Imobiliare Brașov: eu m-aș muta din Schei

Dualitatea spiritului românesc: vai ce frumos e pe geam, vai ce omor e uneori. Țin să vă reamintesc că Marian Godină a fost polițist la circulație în Brașov zece ani de zile. Nu a aterizat în oraș acum 2 săptămâni.

Și totuși și-a luat casă în Schei. Văzând cu ochi dubli, și de polițist la rutieră, și de om, cum e traficul. Cum sunt intrările și ieșirile. Și când e aglomerat, și când e liber. Sper că și-a luat casă și că nu a primit vreo moștenire, că atunci ar fi de înțeles de ce stă acolo. Dacă a cumpărat, tocmai a aflat de ce a fost mai ieftin și de ce toată lumea care nu a fost polițist la rutieră, dar mai citește știrile din când în când, evită să cumpere acolo.

Oamenii se pun în poziția asta și apoi tot ei se plâng. Aștept cu interes alte postări din aceeași categorie. Dacă ăsta cu aglomerația din Schei a scos 6.500 like-uri, “nu-mi vine să cred, e aglomerație pe DN1” cred că va scoate minim 10.000, la fel și “apa e udă” sau “la Pietrele lui Solomon nu găsești parcare mereu”.

Altfel, rămâne cum am stabilit: dacă nu moștenești ceva acolo, nu are rost să te muți de bună voie în Schei. Ah, să-ți iei o casă de vacanță pe acolo? Să cauți o cazare acolo? Sigur, e pitoresc rău.

brasov-2022-3

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

52 comentarii

  1. Cand am citit cu plângea săptămâna trecuta Godina pe net, chiar ma gândeam „unde esti tu Zoso oare”. Si ai venit ca un CTP in flames.

  2. Godină are mentalitate la fel ca securiștii ăștia pensionari de pe la noi care cred că odată cu casa și-au cumpărat și strada și orașul și totul. Bă, totul li se cuvine lor! Turiști? Dă-i în plm, nu ne trebuie! Vizitatori? De ce? Eu trebuie să mă duc la dentist, piațâ. etc.
    Îți dai seama că cu 3 Godini din ăștia proști care stăteau lângă Coloseum, Roma era terminată și în faliment!

    • Aceleasi comentarii le auzi de la jumatate din locuitorii din Brasov. Toti se plang de aglomeratia si de galagia provocate de turisti, inclusiv cei care traiesc din asta.

    • Cam tot așa începuseră și venețienii, ca după 2 ani de pandemie și foame cruntă să-și schimbe filozofia…

  3. Ce cartier ar fi ok? Ma gândeam sa ma mut în Brașov daia te întreb.

    • am pe youtube un clip pe tema asta.

    • Thx, o sa îl caut

    • Depinde si unde vei lucra. Daca esti „remote”, Racadau, ai Tampa si padurea aproape ( si ursu’ seara), blocurile lui Ceau sunt relativ recente (’85-’90) si decente ca impartire. Altfel, cat mai spre locul in care lucrezi.

    • da, dar copilul unde are școala? sau grădinița?

    • Ursu vine seara dar pleacă dimineața.Îl rogi si tu să treacă pe la grădiniță cu pruncu.

    • Oriunde in brasov sau imprejurimi. Faci intre 10 si 30 de min (oras sau exterior) pana in centru.
      Cand am venit prima data in bv colegii se plangeau ca vai duamne s-a aglomerat e balamuc murim! Eu venind la.ora de varf gen 8 am si facand 15 min pana la birou.
      Le souneam ca in capitalistan in 15 min nu iesi nici de pe strada pe care stai, care aglomeratie vad ei in bv?
      Nu domne ca nu intelegi tu.
      Intre timp am stat si in schei sin in astra si in exterior, faci intre 10 si 30 de min. Ca eoras mic. Despre ce vorbim?

    • daca vrei sa te muti in brasov, mai bine iti iei chirie in cluj

    • In Sfantu Gheorghe, mai ales daca lucrezi remote. 25 de min cu masina pana in Brasov. Pana la intrarea in Brasov, ca sa fiu mai exact. 30 de min cu trenul pana in gara Brasov. Liniste, curatenie, civilizat, aer curat, frig ca dracu’ iarna. Poti linistit sa-ti lasi copiii sa se joace in fata blocului, fara nicio frica. Multi unguri, dar prietenosi, nu e ce vezi pe la stiri.

