O idee despre afiliere la început de 2015

Am fost marți seara la o întâlnire a Profitshare, că e frumos sa bagi afiliații în seamă și am rămas de acolo cu o idee care poate va folosi și altora de acum încolo, și se va mai tria spamul ăla cretin din preajma evenimentelor de shopping de la noi, când toți ‘tarzii aruncă cât linkuri afiliate la apă în speranța că vor găsi un pește care să muște.

Și ideea e simplă: un pescar deștept se bazează pe peștele pe care îl poate prinde, nu pe cel pe care poate îl va prinde. De asta nu vedeți pe aici atât de multe linkuri de afiliere ca în alte părți, pentru că sunteți destui care le folosiți pe cele existente.

Cum se traduce asta în termeni de afiliere: e mai bine să îți construiești o prezență online care oferă valoare cititorului, dându-i astfel motiv să revină, decât o arzi sutpid cu seo și cu înșelătorii. Pe termen mediu și lung e o strategie bestială, dar pe termen scurt nu aduce satisfacții, dar nici nu plângi la fiecare update al algoritmului Google.

Dar, dacă i-ați auzit vorbind pe unii dintre cei care momentan fac afiliere de succes nu vă mai mirați de ce e ușor de zis și greu de făcut.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. Vali, apropo de afiliere, candva am avut vechiul sistem de afiliere de la eMag si nu an schimbat la noul program de afiliere. Pe respectivul cont am avut in cont un 80 de lei. Oare mai pot sa fac acest transfer la noul „profitshare”?

    00
  2. They be like: Salut Vali, mulţumesc pentru sfat, foarte util. Tocmai mi-am luat camera asta video: http://linkafiliat, ce zici, e bună? :D

    00
  3. tubu subiectul cu afilierea, ori esti nisat ori esti un guru in online, :))
    problema e ca daca nu pui un banner pe site, unii cititori nu-l vad dinamic si actualizat, cel putiin partea feminina. nu sunt misogin.

    00
  4. sutpid????

    00
  5. apropo de poza aia cu aglomeratia din Bucuresti de care te tot plangi ca ti-o fura lumea – banuiesc ca tu nu ai face asa ceva, ai acordul celui care a facut poza de la thumbnail. sau e la liber, ca e pe internet?

    00
  6. Eu mereu intru pe un link de-al tau inainte de a cumpara ceva de pe emag. Practic aleg sa directionez catre tine procentul respectiv din suma platita. Consider ca meriti. Nu tu personal ca nu te cunosc, cat autorul acestui blog. Numai bine!

    00
    • mulțumesc. și alții fac la fel.

    • Nu stiu cum functioneaza exact profitshare… Cumpar mult de pe emag, (cam de 50.000 lei pe an) dar nu de pe linkurile tale. Mai dau click din cand in cand pe cate un link de pe site-ul tau, dar nu am cumparat niciodata produsul din link. Asta te ajuta? se pastreaza in cookie faptul ca am ajuns pe emag din linkul tau?

      00
    • mă ajută dacă dai click pe un link afiliat și cumperi apoi ce vrei tu.

  7. Eu sunt mai scartar.
    Intru ca sa imi cumpar ceva de pe linkul meu de afiliere.
    Beat this.

    00
  8. NOU
    #20

    Uneori ma simt inselat cu link-urile alea afiliate si pe la tine sau la arhi. Nu ma deranjeaza, dar prefer sa fiu mintit frumos, nu cu link afiliat creat automat in comentariul meu doar pentru ca am folosit cuvantul masina sau telefon.

    00
  9. E un punct de vedere perfect perfect valid in foarte multe cazuri dar, facand un calcul extrem de simplu, un afiliat care face un fel de hit&run ca la carte (adica are trafic mare din seo sau orice alta sursa pe un termen limitat), poate castiga intr-o luna cat castigi tu din blog in 6 sau 12 luni.

    Afiliatul ala se plange cand Google il penalizeaza pentru ca e obisnuit cu castiguri lunare sau bilunare mari, nu pentru ca moare de foame. Daca e baiat destept si nu sparge toti banii pe vreun stil de viata exorbitant are timp sa isi recladeasca afacerea din nou si sa o ia de la capat, de multe ori cu rezultate mult mai bune pentru ca deja si-a dat seama unde a gresit de a fost penalizat.

    Precizez ca vorbesc din experienta mea cu programele de afiliere din afara tarii. In Romania o fi alta mancare de peste, dar si castigurile sunt mult mai cacacioase. Daca cei de pe seopedia sunt exemple concludente pentru piata locala atunci da, ai foarte mare dreptate.

    De curiozitate, linkurile generate automat in comentarii iti aduc mai multe lead-uri? Cei de la Arbomedia au dat mare fail in anii trecuti cu ad-urile lor contextuale.

    00
    • 1. ai dreptate, hit and run e bun, dar numai pe jumătate. pentru că pe ăla pe care îl păcălește wowbiz îl păcălește si stirileprotv și altii care lucrează așa.

      2. da, unii fac luna asta 3.000€, luna viitoare 6.000€ si apoi îi lovește panda și pinguin si 6 luni plâng a foame.

      3. seopedia e exemplu de firmituri. acolo numai asta fac.

      4. da, linkurile automate îmi aduc în jur de 1 salariu decent pe lună. uneori mai mult, alteori mai puțin.

  10. Dupa cum am zis nu am experienta pe piata romaneasca. Pe cea din afara se discuta cu cifre care pornesc de la $5000 lunar minim si se ajunge la un castig mediu intre $7000-8000 dupa ce iti intri in ritm.

    Logic ca nu toata lumea ajunge la performantele astea, dar e la indemana oricui cu o experienta medie in afilieri si clar mult mai usor decat in Romania, chiar daca piata externa e suprasaturata pe aproape orice nisa.

    Penalizarile alea nu apar chiar peste noapte, asa ca ai timp cacalau sa strangi o suma frumoasa daca esti baiat destept si stii sa faci economii.

    La inceput nu ma asteptam sa iti mearga treaba cu linkurile automate, dar vazand ca inca le pastrezi dupa atata timp m-am gandit ca dau ceva randament. Aici clar e vorba de calitatea cititorilor tai si de puterea lor de cumparare. Nu e usor deloc sa iti formezi un asemenea public la noi cu un simplu blog.

    Good job!

    00
    • știu că afara merge foarte bine, dar acolo e vorba de oameni obișnuiți să cumpere. momentan, doar 16% din comenzile online de la noi sunt plătite cu cardul, îți dai seama că e un mediu de neincredere și de mici țepe. uite, o chestie din asta nu ar merge niciodată la noi, pentru că nu are cine să cumpere https://www.mediafax.ro/life-inedit/povestea-copilului-de-9-ani-care-castiga-peste-un-milion-de-dolari-pe-an-din-jucarii-video-13811396

      La inceput nu ma asteptam sa iti mearga treaba cu linkurile automate, dar vazand ca inca le pastrezi dupa atata timp m-am gandit ca dau ceva randament. Aici clar e vorba de calitatea cititorilor tai si de puterea lor de cumparare. Nu e usor deloc sa iti formezi un asemenea public la noi cu un simplu blog.

      mai e și un alt motiv, pe care îl țin insă ascuns. :D

    • Poti sa dai cateva exemple de retele de afiliere care merg bine afara? Eu stiu de amazon, linkshare, peerfly, maxbounty, shareasale, cj etc. Cu afilierea cps faci atata sau cu cea cpa gen lead-uri? Banuiesc ca nu folosesti doar site-uri de nisa pentru asta si probabil faci si ppc etc.
      Pana acum cu amazon mi-a mers cel mai bine.

      00
  11. Citesc arhiblog si zoso.ro de cativa ani aproape zilnic… Mai ales pentru comentarii, care fac 90% din farmecul blogului.

    00
  12. Eu folosesc Taboola. Nu pe un site romanesc, ca n-ar merge, bineinteles. Ce-mi place la ei, e PPV care aduce destul de mult profit. Un PPV ar merge nemaipomenit in romanica, mai ales ca romanu’ e amator de cancan si de barfe, si mai putin amator de cumparaturi online. Poate imi recomandati si mie un PPV bun (romanesc).
    Multam!

    Bafta!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile