idioţii cu trabuc

Există câteva cutume în ceea ce priveşte fumatul trabucului. Le pun aici pentru Mătăşel şi alţi fumători ai patriei:

  • nu, trabucul nu se fumează oriunde. ştiu că încerci să impresionezi nişte mămici ieşite cu plozii la joacă, dar nu, nu se fumează în parc, în bermude.

  • nu, puţoii sub 30 de ani nu pot aprecia un trabuc bun la adevărata lui valoare. practic, dacă dai nişte bani pe o cutie de trabucuri şi oferi unul unui copil care vrea să se dea mare la o nuntă (şi nu reuşeşte să tragă ca lumea din el) e ca şi cum l-ai arunca pe jos.

  • nu, nu fumezi trabuc în prezenţa unor oameni care fac de vreo 10 ori mai mulţi bani decât tine decât dacă şi ei fumează trabuc. altfel, vei părea un prost care încearcă să se dea mare.

  • nu, nu fumezi trabuc în prezenţa unor oameni care fac de 10 ori mai putini bani decât tine. vei părea un cocalar care încearcă să se dea mare.

  • nu, nu e nici o ruşine dacă nu ştii să fumezi trabuc. se învaţă. de asemenea, nu e nici o problemă dacă nu poţi termina un trabuc, mi s-a explicat, mai ales că eu sunt şi nefumător. cel care renunţă din timp pierde ocazia de a se face de râs în faţa celorlalţi.

Altfel, dacă simţiţi nevoia de ceva bun, vă recomand trabucshop.ro, nişte oameni mai mult decât amabili.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. Just. As mai adauga:

    – Orice trabuc ai fuma, scoti eticheta. Asta e primul lucru pe care il faci in ritualul de aprins trabucul. Ca fumezi Cohiba sau R&J nu e important, important e sa nu fii opulent. La trabucuri nu merge cu D&G mare pe curea.

    – Intreaba daca barul respectiv are ustensile bune pt aprins trabucul. Nu, o bricheta normala nu merge. Adica merge, dar e pacat de trabuc. Anumite baruri iti vor pune la dispozitie brichete speciale, altele iti vor pune la dispozitie chibrituri speciale (mult mai lungi si putin mai groase), sau o bucata de lemn special. Worst case scenario, foloseste mai multe chibrituri.
    – Tot legat de aprins, trabucul nu se aprinde ca o tigara normala. Nu doar ca vei crea foarte mult fum in jur, dar vei strica si gustul tutunului, aducandu-i gust de gaz de bricheta.

    – Trabucul nu se da din mana in mana in public.

    – Trabucul nu se scrumeaza constant. In acelasi timp, nu gesticula cu el cum ai vazut tu in filme, ca risti sa dai scrum / arzi pe cei din jur si nu e placut.

    00
  2. E cam tras de par tagul ala cu educatia, in rest am inteles ca e reclama la tigari care nici la tv si nici pe print nu se mai face. De ce nu pui si o poza cu un cancer?

    00
  3. Pentru cei sub 30 de ani tigarile de foi sunt un substitut mai mult decat binevenit (mai ales pt cei care urasc cu indarjire – ca mine – turma imbecila devoratoare de kent 8).

    00
  4. Am intalnit un gen de impostura care epata in spatiul fumoarului o alura de grohait cu chitaiala de tanar proaspat descoperitor de fumuri perverse. Ca in vremea in care toti tampitii mergeau la nunti pe la sate imbracati in costum de blugi cu pachetul de Kent la vedere. Acesti putzoi cu aere cubaneze au copiat gestica lui J.R. in varianta postdecembrista si isi umfla plamanii cu aer de Orichas cubana in dorinta de a impresiona asistenta. Provoaca lacrimi de fumarit si grimase pe chipurile plapande ale domnisoarelor care aflate prea departe nu vad sursa mirosului. Trabucul ramane pentru cocalar o provocare la festinul propriei impotente si aroma o tulbure iluzie a unei biblioteci pe peretele unde isi tine maretul poster de la Mobexpert uluindu-si cu un preludiu cu craci si bilutze colorate vreo retardata imbrobodita sa intre cu capul inainte intr-un Logan tunat cu periscoape Borla… Mai miroase prin cartier cateodata a Che Guevara, dar boilor li se stinge lumina si sunt hraniti bine inainte de a fi facuti biftec de soarta…

