Venituri de 2,8 miliarde, 8,8 miliarde dolari pierderi pe trimestru (plm, nu ştiu cum se traduce coerent third quarter) şi dă afară 27.000 oameni. CEO-ul cere răbdare pentru refacere, dar bursa nu o ascultă.
Alte cifre: 10% scădere pe piaţa PC-urilor, 3% scădere pe piaţa imprimantelor, 13% scădere pe piaţa laptopurilor şi 3% scădere pe piaţa consumabilelor.
Poate, cine ştie, ăsta e semnalul de trezire. Poate de mâine vedem la HP aşa:
- laptopuri cu nume ce pot fi reţinute.
- laptopuri de 13 în loc de laptopuri de 14. da, ştiu, sunteţi ce mai mari, dar nu sunteţi cei mai deştepţi, încetaţi să încercaţi voi să găsiţi nişe unde nu există. toată lumea face 13, 13 e bun, faceţi 13! (între timp au făcut şi un 13)
- laptopuri cu design mai atractiv. cine ar vrea să poarte după el aşa ceva, când la aceeaşi bani pot găsi chestii mult mai atractive? şi când faceţi unu cu design frumos, îl faceţi de 14 inch, cu hdd normal şi cu ecran brightview! NICE GOING, GENIUSES!
- acum câteva zile, când făcea figuri laptopul, prima idee a fost să îmi iau altul. îmi place gama elitebook, e bine construită, îmi place ecranul anti-glare, ok, hai să căutăm altceva. surpriză: nici până acum nu aţi înţeles că nenorocitele alea de porturi nu stau bine acolo, pentru că acolo stă mouse-ul!
Ăştia sunt HP. 800 milioane de dolari cheltuiţi pe research and development şi tot cu capul în nisip stau. Îmi aduc aminte de faza din “Pirates of Silicon Valley” cu “do you want XEROX to consider something called a mouse”. Jos de pe cal, băieţi! Oamenii nu mai cumpără computere, cumpără laptopuri mari sau mici, cumpără tablete, cumpără telefoane deştepte.
O perspectivă mai contabilă aici.
@Probiu – Cum dracului sa nu tina pasul, uita-te la ultrabook-urile HP si dupa aia spune-ti punctul de vedere. Sa stiu sincer Vali, eu am avut si am numai laptop-uri HP (Am pornit cu HP NX6310, Am luat apoi un HP Mobile Workstation NW9440 cu nVidia Quadro si apoi un HP ProBook 4720S, care il am si acum). Ma consider multumit.
Ca se pot face progrese, e partea a doua…
Eu am un MacBook Air insa daca ar fi sa aleg intre un laptop Samsung si unul HP, as alege HP, indiferent ca Samsungul arata mai bine.
Samsung face hote de aragaz, cuptoare cu microunde, potcoave de cai, si cu restul de tabla ramasa, face HDD-uri si echipamente IT.
Nu stiu cum functioneaza laptopurile samsung, dar faptul ca sunt facute de ei, nu imi inspira incredere deloc.
Ontopic: Am un slimdesk hp din 2002. Este FreeBSD instalat pe el si functioneaza permanent de prin 2004. Nu am schimbat la el nici macar un cooler. Ce ziceti, bullshit-urile astea moderne si colorate, or sa mai reziste atat ?
Demult trebuia sa dispara de pe piata..Eu unul astept inca sa se schimbe un pic situatia jucatorilor de pe IT&C.Criza nu a adus nimic benefic pe aici..
Third quarter – trimestrul 3… doar ca suntem in trimestrul 3…nu s-a terminat inca…
sau poate drivere pentru notebookuri care sa vina cu notebookul, nu sa se presupuna ca automat ai conexiune la net si esti un ninja in instalari, ca sa stii ce softuri sa instalezi, ca sa afle ce piese a instalat hp, ca sa poti sa descarci, intr-un final, si driverele.
sau poate un driver de imprimanta care sa nu aiba 1GB, imprimanta sa nu trebuiasca sa fie reinstalata de fiecare data cand dau restart la router.
sau poate…
De aia eu am lenovo thinkpad edge 13, usor de carat, ocupa putin spatiu, rezistent si nu in ultimul rand arata bine
@geretus, trimestrul 3 s-a terminat. Sintem in 4 deja. E bine sa stii diferenta intre an fiscal si an calendaristic. De aici vine toata treaba. Doar nu ai vrea sa iti faci socotelile anuale fix de craciun, nu ?
Si nici o companie nu anunta rezultate pe un trimestru inca in desfasurare. Ca idee.
m-ai facut curios la cum se traduce „third quarter” , logica mea spune ca al 3-lea trimestru https://dexonline.ro/definitie/trimestru nu stiu de ce aveam impresia ca trimestru = format din 3 (adica maxim 3 trimestre)
Oricum Hp inca e o firma foarte mare …are timp si $$ sa isi revina
@smk: la asta mă gândeam şi eu. dar aia vine dela fpatul că la şcoală aveam 3 trimestre şi al patrulea liber.
Hehehe, I feel ya Arhi.
După aproape un an de EliteBook tot nu mă simt cu HP-ul cum mă simțeam cu ThinkPad-ul vechi. EliteBook-ul arată ok, e destul de mișto finisat, au copiat chicklet-keyboard-ul de la MacBook da’ n-au fost în stare să-l și lumineze.
Portul USB e FIX în dreptul mouse-ului, la fel și eSata și DisplayPort-ul. Bine că măcar am unitatea optică pe partea ailaltă că pe aia într-adevăr o folosesc mai des decât USB-urile.
La un laptop care arată totuși decent spre bine ești servit cu un încărcător care-i neschimbat ca formă și mărime de aproape 10 ani.
La drivere noroc cu SoftPaq că te scoate din rahat deși se mișcă execrabil la download. Ah, și urăsc stilul de drivere de la HP. Am video ATI da’ nu pot să pun driver direct de la ATI că e schimbat ID-ul și nu-l recunoaște, trebuie să aștept până când servește HP-ul driverul nou.
Am fingerprint reader da’ nu pot să-l folosesc decât cu softul HP spre deosebire de ăla de la T61 care mergea direct. Și tot asa.
După 8 luni de folosire au început să sară taste de pe tastatură. Și ăsta e un laptop cu garanție 3 ani considerat a fi seria de vârf.
Așadar da, poate se trezește și HP într-o bună zi. Că la câte foste companii de top au înghițit ai fi zis că sunt în stare să facă treabă mai bună.
Haideti sa nu mai plangem companiile mari. Domeniul unde sunt stapani si exceleaza, este intr-o continua evolutie. Iar cei 27.000 oameni pe care ii da afara sunt cei din intreaga afacere HP; ganditi-va cate teritorii de pe glob sunt gazde ptr HP… Bafta!
Se pare ca n-au tinut pasul cu tehnologia
nene la aia cu porturile USB subscriu si eu…
parca s-au tampit toti (eu am un sony care are si usb si iesiri audio in dreapta jos…)
au mutat si design-ul in china?
Zici bine, dar am o mentiune. Daca HP fac laptop de 14″ cu dimensiunile unuia de 13.3″, nu e ok? Exemplu concret: HP Envy 14 Spectre este mai mic decat un Lenovo U310 (ma refer la amprenta de pe birou). Si s-ar putea sa mai fie si alte modele. Daca te deranjezi si faci bezel-ul foarte mic, atunci te poti incadra cu 14″ intr-un format de 13.3″.
Piata PC-urilor scade de cativa ani si cel putin in zona consumer va dispare cu desavarsire in mai putin de 10 ani (daca nu 5). Viitorul e al tabletelor si al device-urilor ergonomice cu configurari de tip one button click – cam ca jucariile folosite in experimentele cu cimpanzei si gorile…
Parca HP avea si niste reclame imense la servere prin unele locuri din Bucuresti. Ceva imi spune ca aia care cumpara servere nu se lasa convinsi de reclamele de pe strada …
@Marian: Vezi ca samsung au scos modelul F3 si F1 la hdd-uri care le-a dat peste nas celor de la WD/Seagate/etc… tabla aia ramasa a fost buna, decat sa aleg HP care-s facute dintr-o singura tabla cu un ventilator mai bine ma axez pe DELL sau toshiba. Nu stiu daca au scos vreodata HP un laptop care sa aibe mai mult de un ventilator in el.
Raspunsul corect la povestea cu third quarter l-a dat Jules, e vorba de al treilea trimestru al anului fiscal.
@Marian: Samsung mai face si macarale, excavatoare si automobile, dar asta nu inseamna ca nu poate sa faca laptopuri bune.
In contabilitatea anglo-saxona trimestrele fiscale nu corespund trimestrelor calendaristice (din cite imi aduc aminte), si anul contabil nu corespunde celui calendaristic.
RE: third quarter
E vorba de al 3-lea trimestru FISCAL al US – care s-a încheiat pe 1 iulie. Anul fiscal la ‘merlicanezi începe pe 1 Octombrie, când toate dările la stat şi federal ar trebui să fie plătite.
Băgaţi şi voi pe gugăl să vedeţi.
Am renuntat sa ma mai uit la laptopuri hp dupa ce am vazut seria aceea de reclame cu rapper bronzat si plin de aur.Mai am un elitebook 6930w parca in dock pe care ma joc Timeshift din cand in cand ( nu am inteles de ce se numeste seria „elitebook” ).
De curiozitate ,voi cand ati realizat ca orice laptop este „crapbook” pe langa un macbook pro?
Trimestrul 3 din anul fiscal, care s-a terminat la ei prin iunie-iulie, nu mai tin minte exact. Mai toate firmele isi publica in perioada asta rezultatele financiare.
Scuze, revin cu rezultatele cercetarii:
For example, the United States government fiscal year for 2012 („FY 2012” or „FY12”) is as follows:
1st quarter: 1 October 2011 – 31 December 2011
2nd quarter: 1 January 2012 – 31 March 2012
3rd quarter: 1 April 2012 – 30 June 2012
4th quarter: 1 July 2012 – 30 September 2012
HP inseamna mult mai mult decat computere. sunt curios unde au pierderile astea, pentru ca HP global au servicii de consultanta, integrare , software development, etc.
Daca pierderile sunt doar pe consumer, atunci poate ar fi trebuit sa renunte la asta, cum se zvonea intr-un timp.
lenovo thinkpad x-series. restul sunt jucarii.
N-am citit cu atentie toate comentariile (scuze!) dar vreau sa fac o distinctie:
HP are doua game de laptopuri: Pavilion si Compaq. Seria Pavilion e pentru home luseri, sunt mari, lucioase si proaste. Seria Compaq e cea de business si o recomand cu caldura (si la White House au laptopuri din astea:
La firma avem numai HP-uri (inclusiv un server).Cateva sunt vechi, din 2006, dar merg impecabil.
@geretus: chiar e trimestrul 3, dar al anului fiscal HP, nu cel calendaristic. Firmele isi incep anul fiscal cand vor ele, de obicei acest lucru fiind decis acum multa vreme impreuna cu actionarii si din astea. De aceea multe companii anunta rezultatele in aprilie sau mai, ca atunci se termina anul lor.
@teniescu, don’t get me started.
Nici serverele HP nu mai sunt ce-au fost. Și de obicei ăia care cumpără servere iau decizia de cele mai multe ori dpdv al prețului. Unde da, ieși mai ieftin cumpărând un HP decât un IBM da’ prostu’ care muncește pe ele o să înjure la greu…
mai bine arata HP Probook Folio 13, decat samsungul
Am trecut 2 luni printr-o companie cu management „american”. Erau foarte mandri de procedurile lor, de proiectele lor si gantt-urile aferente, de consiliile de directori care se terminau cu pierdere de timp pentru toti si frustrari ca nu se rezolva nimic pentru cei mai inteligenti un pic.
Ei au renuntat sa ma asculte cand le spuneam ce fac gresit si eu nu m-am obosit sa ma prefac de nici un fel. Vor ajunge la faliment in cativa ani, nu produc nimic de viitor, doar piese de schimb pentru trecut.
