Faza cu carnea de la Kaufland

La noi în zonă s-a deschis un Kaufland pe locul unor hale jegoase. Grătar afară, parcări pentru persoane cu nevoi speciale ocupate de handicapați, mărfuri variate.

La departamentul de carne stau bine de tot, coastele și ceafa sunt ceea ce trebuie să fie pentru un grătărel în curte.

Dar e o schemă: carnea din timpul săptămânii e mai bună decât aia din weekend. În poza a doua vedeți 6 cefe luate ieri. Dacă le luam sâmbătă, căutam carnea printre grăsime și zgârciuri, atât de tristă e treaba. Și am verificat asta de două ori, să nu mi se pară mie sau să fi nimerit zgârciurile.

Altfel, 3 coaste, 1,5kg, 35 lei, 6 cefe 25 lei. Decent.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

77 comentarii

  1. vezi ca de saptamana viitoare se schimba lucrurile: in weekend carne ok, si in timpul saptamanii zgirci…;)

    00
  2. ..un gratar bun, cu capac pentru afumat – priceless

    00
  3. In fiecare saptamana Kaufland are promotii la carnea de porc. Ca e la ceafa, spata sau pulpa, reduc preturile cam cu 20%, ceea ce mi se pare ok

    00
  4. Da gratarul ala cum functioneaza? Am avut unul exact la fel si din fabrica nu avea gauri in partea de jos sau in lateral si nu avea tiraj. Se stingea focul si nu prea puteam sa gatesc nimic. Am facut niste gauri pe fund, l-am mai folosit de doua ori si l-am aruncat.

    00
    • nici ăsta nu are găuri și merge ok, ceafă, mici, tot ce trebuie.

    • NOU
      #7

      You’re doing it wrong Adriane..

      00
    • @Zoso:ala nu e gratar man,e stiftean.Gratarul trebuie sa aiba grilajul cat mai gros pentru a transfera caldura in carne,nu ca al tau care usuca din cauza caldurii prea mari a jarului.Iti ies niste bucati de ceafa la al tau,de poti pingeli pantofi cu ele.Ia-ti un gratar de prin targ,gasesti demontabile la bronzati,facute cu fier beton de 6 sau de 8 mm.Cu ala poti face o carne adevarata si frageda si suculenta in interior.

      00
  5. chiar ma intrebam care-i faza cu carnea de la kaufland

    00
  6. Bricoleaza domnle un gratar din caramida…ce mmmd!!!?

    10
  7. exista un zvon ca ce e condimentat in vitrinele lor provine din carne care e pe cale sa expire sau a expirat deja. probabil ca vand cantitati prea mari ca sa ajunga sa stea pe stoc si sa se altereze, dar eu prefer sa mi-o condimentez acasa si sa o miros inainte

    10
    • Asta e zvon romanesc. De orice macelarie, magazin si altele se aude zvonul asta. Asta e scos direct din dorinta romaneasca de a da teapa. „Aaa, pai io daca aveam magazin, luam toata carnea expirata, o afumam, condimentam si le-o vindeam iar la fraieri. Pe mai multi bani chiar!” Asta sau ceva de genul auzi daca il intrebi pe vreunul de unde stie el ca e adevarat zvonul.

      00
    • Am lucrat intr-un magazin asemanator, marfa vine gata marinata si pregatita, doar o PUI la vanzare. Ce zici tu poate se facea in anii ’90 in Obor;
      nu exclud incidente izolate, dar categoric nu e in politica marilor lanturi (procedurile sunt standard HACCP).

      00
    • Cum o fi Romania, insa sunt niste legi. Plus, marile magazine nu isi permit sa isi strice reputatia pentru cateva kg de carne. Si roman de ai fi, cand ajungi mare, nu ti-ai risca afacerea pt asa ceva, altfel ai pierde tot.

      00
  8. NOU
    #17

    Nu ai si tu o macelarie de unde sa cumperi cefe si coaste?Eventual si cu discount de blogger si mare maestru in nobila si rafinata arta a bricolatului?

    00
  9. Probabil in timpul saptamanii, vanzarea e mai scazuta si isi permit sa aleaga carnea mai de calitate. In weekend in schimb vanzarile cresc si ei incearca sa aduca toata carnea de care pot face rost. Evident si calitatea scade. E doar o parere. Pana acum nu am avut nici o problema cu carnea Kaufland si mi s-au parut mereu foarte seriosi.

    00
  10. Coastele pe care le lauzi sunt cele marinate?

    00
  11. da bosss, coastele alea sunt bestiale rau. totusi de cand ma uit pe retetele lui hadean am impresia ca nu fac ceva bine. cat iti ia sa le prepari la gratar?

    00
    • cam vreo oră să se facă jar (ard lemn de vișin și corcoduș, tăiat anul trecut și lăsat la uscat) și vreo 20-30 mins să se facă ele.

    • NOU
      #29

      Lemnul ala de visin mai bine l-ai folosi la afumat.

      00
    • de obicei nu iau carne deja băițuită fiindcă am eu rețetele mele cu bere și alte minuni, dar din curiozitate am încercat chestiile de care vorbirăți azi și au fost demențiale, o să intre la obligatorii de-acum înainte, mulțumesc – pentru cel care se plângea că nu ies grătarele ca la hădean: după ce s-a fript carnea dă-i câteva pensule de miere cu usturoi (eu fac un caramel mai lung dar cât de cât vâscos din 2-3 lgț de zahăr cu ananas și un pic de amidon, dar na, gusturi) și las-o câteva minute (maxim 5) să capete crusta aia specială

      00
  12. dintre hypermarketuri, parcă au cea mai decentă carne.

    00
  13. alea cu aroma de barbeque si alea verzi cu ierburi – nu stiu daca ai apucat sa vezi – vin ambalate la niste pungi sigilate cu bait in ele, cate 10 cefe per punga.
    eu am luat in cateva randuri (aniversari/chefuri) 2-3 pungi intregi sa le fac la gratar.
    mie mi-au parut sa fie destul de standardizate, adica nu am vazut pungi numai cu zgarciuri sau pungi numai cu ceafa aleasa.
    as avea ceva dubii ca lasa pe weekend zgarciurile. mai incearca!

    00
    • Fix asta vroiam sa zic si eu. Ceafa de porc normala si cele enumerate de @eddy, se vand in pungi mari, sigilate, de cateva kg. Stiu ca nu prea le afiseaza pe la vitrine dar daca intrebi ti le dau fara nici o problema. De obicei ei le iau pe alea si le feliaza pentru vitrine.

      00
    • pluto , gresit. nu se feliaza nimic in magazin , totul vine asa in pungi.

      00
  14. Pai si atunci noi astia, care muncim L-V 9:18 si ajungem acasa dupa ora 19, cum sa facem cu carnea?
    O luam de joi si o tinem in frigider pana sambata cand avem si timp de gratar?

    00
    • Pai da. Ca sta in frigiderul tau sa ca sta in al lor tot aia e. Sau iti sta friptura in gat daca o cumperi de joi?

      00
    • O iei vineri seara, ca e deschis pana tarziu :p

      00
    • O luam de joi, fără condimente și o ținem la frigider, în saramură cu usturoi până sâmbătă. (1 lingura sare/1litru apa).
      Și sâmbătă condimentăm, o lăsăm la temperatura ambianță o ora și hop cu ea pe grătar.

      00
  15. Ăla e grătar, săracule!?

    00
  16. Te-ai pus la ingrasat bro? 1.5 kg de coaste, 6 cefe… WTF? :)

    In alta ordine de idei – Kaufland cam cumpara stocuri aproape de expirare ( sau chiar expirate) de carne (pui, porc etc). Eu n-as prea cumpara carne la bait din supermarketuri ( cu atat mai mult Kaufland ) din simplul motiv ca baitul e acolo ca sa-ti pacaleasca putin mirosul :)

    00
  17. Mare noroc pe ei vara ca le pot vopsi in ce culoare vor si nu se mai vede nuanta carnii. Au si pe verde. Bune si alea.

    00
  18. Zi pret pe kg, cine cumpara ceafa la bucata? 1kg de om. E mai sigur.

    00
    • Sa cumparam, ca daca de obicei mancam un cotlet de fiecare, luam acum 1 kg de om, sa fie. Si sa aruncam jumate. Da sa nu ramana gratarul gol, sa le aratam la fraierii ceilalti ce potenti suntem!

      00
  19. Totusi, de ce e asa rosie? De ce sa cumperi carne gata condimentata, care ascunde mirosurile neplacute?

    Pana una alta, mai zi niste filme bune.

    00
    • E boia dulce in baitu ala…
      In aia verde sunt ceva ierburi…
      Am halit de aia verde de behaiam, din pacate nu am mai vazut-o in sortiment de mult pe aici la mine…

      00
  20. Stai bine, aia de la Carrefour Militari e stricata in orice zi te-ai duce.

    00
    • au stricat inclusiv carnea de la carfur market, unde era ok intr-o vreme. aici in brașov au cumpărat niște magazine numite rost com și le-au rebranduit carfur market. au micii un miros de chimicale, ceva delicios, omoară toate bolile pe care ai patru mici din ăia.

    • Nu-i asa :)
      Magazinele sunt in continuare Rost com, doar sunt sub franciza Carrefour Market. Cum e si cu „La doi pasi”.

      00
  21. Marineaza carnea în bere brună boss!

    00
  22. daca nu stergi articolul s-au dus pe pwla si coastele de la kaufland, tot voi blogarii ati stricat si Dalboka, croissantele de la lidl, si cate alte delicatese „pour les connaisseurs”

    00
  23. personal nu inteleg de ce oamenii inca prefera sa cumpere carnea tinuta in baitul asta rosiatic. pe langa faptul ca e o impunere de gust care nu te lasa sa iti condimentezi bucatele cum doresti, am auzit cazuri verificate de carnuri aproape sau trecute in starea de impropriu pentru consum, care sunt astfel, „reimpachetate”.

    00
    • Ma gandesc ca trebuie sa stea o perioada dupa ce o condimentezi sau o lasi la bait acasa. Asa o iei gata de trantit pe gratar. Zic si eu..

      00
  24. Nu stiu daca are mare importanta, eu am o amica angajata la ei si mi-a zis ca nu isi permit riscul unui scandal, ca atare carnea nu e expirata sau pe cale sa expire, fiindca a spus ca au controale dese in special pe acel departament.. Eu cred chestia asta pentru ca seara, cei de la kaufland baga reduceri la carne si lactate de cam 50%. Si se vinde aproape tot ce e in vitrina. Ma rog, asta e valabil cel putin la cel la care merg eu, nu stiu in rest. La fructe si legume e aceeasi treaba, seara ajung la un pret de nimic.

    00
  25. Dupa ce m-am fript de 3 ori cu carnea de la Kaufland (3 tepe din 3 incercari, ultima data acum vreo 3 ani), am zis ca mai bine ma fac vegetarian decat sa mai dau bani pe carne puturoasa. Asta in Arad, nu stiu in restul tarii cum sta treaba. Trebuie totusi sa recunosc ca mi-ai facut pofta cu imaginile tale, caci arata ft bine.

    00
    • Am fost si eu in cel din arad…e naspa la cam tot, preturi mai mari, nu prea ai din ce alege..si am mai fost si in alt oras si tot asa era.. aiurea

      00
    • La care din Arad ? Eu iau de la cel din Micalaca sau din Banu Maracine

      00
  26. Doar simandicosi pe aici. Ce-are carnea „pe cale sa expire”? Mai ales cand o pui pe gratar la temperatura mare.
    Nu-i asa ca era mai bine cu crevetii aia presati de gemeau alimentarele de ei?

    00
  27. iti recomand un OLX pt gratar – gasesti un nene in Sacele care face ce trebuie, cu picioare demontabile, fier gros. Nu se compara cu ce e in magazin.

    00
  28. la ploiesti,carnea e ok.alta e problema;raionul de carne e in prelungirea celui de mezeluri.vanzatorii taie pe aceleasi placi de marmura mezeluri si carne..ba chiar cu aceleasi manusi

    00
  29. Las-o-n plm de vrajeala. Orice carne marinara de la hiper/supermarket e carnea expirata de ieri. La fel, orice mancarea/pizza e facuta din resturi/capeti de salam/sunca expirate. Standurile de la Auchan – Carrefour sunt facute pentru a minimaliza pierderile.

    00
  30. Pentru cei fara loc de gratar, in cate ore se face coasta aia in cuptor ?

    00
  31. Pentru gratar din caramida ia cu incredere caramida „semirefractara”, este frumoasa (o nuanta rosu-maro) si rezistenta la temperaturi inalte. Doar zic. Nu dati cu caramizi in mine ;)

    00
  32. Am luat picior de porc de la ”producători locali”, dintr-un patriotism de doi bani. Meltenii ai scis carnea de pe os, apoi au tras șoricul înapoi deasupra. Bătaie de joc. Prefer Kaufland-ul de o mie de ori. Maimuțoii de producători locali, toți niște șmecheri, merită să moară! Este de preferat să-ți marinezi carnea singur, ești m,ai sigur pe ingrediente. Nu cred că un supermarket dorește scandal pe tema prospețimii cărnii, deși, fiind în România, cu ” șefuți ” români, te poți aștepta la orice. Nu mai spun că suntem văzuți ca o țară de lumea a patra…(uneori pe bună dreptate). În general fiți atenți la promoții, acolo e un risc mai mare! Poftă bună tuturor!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Alte linkuri (mostly NSFW)