Familie evacuată de pe traseul autostrăzii! NIMBY!

De câteva zile circulă o știre despre o familie evacuată de pe traseul autostrăzii, familie care primește în schimbul casei și lotului 9.000€.

Desigur că nu sunt poze cu casa. Ar strica știrea.

Desigur că știrea nu a fost tratată și de alte publicații, ci doar preluată.

Desigur că în ordinul de evacuare se spune doar de “teren și construcții”, care ar putea însemna orice.

Tot ce ne rămâne este să ne revoltăm că, iată, CNAIR aruncă oameni în stradă și despăgubește cu 9.000€ o familie cinstită a căror casă nu o putem vedea.

Fix ca în jegul ăsta de reportaj de la Digi24 din 2018, când au prezentat pe unii care plângeau că le dă doar 80.000 când casa lor valora dublu, doar că nu aveau acte pe investiții și nici Digi24 nu au filmat casa pe dinafară. În rest, totul corect.

Așadar, până nu văd poze cu casa și până nu văd știrea asta și într-un alt ziar, o să o consider o manipulare ordinară făcută pentru clickuri.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

54 comentarii

  1. NOU
    #1

    700 mp teren si 65 mp constructie in care statea o familie, pozitionata intr-o zona tranzitionata de autostrada nu are cum sa coste 9000 euro. De ce nu i-au dat alta casa ca si suprafata asemanatoare si teren asemanator daca tot e pt binele tarii?

    Si in Oradea se folosesc de legea aia de kkt in care pot face orice, atata timp cat deserveste binele public, asa s-au demolat case si s-au facut parcari de domiciliu de exemplu. Au vrut sa darame jumate de strada ca sa faca 2 benzi, dar au pierdut procesul fiindca nu poti da omului autorizatie de renovare si peste 2 ani sa-i darami casa.

    Fun fact, daca nu-ti convine ce-ti ofera statul, ei te executa silit, nu primesti nici un ban si te judeci cu ei pana se ajunge la o concluzie. Intre timp trebuie sa-ti cauti casa pe banii tai si sa astepti ca procesul sa nu dureze cumva mai mult de 5 ani.

    Comentariu apreciat.13715
    • Hei! Da’ măcar nu se vând arme de foc & muniție, altminteri, ne-am omorî între noi. /s

      Indecis. Tu ce zici?2014
    • La linkul de mai sus se zice „220 mp din totalul de 623 mp”, asa e mai aproape de realitate cu cei 9000 de euro.

      Probabil problema e ca ii trece la propriu autostrada prin curte si poate casa si restul devin inutilizabile si vor despagubiri pentru tot.

      Comentariu apreciat.484
    • NOU
      #5

      daca din 600 mp le da 9k pt 200, aia raman cu 400 mp si o autostrada la usa. Raman la ideea ca ar trebui sa primeasca o casa asemanatoare ca si suprafata si un teren de supraf asemanatoare in alta zona a orasului. Daca o tara sau un judet nu e in stare sa despagubeasca o familie care trebuie sa se mute, atunci ce bani de investitii au?

      Comentariu apreciat.728
    • Utilitatea publica se declara pentru lucrari de interes naţional sau de interes local insa conf. legii 33/1994 NU ai cum sa faci PARCARE desfiintand/expropriind o proprietate privata pentru ca PARCARE nu a fost, nu este si nici nu va putea fi decat prin modificarea legii o lucrare de interes national sau local :)
      Strazi si largiri de strazi DA, Parcare NU! :)

      Comentariu apreciat.433
    • Unii chiar sunt atat de naivi incat cred ca noi traim intr-o democratie si o tara libera care iti confera dreptul la proprietate :)

      Indecis. Tu ce zici?4229
    • @Radu – e altă familie Drăghici, nu cei din link-ul tău. Constantin/Iuliana vs Mircea/Georgiana, plus alt tribunal, alt oraș.

      Comentariu apreciat.270
  2. NOU
    #9

    Fmm dah presa „profesionista” plangem ca primim doar 9000 de euro pe teren si casa, cand dai click sa aflii mai mult iti intra reclama la @#$&bet, pai sa faca patronache un pustiu de bine sa doneze incasarile de pacanele pe doua minute 30 sa ii faca milionari pe oamenii aia si gata…

    Comentariu apreciat.435
  3. Casa cred ca este aceasta
    https://www.google.com/maps/@45.1237362,24.6515892,3a,75y,190.03h,75.05t/data=!3m6!1e1!3m4!1sxCGCVWjvCoSg8_VlmFYewQ!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu

    Iar decizia de expropriere este asta (la nr 98 sunt victimele)
    http://www.cnadnr.ro/sites/default/files/exproprieri/decizia%20377%2017.02.2021.PDF

    Astia se plang de casa ca e 9000 euro, dar nu spun nimic de teren, pt ca in total primesc vreo 21600 euro. E mult/putin pt zona respectiva – habar n-am.

    254
  4. Poate ar trebui sa actualizam „grila notariala” sa reflecte realitatea din teren.

    Comentariu apreciat.394
  5. Acum cativa ani, taica-miu a fost executat silit de ANAF. Avea casa cu teren bun comun cu mama. Instanta a decis ca imobilul trece in proprietatea lui exclusiva, ca sa il poata lua statul, urmand ca el sa o despagubesca pe mama, in conditiile in care era falit. Cam asta e cu justitia din Romania.

    Comentariu apreciat.843
  6. Nu știu cum e în cazul de față dar pe lotul Sibiu – Făgăraș CNAIR plătește undeva la 25% sub prețul pieței. Pentru ăia care sunt mai aproape de groapă e deranjantă treaba asta, eu însă rânjesc fasolile când mă gândesc că apartamentul de la oraș e la 4km de nodul rutier iar casa de la țară e la 1 km de următorul nod rutier.

    715
    • Legea este oarecum proasta pentru ca daca obiectivul este de interes national, autoritatile te demoleaza oricum indiferent ce zici si ce faci si te vor despagubi la pretul real al zonei si aici abia apare intrebarea: care este pretul real al zonei?

      -> smecherii ca Jiji care detin terenuri in suprafete mari cumparate strategic, ajung sa le vanda inainte sau sa fie expropriati la preturi astronomice asta pentru ca au pile si stiu cum sa dea mai departe o cota parte din vanzare

      ->pu*****limea cu suprafete mici este despagubita la pretul zonei despre care oamenii nu inteleg ca NU are de a face cu pretul de vanzare al vecinului Jiji ci cu niste “grile” notariale

      *in astfel de cazuri insa deciziile de evacuare NU se dau in 24 de ore, familia cu pricina stia probabil de cel putin 3 ani ceea ce li se va intampla si in plus orice actiune in instanta pentru a moidifica suma sunt inutile pentru ca asta spune legea (doar daca sumele despagubite nu corespund cu „grilele” si sunt mai mici poti avea o sansa)

      restul este scandal

      Comentariu apreciat.382
    • Asa e, e discutabil ce cu adevărat ‘prețul pieței’. Tot da Vali aici exemple cu case scoase pe piața la un preț pe care proprietarii îl consideră probabil just și care e fără nici legătură cu realitatea. Și a doua chestie: care e prețul corect – cât e in condițiile de acum, fara autostradă, un simplu teren agricol, sau cât ar valora un teren in zona autostrazii peste x ani când va fi făcută – dacă nu ii pui tu piedică. Ca mulți judeca așa: terenul meu valorează mult, ca pe aici va veni autostradă, doar că sa nu vina pe aici, că e terenul meu…

      164
    • Pentru mine prețul pieței e ăla la care mâine am trei cumpărători la ușă.

      Terenurile (vreo 2 ha) sunt date în arendă unui prieten de familie care cu timpul urma să le cumpere. Am avut ofertă mult mai mare pe ele de la un olandez (cred că imi dădea și dublu) dar acest individ odată mutat în RO a căpătat toate apucăturile de tip românism, practică zootehnie agresivă fără a avea condițiile necesare, împute toată valea și îmi fwte meciul cu un alt teren de casă pe care îl am în intravilan. Drept urmare i-am transmis să-mi ia ranga la karate și că n-o să-i vând niciodată nimic că nu merită.

      192
  7. pai niste oameni raman fara casa si li se dau bani de seminte pentru ca e interes public. nu e nimic ok aici. indiferent cum ar arata casa, e vorba ca raman fara acoperis deasupra capului si sunt trimisi la plimbare cu banii de chirie pentru un an.

    Comentariu apreciat.6420
    • @Arhi
      ia calculeaza boss o exprorpiere stiind ca:

      pretul CERUT pe un HA de pamant in jud DB (langa Targoviste) variaza intre 2k Euro si 25k Euro (fix in aceiasi zona)
      preturile REALE de vanzare sunt undeva intre 7k si 10k
      preturile REALE decalrate in acte nu depasesc 3500 euro

      iar in grila notariala pretul este absolut derizoriu

      deci? care este pretul corect? legal? oficial? pe care il iei in calcul?

      Multumesc

      Indecis. Tu ce zici?3315
    • AlexAndru deranjul de a-mi lua casa in care stau cu familia si a ma muta undeva unde imi gasesc eu sau unde-mi dai tu pentru mine valoreaza 50.000 de euro minim. Asta in plus fata de costul efectiv pentru mutat si cumparat teren + casa echivalenta.

      Inteleg binele comun, si ca trebuie facute sacrificii, si ca va e usor sa aprobati evacuarea unei familii din tastatura, dar voua cum v-ar placea? Daca nu aveti familie si stati cu chirie nici nu va deranjati sa raspundeti, ca nici nu aveti idee despre ce vorbiti.

      Comentariu apreciat.467
    • hai să ne calmăm, găsiți aici in comentarii adresa, vorbim de două cocioabe construite ilegal, sub liniile de înaltă tensiune.

      pentru mine valoreaza 50.000 de euro minim

      corect spus, pentru tine. pentru mine și pentru stat valorează 0.

    • vali, si daca mai sunt si suedeji aia e, buldozerul direct si amenda, nu despagubire…

      Ilegalitatea contructiei sau calitatea ei sunt irelevante acum, aia e casa omului, si nu sunt evacuati de acolo pentru ca e ilegal construita. Nu zic sa se opreasca autostrada intr-o casa (construita ilegal sau nu), nu intelege asta, dar nici sa le dai bani de un scuipat nu se poate. Mai ales cand vorbim de lucrari de miliarde. PLM, sa ia un teren echivalent in zona, sa fta o casa d-aia ieftina modulara si aia e, nu cred ca ar mai fi altceva de comentat daca ar fi corecti.

      Indecis. Tu ce zici?2612
    • eu inteleg asta. doar că nu funcționează așa. că statul nu are cadru legal pentru asta. în acte, acolo e un teren cu două magazii pe el. nu ai cum să îi dai mai mult pentru că el și-a construit ceva ilegal. legal.

      omenește, da, ar trebui găsită o soluție, dar cine își pune semnătura pe așa ceva?

      și mai e ceva. citeam pe sărite legea asta nouă, și dacă nu ai succesiunea făcută e cam nasol.

      „Decizia de expropriere se emite şi îşi produce efectele şi în situaţia în care proprietarii imobilelor cuprinse în listă nu se prezintă în termenul stabilit la art. 8 alin. (2), nu prezintă un titlu valabil sau nu sunt cunoscuţi proprietarii, precum şi în situaţia succesiunilor nedeschise sau a succesorilor necunoscuţi ori nu se ajunge la o înţelegere privind valoarea despăgubirii.”

    • vali solutia legala si de bun simt ar fi un prag minim pus in lege, fix pentru situatiile in care valoarea terenului si a constructiilor de pe el merge spre zero.

      106
    • da, e grila notarială.

    • Băi, măcar noi ăștia mai în etate ar trebui să ne aducem aminte de Iliescu, cu a lui Proprietatea privată e un moft.

      51
    • E asa frumos sa ne dam cu parerea de pe margine, asa ca sa intru si eu la bataie: grilele notariale sunt o mizerie sinistra. De ce nu ti se acorda credit pe baza grilei notariale? De ce se acorda pe baza informatiilor date de un evaluator? Cam asa si aici. De ce nu se despagubeste la o justa valoare? Sigur pentru noi vorbim de niste cocioabe, pentru ala care locuieste acolo de 50-100 de ani e casa. Tu ii zici aluia, ca nu te intereseaza, conform grilei, meriti 25000 euro. Ala ia aia 25k si se duce unde? Ca pe piata reala nu o sa poata folosi aia 25k sa isi ia nimic apropiat ( macar ca suprafata ) de ce a avut. Am mers intr-o zi cu un sofer de uber expropriat pe baza interesului national. 2000 mp si casa cu etaj. Sigur, pentru noi nu valoareaza mai mult de x euro. Pentru el valora atat de mult inca de banii primiti a putut doar sa dea avans sa isi ia o garsoniera cu credit si sa faca uber pentru a putea suplimenta veniturile, la 50 de ani, pentru ca statul pe tine te expropriaza la 1 leu pe mp si pe cine trebuie la 10k de euro pe mp. As zice ca nu e cazul sa luam fix apararea statului in cazul asta.

      90
    • Am mers intr-o zi cu un sofer de uber expropriat pe baza interesului national. 2000 mp si casa cu etaj. Sigur, pentru noi nu valoareaza mai mult de x euro. Pentru el valora atat de mult inca de banii primiti a putut doar sa dea avans sa isi ia o garsoniera

      plauzibil.

  8. Probabil ca daca proprietar pe terenul si casa in discutie era vreun senator sau deputat de PSD suma data de CNAIR mai avea un zero in plus si anume 90.000 de euro…

    Comentariu apreciat.290
  9. După adresă, pare să fie vorba de casa de aici https://www.google.com/maps/@45.1237362,24.6515892,3a,40.7y,175.32h,86.62t/data=!3m9!1e1!3m7!1sxCGCVWjvCoSg8_VlmFYewQ!2e0!7i16384!8i8192!9m2!1b1!2i30?entry=ttu
    – se potriveșe cât de cât adresa pe google (nu sunt numere pe case, e greu de identificat exact) și faptul că e în zona de construcție a unui drum de acces către autostradă, conform https://www.openstreetmap.org/#map=19/45.12349/24.65171

    Mai e de notat faptul că terenul se află în culoarul de trecere a LEA 110kV (linie de înaltă tensiune), care conform legii are 37 de metri lățime. Construcția de clădiri noi în astfel de culoare de trecere variază între complicată și ilegală, adică terenul nu valorează mult. Problema oamenilor e că, dacă te uiți la prețurile caselor și terenurilor în Curtea de Argeș, ai zice că alea din Brașov sunt ieftine.

    Anexa hotărârii de expropriere e aici https://legislatie.just.ro/Public/FormaPrintabila/00000G1TLS9UN8NPSVT2H7OW9AR77QRF și poziția 98 însumează vreo 21000€, nu 9000€, dar o parte din teren e arabil, posibil să fie în altă parte. Se mai poate nota și faptul că nu există nr cadastrale, probabil nu s-a actualizat cadastrul de mult timp. N-au nici gaze. Deci e vorba de o familie care stătea liniștită în sărăcia lor, și a venit autostrada cea rea peste ei. N-are legătură cu faptul că grilele notariale și impozitele nu sunt corelate în vreun fel cu valorile de piață.

    Și asta afli doar dintr-un pic de google, dar e plictisitor să scrii în presă de așa ceva.

    Comentariu apreciat.451
    • aia pare a fi. 2 cocioabe construite ilegal, că nu îți dă nimeni voie să construiești sub liniile de înaltă tensiune. sună altfel știrea acum.

    • @Vali: ” nu îți dă nimeni voie să construiești sub liniile de înaltă tensiune. ”

      arădenii din cartierul de 7 stele, Westfield te contrazic. Indiferent cine a încercat să le explice…ei știau dinainte că nu are nimic dacă copiii lor, ei…vor locui sub liniile de înaltă tensiune.

      53 Aleea Teiului
      https://maps.app.goo.gl/e3Bobo32drtzjoio7

      123
    • nu cred ca e acolo din urmatoarele motive:

      in stire zice zice tronsonul 5 si pe raza orasului curtea de arges. cele 2 conditii restrang zona foarte mult, chiar nu am masurat cand am pus linkul de mai jos, dar mai mult 2 3 km nu sunt.

      evident ca jurnalismul care lasa foarte mult de dorit in ambele articole, si cel al lui vali si cel din primul comentariu, sa fi gresit si fie sa nu fie tronsonul 5, fie nu in curtea de arges.

      maine o sa verific si situatia de la linkul de aici si revin cu informatii.

      44
    • @thebblack Eu am pornit de la adresa scrisă în PV-ul executorului din articolul lui Vali – Curtea de Argeș, str. Râmnicu Vâlcea (adică DN 73C) nr. 161. Exact în fața casei e pancarta cu obiectivul (https://www.google.com/maps/@45.1236707,24.6518287,3a,15y,346.71h,94.45t/data=!3m9!1e1!3m7!1s5E0qbpz-JbFDg8YV1-CpvQ!2e0!7i16384!8i8192!9m2!1b1!2i30?entry=ttu) unde scrie secțiunea 5 Curtea de Argeș-Pitești. Nu știu cât de exacte sunt drumurile de pe OSM, dar nr 161 apare fix sub drum.

      Locația din link-ul tău e chiar mai departe de centrul Curtea de Argeș decât ce am găsit eu, spre Noapteș, dar și Noapteș e parte din Municipiul Curtea de Argeș.

      21
    • mmm… eu pur si simplu nu am reusit sa descifrez mazgaleala aia din pv. in 2024 in romania autoritatile statului pur si simplu nu sunt in stare sa tehnoredactezeze un document de importanta primordiala unor cetateni. au „scris” de mana. am pus ghilimele pentru ca ala nu e scris. daca beau 2 sticle de vodca si stau in cap reusesc sa mazgalesc ceva mai inteligibil decat mizeria aia.

      40
    • https://ibb.co/YT3YR3j

      asa arata situatia la OCPI in zona respectiva acum.

      cu albastru sunt terenurile, cu rosu cladirile. cele 3 cladiri si terenurile pe care se afla figureaza toate ca nr.161. probabil a fost un singur teren dezmembrat la mostenire.

      din niste masuratori rapide ar putea fi vorba de terenul din mijloc, care are acum 491 de mp si par ai fi fost luati aproximativ 200 pana la drumul actual. din street view acolo este parloaga.
      https://www.google.com/maps/@45.1238028,24.6513511,3a,60y,202.5h,81.29t/data=!3m6!1e1!3m4!1sWc3poumHTDCDYfIiwj_CTg!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu

      casa alba din dreapta probabil o sa dispara si ea daca nu a disparut deja. terenul pe care se afla are insa doar 225 de mp si par sa ii fi fost luati cam 110 deci nu prea corespunde cu cifrele din articol.

      cocioaba de sub cabluri figureaza ca nr.159.

      detalii mai precise as putea obtine doar cu extrase CF da’ alea costa si nu dau 20 de lei extrasul pentru a lamuri situatia unor cocioabe.

      30
    • Pai statea linistita in saracia lor. Tu le dai 9000 de euro. Trecem peste faptul ca daca erau cine trebuie luau 90k. Dar tu le dai alora 9000 de euro sa isi ia alta casa. Ce casa isi iau aia, chiar si in Curtea de Arges, cu 9000 de euro? Ca ne legam doar de grile. Dar omul ala are un bun, care pentru statea valoreaza fix nimic, dar pentru ei e un acoperis deasupra capului. Ce facem? Aia cu 9000 de euro ce isi pot lua? Bine, putem merge si mai departe, aia acolo aveau x mp de curte, casa de x mp, etc. Ce proprietate similara, chiar si in zona ( sau mai ales in zona ) isi pot achizitiona cu 9000 de euro?

      54
    • @Aradean, nu este construit nimic sub linia LKV110 , se vede si din Maps culoarul obligatoriul (cu galben sunt stalpii)

      https://ibb.co/fGhMfym

      00
  10. cel mai probabil aici e.

    https://www.google.com/maps/@45.1098442,24.6549787,3a,75y,111.73h,79.74t/data=!3m6!1e1!3m4!1sXs8aLiMPfUhcf7MkVoIDqA!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu

    in zona nu exista nimic care sa fie exact 623mp sau 700mp cu o casa de 65.

    terenul cu casa alba are 813 si casa de 91.
    terenul gol din fata avea 683, dar nu e intabulata nici o casa pe el si ii vor fi luati 364.
    parcela ingradita cu gard de lemn are 620 acum dupa ce i-au fost luati aproximativ 90, dar tot fara casa intabulata.
    parcela cu casa portocalie are 1470 de mp, tot fara casa intabulata, desi este evidenta in imagini.

    82
  11. Ceva nu corespunde in toata stirea asta:
    Conform documentului de despagubiri, numitii din articol nu detin decat 121mp de teren arabil pentru care sunt/au fost despagubiti

    https://ibb.co/vjqKbSq

    Acum, sunt 2 variante:
    1. Au construit fara acte acolo si acum sunt in offside
    2. CNAIR a facut o omisiune in acte

    122
  12. Ce plm sunt cotele astea, cocos? 9k, 21k ?
    Ce cumperi/Ce construiesti cu banii astia ?

    22
  13. ProTV a dat imagini (cu alți oameni?)
    https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/zeci-de-familii-din-romania-vor-fi-despagubite-dupa-ce-vor-ramane-fara-case-si-terenuri-zun-leu-si-15-bani-pe-metrul-patrat.html

    Problemele vin din sărăcie.
    Primarul închide ochii deși acolo e linie de înaltă tensiune că sunt săraci, notarii nu actualizează preturile că ar fi scandal prea mare and so on.

    În același timp, de ce se folosesc grilele notarilor și nu o evaluare actualizată iar pt a o face trebuie proces și alte cheltuieli?

    90
    • din articol:

      Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR: „Ani de zile, în România, dacă ai cumpărat cu 100 de euro metrul, l-ai declarat cu 10 euro metrul. Ăla este prețul pieței notariale”.

      pur si simplu magnifica declaratia.

      ai declarat ca face 9000 si 30 de ani ai platit impozit pentru 9000, acum vrei 90000. ok… iti dam 90000 dar retinem impozitul si dobanda aferenta pentru 90000 retroactiv pentru adtia 30 de ani. ah, vezi ca mai ai de adus 3000 de acasa….

      131
    • păi nu? așa e și la casă. la impozit valorează 60 mii, șefu, să mor, io. la vânzare, „fără 240 nu îl dau, că nu sunt prost”

    • Nu cred ca o evaluare actualizata ar marii pretul, ba chiar poate le-ar micsora tinand cont de situatia terenurilor (excluzand exproprierea).

      Dar e putin absurda cererea. Cand vorbi, de impozite sa nu facem vreo evaluare, dar acum cand e de primit bani rapid sa reevaluam totul? Toata viata au intors toti capul ca actele nu sunt facute, preturile nu sunt actualizate. Ca „lasa-i, saracii” si „oricum stie tot satul a cui e terenul” dar acum dintr-o data sa devenim mai religiosi ca papa si sa-i imbogatim?

      Sa nu fiu inteles gresit, punandu-ma in situatia oamenilor cred ca daca se expropriaza vreo resedinta ar trebui sa existe un cost doar „pentru deranj” pana la urma. Ceva rezonabil, adunat la valoarea de piata, un 10 – 20000 de euro acolo… Poate chiar si o schema de un eventual imprumut garantat (sau o dobanda negociata de stat cu banca, ca sa poata proprietarul sa isi gaseasca ceva inainte sa primeasca banii si sa trebuiasca sa se mute).

      Dar alte discutii despre actualizari peste noapte de preturi si rezolvari de acte ce trebuiau facute de 70 de ani nu ar trebui sa existe. Viata e grea, altii dorm pe banci, noi stam si punem punct dezvoltarii noastre comune, practim pierdem toti bani, pentru nimicuri.

      41
  14. ” Doar că acestea au valori minime orientative și au fost gândite în alt scop – pentru a stabili taxele de intabulare și onorariul în cazul unor tranzacții. Nu reflectă valorile reale de pe piața imobiliară, spun proprietarii.”

    30
  15. NOU
    #54

    Nu stiu voi, dar eu vad tot mai multi boschetari chiar in zone „bune”/centrale ale unor orase din provincie, si parca as vrea sa nu amplificam problema.

    Cum mai stam cu casele alea modulare ? exista furnizori in tara, e o solutie aplicabila la noi ?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)