  4. Acum 10-15 ani nu era asa omor in Brasov. Am avut cateva delegatii acolo si vara si iarna si in Poiana era lume iarna dar in rest nu era nebunie ce e acum. A crescut mult nivelul de trai si acum multi au o masina si cateva sute de lei de spart in weekend sau in concediu si lumea iese mult mai mult din casa.

  5. Hey, Marian Godina nu și-a luat casa in Schei. Probabil o va moșteni acolo locuind una din bunicile lor…Cel puțin eu asta am înțeles din ce a transmis online până acum..nu îl cunosc personal.

  6. Daca o să cititți postarea aia unde se plânge de aglomerație la final spune :
    „Ieri am vrut să ajung până la un cabinet stomatologic, nu era ceva vital, dar era totuși o urgență.
    Am petrecut o oră într-o coloană pentru a face un kilometru printre mașini de Dolj, Vaslui, Vrancea etc. Mă, dar voi nu sunteți în concediu? Nu aveți timp? Mai e și soare afară, lăsați-vă naibii mașinile la cazări și bucurați-vă de plimbare!”

    De aici rezultă două întrebări :
    1.Dacă mergi pe jos faci un km cam in 15 – 17 minute de mers lejer – deci dacă un traseu îl faci în 15 minute pe jos de ce ai sta o oră în mașină ca să faci același traseu?

    2.Iar dacă tot mergi cu masina pentru că șa ai chef (deși ai ajunge mai repede pe jos) de ce te plângi că alții fac la fel ????

  7. Cred ca nefasta a avut un cuvant important de spus in aceasta decizie, dar hei, ce stiu eu?

  8. De ce nu se face in zona acces auto interzis cu excepția riveranilor?

    • Pentru ca legal nu se poate interzice doar pentru ca vor riveranii.

    • Nu se poate boca accesul pentru turisti in Brasov, la fel cum nu se poate bloca accesul pentru masinile cu numar de Brasov in restul oraselor. Nu cred ca ar vrea nimeni sa ajunga intr-un oras si sa afle ca pe 50% din strazi este accesul interzis.

    • era unu pe aici acum ceva vreme care dorea sa se inchida acceesul pe un DN ca trecea prin fata curtii lui si il dreanjau tirurile.

    • @Andrei G
      Permite-mi sa te contrazic. In Granada, oraș super turistic și de munte din sudul Spaniei, este interzis accesul in oraș și mai ales in zona centrală a celor care nu au reședința in oraș. ( exagerez puțin dar in general asta e norma ).
      Zilnic, vin mii de turisti cu autocarul in vizita și toți merg pe jos de la marginea orașului pana in centru.
      Sunt camere pe fiecare artera de intrare și in zona centrală sunt piloni și se intra cu card special.
      Dacă mergi la hotel lași matricula și ei o transmit la primărie sa nu iei amenda.
      Orașul are multe autobuze electrice, piste de biciclete. metrou ( deși e un oraș mic ), trenuleț electric pentru turisti.
      Eu cred ca unde e voința se poate găsi o soluție.
      Ce zicea milițianu e ca Romanu Tre sa ajungă cu mașina lui fix in centru, ii cade gradu dacă parchează in afara și vine cu autobuzul, ala e pentru saraki.

  9. Daca tin minte corect, e casa parintilor (mu mai stiu daca ai lui sau ai sotiei), la salariile pe care le-a avut pana s-a insurat nu-si permitea un credit cu care sa cumpere casa in Schei cu un petec de curte, poate cu cartile vandute sa fi dat lovitura.

  10. Cand aud de Godina o vad pe “doamna Tatoiu” de comenta orice oricand… fotbal, politica, economie…

  11. Godina a spus in postarea aia ca:
    „Ce înseamnă ca oricine, fie el de la Buzău, Galați, Constanța, Dolj sau chiar Brașov să poată veni și să dea ture ore întregi prin centrul Brașovului doar pentru că nu-i place cu autobuzul sau pentru că l-a născut mă-sa în mașină? De ce oare nu fac asta în Viena, de exemplu?
    Pentru că-i ustură în cur o oră de parcare în centrul Vienei și le dispare brusc comoditatea.”

    A omis insa sa spuna ca si pe localnicul din Viena il urtura la fel de mult ora aia de parcarea si atunci majoritatea aleg sa circule cu transportul in comun. Dar na, Godina vrea sa lase toti cailalti masinile acasa ca sa aiba el loc sa se plimbe.

    • 2.5 euro/h costa parcarea publica in centrul centrului (daca gasesti parcare), ai voie sa parchezi in functie de strada intre 1.5-2h.
      Ce nu spune Godina este ca in vienna daca iti lasi masina la p&r (4-5euro + bilet gratis), te urci in metrou si ajungi in 20-30 minute unde vrei. In Brasov daca te urci in autobaz stai in aceeasi coloana cu Godina :))

    • @Andrei G
      tot din categoria”ce nu spune Godina” e ca isi parcheaza masina in curtea lu’ socru-su. adica el a zis ca ar trebui scumpita parcarea pe centru, ca sa se elibereze putin traficul.

  12. Am citit si articolul lui Godina si, dincolo de propria nemultumire ca locatar in Schei, eu cred ca se refera la prostul obicei al romanilor, ca is turisti sau nu, de a nu face doi pasi pe jos.Toti stiu ca e aglomerat, nebunie, dar sa nu cumva sa isi paraseasca confortul masinii si sa mearga pe jos sau cu ceva autobuz, asa cum faci ca turist in alta tara.

  13. Mie-mi convine așa cum e. Nu-mi pasă că e balamuc în Șchei, eu iau autobuzul 20 și prind și loc pe scaun, că e liber. Cum ar fi dacă l-ar asculta toți pe Godină? Ar fi autobuzul ăla super plin, înghesuit, nu ar mai merita. Probabil aș lua mașina.

  14. 1. E aglomerat din x motive (zona inghesuita din orasul vechi, oras turistic, vacanta, sarbatori, educatie, etc.)
    2. Vad ca e aglomerat si imi doresc ca toti ceilalti sa nu mai vina cu masinile pe strazi(sarakilor care sunteti – spus mai lung si mai voalat, ca sa fac un pic de valuri)
    3. Iau masina si ma bag in trafic (am citit ca avea de ajuns in alt cartier, motivul x)

    Bai daca asta nu e sublim…

  15. …nu ca as fi avocatul lu’ Godina, da’ el e brasovean get-beget(nascut si crescut prin cartierele astea gri), asa ca stie Brasovul dinainte sa fie ce e astazi. Si in perioada anilor ’90, Brasovul nu a fost vreun oras in care sa vrei sa-ti cresti copiii, de la caini vagabonzi, la gasti de cartier, valutisti, interlopi, batai pe strada si crime random, le-am cam avut pe toate. Doar ca exemplu, in cartierul Noua, dupa lasarea serii, nici politia nu mai intra, iar pe timp de zi, tot era pe lista „mai bine nu”. Ma duceam pe-acolo doar insotit de persoane din cartierul respectiv, care stiam ca vor garanta siguranta mea… altfel, acolo iti lasa-i dintii, pe motiv de „ce cauti pe-aici?”.

    • povești din tinerețe. băieții ăia sunt toți în Vest acu.

    • „asa ca stie Brasovul dinainte sa fie ce e astazi. Si in perioada anilor ’90, Brasovul nu a fost vreun oras in care sa vrei sa-ti cresti copiii, de la caini vagabonzi, la gasti de cartier, valutisti, interlopi, batai pe strada si crime random, le-am cam avut pe toate. ”

      Adica ca orice alt oras din anii 90 din Romania? Ce a avut brasovul special in anii aia?

  16. Mi-am sunat prietenii din copilarie de la Galati, cica nu e chiar asa rau la Brasov. Am primit si o propunere sa cumpar un apartament intr-un bloc abia iesit de la incubator.
    Daca au ajuns galatenii sa construiasca blocuri in Brasov este grav…

  17. Apropo de Godina, intr-o zi ma contactat pe FB, mi-a cerut ceva „pomana”.
    A inceput cu o poveste (mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana), ceva despre o carte „flash-uri intre doua buci convexe” si ca o sa fie asa de popular incat ne vom ajuta reciproc.
    I-am zis sa detalieze si nu a mai raspuns, chiar eram curios sa aflu cum cartea lui imi va creste cifra de afaceri.

  18. Godină n-a cumpărat în Schei, a fost zestrea nevestii.

  19. Mai lipsește sa posteaze un clip în care își șterge lacrimile cu teancul de euro, si cu asta, Godina își va fi atins potențialul maxim. Din punctul meu de vedere, acesta este nivelul acestui domn.

  20. Din pacate aglomeratia este in mare parte datorata celor din Brasov. Daca ne uitam peste masinile din cozile din centru in sezonul blocajului cat ne plimbam relaxati pe trotuar , marea majoritate sunt cu numere BV. In parcarea de la Solomon este fapt stiut ca nu ai sanse sa gasesti loc intr-o zi de weekend sau zi libera cu vreme buna dupa ora 10, dar daca ne uitam ca aproape toti care tin mortis sa se inghesuie in zona sunt la fel cu numere de BV.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile