Grădinița cu program alternativ și statul acasă

Știți probabil că în unele zone grădinițele și școlile lucrează alternativ, copiii stau o săptămână acasă și una vin la școală/grădiniță.

Și statul român a dat o ordonanță de urgență pe 27 august pentru a reglementa acordarea unor zile libere pentru părinți în vederea supravegherii copiilor. Mișto.

Doar că schema e așa:

  1. Grădinița are program mixt – o săptămână la grădiniță și o săptămână acasă.
  2. Grădinița a emis o adeverință din care reiese programul de mai sus.
  3. Angajatorul a solicitat și o altă adeverință/decizie semnata de DSP/ Comitetul pentru Situații de Urgență prin care să ateste faptul că grădinița este închisă. Această adeverință nu există, deoarece grădinița nu este închisă, ci funcționează cu program mixt.
  4. Cei de la Șomaj au spus același lucru și au argumentat pe baza articolului 1 al OG:
    • (1) Se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor în unitățile de învățământ și în unitățile de educație timpurie antepreșcolară, unde aceștia sunt înscriși, ca urmare a rezultatului anchetei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, efectuată de direcția de sănătate publică județeană, respectiv a municipiului București, și având în vedere hotărârile comitetului județean pentru situații de urgență, respectiv Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București.

Conform acestui articol, nici un părinte care are copilul la grădiniță/școală sub 12 ani nu prea poate să primească ajutor pentru supraveghere copil în cazurile în care grădinițele/școlile sunt în scenariu mixt, cod galben, cum este cazul multor astfel de instituții.

Partea și mai amuzantă?

 

parinti-gradinita

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. din pacate unii nu-si pot permite luxul sa tina carantina. la fimea la scoala au facut cerere parintii sa se renunte la sistemul mixt asa ca de sapt trecuta toti elevii s-au dus la scoala, la 3 zile s-a inchis de tot din cauza cazurilor din scoala. smart

    00
    • La fel si la noi, scenariu mixt, cu toti copii prezenti fizic, in 2 grupe, 2 ore unii, 2 ore ceilalti. Mergea ok, isi intrase lumea in ritm, asta era.
      Lunea trecuta au trecut in scenariul verde, cu toti copii prezenti in acelasi timp in clasa, fara nici un motiv logic avand in vedere evolutia cazurilor. Vineri au inchis, ca au 5 cazuri la copii in clase diferite…

      00
  2. Asta pentru ca in administratie si in posturile de functionar superior sunt doar repetentii si lenesii. Pentru ca acolo este posibil sa fii asa, ca doar totul merge pe proptele si spagi.

    00
    • E, nu chiar toti sunt repetenti si lenesi. Doar 90%. Se lucreaza intens pentru cresterea procentului.

      00
    • @Taipan: Totul este să nu ne pierdem speranța 😉

      00
    • acum un an și mai bine când începuse să mă mănânce unde nu mă vede soarele să dau concursuri pe posturi la stat o cunoștință îmi explica doct că părerea sa despre angajații la stat este de la foarte proastă mai la vale, așa la grămadă, fără „discriminare”. Și că dacă vreunul dintre prietenii lui s-ar angaja la stat și-ar schimba automat părerea despre omul ăla, nu l-ar mai considera prieten și l-ar trata ca pe ultima jigodie.

      Din câte am observat, această opinie este împărtășită de o grămadă de oameni.

      So, pe lângă problema pile-relații-rubedenii care există, de ce s-ar angaja la stat un om ok, cât de cât pregătit?! Cele mai multe posturi presupun chiar o grămadă de muncă pt a susține restul piloșilor. De ce s-ar duce cineva să muncească de să-i sară capacele pt a primi automat disprețul celorlalți?!

      PS. Din fericire pt mine mi se fâlfâie de părerea altora despre mine. :) eu știu cine sunt, cum gândesc, cât muncesc și ce principii am.

      00
    • @AB și? Te-ai angajat până la urmă la stat? Cum e din interior situația?

      00
    • @ AB

      Lumea se-angajeaza la stat pentru ca
      1) se primesc la fel sau mai multi bani pe aceleasi competente
      2) postul e sigur. Ai auzit tu vreodata sa se dea afara de la stat?
      3) nu exista controlul calitatii muncii. Daca-ti faci treaba bine sau prost … ai acelasi salariu, drept urmare ce motivatie ai sa-ti faci treaba si sa n-o arzi aiurea.

      Cum zicea mai sus: 90% sunt pusi prin pile, cumetrii, relatii. Astia freca duda non-stop, iar ceilalti 10% trebuie sa faca treaba tuturor si drept urmare sunt mult prea over-worked.

      00
    • @AB iti spun eu de ce, pentru ca te intorci in tara dupa 14 ani ca sa ti se spuna ca esti overqualified. Si atunci accepti ce ti se ofera.

      00
    • @Al Harumi, daca intradevar este overqualified iti cauti un post mai bun.
      Eu nu am inteles niciodata prostia asta cu „nu te angajez pentru ca esti overqualified pentru postul pe care il avem noi disponibil”.
      Cred ca mai degraba asta este parerea aplicantului. El vine cu pretentii foarte mari, angajatorul il refuza si ii spune ca nu poate oferi salariul respectiv, iar aplicantul concluzioneaza ca este prea bine pregatit si din cauza asta a fost refuzat.
      Nu, a fost refuzat pentru ca avea pretentii prea mari raportat la postul scos la concurs.

      00
    • Thumbs down astea le primesc de la cei care sunt supracalificati si sunt refuzati cand se duc la interviu pentru un post de vanzator la Mc’Donalds?

      Sunt doar curios cum merg lucrurile la un astfel de interviu:
      Candidatul: As vrea sa ma angajati pe postul X.
      Angajatorul: Ce experienta aveti?
      Candidatul: Am 10 ani de experienta in domeniu dintre care 3 ani pe pozitii superioare, un master in domeniu, 5 cursuri de calificare, etc.
      Angajatorul: Hmmm, imi pare rau, dar nu putem sa va angajam. Noi cautam pe cineva care are maxim 2 ani de experienta si nu are decat o licenta, nu si master.
      Candidatul: Sunt dispus sa lucrez pe salariul pe care il oferiti, nu am alte pretentii.
      Angajatorul: Nu, ne pare rau. Nu putem sa ne batem joc de pregatirea dumneavoastra. Mai bine va duceti si muriti de foame pana se elibereaza o pozitie demna de pregatirea dumneavoastra.

      00
    • @Bogdan, da, m-am angajat.
      de unde mă uit eu nu e mare diferență față de privat.

      00
    • @Andrei G Ai sa razi dar sunt si cazuri ca cel descris in mod ironic de tine.

      00
  3. Pentru ca mereu au fost unii mai „egali” decat altii.

    Cum spunea un Tommy Angelo din jocul Mafia: „You know, the world isn’t run by the laws written on paper. It’s run by people. Some according to laws, others not.”

    00
    • A man of culture. Cum e remake-ul?

      00
    • Dupa umila mea parere (nu sunt gamer, nu ma pricep la jocuri), jocul este bunicel. Desi stiam povestea foarte bine, am fost surprins aproape de fiecare data. Locatiile sunt schimbate aproape total si SCHIMBA complet modul in care parcurgi povestea.

      Am simtit ca joc un joc nou, dar care in acelasi timp se simte familiar. Si asta cred ca face toti banii. Fanii vechi nu se vor plictisi de acest joc. Nu e doar un remaster, e mai mult decat atat. Pacat ca se termina prea repede.

      00
  4. Pai atunci sa defineasca ce inseamna acel limitarii din: „situația limitării sau suspendării activităților didactice”.

    00
    • Eu zic ca acel „limitarii” e destul de clar. Scenariu mixt deci limitare. In scenariul mixt numarul de copii/elevi care pot veni e limitat.

      00
    • @Glumetzu

      Pai n-auzi ca scenarul mix nu e limitare (conform legii) si ca ai voie sa-ti duci copilul?

      00
  5. Au scos si ei niste legi acolo, ca sa fie. Norme de aplicare iarasi, scoase din burta.
    Al meu e la clasa pregatitoare. Merge la scoala in fiecare zi. Am avut un mare soc sa aflu ca face sport in sala, fara masca. Nici profesoara de sport nu poarta masca. Bineinteles ca nu dezinfecteaza nimeni sala sau ceva intre ore. Copiii habar nu au unde e toaleta, deci spalat pe maini din parti.
    Au fost 4 cazuri de covid in scoala. Au fost raportate decalat, la multe zile distanta astfel incat sa nu apara mai mult de 3 cazuri in acelasi interval de timp. In concluzie scoala a ramas in scenariu mixt. La after school multi dintre copii se intalnesc cu elevii din scolile cu scenario rosu. Asa ca degeaba se trece pe online pentru ca izolarea nu prea se practica.
    Iar cu faimosul prag de 3, nu am decat de bine de zis. Pragul respectiv nu ar trebui stabilit in functie de numarul de locuitori al unui oras ci in functie de densitatea populatiei pe km patrat. E evident ca acolo unde e aglomeratie se transmite mult mai repede virusul.
    Ce fac ei e sa astepte sa dea laptele in foc pentru ca dupa aia sa dea vine pe lapte.
    Iar prefectul Bucurestiului e cireasa de pe tort.
    Mafia nu dispare, mafia doar se transforma. Incompetenta si furtul sunt vesnice.
    https://adevarul.ro/news/societate/directorul-gheorghe-cojanu-protejatul-primarului-inimaroiu-sectorul-4-e-cercetat-politie-1_50acede97c42d5a6638c0655/index.html

    00
  6. da dom’le .. corect ar fi „fiecare dupa puteri, fiecaruia dupa nevoi!” .. o sa ne manance comunismul! :(

    00
  7. Nici in timpul razboiului nu s-au prea inchis scolile. Ar trebui sa ia scoala cu scoala nu la gramada sa inchida tot. Sunt scoli (in general cele private) ce au foarte mult spatiu si nu au cazuri. Acum doar de dragul egalitatii si sa nu-ti sara unii cu dicriminarea in cap, nu inchizi tot.

    00
    • In razboi iti vezi inamicul cu ochiul liber, in cazul de fata, nu. Daca tu ai razboi cu vecinul tau de la Rasarit si te bati pe granita de EST si in rest e liniste, e normal sa nu inchizi tara.

      00
  8. La unitățile școlare unde se învață pe scenariul galben, adică mixt, elevii sub 12 ani pot frecventa zilnic grădinița/școala doar dacă depun cerere la secretariat și îndeplinesc anumite condiții
    – Clasa respectivă să aibă locuri, adică dacă un elev a solicitat cursuri doar online, atunci se eliberează un loc pentru un elev care dorește frecvență zilnică.
    – Cea mai importantă regulă este ca ambii părinți să dovedească că au un loc de muncă. Sunt avantajați copiii cadrelor didactice, ai medicilor sau polițiștilor.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile