Pe un site cvasi-anonim, pe care intru extrem de rar, e o ştire de mare angajament despre PayPal. Ştirea e nesemnată şi nu prezintă nici o sursă, deci nu e o traducere proastă, e un articol făcut de jurnalistul respectivului site. În ştire se zice că:
Servicul de plati PayPal al site-ului de licitatii online eBay este considerat bun sau foarte bun de 44% dintre respondentii unui sondaj realizat de J.P. Morgan Securities Inc, in timp ce serviciul similar al companiei Google, Checkout, este considerat bun doar de 19% din respondenti, a scris presa internationala.
Ce? Google se chinuie să ajungă la un amărât de 10% din piaţă, dar în România e la putere! Toată lumea cumpără cu GC, că PayPal nu merge!
Ce e jenant de trist e ca siteul respectiv e privit ca un vârf de lance al originalităţii în internetul românesc. Ia să citim un pic din prezentarea siteului…
Ne propunem sa oferim stiri, analize, comentarii si servicii premium pentru comunitatea de afaceri din Romania. Stirile vor aduce un plus de valoare fata de celelalte canale de gen. Veti putea de asemenea citi analize vitale si necesare oricarei afaceri care se doreste a fi in top.
Grav! Eu mi-aş închide siteul de business după o faza din asta. Sau măcar l-aş da afară pe redactor şi mi-aş cere scuze cititorilor.
paypal merge si-n romania, si asta inca din mai anul asta.
la bloginvest te refereai?
am zis site, nu blog.
Din intamplare bloginvest a luat copy+paste descrierea celebrului site de business citat de zoso :)) Profesionalismul domina afacerile .ro
adrian, de unde citezi cu virgulele alea?
„Achizitionat de eBay in 2002, cu 1,5 mld. $, PayPal a generat anul trecut o patrime din veniturile totale ale companiei. ”
„eBay refuza sa introduca pe site serviciul concurent al Google, argumentand decizia prin faptul ca serviciul Checkout este unul nesigur.”
Introducerea serviciului Google Checkout pe eBay, nu ar face decat sa le scada acestora veniturile. Desi argumentatia e oarecum bizara, stiind ca, Google investe miliarde de dolari pentru servicii de securitate, pare totusi singura viabila pentru a refuza Serviciul Checkout. Insasi prin aparitia servciului oferit de Google, Checkout a preluat o cota parte din piata serviciilor de acest gen.
Edificator pentru concurenta celor doua servicii, este acest articol aparut pe Forbes.com prin ianuarie
Nu sunt folosite incorect!