    00
  5. nu, puţoii sub 30 de ani nu pot aprecia un trabuc bun la adevărata lui valoare. practic, dacă dai nişte bani pe o cutie de trabucuri şi oferi unul unui copil care vrea să se dea mare la o nuntă (şi nu reuşeşte să tragă ca lumea din el) e ca şi cum l-ai arunca pe jos.

    Lemme guess, cand o sa treci de 40 o sa arunci cu „puţoii de sub 40”?

    00
    • @kNox: nu. eu nici acum nu pot aprecia un trabuc. nici peste 10 ani. diferenta de mentalitate.
      ce vreau sa subliniez e ca majoritatea sunt teribilişti.

  6. mai bine rulezi 100$

    00
  7. Nu mai incurajati tutunul! :))
    e ceva rau , da?

    00
  8. @simi: Eu fac parte din turma imbecila fumatoare de Kent 8! Nu inteleg, doar pentru ca un produs e poplar din varii motive inseamna ca cei ce il consuma dau dovada de spirit de turma? Din aceeasi serie ar fi turma de vizitatori ai blogului lui zoso? Turma de cretini carora le place Kafka?
    Multi dintre noi fumeaza pentru ca sunt dependenti de nicotina nu pentru ca sa para mai interesanti, mai specialule!

    00
  9. @Jojo: mă-ta? că am auzit că o suge de plăcere.

  10. @zoso: e mai sanatos :))

    00
  11. mi se pare aiurea chestia cu limita de varsta, sub 30 nu poti, peste… poate da. in rest, total de acord

    00
  12. @ellux: dar știu că ai umor :) Pe mine cel puțin m-ai făcut să râd, thumbs up!

    00
  13. Da Vali, dar altfel cum ar iesi ei in evidenta? Se stie foarte bine ca daca intr-un bar unul singur fumeaza trabuc toata lumea o sa-si indrepte privirea spre el pentru ca mirosul de trabuc este usor recunoscut de oricine si nu prea-l inghite lumea. Nici macar fumatorii de trabuc nu-l plac.

    Creier nu au, bani de bemveu nu au, cum se mai fac ei remarcati?

    In plus pizdele se uita intr-un anumit fel la astia cu trabuc, au impreia ca au puta mai mare, eventual buzunarul mai plin.

    Scrii degeaba despre trabuc, nu ai pe cine sa educi, chiar daca intentiile sunt ok.

    00
  14. Cu aroma de cirese are?

    00
  15. Ar mai fi ceva foarte important: In nici un caz nu ii dai altui fumator de trabuc sa aprinda de la trabucul tau. Nu numai ca e urat,dar isi strica gustul trabucului lui.
    Din experienta spun,cel mai mare dezavantaj al fumatului trabucurilor este faptul ca iti miros hainele ca la homeless,indiferent de calitatea lor.

    00
  16. Cu o carte buna, o butura aleasa, intr-o dupa-amiaza frumoasa, intr-un fotoliu comod, dus pe ganduri … asa se fumeaza.

    00
  17. @Alex, vorbeam de trabucuri aici ;))

    00
  18. zoso,
    mai ce de mai experti in supt trabucul ai reusit sa aduni pe-aci cu postul asta! mie mi se pare pur snobism/wannabe toata povestea asta, chiar si la cei mai cunoscatori…
    si apropo: che guevara fuma tigari de foi, dar era renumit tocmai fiindca fuma continuu, din marcile cele mai ieftine si mai puturoase, asta in conditiile in care mai era si asmatic.

    oricum, asteptam cu interes articolul despre cum se bea romul.

    00
  19. uite aici cum se fumeaza un trabuc.

    00
  20. @un gog: Holy shit, antena3 e noul youporn…

    00
  21. „mey”, oi fi eu mai taran de felu meu, da din cate stiu fumu de trabuc nu-l tragi in tine.

    ……dacă dai nişte bani pe o cutie de trabucuri şi oferi unul unui copil care vrea să se dea mare la o nuntă (şi nu reuşeşte să tragă ca lumea din el)…

    in rest, cam ai dreptate.

    00
  22. un trabuc bun se savureaza cu un pahar de coniac :)

    00
  23. Cu siguranta trabucurile nu sunt pentru pusti de 20 de ani. :-) Mie unul nu-mi plac deloc, nu-s pentru mine. Eu fumez Dunhill lung, cele mai alabe, alea gri sau albastru deschis sau ce culoare o fi aia. Un trabuc dupa o tigara de-aia e too much. :-)
    Oricum, intr-o cafenea, daca n-ai MacBook-ul pe masa, macar trabucul sa-l bifezi. Altfel dai degeaba 12 lei pe o cafea. Esti comun.

    00
  24. Multi dintre noi fumeaza pentru ca sunt dependenti de nicotina nu pentru ca sa para mai interesanti, mai specialule!

    Si de ce ma rog te-ai apucat de fumat de la o varsta frageda? Probleme de viata, stres la munca, ceva de genul?

    00
  25. Trabucul nu este o tigara si nu se fumeaza. Trabucul se savureaza si musai impreuna cu un pahar de remy martin sau curvoisier. Trabucul este pentru domnii educati, care stiu cand, unde si cum sa-l aprinda.
    Zoso iti recomand MonteCristo Edmundo. Sa-l tii cateva luni in humidor si sa-l aprinzi la ceas de seara, cu un paharel de single malt sau un cognac xo alaturi. E divin.

    10
  26. NOU
    #31

    Ahaha, domnii educati. @robert: educatia nu are nimic de-a face cu un trabuc, crede-ma :)

    00
  27. @zoso – :-))))) Hai ca nu-s tigari coca, chiar deloc. :-)) Nu-s slims, nu-s nimic special. Pretul e exact ca la orice tigara „premium”, 10.90 lei.
    Mi se par cele mai bune de pe piata, Plus ca au „46 cuts per inch” :-D (n-am idee cate cuts per inch are un alt brand, anyway) :-))) Nu pot fuma LM, na. Ma pisca si sufletul de la ele.

    00
  28. @tin tin: Acu’ depinde ce intelegi prin educatie. Oricum ar fi, trabucul nu sta bine in gura unui needucat :)

    00
  29. Mda, ce sa spun, Pozezi aici in nefumatorul care stie cum si cand se fumeaza un trabuc. Din mica ta povestire reiese ca suferi cumva de complexul taranoiului timorat sau poate sfaturile tale sunt adresate celor din aceasta categorie.
    Savurarea unui trabuc din punct de vedere al celui care apreciaza acest tip de relaxare, nu ar trebui sa tina neaparat de loc. Un trabuc se poate fuma in orice ipostaza care produce relaxare ca de exemplu o plimbare in parc, o iesire la un bar cu prietenii, acasa, la iarba verde, la plaja etc. Ca unii fumeaza trabuc pentru a arata ca au bani, e alta poveste care nu tine de arta placerii dar de aici pana la axiomele emise e cale lunga.

    Ce nu pricep este cum la final faci reclama la trabucshop.ro, nefiind fumator de trabucuri, pentru ca in mod cert, trabucshop.ro nu are sevicii stalucite, iti livreaza fara sa clipeasca trabucuri mucegaite pe care nu le vei mai putea inapoia.

    Iata aici marfa celor de la trabucshop.ro:

    00
  30. Stau singur, cu un trabuc si citesc blogul tau. Nu ma vede nimeni, nu am bani, nu am 30 de ani, dar sa mor de nu imi plac trabucurile. Tzeapa!

    00
  31. Moooamaaa!!! referitor la

    Dumnezeule,astea n-au fost sterse in viata lor!tinute in conditiii de umiditate maxima,peste cea normal! eu nu fumez trabuc,doar lucrez intr-un magazin de profil,daaar asa ceva nu e posibil…asta inseamna nepasare crunta!sa-mi fie cu iertare! in rest ,toate bune!

    00
  32. By the way, e normal sa faca acel „mucegai” care nu e tocmai mucegai. Cunoscatorii stiu. Variatiile de temperatura ,umiditate..mai multi factori intervin aici.Si la urma urmei vorbim de un produs „vegetal”. Acesta ar fi un indice al faptului ca nu sunt tratate cu „minuni” de chimicale tocmai impotriva acestor forme de „mucegai” ( vezi un laura chavin,care-ti sta mult si bine fara sa prinda vreo mazga”
    In fine ,cine nu e de acord,astept completari. :)

    00
  33. @Nautilus – exact acelasi lucru voiam sa-l scriu si eu. Nu in ultimul rand, eticheta reflecta alegerea ta, pasiunea ta pentru o anume marca – nu ti-ai da jos emblema de pe Ferrari sau Porsche, nu ti-ai zgaria cadranul ceasului sa nu scrie Tag Heuer sau ce naiba scrie, nu dai jos maru’ de pe iPad, de ce ai da jos eticheta de pe trabuc? Si da, singura exceptie e eticheta / panglica de pe maneca costumului – aia se da jos obligatoriu.

    00
  34. @deşteptul cu „scoate eticheta”: eticheta (banda) e pusă într-un anumit loc pe trabuc ca să ştii unde să te opreşti. Dacă nu mă crezi, fumează-l după ce a trecut de bandă. De fapt, chiar te rog să fumezi şi după ce a trecut de bandă. Până la capăt. Şi trage-l şi în piept :)

    ~Nautilus

    00
  35. Trabucul e mai scump ca e greu de procurat, sau de ce? Nu e industrie de facut asa ceva? Care e duda, un pachet de tigari nu are cel putinla fel de mult tutun in el ca un trabuc? E mai scump de produs un trabuc?

    CARE E DUDA!???? (Macar la Apple se poate spune ca OSx-ul e scump, dar niste foi de tutun rulat!? Cred ca s-ar putea face trabuc si in Baragan, ca am vazut la tutun pe gardurile oamenilor…)

    00
  36. @cristi: ia-ţi 2 trabucuri, un cubanez adevărat (ca să nu sari la argumentul cocălăresc-cu-ghiul „fiindcă e mai scump”, ia unul mai ieftinuţ, să zicem un Montecristo) şi un jaf fabricat industrial, un King Edward să zicem, şi încearcă-le. Dacă nu observi diferenţa, ai limba din cauciuc de anvelopă de tractor şi deci nu te interesează ce scrie mai departe :)

    Contează totul atunci când e vorba de cubaneze sau alte latino-americane lucrate manual: soiul de tutun, climatul în care a crescut, învechirea frunzei, tratamentul ei (nu se pune într-un trabuc aşa cum e culeasă), modul în care a fost construit (fiindcă nu are filtru, tutunul e „împachetat” la densităţi diferite, pentru a produce un fel de „filtrare naturală”), condiţiile în care a fost păstrat etc

    Dacă vrei să fabrici trabucuri în Bărăgan cu tutunul care se cultivă acolo (jud. Ialomiţa), trebuie să aduci un specialist latino-american care să aleagă soiul potrivit, să decidă în ce condiţii se cultivă, ce tip de trabuc se va fabrica din el şi aşa mai departe. Ăsta e unul din motivele pentru care costă atât cât costă (şi unul din motivele pentru care nu îşi fabrică oricine un Mac în garaj şi nu îşi scrie singur un sistem de operare).

    ~Nautilus

    00
  37. @Jordan @Nautilus : ”scoate eticheta” tine de preferintele fiecaruia, de locul unde fumeaza, de ceilalti fumatori…

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube