “porumb”, dar nici semicentral nu e sa se justifice rigipsul la 170k.

      Odata la 1-2 luni cand bag un weekend la mare trec prin zona. Metroul ala e totusi la 6-7 statii de P Unirii, cam 15min cred de centru. Pasaje noi, Regina Maria, Ikea, Kfld, Lidl …dpmdv zona aia se vrea un fel de viitor Baneasa

      Ce nu inteleg cand trec spre mare e de ce pe dreapta e un gol imens ( intre metrou si Dedeman ) iar in stanga se vad blocuri in constructie mereu…

      121
    • ARP,
      Oferta la ICHB e minunata,doar ca pleaca de la 9000 de euro taxa de scolarizare.Pe an.

      210
    • Pai daca vrei ceva minunat normal ca platesti :). Fost, vazut, nu foarte impresionat… Si chiar nu m-am cramponat de costuri. Sunt destule scoli si gradinite de stat la 1-2 statii de metrou departare de zona aia. Sau poti foarte frumos sa mergi oriunde tinand cont ca ai doar cateva statii de metrou pana in centru.

      Ca doar asta e targetul, nu? sa ai in proximitate sau cu transport public ca sa nu pierzi X ore din viata sa iti plimbi copilul cu masina la intalniri cu prietenii. :)

      58
    • “ Poate sunt eu nebun dar cand cineva imi spune ca are dedeman/ikea aproape ma gandesc automat ca are casa la porumb”
      In Bucuresti, e un Dedeman pe strada Brasov, in Ghencea.
      Altul e pe Valea Cascadelor.
      Poate traiesc in orasul gresit dar astea nu prea sunt la porumb decat daca locuiesti prin Dorobanti si orice e mai departe de 20 de minute iti pute

      211
    • Ba, terminati cu Hillsul, nu zice nimeni nimic, da zona nu e ok, e bloc langa bloc, daca n-ai masina esti praf si daca ai masina tot praf esti. cum ajungeti voi la metrou….? si daca nu pleci cu metroul si pleci cu masina zburati peste traficul din zona? acolo e dezastru….

      Cat despre apropierea de Dedeman aia e misto…eu ma duc pe jos doar asa sa mai casc ochii si ii mai cumpar cate o chestie de care mai am nevoie la vreo reparatie ceva.

      55
    • In spatele acelui Ikea este câmp. Pe care mai pasc vaci, oi…
      Anumite zone de pe acolo sunt locuite de conlocuitori , genul cu fuste.
      Și așa e nu doar pe acolo, ci prin toate zonele de margine de Bucurestistan pe unde fac interlopii reshitentiale.
      Dar daca ești din provincie și e gura de metrou aproape, zici că l-ai apucat pe Dzeu de picior. De aia au ajuns să ceară 170 000 euro frații neacoita. Că există mușterii.
      Și da, traficul auto in weekend este îngrozitor acolo, vin toți la zona comercială.

      821
    • Zona aia de la Negoita nu mai e de mult porumb. Era acum 5 ani, acum vezi blocuri de la 2 etaje la 14. Dar a dat fratello autorizatii fara cap si acum stai 15 min pana iesi in bulevard.

      @Hermin: zona aia de la Dedeman a fost luata de negoita si o sa apara Hils cat de curand

      151
    • Hermin, https://www.hils.ro/pallady/rooms/apartamente-3-camere-pallady/
      La 135 000 euro se aplica TVA de 19% nu ? Deci ar fi 160 000 cu TVA. Plus vreo 10 000 locul de parcare…

      130
    • Arp „Sunt destule scoli si gradinite de stat la 1-2 statii de metrou departare de zona aia. „. Tocmai ti-ai raspuns ce inseamna la porumb. La porumb inseamna orice zona in care nu ai scoala si gradinita de stat la mai putin de 500m. Si asta nu e neaparat legat de avut sau nu copii. E legat de planificarea comunista. Aia faceau orasul de 15 minute de acu’ 50 de ani. Daca ai scoala si gradinita in distanta asta, e f. probabil ca ai si o piata, e f. probabil ca ai si o zona cu magazine normale (adica chestiile alea care le gasesti la parter de bloc, de la frizerie la croitorie, nu hypermarketuri si ikea, etc. etc).

      194
    • car, scuze, ai avut dreptate!

      pentru mine tot ramane greu de explicat cum de 3cam la Pallady costa 150k euro…

      ok, ai centrul la 15min cu metroul si autostrada direct spre mare, dar 150k euro sunt accesibili doar celor din middle class – prin banca.

      probabil “baietii din zona gri” cu cash stiu ca urmeaza sa ia ala inca un mandat si urmeaza infuzie mare de investitii in zona.

      cel putin acum inteleg cum de pasajul ala de 7-800m de la Ikea a fost gata in doar 5 luni… la Cluj “marele gospodar” a facut un pod de 62m in 3 ani – “podul portelanului”

      personal nu votez in S3, dar daca e sa compar cu S6 cand plec spre Pitesti… diferenta e ft vizibila si cele 2 pasaje chiar ajuta.

      Intersectia aia din S6, Maniu cu Dr Osiei ( intrarea in MR ) e test de inima… au fost dati cand am iesit prin Chitila doar ca sa nu stau 1h bara la bara…

      135
    • Boris, inteleg ce zici dar asta e fix problema mea. Varianta asta exista ori in conceptul comunist de cartier(cartierele vechi din Bucuresti, de exemplu) ori in orase comuniste mici(20-30.000 locuitori). Depinde ce cauti, depinde cat te afecteaza sau nu daca ai sau nu anumite servicii langa tine. Desi am crescut la bloc intr-un oras d-asta de 15 minute pe mine nu ma coafeaza cu nimic sa am croitorie sau cine stie ce la parterul blocului.

      Inteleg ca unii isi doresc comfortul ala psihologic „la parter am orice si pot sa ies in halat si papuci din casa sa imi iau”, dar interesant este ca fix prietenii care si-au facut liste in sensul asta cand au cumparat apartamente vechi, in cartiere vechi, in care au bagat 20-30K+ Euro sa le renoveze, cumva au aruncat listele alea de beneficii pe fereastra pentru ca tot la mers cu masina oriunde au avut treaba s-au intors cand au aparut piticii.

      E nu stiu ce gradinita mega smechera la 5KM, mergem acolo. E nu stiu ce scoala privata in capatul celalalt al cartierului, il dam acolo. Eu nu cumpar carne decat de la X bacanie care e in celalalt cartier, mergem acolo.

      Mereu va fi un magazin, restaurant, parc, scoala mai misto si mai departe de casa ta incat sa nu poti merge pe jos :).

      Ca si offtopic, d-asta am si ales sa stau la tara intr-un loc pozitionat ok ca si acces… lucram remote, copilul e la 15 minute de gradinita/scoala, am supermarket langa casa daca chiar imi e lene sa merg saptamanal sa ma aprovizionez de la piata/hypermarket, ajung in 25 de minute la birou ,in Timpuri Noi, daca chiar vreau sa merg.

      Si ca de incheiere, am o matusa indepartata care se oftica prin 2008 ca a ratat sansa sa isi vanda apartamentul „premium” din Iancului, 3 camere, apartament care a vazut o lavabila 1 data de la dare in folosinta… Femeia se exprima la modul „ehe… puteam sa fac 180.000 de euro pe el dar ce sa faci cu bani astia astazi… cand m-am mutat eu aicea, se construia blocul, era porumb langa…” :)

      Peste tot a fost porumb la un moment dat… Conteaza cat stii ce si unde cumperi…

      204
    • @F, Magazinul de pe valea cascadelor e facut intr-o zona industriala unde ai doar hale. Iar cel de pe „strada Brasov” e efectiv in camp. si-au construit strada speciala ca sa ajunga clientii la acel magazin. Superbe zone de a locui.

      Deci ai demonstrat fix ce ziceam, magazinele de bricolaj se fac la periferie.

      94
    • ARP, fiecare cu ale lui, eu stau in cartier comunist. Singurul lucru care ma supara e ca tre’ sa schimb bateria la masini extrem de des pentru ca cu una nu merg saptamani intregi si cu cealalta cand merg fac drumuri f scurte. Iar magazinul de la colt e sfant, ca mereu imi trebuie cateceva la 10 seara.

      87
    • @neaorin, daca locuiesti intr-un bloc din care cu putin efort poti sa sari direct pe autostrada, poti sa-l spui fara problema ca esti „la porumb”.
      Mai ales cand dincolo de balconul tau se termina Bucurestiul si incepe judetul Ilfov.

      114
    • @Hermin: erau poze cu moloz de la constructii pus ca baza pe drumul de pe pasaj, ca sa intelegi de unde a durat atat de putin :)

      00
    • @Andrei G, pe mine mă interesează cât de bine conectată este zona cu restul orașului, nu unde au tras comuniștii limita de județ în ’68.

      91
    • hilsu ala are iesire intr-o strada numita efectiv ‘drumul intre tarlale’. practic e in mjlocul orasului.

      112
    • neaorin, problema cu unde au tras comunistii limita de judet, e ca tot p-acolo s-a oprit si dezvoltarea cat de cat normala a zonei. Este hilar ca la cartiere comuniste le zicem cartiere dormitor in ideea in care de bine de rau ele erau gandite sa mai ai si o piata, si un cinema, si un parc, si un „circ al foamei”, in timp ce astea noi chiar sunt doar de dormitoare.

      142
    • Fisherman, e greu cu calculele. Esti prea prost sa te luminez. Pacat ca te-am bagat in seama. Esti ca ultimul cacat in care am calcat: aderent si imputit. Nu ai raspuns la intrebari, nici nu ma asteptam. Nu aveai de unde. Esti doar un frustrat cu gura mare. Hai sa nu ne mai bagam in seama

      GoGule, cat costa un produs e una si ce ne permitem sa cumparam e alta. Spre exemplu eu nu am frigider e nivel mediu, am Beko din ala ieftin care consuma mult. Nu puterea mea de cumparare segmenteaza piata.
      Populatia activa din Buc e mult peste 5000 la medie indiferent ce spune statistica.

      02
  8. Cred ca la 20K pentru renovare, apartament 3 camere, esti extrem de optimist pentru 2024, mai ales daca trebuie si sa-l mobilezi, sa cumperi electrocasnice, etc. Toate ofertele pe care le-am primit pt manopera, in Bucuresti, pentru ronovare completa erau in jurul a 150E mp (vorbesc de echipe cu contract, deviz, facturi, etc. nu „stiu un baiat care se pricepe la toate”) la care se adauga parchet, gresie, instalatie electrica, usi de interior, ferestre, etc.

    Comentariu apreciat.532
    • Ba fix atât este. A durat 5 luni si am facut lista în excel cu absolut toate cheltuielile. 3 camere, 65mp, refăcut tot de la pereti gletuiti si zugraviti plus parchet, gresie faianta, electrica cupru, usi, electrocasnice whirlpool și mobila leroy si ikea, 20k euro. Dacă chemi echipa si designer si tu vrei sa stai cu mâinile în sân sa nu faci nimic atunci da, poate fi și 40k.

      Indecis. Tu ce zici?2019
    • La 3 camere te duce 15.000 -20.000 sa-l mobilezi/utilezi din Ikea daca nu vii cu nimic. Si mobilat nu inseamna un fotoliu plus cel mai ieftin sifonier intr-o camera. Ganditi-va ca in afara de mobila sunt de cumparat corpuri de iluminat, perdele/draperii, covoare, electronice & electrocasnice, asternuturi/perne/pilote, accesorii pentru bai (ca vorbim de 3 camere – 2 bai).

      Indecis. Tu ce zici?307
    • As zice min 4-50k la 3 camere de la dat tot afara din casa, raschetat peretii pana la maduva, refacut instalatia electrica, schimbat tevile, schimbat calorifere, schimbat termopane, pus 2-3 AC-uri, pus parchet/gresie/faianta de calitate buna (nu lucs), mobilat pe comanda sa fie cat mai eficient nu 5 chestii diferite de la ikea jysk si dedeman puse alandala prin casa, utilat bucataria si doua bai cu lucruri de calitate nu sa schimbi frigierul la fiecare black friday.

      Acum, daca n-ai nevoie de toate asta sau mai bricolezi si tu incepi sa mai scazi din costuri dar slabe sanse sa ajungi la 20k.

      Indecis. Tu ce zici?2322
    • Acel moment cand realizezi ca nu ai nevoie de 2 facultati sa dai o lavabila e priceless.
      Doi oameni, sot si sotie, vopsesc minim o camera/zi.
      Nu e chirurgie pe creier nici sa astupi o gaura in rigips.
      Ai pe youtube tot ce iti doresti, doar chef sa ai.
      Lavabila se spala usor de pe piele, dar recomand totusi niste manusi de unica folosinta.

      La munci camarazii mei!

      Comentariu apreciat.8310
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1036
    • Cred ca e prima data cind spun ca Bocanila are dreptate suta la suta.

      263
    • Proaspat renovat apt comunist, nerenovat de ±15 ani estimez eu, poate mai mult.

      Manopera 6 oameni, stat luni – vineri in apartament, timp de 2 luni – 12k iepuroi
      Materiale calitate buna, bla, bla – 10k iepuroi
      Electrocasnice medii – 8k iepuroi
      Geamuri apt+balcon – 5k iepuroi
      Bucatarie – 3.5k iepuroi

      Urmeaza restu :)

      Indecis. Tu ce zici?268
    • @stefsinf mai ai putin si ajungi la estimarea mea. Dar are Bocanila dreptate, trebuia sa stai cu nevasta sa bricolati voi acolo ca te uiti rapid pe youtube si tiktok si inveti tot.

      Indecis. Tu ce zici?2011
    • onest vorbind, ma asteptam sa ma incadrez in 25k, cu o marja de eroare (am gresit marja de eroare). Mna, e prima data cand fac asa ceva, am gresit estimat cu aproape 100% mai putin :))))

      Insa da, apartamentul a fost facut de la 0, tot.

      153
    • @stefsinf stiu bine ce zici, si eu am trecut prin asta si am fost mai realist ca tine in estimare si tot am depasit bugetul cu vreo 30% :) Comentariul de mai sus cu estimarea de costuri era spus din experienta dar va fi ingropat de manute rosii ca stiu oamenii mai bine ca dai tu o labavila cu nevasta si nu te costa mai nimic renovarea.

      Bafta cu renovarea si recuperare psihica usoara dupa :)

      157
    • Stefsinf,
      5000 de euro geamurile?
      8000 de euro electrocasnice MEDII?
      Pt. un apartament de 3 camere in bloc vechi?
      Sint curios ce insemnau electrocasnice scumpe.
      Si mai ales cum pui teropane de 5000 de euro la 3 camere.

      Comentariu apreciat.359
    • Caposu, electrocasnice medii ar fi Electrolux, AEG, Samsung, LG. Miele e premium.
      Fa si tu un calcul: 3 aparate AC (hai, minim 2) sa zicem Gree cu montaj, masina spalat rufe, uscator de rufe (optional), masina spalat vase, combina frigorifica sa zicem un samsung sau LG (plm, e 2500-3000 lei un beko. merge si asta), hota, plita, cuptor (sau aragaz, dupa caz :), c. microunde (dai si pe asta 100 euro), aspirator (nu din ala robot dar macar un rowenta ca e mediu). Daca te mai arunci la niste air fryer, multicooker, robot buc, espressor sau alte spanacuri mai scoti 1-2.000 de euro miinim dar nu vorbim de astea aici ca intra cafegii pe fir si astora nu le ajunge bugetul nici de rasnita de cafea si espressor (peace!). Eu zic ca dai 5000 fara nicio fita dar si fara pocnitori gen Heinner sau Candy.

      89
    • @caposu, sunt 3 camere + balcon.
      La balconul ala intra geamuri cat pentru toate cele 3 camere.

      91
    • Andrei G,pot fi si 2 balcoane,80 la suta din geamuri sint fixe.

      34
    • @caposu, nu e chiar far fetched suma aia pentru ferestre.
      Există mai multe opțiuni nu contează că mare parte din geamurile balconului sunt fixe.

      Să zicem că sunt 4.5 ferestre (3 camere, 1 bucătărie + 0.5 baie), fără balcon. Nu cred că le-ar schimba pe toate fără 1500 euro. Ceva tâmplărie OKish, sticlă cu 2 geamuri. Dacă mergi spre ceva mai premium lejer + geamurile cu 3 sticle bați lejer 3000 euro + (din nou fără balcon).

      50
    • Nu, renovare completă și utilare mai faci cu 20k la o garsonieră. Cu 20k abia mobilezi un apt cu 3 camere si alegi un pal mediu ca preț, nu mdf frezat și alte nebunii. Dacă ne referim totuși la mobila custom. Dacă iei dulapuri/dulăpioare gata făcute pe care le înghesui tu pe pereți, poate faci cu 20k tot, dar și schimbi tot în câțiva ani și ajungi să depozitezi papuci pe scara blocului ca e prost gândit apartamentul.

      Renovat apartament cu 3 camere (70) + terasă (90mp) in 2022 – de la zero, scos tot până la tencuiala, finisaje noi, sanitare etc – 60k EUR (fiecare șurub cumpărat pus în Excel)
      Renovat apartament cu 3 camere (93mp) cu un balcon obosit de 7mp acum, 2024 – 50k euro. Același scenariu, scos tot și refăcut. Și încă nu e în același stadiu ca cel vechi, încă mai trebuie ceva mobilier customizat. Electrocasnicele le-am luat ceva mai low decât în 2022, efectiv nu m-am putut apropia de aceleași specificații ca atunci. Prețurile au sărit în aer.

      36
    • Balcon + 2 cam + baie + buc oferta primita ieri intre 1800 si 2400E: gama rehau 70, salamander 76 etc.
      Daca te-arunci la bentley-uri normal ca te costa 5000E

      Ce misto sunt astia cu basini in cap (pardon eau de cour), care-au venit de la Cucuieti unde vedeau apa calda doar duminica, dar acum fara 2-3 AC-uri faci bube la rinichi.
      Sa nu uit ca atunci cand te muti trebuie neaparat sa-ti iei airfryer si nu vii cu cuptorul vechi de microunde ca are miros de saracie.

      125
    • 6 oameni timp de 2 luni pentru a renova un apartament? Păi ridici o casă în 2 luni cu 6 oameni!
      Băiatul ce îmi lucrează a făcut singur în 2 săptămâni un apartament cu 3 camere, la alb. Adică: îndreptat pereții, dat cu glet, dat cu un strat de lavabilă, îndreptat podele cu șapă, pus instalația de apă. Pus tavan fals în jumătate de apartament, refăcut nișe vizitare instalații, astupat cu rigips deasupra ușilor unde erau geamuri fixe. A rămas de pus pardoseala din gresie și parchet laminat, gresie și faianță în baie și bucătărie, eventual și în balcon. Ușile le pune firma de unde le iau. Preț sub 2000€. S-a ocupat și de achiziția materialelor fără să mă fure, precum și de gunoiul rezultat. Adică este profesionist.

      PS. Nu dau nimănui numărul. A ținut expres să îmi spună asta….. A, poate e important că a lucrat „afară”….

      91
    • Mi-e foarte clar ca toți care-i zic lui stefsins ca aberează nu au mai renovat de mult. Ori sunteti din orașe total diferite ca prețuri. O ușă de termopan cu parte fixă pentru balcon, nu figuri, a costat 7000 de lei.
      Lejer dai 5000 de euro pe tâmplărie la 3 camere. Nu te chinui deloc. :))

      61
    • @GoGu, deci tu ai primit o oferta intre 1800 si 2400 euro pentru 2 camare + baie + bucatarie.
      Acum, daca folosim regula de 3 simpla, nu ti se pare ca pentru 3 camere + 2 bai + bucatarie + balcon, preturile s-ar invarti undeva pe la 5000 euro?

      20
    • GoGule, esti bulangiu d’ampulea. Eu facusem calculul ala sa arat ca se poate lejer sa dai 5-7.000 euro pe electrocasnice medii (nu premium) la un apartment de 3 camere. Daca tie ti se pare basina sa ai 2 AC-uri intr-o zona cu 38C vara nu stiu ce sa zic. Nu toata lumea locuieste cu vedere pe Nord, la partner si cu copaci in fata. Asa e la bloc, are 4 laturi si invariabil 2 dintre ele au prea mult soare.
      La termopane te aberezi si mai grav. Sa stii ca sunt apartamente cu ferestre mai mari unde cam e nevoie sa pui tripane. Sunt destule blocuri unde nu pui nici sufrageria cu banii astia.

      13
    • @AndreiG
      Balconul e inclus in oferta.
      In plus fata de oferta, la 3 cam mai ai un geam de 2-2.5m pe 1.2.

      @plvadc
      Da sunt bulangiu pentru ca salariul mediu IN BUCURESTI e de 5000lei.
      Deci 2 oameni au 10000lei.
      Rata la 170000E la hills e cam 4500 (34000 avans).

      Normal ca in sus poti sa te duci oricat de sus cu pretul, dar majoritatea nu-si permit nici macar astea de le zici tu medie. Problema e sa ai cat mai multe si sa te incadrezi in aia 5000lei.

      10
    • @pvladc hai mă puțulică, las-o mai moale cu 5000 euro termopane…. Cu cât ai suprafață mai mare cu atât mai mult trebuie să eviți trupa e (trei rânduri de geam), din cauza greutății. Mai degrabă pui niște jaluzele interne (există) între geamuri. Diferența între tripan și dual este mică, e doar fiță. Poți pune geam de 6mm în loc de 4mm, atunci ai să vezi diferențe. E maxim 100€ M2 de termopan, un geam normal are maxim 3m2 așa că mai ușor cu violența verbală

      23
    • GoGule, acum o dai in diverse cu statistici pe care nu stiu cata baza sa pun. Eu afirmasem ca bugetul ala este normal pentru electrocasnice medii la un apt de 3 si tu te-ai oparit, nu inteleg de ce, si ai luat-o razna cu bube pe rinichi si basini in cap. Te injurasem eu pe tine sau ceva?

      Fisherman, tu te-ai bagat ca musca in curu calului. Vorbea cineva cu tine? O arzi cunoscator dar spui chestii indoielnice.
      Cat costa jaluzelele alea pe mp si la ce te ajuta iarna cand pierzi caldura prin ferestre de 4-5 mp? Iti doresti aspect de birou acasa sa pui asa ceva? Cand se strica schimbi si tamplaria sau doar geamurile?

      03
    • Uite boss, nah statistica pa naspa.
      https://www.mediafax.ro/social/radiografia-salariilor-din-romania-5000-de-lei-net-este-salariul-mediu-in-bucuresti-5-5-din-salariile-din-romania-sunt-peste-10-000-de-lei-cifrele-complete-22228849

      Explica-mi tu mi-e cum sunt medii electrocasnicele alea de 8000E cand dai 4500lei pe rata.

      Daca tu ai, f bine, bravo tie! Dar iesi din bula ta si vezi ca lumea nu traieste asa cum crezi tu si vezi pe la prieteni.

      10
    • Tu insistă cu prostiile… 5m2 de geam (nu ușă) înseamnă minim 3 metri liniari de geam… Ce apartament ai văzut tu în România așa? Și poate ne spui și nouă cam cât ai dat dumneata pe M2, să știm și noi cât de tare te-au fraierit….

      20
    • @caposu

      9metri de balcon, pe tot apt termopan, 5 geamuri in apt tripan.
      5000 coco. E simplu

      00
  9. Plot twist: 90% din pretul unui apt este dat de zona. In foarte putine cazuri conteaza si calitatea materialelor. Gasesti apt cu pereti din rigips si in centru, muncitorii care le-au facut credeti ca sunt toti scoliti la fac de constructii? Sau sunt aceeasi Dorei care fac si laperiferie?

    Comentariu apreciat.441
    • Doreii sunt aceeasi din Sri Lanka dar lucreaza la standardele si materialele constructorului, de aia blocurile facute de exemplu de One sau Nusco sunt mai de calitate decat Militari Residence sau ce face NeaCoitza la Pallady.

      1117
    • Ai partial dreptate. Stiu 2 ap la vanzare scoase la 100m de Decebal si pretul e 65 unul si 74neg altul mobilat complet.

      De ce? Vechimea blocului + e Rs2 sau 1…

      Care vreti sa va convingeti e blocul vis a vis de Mol dp Calea Calarasi si statia de tramvai 40

      111
  10. Ai uitat varianta in care la porumb ai:
    – o palma de curte, inde poti pune un gratar si un sezlong pt Vit D.
    – doua locuri de parcare
    – adesea suprafata casei/apt e usor dubla fata de oferta din oras.

    Apoi in oras mai sunt nimicuri precum:
    – lipsa locuri parcare
    – poluare de absolut toate felurile
    – vecini adesea batrani si/mitocani
    – scari de bloc insalubre, instalatii antice, blocaje de tot felul.

    Cand scapi de oras, parca evadezi, mai ales de la blocurile vechi.

    Ma uit asa cu groaza la ce se intampla la un apt pe care il am cu chirie (mostenit) la Baba Novac.

    – vecinul de palier da afara pe hol cainele sa se cace. Vecinul nu vorbeste cu nimeni, iese rar si nu raspunde, nu vorbeste.
    – desupra, pe diagonala e o familie cu un copil cu ceva defect genetic fizic si mental. Saracu urla ore-n intregi noaptea, dar a dat coltul anul trecut.
    – vis-a-vis, la ultimul etaj vecinu creste porumbei.
    Astia caca tot! Cel mai misto e cand deschizi geamul si e plin de ganeat. Am pus tepi de plastic, dar aterizau pe ei fara probleme.
    Am schimbat cu tepi de sarma si asta ii incurca, dar nu de tot, doar ii enerveaza si ii raneste.
    – la 6 luni avem inundatie, ca tevile sunt originale.
    Nu vrea nimeni sa plateasca si sa le schimbe.
    Am facut asigurare.
    – vecina de deasupra e foarte harnica.
    In fiecare zi scutura cearceafurile si aparent in familie parul pubian e abundent, pentru ca aterizeaza carliontat fix pe parchetul meu alb. O placere sa analizezi zilnic asta. Si nu e intresata de vorba. Sa nu mai tin eu geamul deschis.
    – pe rand vecinii cu restante de cateva luni se rotesc. Platesc partial doar cand incepe procesul civil.
    Unii nu au bani, altii au alte prioritati si mai subt specialii ce nu platesc pentru ca nici ceilalti nu platesc.

    Nu e perfect la porumb, dar la oras, la bloc, e cocina, e concentratie de infectie umana.
    Si blocurile noi imbatranesc!

    Comentariu apreciat.7437
    • la ce îți foloseșc grătarul și șezlongul, dacă tu – dacă vrei să ajungi la timp la școală/birou/treburi – trebuie să pleci de acasă la 5 când nici nu s-au trezit găinile și vii înapoi seara când vitamina D este deasupra coastei de est a SUA?

      cei mai mitocani vecini sunt maneliștii cocalari din suburbii, ăia de la case da.. care fiind la casă se simt mai entitled să „fac ce vreau la mine in curte bĂ”

      Comentariu apreciat.6520
    • Nu-i nimic mai romanesc decat sa faci mii de km lunar si sa petreci zeci de ore in masina ca in schimb sa ai si tu unde face un gratar…

      Comentariu apreciat.4519
    • Daca ai copii si jobul in oras, nu e combinatie sa iti iei casa la porumb, doar ca sa ai unde dormi noaptea.

      Casa la porumb e pentru cei care au barem o gradinitia/scoala in sat/comuna si ideal lucreaza remote.

      Atunci da, e incomparabil mai bine decat la bloc.

      Comentariu apreciat.388
    • Deci in oras e poluare de toate felurile unde de bine de rau oamenii mai folosesc transportul in comun, dar la porumb, unde fiecare are 2 locuri de parcare (dupa cum ai spus) miroase a levantica, nu?

      Stii ca in oras poti iesi din bloc si sa te duci intr-un parc/parculet sa iti iei vitamina D, nu?

      Indecis. Tu ce zici?306
    • bocănilă, superb acest ultim comentariu aici. m-am oprit la „noi discutăm de apartamente, dar știi că la porumb poți găsi și case cu suprafață dublă?”. du-te tare.

    • @vali nu-l bana bre pe Bogumil/Bocanila ca e bine din cand in cand sa vedem si noi sunt sunt _ceilalti_ :)

      69
    • @Bocanila, este foarte bine sa ai o casa „la porumb” unde sa ai si spatiu de un gratar sau sa iesi la iarba verde.
      Doar ca o astfel de locuinta nu este compatibila cu un serviciu in oras. Sau nu este de dorit daca ai copii si nu ai cel putin o gradinita si o scoala in zona.
      Nu mai spunem de liceu pentru cand cresc copiii, dar macar acolo putem spune ca deja este doar responsabilitatea lor sa piarda 2-3 ore pe zi cu transportul.

      00
  11. Moinesti nu e chiar cea mai buna zona.Mai bn la porumb

    Indecis. Tu ce zici?238
    • ai metrou la porumb?

    • Doar metroul nu poate salva o zona, cum nici la Berceni,care e in porumb, nu ii va salva metroul.Tot un ghetou fara cap e facut-Popesti 2.Unii au 2-3.000 de m2 si tot la poarta parcheaza si nu au lasat trotuar,praf peste tot, miros urat, nu au un copac plantat in zona noua etc.
      O chestie in plus pt alea noi e faptul ca alea vechi au:
      -suprafata de 65m2 nu e ok la 3 camere
      -2,6 m inaltime fata de 2,7-2,84 alea noi.
      -intunecate
      -holuri si lifturi murdare/urate
      -ghene si miros de mancare
      -nu au centrala .civilizat e caldura centralizat, dar nu am avut administratie sa intretina.eu as trece la Radet daca ar fi ok.
      -arata urat blocurile si pe afara chiar daca sunt anvelopate
      -unele sunt deja subrezite de cutremur
      -vecini care nu vor sa se faca nimic
      -parcarea nu este privata si nu gasesti peste tot

      Alea vechi in zone bune au o locatie mai aproape de centru, mai aerisite, parc poate si distanta intre blocuri ok. Moinesti nu are nimic din astea.

      119
  12. Boss fara suparare, dar articolul tau putea fi rezumat in maxim 2 linii. Romanii cumpara apartament la porumbi pentru ca doar de alea au bani. Restul sunt doar explicatii inutile pentru cine traieste in Romania.
    Sigur o exista si o doza de comoditate, dar inca nu am intalnit omul care sa zica visul meu de o viata a fost sa stau in Militari Residence. Pur si simplu romanul mediu asta isi permite cand vine vorba de o proprietate. Iar cine dispune de suma de bani pentru varianta 2 se gandeste cum sa intre pe varianta 1. Pentru ca renovarea aia de 20k in sus poate sa insemne fix diferenta de bani intre apartament nou si central versus apartament renovat in bloc comunist(poate central) cu toate viciile ce vin.

    Comentariu apreciat.548
    • NOU
      #100

      Suntem atat de obsedati de a ne cumpara un apartament, incat pana si ultima mizerie te face sa te simti mai bine ca unul intr-o chirie. Prefer sa dau banii pe o chirie intr-o zona decenta decat sa imi cheltui toti banii pe ultimul cotet.

      Indecis. Tu ce zici?1625
  13. vali, in buc ai si variabila “cutremur”:
    – un amic sta pe langa P Muncii la 1-2min de metrou, dar bloc ft vechi.

    2 cam semidec se vand cu 70k euro !!! De ce?! E cls 1 sau 2 de cutremur iar bancile NU finanteaza deloc Rs1 si Rs2.

    – altul a dat 100k euro pe 3 cam la P Delfinului in bloc din 1975, atentie Rs3 nu 1 sau 3. A mers pe la toate bancile si abia la una a gasit, DAR cu dobanda mai mare…

    Morala? Orice om trebuie sa ia in calcul “solvabilitatea”. Daca la vanzare nu poti avea clienti prin credit… esti cam terminat.

    Personal caut sa mai cumpar un 2cam sau 3cam in zona Victoriei / Eroilor / Izvor / Stefan cel Mare… evident ca o sa iau in bloc vechi / comunist, DAR jumatate cred sunt inainte de 1980.

    Personal NU bag bani in nimic mai vechi de 1977 + 2-3 ani. ( posibil fundatia a fost afectata in 77 si el finalizat ulterior )

    As aprecia ft mult daca cineva sta in zonele de mai sus sau poate sa mi dea un pont cu ceva strazi ( blocuri ) unde gasesc 1980+.

    Momentan ca pont stiu zona dp Calea Calarasi colt Delea Veche cu un bloc finalizat prin 90 pt Serviciul Roman… dar sunt totusi 15min pana la metrou si vreau sa il bag pe Booking… n as deranja pensionarii sistemului.

    Indecis. Tu ce zici?831
    • Pe zona Stefan Cel Mare, blocurile pe partea cu Parcul Circului/Matei Bals sunt de dinainte de 80. Pe cealalta parte cu foarte putine exceptii blocurile sunt facute dupa 80, insa se gasesc destul de greu de la 3 camere in sus. Pe langa asta este o zona aglomerata unde se gaseste greu loc de parcare.

      140
    • @Asdad2005 pai nu ai nevoie de loc de parcare ca nu iesi cu masina zilnic sa faci 2000km pe luna :)

      48
    • Asdad2005, mersi de pont. Legat de locurile de parcare stiu situatia din S2, am vazut multe comentarii pe pagina primarului…

      Vali, presimt ca e cerere mare de un articol legat de “mitul blocurilor vechi” – cele facute inainte de 1977 si care sunt “mega lucrare”, facute sa concureze cu Piramidele ca durata de viata

      Posibil cei cu “manute rosii” sa stea in astfel de blocuri si acum sa se fi panicat cand au realizat ca bancile nu mai finanteaza aproape deloc nici Rs3…

      In continuare am rugamintea daca sta cineva in zonele de mai sus si stie strazi de blocuri cu 1980+. Mi ar fi de ajutor, multumesc!

      75
    • Blocurile de pe Stirbey intersectie cu Plevnei sint de la sfirsitul anilor 80.

      51
    • Prin drumul taberei la blocurile de 4 etaje, eventual cele cu garaje la parter. Ma uitam pentru un prieten. Mergi pe olx si cauta “garaj” la sectiunea ap de vanzare. Era ceva cu 3 camere cu garaj la parter inclus in pret. Etaj intermediar. Zona nu e cea preferata de tine, dar merita da verifici.

      31
    • Hermin, un centralizator cu date despre blocurile vechi este pe blogul lui Teo Alida. Un tip TARE ciudat, dar e tatic pe urbanism. Nu stiu de unde a compilat datele alea, dar sunt aur.

      150
    • @Hermin un sfat, ia dupa 84 pt ca din 77 pana in 84 toate reglementarile noi nu s-au bagat peste noapte. hop tzop….

      53
    • hartablocuri.ro – poti sa si filtrezi dupa anul construirii, coduri de culoare, binisor realizat.

      120
    • NOU
      #110

      Daca vrei pont, foloseste site-ul asta unde ai detalii gârlă: https://www.hartablocuri.ro/

      20
    • Toată Calea Călărași e ok, de la Hyperion până la Muncii. Am stat acolo, blocurile sunt tapene. Mă refer la cele de la bulevard de 8 etaje. Recomand etajul 5+ totuși, ca îți trece tramvaiul prin casă mai jos.

      00
    • Sincer eu pt-astea comuniste as vana d-alea facute pt secu.

      Pe Stefan cel Mare am avut vecini (ca s-au prapadit):
      – Colonel in armata,
      – Militian sef de sectie
      – Pilot + Stewardeza
      – ceva grangur pe la IGP (mai povesteste cand il ia gura pe dinainte, dar niciodata specifice).

      Pe la Iancului vazusem un bloc. Cautam un 4 cam si am gasit la 125mp.
      Vanzatorul erau aia care-au mostenit directorul de la fructexport.
      Magureanu avea un apartament in bloc.

      50
  14. Eu prin porumb inteleg case, nu apartamente…

    In rest singurul motiv pentru care nu mi-as lua apartament in Bucuresti e posibilitatea unui cutremur, si nu neaparat ca mi-ar fi teama de blocurile construite recent, ci de haosul ce ar urma unui cutremur serios.

    Nu au fost in stare sa gestioneze 100 de raniti la Colectiv, d-apai cateva zeci de mii, cu sute de incendii, explozii ale magistralelor de gaze, sute de mii de tone de moloz care blocheaza toate arterele, etc.

    Indecis. Tu ce zici?1714
  15. Io pot sa va spun din experienta mea de acum 3 ani. Nascut si crescut in Drumul Taberei, am vrut sa ma mut tot in Drumul Taberei, la 3 camere.

    Am vrut bloc nou (nu pe prelungirea ghencea, ci in drumul taberei – Tricodava sau Lujerului). Pretul atunci era undeva la 140k, fara tva, un apartament decent ca si mp2. Muuult peste bugetul meu (bugetul meu de credit :)) ).

    Asa ca m-am mutat la casa, in Bragadiru. Am cautat cred ca peste 6 luni ceva cum voiam eu. Asfalt, canalizare, gaze, net, mijloc de transport in comun, gradinita etc.

    Am vazut cred ca peste 30 de case, m-am intalnit cu n dezvoltatori care promiteau chestii, dar prima regula este sa nu ii crezi :))).

    Intr-un final am gasit ce am cautat si am dat 100k, cu tot cu mobila. Doamna care statea s-a mutat si a lasat tot.

    Cu traficul n-am treaba, mi se pare mult mai ok oricum ca in Dr. Taberei. Am scuter oricum, dar in zilele cand nu merg cu scuterul, merg cu masina pana la Cora, o las in parcare si iau tramvaiul.

    Ce vreau sa zic este ca lumea nu isi doreste sa se mute la porumb, dar astea sunt posibilitatile. Csf, n-ai csf.

    Comentariu apreciat.487
    • Later Edit: si am avut noroc ca eu am putut sta 6 luni sa caut. Altii nu au norocul asta si trebuie sa se mute urgent…

      154
    • Later edit 2: stiu ca se zice ca nu vine nimeni la tine sa faci gratar. la mine aproape in fiecare weekend de F1 ne strangem + meciuri pe proiector in curte. Grataru, gratar. Na, e taxiu din Dr Taberei pana aici maxim 15 lei.

      168
    • E bine ca vine taxiul. Nu fac misto sunt serios. Cu 100k o casa in „orasul” meu o iau de abia la satele din inelul 2, asta inseamna 20+ km fata de oras. Ca timp nu e mult, uneori faci cu masina pana in oras in centru cat faci din anumita cartiere pana in centru, doar ca nu ai transport in comun, nu vine taxi, nu vin bringo, tazz, uber. Vreau cumparaturi mai de doamne ajuta , bag 20 km condus.

      E complicat cu a gasi un loc ok de locuit din toate punctele de vedere.

      131
    • Filip este un model de urmat cind vrei sa cumperi locuinta.
      Asa cum spune a avut timp sa isi aleaga,dar statistic 90 la suta din cei care cumpara nu sint presati.
      Omul a vazut 30 de case pina sa cumpere.Asa cred eu ca trebuie facut.

      211
    • A văzut puține… Nevasta-mea a ales un an de zile, dar la final avem un apartament de 120mp, în bloc cu 4 apartamente. Curte privată de 300m2, niște gazon, niște măslini, garaj de 30m2, făcut în 2000. Până la școală sunt 2 minute, la tramvai 7,autobuz 2 și magazin tip profi cam 10 (pe jos). Cost in jur de 250k €. Și îmi bate porumbul în geam, pentru că sunt vecin cu un parc agricol de la marginea orașului. Până la lidl sau Mall sunt 5 minute cu mașina, până în șoseaua de centură 5 minute. Puteam să economisim 100k și luam casă la vreo 10 km de oraș. Dar deveneam dependenți de mașini și pierdeam mult timp cu naveta la școală….
      Fiecare cu prioritățile lui….

      27
    • E vorba de Italia, un mic (200k locuitori) oraș universitar din nord-est

      13
  16. In loc sa ne dam cu parerea noi astia care n-am facut-o, nu mai bine mergem la aia de au luat la porumb sa-i intrebam? Ca poate au motivelele lor si noua ne scapa.

    176
  17. Eu am fost sarac si am facut asa(nu in Bucuresti, ci orasele mari imediat urmatoare)

    Cumparat apartament cu 3 camere vechi si mic(bucataria si baia sunt foarte mici). Locatie centrala, am totu la botu calului(max 15 minute walking distance fata de orice).
    59k euro.

    Renovatul si mobilarea au costat 10k euro. Baia si bucataria facut cu mesteri, restu facut noi (demontat parchet, pus sapa, pus parchet(gresie in hol), zugravit). Pus centrala pe gaz. La mobilat am „designeru” cu mine in casa si s-a ocupat sa caute mobila faina la pret bun. Montajul tot noi l-am facut. A durat cam 1,5 ani, dar fiind 3 camere am putut sa ne intindem atata.

    Prima data s-au renovat bucataria si baia si pus centrala. Dupa am luat mobila temporara(pal ieftinache 2000 de lei) si o canapea extensibila si o masuta si birou) asta a dus spre 5000 de lei. Si am inceput sa renovam camerele 2 si 3. Cand am terminat 2 si 3 am mutat mobila din 1 in 3. In 2 am pus mobila noua. Si am inceput sa renovam 1.

    Cand am gatat tot, mobila de pal a ramas in 3, canapeaua, masuta si biroul au fost vandute si luat birou mai bun pt camera 3.

    Rata a fost 1300 de lei(rata fixa 5 ani). In zona o chirie pe asa ceva e cam 1700-1800 de lei. Apartamentu e aproape achitat(il avem de 5 ani).

    Aveam salarii medii in momentul in care am luat apartamentul.

    In momentul de fata ne gandim sa il vindem si sa luam ceva mai bun si mai mare(mai ales bucataria), dar tot central.

    Initial ma gandeam la o casa la sat(ineli 2 de sate, 20+ de km de oras). Gasisem sate cu utilitati, cu cresa, cu scoli renovate, daaar aici sunt doua probleme:
    1. Nu cunosc pe nimeni in acel sat, si e atmosfera rurala. Voi fi vazut ca ala de la oras(chit ca ma trag de la sat, dar alt sat), anturaju meu ramane la oras si de naveta va fi nevoie. Dar efectiv orasu va ramane pentru munca doar, voi deveni satean.
    2. Nu prea sunt case noi de vanzare, va trebui sa imi fac eu casa, si asta e batsie de cap.

    Varianta cu casa/duplex la promub aka suburbii/primu inel de sate.

    1. Aglomeratie si lipsa de infrastructura. Aceiasi galagie ca in oras oras doar ca fac 25 de minute pana in oras fara trafic daca aleg o zona ieftina(120-150k un duplex) sau 10-15 daca aleg suburbia scumpa(200-250k un duplex)

    Pe de alta parte as ramane si la bloc, daca as avea o bucatarie mare, si parcuri langa mine. Si asta cu parcurile si totu in walking distance o am doar in zone centrale cum e si actuala zona in care stau.

    Indecis. Tu ce zici?2111
    • „A durat cam 1,5 ani, dar fiind 3 camere am putut sa ne intindem atata.”

      Frumos asa, sa tot ai vecini ca asta care removeaza un an jumate asa cand are el si nevasta timp inainte si dupa munca si in weekend cand ti-e lumea mai draga si apoi sa va plangeti ca e grea viata la bloc ca n-ai liniste ca la casa unde mai poti pune si de-un gratar.

      Indecis. Tu ce zici?2913
    • tu crezi ca am dat cu bormasina non stop?
      sapa a durat 2 zile per camera.
      parchetul a durat 2 zile per camera.

      Am lasat sapa sa se usuce vreo 6 saptamani pana sa pun parchet.
      Cu zugravitul am lasat sa se usuce peretii 3 luni pana sa vin cu mobila sau orice altceva.

      Puteam termina intr-o luna maxim daca chiar voiam. Nu cred ca au fost 20 de zile de munca efectiv, dar multa pauza intre.
      Dar neavand copii si avand tot timpul o camera facuta, nu am fost presati de timp.

      Indecis. Tu ce zici?246
  18. hai sa va dau e o metoda gansta’ dintr-o anume tara din estul Europei (nu zic care, sic!) : cumperi o casa in centru cu o capita de bani de banca cu un credit supraevalut ( e la pensie, dar merge daca esti politician), ii dai vanzatorului ‘decat’ 70-80% din ce e in acte, iar de restul faci renovarea. Si ca sa fie si mai kosher treaba: angajezi pe primarie un zidar si un electrician care lucreaza full time la casa ta, ca doar nu e sa dai bani la privati ca tot amarasteanu’. Eh, how cool is that?

    224
  19. Eu am niste blocuri d-astea la capatul complexului de case care e la porumb. Din ce am vazut eu, majoritatea sunt inchiriate, nu cumparate. Daca e sa fac o statistica la ochi, sunt studenti si familii tinere cu copil mic. Cert este ca parcarea e plina de masini mai mult decat decente (noi) cu numere din toate judetele tarii, mai putin IF si B.

    90
  20. Eu am stat la varianta porumb si acum stau la varianta bloc semivechi (2008). Hai sa va zic experienta mea….

    Bloc la porumb pe Metalurgiei, cand m-am mutat erau cateva blocuri pe Binelui si cam atat. Liber, se faceau liniute, s-au mai construit blocuri si s-au mutat liniutele unde intoarce 220, imi scapa acum. Pt context sa va dati seama ca am stat niste ani pe metalurgiei.

    E la bloc faza cam asa, bloc nou da, partea electrica la pamant, a mai rezolvat atat unele mi-a mai facut si tata am mai reparat si eu niste prize, peretii buni drepti n-am ce zice meseriasul bun. canalizarea okey-ish, s-a mai blocat cand isi arunca lumea chilotii cu totul in wc (yeap that was done). Apa calda apa calda, centrala fara probleme. Distractia, bubuiala la etajul 2 deasupra si pe stanga, altul cu muzica la parter, unu la etajul 2 care isi batea nevasta, si niste idioti care bagau muzica in masina in parcarea subterana.

    Cand plecam cu copii la gradinita autobuzul ba venea ba nu venea, avea program da se respecta si nu se respecta. Dupa ce am facut al 2-lea plod am zis ca turbez si am vandut sub pretul zonei intr-o singura zi. O zi atentie, nu 2 nu 3, a venit omul am batut palma intr-o luna eram OUT.

    Acum in blocul noutz(2008) am asa, cum ma uit in dreapta acum de la biroul de la care scriu parc, la 15 minute gradinita, la 2 statii scoala generala. intr-adevar am bagat 20K euro si nu se vede nimic, zici ca nu am renovat nimic. Dar comfortul e comfort, am centrala, blocul anvelopat, loc de parcare al meu. Vecinii, am o babuta deasupra care scutura paturi si spala pervazele cu galeata (cred). Noaptea baba televizorul in blana (cred ca ii este frica sa stea singura) dar nu se aude asa tare, in surdina. Si administratorul este o baba sclemberista dar asta e. Mai am 4 ani de platit rate si scap.

    Dupa asta urmeaza un break si o casa cu 2 camere pe la 50 de ani unde sa ma retrag ca Uzi si Tataie in plina glorie.

    235
  21. NOU
    #134

    Bloc nou > bloc vechi daca ai banii necesari. Arata jalnic blocurile din 80-90, rar sunt intretinute pe scara blocului. Si exista si apartamente in blocuri noi impartite bine, nu inteleg de ce se pedaleaza pe ideea ca doar in blocurile comuniste gasesti lucruri ok.

    234
    • NOU
      #135

      Pentru ca unii vor apartament la pret de Seria 5 la mana a doua. 😉

      40
    • Blocurile alea vechi se pot si intretine, inclusiv de tine proaspat mutat.
      Vorbi cu seful de scara, luat 2 cutii de vopsea si una mare de var, un trafalete si 2 pensoane cu o galeata de apa si un mop, in cateva ore ai rezolvat.

      41
  22. Asta cu porumbul e valabilă și pentru alte orașe mai mari ale țării. Mă uitam dimineață la știri și arătau o filmare dintr-un cartier mărginaș, poți să-i spui porumb, că în jur asta are, deși e linie de autobuz până acolo si, dacă treci podul peste Siret, ajungi pe jos în oraș în vreo 20 de minute . Filmarea era cu urlete de coioți sau șacali sau ce naiba or fi fost. Da, nu poți lăsa copiii să se joace până noaptea târziu în fața blocurilor. Da, au rămas încă pe fosă septică din câte știu eu. Au centrală proprie de cartier. ANL uri. Au putut fi cumpărate apartamentele alea după un număr de ani, presupun că la un preț bun. Li s-au promis locuitorilor o mulțime de facilități când s-au construit ghetourile, cum se obișnuiește: parc, biserică, școală, grădiniță. 2024, cartierul arată ca o pușcărie, ca o leprozerie, ca un loc de supraviețuire extremă. Cum o fi să stai acolo? Am colegi care locuiesc în cartier, i-am întrebat. Mi-au zis, e ok. Au rată mică la bancă, duc copiii la școală zilnic dar hey, ii duc la școala din oraș imediat, câteva minute. Cu șacalii se pare că au apărut probleme, că altfel…

    111
  23. asta e din ciclul „de ce sunt oamenii saraci”. Daca am avea banii, ne-am face si noi vila pe aviatorilor cu 7 milioane de coco(stai… ca acolo doar se renoveaza cu suma asta). Dar adapostul, alaturi de mancare, e una din nevoile primordiale ale omului… preferam sa dormim intr-un apartament construit prost, „la porumb”, decat in canal, in centru. Nu toti fac 5000-6000 Eur pe luna(ca vad ca asta e media pe-aici pe blog, daca te iei dupa ce spun cei ce comenteaza p-aci), si sunt putini cei care ofera consultatii de 10 minute pe 750 de lei(precum dr. Carstoiu), sa aibe firme cu vilute si masinute de sute de mii de euro. Cei mai multi muncesc mult pe bani putini, si incearca sa-si duca viata cinstit, sa-si creasca copiii, sa-si manance mamaliga, pe cat posibil, in pace si liniste. Unii fac sacrificii foarte mari ca sa-si ia aia 50 de metri patrati de caramida „la porumb”. Au respectul meu si le doresc tot binele din lume.

    Comentariu apreciat.652
    • Am cunoscut o gramada de oameni muncitori, foarte okey, dar fraieri si rusinosi. Nu stiu sa negocieze si sa ceara mai mult. Bani se fac asa usor cand ai putin tupeu. Nu zic nimic ilegal, doar sa ceri cand te angajezi inca 500-1000 lei, peste ce crezi tu.

      167
    • cata dreptate razvan, cata dreptate…

      eu le mai fac „coaching” la astia din cercul meu fiindca sunt prea slabi de inger si nu lucreaza in avantajul lor.

      la unii le-am compus raspunsurile la ofertele de angajare cu mana mea si le-am obtinut sume semnificative in plus. le era asa de rusine, ca a trebuit sa dau „send” eu personal la email, atat de ingroziti erau sa negocieze…

      185
    • Aia 1000 de lei fac diferenta intre a avea o casa de 250k euro sau nu.

      51
    • @weeeq

      Corect, ăia 1000 nu fac, dar 1000 ron azi, 1000 ron creștere peste 6 luni, poate peste 1 an creștere de 2000 ron, și uite cum te trezești la alt nivel…

      Bine-nțeles, dacă ai și ceva pe lângă de oferit dpdv profesional la negocierile astea, nu doar tupeul, deși în România de multe ori e de-ajuns…

      16
  24. zona conteaza in primul rand la pret, zona face pretul si e foarte importanta. uite de exemplu in poza lui vali, in stanga e gorjului si in dreapta e inceputul zonei lujerului unde stau si eu. diferenta de pret e 8000-10000 desi distanta o de la timonierului pana la moinesti o faci pe jos in maxim 10 minute. mai multi au scris ca si criteriu ” vecinii”. cum controlezi tu ce vecini ai ???? proportia pe orice scara e cam 50-50 proprietari-chiriasi. eu de exemplu in dreapta mea am un apartament care e gol din 2008 pana azi, nu a stat nimeni niciodata. proprietarul care e o femeie e plecata din tara iar in stanga mea am numai chiriasi din 2008 pana acum care se schimba de la an la an. n am avut probleme cu ei dar si daca as fi avut ce poti face ? locuitul la bloc e un compromis pentru ca sunt multe variabile pe care nu ai cum sa le controlezi, vecini, restantieri la intretinere, diferite probleme cu tevi, inundatii de la vecini, etc
    acum se incepe constructia la niste blocuri aici ( fostul apromat de pe timonierului si langa lukoi lujerului , intr-o luna incepe vanzarea si sunt curios ce preturi o sa fie.
    altii au mai scris de gandaci. gandaci si altele apar oriunde e gunoi, mancare aruncata aiurea iar astea nu au treaba cu zona sau cu bloc vechi/nou pentru ca pot sa apara oriunde.
    oriunde vei gasi avantaje si dezavantaje, important e ce vrei tu si ce iti permiti sa-ti cumperi dar in orice conditii un apartament langa o statie de metrou e un avantaj pentru ca metroul ramane de departe cel mai eficient mijloc de transport in comun. faci 20 minute cu metroul de la mine de la lujerului pana la piata romana indiferent cat de aglomerat e orasul……

    134
    • De la Lujerului la Romană nu faci 20 de minute cu metroul nici măcar sâmbăta de dimineață, la 7, când nu e nimeni pe peroane. Dar pot înțelege ce spui, trecând de exagerarea de rigoare :)

      141
  25. La mine în bloc, la bulevardul Iuliu Maniu, s a vândut anul asta Ap 3 camere, cu centrala, 100k, probabil ca mai baga ceva în el sa îl facă locuibil. Ce am constatat, multe apartamente sunt goale de câțiva ani, proprietarii stau în alta parte, nu vând, nu închiriază, îl țin asa ca să fie . Bloc reabilitat, iarna asta chiar nu au fost probleme cu avariile la radet, și s au consumat și mai puține unități la repartitoare, cel puțin la mine am obs asta.

    170
    • E greu bre si sa inchiriezi, mai ales daca vrei sa scoti un ban mai ok de le el. Dai aproape umai de curve, bombardieri, minori (d-astia de la porumb care s-au saturat sa fie sofer pt plod), subinchiriere in hotelier. Si mai nou „bagam 4-5 (probabil vreo 6) srilankezi/paki in maxim 2 camere”, evident garantiile nu acopera ce daune pot face aia daca e cat de cat mai de duoamne-ajuta apartamentul. Zici ca ultimii eh doar vin sa doarma ca-s rupti cu munca dar… mai au si libere, mai pot lucra si in constructii cu mizeria de rigoare si oricum de fapt problema cu ei e ca nu-s nici curati nici gospodari de felul lor. Asa ca morala e ca daca nu gasesti ceva student sau tanar corporatist / profesie liberala, you’re fucked, ca doar nu o sa faci pomana altora pe nervii si banii tai. Si nu e vorba doar de daune, ci si ca iti poti face probleme cu vecinii/asociatia sau chiar probleme penale. De ex eu nu accept minori care locuiesc singuri, ca poate pun dreaq aia de vreun fwtai in grup filmat si dat pe net si dupa aia ma cheama pe mine politia sa ma intrebe, de parca stau sa ii pazesc. Ma rog aici e de fler, ca vin babacii sa vorbeasca initial la vizionare dar se cam dau de gol.
      Iar treaba asta cu locuibil e si dupa pretentii si scop pana la urma. Pentru dat in chirie nu as pune mobila din lemn masiv, parchet masiv si alte expensive bullshit, ca nu prea ai cum sa ceri peste 1k eur pe luna daca nu e apartament in vila sau bloc nou „de lucs”

      153
    • Legat de ce zice Pikiri: absolut corect. Aceasta fiind situația generală majoritatea proprietarilor refuză genul descris ( Asia întunecată). Ca urmare ce anume credeți că s-a întâmplat? Agenții de leasing forță de muncă sau angajatori mai mari ( de la 10 oameni aduși în sus ) au început să cumpere ei apartamente noi ( valoarea se păstrează mai bine și uneori chiar ei sunt dezvoltatorii sau rude cu dezvoltatorii deci prețul plătit eventual este cel de la săpare fundație nu de la gata) în care să cazeze 2-3 muncitori/cameră.
      Deci cei care ziceați mai sus de bloc nou ca vreau scară curată și fără gândaci aveți grijă să nu regretați în curând mutarea într-o mică indie cu toate caracteristicile minunate.
      Și nu ,, A fost 200k nu are cum! ” nu se aplică. Dacă eu am nevoie de 10 muncitori la orice afacere și toți strâmbă din nas că ăștia put și sunt jegoși și nu-mi închiriază voi cumpăra 1-2 apartamente cât mai aproape de sediu și cât mai bune. Pentru că dacă doar eu am sri lankezi acolo prețul celorlalți scade, nu al meu. Eu când se termină contractul lor renovez și vând în profit ( teoria negrului cu casă în cartier de albi ).
      PS. Nu sunt în situația de mai sus, mi-a fost descrisă de un patron de atelier de mobilă cu care lucrez și care aduce muncitori. După ce au fost dați afară din 3 chirii omul a recurs la soluția descrisă. Nu știu câți sunt, poate am exagerat cu generalizarea dar cred că în București va fi o situație des întâlnită.

      11
  26. Cauti apartament bine conectat la transportul public, ca apoi tu sa continui sa mergi cu masina peste tot. Cel putin asta vad in unele zone bine conectate la STB si metrou. Masini parcate noaptea una langa alta. Asa la porumb macar ai scuza ca nu ai alta optiune :))))

    262
  27. Mda, problemele par de neiesit. Trebuie neaparat inca un album foto cu poze din Certeze ca sa se rezolve problemele in capitala.

    102
  28. Mie mi se pare ca la blocurile vechi ai ceva mai multe spatii verzi, niste copaci prin jurul blocului, dar mai putine locuri de parcare. Iar la blocurile noi este invers, spatiile verzi sunt inlocuite de locuri de parcare.

    190
  29. Aș spune doar că Moinești este departe de a fi un loc unde să-ți cumperi apartament. Dar hei, ce știu eu despre Militari…

    02

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube