Într-o ţară în care ambele televiziuni de ştiri sunt declarat împotriva preşedintelui şi totuşi acesta are cele mai multe voturi…chestia asta nu dă de gândit nimănui? Televiziunile astea sunt împotriva poporului? Sau împotriva telespectatorilor?
Într-o ţară în care ambele televiziuni de ştiri sunt declarat împotriva preşedintelui şi totuşi acesta are cele mai multe voturi…chestia asta nu dă de gândit nimănui? Televiziunile astea sunt împotriva poporului? Sau împotriva telespectatorilor?
Ce mai bate vantu
„Televiziunile astea sunt împotriva poporului? Sau împotriva telespectatorilor?”
Pai nu e acelasi lucru? Telespectatorii nu reprezinta poporul? Sau poporul nu se uita la televizor?!?
@Vlad: uneori sunt lucruri diferite.
Zoso, ai putea detalia un pic? Altfel e chiar criptic postul tau si nu inteleg unde anume vrei sa bati… Daca nu ma insel, televiziunile pe care tu nu le numesti sunt Antena1 si Realitatea, nu?
zoso, celor precum Vlad trebuie să le explici amănunţit.
Vlad, de exemplu, eu nu mă uit la televizor. Eu fac parte din popor, dar nu fac parte din telespectatori. Sunt şi persoane care nici măcar nu au televizor, dar au simţ civic şi se duc la vot.
@done8989: ok daca televiziunile astea au asa un numar mic de telespectatori, atunci e simplu: intr-adevar nu au putere de influenta, pentru ca nu ating decat o mica parte din popor. Si ca sunt contra Basescu chiar nu are nici o importanta, ba chiar risca chiar sa-i fie favorabil dupa cum bine spunea altcineva (sorry, dar din cauza sistemului de cache, eu inca nu vad decat 2 comentarii, pentru scurt timp am vazut 4 dar…)
@zoso: asa mai vii de-acasa Deci 5 milioane au votat anti-basescu, si din astia doar 300.000 se uita la TV. Si care-i problema? Cine a creat diferenta de 4.700.00 care nu se uita la TV si totusi voteaza anti-Basescu? Pai clar ca mamaia din deal nu se uita decat la Etno TV sau Taraf TV si voteaza dupa cum ii spune primaru’ care poate fi de la PSD sau PD sau PNL. La matusa-mea in sat iesise primar un acelasi an de zile, care trecuse prin toate partidele (omul era cel mai educat din sat si stia sa se mute incotro batea vantul), iar oamenii il votau pentru ca era gospodar, li se rupea din ce partid facea parte la momentul respectiv.
@Vlad: ai inteles ce ai vrut.
poate nu suntem totusi o natiune de telespectatori
Partidele impart mita electorala dar poplatia voteaza tot dupa cum vor ei.
Teleziviunile a vrut sa influenteze poplatia si tot Basescu a iesit pe primul loc.
Concluzia: who cares ? Oamenii stiu ca votul lor e sfant … si secret
@zoso: Sincer as fi vrut sa inteleg ce vrei tu sa spui. Ar mai fi ceva interesant de notat, parerea mea. Si de data asta, n-a votat decat un pic peste jumatate din popor. Din aceasta jumatate care a votat cam 30% a votat cu Basescu. Un calcul simplu ne arata ca asta face exact 15% din totalul poplatiei cu drept de vot care a votat cu Basescu…
Nu gândeam sa ajungă REALITATEA într-un aşa hal . . . .
zoso: ba da, da de gandit, intr-un sens pozitiv. Inseamna ca telespectatorii (care nu sunt acelasi lucru cu poporul, poporu’ inseamna si locuitorii care nu se uita la TV) invata sa discearna intre stiri si maniplare.
Eu sunt curios de o chestie – cate emisiuni cu Becali vor mai fi acum, cand abia-abia a strans vreo 150k de voturi.
Statii de nisa cu audiente de maxim 200.000. Cumulat. La alegeri au fost peste 8 milioane. Daca Basescu juca intr-o telenovela castiga din primul tur. Poate incerca un episod pilot, are timp
Inca o chestie – am vazut rezultatele din sectia in care am votat eu (o „speciala” din strainatate): 1. Antonescu, 2. Basescu (la vreo zece procente), 3. Remus Cernea (care a luat 10%!!!), 8% Geoana, restul sub 1%. Becali a luat zero voturi, Potarca a luat unul (!).
Exact acest aspect mi-a sarit si mie in ochi si la fel de mirat am fost si sunt de faptul ca nimeni nu ia in calcul acest lucru. Nu-l sustin pe Basescu, sunt si eu infuriat de autoritarismul lui pulsional, dar oare condamnarea in masa si coalizarea „nationala” plina de ura si goala de argumente impotriva lui nu au acelasi grad de irationalitate ?
Cu toate acestea si in pofida faptului ca nu are la indemana nici un trust de presa, a obtinut cele mai multe voturi. Un lucru e cert: iarasi trebuie sa alegem intre un mar si o para, ambele colcaind de viermi.
Think about it and judge for yourself!
Si spuneti-mi si mie daca ati ajuns la vreo concluzie!
vlad, hai sa lucram un pic cu cifre. sa presupunem ca „sinteza zilei” are rating 1. uneori are mai mult. aia se uita pentru ca le place spectacolul grotesc care se intampla acolo. la fel si la realitatea. in total, ar fi cam 300 mii oameni. de acord pana aici?
bun.
in teren insa, aia 100.000 nu se regasesc. romania are 20 milioane de locuitori. 10 milioane au fost la vot. 50% din ei au votat anti basescu. adica 5 milioane. din astia, cati sa se uite la tv? se uita mamaia din deal?
Aseara am sters telecomanda de praf si m-am uitat de la fara 10 pana la si 10 pe realitatea, parca tineam eu minte ca sunt mai echilibrati (hurezeanu, turcescu). Stiam rezultatele voiam doar sa-i vad fatza lui ilici live
In ce hal au ajuns, cat m-am uitat eu erau toti verzi de ciuda pentru rez. de la referendum, nu le-au scris decat pe burtiera. Daca era % mic il puneau cat ecranul + titlu basescu terminat sau ceva de genul asta.
Chestia asta cu televiziunile care „latra” impotriva lui Basescu il si ajuta. Eu unul vazand ca Vantu, Voiculescu si Patriciu lupta atat de inversunat impotriva lui Basescu, sunt tentat sa-l realeg. Dar dupa ce-l vad pe Basescu la B1 imi cam trece cheful. Sincer as vrea sa vad un candidat care sa-mi dea senzatia de competenta, care are un plan pentru 5 ani si stie exact ce are de facut. Pana acum niciunul de genul asta.
O sa-l votez pe Basescu in continuare pentru ca e un lider bun si ca impotriva lui sunt cei mai mari excroci ai tarii. Din pacate nu-l votez pentru ce a facut pana acum sau pentru ca il consider un om competent.
Actualul presedinte a promovat o politica de acuta dezbinare. Totul s-a redus la AI MEI versus AI LOR. Isi merita soarta. Incercam cu alt presedinte. Cat priveste televiziunile, in toata tarile dezvoltate canalele media sunt controlate de oameni influenti. Presedintele trebuie sa tina seama de parerea tuturor si sa asigure un compromis. Pentru asta trebuie insa un pic de tact si educatie. Printre atributele lui traian basescu nu se gaseste asa ceva.
Influenteaza ..
uitat-te la procentul lui Crin care e antiBasescu !! Avea vreodata Crin procentul ala daca nu era prezent nonstop mai ales pe Antene ?? Nu cred
Asta fara sa mai adaugi pe cel al PSD
Ia vezi cat iti da in total Crin +Geoana
@Enriques: ca bine zici. In ce tara civilizata un presedinte are timp sa bage in seama pe agaricii care-l injura la o televiziune la care practic se uita foarte putina lume?!?
crin a scos procentul si pe spatele lui geoana nu mai aberati numai cu anti basescu … 20 % ai lui crin sunt voturi anti basescu si anti geoana clar sa va fie … ca ne am inselat din nou e alta poveste
la ora asta la irealitatea TV in prime time cum s-ar spune Vadim scoate bulbuci in speranta ca va strange niste voturi pe care sa i le dea la prostanac
Daca base era atat de tare trebuia sa iasa din turul 1. Ce vad eu este ca 65% nu au votat cu Basescu, deci nu cred ca televiziunile sunt contra poporului.
Inca ceva Cele doua televizuniu de stiri au audienta relativ mica comparativ cu Acasa TV…de exemplu
Nu trebuie sa te uiti la audienta per total ci la audienta impartita pe categorii de emisiuni. Ca daca ProTV are audienta mai mare decat Sinteza Zilei cu Arma Mortala III nu e relevant. Important e modul cum sunt prezentate stirile zilei, relatarile in direct de la Gara de Nord, etc. Da, aia care se uita la Sinteza Zilei sunt niste spalati pe creieri, dar pentru ailalti care se uita rar, cand deschid televizorul pe stiri sau cand deschid un ziar, care e probabilitatea ca acolo sa fie o stire negativa despre Basescu? De unde isi iau oamenii astia informatiile? Cine le filtreaza? De fapt, asta e si metoda scontata, omul sa vada azi un titlu pe burtiera, maine altul si tot asa, altfel daca ai sta sa ii asculti cu atentie i-ai vedea aberand.
Ca sa nu spun ca, in general, la A3 si Rtv se uita cei din orase, care au fost nucleul electoratului basescian la ultimile alegeri (si, evident, si la alea pentru PMB)… „Televiziunea” are inca influenta, chit ca nu mai e data doar pe TV si o intalnim si pe net. Nu mult, suficent. Scopul lor nu e sa ii convinga chiar pe toti. Pentru aialalti exista alte metode.
@Dan: iar daca tu il pupi in fund pe Geoana, nu iti zice nimic procentul de 70% care nu l-au votat? Sau daca e fundul lui Crin, procentul de 80% care nu l-au votat?
Oricum ar iesi, tot o invartiti sa va iasa voua bine, exact ca Vadim, care plangea ca de fapt a luat peste 50%, dar a fost furat.
Impotriva a 30% din 50% si din astia elimina autobuzele PD-L-ului, ca PSD-ul le-a avut pe ale lui ;). Ia calculeaza si vezi cat da?…..
Cand il pupa in (ms-)dos realitatea, nu zicea nimeni nimic acu suntem zmei.
32% pentru, nu sunt cele mai multe voturi. Cele 68% contra sunt cele mai multe.
@Cristi: s-a prezentat la vot aproximativ 50% din poplatia cu drept de vot, din care cei care si-au exprimat votul corect se stie cum au votat. Aproape jumatate din poplatia cu drept de vot nu s-a prezentat. Asta e mult mai trist! De ce nu s-a prezentat? Pentru ca nici una din optiunile prezentate nu merita efortul de a se deplasa la vot la fel cum nici votul contra nu ar mai fi avut nici un rost (mai ales ca experienta ne-a aratat deja ca un vot dat contra Nastase (PSD) poate fi „intors” de cel care a primit acest vot prin alianta cu PSD dupa ce 4 ani s-a „chinuit” in alianta DA cu PNL (cand a incercat el sa-l dea jos pe Calin Popescu-Tariceanu, cand parlamentul a incercat sa-l suspende si sa-l demita). Acuma ma gandesc ce-o fi in sufletul alegatorilor liberali, care credeau sincer in sansa lui Antonescu, si care au votat si contra lui Basescu, si contra lui Geoana, ca sa vina Antonescu sa zica „cu Geoana (PSD + Iliescu, ca doar marioneta lui e, nu?) sa votati in turul II!” Pai sa nu-ti vina sa… nu te mai duci la nici un vot?!? In rest multe „succesuri” cu lucrurile gratis! I thought there was no such thing as a free lunch!
Din pacate maniplarea asta isi face efectul mai ales la cei tineri, care practic sunt (mai degraba erau) „speranta” actualului presedinte. Si in turul 2 tinerii vor vota in mare masura cu Basescu, dar nu indeajuns cat sa il aduca la un nou mandat.
Din punctul meu de vedere sa calculezi fix audientele celor 2 posturi de stiri si sa le compari cu numarul de votanti mi se pare o prostie, stii si tu cat de influentabili sunt romanii de catre nevasta, amanta, prieteni.
Fara moguli Basescu avea cel putin 40 % in primul tur si castiga cu 60 % in turul 2. Asa… probabil va avea o surpriza neplacuta pe 6 decembrie.
@Adi: reciteste te rog titlul postului „Falimentul ideii de influenţă a televiziunii” respectiv comentariul cu nr. 11 care-i apartine tot lui Zoso si apoi explica-mi si mie cum cele cateva sute de mii de oameni care se uita la televiziunile anti-Basescu au reusit sa influenteze cele cateva multe milioane bune care nu se uita la televizor si care fie nu s-au dus deloc la vot, fie au votat cu unul din cei x alti candidati decat Basescu. Ar fi trebuit ca fiecare din aceste sute de mii sa fi influentat personal intre 10 si 20 de oameni…
Sau poate au influentat in sensul ca televiziunea zicea dinadins Hais! ca telespectatorii sa traga tot mai mult Cea!.
Ca poate Cea! au dorit. Unui adoloscent nu ii zici sa nu bea, ca exact asta face. Ii zici bea tata, bea ca porcu, si adolescentul va rade de acest sfat.
@Vlad E de ajuns sa fi influentat cate 3 oameni din jur, care la randul lor sa fi influentat alti 3
@Vlad: se pare ca esti dispus sa te bati cu toata lumea, pana ramai singur in picioare. Eu cred ca o sa aluneci incet in derizoriu. Cand lipsesc argumentele, vad ca folosesti trucuri de politician: faci o remarca despre ceva (lucrurigratis), si in acelasi timp lansezi un atac subliminal (succesurile lui basescu). Orice ai vorbi, sagetile zboara. Prinde la mase, iti dau un punct pentru asta.
In ceea ce priveste prezenta la vot, desteptilor, inainte sa incercati sa prostiti lumea cu teoria conspiratiei, mai uitati-va si in jurul ogradei. Prezenta la vot in toata lumea e din ce in ce mai mica, si nu din cauza ca Gioana/Crin/Vadim al vostru este furat si nedreptatit, ci pentru ca increderea oamenilor in aceasta institutie (statul) incepe sa scada.
Nu a inceput la alegerile astea, sau la cele din 2005, cand ati mai luat-o odata in barba. Este un trend normal, omul evolueaza. Daca mii de ani am fost indoctrinati sa mergem la biserica sa ii cerem sa aiba grija de noi, am cam inceput sa ne dam seama ca nu prea are cum sa ne protejeze mai bine decat am putea sa o facem noi. Biserica a inceput sa pice prima. Urmeaza statul. Oamenii incep sa isi dea seama ca statul nu ii poate hrani si pazi de rele pe toti, si incep sa isi bage picioarele. Asta e, dureaza ceva pana ne dezmeticim, dar nu aveti cum sa va impotriviti. Abia astept sa dispara statul, politicienii, ca si dinozaurii. Explicati-mi si mie de ce mai avem partide politice. Ca sa se bata intre ele? Sa se iroseasca sume enorme de bani pe promovarea lor in detrimentul celorlalte? Ca sa se bata sustinatorii unuia cu ai celuilalt? E ca la o competitie? Ne ofera o supapa pentru a ne goli frustrarile? Iluzia ca facem si noi ceva util? E o modalitate de a ne tine ocupati? Ne ofera Doctrina? Nu ar fi in stare carmuitorii patriei sa decida ce e mai bine pentru tara noastra, in conditiile existente? Au nevoie de o doctrina pe care au gandit-o niste bosorogi acum cateva sute de ani, care sa le zica cum sa rezolvam problemele?
Bleah, ca am deviat de la subiect. Revenind, intr-adevar ati fost nedreptatiti. Nu s-au inventat inca destule canale media care sa va ajute sa spalati creierul la 100% din poplatie. Cu toate televiziunile si postacii de pe net, cu toata presa de partea voastra mancand rahat, abia ati stors 30 % si 20%. Rusinica…
@cristi: merci! vad ca ai revenit in forta! Deci ok biserica e naspa (nici o problema, lasa ca vine islamul in forta, cam peste tot in lume). Toate institutiile statului asisderea sunt naspa (cam care ar fi solutia ta? dictatura? absolutism? toata puterea concentrata in mana unui om? chiar si atunci au existat institutii, organizatii care executau ceea vroia X sau Y (sau il executau pe X sau Y in momentul in care se saturau sau venea Z care platea mai bine).
Televiziunea de asemenea spala creierul (si netul nu-l spala?) Ce ne mai ramane de facut? Fiecare sa-si faca la el acasa statul propriu, pe care sa si-l apere, sa aibe propriile legi, si sa comunice cu vecinii prin ambasade etc.? A, si nu in ultimul rand, cand revii la subiect si zici:
” Revenind, intr-adevar ati fost nedreptatiti. Nu s-au inventat inca destule canale media care sa va ajute sa spalati creierul la 100% din poplatie. Cu toate televiziunile si postacii de pe net, cu toata presa de partea voastra mancand rahat, abia ati stors 30 % si 20%. Rusinica…” bag seama ca te referi la electoratul lui Geoana si Antonescu… Corect?
„Băsescu, ales de cei mai mulţi români care au doar liceul
Cei mai mulţi români care l-au ales pe Traian Băsescu au între 31 şi 60 de ani. În această categorie de vârstă se încadrează un procent de 34% dintre votanţii actualului şef al statului. 33,8% dintre românii care l-au preferat pe Băsescu au vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, iar cei trecuţi de 60 de ani l-au votat în proporţie de 32,3%. Cei mai mulţi dintre simpatizanţii lui Traian Băsescu au fie studii medii, adică liceul, fie studii elementare.”
Hmm…numai eu am impresia cand citesc posturile tale (@Vlad) ca ma uit la discursuri de politicieni? Hai sa vedem ce metode de maniplare mai invatam de la tine din ultimul post: eu spun ca biserica nu mai face fata sa ofere oamenilor ce au nevoie. Tu sari in ajutorul meu si traduci pentru cei care nu au inteles ce am zis asa: „renuntam la biserica ca sa ne cucereasca musulmanii”. Deci cu totii sa arunce cu rosii in mine, ca numai aberatii am spus (bonus: o aluzie fina la Basescu, care povestea in confruntarea cu candidatii, cum a crestinat un musulman). Apoi am zis ca statul nu mai face fata, tu ai tradus din nou (mersi) in „hai sa facem ananrhie, sa ne baricadam in case, dictatura, absolutism, executii” (si ai desfiintat ce am zis, PLUS aluzia fina a pregatit buzduganul: Basescu dictator! Huoo!). Smooth, inca un punct pentru abilitatile tale, dintr-o discutie care nu avea nici o legatura cu candidatii, tot ai gasit resurse sa ataci Basescul. Si nu pe fata, deci e cu bonus.
Apoi, ai trecut la ce am spus cu televiziunile. Din nou, ai tradus ce am zis eu cu cuvintele tale, si ai transformat totul intr-o idee insipida, pe care ai acoperit-o cu o gramada de cifre, citate de pe alte articole, bla bla. Cat sa se piarda din vedere ideea, usturatoare pentru tine. Ca la carte, inca un punct pe rabojul tau. Felicitari domnule!
Dar nu, nu aia vroiam sa spun, nu ma refeream la electoratul lui Geoana si Antonescu, nu avea nici o legatura cine ce electorat are. Spuneam ca ati avut toata presa de partea voastra ca sa il muscati de fund pe Basescu, si tot nu v-a iesit ce ati vrut. Adica cu toti banii bagati, cu toate articolele malitioase din ziare, TV si online, cu toti militantii care au stat in frig sa imparta fluturasi, cu toate loviturile sub centura, cu toate calomniile, cu toate viralele, cu toate joculetele flash, cu copia mirror a site-ului oficial al lui Basescu, cu toate sacosele cu zahar si ulei, cu toata masinaria de vot, autobuze si autocare si toate smecheriile la care s-au putut gandi cei din staff-urile electorale, au stors un 30% pentru Geoana si 20% pentru Antonescu. Despre asta era vorba in articol. Ca nu mai functioneaza metodele „subtile” asa cum se spera. Nu ca nu ar avea dinozaurii si alte cai de a ne constrange, dar noh, macar se schimba lucrurile.
@cristi: ok eu cedez, pentru ca din orice spun eu pentru tine e clar ca e anti-Basescu. Pentru informarea ta generala, iti jur ca e pentru prima data cand aud (da, de la tine aud prima data) de crestinarea unui musulman de catre Basescu. Nu uita ca nu sunt in .ro, deci nu am acces la informatie decat via online… Pe de alta parte tu cu gurita spui ca tot sistemul asta cu parlament alea alea nu e bun, si eu te intreb ce vrei anarhie? dictator? Daca tu din aceasta generalizare intelegi ca ma refer la Basescu, e strict alegera ta.
„Spuneam ca ati avut toata presa de partea voastra ca sa il muscati de fund pe Basescu, si tot nu v-a iesit ce ati vrut. Adica cu toti banii bagati, cu toate articolele malitioase din ziare, TV si online, cu toti militantii care au stat in frig sa imparta fluturasi, cu toate loviturile sub centura, cu toate calomniile, cu toate viralele, cu toate joculetele flash, cu copia mirror a site-ului oficial al lui Basescu, cu toate sacosele cu zahar si ulei, cu toata masinaria de vot, autobuze si autocare si toate smecheriile la care s-au putut gandi cei din staff-urile electorale, au stors un 30% pentru Geoana si 20% pentru Antonescu.” Cine ati? Este pentru prima data cand reactionez si comentez la un post in aceasta campanie. Dar pur si simplu mi s-a acrit de aceste pareri ultra partizane in care unul e bun si celalalt e rau si se aliaza el cu toti raii, cu mogulii cei rai cu televiziunile lor (care in final nu se uita nimeni) si uite ca tot nu-i pot face nimic… Deci parerea mea sincera e si personala (asta dupa ce am mai avut azi si ieri pe chat o discutie cu un alt blogger la fel de partizan) este una singura: mi se pare in momentul de fata o alegere si mai proasta ca in 2000, cand am avut de ales intre Iliescu si Vadim. Pentru ca pur si simplu cele 2 optiuni sunt la fel de neales, pentru mine (dar repet inca o data e parerea mea, strict personala, multumesc ca mi-am putut-o exprima aici).
In finalul finalului, hai ca poate chiar nu inteleg eu unde vrei sa bati (caci dupa tine eu nu bat decat intr-o singura directie): care anume e ideea usturatoare pentru mine, un parlit de truditor in ale informaticii ca si tine, absolut fara nici o veleitate politica, dar pasionat de dialog (dar in nici un caz de dialog de surzi si de pus in gura de chestii pe care nu le-am spus). O seara buna sa ai!
„ok eu cedez, pentru ca din orice spun eu pentru tine e clar ca e anti-Basescu” – pentru tine nu era clar?
Si nici macar nu ma deranjeaza ca nu il iubesti pe basescu, sau ca tii cu unu sau cu altul. As fi impacat si daca l-am avea pe Vadim presedinte atata timp cat lumea l-ar vota in cunostinta de cauza, si nu pentru ca a fost pacalita/maniplata/prostita.
Sunt curios cum ar arata situatia voturilor, daca in campaniile electorale s-ar juca cinstit si nu s-ar folosi toate trucurile de maniplare pentru a castiga voturi. Dar e utopic, intotdeauna o sa avem nevoie de paine si circ.
Pai imi e clar ca orice spun tu il interpretezi un atac anti-Basescu. Ceea ce nu stii tu este urmatorul lucru: acum 5 ani, cand se punea problema sa scapam de PSD + Iliescu care venise fortat de faptul ca aveam de ales intre el si Vadim, am stat ore intregi la coada la ambasada in frig si ploaie, alaturi de toti rromii si ilegalii (la un moment dat eram tentat sa ies din coada si sa chem politia, ar fi umplut cateva avioane si-i expulzau frumos inapoi in Rromanica, mai ales ca vremea aia nu eram inca in UE, as fi ajuns si eu mai repede la vot; asa am reusit sa intru in curte, si au zis aia ok hai sa-i mai luam si pe aia din curte, desi in mod normal trecuse ora oficiala de inchidere, dar cred ca prin lege trebuie sa-i ia pe toti care au intrat inauntru) asta in primul tur, iar in al doilea tur m-am nimerit sa fiu in tara. Dar ghinion nu eram in oraselul meu de resedinta de provincie ci in capitala. PSDu’ la putere tocmai decisese in intelepciunea lui nemarginita ca sa nu mai fie haos si fraude ca toti cei fara buletin de Bucuresti sa voteze in anume sectii speciale, evident localizate la mama ciorii, unde clar nu aveai nici o sansa sa ajungi daca nu erai bucurestean get-beget (si nici chiar aia nu stiau). Noroc de un bucurestean de treaba care m-a dus cu masina, a stat cu mine, si am revotat din nou Basescu. Care a castigat. Si care a facut alianta cu PNLul. Ce a urmat? 4 ani de certuri continue, de contre PNL – PD, mai o motiune de cenzura, o incercare de demitere a premierului, mai o suspendare, mai un referendum. Puterea nu-i asa erodeaza, la legislative PDL a pierdut majoritatea, PNLu’ a zis pa si pu… Concluzia? Cu cine a facut alianta PDLu’ lu’ Basescu’? Cu partidul ala cu care se injurasera 4 ani de zile (si din care se si trage de altfel PDLu’). Deci, ajungem acum dupa alti 5 ani de zile, in care avem de ales intre PDL + PSD. PNLul care s-a fript cu PDL nu mai vor sa auda de PDL si au zis „noi vrem cu PSD”. Ce iese din toata nebunia asta? Nimic bun, decat o continua invrajbire intre oameni, care ajung sa se certe ca chiorii o data la 4 sau 5 ani, pentru cativa oameni, foarte putini, care o data ajunsi in functii, nu-si vad decat propriile interese. Deci, am parcurs un drum lung de la extaz la agonie. De fapt nici nu-i pot spune agonie, ci doar indiferenta. Mi se pare absolut, dar absolut acelasi lucru, ca iese unul sau ca iese celalalt. Daca asta te face pe tine sa te simti bine, du-te si voteaza exact asa cum o sa-ti dicteze constiinta, mobilizeaza cata lume vrei (online-ul o fi chiar mai puternic decat televiziunea, atinge mai multa lume?) ca doar e acum or niciodata. Si hai sa ne dam intalnire dupa turul doi sa vedem ce s-a mai intampla, ca pana una alta discutam discutii…