Hamac 2018: ce cumpărăm și cum se agață un hamac de copac

Am făcut un video cu hamacul de 50 lei de la Decathlon și cu chingile pe care mi le-am făcut recent.

Sub clip sunt și explicații și linkuri. Eu dorm frecvent în hamac la prânz, îmi pun căștile în urechi, niște jazz și vântul mă leagănă ușor spre pensie. Am pus peste hamac o foaie de cort.

Ce vedeți în clip:

  1. hamac – 50 lei
  2. carabiniere – 25 lei bucata
  3. 12 metri de chingă – 35 lei + 5 lei cusutul (sau se pot înnoda din 30cm în 30cm, ca să nu le mai coaseți) – împărțite la două rezultă două chingi de 3 metri.

Nu cumpărați carabiniere de la magazinele de bricolaj, știu că sunt 10 lei bucata dar prinderea aia agață chinga. Chingi de agățat gata făcute (tree huggers): 40 lei două. Sau dacă vreți de pe banggood sau aliexpress.

  • De ce ai nevoie de chingi lungi la hamac.
  • Nu lăsați hamacul cu zilele la soare, se va rupe.
  • Cum urci într-un hamac mai înalt vedeți aici.
  • Alte idei de ancorare aici.
  • Cum se face nodul ăla se vede mai bine aici.

Clip făcut în 2020:

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

40 comentarii

  1. Singurul avantaj al hamacului de la Decathlon e ca poate fi bagat in ghiozdan. Am avut si l-am returnat, imi era frica sa nu cad prin material.
    Cu 50 de lei am luat de la Praktiker hamac de-ala cu scanduri la extremitati, sa nu stai in el ca in sac. Tot acolo am mai dat 25 parca pe 2 chingi gen centura de siguranta cu inele si carlige. Mi se pare mult mai confortabil.

    00
  2. Ha…acum mi-a picat fisa semeni cu Chris Strokes.

    00
  3. Imi place continutul, dar singurul lucru pe care nu il inteleg este de ce porti ochelarii aia stil cocalar 2008 revelion :-? N-o lua ca pe hatereala, ca nu este.

    00
    • Sunt atat de comozi si se lipesc de figura fara a lasa mari fante de lumina – si eu sunt prieten cu tipul ala de ochelari. In ceea ce priveste stilul, la ochelarii sport nu s-a prea inventat mare lucru in ultima perioada.
      In alta ordine de ideei, pentru a fi la moda, ce frumos ai arata pe un MTB cu ochelari de soare gen „Pilot RayBan” cu aspect oglinda… not.

      00
    • după accidentul din 2007, ochii mi-au intrat un pic în orbite și arăt ciudat pe video sau pe pozele făcute din lateral. de aia. plus, stând mult cu ochii in monitor, nu imi place soarele.

    • Dude, ok cu ochelarii ăia, got the point, dar măcar ia-ți scumpi. Serios, mergi pe Oakley sau mai scumpi. Mor un pic când văd părinți care iau copiilor ochelari de soare la 15 lei. Wtf, mai bine nu-i mai iei, ochii se adaptează mai bine la soare când nu sunt mințiți de niște lentile întunecate, ieftine.

      00
    • am testat niște din ăștia mai scumpi și fie au prea multe briz briz-uri, fie nu stau bine pe căpoc. gen, mă durea zona unde făceau contact cu pielea, așa strânși erau.

  4. Cateva sfaturi in plus fata de ce ai dat tu:

    1. Nodurile pe chinga – oricare ar fi ele – incercati sa le faceti „curate” adica fara chinga rasucita; veti multumi cand incercati sa le desfaceti.
    vezi aici
    2. Ca sa poti desface un nod mai usor(oricare ar fi el, pe coarda sau chinga) bagati in bucla care se strange un lemn, carabiniera fara crestatura la inchiderea limbii, etc. La momentul desfacerii se scoate elementul suplimentar bagat acolo si nodul devine mult mai putin rigid si deci mai usor de desfacut.
    3. Nodurile se desfac dupa fiecare utilizare, daca se lasa facute mai mult timp si sunt incarcate cu sarcina de mai multe ori tind sa se „cimenteze”
    4. In general alegeti pentru utilizare repetata chinga cu un aspect cat mai matasos. Ceea ce ai prezentat tu in film pare ca si aspect cam ca si bumbacul – aluneca mai greu, mai ales la desfacere.
    5. Daca puteti opta pentru o chinga cu o latime mai mare, alegeti-o pe aceea, se va desface mult mai usor.

    O errata la explicatia din film – ceea ce prezinti tu pentru legat hamacul la copac este chinga, nu coarda.

    00
    • La punctul 5 as adauga la argumente si faptul ca nu ranesti copaci folosind chingi late.

      Cred ca Vali se referea defapt la o cordelina, corzile si semicorzile sunt mult mai groase.

      00
  5. n-ai inteles nimic de la neistat

    00
  6. În gălăgia aia te legeni tu spre pensie? :(

    00
  7. Hai recunoaste c-ai exagerat putin la faza cu ” eu am 70″!

    00
  8. Poți folosi un nod clove hitch ( nu găsesc echivalentul termenului în română) pentru ancorarea de copac. Are avantajul că e ajustabil și se desface ușor când e detensionat.
    https://4vector.com/free-vector/knot-illustration-clove-hitch-clip-art-109519

    00
  9. alea de la balanganel.ro rezista la mai multe (2-3) sute de kile. nu prea m-as baza mult pe ala de la Decathlon, fiind recomandat pentru 100 kg.

    00
  10. De când a ieșit din beci parcă-i crește mai repede barba. #numazic

    00
  11. Hamac cu lemn la capăt am și eu, din Kaufland. Am luat de la Dedeman cârlige cu filet M8 lungi de 15 cm și carabiniere că vreau să-l prind între 2 stâlpi de lemn ai căsuței.
    Problema la el e că îmi ies șuncile printre ochiurile plasei și arat ca un parizer.
    Oare ține unul din Decathlon 95 kile și o bere?

    00
  12. Doua chestii:
    1. Bine ca te ai apucat de video mai serios
    2. Nu cred ca mai desfaci nodul ala

    00
  13. Folosesc hamacul de la Decathlon (cel ieftin) de 2-3 ani. E destul de rezistent, mai ales că am stat și cu prietena mea în el, aproximativ 120 kg împreună.

    Și da, foarte ușor de cărat, aruncat în rucsac. Mă gândeam să îl adaptez cu o plasă antitantari si sa pot dormi vara, noaptea în el. Bineînțeles, cu sac de dormit.

    00
  14. NOU
    #38

    Buna,
    duminica am achizitionat un hamac numai pentru ca 3 ore mai tarziu sa aflu de la un politist din Parcul IOR ca nu e voie ce hamacul in parcuri. Deci, va rog sa imi dati idee de locuri unde este permis cu hamacul. Multumesc.

    00
  15. https://www.decathlon.ro/hamac-comfort-2-persoane-id_8382812.html

    Asta are incluse chingile de agatat si carabinierele. E foarte confortabil. Il recomand.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile