Cronică de film #82

Yojimbo ( 1962)
Mult prea greu de urmărit. Prefer versiunile americane, Last Man Standing (1996) și A Fistful of Dollars (1964). Doi aurași, că nu se vorbește engleză.

Cronică de film #82Cronică de film #82

The Comedian (2016)
Bunicel. Nici prea prea, nici foarte foarte. Trei aurași că e cu De Niro și cu nevasta lu’ Apatow.

Cronică de film #82Cronică de film #82Cronică de film #82Cronică de film #82

Fist Fight (2017)
Tristețe maximă. Prea multe momente de suspans și, din nou, încearcă să fie educativ când nu e cazul. Trei aurași, că e cu glume.

Cronică de film #82Cronică de film #82Cronică de film #82

Bad Moms (2016)
Comedie care începe bine și se termină în siropoșenii. Făcută ca să aibă Mila Knuis bani de țigări și de pamperși pentru al doilea copil. Patru aurași, că e cu Mila Kunis.

Cronică de film #82Cronică de film #82Cronică de film #82Cronică de film #82

Win It all (2017)
Nu știu ce să zic, deși are note bune, nu mi s-a părut cine știe ce.

Cronică de film #82Cronică de film #82Cronică de film #82Cronică de film #82

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. NOU
    #1

    1 Akira Kurosawa(Yojimbo) ii scrie lui Sergio Leone (A Fistful of Dollars) : „bun filmul, dar l-ai copiat in totalitate dupa filmul meu.” Sergio Leone, care a copiat fara sa ceara voie, arata mandru scrisoarea lui Kurosawa la toata lumea.

    2 Clint Eastwood venise sa filmeze in Europa A Fistful of Dollars pentru ca avea probleme nasoale in USA. Tocmai i se nascuse un copil in afara casatoriei. Apoi : in timpul filmarilor nu era platit la timp. Manca din punga la fel ca figurantii. Apoi nimeni nu credea ca filmul va avea succes, dar a avut, si Eastwood a ajuns enorm de cunoscut in Europa in timp ce in anii aia nu se stia aproape nimic de el in State.

  2. Dacă nu era Mila (bleah), câți aurași pe bune i-ai fi dat filmului?

    Da’ am nevoie un pic de ajutor. Caut un film dar nu-mi amintesc numele și nici anul. E făcut după anii 70, american, acțiune & revanșard. E vorba de un tip care e făcut rău de tot de un nenorocit care îi distruge practic viața și aproape că-l omoară. Iubita/nevasta uită de el sau nu-i pasă (nu mai țin minte exact).
    Tipul supraviețuiște dar are arsuri grave, fața-i distrusă. și situația în care se află e groaznică. Dar nu mai știu cum face și-și dezvolta un plan vendetă, asupra ălora care i-au făcut nasoale și nenorocitului care i-a ordonat moartea. Se duce într-un depozit, adună materiale, construiește, spionează și-și face dintr-un plastic special fețele ălora care vrea să se răzbune + altele ale altor oameni care n-aveau nicio treabă, străini. Chestia e că măștile ălea după un anumit timp se topesc sau se autodistrug.

    Țin minte finalul că iubita sau nevasta-sa, care a uitat de el sau i-a dat papucii (nu mai știu, repet), își dă seama la un moment dat că ăla a supraviețuit atacului, descoperă măștile ălea din plastic, fuge după el să-l caute, că tocmai fugise de ea.

    Țin minte ultima scenă, așa în vag: ea se află în mijlocul mulțimii sau în piață sau stradă (multă lume), se uită în toate părțile după el dar nu-l vede.
    El, tipu’, și-a pus o altă mască și zice el așa ca un monolog cu gura închisă, în spatele ăleia care se uita după el și nu-l găsea/vedea: ”Pisi, ce să-ți zic. Nu prea ți-a păsat de mine, te-ai împrietenit cu nenorocitul care mi-a dorit moartea, și acuma vrei să ne împăcăm. Pentru binele amândurora, dar în special binele tău, ne despărțim forever, ca să nu mă enervez și să-ți rup gâtul de cât de târfuliță ai fost. Hai sictir!” și tipu pleacă în orizont pierdut ”ca un demon prin mulțime” (cum zicea Caragiale în Bubico) complet dezinteresat și fără probleme de ce o să se întâmple pe ziua de mâine.

  3. M-am uitat si eu la cateva din filmele lui Kurosawa…mori la ele, nu ca povestea din aceste filme nu ar fi buna, dar cum este transpusa pe ecran, atat de lent, cu atat de multe chei si simbolistica…ma rog, gusturile nu se discuta.
    Dar, Sergio Leone, cadrele din filmele lui, Once Upon A Time In America, unul din primele 10 filme din toate timpurile…ce sa mai zici…decat sa-ti iei popcorn si palarie cand vizionezi ca s-o ridici in fata maestrului Leone.

  4. Eu asear vazusi Fifty shades darker….si mai aveam oleac si dormeam…ba era comedie, ba era thriller pshologic, ba softcore porn , ba romantic….pana mea…ceva sa placa la toata lumea….din partea mea 2 aurasi ca am vazut ceva spanking si tatze…

  5. Night on Earth, 1991 (Jim Jarmusch)
    de privit relaxat și fără pretentii

  6. http://d3toatepentrutoti.blogspot.com/2017/03/top-100-cele-mai-bune-filme.html
    Dupa ce am vazut 87% din topul asta, m-am lamurit ca tot ceea ce conteaza este ce-mi place mie.Critica e doar asa, o parere personala a unuia sau altuia.

    • Tie poate nu-ti place un film ca nu esti constient de context si nu intelegi anumite trimiteri. Dar criticul tre sa se prinda de cat mai multe chestii, aia-i profesia. La fel ca la criticii literari

  7. A Dog’s Purpose e iar un film care incepe bine si se termina… well, e detoxifiant.

  8. Tot de la Netflix puteti sari si Small crimes, Handsome, The Discovery, Mindhorn. Doar Tramps ce-a fost mai reusit dintre filmele lor originale… Si Mars Generation ca documentar.

  9. Ai putea sa tii cont si de statistica. Daca 90% din filmele care au rating de 5 si ceva pe imdb sunt proaste, nu mai bine le eviti din start ? Viata e prea scurta sa te uiti la filme care au 5 pe imdb. Nu zic, sigur sunt si exceptii, dar de asta avem probabilitati. Sansele sunt sa fie un rahat daca are sub 6. Eu unul nu ma prea uit nici sub 7, decat rar. Sunt o puzderie care au peste 7. Daca mai adaugi si toate serialele, iti trebuie 2 vieti sa le vezi toate.

  10. Tu zici că „The comedian” merită 3 aurași dar de fapt i-ai dat 5. Deci cum e până la urmă?

  11. uita-te la oldboy varianta americana 2013,exista si koreana 2003. cu placere

  12. For brainfuck recomand Primer. Pentru brainfuck (softcore edition), Coherence.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.