Off-topic
Tu sau Băse sunteţi vinovaţi pt necazul şpagatistului?
also, bateriile de HP mi s-au parut mereu jalnice
Asa-i cand lasi toti mosnegii sa se joace cu tehnologii pe care, nici acum , nu le inteleg.
@Gaspy: esti total pe langa; compaq e divizia ieftina de la hp, nu diviza business. Iar hp au mai multe serii, nu doar pavillion
Asta e electoratul PDL: oameni liber cugetatori care nu stiu ce inseamna trimestru, semestru si nu stiu sa instaleze niste drivere decat daca le vin pe un cd cu autorun si un singur buton – „install all”; pe cand USListii cu creierul spalat de antena3 le stiu pe toate acestea si multe altele.
Companiile mari renunta incet incet la zona de consumer (vezi IBM – LENOVO) din cauza marginilor de profit extrem de mici si incearca din rasputeri sa se impuna pe piata in zona de servicii IT, consultanta, integrare, zona de cloud, enterprise. Recent am vorbit cu cineva de la HP care-mi spunea ca-i ingrijoreaza foarte serios faptul ca acopera foarte putin zona de software (2% din venituri) si isi indrepta
Eu am un Pavilion G71 luat acum 2 ani. Merge de bubuie. Mare, ‘cald’, dar jucarie serioasa. Nu am instalat nimic pe el, a venit pre-instalat cu totul. Daca nu, W7-le stie ce sa instaleze ca drivere, daca nici asa nu merge, inseamna ca am un disk de instalare de la soft.
Samsung nu as lua, asa cum spune an antecomentator, nu am incredere in ei pe divizia de notebooks. Iau telefoane de la ei, televizoare etc. dar nu calculatoare. Nu conteaza cum arata un laptop, ca nu ma duc sa ma dau mare ca e frumos. Asta-i motivul pentru care am preferat sa dau doar 560 de dolari pe tractorul meu si nu 2400 cat costa un MacBook Pro pe aceleasi specificatii.
Nasol momentul cu pierderile insa. Faptul ca io si cativa suntem multumiti de produsele lor se pare ca nu conteaza, daca au pierdut trenul pe alte segmente.
cred ca mai bine cititi inainte sa va exprimari pareri nefondate. Venitul HP din hardware este mic raportat la alte tipuri de venituri. vezi https://en.wikipedia.org/wiki/HP_Enterprise_Business si https://en.wikipedia.org/wiki/Hewlett-Packard … deci pierderile (contabile, nu operationale) nu au nici o legatura cu un buton de la un model de laptop. pierderile sunt din reevaluari de active si din integrarea EDS …. multe pareri … putine informatii corecte
@jules – trimestrul 4 incepe pe 1 octombrie…pff…
Veniturile in Q3/2012 au fost de $29.7mld, in scadere de la $30.6mld. Sunt curios daca o sa fie afectati si cei din .ro – cred ca au ~2000 de angajati aici, mai ales pe outsourcing.
@Arhi, se poate cu drivere, dar tb sa cumperi sistemul de operare. In rest, daca stii sa instalezi un windows ar trebui sa stii sa downloadezi si instalezi niste drivere, daca tot vrei sa platesti mai putin.
In schimb, iti dau dreptate cu 1GB drivere de imprimanta si vreo nu stiu cate aplicatii bloatware cu ele pe care oricum nu le folosesti (mizerii gen organizat poze si alte lucruri inutile).
Cel mai important (lucru constatat suficient de multi consumatori): Au unul dintrele mai mici „reliability factors” de pe piata.
Nu, asta nu se masoara in „am avut un HP si mergea excelent, doar ca se incalzea” . Nu, nu e deloc normal ca un laptop produs in ultimii 2-3 ani sa se incalzeasca la nivelul „arsurii in podul palmei”. Fiind totusi un sistem comprimat, caldura va fi vizibil mai mare decat in alte cazuri, dar nu in halul in care am vazut pe unele sisteme Acer, Toshiba si HP (am avut pana acum HP, Toshiba, Dell si Asus + vreo doua prietene cu Acer). Exista sisteme de racire distribuite uniform, placute de cupru si multe altele. Vorbim de laptopuri de o minima performanta si cu un anumit pret, nu de pacanele la 1300 RON.
Factorul asta se masoara in cate laptopuri vin in service si cat de prompt e rezolvata problema:
https://www.laptopmag.com/reviews/best-laptops-1
(Sunt destule articole pe tema service-ului dubios HP, dar probabil veti gasi si despre alte branduri – forumurile in schimb inclina in defavoarea HP)
HP, ca multi altii, isi face jucariile cat mai ieftin, la Compal (o alternativa mai scumpa ar fi Quanta…iar o alternativa corecta ar fi sa si le faca singuri). Unele sunt intr-adevar reusite si am fost la randu-mi tentat de cateva ori, dar modul in care sunt executate ma lasa rece.
Nu modelele sunt problema (HP sunt departe de a fi un etalon, desi au vanzari), ci faptul ca le-au dat prea des cu tifla consumatorilor.
Ca o completare la comentariul inca neaprobat: Avand in vedere ca am fost copartener la un site de educare pe tema componentelor de laptop si a modificarilor home made pentru ele, spun sincer ca-mi pare extrem de bizara lupta Dell vs. HP vs. Asus vs. Lenovo.
In momentul de fata, daca ai ceva bani si beneficiezi de un minim de informare, logica elementara spune sa te ghidezi exclusiv dupa modele, nu dupa producatori. Vezi exact de ce tip de laptop ai nevoie si cauti cea mai buna oferta (si bine acoperita in Romania, de preferat) din categorie.
@Norbert
Anul fiscal al unei companii se incheie in septembrie sau octombrie, dupa caz. Asta inseamna ca deja companiile sunt in trimestrul 4. Anul fiscal nu coincide cu anul calendaristic, s-a mai spus deja aici, altfel la 31 decembrie ar turba contabilii sa calculeze cum stau. Bancile sunt alte animale, de obicei pe 31 contabilele stau la serviciu si calculeaza balante.
Ultima luna din Q3 este iulie, iar anul cotnabil se incheie in octombrie (valabil si in Romania).
@Gaspy: gama de business este cea Elitebook.
@zoso: al treilea trimestru a fost „afectat” de reorganizarea diviziilor. Divizia de imprimante (IPG) s-a unit cu cea de laptopuri (PSG), rezultand divizia comuna PPS
Anul fiscal la americani se incheie functie de perioada cand recoltau unii cartofii intr-un stat de-al lor in vremurile coloniale. Si cum sunt niste handicapati, nu au trecut nici la sistem decimal si nici la an fiscal corespunzator cu cel calendaristic.
Revenind la ce ziceam mai devreme despre management american, ei vor face un comitet special de actiune care va studia problema si va gasi rezultate si solutii exact cum vrea sa auda consiliul director si CEO-ul. In nici un caz nu vor spun adevarul crud si nu vor infrunta realitate.
Din experienta personala cu americani idioti ajunsi in pozitii de conducere.
Revin,nu e elitebook 6530w ci 8560w ,mi-am adus aminte de ce este in dock: i-a crapat iesirea VGA si la cateva zile dupa nu mai incarca bateria ( am testat bateria in alt laptop si era buna).Face parte dintr-un lot de 42 cumparat in 2011 , cam jumatate mai sunt in functiune ,restul au fost inlocuite de niste Dell-uri. Lumea rar invata din greseli.
Si-au mai refacut putin imaginea. posed, si asta din greu, un folio 13 de la HP si sunt foarte multumit. Cumva, cand ma uit atent, este o copie a macbook pro, insa una facuta de incepatori. pana la trecerea tuturor activitatilor mele pe acesta mai trebuie sa treaca vreme. MacBook pro este, deocamdata, cel mai bun laptop din lume. Dupa parerea mea.
Mai ales ca daca faci upgrade nu mai ai probleme.